Orijinalini görmek için tıklayınız : Saudi Arabistanda Aleviler varmi?
Sevgili canlar.
-Arap devletlerinin her yerinde Alevilerin oldugunu biliyoruz.
- Saudi arabistanda el qatifa şehir veya bölgesinde Alevilerin oldugunu duydum
gercekten varmi?
-varsa onlarin varligindan bilgisi olanlar!
-varsa sunni monarşi veya şariat yönetimdeki fonksiyonlari nedir ibadet özgürlükleri varmi?
Forumda böyle bir topik aradim bulamadim.
Merakimdan catliyacam :komik.
şimdiden tesekkür ederim
tosunoglu 21.02.2008, 19:34 Selam hocam bu konuda bir bilgim yok ama korfez savasi sirasinda suidi prenslerinin ulkelerinden kaçip fransada cannes sehrinde travestilerle gezdigini o donem gazetelerden okumusdum. Saygilar
ehlibeyt 21.02.2008, 19:37 Alevi değilde şia varmı dersen muhtemelen vardır tabi,azınlıkta olsalar.nasıl emevi devletinin zamanında imam ali şiaları sağda solda kuytu köşlerde sessiz sakin yaşamışlarsada (o ehlibeyt düşmanları olan emeviler tarafından zulm göreselerde) çok ön planda bir yaşam beklenemez tabi,eskisi gibi zulmede uğramıyorlardır ama eminimki ehli sünnet kesimin gördüğü ilgiyi,yaşam standartını ve torpili görmüyorlardır diye düşünüyorum.allah yardımcıları olsun...
Kuzey Egeli 21.02.2008, 19:44 Bence yoktur.biliyorsun yeni hedefimiz suudi arabistana benzemek biliyorsun.Suudi arabistan lafını bile duymaya dayanamıtorum
Ben suudi arabistanda bulundum.arabistanin necran ve dammam sehirlerinde sii, tebuk ve medine sehirlerindede azda olsa nusayriliye yakin olduklarini hissettiyim aleviler var.
sudi araistanı bilemem ama geçensene istanbulda can yayınlarında çalışan biri vardı biraz sohpet ettim irandan gelmelermiş ve orada da bizim gigib alevilerin olduğunu söyledi ma şeriat yasakladığından çok az sayıda ve gizliymiş törenler.sudi arabistanda da olmalı mutlaka ama bize ne kadar yakınlar orası tartışılır.
Bence yoktur.biliyorsun yeni hedefimiz suudi arabistana benzemek biliyorsun.Suudi arabistan lafını bile duymaya dayanamıtorum
:thumbup: Bacim Kuzey Egeli can.
Sözü gecen karanlik düşüncelere bizler yol vermiyeceyiz bu kesin.
Akp ye itimat edip kandirilan insanlarimiz bunun cevabini bir dahaki secimlerde verecektir
Ama O, sözü gecen karanlik zihniyetlere şimdilik biz ilk etaptaki anlatabildiyimiz uslubümüz gereyi anlamalari gereken dille izah ediyoruz!
Laik devletimizi onlara yidirmeyeceyiz buna emin olabilirsin.Onlar
Laik olmadiklari makamlari gercek sahiplerine geri teslim edecekler. Bir dahaki secimlerde iktidar olmayacaklardir.:smartass:
Suudi arabistan Hz Ali yandaşlarinin olduguna eminim.
Alevi kültürünün oralara kadar ulaştığını sanmıyorum (zira Aleviliğin arap kültürüne oldukça uzak olduğunu düşünüyorum ). Hatay yöresinden ve Suriye'den çok sayıda Nusayri Alevileri'nin Arabistan'a çalışmaya gittiğini biliyorum ve tanıdığım hataylı arkadaşlardan öğrendiğim kadarıyla belli bölgelerde şiilerin yaşadığını ancak az sayıda oldukları için siyasi bir faaliyet yürütmediklerini sadece kendi aşiretleri içerisinde inanışlarını sürdürdüklerini biliyorum
sudi arabistanda alevi var çoğunluk demam şehrinde bulunur şiide var
bahren ülkesinde hüseyni alevileri çok var ama diyer arap ülkeleri mısırda az suriyede çok var.
