Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye'nin Eurovision şarkısı : Mor ve Ötesi'nden 'Deli'

doruktaisyan
17.02.2008, 09:58
Türkiye'nin Eurovision şarkısı : Mor ve Ötesi'nden 'Deli'

[Sesonline] İSTANBUL- “Mor ve Ötesi” grubunun TRT'ye sunduğu üç parçadan ''Deli'' isimli şarkının Türkiye'yi Eurovision'da temsil edecek eser olarak seçildiği bildirildi. Bu yıl 20-24 Mayıs'ta Belgrad'da düzenlenecek 53'üncü Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi, Mor ve Ötesi grubu, "Deli" adlı şarkıyla temsil edecek. [ HABERİN SONUNDA: Mor ve Ötesi'nden "Deli" Video ]

Türkiye'yi yarışmada temsil edecek şarkı, TRT ana haber bülteninde, TRT Tepebaşı Stüdyosu'na bağlantı yapılarak canlı yayında açıklandı.

Buna göre, Türkiye'yi yarışmada Mor ve Ötesi grubu, "Deli" adlı şarkıyla temsil edecek.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, yaptığı açıklamada, Mor ve Ötesi grubunun 3 parçasını daha önce dinlediklerini ve çok da keyif aldıklarını belirterek, "Üzerinde çok ciddi çalışmalar yaptılar. Bildiğiniz gibi bu yıl bir güçlüğümüz var. İlk defa uygulanan bir yöntem. İki gruba ayrıldı, iki yarı final olacak. Bulunduğumuz grupta rakipler çok çetin. Her birinizden ayrı ayrı destek bekliyorum" dedi.

MOR VE ÖTESİ'NDEN MİNİ KONSER

Ardından, Mor ve Ötesi grubu, "Deli" adlı şarkının da aralarında bulunduğu parçalarından oluşan mini bir konser verdi.

"Deli"nin rock tınıları içerdiği ve grubun genel müzik tarzına uygun olduğu bildirildi.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Türkiye'yi temsil edecek Mor ve Ötesi grubunun, kesinlikle çok iyi noktada başarıyı yakalayacağını söyledi.

TRT Tepebaşı Stüdyosundaki tanıtım toplantısında, Mor ve Ötesi grubunun, yarışmada Türkiye'yi temsil edecekleri "Deli" adlı şarkının da aralarında bulunduğu bazı parçaları seslendirmesinin ardından, Genel Müdür Şahin, grubun solisti Harun Tekin, bas gitarist Burak Güven, elektro gitarist Kerem Özyeğen ve grubun davulcusu Kerem Kabadayı, basın toplantısı düzenledi.

İbrahim Şahin, "Deli" adlı şarkıyı daha önce dinlediğini, ancak bugün stüdyo ortamında dinlediğinde şarkının dereceye gireceğini düşündüğünü söyledi.

"TÜRKÇE TERCİH ETTİK"

Grubun solisti Harun Tekin de "Mor ve Ötesi'nin, Eurovision konseptine uygun olup olmadığının sorgulanmasını nasıl karşıladıklarının" sorulması üzerine, kendilerinin de çeşitli soru işaretleri taşıdıklarını, ancak teklif geldikten sonra konuyu masaya yatırdıklarında çok uygun gördüklerini belirtti.

Tekin, "Şarkıyı Türkçe yapmayı tercih ettik, çünkü bu şekilde daha başarılı yaptığımıza dair elimizde bazı veriler var" dedi.

Basında bazı "asılsız" haberlerin yer aldığını söyleyen Tekin, TRT ile ilişkilerinin sürecin başından beri son derece uyumlu gittiğini ifade etti.

Tekin, hazırladıkları diğer 2 şarkıyı da zamanı gelince kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

"Yarışmada şarkının playback şeklinde icra edilmesinin bir sıkıntı yaratıp yaratmayacağı" yönündeki soruya, "Bir sorun olacağını zannetmiyoruz" yanıtını veren Tekin, "Şarkı, yarışma öncesinde Avrupa dinleyicisine sunulacak mı?" sorusu üzerine de "Bu konuda bir kaygımız yok. TRT ile görüşmeler sonrası bir tanıtım turu, bir turne yapacağız. Şarkının yarışma öncesi dolaşıma girmesi önemli" diye konuştu.

"DELİ"NİN ŞARKI SÖZLERİ

Aranıyor sahibi ruhumun tam yerine mi düştüm?
Direniyor faili tutkunun, kızmış ve küçülmüş
Aranıyor sahibi ruhumun tam yerine mi düştüm?
Direniyor, direniyor, direniyor...

Beni büyütün, ağlatmayın
Sevginiz nerde, övündüğünüz?
Beni büyütün, ağlatmayın
Sahte düşlerle oyalamayın
Bir yarım akıllı bir yarım deli
Dört yanım akıllı bir yanım deli
Herkes akıllı bir ben deli

MOR VE ÖTESİ HAKKINDA

mor ve ötesi 1995 yılının Ocak ayında Kerem Kabadayı (davul), Harun Tekin (vokal/gitar), Derin Esmer (vokal/gitar) ve Alper Tekin (bas) tarafından kuruldu. Kendi bestelerinden oluşan ilk albümünü aynı yılın Ağustos ayında Stüdyo Spectrum'da kaydeden grup, 1996'nın ocak ayında çalışmaya son halini verdi ve Şehir, 1996 Haziran'ında piyasaya çıktı. Grubun ilk video klibi "Yalnız Şarkı", farklı tarzıyla ilgi çekti.

