Orijinalini görmek için tıklayınız : Medya Uyanıyor Mu?
Şirin Baba 19.02.2008, 20:56 Sevgili dostlar,bu günlerde ben bir uyanış sezinliyorum medyada.Yada şöyle mi demek lazım birileri kullanılmak istemiyor artık.
Bu günlerde gazete okuyorum gündüzleri forumdan uzak kalfığım için gündemi gazetelerden takip ediyorum
Dün liberallerle arası açılan RTE'YE medyanın en büyük kuruluşundanda bir iki taş geldi ve bu taş Ertuğrul Özkökten olması sebebiyle önemlidir.Kendisini sadece kızdığım zamanlarda sinirimi boşaltmak için okurum aslında.Ama bu zat artık Rte'nin niyetini nihayet anlamış,oysaki Ertuğrul Özkökler onun bir liberal olarak kalacağını sanıyordu.Bu adam Referansım İslam demişti ve bunu hiç yalanlamamıştı,ama Özkök ve yandaşları onu değiştireceklerini ve bir yandaş başbakanları olacaktı ve hertürlü yolsuzluğu bu rejim içerisinde kotaracaklardı.
RTE'nin refaransını unutmayacağını artık anlayan medya ister istemez şimdi görevini yapacak ve şeriat tehlikesine karşı mücadeleye başlayacaktır.
Ben bunları umut etmiyorum,sanırım gerçekleşecek.RTE'Yİ HİÇBİR YAZAR ŞERİAT'çı olarak görmemişti .
Şimdi medya bunu gördü ve yanımızda olacaklar.Onların bu ülkeyi terketmek dışında bir seçenekleri daha var bu ülkede kalıp onurlu meslektaşlarının yüreklerini kabartacak vaziyette karanlığa karşı mücadelede yanımızda duracaklarını sanıyorum...
Medya uyanıyor mu?
saygılarımla
şirin baba
aydıner32 19.02.2008, 21:06 malesef safer abı medya uyanmıyor ıhaleler baska gazete patronları alıyor.keske olsa medya uyansa.bahsettıgın gazetelere yakında uzan aılesının basına gelenler gelebılırparantez icinde soyluorum eyer ayaklarini denk almazlarsa.yada bana oyle geliyo.
Sevgili dostlar,bu günlerde ben bir uyanış sezinliyorum medyada.Yada şöyle mi demek lazım birileri kullanılmak istemiyor artık.
Bu günlerde gazete okuyorum gündüzleri forumdan uzak kalfığım için gündemi gazetelerden takip ediyorum
Dün liberallerle arası açılan RTE'YE medyanın en büyük kuruluşundanda bir iki taş geldi ve bu taş Ertuğrul Özkökten olması sebebiyle önemlidir.Kendisini sadece kızdığım zamanlarda sinirimi boşaltmak için okurum aslında.Ama bu zat artık Rte'nin niyetini nihayet anlamış,oysaki Ertuğrul Özkökler onun bir liberal olarak kalacağını sanıyordu.Bu adam Referansım İslam demişti ve bunu hiç yalanlamamıştı,ama Özkök ve yandaşları onu değiştireceklerini ve bir yandaş başbakanları olacaktı ve hertürlü yolsuzluğu bu rejim içerisinde kotaracaklardı.
RTE'nin refaransını unutmayacağını artık anlayan medya ister istemez şimdi görevini yapacak ve şeriat tehlikesine karşı mücadeleye başlayacaktır.
Ben bunları umut etmiyorum,sanırım gerçekleşecek.RTE'Yİ HİÇBİR YAZAR ŞERİAT'çı olarak görmemişti .
Şimdi medya bunu gördü ve yanımızda olacaklar.Onların bu ülkeyi terketmek dışında bir seçenekleri daha var bu ülkede kalıp onurlu meslektaşlarının yüreklerini kabartacak vaziyette karanlığa karşı mücadelede yanımızda duracaklarını sanıyorum...
