Orijinalini görmek için tıklayınız : hasan sabbah-yezitlerin kabusu-
iyidost69 27.01.2006, 09:33 Hasan Sabbah
Hasan Sabbah, tarihte ve günümüzde eşi benzeri olmayan bir Alevi önderidir. Hasan Sabbah, kurduğu örgüt ile yıllarca zalimlerin, saltanat sahiplerinin korkulu rüyası olmuştur.
Hasan Sabbah, İran’ın Kum kentinde doğmuştur. Doğum tarihi kesin olarak bilinmemektedir. Hasan Sabbah, 17 yaşına kadar Oniki İmam’cı Şii eğitimi almıştır. 17 yaşından sonra İsmailliliği benimsemiş ve bölgenin İsmaili önderlerinden eğitim görmüştür. Hasan Sabbah buradaki eğitimini tamamlayınca, İsmaillilerin merkezi olan Fatımi Devleti’nin başkentine uzun ve zahmetli bir yolculuktan sonra 1078’de vardı. Hasan Sabbah üç yıl Mısır’da kaldı. Kahire ve İskenderiye’de dönemin ünlü bilginlerinden dersler aldı. Hasan Sabbah, 1081 yılında İsfahan’a dönerek, yetkinleşmiş bir şekilde mücadeleye başladı. Hasan Sabbah, yaklaşık 9 yıl çeşitli kentleri gezerek, İsmailliliği yaymaya çalıştı. Bu çalışmaları sonucu var olan İsmaili tabanını daha da genişletti. 1090 yılında Alamut kalesinde eğitim ve örgütlenme mücadelesine yeni bir boyut kazandırarak, Alamut kalesini kendisine merkezi üs olarak seçti. Alamut kalesi, Elbruz sıradağlarının en doruğunda olup, çok korunaklı bir konumdadır. Nitekim yıllarca ordular Alamut’u kuşatmalarına rağmen fethedememişlerdir. Hasan Sabbah burayı bilinçli seçmiştir. Hasan Sabbah, Alamut’un bütün eksiklerini tamamladı. Su kanalları açıp, ambarlar kurdu. Çevredeki küçük kaleleri alıp onlara kuleler yaptı. Çevrede bulunan yerleşim alanlarının çoğu İsmaili oldu. Bu arada bazı kurallar getirip, sosyal reformlar yaptı. İsmailileri kardeşlik bağlarıyla birleştirdi. Böylece her birey kendisini topluluğun sorumlu bir üyesi ve onun ayrılmaz bir parçası olarak hissetmeye başlamıştır.
Alamut kalesinin Hasan Sabbah tarafından ele geçirildiğini öğrenen Selçuklu veziri, Nizamülmülk, dört ay boyunca Alamut’u kuşatmasına rağmen sonuç alamadı. Bu dönemde Selçuklu Devleti’nde taht kavgası vardı. Bu durumu en iyi şekilde değerlendiren Hasan Sabbah, örgütlenme alanını günden güne genişletti. Örgütlenme ağı o kadar boyutlanmıştı ki, Selçuklu Devleti’nin üst düzey memurları dahi İsmaili olmuştu.