1997 yılı grup adına önemli gelişmelere sahne oldu. İstanbul dışındaki ilk konserini ODTÜ'de veren "Mor ve Ötesi"nde ilk eleman değişikliği de bu yıl gerçekleşti ve Burak Güven, Alper Tekin'in yerine gruba dahil oldu. Şubat 1998'den itibaren İstanbul’un kült mekanlarından Captain Hook'ta düzenli olarak çalmaya başlayan mor ve ötesi, bir yandan da yeni albümünü hazırlıyordu. Ada Müzik Stüdyosu'nda Volkan Gürkan'la beraber kaydedilen Bırak Zaman Aksın'ın ardından Derin Esmer gruptan ayrılırken, Kerem Özyeğen gruba katıldı. Albüm 1999'un Mart ayında Ada Müzik tarafından yayımlandı.

BÜLENT ORTAÇGİL BESTESİ

1999 yılının Ağustos ayına gelindiğinde grup bir Bülent Ortaçgil bestesi olan "Sen Varsın" üzerinde çalışıyordu. O günlerde gelen 17 Ağustos depremi, grubu derinden etkiledi ve bir süre duraklattı.

2000 yılının başlarında mor ve ötesi ülke çapındaki nükleer enerji karşıtı kampanyaya çeşitli konser ve aktivitelerle destek verdi. Temmuz ayında grubun "Sen Varsın" ile katıldığı Şarkılar Bir Oyundur adlı Bülent Ortaçgil'e saygı albümü yayımlandı. mor ve ötesi üçüncü albümünün kayıtlarına girmeden önceki en önemli performansını 9 Aralık'ta İstanbul'da Placebo'nun ön grubu olarak gerçekleştirdi. Aynı ay içinde, üçüncü albüm Gül Kendine'nin kayıtları, yine Volkan Gürkan prodüktörlüğünde Ada Müzik stüdyosunda başladı ve albüm bir sene sonra piyasaya çıktı.

2002'nin Nisan ayında Mor ve Ötesi İzmir, Denizli, Bursa, Adana, Antalya ve Antakya'yı kapsayan ilk Türkiye turnesine çıktı. 2 Temmuz 2002 akşamı İstanbul'da yapılan H2000 festivalinde mor ve ötesi o döneme kadarki en başarılı konserlerinden birini verdi. Çeşitli basın ve yayın organlarınca görsel-işitsel yapısı büyük övgü alan bu performansa yaklaşık beş bin kişi tanıklık etti.

2003 yılında Mor ve Ötesi’nin bestelediği, Aylin Aslım, Athena, Bülent Ortaçgil, Feridun Düzağaç, Koray Candemir, Nejat Yavaşoğulları ve Vega ile birlikte seslendirdiği "Savaşa Hiç Gerek Yok" adlı şarkı, savaş karşıtı hareketin marşlarından biri oldu ve 1 Mart 2003 günü Ankara'da yüz bin kişiyle birlikte söylendi.

2003 Mayıs'ında mor ve ötesi Yaz isimli bir single çıkardı. Bu yayımda yer alan Şehrazat bestesi "Yaz Yaz Yaz" şarkısının damgasını vurduğu yaz aylarında grup on yedi kenti kapsayan bir turne gerçekleştirdi. Sonbaharla birlikte dördüncü albüm çalışmalarına hız veren mor ve ötesi, bir yandan da Çağan Irmak'ın Mustafa Hakkında Herşey filminin müziklerini hazırladı.

"DÜNYA YALAN SÖYLÜYOR"

Ocak 2004'te Dünya Yalan Söylüyor için Tarkan Gözübüyük prodüktörlüğünde stüdyoya girildi ve albüm nisan ayı sonunda yayımlandı. İlk single "Cambaz" radyo ve televizyonlarda büyük ses getirirken, bugüne kadar Türk rock sahnesinde emsali gorülmemiş bir başarının habercisi oluyordu. Fikret Kızılok'un "Sevda Çiçeği" adlı şarkısına grubun getirdiği yorum albümün başarısını perçinlerken, Mustafa Hakkında Herşey filminde de yer alan, albümdeki üçüncü single olan "Bir Derdim Var", Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Film Şarkısı' seçilerek Altın Portakal ödülünü aldı ve hem dinleyiciler hem de müzik otoriteleri tarafından yılın şarkısı olarak değerlendirildi. Çeyrek milyonluk bir satış yakalayan Dünya Yalan Söylüyor, yayımlanışından iki buçuk yıl sonra Blue Jean dergisi tarafından 'Tüm Zamanların En İyi Türkçe Rock Albümü', Billboard dergisi tarafından da 'Son On Yılın En İyi İkinci Türkçe Rock Albümü' seçilecekti. Bu başarıyı, oldukça yoğun ve kapsamlı bir konser ve turne trafiğiyle destekleyen grup, müziğini yurt çapında büyük kitlelerle paylaşma şansı buldu.