Medya uyanıyor mu?
saygılarımla
şirin baba
Medya harekete geçmekte geç bile kalmış durumda.Gözünü açması lazım, bu hükümeti başımıza getirenlerde hükümet taraftarı medya değilmiydi.Eğerki ülke ateşe atılırsa o ateşin içinde onlarda kalacaklardır.Uyananlar uyuyanları uyandırmalı ve en büyük uyandırma görevide medyaya düşmektedir.
Şirin Baba 19.02.2008, 21:14 malesef safer abı medya uyanmıyor ıhaleler baska gazete patronları alıyor.keske olsa medya uyansa.bahsettıgın gazetelere yakında uzan aılesının basına gelenler gelebılırparantez icinde soyluorum eyer ayaklarini denk almazlarsa.yada bana oyle geliyo.
Hiçte hafife almayalım,Hürriyet ve Milliyetin hatta ve hatta sabahın içindede uyanışlar vardır ve bunların radikal takipçileri oldukça fazladır.Bu bir uyanıştır ve kartel medyasının arkasında büyük patronların olduğunu unutmayalım ve o patronlarında hiçbirisini şeriatı destekleyici açıklamaları alkışlarken görmedik.
Medya uyanacak ve tarafsız bölge var şuan tv de izliyorum arar ara ve bu uyanışın başladığını görüyorum ben.Gücü yetmez eğerki bu medya konuşmaya başlasın ,kesinlikle gücü yetmez yüzbinlerce tayyibin...
saygılar
Blue_Love 20.02.2008, 20:39 Hiçte hafife almayalım,Hürriyet ve Milliyetin hatta ve hatta sabahın içindede uyanışlar vardır ve bunların radikal takipçileri oldukça fazladır.Bu bir uyanıştır ve kartel medyasının arkasında büyük patronların olduğunu unutmayalım ve o patronlarında hiçbirisini şeriatı destekleyici açıklamaları alkışlarken görmedik.
Medya uyanacak ve tarafsız bölge var şuan tv de izliyorum arar ara ve bu uyanışın başladığını görüyorum ben.Gücü yetmez eğerki bu medya konuşmaya başlasın ,kesinlikle gücü yetmez yüzbinlerce tayyibin...
saygılar
sabah' ı içinden çıkarmak lazım çünkü rte nin damadının çalıştığı şirket hatta geçen gün şirketin baş patronu rte ye batıyoruz diye bilgi göndermiş.Yani sabah tan bir şey beklememek lazım taraflı yayınlarını sürdürecektir.
Türban tartışmaları bu hükümetin hangi amaca hizmet ettiğini gösterdi.Bu da medyanın RTE konusundaki umutlarını suya düşürdü.Medyanın uyanması demek, halkın uyandırılması demektir.
malesef safer abı medya uyanmıyor ıhaleler baska gazete patronları alıyor.keske olsa medya uyansa.bahsettıgın gazetelere yakında uzan aılesının basına gelenler gelebılırparantez icinde soyluorum eyer ayaklarini denk almazlarsa.yada bana oyle geliyo.
Media aslinda uyumuyor sevgili canlar!
Aydier32 cana ben katiliyorum.
media da veya herhangi bir platform Akp yi önüne cephe aldiysa, sonu hüsran oldmuştur.
maalesef media nin büyük balik kücük baligi yutar ve haberlerini satma anlayiş
vurdum duymazligi ön plandadir.
enginar dinc bile sabah gazetesine transfer oldu yani :yaw gidene oldu
halitseyfi 21.02.2008, 00:35 Medya kendi çıkaları doğrultusunda hareket eder. Paylaşımda kendi payına düşeni alamassa o zaman uyanır.