Hasan Sabbah, bütün yaşamı boyunca İsmaili inancının özgürce yaşanması için çalıştı. Bu noktada başarılı oldu. Bugün dahi onlarca kişi Hasan Sabbah’ın yaptıklarını hayranlık, şaşkınlık ve gıpta ile değerlendirmekteler. Hasan Sabbah’a olmadık iftiralar, hakaretler ve yakıştırmalar yapıldı. Öyle ki, Hasan Sabbah taraftarlarına afyon içenler anlamında haşhaşiler denildi. Oysaki onlara “Assasin” deniliyordu. Assasin kavramının türkçe karşılığı “bekçiler, sır bekçileri”dir. Onlar hiç bir zaman dünya malına olan düşkünlüklerinden, insanın inandığı değerler için yapmayacağı şey olmadığını bilmediler. Onlar için, değerleri için, inancı için yaşamını dahi feda etmek, insanın yapacağı bir iş değildi. Günümüzde dahi, Hasan Sabbah ve taraftarları için en ahlâk dışı iftiralar yapılmaktadır. Onlara göre Hasan Sabbah, fedailerini sahte cennet vaadiyle kandırıp, onları uyuşturucuya alıştırıp, eylemlere gönderiyormuş. Ne yazık ki, bir çok Alevi insan dahi bu yalanlara inanmaktadır. Oysaki gerçekler çok daha farklıdır. Gerçekte Hasan Sabbah, kötülüklere, haksızlıklara karşı gelmiş ve öğrencilerini de bu doğrultuda eğitmiştir. Onlara asla ve asla haksızlığa boyun eğmemelerini öğütlemiştir. Bu uğurda gerekirse yaşamlarını ortaya koymalarını öğütlemiştir. Hasan Sabbah’ı izleyen öğrencileri, yer yer fedai eylemler geliştirip, haksızlıkların üzerine gitmişlerdir. Doğal olarak haksız olanlar bunun karşıt propagandasını yapmışlardır. Ama bilinmelidir ki, bir kişiye ne kadarda uyuşturucu verilirse verilsin, o kişi asla böyle eylemler yapamaz. Aksine uyuşturucu alan kişi hantallaşır.
Hasan Sabbah’ın Alamut kalesini koruması, bu kaleye en güçlü ordunun dahi girememesi günümüzde dahi gıpta ile bakılan, hayranlık duyulan bir olaydır. Nasıl olurda bir fedai gözünü kırpmadan eylem gerçekleştirmiştir? O fedai nasıl bir eğitimden geçmiştir? Hasan Sabbah nasıl taktikler geliştirip, stratejisini uygulayıp, kaleyi güçlü ordu karşısında korumuştur? Bütün bunlardan yola çıkarak, Hasan Sabbah’ın etkileme gücü, bilinci, askeri dehası, örgütlenme stratejisi günümüzde hayranlık uyandırıyor. Böyle bir büyük şahsiyet görevini başarıyla tamamlamış 1124 yılında hakka yürümüştür
Gusel yazi :-) Supper bir adam bu Hasan Sabbah yaw.
murat_ank20 28.04.2006, 22:15 Ellerine Sağlık...Bilgi İçin Teşekkür ederim.
Alpha_Phonixis 28.04.2006, 22:25 Hasan Sabbah kimmiş ? Söyle bize google amca ..
>hashaşi tarikatinin* lideri. ayrica devrin en buyuk adamlarindan birisi olan Nizamulmulk'u oldurten kişi.
*Hashaşi Tarikatı : tanrıya sadece uyuşturucunun insana verdiği ruh haliyle ulaşılabileceğine inanan bir islam tarikatı..
> Üzerine Faik Bulut " Hasan Sabbah Gerçeği " diye bir kitap yazmıştır..
> alamut'a gore, hasan sabbah muhammedin yalancı oldugunu savunur. cunku kitleler her zaman belirsizliklerden korkarlar ve bu yuzden acık bir yalanı, ulaşılmaz gerceklere yeg tutarlar. ve muhammedin tek yaptığı yalan söylemektir ona göre. buradan yola cıkarak, etrafına güçlü ve genç erkekler toplar ve onlara cennetin anahtarını sunacağını soyler. arka bahcesinde kızları huri rolune hazırlarken, diğer tarafta askerlerine muazzam bi egitim verir. tek yaptıgı sey askerelere haşhaş verip arka bahceye yollamaktır. orada o kadar güzel kızları ilk defa gören genç erkekler adeta büyülenirler, o kadar disiplinli bi asker hayatından sonra inanmamaları için hiç bir neden yoktur. tekrar gerçek dünyaya dönen asker dünyada mutsuzdur, bi an önce ölümü ister. işte böylece ölümden korkmayan suikastcılar yetişir.