Fırtına gibi geçen 2005 yılı sonlarında beşinci albümünün provaları için stüdyoya kapanan grup, şubat-nisan ayları arasında kayıt ve miksleri tamamlayıp, prodüktörlüğünü yine Tarkan Gözübüyük'ün üstlendiği, miksleri Chris Sheldon tarafından Londra'da Assault & Battery stüdyolarında gerçekleştirilen Büyük Düşler'i 9 Mayıs 2006'da çıkardı. Albümün çıktığı gün kapsamlı bir Anadolu turnesine çıkan grup, yaz aylarını yüksek profilli birkaç İstanbul konseri ile nispeten sessiz ve sakin geçirdi. Bu konserler arasında haziran ayında Morrissey ile yapılan One Love Festival ile, Mercan Dede, Şebnem Ferah ve Bauhaus grubunun efsanevi solisti Peter Murphy'nin misafir olarak katıldığı Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'ndaki iki buçuk saatlik performans unutulmayacak konserler olarak öne çıktı. Dünya Yalan Söylüyor'a nazaran daha içe dönük ve kişisel bir albüm olarak nitelendirilen Büyük Düşler'den ilk single ve video "Şirket" oldu. Plak şirketi Pasaj’ın işlevselliğini yitirmesi ile grup, bu albümün tüm haklarını da alarak kendi plak şirketi Rakun’a transfer oldu ve ikinci video "Küçük Sevgilim" yayımlandı. Albüm yıl sonunda RollingStone ve Blue Jean dergileri tarafından sırasıyla ‘Yılın En İyi Albümü’ ve ‘Yılın En İyi Rock Albümü’ seçildi.

Grubun ünlü müzik insanı Onno Tunç adına yaratılan bir anma albümünde yer almak üzere yorumladığı "1945" şarkısı CD olarak Kolaj isimli plak şirketince Mayıs 2007’de yayımlandı ve müzik çevrelerinde büyük beğeni kazandı. Aynı ay içinde, İstanbul Ghetto’da ‘mor ve ötesi ile bir gece – akustik’ adıyla verilen özel konser, MTV Türkiye tarafından canlı olarak kaydedildi ve kanalın bu alandaki ilk çalışması olarak yayımlandı. Bu konserden dört şarkının canlı kayıtları, RollingStone dergisinin Şubat 2008 sayısı ile dağıtılacak olan ilk Rakun promosyon CD’sinde şirketin diğer sanatçılarının eserleriyle birlikte yer alacak. Ağustos ayını altı ayaklı bir Ege, Kasım ayını da dokuz ayaklı, çok başarılı ve yüksek katılımlı bir Almanya turnesi ile geçiren grup seneyi TRT tarafından önerilen Eurovision 2008 temsilciliği ile noktaladı. Şu sıralar stüdyoda yarışma için aday şarkıları kaydetmekte olan mor ve ötesi, bu şarkıların da dahil olacağı bir albümü yılın ilerleyen zamanlarında çıkarmayı planlıyor. Powerturk televizyonu tarafından düzenlenen 2007 Müzik Ödülleri için ‘Yılın En İyi Grubu’ adayı da olan mor ve ötesi, 2008 yılını hızlı ve hareketli bir yıl olarak geçirmeye hazırlanıyor...
( www.morveotesi.com'dan )

» * DELİ / Mor ve Ötesi (Video)

doruktaisyan
17.02.2008, 10:08
barış ve adelet kordinasyonu aktivistlerinden mor ve ötesinin videoları http://www.youtube.com/watch?v=U3ZOx28gi3Q işte deli videosu http://www.youtube.com/watch?v=_mkf9UZmR2I

onur melis
17.02.2008, 10:15
bence bir başarı saglamaz

amor3
17.02.2008, 11:34
ilk 10'a girer o kadar, daha fazla yukarılara çıkamaz.

olida062
17.02.2008, 11:43
bence, mor ve ötesi başarılıdır ii şanslar dilerim

CaNCa
17.02.2008, 12:46
Şarkının herkese hitap edebilecek hiç bir özelliği yok. Çok klasik bir mor ve ötesi piyasa şarkısı çıkarmışlar. Mevcut ve geçmiş albümlerinde bile daha kaliteli etkileyici şarkıları vardı.

Eğer şarkının üzerinde hiç bir değişiklik yapılmazsa ilk 10 dahil, herhangi bir başarı sağlanacağını sanmıyorum. Zaten genel kamuoyunda da şarkı açıklandıktan sonra ciddi bir hayal kırıklığı var.

DERSİM_Gülay
17.02.2008, 12:48
hiç bir başarı elde edemezler bence. klasik mor ve ötesi şarkısı.o kadar kişinin beğenisini kazanacak bir özelliği yok.

Akgüney
17.02.2008, 13:08
eurovision'da türkiyeyi mor ve ötesi'nin temsil edecegini duydugum zaman OLAMAZ demistim.
Cünkü kendilerinden, duruslarindan ödün vermelerinden korkmustum.

Mor ve Ötesi beni yaniltti cok sükür.
Ne duruslarindan, ne cizgilerinden ödün verdiler. Eurovision umurumda bile degil, mor ve ötesi bunu memleket meselesi haline getirmeden ortaya güzel bir sarki cikarmis bu benim icin yeterli, zevkle dinliyorum.....

gizemmm
17.02.2008, 16:39
şarkı güzel ama türkçe eurovision da türkçe bi şarkının çok başarılı olabileceğini düşünmüyorum gerçi sene kaçtı hatırlamıyorum ama türkçe bi şarkı ile 3. olmuştuk belli de olmaz

ONU®
17.02.2008, 17:24
Bence bu yarışma için son derece vasat.Bu tip vasat şarkılar ancak sahne şovuyla ön plana çıkar, ne var ki Mor ve Ötesi'nin öyle bir harekette bulunacağını sanmıyorum.

şarkı güzel ama türkçe eurovision da türkçe bi şarkının çok başarılı olabileceğini düşünmüyorum gerçi sene kaçtı hatırlamıyorum ama türkçe bi şarkı ile 3. olmuştuk belli de olmaz

1997'de Şebnem Paker 3. olmuştu.

