Orijinalini görmek için tıklayınız : Aleviliği,Felsefemizi Daha geniş Kitlelere Yaymalımıyız?
imamkilic 27.01.2006, 01:14 Aleviliği,Felsefemizi Daha geniş Kitlelere Yaymalımıyız?
Yani aleviliği doğru bi şekilde tanıtmaya mı çalışmalıyız yoksa kulaktan duyma şekliyle mi?
Böyle bir anket görülmemis Sizce biz burda ne yapiyoruz...
Serkan_Devrim 27.01.2006, 11:41 Aleviliği,Felsefemizi Daha geniş Kitlelere Yaymalımıyız?
Yani aleviliği doğru bi şekilde tanıtmaya mı çalışmalıyız yoksa kulaktan duyma şekliyle mi?
kızmayın ama ben konuyu anlayamadım. yaymaktan kasıt nedir? aleviliği yaymakla başkalarını aleviliğe almakmı? yoksa alevilik hakkında bilgilendirmekmi? ve kulaktan duyma şekliylemi ne demek? ayrıca anket neyi sorguluyor? neyi öğreneceğiz?
"kulaktan duyma" mı dememiz gerekiyor? Bu anketi biraz daha açıklayabilir misiniz?
imamkilic 27.01.2006, 12:43 Sevgili Canlar
Geniş Kitlelere Yaymak anlamı şu şekilde
Aleviliği gerçek anlamda yani kulaktan dolma bilgilerle değil
Herkese tanıtmak...Başkalarını alevilik kapsamına almak değil kastım
Sadece hakkımızda bilinen bazı yanlış anlaşılmaları,karalamaları düzeltmemiz için Kitlelere ulaşmamalımıyız?Bu anlamda Cevaplarsanız Sevinirim
Saygılar
Bir Zeynep 27.01.2006, 12:47 tabiki evet, mesela üc TV programlarimizla. Cem ibadetlerimize kara calanlar, geldin izlesinler bakalim, mum sönüyomus mu sönmüyomusmu diye... tövbe tövbe... En cirken karayi insan kardesine nasil calar ya???
imamkilic 27.01.2006, 12:50 kızmayın ama ben konuyu anlayamadım. yaymaktan kasıt nedir? aleviliği yaymakla başkalarını aleviliğe almakmı? yoksa alevilik hakkında bilgilendirmekmi? ve kulaktan duyma şekliylemi ne demek? ayrıca anket neyi sorguluyor? neyi öğreneceğiz?
Can kardeşim...
Kulakdan duyma şekli;Belirli bi kaynağa dayandırılmadan ordan burdan duyma bilgiyle...
Anket bu konuyu sorguluyor;Aleviliği doğru bi şekilde yaymanın(Milleti bilinçlendirmenin) Milletimiz tarafından ne kadar istendiği?
Öğreneceğimiz Ve bize katacaklar konusuna gelince canlar;Eğer ki iyi bi rakam çıkarsa;bu konuda elimizden ne gelir,ne yapabiliriz,ne kullanabiliriz diye bir anket daha açılacak tarafımdan.Sonuçlara göre bi şeyler yapmaya Hep beraber başlarız...
Saygılarımla
imamkilic 27.01.2006, 12:53 Böyle bir anket görülmemis Sizce biz burda ne yapiyoruz...
Evet haklısın ama can kardeşim...
Daha fazla ne yaparsak bizim karımız değilmidir?
Daha başka ne yapabiliriz?Yeni fikirler ortaya çıkabilir
Ve daha faydalı olmuş oluruz
imamkilic 27.01.2006, 12:55 tabiki evet, mesela üc TV programlarimizla. Cem ibadetlerimize kara calanlar, geldin izlesinler bakalim, mum sönüyomus mu sönmüyomusmu diye... tövbe tövbe... En cirken karayi insan kardesine nasil calar ya???
Evet Can kardeşim..
Demek istediklerimden biri de bu konuydu Teşekkürler
Bir Zeynep 27.01.2006, 13:03 Evet Can kardeşim..