Yani günümüzde yaşanan İnitihar Bombacı modeli teröristler Hasan Sabbah öğretisiyle yanıp kavrulan insanlardır
> hasan sabah, nizamımulk, omer hayyam aynı mektepte egitim gormuslerdir. Böylede bir ilginçlik söz konusudur ..
> hasan sabbahın suikasçilerine haşhaşin (haşhaşlılar) denmesi sonucu batı dillerinde suikastçinin karşılığı assains (suikastçi) olmuştur.
Hasan Sabbah şimdinin devrimci örgütleri gibidir. Bir nevi siyasi bir başkaldırı hareketinin lideri. Tabiki bugün olduğu gibi Hasan Sabbah zamanındada onu karaladılar ve taraftarlarına haşhaş içirip feda eylemlerine yolladıklarını söylediler halbuki böyle bir şey yok bugünde devrimciler ölüm orucuna seve seve girebiliyorlar haşhaş içtikleri için mi ? Hayır.
Hasan sabbah zamanındada böyleydi inançları için insanlar zalimlere karşı korkusuzca savaşıyorlardı ama bunu anlayamayan zihniyetler bu insanları karaladılar.
güldestim 29.04.2006, 11:09 Hatırlıyorum'da okuldayken tarih kitabımda Hasan Sabbah hakkında hoş olmayan şeyler yazılmıştı.Ve bende bu zamana kadar onu kötü biri olarak biliyordum.Tarih nasılda çarpıtılarak beynimize işleniyor bir kez daha görmüş oldum.İyi dost abim bizi bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.
manifesto 29.04.2006, 11:51 :) Benim anlamadığım bu yazıları nerelerden buluyorsunuz.
Dünyanın yerli yabancı hangi tarihçisine sorsanız size Sabbahın kim olduğunu söyler.Yani Tarih dersinide dedelerden mi alıyorsunuz onu anlamadım?
Alamut Kalesi ilim yuvasıymış:) Yahu sen o kalenin nerede olduğunu biliyormusun???Moğol hülagu dahi orayı yakıp yıkana kadar burnundan gelmişdir.Kale militanlarını yetiştirmek ve ismaili tarikatının sapkın fikirlerini yaymak için kullanılmış,suikastçilerini haşhaşla uyuşturması da ayrı bir konu.
Alamutta ilan ettiği artık ibadetleri bırakın cennet artık burası deyip hertürlü hükmü kaldırıp alamutu yalancı Cenneti ilan etmesi bütün tarih kitaplarında yer alır.Ama neyse bazılarının tarih umurunda değil sabbah da saz çalıp cem etmiş demeye devam edecekler
:) Benim anlamadığım bu yazıları nerelerden buluyorsunuz.
Dünyanın yerli yabancı hangi tarihçisine sorsanız size Sabbahın kim olduğunu söyler.Yani Tarih dersinide dedelerden mi alıyorsunuz onu anlamadım?
Alamut Kalesi ilim yuvasıymış:) Yahu sen o kalenin nerede olduğunu biliyormusun???Moğol hülagu dahi orayı yakıp yıkana kadar burnundan gelmişdir.Kale militanlarını yetiştirmek ve ismaili tarikatının sapkın fikirlerini yaymak için kullanılmış,suikastçilerini haşhaşla uyuşturması da ayrı bir konu.
Alamutta ilan ettiği artık ibadetleri bırakın cennet artık burası deyip hertürlü hükmü kaldırıp alamutu yalancı Cenneti ilan etmesi bütün tarih kitaplarında yer alır.Ama neyse bazılarının tarih umurunda değil sabbah da saz çalıp cem etmiş demeye devam edecekler
yine terbiyesizleştin... haşhaşla bir ilgisi olmadığını haşhaşinin manasının koruyucu olduğunu söylüyorlar sen çamur at...sapık sana derler...
ismaililer aleviliğin bir aşamasıdır. sizin gibilere göre heskes sapık bi tek siz mükemmelsiniz...
okudğun kitaplar belli örümcek kafalı tarihçilerden o kadar öğrenirsin ancak...
güldestim 29.04.2006, 12:14 Manifesto cevap verilmeye değmezsin.
manifesto 29.04.2006, 12:24 Manifesto cevap verilmeye değmezsin.