FoezVhTv9mc

O şarkıdaki en önemli faktör etnik sazlarımızın şarkıda iyi bir şekilde kullanılmasıydı.

Ama bu şarkıda o bile yok.Zaten politik ilişkilerin birinci derece rol oynadığı bu yarışmada ilk 10 şarkı içine girmeyi bile zor görüyorum.

CrAzY_AnGeL
17.02.2008, 19:00
ben beyenmedim açıkcasi yani tipik mor ve ötesi sarkısı yani ingilizce bir şarkı yapsalardı daha iyi olurdu gibi....en kötü ihtimal ilk 10'a gireriz heralde:S:S:S

Başkomser
17.02.2008, 19:12
vallahi şarkı güzel bence ama bilemem kaçıncı oluruz.inşallah iyi bir derece alırız

canan_ing
17.02.2008, 19:20
bence de şarkı güzel ama eurovision için uygun değil tabiki.bildiğimiz mor ve ötesi.
gerçi eurovision da şarkının güzelliğiyle pek ilgilenmiyorlar.siyaset saolsun onu da boş bırakmıyor ya neyyssee :)

Anatolianman
17.02.2008, 20:05
Desenize Mor ve Ötesi ile bu sene morarıcaz.
Slav ülkelerinden birisi kazanır gene.

cem_sultan
17.02.2008, 20:20
Birinci olamayız ama ilk 5 e gireriz gibime geliyor...

halilibrahim83
17.02.2008, 23:48
şarkinin adi mutiş tam bana hitap ediyo :D:D:D:D başarili olurmu orasi muamma ...

RaİNbow
19.02.2008, 20:24
mor ve ötesi kaliteli bir grup. umarım başarılı olurlar..

ONU®
23.05.2008, 12:16
MOR VE ÖTESİ FİNALDE

EUROVİSİON ŞARKI YARIŞMASI

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen 53. Eurovision Şarkı Yarışması'nda
''Deli'' adlı şarkıyla Türkiye'yi temsil eden Mor ve Ötesi grubu, final için yarıştı.

19 ülkeyle birlikte ikinci yarı finalde 3. sırada sahneye çıkan Mor ve Ötesi, 20 bin kapasiteli Belgrad Arena Spor Salonu'nda, yaklaşık 11 bin kişinin önünde canlı performans yaptı.

Parçalarını sunarken sahnede zıplayan gitaristleriyle dikkati çeken Mor ve Ötesi, salonda aralarında Türkler'in de bulunduğu binlerce kişiyi costurdu.

Ve Eurovision'da Mor ve Ötesi Deli ile finale kaldı.. Türkiye, 19 ülkenin yarıştığı ikinci yarı finalde, finale kalan 10 ülke arasında yer aldı. Türkiye'nin ismi 9. olarak açıklandı.

Finale kalan diğer ülkeler ise Letonya, Hırvatistan, Arnavutluk, Portekiz, İsveç, Danimarka, Ukrayna, İzlanda ve Gürcistan oldu.

Yarışmadan sonra kazanan tüm grup ve şarkıcılar sahneye çıkarak sevinçlerini paylaştılar.

Yarışmanın finali, 24 Mayıs Cumartesi günü yapılacak.

AA

ufuk2235
23.05.2008, 12:22
bu yarışma malesefki dans gösteri yarışmasınadan öteye gidememiştir.sanatsal hiç bir değeri yoktur.ön tarafta bir şarkıcı arka tarafta dans eden kızlar falan fişman yinede başarılar...

_özgürlük_
23.05.2008, 12:25
şarkı sözü güzel hoşuma gitti... şarkının türkçe okunması çok iyi bence... yarışmada kacıncı olurlar tahminde bulunamıcam... gecen sene ırkçılık yapıldı yarışmada bu senede aynısı olur diye düşünüyorum....

Hevinn
23.05.2008, 12:35
şerkının sözleri güzel aslında beni büyütüp ağlatmayın sahte düşlerle oyalamayın valla kendi açmızdan değil dünya açısından baktığımız zaman aslında güzel çünkü gençlik bu tarz gurupları seviyor ve dinliyor mor ve öteside başarılı bir gurup heran herşey olabilir bu kadarda olumsuz bakmamak gerek daha kötü şarkılar vardı hatırlatırım ben beğendim özelliklede sözlerini :)

PoyrazıM_24
23.05.2008, 12:42
bu yarışmaya yurt seven kardeşleri bi halay lı türkü yapsa katılsa süper olur,,garanti dereceye gireriz...yada erdal erzincana bağlama resitali yapsa süper olur ya:w00t:

ONU®
23.05.2008, 12:50
Dün akşam yine her zaman olduğu gibi yine baldır bacak gösterileri vardı ne varki etkili şarkı ve şovu olan Ukraynalılar hariç diğerleri elendi.Hele hele Çekler 5 kızla teşhirciliğin neredeyse dibine vurdular.Basit şarkılarının altyapısında bağlama benzeri bir enstruman çalıyordu.Bunların haricinde güzel bir slow şarkıyla gelen Macarlar hariç benim favorilerim (Türkiye, Hırvatistan, Letonya, İzlanda) finale kaldılar.

