Orijinalini görmek için tıklayınız : Ekmek elden, su gölden

Beşiktaşli58
17.02.2008, 23:27
İngiltere bu aileyi konuşuyor
11 çocuklu baba, önerilen işleri beğenmiyor, sosyal yardımlarla gül gibi geçiniyor. İngilizler isyanlarda

Anne, baba ve 11 çocuk, hiçbir sıkıntı çekmeden gül gibi geçinip gidiyorlar. Baba tam üç yıldan beri işsiz. Üstelik matematik öğretmeni. Kendisine önerilen hiçbir işi beğenmiyor.

İngitere'nin Manchester kentinde yaşayan Muhammed Selim, öğretmen olarak çalıştığı dönemde kendisine ve ailesine hiç vakit ayıramamaktan şikayetçi. Sabah 09.00, akşam 17.00 mesai saatlerini yorucu bulan Selim "Çalışırken yıllık gelirim 27 bin sterlindi. Şimdi ise sosyal yardımlar sayesinde yıllık gelirimiz 29 bin sterlin" diyor.

Beş oda bir salon bir evde yaşayan aile yılda, işsizlik yardımı olarak 19 bin sterlin alıyor. Çocuk yardımı 6 bin 600 sterlin. 2 bin 500 sterlin çocuklara yiyecek yardımı ve bin sterlin de belediye yardımı alıyor.

Yıllar önce Pakistan'dan İngiltere'ye göç eden Selim ve amca kızı olan eşi Nurin "İyi ki İngiltere'ye yerleşmişiz. Pakistan'da devlet ailelere yardımda bulunmuyor. İngiliz hükümeti bize çok iyi bakıyor" diyor.

Ancak çok sayıda çocuk sahibi olup da iş imkanı sunulmasına rağmen iş beğenmeyen ve sosyl yardımlarla yaşamayı tercih eden göçmenlerin bu durumu artık vergi ödeyen İngilizleri giderek daha çok rahatsız etmeye başladı. Selim ailesi madyada tartışma konusu oldu.

http://www9.gazetevatan.com/newpics/news/170220081323525368306_2.jpg

Inanilir gibi degil.. :pinch: :biggrin:

özcan1
17.02.2008, 23:37
http://www9.gazetevatan.com/newpics/news/170220081323525368306_2.jpg

Inanilir gibi degil.. :pinch: :biggrin:

:lol::lol::lol::thumbup:

Nereden buluyorsun böyle konulari can? kutlarim :thumbup:seni

halilibrahim83
17.02.2008, 23:44
bizide kabul ederlermi acaba gerci bekarim edecegini bilsem hemen evlenir cocuk evlat ederim:D:D:D:D:D:D

sahrut75yagmur
18.02.2008, 01:26
İşte Türklerde ki bu iyiye ,güzele ve yan gelmeci tavırlara dayanan zihniyet orda da iş başında...

Kim iktidarı eline geçirse oraya kendi adamlarını dikmeye alışmış...İşini hakkıyla değilde ,sadece iş olarak gören ,ya da 4 senedir işsiz gezip hırsızlıkla , dolandırıcılıklarla geçinen gençlik...Her yerinden yolsuzluk akan bir devlet düzeni...Ve bunu bile bile onlara oy veren zihniyetlerin çocuklarıyız...

Bir öğretmenim derdi ki '' Kurtuluş Savaşını yaşayan ruh kalmamış...O ruh bizde olsaydı belki hayatta kalmanın ve kendi ülkenin değerini bilmenin verdiği hazı yaşamanın heyecanı ile ne türban derdi...ne dolandırma mantığı ( her yerde var ama bizde hat safhada..) ne de eşitsizlikler bu kadar ilerlemiş olurdu...

Bir çok ilke atan Atatürk yaptığı devrimlerle kadın haklarından laik cumhuriyet rejimine , siyasi parti yasalarına kadar bir çok ilke imza attı...

Ama onun mirası başta Adnan Menderes sonra da onu takip eden tüm amerikan uşakları ve bu günde Deniz Baykal ve Erdoğan'la devam ediyor...