Biliyorum:)
Ama anlayamadığım hassan sabbahdan ne öğrendiğiniz,öyleya büyük bir alevi önderi olduğuna göre ondan öğrendiğiniz çok şey olmalı.Zaten adama haksızlık yaptılar haşhaşçı olduğuda tamamen bir uydurma:)Eli kanlı katil ve bir intihar subayının beynini yıkayarak istediği kimsenin canını ortadan kaldırttığı da bir iftira,hatta ismililerin kabeyi basarak içinde dahi katliam yaptıkları hatta Hacarül esved taşını dahi çalıp kaçırdıklarıda bir iftira :) öyleya bunlar iftia olinin yazdıkları gerçek.Meğer ismaililer ne iyi insanlarmış
Alpha_Phonixis 29.04.2006, 12:33 Hakaret etmeye gerek yok. Objektif baksanız yeter..
Bir Alevi Tarikatının lideri diye dosdoğru bir insan olacak değildir kimse. Elindeki gücü bu şekilde de kullanabilir pek tabi.
_________
>Tarihte ki birçok siyasi önderi öldürttüğü rivayet edilir .. Medrese arkadaşı Nizamulmülk falan ..
güldestim 29.04.2006, 17:33 Kime inanıcağımı şaşırdım vallahi:)
Biliyorum:)
Ama anlayamadığım hassan sabbahdan ne öğrendiğiniz,öyleya büyük bir alevi önderi olduğuna göre ondan öğrendiğiniz çok şey olmalı.Zaten adama haksızlık yaptılar haşhaşçı olduğuda tamamen bir uydurma:)Eli kanlı katil ve bir intihar subayının beynini yıkayarak istediği kimsenin canını ortadan kaldırttığı da bir iftira,hatta ismililerin kabeyi basarak içinde dahi katliam yaptıkları hatta Hacarül esved taşını dahi çalıp kaçırdıklarıda bir iftira :) öyleya bunlar iftia olinin yazdıkları gerçek.Meğer ismaililer ne iyi insanlarmış
Manifesto gerçekten rahatsız olmaya başladım senin varlığından, Sürekli bir gedik arayıp laf söyleme gayretindesin tahammülsüz ve tek doğru benim mantığıyla hareke ediyorsun bırak istyeyen istediği şekilde inansın sen kendi inancına bak Bak bir özet çıakrayım sana müslümanlık konusunda Gerçek müslümanlar bizleriz, ama sen ve senin gibi tahammülsüz insanlar müslümansa müslüman değilz. Çekeceksin arkadaşım farklı inançlar kültürler yaşıyor bu ülkede Osmanlı devri kapandı padişahlarınız öldü gitti demokrasilerde farklı inançlara hoşgörü göstermek erdemdir ama belliki sizler sadece eleştiri mantığıyla hareket ediyorsunuz sen git camiye namazını kıl boşver diğer insanların inançlarını hem daha iyi cennetten arsa kalır fazladan sana.
manifesto 29.04.2006, 22:08 Hakaret etmeye gerek yok. Objektif baksanız yeter
??? Ne hakareti??? Hassan Sabbaha gösterdiğiniz ilginin yarısını şu ülkede yaşayan müslümanlara gösterseniz mesele yok,dindar olan herkeze yobaz diyenler bana burada hakaret edebiyatı yapmasın
Manifesto gerçekten rahatsız olmaya başladım senin varlığından, Sürekli bir gedik arayıp laf söyleme gayretindesin tahammülsüz ve tek doğru benim mantığıyla hareke ediyorsun
Demek varlığım seni rahatsız ediyor yapabileceğim birşey yok alışmalısın.