Mor ve Ötesi'ne gelince, tıpkı Şebnem Paker'ın 1997'deki 3. olan şarkısı gibi her zaman kültürümüzün bir şekilde yansıtıldığı parçalarla gidilmesinden yanayım.Fakat bu yarışmada Mor ve Ötesi üyeleri bana göre nabza göre şerbet verdiler.Sonuçta rock müzik, Avrupa'daki genç kesimde bir dinleyici kitlesine sahip.Bunun yanında diğerlerinin aksine daha çok müziği ön plana çıkaran sade performanslarıyla da dikkat çektiler.Bu nedenle finali hakettiklerini düşünüyorum.Ama finalde işleri kolay mı, onu söylemek zor.

Arici01
23.05.2008, 13:27
Mor ve Ötesi'ni kutluyorum. Eurovision'a bakmadan önce "Deli" şarkısını hiç beğenmemiştim. Ama o şarkı'yı dün akşam canlı yayında izleyince birden hoşuma gitti.
İnşallah finalde iyi sonuç alırlar.
Başarılar diliyorum!!!

sivaslı_buket
23.05.2008, 13:31
bence daha iyi bir şarkı olavilirdi ama seçilmiş bikere artık bizede ona başarılar demek düşer

efla
23.05.2008, 13:35
mor ve ötesini severek dinlerim ama eurovisonda başarılı olacağını sanmıyorum
zaten birinciyi çoktan seçmişlerdir,ben bu yarışmaya güvenmiyorum pek..

Beşiktaşli58
23.05.2008, 13:57
Türkiye, Almanya'dan, Hollanda'dan, Belçikadan vs. vs. alacak puanlari alir, gelenegi bozmaz ama gerisini bilmez. Simdiye kadar götürdügümüz en igrenç sarkilardan biri herhalde, en azindan bu benim görüsüm.

ONU®
23.05.2008, 14:14
Türkiye, Almanya'dan, Hollanda'dan, Belçikadan vs. vs. alacak puanlari alir, gelenegi bozmaz ama gerisini bilmez. Simdiye kadar götürdügümüz en igrenç sarkilardan biri herhalde, en azindan bu benim görüsüm.

Yeni oylama sistemi nedeniyle dün bu şarkı, bu ülkelerden oy alamadı.Bu bile iyi bir başarı en azından, züğürt tesellisi hesabı. :p:001_tt2:

Akgüney
23.05.2008, 17:33
bu sarkiyi begenmeyenler, grubu begenmeyenler hadise, nez gibi afedersiniz k*c sallayan gögüs show yapan kisileri tercih ediyorlar sanirim...

evet artik eurovizyonu cok az ülke ciddiye aliyor, biriside türkiye.

evet eurovizyon cesitli ülkelerin sarkilarini tanittigi, o sarkiyla yaristigi bir yarismadir.
ee ben kendi ülkemin resmi diliyle yarismayacaksam hangi dille yarisicam? neden ingilizce? millet sözleri anliyor, sözün müzigin anlamina göre mi puan veriyor sanki?

mor ve ötesi 8 yldir türkiyeyi en iyi temsil edecek grup.

rimi rimi leyyy
shake it up shekerim! ( türkceymis buda, ben sekerimin sHekerim olarak yazildigini bilmiyordum)

vs vs...

mor ve ötesi dün gece en adam gibi durup sarkilarini söylemis olan gruptu!
digerleri benim görüsüm bu, gögüs bacak show yapmya gelmisler. hepsi birer sex objesi gözümde, igrenc ötesi...

MOR VE ÖTESI SIZI SEVIYORUZ

@ deli' sarkisi AB'ye göndermedir, sözlerine tekrar bi dikkat edin

saygilar

araknafobia
23.05.2008, 17:38
Bence şarkı biraz delice olmuş :D Başarı sağlayacağına inanıyorum.Ayrıca zaten yarı finale yükseldik.Umarım daha iyi paunlarla iyi sonuçlar elde ederiz.

Beşiktaşli58
23.05.2008, 17:57
Yeni oylama sistemi nedeniyle dün bu şarkı, bu ülkelerden oy alamadı.Bu bile iyi bir başarı en azından, züğürt tesellisi hesabı. :p:001_tt2:

Neymis o yeni oylama sistemi abi? Ben Londra'daydim, pek göremedim ama sarkiyi duymustum. Pek kanim kaynamadi..

hızmalım
23.05.2008, 19:27
başarılı bir çalışma değil ilk 10'a girerse yatsınlar kalksınlar dua etsinler:) bide 1. olurlarmış bu sözlerde bana kalır :) durumu kurtarmak için umarım iyii derece alır :)

Kara Davut
23.05.2008, 19:46
ne yalan söyleyeyim,böyle başarısız bir çalışmayla finale kalmaları bile beni çok şaşırttı.ya juri müzikten anlamıyor,yada ortada rüşvet dolaşıyor:lol::lol:

ONU®
23.05.2008, 20:59
Neymis o yeni oylama sistemi abi? Ben Londra'daydim, pek göremedim ama sarkiyi duymustum. Pek kanim kaynamadi..

İki yarı finalli yeni sistemde ancak kendi yarı final grubunuzdaki şarkılara oy verebiliyorsunuz.Bir de bu kayırma meselesini engellemek için ülkeleri titizlikle yerleştirmişler.Mesela Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi aynı yarı finalde yarışmadılar.O yüzden birbirilerine oy veremediler.Hollanda ve Belçika bizim grubumuzda değildi.Almanya ve Fransa'nın olduğu ve yarı fillere girmeden finalde direkt yarışan 4 kurucu ülkenin (diğerleri İngiltere ve İspanya) oylama hakkını da ikişer ikişer dağıtmışlar.Bizim gruba da İngiltere ve Fransa düştü.

