Orijinalini görmek için tıklayınız : Çagımızda Alevilik ve Cem İbadeti

ögretmen
21.02.2008, 11:47
Günümüzdeki Alevilik ve cem ibadeti nasıl olmalı ? Bu konuda ilgili aydınlarımız,görüşlerini açıklamalı.Çünkü inançlarında çagın gerek-
simine,degişimine uymazsa cazibesini,ilgisini kaybeder.Bu gün sünni inançta
arap kültürünü yürütmekte,ve islam inancında çagın gerisİnde kaldıgı görüntü-
sü vermektedir.Buda islam inancının,asıl amacı olan dürüstlük,temizlik,topsul-
sal barış,ve ahlak ön plana çıkacak yerde,işte türban,sarık,sakal gibi,şekilci
anlayışlar daha ön planda,islam diye çıkarılır.
Benim asıl söyleyecegim,islamın asıl felsefesini benimsemiş,Alevilikte çagımıza
göre ,ibadet ve söylemlerin nasıl olacagı..Bu konuda fikir açıklamak bana tabiki
düşmez.Ancak diger canlarla,görüşlerimizi,bu forumda paylaşabiliriz.Ben bu konuda
fikirlerimi daha sonra anlatacagım.Sizlerden gelen düşünceleri ,önerileri bakarak...
SAYGILARIMLA

özcan1
21.02.2008, 14:12
Günümüzdeki Alevilik ve cem ibadeti nasıl olmalı ? Bu konuda ilgili aydınlarımız,görüşlerini açıklamalı.Çünkü inançlarında çagın gerek-
simine,degişimine uymazsa cazibesini,ilgisini kaybeder.Bu gün sünni inançta
arap kültürünü yürütmekte,ve islam inancında çagın gerisİnde kaldıgı görüntü-
sü vermektedir.Buda islam inancının,asıl amacı olan dürüstlük,temizlik,topsul-
sal barış,ve ahlak ön plana çıkacak yerde,işte türban,sarık,sakal gibi,şekilci
anlayışlar daha ön planda,islam diye çıkarılır.
Benim asıl söyleyecegim,islamın asıl felsefesini benimsemiş,Alevilikte çagımıza
göre ,ibadet ve söylemlerin nasıl olacagı..Bu konuda fikir açıklamak bana tabiki
düşmez.Ancak diger canlarla,görüşlerimizi,bu forumda paylaşabiliriz.Ben bu konuda
fikirlerimi daha sonra anlatacagım.Sizlerden gelen düşünceleri ,önerileri bakarak...
SAYGILARIMLA

Sayin Hocam makul olan yazilarinizi takdirle takip ediyorum.

Yukaridaki yazinizda belirttiyiniz ve anladigim kadariyle;Cagimiza uygun modern bazindaki Alevi düsüncelerimiz Alevilikteki yenilik, birlik, saygi kaynaşmasina kucak acmakta.

Türkiyedeki Sunni kesimlerdeki islamiyet anlayişi- dini kopyalama, okunmadan öyreti ezberesi ve ekleme örneyi ile Finanz (sermaye) kitlesini türban,sarık,sakal gibi,duygu sömürüsü yaparak modele formlayip islamiyete mal etmektedirler.Bu tür islami anlayiş cikarci kesimin işine yaramaktadir..olan genede kücük bilincsiz sunni kesimlere oluyor.

Arap devletleri islamiyetini ele alacak olursak ben buna eminimki, Baba oguldan Ogul ise babadan korkarak şariatin verdiyi emirleri yerine getirme amacli ibadet yapilmaktadir. Bu system ise arap kraliyet monarşisinin işine yaramaktadir.

Arap devletlerinde sokaklardaki insanlar korkusuzca cevap verecek olurlarsa
yazdiklarim beni hakli cikaracagi şüphesiz! onlarda Türkiyedeki gibi Laik system özlemini cekmektedirler. Bu bermuda ücgeni binlerce yil öncede vardi ve var olacaktir, deyişim olmadigi sürece.

Alevi oldugumu hep gururla ifade ettim, canim pahasina olsada her yerde söylemeye devam edeceyim.

Saygilarimla