Gerçek müslümanlar bizleriz
Dün ataist olduğunu söylüyordun ne oldu iman mı ettin???:) Komik
İnsan biraz ne dediğini bilmeli gerçek müslüman arkadaşım
Alpha_Phonixis 29.04.2006, 22:12 Sizin açınızdan zevkli sanırım bu üstte kalma mevzuu.. Ama kim ne kazanıyo bu kavgalarınızdan ?
??? Ne hakareti??? Hassan Sabbaha gösterdiğiniz ilginin yarısını şu ülkede yaşayan müslümanlara gösterseniz mesele yok,dindar olan herkeze yobaz diyenler bana burada hakaret edebiyatı yapmasın
Demek varlığım seni rahatsız ediyor yapabileceğim birşey yok alışmalısın.
Dün ataist olduğunu söylüyordun ne oldu iman mı ettin???:) Komik
İnsan biraz ne dediğini bilmeli gerçek müslüman arkadaşım
Senden müslüman olmaz hadi arkadaşım başka kapıya...
Gerçek müslüman bizleriz. bu lafı duydukça mosmor oluyorsundur umarım ama gerçek bu hadi arkadaşım hadi...
Müslüman olmak hristiyan olmak problem değil benim için..
Benim için insan olmak onurlu ve dürüst yaşamak önemli ama sizler sadece beyninizdeki dini fikirler dışında hiçbirşeye bakmıyorsunuz! bu yüzden örümcek beyin deniliyor. Her şeye dini açıdan yaklaş, nerde kaldı insanlık? Hem hassan sabbah ve ismailer hakkında yazdıkların çok kötü hakeret etmeye hakkın yok rahatsız oldum...
manifesto 29.04.2006, 22:15 Senden müslüman olmaz hadi arkadaşım başka kapıya...
Gerçek müslüman bizleriz. bu lafı duydukça mosmor oluyorsundur umarım ama gerçek bu hadi arkadaşım hadi...
Kardeş üslubuna dikkat et karşında babanın uşağı yok bu birincisi.
İkincisi sen ataistsin çık delikanlı gibi bunu söyle kıvırıp durma gerçek müslüman kardeşim!
Üçüncüsü altta kalmamak gibi bir takıntım yok yeterki doğrular yazılsın,
Ceddine sövmeyi marifet,dindarı yobaz görmeyi aydınlık,kendini ise yanılmaz görenler ortada.Dogmalarmış :) Kim dogmalarla yaşıyor ortada...
murat_ank20 29.04.2006, 22:17 hassan sabbah tarikatı olan essasiyunu dine dayalı ama bagımsız bir devlet ozlemi ile kurmustur.yuzyıllarca bolgeye korkular sacmıs sayısız süikasta imza atmıştır.katı bir adamdı,rivayete gore iki oğlunu tarikat goruslerine ve dine aykırı davranıslarından dolayı kafasını keserek oldurtmustur. islettiği cinayetler her ne kadar devrini cok korkutsa da bu efsane adamın yasadıgı donemde buyuk devletler dagılma surecine girmis ve surekli mogol akınları ile yıpranmıslardı. alamutun efsane olması ve istediği gibi sultanlara,vezirlere ulasması birazda donemdeki bu dagınık yapılanmadandır.
hassan sabbah'ın kurdugu orgut sadece haşaş içen birtakım insanların hareketiyle izah edilemez.zira cogu essasiyun suikastcısı yıllarca yanlarında yaşayıp guvenlerini kazandıkları vezir yada kralları -bu krallar genelde sehir devletlerinin hukumdarları idi- onemli bir torende ve herkezin gozu onunde oldurmuslerdir. bu usul daha sonra bir cok gizli servisinde ilgisini de cekmis,pek cogu bu sekilde egitilmis belli bir zamanda aktive edecekleri suikascılar yetistirmeye calısmışlardır.