Beşiktaşli58
23.05.2008, 22:57
İki yarı finalli yeni sistemde ancak kendi yarı final grubunuzdaki şarkılara oy verebiliyorsunuz.Bir de bu kayırma meselesini engellemek için ülkeleri titizlikle yerleştirmişler.Mesela Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi aynı yarı finalde yarışmadılar.O yüzden birbirilerine oy veremediler.Hollanda ve Belçika bizim grubumuzda değildi.Almanya ve Fransa'nın olduğu ve yarı fillere girmeden finalde direkt yarışan 4 kurucu ülkenin (diğerleri İngiltere ve İspanya) oylama hakkını da ikişer ikişer dağıtmışlar.Bizim gruba da İngiltere ve Fransa düştü.

Orasi güzel olmus, en azindan müzik adina, fakat finallerde ne olacak abi?

ONU®
24.05.2008, 00:53
Orasi güzel olmus, en azindan müzik adina, fakat finallerde ne olacak abi?

Anlaşılan yine ahbap-çavuş ilişkisine devam.Ama ona da çözüm bulurlar.Bu siyasi olaylar yüzünden yarışma iyice soğutuyor kendini.

manibo45
24.05.2008, 01:57
diğer şarkıları görmeden kaçıncı olacağına dair bir tahmin yapamayacağım ama her ne olursa olsun başarılar diliyorum. Sonuçta bizi temsil edecekler ve olumsuz eleştirilerin ne bize ne de gruba katkısı olur....

sevilay er
24.05.2008, 03:01
her ne kadar başarılı bir grup olsada bende fazla şanslarının olmadıgını düşünüyorum...

ONU®
25.05.2008, 11:38
Eurovision'un galibi Rusya!

"Deli" adlı şarkısıyla Türkiye'yi temsil eden Mor ve Ötesi yedinci oldu.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen 53. Eurovision Şarkı Yarışması'nda birinciliği Rusya kazandı.

Dima Bilan'ın seslendirdiği ''Believe'' adlı şarkıyla 272 puan toplayarak ilk sırada yer alan Rusya'yı, 230 puanla Ukrayna, onu da 218 puanla Yunanistan izledi.

Yarışmaya ''Deli'' adlı parçayla katılan Mor ve Ötesi grubu, 7. oldu.

Habertürk

Bu da yarışmanın başka bir görüşten diğer yüzü.

Tüm dünyanın sonucunu dikkatle beklediği 53. Eurovision Şarkı Yarışması’na komşu ülkelerin birbirlerine verdiği oylar damgasını vurdu. Müzik kalitesinde çok siyasi çekişmelerin sonucunu etkilediği yarışmada Türkiye ile Ermenistan'ın birbirlerine verdiği oylar tartışma konusu oldu.

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da yapılan 53. Eurovision Şarkı Yarışması’nda “Deli” adlı şarkıyla ülkemizi temsil eden “Mor ve Ötesi” 138 puan toplayıp 7. olurken, 25 ülkenin yer aldığı yarışmanın birincisi “Believe” adlı şarkıyla Rusya oldu.

Gecede alınan sonuçlardan çok komşu ülkelerin dayanışması ön plana çıktı. Türkiye yarışmaya ilk defa katılan Azerbaycan’a 12 tam puan verirken Azerbaycan da Türkiye’ye aynı puanla karşılık verdi. Yarışma sonucunda Türkiye’de en çok konuşulan konu ise siyasi olarak her türlü gerilimi yaşadığımız komşu Ermenistan’a verilen 10 puan ve alınan karşılığında alınan 0 sıfır oldu. Aynı şekilde 7 puan verdiğimiz komşumuz Yunanistan’da Türkiye’ye 0 puan verdi…

Türkiye yedincilikle yetindi VİDEO

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ta düzenlenen 53. Eurovision Şarkı Yarrışması'nda finalinde Türkiye Mor ve Ötesi ile temsil edildi. Finali Rusya açıkara önde tamamladı.
DEVAMI İÇİN....

Bize puan veren ülkeler arasında genelde gurbetçilerin yaşadığı topraklar yer alırken, Başta 10 puan verdiğimiz Ermenistan ve 7 puan verdiğimiz Yunanistan olmak üzere, Kıbrıs, İsrail, Sırbistan, Malta, Karabağ gibi siyasi ve stratejik olarak bağlantılı olduğumuz ülkelerden sıfır puan aldık. 12 tam puanı Azerbaycan’dan alan Türkiye’ye ağırlıklı olarak gurbetçilerimizin yaşadığı İngiltere 8, Fransa 10, Almanya 10, Belçika 10 puan verdi. Toplamda ise 20 ülkeden ise hiç puan alamadık.

BOSNA’DAN ZULME 12 PUAN

Yarışmada bir diğer dikkat çeken ülke ise Bosna Hersek oldu. Savaş yıllarında en büyük desteği bizden gören Bosna-Hersek Türkiye’ye 8 puan verirken, yıllarca zulmü altında yaşadığı Sırbistan’a ise12 tam puan verdi…

TÜRKİYE PUAN VEREN ÜLKELER VE VERDİKLERİ

Azerbaycan 12
Almanya 10
Arnavutluk 10
Fransa 10
Hollanda 10
Belçika 10
İngiltere 8
Romanya 8
Bosna Hersek 8
Makedonya 7
İsviçre 6
Gürcistan 6
Bulgaristan 5
Macaristan 5
Danimarka 4
Ukrayna 4
San Marino 4
Finlandiya 4
Beyaz Rusya 3
Rusya 2
Norveç 2

TÜRKİYE'YE SIFIR ÇEKEN ÜLKELER;
Polonya, Slovenya, Ermenistan, Çek Cumhuriyeti, Malta, İrlanda, Estonya, Letonya, Sırbistan, İsrail, Kıbrıs, Moldova, İspanya, Yunanistan, İzlanda, Portekiz, Andorya, Hırvatistan, İsveç, Litvanya, Karadağ.