Alevi kültürünün oralara kadar ulaştığını sanmıyorum (zira Aleviliğin arap kültürüne oldukça uzak olduğunu düşünüyorum ). Hatay yöresinden ve Suriye'den çok sayıda Nusayri Alevileri'nin Arabistan'a çalışmaya gittiğini biliyorum ve tanıdığım hataylı arkadaşlardan öğrendiğim kadarıyla belli bölgelerde şiilerin yaşadığını ancak az sayıda oldukları için siyasi bir faaliyet yürütmediklerini sadece kendi aşiretleri içerisinde inanışlarını sürdürdüklerini biliyorum
Alevilik kulturu oralara ulasmamis cunku ordan gelmis ve bahsettiyin nusayrilerde araptir zaten.benim bahsettiyim arabistandaki alevilerde gadir-hum bayraminda nusayrilerin yaptigi asureden yaparak o kutsal gunu kutlarlar bizzat sahit oldum.
siilerin ve alevilerin uzerinde buyuk bir baski vardir.isyeri acmalarina kolay kolay izin vermezler.arabistandaki sii ve az sayida olan alevilerin ayni turkiyedeki gibi baskidan dolayi isyankar ve kralliga karsi asi tutumlari vardir.
zamaninda medinede cok sayida bulunan hatayli berberler alevi olduklari icin cesitli bahanelerle sINIR disi edilmistir.ancak kendi vatandaslarini SINIR disi edemezler.
herne_peş_24 21.02.2008, 21:59 Bildiğim kadarıyla var hatta burada forumda tanışmıştım o zaman şaşırmıştım ama demek ki var mış .....
Alevilik kulturu oralara ulasmamis cunku ordan gelmis ve bahsettiyin nusayrilerde araptir zaten.benim bahsettiyim arabistandaki alevilerde gadir-hum bayraminda nusayrilerin yaptigi asureden yaparak o kutsal gunu kutlarlar bizzat sahit oldum.
siilerin ve alevilerin uzerinde buyuk bir baski vardir.isyeri acmalarina kolay kolay izin vermezler.arabistandaki sii ve az sayida olan alevilerin ayni turkiyedeki gibi baskidan dolayi isyankar ve kralliga karsi asi tutumlari vardir.
zamaninda medinede cok sayida bulunan hatayli berberler alevi olduklari icin cesitli bahanelerle sINIR disi edilmistir.ancak kendi vatandaslarini SINIR disi edemezler.
Ali Can. Ne kadar Enterasan bir şey! yani bu zulümlerden bütün Alevi kavmi nasiplenmişler.
Bizdekiler, arap sahra farelerinimi örnek almişlar? anlamiyorum.
Ali Can. Ne kadar Enterasan bir şey! yani bu zulümlerden bütün Alevi kavmi nasiplenmişler.
Bizdekiler, arap sahra farelerinimi örnek almişlar? anlamiyorum.
Dogru olani dokuz devletten kovarlarmis ozcan abi.Arabistanda yabancinin calismasi icin biliyormusunuz bilmem kefil olayi vardir.yani kisiyi kefaletinde oraya alacak olan arabistanlinin isyerinde calisilir.benim ikinci kefilimin adi yezitti.uc arkadasimla beraber gittim,5 yil onceydi ve unutmam arkadaslarimdan biri bana demistiki kefil yezit sen Ali nasil olacak bu is. dediyide dogru cikti anlasamadik mahkemelere dustuk yezit oglu yezitle,ama mahkemelerde benimle ugrastigina pisman ettim.(sonra anlatirim )
ben arabistanda alevi olduğunu düşünmek bile istemiyorum bence alevi olsa orayı çoktan terk ederdi peygamber ( .... ) demişki ben ARABIM AMA ARAB BENDEN DEĞİL daha da konuşmanın anlamı yok bence bunu diyen o ben değilim dünyanın en iğrenç toplumu bence allah bile bunları adam edememiş birileri bu deyusların aşıkları hatta dizininin dibinde oturub resim bile çektirip sonrada ben laikliğin güvencesiyim diyen .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ................................ ohhhh be rahaladım
zulfukar 21.02.2008, 23:01 Alevi değilde şia varmı dersen muhtemelen vardır tabi,azınlıkta olsalar.nasıl emevi devletinin zamanında imam ali şiaları sağda solda kuytu köşlerde sessiz sakin yaşamışlarsada (o ehlibeyt düşmanları olan emeviler tarafından zulm göreselerde) çok ön planda bir yaşam beklenemez tabi,eskisi gibi zulmede uğramıyorlardır ama eminimki ehli sünnet kesimin gördüğü ilgiyi,yaşam standartını ve torpili görmüyorlardır diye düşünüyorum.allah yardımcıları olsun...
