Orijinalini görmek için tıklayınız : Genel sorular

ISIK
26.01.2006, 23:17
Arkadaslar cok merak ettigim birsey var. Bu soruyu hangi topicte sorabilecegimi aradim aradim bir turlu bulamadim ve onun icin yeni bir konu actim. Artik bu "Genel sorular' isimli olan topic farkli Alevi konularlarla ilgili kisa sorular icin olsun.

Benim ogrenmek istedigim ve hic bir yerde anlamini bulamadigim sey su: 'Sunni' kelimsi nerden, nasil olusmus? Bir kisinin isimindenmi olusmus acaba? Mesela 'Alevi' kelimesi hz Ali efendimizden kaynaklasiyor. Bana anlatirsaniz cok sevinirim.

Isik

izmirksk
26.01.2006, 23:46
sünni aslında ehli sünnet demek
yani sayısı çok fazla olan mezhepleri kapsıyor(en temeli hanefi-şafii-hanbeli-maliki)
ama bunların aşırısı olanlarda var.yani daha radikalleri.kendilerini sünnete bağlı
(yani hazreti muhammede bağlı) ehl-i sünet olarak tanımlıyorlar.
kelimenin asıl amacı bu.yani bu manada kullanılıyor.ama kendilerine ehli sünnet diyenlerin muaviyeye hazret çekmesi ise ayrı bir ilginçlik.peygamberi seven onun ailesini torunlarını ve soyunu kılıçtan geçiren muaviye-yezid...nasıl hazret der yada hoşgörü gösteririr anlayamıyorum
çoookk uzun bir konu.kısaca böyle işte

Deniz_05
02.06.2007, 14:58
Bende Merak Edİyorum Ama AraŞtirmaliyiz

dede_27
03.06.2007, 18:42
Arkadaslar cok merak ettigim birsey var. Bu soruyu hangi topicte sorabilecegimi aradim aradim bir turlu bulamadim ve onun icin yeni bir konu actim. Artik bu "Genel sorular' isimli olan topic farkli Alevi konularlarla ilgili kisa sorular icin olsun.

Benim ogrenmek istedigim ve hic bir yerde anlamini bulamadigim sey su: 'Sunni' kelimsi nerden, nasil olusmus? Bir kisinin isimindenmi olusmus acaba? Mesela 'Alevi' kelimesi hz Ali efendimizden kaynaklasiyor. Bana anlatirsaniz cok sevinirim.

Isik

Sünni kelimesini ilk defa muaviye '' biz ehli sünnetiz'' diyerek kalıplaşmıştır..

derinçocuk
11.06.2007, 17:18
merabalar yaklaşık 2 aydır üzerine uzunca bir araştırma yaptım ve devam ediyorum.ben izmirde üniversite de okuyan bir öğrenciyim.sorum şu olacak aleviler hz. Ali ve onun taraftarlarının soyundan gelenler midir sadece ya da sonradan alevi olunabilir mi. ben doğuştan gelen bir sünnilik etiketini sürdürüyorum. bana kimse sen hangi mezhepi seçmek istersin diye sormadı. tabi kimseye sormaadılar. aleviliği hala tam olarak öğrenemedim uzunca araştırmama rağmen. ama belkide alevi olmak isticektim. neden olmasın. bir de ben cemevine gitmek istiyorum. hatta ilerde semah dönmek istiyorum. yani bunları yapma hakkım yok mu. hakka istediğim yolla ulaşma hakkım yok mu. teşekkürleralevilik .

sadakat
14.06.2007, 23:00
yazınızı okudum sadece size teşekkür etmek için yazıyorum.yazınız o kadar tatlı ki keşke herkes sizin gibi araştırsa insanlar o kadar duyarsız olmaya başladı ki ne duysalar hiç bir fikir katmadan aynen uyuyorlar...tekrar teşekkürler hep böyle devam edin gerçekten istedikten sonra neden bu yola hizmet etmeyesiniz.ben kendi adıma söyleyim alevi olduğumdan bir kez daha gurur duyarım...