Haber 7

cinar
25.05.2008, 12:21
sistemde ben fazla bir degisiklik göremedim

yine balkan ülkeleri komsularina iskandinav ülkeleri kendi komsularina oy

verdiler...rus ülkeleri de ayni sekilde

Göksun
25.05.2008, 12:25
Şarkıya falan bakan yok,herkes komşusuna verdi oyu.Bizim şarkımız içlerinde en iyisi bile olsaydı sonuç değişmezdi.7.'lik bile başarıdır bu durumda.

Yüksek oy verdiğimiz yunan ve ermenilerden 0 puan aldığımızla kaldık yine her sene olduğu gibi

Beşiktaşli58
25.05.2008, 13:10
O da bizim akilli oldugumuzdan olsa gerek. :whistling

Ben bu kadarini bile beklemiyordum, fena degil.

babannedemiyeli
25.05.2008, 13:18
berbat birşey
ben girsem daha başarılı olurduk vallaha

vartolu49½
25.05.2008, 18:02
Şarkıya falan bakan yok,herkes komşusuna verdi oyu.Bizim şarkımız içlerinde en iyisi bile olsaydı sonuç değişmezdi.7.'lik bile başarıdır bu durumda.

Yüksek oy verdiğimiz yunan ve ermenilerden 0 puan aldığımızla kaldık yine her sene olduğu gibi

Düşündüklerine kısmen katılıyorum, en azından komşuların birbirlerine oy verdiği konusunda seninle hemfikirim; ancak, Sertab Erener'le birinciliğe ulaştığımız şarkı müzik anlamında gerçekten çok iyi bir çalışma olduğu için hiç ummadığımız ülkelerden dahi puan alabilmiştik. Bundan sebeple demek istediğim; bizim başarılı olabilmemiz ve Yunanistan-Rum Kesimi vs. örneğindeki gibi bir avantajımız olmadığı için gerçekten müzik anlamında mükemmeli yaratmaktan başka bir şansımız yok. Ancak bu sayede başarılı olabiliriz.
Ayrıca biz Yunanistan'a ve Ermenistan'a puan vermekle siyaset yapmadığımızı herkese gösterdik. Bu da bizim büyüklüğümüz...

Güzyeli
25.05.2008, 18:29
bu şarkı ve sahne şovuyla mor ve daha ötesi 1.olsaydı valla bu yarışmanın jürisinin samimiyetinden şüphelenirdim:D:D

_özgürlük_
25.05.2008, 18:54
berbat birşey
ben girsem daha başarılı olurduk vallaha

kişiyle ilgisi yok ülke ile ilgisi var... gecen sene kenan dogulu muhtesemdı noldu 1.olamadı... ısrkcılık yapılıyor....

ve bızım ulke neden ermenılere oy verıyo kım verıyo onlara oy anlamıs degılım..

Beşiktaşli58
25.05.2008, 19:17
@Güzyeli:

Aynen bende öyle, zaten dedigim gibi: 7. olmamiz bile bir mucize. Götürün Ismail YK'yi, Davut Güloglu'nu ve bakin nasil birinci oluyoruz. :smartass:

CaNCa
25.05.2008, 20:17
Mor ve Ötesi'nin yarışma için hazırladıkları bu parça dışında piyasada daha etkileyici ve kaliteli parçaları vardı ama yarışma şarkıları bence tam anlamıyla bir fiyasko idi. Alınan oyları'da nadirende olsa yine diğer ülkelerdeki kimi eş, dostlar veya gurbetçiler sayesinde aldık. Peki diğer ülkeler için durum farklımıydı? Hayır, çoğunlukla herkes birbirine yakın olduklarına oylarını ikram etti. Yani müzik kalitesi, show'un sunumu her anlamda görsellik ve içerik çok önemli, ama sadece bu eurovision için değil özellikle baltık(estonya, litvanya, letonya, belarus), balkan(sırbistan, makedonya, hırvatistan, arnavutluk, bosna, slovenya) ve iskandinav(izlanda, isveç, norveç, finlandiya, danimarka) ülkeleri ve rumlar (güney kıbrıs, yunanistan) için durum karşılıklı ikram oylarıyla hep körler, sağırlar birbirini ağırlar muhabbetinden öte birşey değildi.

Peki bu eş dost ve ön yargı işbirliği duvarlarını yıkıp bir şeyler elde edebilmek için n'apmalı? Zamanında sertap erener'in yaptığı gibi, önce gerçek anlamda yüreğini koyacak, full sempatik ve bir çok ülke tarafında tanınma potansiyeline sahip güçlü bir karakter kullanılmalı. Şahsen hiç sempati duymadığım bir isimde olsa bu anlamda aklıma ilk gelen isim Tarkan, ruslar başta olmak üzere avrupadaki bir çok ülkedeki popülaritesini bilmeyen yoktur. Böyle bir teklifin sunulduğu fakat bunu Tarkan'ın kabul etmediğini biliyorum. Ancak Eurovision'un Türkiyedeki organizatörü TRT ona güvence vererek, bir memuru konseptinden uzak endişelerini giderecek bir formatla böyle bir yarışmaya kanalize edebilir. Yarışılan dilin ingilizce olması evrensel dil avantajı anlamında önemli. Kaliteli bir konsept, gurbetçi, eş dost desteği ve mevcut sanatçı'nın avrupadaki popülaritesinin gazı ile başarı oranı en maksimum düzeyde olacaktır.