Tesekkur ederim aciklamalarindan oturu.Aslinda bu mesele Arabistan ismiyle sorun teskil etmiyor,Ortadaki sorun;Vahabi diye tanidigimiz ve kendilerinden olmayan tüm fikirleri yok sayip her turlu kotulugu mübah bilen zihniyet! Allah o kutsal topraklari onlarin ellerinden kurtarir insallah!
saygilar...
Kara Davut 22.02.2008, 01:27 Suriye devlet başkanı Beşar Esad'ın da alevi olduğunu biliyormuydunuz?
Bunu 4 ay önce Ukrayna'da tanıştığım arap alevisi bir dostum olan Zakarya Mollah'tan öğrenmiştim.Ve Suriye'de başta Halep ve Şam olmak üzere pek çok bölgede alevi nüfusun daha fazla olduğunu söylemişti.Ben de konuya bu bilgimle katkıda bulunmak istedim.
saygılarımla.
Sevgili canlar.
-Arap devletlerinin her yerinde Alevilerin oldugunu biliyoruz.
- Saudi arabistanda el qatifa şehir veya bölgesinde Alevilerin oldugunu duydum
gercekten varmi?
-varsa onlarin varligindan bilgisi olanlar!
-varsa sunni monarşi veya şariat yönetimdeki fonksiyonlari nedir ibadet özgürlükleri varmi?
Forumda böyle bir topik aradim bulamadim.
Merakimdan catliyacam :komik.
şimdiden tesekkür ederim
özcan1 kardeş ,arabistanın bir çok bölgesinde ehlilbeyte mensubu aleviler vardır arabistanda genelde şiia olarak anılır alevi kelimesi orda pek kulanılmaz yalnız aralarında hazreti alinin soy ağacından gelenlerin o soy ağacına mensup olanlara alevi denir.yaklaşık 20 yıldan beri içilerinde yaşıyorum yaşam şartları ülkelerinin ekinomik şartlarına göre çok geride kalmıştır ve haksızlığa uğramişlardır mili gelirden pek fezle yarlanmadıkları hor göründükleri devemlı baskı altında yaşam sürdürmektedirler.
arabistanın zenginlik kaynaklarının hepsı bölgelerinde bulunmaktadır" başta doğu bölgesi geneli eski yerleşim bolgelerinde yaşamaktadırlar kamu gorevlerinde görev verilmediyi verilsede yüksek mevkiye gelmeleri engelleniyor.
arkadaşlar konuyla ilgili sorularınız olursa cevap vermeye çalişacağım, daha sonraki yazılarımda en fazla nufus yoğunluğu olan yerleşim alanları yazacağım .
saygılarımla.
Suriye devlet başkanı Beşar Esad'ın da alevi olduğunu biliyormuydunuz?
Bunu 4 ay önce Ukrayna'da tanıştığım arap alevisi bir dostum olan Zakarya Mollah'tan öğrenmiştim.Ve Suriye'de başta Halep ve Şam olmak üzere pek çok bölgede alevi nüfusun daha fazla olduğunu söylemişti.Ben de konuya bu bilgimle katkıda bulunmak istedim.
saygılarımla.
Hafiz el esadin kökü Hatay/samandag oldugunu duymuştum ne derece dogru bilemiyorum.
selamlar
"Minnina" bizden biri
Hafiz el esadin kökü Hatay/samandag oldugunu duymuştum ne derece dogru bilemiyorum.
selamlar
"Minnina" bizden biri
Hafiz esad, hatay samandag sahilinin bitimindeki suriyenin lazkiye sahrinden'dir
ve arap alevisidir.yani bizden
Kara Davut 22.02.2008, 14:50 Hafiz esad, hatay samandag sahilinin bitimindeki suriyenin lazkiye sahrinden'dir
ve arap alevisidir.yani bizden
evet doğru,lazkiya demişti arkadaşımda.hatırlayamamıştım.teşekkürler.
|