Demek istediklerimden biri de bu konuydu Teşekkürler
Yani ben sorunu söyle anladim: Alevilik nedir diye dünyayi aydinlatmalimiyiz? EVET.. TABIKI yani. Ve mesela Su, Cem, ve Düzgün TV programlarimiz cok iyi oldu (gec kaldik bile), gizli gizli baksinlar bakalim, neler oluyomus bitiyomus alevilikte diye. Gizli gizli, yani cünkü hic bir zaman "evet, ben izledimmm" demezler sanirim, yani bize kara calan yobazlari diyorum, sunnileri degil (bozuk pilak gibi her zaman tekrarlarim: Sunnilerin hepsi yezid degildir gözümde, insan insandir. YEZIDLIK eden -alevi olsa bile, aleviligi bilip ona görte davranmadiktan sonra oda-gözümde Yeziddir. Dmeek istedigim.: mutlaka bildirmemiz lazim kim ve ne oldugumuzu. Cünkü ONLARR bizi "kulaktan kulaga" biliyorlar. Ayirim eden Haci Hocalar, cocuguna, torununa, torunu, torununa, etc etc.... bizim hakkimizdaki verdigi bilgileri hep devam tasir. Cahil ve yanlis bilgiler böylece hic bitmez. Aramiza katilip GÖRMEDIKTEN sonrada BILEMEZLER tabi. Insan büyügünden ne duyup esitiyorsa, ona güvenir inanir. Bu haksizliklar böylece devam gider. Ama egerki susmazsak, kendimizi tanitsak, onlarda ister istemez bilir görür ve akillanirlar. Bizi tanidiktan sonra, KENDILERI Allahin verdigi akil ve mantiklari ile, bide KALPLERI ile karar verirler artik.
Neden cogunuz böyle tepki verdiniz anketi acan cana, bende anlamadim...
Selam olsun hepinize. Yanlislarim varsa, lütfen düzeltin. Yorumlarinizi bekliyorum.
Serkan_Devrim 27.01.2006, 13:13 .
Neden cogunuz böyle tepki verdiniz anketi acan cana, bende anlamadim...
tepki vermedik zeynep can. anketi biraz açıklamasını rica ettik. bence ankete gerek yoktu. yani anket ne gibi bir sonuç verecekki. ama konu açılıp tartışılması güzel. bencede aleviliği bilimsel bir şekilde tanıtmak lazım. kaldıki buna karşı çıkan da olmaz heralde. ama aleviliğin bilimsel bir bütünlüğü lazım bunun için. bütünlükten kastım; aleviliğin tanımı bile ortak değil. o yüzden bu tanıtmanın çok bilimsel olması beklenemez. biz burda ve çevremizde elimizden geleni yapıyoruz.
Evet haklısın ama can kardeşim...
Daha fazla ne yaparsak bizim karımız değilmidir?
Daha başka ne yapabiliriz?Yeni fikirler ortaya çıkabilir
Ve daha faydalı olmuş oluruz
Sevgili imamkiliç biz burda neyin çabasini veriyoruz kulaktan duyma bilgilerden uzalasip arastirip aleviligi guzel bir sekil hakettigi sekil anlatilmasini.... Biz çogu kesime neden sitem ediyoruz kulaktan duyma bilgilere saip olduklari icin arastirmadan konustuklari icin degilmiii böyle bir anket neyi anlatacak... gereksiz bana göre
imamkilic 27.01.2006, 19:01 [ böyle bir anket neyi anlatacak... gereksiz bana göre[/quote]
Can kardeşim anket sana göre belki gereksiz dir saygı duyarım
Bakın sitenin varlığını duyduğumda hemen üye olmaktı ve ilk cümlelerim de
Çok güzel,mükemmel olmuş demekti.Güzel bişey
Bence daha çok geliştirmeliyiz ve bunun için gerekirse sitenin tüm olanaklarını zorlıyarak bşeyler yapmalıyız...
Ama nedense genellikle moderatörlerimiz bu olaya pek hoş bakmıyorlar...
Bişey konusuna gelince ki;Bu bişeyler aleviliğin doğru bi şekilde anlatılması ve kitleler tarafından benimsenmesi işidir.(ama daha fazla sadece forumla sınırlı kalmamalı,fikirleri dinlemek istiyorum)..Benim anlatmaya çalıştığım şey budur
Bunu yani sitenin olanaklarının hepsini bu iş için kullanalım dediğimde...
Bi çok tepki aldım ve açtığım anket bi moderatörümüz tarafından kapatıldı...
Bende böyle bişey olduğu için bi sorayım dedim;Aleviliği geniş kitlelere yaymalımıyız diye?Yani fikirleri görmek istedim..
Neden böyle oluyor
Canlar sadece bi konu içine yazımızı yazmakla kalmıyalım bence,bilgilerimizi sonuna kadar her yerde paylaşalım:3: :3: :3:
Alevimen 27.01.2006, 21:44 İmamkılıç Ne yapabileceğinizi size sıralıyorum:
- internette bulunan türkçe arama motorların, dizinlerine, link depolarına aleviforum.com'u ekleyebilirsiniz.