hassan sabbah ve alamut efsanesi donemine korku ve dehset salmıs.bulundugu yerin avantajı ile de hicbir ordu tarafından ele gecirilememistir.sabbah'ın olumunun arkasından bu katı yapılanma cozulmus sonunda da terk edilmiştir.
sabbah'ın gonlunde bagımsız, islama yada inanca dayalı bir acem devleti kurmak vardır. o donem acem mulku turk sultanlar ve hukumdarlar tasarufunda idi.bu duruma ve artık bezdirici olan vahsi mogol akınlarıda eklenince ortaya çıkan duruma karsı bir baskaldırıdır. zira akıncı mogollarda musluman degil saman ya da benzeri pagan inanclara sahiptiler.sonradan aralarında islamı secenler olmustur.
Alpha_Phonixis 29.04.2006, 22:19 "müslüman, diğer müslümanların elinden ve dilinden zarar görmediği kimsedir " Hadis-i Şerif.
Sanırım ikinizde müslüman değilsiniz ..
Kardeş üslubuna dikkat et karşında babanın uşağı yok bu birincisi.
İkincisi sen ataistsin çık delikanlı gibi bunu söyle kıvırıp durma gerçek müslüman kardeşim!
Üçüncüsü altta kalmamak gibi bir takıntım yok yeterki doğrular yazılsın,
Ceddine sövmeyi marifet,dindarı yobaz görmeyi aydınlık,kendini ise yanılmaz görenler ortada.Dogmalarmış :) Kim dogmalarla yaşıyor ortada...
Bu konular hakkında alevilik-müslümanlık-ateizm vs. konularda bir çok görüşler belirttim aratıp okuyabilrsin. Kadınları köle olarak gören, Kendisinden farklı olan inançları öldürmeye varacak derecede tahammül edemeyen adamlardan olmaktansa ateist olup her inanca saygılı olmak onurdur benim için. Sende onurlu yaşamı seçmelisin. İnsanların inançlarına laf söyleyip bir açıdan islam misyonerliği yapıyorsun bırak elini ayağını çek kendi inancına bak derim...
murat_ank20 29.04.2006, 22:21 :) diosun :D
"müslüman, diğer müslümanların elinden ve dilinden zarar görmediği kimsedir " Hadis-i Şerif.
Sanırım ikinizde müslüman değilsiniz ..
Müslüman olmak marifet değil dostum, önemli olan insan olabilmek
Hasan Sabbah Alevilik tarihinde önemli yeri olan bir insandır gerek mücadeleci kişiliği gerekse fikirleri açısından zahıri-batıni ayrımının farkına varabilmiş bir alevidir.
Hasan Sabbaha hakaret etmeyi aleviliğe hakaret etmekle bir görüyorum
murat_ank20 29.04.2006, 22:23 Bir insan İnsanlık Değerini Kaybetmeyecek Müslüman olsada aynı Hristiyan olsada aynı Günümüzde İnsanlara inan değeri veren kaç bin kişi var !
manifesto 29.04.2006, 22:29 müslüman, diğer müslümanların elinden ve dilinden zarar görmediği kimsedir " Hadis-i Şerif.
Sanırım ikinizde müslüman değilsiniz
:) Hezaman şüpem var zaten.Benim dilimde bir sorun olduğunu sanmıyorum.
Onun yaptıklarını yazmak neden insanın zoruna gitsin onları ben mi yaptım sabbah mı? Yapılanı yazmak hakaret mi?İsmaililerin siz kabe baskınını bilmezsiniz tabi,kabenin içine sığınan insanları dahi orada katletmekden sakınmamış sapkın bir akımdır,onların avukatlığını yapmak niye?Haaa düşmanımın düşmanı dostumdur diyorsanız eyvallah buda bir felsefe.
Her şeye dini açıdan yaklaş, nerde kaldı insanlık
Neymiş bu insanlık biraz anlatırmısın? Dinler niçin uzaylılar için mi? Onlar dünyada insana yol gösteren rehberler hepsi bu.Sen yolunu çizmişsin ben yolumu çizmişim.Senin örimcek beyinli veya yobaz veya gerici yada başka sözlerin beni ilgilendirmiyor senden iltifat görmek beklediğim birşey değil zaten.