Aksi takdirde her sene Türkiye'den bir sanatçı Eurovision'a gidip bir karnaval edasıyla şarkısını söyleyip ancak boyunun ölçüsünü alıp gelir. Ya da herhangi bir iddianız yoksa italya gibi hiç yarışmazsınız böyle bir organizasyonun içinde, ne başınız ağrırır, ne de her sene onca tartışmanın içine gömülmemiş olursunuz. Fakat eğer bir işler yapacaksanız bu işe ciddi anlamda özen gösterip en çok verimi alacak konseptlerde, potansiyeli yüksek sanatçılarla mutlak bir mutabakata yakın bir şarkı ile çıkmak için çaba gösterilmesi gerekir.

Anatolianman
26.05.2008, 14:27
Bizim şarkı aslında o kadar da fena değilmiş. Bi kaç yüz defa dinleyince müptelası bile oluyorsun.:biggrin:
Sorun komşi sayısındaki yetersizlik. İsrail katılıyorsa fırsattan istifade Suriye, Lübnan, Irak, İran, Gürcistan ve Mısır gibi ülkelerinde üyelikleri sağlanıp yarıştırılmasının sağlanılması için girişimler başlatılmalı. Tek Azerbaycan ile olmaz bu işler.:biggrin:
.
.
.
.

ONU®
26.05.2008, 15:49
Nasıl 2003'teki o müthiş performansımızla yarışmayı İstanbul'a getirdik,aynı şekilde yine birazcık olsun kültürümüzden de tatlar duyurarak, bunu göz alıcı bir sahne şovuyla birleştirerek başarıya ulaşabiliriz.Aksi takdirde sırf iş olsun, rock olsun, türkçe olsun diye böyle monoton parçaları gönderirsen rezil olmaya devam edersin.

Tanınmış isimleri göndermenin elbet etkisi olacaktır.Fakat onu etkili bir şarkı ve organizasyonla desteklemediğimiz sürece bu da tutmayabilir.Yunanistan 2 yıl önce Anna Vissi'yi gönderdi ama 7.'likten öteye geçemedi.

Dereceye giren ilk 3 şarkının canlı performanslarını gözden geçirmenizi isterim.1. olan Ruslar, güzel bir slow şarkıyı en başarılı oldukları spor dallarından biri olan buz pateniyle destekli bir sahne şovuyla süslediler ve dikkat çektiler.Ukraynalı ve Yunanlı bayan solistler de öyle (her ne kadar mini eteklerini gözlerimize soksalar da).Üç gitaristi sahnede zıplatıp kültürel öğelerimizle hiç ilgisi olmayan, vasat bir şarkı söyleterek hiç dikkat çekemeyiz.Aksi halde yine komşuculuktan dem vurup rezil olmaya devam ederiz.

akigoümit
26.05.2008, 16:03
sonuc acıklandı rusya bırıncı bızde yedıncı olduk beklemıodum bu kdar

Göksun
26.05.2008, 18:42
Birileri Şebnem Ferah'ı akıl etseydi belkide 1. olurduk:Dİnletirdi oraları,Şu şarkılara bakarak
1.Yunanistan
2.Arnavutluk olmalıydı bence.Rusyanın şarkısında hiçbi numara yok

alidendir
26.05.2008, 20:06
sonuç belliydi zaten hiç şaşırmadım 7. olması bile büyük şans ama daha ilk ona girdiklerinde havalarından geçilmiyordu fazla böbürlendiler zaten iş yoktu parçada bide türklerin dünyada sevilmemesi eklenince buna yine iyi bir sonuç.

cangüdaz
27.05.2008, 13:33
kişiyle ilgisi yok ülke ile ilgisi var... gecen sene kenan dogulu muhtesemdı noldu 1.olamadı... ısrkcılık yapılıyor....

ve bızım ulke neden ermenılere oy verıyo kım verıyo onlara oy anlamıs degılım..

türkiyede yaşayan ermeniler ermenistana oy veriyor.fransada ve almanyada da bizimkilerle yarışıyorlar.her sene biz o ülkelerden 12 puan alırdık ama bu sefer ermeni diasporası daha fazla oy vermiş.onlar 12 puanı kaptılar.ama şarkıları da güzeldi.
yunanistana da zaten her sene 5-6 puan ve üzerinde veriyoruz.mesela birkaç yıl önce aynı anda ermenistana 12 yunanistana 10 puan verdik.ama onlardan 1puan bile alamıyoruz.iş içinde ırkçılık ve siyaset var tabi.istanbuldaki ve egede ki rumlar yunanistana oy veriyordur mutlaka.eurovision değil de politivision desek daha iyi olur.

aydıner32
27.05.2008, 14:13
bence başarılı bir sonuç,fazlada tartışmamak gerekir.mor ve ötesi kendini kanıtlamış bir grup.ama yinede rusya haketmemişti,yunanistan daha iyiydi.

akigoümit
27.05.2008, 17:03
zaten uluslar arası bir dil olması gerkiyodu demekkı uluslarası dil olarak kabu letmıolr