Ama suç onların değil onları seçen ve seçtiren bizim ellerimizde...Bakalım bu lekeyi ve bedeli bu ülke toprakları temizleyebilecekmi..? İyice siyaha ve kana bulanmadan...

Saygılarımla.

onur melis
18.02.2008, 01:46
ben ingiltereye yerleşmek istiyorum kesin karar verdim ya hiç çalışmadan zengin olmanın tek yolu:D

Kuzey Egeli
18.02.2008, 12:49
Vay uyanıklar vay.Yazık değil mi çalışan insanlara.Pardon İngiltere yıllarca bu ülkeleri sömürdü ya:Güneşin batmadığı bu imparatorluk ya.Onların diyeti o kadar olsun.

Beşiktaşli58
18.02.2008, 22:45
Adamlar olasiliklardan yararlaniyorlar. Beles para varken neden çalissinlar? :biggrin:

Saka bir yana: yaptiklari elbette ayip ve kötü birsey. Ingilizler halleder, merak etmeyin.

Sevinc_25
18.02.2008, 23:13
Adam çalışıpta napsın baksana Kaan seninde dedigin gibi ekmek elden su gölden.Bu aile Türkiyede biraz zor geçinir yawww bi memur maaşı ile 11 çocuga nasıl baksın ee onun için orası uygun hehhee hem çalışmıyor hemde hiçbir zorluk çekmeksizin ailesiyle gül gibi geçinip gidiyor.

anibal
19.02.2008, 00:20
bu olay bana rahmetli kemal sunalın bi filmini hatırlattı.kemal sunal filmi güldürürken düşündürüyo.
acaba bu adamda o filmin etkisinde kalmış olmasın sakın.

toprak62
19.02.2008, 00:43
okula ingilterede devam etsek ii olur vallaa. bizede okuyo die yardım ederlermi acaba burs felan... herşeye ragmen ülkemde olmak sevdiklerimizden uzak ta hasret kalmak tan iyidir... ne kadar zorda olsa ülke şartları yinede eywallah diyip oturmak ama bişeylerde yapmak lazım aslında... hayat okadar uzun değil ona göre yaşamamız lazım ... bir düşünün yaşınızı kaç yıl geçmiş aradan...göz açıp kapayana kadar.

iusjure
19.02.2008, 00:46
Türkiyeye gelsinler elektrik, su ödemeyen, kaçak devlet arazisinde yaptığı kaçak evde yaşayan, zerre vergi ödemeyen milyonlarca insanı görsünler buna şükrederler.

karaşar
19.02.2008, 01:58
bence asalak bir aile. iş imkanı sunulacak ve kabul etmeyip sosyal yardımlarla çocuklarının geleceğini hazırlayacaksın.

ayçeidilerkmen
19.02.2008, 02:16
trajikomik...

yeşiltepe
19.02.2008, 22:21
aslında burda konu adamın calışıp calışmadığı değil arkadaşlar bakın ülke kendi vatandaşı olsada olmasada adama sana iş bulduk calışırmısın diyor adam iki sterlin daha fazla alıcam diye calışmıyor ve bir sıkıntısıda yok bunu birde bizim ülkemizde bakın insanlar perişan ama baştakilerin umrunda değil yaşamasanda olur diyorlar işte onun icin yabancı ülkeler bü yönde kendilerini aşmışlar ben bunu daha önce birinde duydum adam almanyada işten cıkartılıyor ve devlet ona yardım ediyor bu aradada ona iş buluyor ama calışıp calışmamak adamın elinde ve bir kezle sınırlı değil o kişi ne zamanki tamam ben bu işte calışıcam diyor o zaman yardımı kesiyor ülke

CrAzY_AnGeL
19.02.2008, 22:32
birde türkler çin bir sürü palavra atarlar.... çalışmadan zengin olmak kimin aklına gelir tabiki bizim türklerin....türk milleti tembel insanlar ekmek piş ağzıma düş ben kendimi yormim anca çocuk yapim başka bişey yok.....yazık yazık trejikomıik bir olay....