Orijinalini görmek için tıklayınız : Kapılarına Allah Yazılanlar Alevi Çıktı

@DuYGu@
18.02.2008, 13:07
Zaman Gazetesi, Milliyet'in haberini yalanlayacağım derken; Bahçelievler'de kapılarına Arapça "Allah" yazılan evlerin sahiplerinin Alevi olduğunu yazdı. Gazetenin iddiasına göre; sitede kapılarına "Allah" yazılan evlerde yaşayanların çoğu Alevi vatandaşlar.

Zaman Gazetesi, Milliyet'in "Dairelerin kapısına Allah yazdılar" haberini yalanlamaya çalışırken ilginç bir detayı aktardı. Nurullah Kaya imzalı haberin ilgili bölümünü aktarıyoruz:

Sitede daha çok Alevi vatandaşların kapılarına 'Allah' yazıldığını belirten bir site sakini, bazı daire sahiplerinin bu olaydan dolayı tedirgin olduğunu dile getirdi. Apartman sakinleri, yazıların ne amaçla ve kim tarafından yazıldığını göremediklerini, ancak 'Allah' kelimesini silmeye çekindiklerini vurguladı.

Zaman, 16 Şubat 2008, "Bir Provokasyon Daha" başlıklı haber

Aslında Zaman Gazetesi, haberinde Milliyet'in iddia ettiği "Kapılarına Allah yazıldı" haberini yalanlamaya çalışıyordu. Bu kapsamda olayın 5 ay önce gerçekleştiği iddia edilmiş. Fakat gazetenin haberinde kapılarına Allah yazılan vatandaşların "Alevi" oluşu detayı gözden kaçmıyor

son günlerdeki türban tartışmalarında Alevilerin tepkisini bilen gerici faşistler kendilerine yakışanı yapmışlar yine..

aydıner32
18.02.2008, 13:16
bu tür provakasyonlar daha çok olacak.amaç halkı karşı karşıya getirmek. sakin olmalıyız olayları iyi süzmek gerekiyor.geçmişte yaşananlar ders olmalı arkadaşlar..tamamen derin devlet işi gibi görünüyor.prim vermeyelim bu tür olay lara.

bu tarz haberleri fazla yaymamak gerekir.
saygılar..

CrAzY_AnGeL
18.02.2008, 13:21
evet bende gecen gün son dakka haberlerini okuyodum netten orada gördün....18 dairelik bir apartmanın butun daire kapılarının üstüne arapça ile allah yazılmış ve çıkaramıyolardı kimin yazdıgınıda bilmiyolar...neden yaparlar böyle bişeyi yaa

zülküf
18.02.2008, 13:32
ben tahmin etmiştim zaten
hatta hanıma söylemiştim bunlar alevilerdır diye

pınar66
18.02.2008, 14:19
Allahsızlık muamelesi yapılsada unuttukları bir şey var.Aleviler olarak allahı seven ve islamiyetin özünü yaşayan biz aleviler için sorun değildir.Allahın evi olmuş oluyor sanırım bu durumda bunu böyle yorumlamak lazım.Korkulacak bir şey yok bence, birde güzel çerçeve yapsalar daha güzel olur.Biz böyle provakasyonlara gelmeyiz.

Böyle saçmalıklar yaparak zaman kaybedeceklerine allahın adıyla insan olmayı düşünseler ona layık olmaya çalışsalar daha çok müslüman olurlar.Müslümanlığı iki metre bez olarak algılayanların allahın adını kullanarak çatışma çıkarmaya çalıştıklarıda ortadadır.

Unuttukları birşey var, bizler için onun adını taşımak büyük bir gururdur.Muaviyenin mızrak uçlarına kuranın sayfalarını yapıştırarak savaş yapmasına benziyor gerçek inananların savaşı.Bu olayda yapılanlarda mızrak uçlarına yapıştırılan kuran sayfaları gibi görünüyor.
Küçük hesaplar peşinde koşanlar allahın adını kapımızda taşımaktan büyük bir gurur duyacağımızı hesaba katmamışlardır sanırım.

ecolis
18.02.2008, 14:35
Kesinlikle katiliyorum pinar66 ,bizi allahsizmi sandilar tabikide allahin isminim kalbimizde tasidigimiz gibi kapimizdada tasimasini biliriz.

ecolis
18.02.2008, 14:38
ben tahmin etmiştim zaten
hatta hanıma söylemiştim bunlar alevilerdır diye

Affet anlayamadim, bunlar alevilerdir diye neyi soylediniz?

Mesut Gündüz
18.02.2008, 14:38
FaÇalari Yİyosa Gelsİnler TuzluÇayira Yazsinlar.

Saygilar,
Mg