"Durmak yok paylaşıma devam"
alidendir 21.02.2008, 00:44 dünya menfaat üzerine kurulu...
medya da bu konuda üzerine düşeni yapıyor ve menfaatlerini gözetiyor tabiki...
yeşiltepe 21.02.2008, 22:21 bizim ülkemizde medya hic bir zaman tarafsiz olmadı hep taraf tuttular ama şunu bilemlilerki bu ülke hic bir zaman sahipsiz degildir ama malesef bunu başaramıyoruz işte bakın erturul özkökün patronu kim aydın dogan nezaman ki hükümet degişse hamen yanına yanaşıyor ve görende sanıcakki aydın dogan o partili ama degil işte diyoruzya bu işler siyaset bencede bunlar siyaseti iyi yapıyorlar ve sonucunda kime yarıyor onlara yarıyor bunu kimse cözemez
Şirinler köyüne kargamel musalat olduğunda şirinlerin hepsi beraber olarak karşı koyuyorki başarlılı olabilsinler.
Sevvgili şirin baba keşke o çizği filmdeki şirin baba sen bizlrerde şirinler olsaydık çözüm çok kolay olurdu.
Bu güne kadar rüzger ne tarafta estiyse (istisnalar hariç) ulusal medyada o yöne,medya hiç bir zaman tarafsızlığını kanıtlamadıki şimdide onu yapsın.Sadece medya siyasetlerin çığırtkanlığını yapıyor.
Akp iktidarı şu anki gücünü nerden alıyor onuda anlamış değilim ama basını da sindirerek aba altında sopayı gösterek,bazende duymazdan vede görmezden gelerek yapmak istediklerini çok rahatlıkla yapıyor.Daha bu gün miletvekilleri eşlerine parti binasında mesajlar veren başbakan eşi Emine erdoğan bazı gerçekleri görmemizin zamnı geldi geçiyoru anlatmıyormu.
İşte şirin baba bütün şirinler köşeye kıstırılmış bir formul bulman lazım.
Dostçakal.
Şirin Baba 21.02.2008, 23:04 Şirinler köyüne kargamel musalat olduğunda şirinlerin hepsi beraber olarak karşı koyuyorki başarlılı olabilsinler.
Sevvgili şirin baba keşke o çizği filmdeki şirin baba sen bizlrerde şirinler olsaydık çözüm çok kolay olurdu.
Bu güne kadar rüzger ne tarafta estiyse (istisnalar hariç) ulusal medyada o yöne,medya hiç bir zaman tarafsızlığını kanıtlamadıki şimdide onu yapsın.Sadece medya siyasetlerin çığırtkanlığını yapıyor.
Akp iktidarı şu anki gücünü nerden alıyor onuda anlamış değilim ama basını da sindirerek aba altında sopayı gösterek,bazende duymazdan vede görmezden gelerek yapmak istediklerini çok rahatlıkla yapıyor.Daha bu gün miletvekilleri eşlerine parti binasında mesajlar veren başbakan eşi Emine erdoğan bazı gerçekleri görmemizin zamnı geldi geçiyoru anlatmıyormu.
İşte şirin baba bütün şirinler köşeye kıstırılmış bir formul bulman lazım.
Dostçakal.
Teşekkürler şirin dostum.
Medyanın uyanışını anlatırken ben düzeldiklerini ve halkçı bir dönüş içinde olduklarını belirtmedim.
Çıkarları önemli ama,onlarda şeriatı biz vatandaşlar kadar kendileri için tehlikeli olduğunu anlıyorlar demek istedim.
Düşmanımın düşmanı dostum misali Basın bizimde desteğimizle Akp hakkında gerçekleri su yüzüne çıkaracaklardır diye düşünüyorum.
Günümüz basınında övünülecek bir yan yok haklısınız ama Şeriatın tehlike olduğunu anlatacak halk'a tek güç bu medya'dır.
Kimse radikal söylemlerle bu gerçeği dillendiren diğer medyayı zaten izlemiyor.
Kartel medyası şuan Cumhuriyeti savunmak için alarm durumuna geçmiştir.Çünkü bu rejim onları büyütendi.Şeriatçı bir rejimde yerleri olmayacak onların.