Ama çıkıp düşündüğünü sağa sola vurmadan mertçe yazacaksın doğru ve net olacaksın,işi felsefeye bağlamaya çalışıp netice aramak benim tarzım değil.
Hassan Sabbahın yalancı cennet vaadiyle nice insanlar katil olmuş devletleri istikrarsızlaştırmış ve moğol istilasına savunmasız hale getirmişdir.Sonunda moğol belasıda onu bulmuş kendi kazdığı kuyuya düşmüşdür.
Ben yapanın yanındayım yıkanın değil.
:) Hezaman şüpem var zaten.Benim dilimde bir sorun olduğunu sanmıyorum.
Onun yaptıklarını yazmak neden insanın zoruna gitsin onları ben mi yaptım sabbah mı? Yapılanı yazmak hakaret mi?İsmaililerin siz kabe baskınını bilmezsiniz tabi,kabenin içine sığınan insanları dahi orada katletmekden sakınmamış sapkın bir akımdır,onların avukatlığını yapmak niye?Haaa düşmanımın düşmanı dostumdur diyorsanız eyvallah buda bir felsefe.
Neymiş bu insanlık biraz anlatırmısın? Dinler niçin uzaylılar için mi? Onlar dünyada insana yol gösteren rehberler hepsi bu.Sen yolunu çizmişsin ben yolumu çizmişim.Senin örimcek beyinli veya yobaz veya gerici yada başka sözlerin beni ilgilendirmiyor senden iltifat görmek beklediğim birşey değil zaten.
Ama çıkıp düşündüğünü sağa sola vurmadan mertçe yazacaksın doğru ve net olacaksın,işi felsefeye bağlamaya çalışıp netice aramak benim tarzım değil.
Hassan Sabbahın yalancı cennet vaadiyle nice insanlar katil olmuş devletleri istikrarsızlaştırmış ve moğol istilasına savunmasız hale getirmişdir.Sonunda moğol belasıda onu bulmuş kendi kazdığı kuyuya düşmüşdür.
Ben yapanın yanındayım yıkanın değil.
Anlıyorum seni "Padişahım çok yaşa!" anlayışını benimsemişsin. devlet baba her şeyin doğrusunu bilir haklıdır diye düşünüyorsun bu yüzdende Hasan Sabbah gibi insanlara çamur atıyorsun.
İsmaililere sapık demen de sinirimi daha da arttırdı!!! Ben belki ismailiyim nerde biliyorsun? onlarda Alevilerin parçası...
Zamanında Yobaz partilerden biri Suriye devlet başkanı Nusayri olduğu için sapık alevi inancı demişti o adamla aynı düşündüğünü anlıyorum şuan...
ALAMUT KALESİ..TARİHTE feth edilmeyen kale olarak geçmiştir...
asicorumlu 23.05.2008, 11:57 bu manifesto denen arkadaşın eleştirilerini okudumda acıdım kendisine işine gelen konularda işine geldiği gibi yorumyapma hastası arkadaş.Ona bir sorumda Yavuz selim ve Döneminin şeyhülüslam denen namuhterem zatı Ebussuud un alevilere yaptıkları katliamları ve attıkları iftiralarıda bu kadar delikanlıca eleştirebiliyormu acaba
Hasan Sabbah ta aynen böyledir başa çıkamıyosan çamur at nasıl olsa en azından izi kalır.
Konuyu nerden nasıl buldunuz gerçekten hayret :)
En son verilen cevap 2 yıl öncesine ait üstelik konunun muhattabı manifesto adlı kişide uzun süredir giriş yapmamış o yüzden gerek yok bu taraz tartışmalara.
Lütfen eski konuları canlandırmayalım izninizle konuyu kapatıyorum.
|
|