- alevi sitelerine aleviforum.com hakkında bilgi yollayabilirsiniz (email, ziyaretçi defterlerine)
- alevilere ön yargıda bulanan kişilere forumuzu referans olarak gösterebilirsiniz
- özel çevrenize aleviforum.com hakkında bilgi verebilirsiniz
sadece bir kaç örnek listeledim, böyle daha fazla kişilere hitap etmiş oluruz ve sonuçda yayım daha geniş olur. ek olarakda foruma alevilik hakkında yazılar yazabilirsiniz.
Bir Zeynep 27.01.2006, 21:54 zaten önüme geleni üye yapiyorum buraya alevimen, hehehehe
Alevimen 27.01.2006, 22:48 zaten önüme geleni üye yapiyorum buraya alevimen, hehehehe
Adi güzel Ali'm önerilerim direk olarak sana deyildi senin duyarlığını biliyorum, mesajın için teşekkürler. :6:
Bir Zeynep 27.01.2006, 23:51 Adi güzel Ali'm önerilerim direk olarak sana deyildi senin duyarlığını biliyorum, mesajın için teşekkürler. :6:
biliyom bana degildi ama yinede yazmak istedim can. Asil BEN tsk ederim hehehe
izmirksk 27.01.2006, 23:56 kimi bilim teknik sitelerinde yakında imzamı www.aleviforum.com olarak kullanacağım
ama aleviforum üyeleri için şu ana kadar yapmadım .çünkü oradakiler buraya gelirse matematik,fizik,biyoloji vs..üyeler çileden çıkabilir
imamkilic 28.01.2006, 01:19 İmamkılıç Ne yapabileceğinizi size sıralıyorum:
- internette bulunan türkçe arama motorların, dizinlerine, link depolarına aleviforum.com'u ekleyebilirsiniz.
- alevi sitelerine aleviforum.com hakkında bilgi yollayabilirsiniz (email, ziyaretçi defterlerine)
- alevilere ön yargıda bulanan kişilere forumuzu referans olarak gösterebilirsiniz
- özel çevrenize aleviforum.com hakkında bilgi verebilirsiniz
sadece bir kaç örnek listeledim, böyle daha fazla kişilere hitap etmiş oluruz ve sonuçda yayım daha geniş olur. ek olarakda foruma alevilik hakkında yazılar yazabilirsiniz.
Can Kardeşler
Artık Bu şekil konuları uzatmıcam...:buyukgoz:
Moderatörler rahatsız oluyor heralde
Rahatsız etmiyim....
Alevimen 28.01.2006, 01:23 Can Kardeşler
Rahatsız etmiyim....
laf karışıklığı yapıp sıyırmayı denemeyin, soru yönelttiniz bende yetkili olarak cevabı sundum. ön yargılı davranıp provokatifce 'rahatsız oluyorlar' gibi girişimlerden uzak durun, biz rahatsız olmayız çünkü tüm önerilere açığız yeterki noktalı, virgüllü, seviyeli ve kaliteli yazı ile sorular yöneltilsin.
imamkilic 28.01.2006, 19:10 laf karışıklığı yapıp sıyırmayı denemeyin, soru yönelttiniz bende yetkili olarak cevabı sundum. ön yargılı davranıp provokatifce 'rahatsız oluyorlar' gibi girişimlerden uzak durun, biz rahatsız olmayız çünkü tüm önerilere açığız yeterki noktalı, virgüllü, seviyeli ve kaliteli yazı ile sorular yöneltilsin.
Alevimen Benim sıyırmaya çalışacak bişeyim yok ki.Sıyırmaya çalışayım..
Konuyu kapattım o kadar
Gereği de yukarda zaten
SAYGILARIMLA
Can Kardeşler
Rahatsız etmiyim....
Ben sizin anketininzden farkli anlamistim rahatsiz oldugum yok ama siz bastan yanlis anlattiniz... Ben aleviformun daha genis bir kitleye hitap etmesinden neden rahatsiz olayim....
erdalacikgul 08.02.2006, 14:47 kızmayın ama ben konuyu anlayamadım. yaymaktan kasıt nedir? aleviliği yaymakla başkalarını aleviliğe almakmı? yoksa alevilik hakkında bilgilendirmekmi? ve kulaktan duyma şekliylemi ne demek? ayrıca anket neyi sorguluyor? neyi öğreneceğiz?
bence kimseyi alevilige almayalım cunku alevilik ayrıcalıktır.
sadece onalara aleviligi dogru ögretmektir.
çünkü yezit kesim bizi onalara farklı anlatıyor.
|
|