Medya uyanıyor derken bun anlatmak istedim.Ne yapalım şerata karşı bu medyaya ihtiyacımız var bizim ,halk olarak başımıza örülmek istenen ağları ancak medya gösterirse fark edip oona karşı mücadele edebiliriz ancak.....
saygılarımla
uyanmakmı kimbilir şimdi fazladan nelerle uyutuyolardır. (üzerini türbanla örterek)
babannedemiyeli 21.02.2008, 23:09 bence medya uyanmıyor
yalnızca nabza göre şerbet veriyor
bir o taraf bir bu taraf
Teşekkürler şirin dostum.
Medyanın uyanışını anlatırken ben düzeldiklerini ve halkçı bir dönüş içinde olduklarını belirtmedim.
Çıkarları önemli ama,onlarda şeriatı biz vatandaşlar kadar kendileri için tehlikeli olduğunu anlıyorlar demek istedim.
Düşmanımın düşmanı dostum misali Basın bizimde desteğimizle Akp hakkında gerçekleri su yüzüne çıkaracaklardır diye düşünüyorum.
Günümüz basınında övünülecek bir yan yok haklısınız ama Şeriatın tehlike olduğunu anlatacak halk'a tek güç bu medya'dır.
Kimse radikal söylemlerle bu gerçeği dillendiren diğer medyayı zaten izlemiyor.
Kartel medyası şuan Cumhuriyeti savunmak için alarm durumuna geçmiştir.Çünkü bu rejim onları büyütendi.Şeriatçı bir rejimde yerleri olmayacak onların.
Medya uyanıyor derken bun anlatmak istedim.Ne yapalım şerata karşı bu medyaya ihtiyacımız var bizim ,halk olarak başımıza örülmek istenen ağları ancak medya gösterirse fark edip oona karşı mücadele edebiliriz ancak.....
saygılarımla
Güzel şirince düşüncelerin inan beni alıp götürdü,ama unutmaki düşmanımın düşmanı benim dostum olamaz,çünkü onlar bir zamanlar benim düşmanımdı yada biz kimseyi düşman olarak görmedik onlar bizi hep düşmen olarak gördü.Taki gerçek düşmanaların sahnedeki rolunu oynayana kadar.
Basına gelince evet güç kimde gerçek ordadır ama bu defa umarım güçle beraber gerçekte aynı tarafta olur.Halk hiç bir zamna gerçek sesini duyuramadı sadece kaos dönemlerinde buldukları boşlukları değerlendirebilmişlerdir,onun dışında Filler vede çimenler misali hep ezilmiştir.
Ama sevgili şirin baba umarım bu defa sen haklı çıkarsın.
Dostçakal
Medya şimdi neden ağlıyor anlamıyorum adamlar kendi elleri ile yaptılar şimdi ağlıyorlar bunlar ata sözü diye birsey bilmiyorlarmı """"Kndi Düşen Ağlamazmış""":p
aydın doğan grubu muhalefet yapsın yeter, medya'nın yarısı aydın doğanın elinde hem gazete olarak hem tv olarak.
ayrıca günes,akşam,tercüman gibi türkmedya grubunda olan gazetelerde eleştiri dozunu arttırdılar,ekonomiyi ön plana atıyorlar.
bakalım iktidar susturmak için ne gibi hamlelere başvuracak .
medyamız sıranın bir gün kendilerine geleceğini unutmuştu malesef......
sözde aydın çağdaş medya mensupları yazarlar güney doğuya bombalar yağarken zafer kazanmış edasıyla şevkle heyecanla haber yapmışlardı.
oysa kınamaları gerekirdi.
sıra kendierine gelince süt dökmüş kediye döndüler ama çok geç kaldılar. onlar için haykıracak, ses çıkaracak kimse kalmadı.......
sahrut75yagmur 22.02.2008, 01:47 Doğan Grubu son Atv satışında saf dışı bırakıldılar...Bunun için türban gündemi ile Erdoğan'La bayağı uğraştılar...Uğraşıyorlar...
Seçim döneminde yeteri kadar ihaleyi , parsayı kapan Doğan Şirketler Grubu medyasıyla ve kızı Tüsiad'ı ile yeteri kadar desteklemişti...Şimdi hangi zarar uğruna nasıl dönecekler..?
Ama Amor3 'un dediği gibi medyanın büyük yüzdesini elinde tutan grup bir silkinişle bu yönetimi yerle bir edebilir...Az ekmekleriyle oynansın...
Saygılarımla.
bağzı değişiklikleri bende görüyorum ama yinede şirin babacım fazla ümitlenip iyimser bakma bu olaya biryerlerden emir geliyor ve bunlarda uyguluyor çok azdır hiçbir tehdide boyun eğmeden başkalarının yaptırımlarına ceket iliklemeden bildiği yoldan şaşmayan , onlarda ya imkanları elinden alınıp yerel bir köşeye hapsoluyor yada tamamiyle yok ediliyorlar yani bu adamlar bu tür olayları genellikle gündem değişsin millet bizim yaptıklarımızı görüp sezmesin ve en önemlisi istedikleri şeyleri gerçekleştirebilmek için bu tür yaptırımlarla şimşekleri üzerlerine çeker gibi görünüp korkunç toplumsal bölünmeye gidip büyük bir kaos yaratmak .
açıkcası ben artık hiç iyimser olamıyorum bu yalancı çoban başımızdayken .
Şirin Baba 22.02.2008, 09:54 bağzı değişiklikleri bende görüyorum ama yinede şirin babacım fazla ümitlenip iyimser bakma bu olaya biryerlerden emir geliyor ve bunlarda uyguluyor çok azdır hiçbir tehdide boyun eğmeden başkalarının yaptırımlarına ceket iliklemeden bildiği yoldan şaşmayan , onlarda ya imkanları elinden alınıp yerel bir köşeye hapsoluyor yada tamamiyle yok ediliyorlar yani bu adamlar bu tür olayları genellikle gündem değişsin millet bizim yaptıklarımızı görüp sezmesin ve en önemlisi istedikleri şeyleri gerçekleştirebilmek için bu tür yaptırımlarla şimşekleri üzerlerine çeker gibi görünüp korkunç toplumsal bölünmeye gidip büyük bir kaos yaratmak .
açıkcası ben artık hiç iyimser olamıyorum bu yalancı çoban başımızdayken .
Biliyorum bu medyanın istediği iktidar; liberalizme inanan ve onlara istediği tüm ihaleleri aktarabilen karşılıklı al gülüm ver gülümcü bu arada dürüst siyasetçi naralarını attığında gastelerin baş sayfasında onuruyla :devil2:gülümseyen siyasetçilerin iktidarıdır.
Gazeteciler artık Akp'nin liberalizme ve daha bir çok şeyi getirmek istedikleri şeriat rejimi için kullandıklarını anladılar.
Çıkarlarına ters düşen ihaleleride kaybettiler ama yinede ben şeriata karşı uyanmalarından dolayı devam ederlerse böyle teşekkür bile edebilirim.
Ben biraz daha aç kalabilirim.
Ben biraz daha işsiz kalabilirim.
Ben evsizde kalabilirim.
Ben yeterki ateşte kalmayayım!!!:devil2::devil2::devil2:
Beni yeter ki şeri hükümlerle idare edenler olmasın...
saygılarımla
Blue_Love 22.02.2008, 20:50 aydın doğan grubu muhalefet yapsın yeter, medya'nın yarısı aydın doğanın elinde hem gazete olarak hem tv olarak.
ayrıca günes,akşam,tercüman gibi türkmedya grubunda olan gazetelerde eleştiri dozunu arttırdılar,ekonomiyi ön plana atıyorlar.
bakalım iktidar susturmak için ne gibi hamlelere başvuracak .
Tahminim Startv(Zamanında tayyip ve aydın doğanın foyalarını çıkarmıştı ortaya), Atv(hükümeti eleştirdiler ve sabah gazetesi petrol ofisinin vergi kaçırdığını çıkarmıştı ortaya) den sonra show tv de. Bir el atmadıkları show tv kaldı zaten. Dikkat ederseniz 2 büyük kanala el koyulmadan önce bu kanal ve gazeteler aydın doğanın ve akepenin kaçakçılıklarını belgelemişlerdi. Hatta 22 temmuz öncesi gerçekleşen bir olay var. Aydın doğan f1 pistinin yakınındaki bir araziyi kooperatif yapmak üzere akepe hükümetinden istemiş akepe bu isteği rededince doğan grubu gazetelerinde kömür dağıtma haberleri yer aldı. Hükümet razı oldu ve araziyi verdi. Ondan sonrasını tahmin edebiliyorsunuz zaten sürekli doğan grubu gazete ve tv leri manşetlerinden anket haberlerini düşürmediler yok bilmem ak parti %50 nin üzerinde oy alacakmış, rekor oylar alacakmış gibi haberler ile zaten umutsuz olan halkı iyice çelişkiye sürüklediler. Buna akpartinin kazanmasına yol açtı. Kısacası tayyip ve aydın doğan uzun süre işbirliği içinde idiler. Bundan sonra nasıl bir yol izleyecekler bilemiyorum.
halitseyfi 22.02.2008, 22:05 İZMİR'DE TEHLİKELİ GELİŞMELER
ÇOK ÇOK ÇOK ÖNEMLİ ……………………………………… !
İtalya Napoli'deki Nato üssü İzmir Urla'ya taşınıyor..
4000 amerikan askeri Urla'da ev tutmaya başladı bile..
BİP(Büyük İşgal Projesi) sebebiyle üs doğuya kaydırılıyor..
Tehlikeli kısım bir havaalanı inşaatının da Mordoğan'da başlamış olması..
Adana İncirlik üssü İran ve/veya Suriye atış Menzilinde olduğu için ana hava üssü İzmir olacak..
Tepemizden bomba yüklü bir sürü uçak geçecek her gün..
Daha sonraki aşamada 6. Filo'nun ana üslerinden biri olabileceği söyleniyor..
Uzun ada'nın da kullanılacağı (ki şuan zaten kullanılıyor) öğrenilmiş..
TSK rahatsız ama hükümet her şeyi okeylemiş anlaşmalar
yapılmış..adamlar evlerini tuttular bile.. Urla'da emlak işi yapanlara teyit
ettirebilirsiniz...
Kimisi aman gelsin iş olur para kazanırız derken,sağ duyulu vatandaşlar bunun ilerde çok büyük sorunlara yol açacağının farkında..
Güzelim İzmir yada ülkemizin herhangi bir yeri, kısaca biz
bu işe alet olmamalıyız...
Stratejik olarak Uzun ada İzmir körfezi çıkışını tutan yer..burayı kontrolünde tutan donanmayı körfeze hapseder..
Güney Deniz Saha Komutanlığı merkezi de ablukaya
alınmış oluyor İleriki aşamalar için..
Satılmış medyamız bunu ufak bir haber olarak verdi..
Amerikan'ın Yeni Dünya Düzeni projesinde çok önemli bir söz var..
Diyor ki düşman zaten düşmandır, bellidir önemli değil...Önemli
olan dost/müttefik ülkenin ordusunun önemli komutanlarını/komuta merkezlerini ele geçirmek kontrol altına almaktır. Projeye inandırmaktır, boyun eğdirmek itaatkar yapmaktır. Bu işgal projesinde sıra bize de
gelecek..şimdiden milli refleks vermeliyiz..İşlerini kolaylaştırmamalı engellemeli geciktirmeliyiz...
Nato üssüne hayır kampanyası için İzmir'de pazartesinden itibaren bilgilendirme amacıyla afiş, el ilanı ve her türlü yolu kullanmaya başlıyoruz...İzmir yada başka şehir fark etmez bu ülke hepimizin..
Sizde üzerinize düşen görevi yapın ve bu maili mümkün olduğunca çok kişiye gönderin.
Çaresizseniz..... Çare Sizsiniz....
Bu maili bu gün aldım. eğer gerçekse ki, gerçek olduğunu sanıyorum. BAsınıın nekadar uyandığına bir delil olabilir.
Özellikle urlalı canlar bu konuyu aydınlatacaklardır sanırım. Tabi tüm izmirde yaşayan canarında diyeceği birşeyler vardır bu mail hakkında.
Şirin Baba 22.02.2008, 23:06 Medyanın Kuzey Irakla ilgilenip hep Türban onayını es geçmemesi onun uyanması konusunda bize bir fikir vermiş olacak.
İnanıyorum bu Anayasanın içine Türbanın giriyor olması Şeriatın da girmesini ve kendini yok etmesine giden bir yoldur bu.
Kanuni gerekçede dini ödev olarak yazacaksın o zaman demezlermi sana ,türban varda Meclisin adı niye İslam Cumhuriyeti değil,niye dua'yla açmıyorsun meclisi vb...
Medya uyanıyor ol ve ben yanılmış olmayayım.Yanılgım yıkılmamdır Ülkem adına,güzel Memleketimin karalara bürünmesidir.
Medya siz gücünüzü halkla birleştirinki bu şeriat heveslilerinin hevesi kursağında kalsın
Operasyonla uyutulMAYALIM...
SAYGILARIMLA
Blue_Love 22.02.2008, 23:51 Bu maili bu gün aldım. eğer gerçekse ki, gerçek olduğunu sanıyorum. BAsınıın nekadar uyandığına bir delil olabilir.
Özellikle urlalı canlar bu konuyu aydınlatacaklardır sanırım. Tabi tüm izmirde yaşayan canarında diyeceği birşeyler vardır bu mail hakkında.
Bu mail 2 yıldır dolaşıyor :D Ama haber doğru Nato İzmir' e taşınacak fakat ben deniz komutanlığı diye biliyordum...
Şirin Baba 27.02.2008, 21:13 Türkiye pişman...
ŞİMDİ anladınız mı "Gül benim cumhurbaşkanım değildir" dememi?..
Evet; o benim cumhurbaşkanım değil...
O geçerken, kaldırımın kenarında durup asla alkışlamam.
Arkamı dönerim.
Televizyonda gözüktüğünde asla bakmam, kanal atlayıp "Dingo-mingo"yu izlerim.
Gazete sayfalarında "Bir açıklama yapan Cum..." diye başlayan haberleri okumam, geçerim.
Sohbetlerde söz düşerse kestirip atarım:
"O benim cumhurbaşkanım değil..."
*
Türban yasası önündeyken "düşünüyormuş" gibi yaptı sadece.
Türbanı siyasi bayrak yapmış, "hanımının" türbanı için Türkiye'yi AİHM'ye vermiş birisinin önüne türban serbestisi yasası gidince "düşündüğüne" nasıl inandınız?
Bu tür "düşünmek" bana yabancı değil; muhterem karım işime gelmeyen bir şey sorduğunda "Düşüneyim" derim.
Ama hiçbir zaman düşünmem.
Düşünüyormuş gibi yaparım.
Muhterem, "Bak düşünmüyorsun, çünkü dudakların uzadı" der, öyle düşünceli düşünceli bakarım.
*
Abdullah Gül'ün de "düşünüyormuş" gibi yaptığını herhalde artık biliyorsunuz.
Olsun...
Bu bir dönüm noktası oldu, takvimlerinize bir çetele koyun:
AKP'nin kaybetme süreci başladı.
Bakın:
- Sermaye kesimi dahi uyandı; kısa vadeli çıkarları için Türkiye'nin ufkunun karartılmasına göz yumduklarını nihayet gördü patronlar.
- Toplumu etkileyen ve şimdiye kadar AKP'yi destekleyen birçok yazar-çizer-aydın artık açıkça eleştirmeye başladı.
- AKP'ye oy verdiğini gizleyenler dahi şimdi ortaya çıkıp "Elim kırılsın, oy verdim" diyorlar, kamuoyu yoklamalarında (SONAR ve diğerleri) iktidarın yüzde 10'a yakın oy kaybı var.
Külah düştü, kel gözüktü...
Belki de iyi oldu; şu benim olmayan Cumhurbaşkanı'nın türban yasasını imzalaması...
İyi bakın:
Türkiye pişman...
26 Şubat 2008
Bekir COŞKUN
-----------------------------------------------------------------------------
Herkesin uyanma vaktidir artık ve herkes ama herkes bilmeliki bu iktidarın istediği şey Şeriattır.Şartlar ne olursa olsun,kaç asker şehit düşerse düşsün umrunda değildir,benim-senin kadar.
Düşünün siz askerlerinizi gönderiyorsunuz sınıralrınızın ötesine ve daha onşlar yoldayken Türban birden bire onay alıyor köşkten(oysa günlerce beklemişti köşkte,ne olduğunu bildiği bir yasayı sırf kimse fazla ses vermesin diye aynı güne denk getiren bir Cumhurbaşkanı ve onun bağlı olduğu bir başbakan var bu ülkede.
Medya uyan,işadamı-işçi-işsiz uyan.
Bu devran dönmeyecek sana bir daha,uyunmakta geç kalırsan...
saygılarımla
şirin baba
Şirin Baba 27.02.2008, 21:19 İki türlü vatan var...
DAĞLARDA büyük mücadele sürüyor.
Kimi zaman haberci arkadaşlarımız çatışma haberleri getiriyorlar, "Kayıp var mı?" diye soruyoruz.
Hep var...
Vatanları için can veriyor çocuklarımız.
*
Kara operasyonu başladığı günden bu yana, yiğitler vatan için can verirken, öbür vatanda neler oluyor, bakar mısınız:
- Yolsuzluk-hırsızlık yapanlara (elbette dokunulmazlık dosyalarını da içine alacak şekilde) gizli af...
- Sosyal Güvenlik yasası görüşülürken, milletvekili maaşlarına zammı araya sokuşturma girişimi...
- Tarikat ve cemaat vakıflarına kıyak...
- Türban yasası.
- Tekel satışı.
- Belediyelerin 5 milyar YTL’lik borcunun silinmesi.
(.........)
Bu sonuncusunu açmalıyım:
Adam AKP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin para makinesi Bel-Pa’nın badem bıyıklı Genel Müdürü...
Karısı-çocukları var, ayrıca imam nikáhlı karısı var.
Bir de imam nikáhlı sevgilisi...
(Ben bu "imam nikáhlı sevgili" işini ilk kez duyuyorum.)
Mümin kardeşimiz, memur maaşı ile imam nikáhlı sevgilisine daireler almış, 1 milyon Ye Te Le (bir trilyon Te Le) para sunmuş.
İşte bu belediyelerin borcu siliniyor.
Yani; o savrulan, çarçur edilen, yağmalanan, müteahhitlerle ortaklaşa yenilen, imam nikáhlı sevgililere giden paralar, Türk milletinin ödeyeceği vergilerle kapatılacak.
Anlıyor musunuz?..
*
O zaman iki türlü vatan var:
Birisi uğruna ölünecek vatan.
Çocuklarımız dağlarda o vatan için canlarını veriyorlar, ertesi gün tabutları taşınıyor kasabalara-köylere.
Öbür vatan?..
Öbürü yağmalanmakta olan.
Birinci vatan kurtarılmaya çalışılırken, öbürü işte böyle...
Ne yapacaksınız?
Herkesin "vatanı" kendine göre.
Bekir Coşkun
-----------------------------------------------------------------------------------
Uyanmayanlara,yeni bir delil daha.
İşte Memleketimin iç yüzü.
Ben ağlarım zarı zarı,o götürür gani gani...
saygılarımla
|
|