Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivas / İmranlı / Han Köyü

AleviKürt
27.01.2006, 14:55
Merhaba..
Aranizda Imranlinin Han köyünden olan veya yakin köylüler varmidir?
Bu köy rahmetli Hasret Gültekin ustamizin köyüdür.

hare
22.03.2006, 16:53
ben sivas imranlı han köyündedim...
Bana ulaşmak istersen bu adresten ulaşabilirsin
Şu anda derleme aşamasında
http://www.hankoyu.com.tr.tc/

hare
23.03.2006, 17:46
www.hankoyu.com.tr.tc

AleviKürt
23.03.2006, 18:11
www.hankoyu.com.tr.tc (http://www.hankoyu.com.tr.tc)

harika.. ellerine yüregine saglik dost. güzel köyünüze bakacagim simdi.

selamlar

AleviKürt
29.03.2006, 01:08
ben sivas imranlı han köyündedim...
Bana ulaşmak istersen bu adresten ulaşabilirsin
Şu anda derleme aşamasında
http://www.hankoyu.com.tr.tc/

Selam hare.
Sitenizi her gün ugruyorum. Cok güzel olmus, ellerinize saglik.
Sizin köyünüzü kendi gözlerimle görmek isterdim. Bir gün insallah.

Selamlar

cavuscan
28.08.2006, 15:27
BEN İMRANLI'NIN ARIK KÖYÜNDENİM ANKARADA YAŞIYORUM. BABAM ARIKLI ANNEM HAN KÖY'LÜ. EGER ARIKLILAR VEYA HANLILAR VARSA TANIŞMAK İSTERİM.:D :cowboy:

zeyneppp
28.08.2006, 16:06
merhaba,

bende imranlıyım, istanbulda yaşıyorum.

mendires
30.08.2006, 22:15
ben çalıyurtb köyündeinm canlar

cavuscan
01.09.2006, 09:41
memnun oldum arkadaşlar

keklikoluk köyü
11.09.2006, 18:49
Mardin'den merhabalar. Köyümüz Keklikoluk; Sivas İmranlı ve Erzincan Refahiye Gümüşakar (Koçgiri) taraflarından gelen Koçgiri Aşireti mensupları tarafından kurulmuş. http://iskenderyildiz46.sitemynet.com/Keklikoluk/ ve www.keklikoluk.com adreslerinden bilgi alabilirsiniz. Belki de bir akrabanıza ulaşabilirsiniz.

keklikoluk köyü
11.09.2006, 18:50
Mardin'den merhabalar. Köyümüz Keklikoluk; Sivas İmranlı ve Erzincan Refahiye Gümüşakar (Koçgiri) taraflarından gelen Koçgiri Aşireti mensupları tarafından kurulmuş. http://iskenderyildiz46.sitemynet.com/Keklikoluk/ ve www.keklikoluk.com adreslerinden bilgi alabilirsiniz. Belki de bir akrabanıza ulaşabilirsiniz.

miray82
25.09.2006, 15:31
böyle sayfaların açılması gayet güzel bence

keklikoluk köyü
03.10.2006, 18:38
Merhabalar. Köyümüzün fotoğrafları foruma da eklendi. ALEVİ KÖYLERİ = AKDENİZ = KAHRAMANMARAŞ GÖKSUN KEKLİKOLUK KÖYÜ'NE HOŞGELDİNİZ kısmına bakabilirsiniz.

Keklikoluk-46
04.10.2006, 06:48
Merhabalar. Kahramanmaraş Göksun Keklikoluk Köyü'ndenim.Köyümüzü kuran Alevi inançlı ve Kürtçe konuşan Koçgiri Aşireti mensubu büyüklerimiz, Sivas İmranlı-Doğançal (Yazıkoy),Söğütlü (Gundé Kuppo), Eskidere (Gundé Nahalé),Delice; Sivas Zara ve Erzincan Refahiye-Gümüşakar (Koçgiri) ve çevresindeki yerleşim birimlerinden gelip Binboğa Dağları’nın batısında, yaklaşık 1630 rakımlı Keklikoluk Köyü’nü yurt edinmişler, 1877 – 1882 yılları arasında Keklikoluk’u kurmuşlar. Köyümüzün fotoğrafları foruma da eklendi. ALEVİ KÖYLERİ = AKDENİZ = KAHRAMANMARAŞ GÖKSUN KEKLİKOLUK KÖYÜ'NE HOŞGELDİNİZ kısmına bakabilirsiniz.

46-Keklikoluk
06.10.2006, 07:24
Merhabalar. Kahramanmaraş Göksun Keklikoluk Köyü'ndenim.Köyümüzü kuran Alevi inançlı ve Kürtçe konuşan Koçgiri Aşireti mensubu büyüklerimiz, Sivas İmranlı-Doğançal (Yazıkoy),Söğütlü (Gundé Kuppo), Eskidere (Gundé Nahalé),Delice; Sivas Zara ve Erzincan Refahiye-Gümüşakar (Koçgiri) ve çevresindeki yerleşim birimlerinden gelip Binboğa Dağları’nın batısında, yaklaşık 1630 rakımlı Keklikoluk Köyü’nü yurt edinmişler, 1877 – 1882 yılları arasında Keklikoluk’u kurmuşlar. Köyümüzün fotoğrafları foruma da eklendi. ALEVİ KÖYLERİ = AKDENİZ = KAHRAMANMARAŞ GÖKSUN KEKLİKOLUK KÖYÜ'NE HOŞGELDİNİZ kısmına bakabilirsiniz.

eskici
03.11.2006, 21:18
Hasret gültekinin köyüne kucak dolusu sevgiler..Bende bahadun köyünden...
Hasretleri unutmadık unutmayacağız.......................

Şoreş
19.11.2006, 22:58
Ez Dişandin Slaw Li Gunde Han.. / Han Köyüne Selam gönderiyorum. ;)

Şoreş
08.12.2006, 18:16
Han Köyü ile ilgili olan 2 Topik birleştirilmiştir.. Tek bir başlık altında devam edilmesi, Forumun düzeni için daha iyi olacaktır..

Hasret Gültekin'in Köyü olan Han Köyüne, Ütopya Ülkesine Selam ederim...

İyi Forumlar.

Culfali
12.12.2006, 04:48
Merhaba Dostum,
Bende Imranlinin AssagiCulfa koyundenim. Hanli akrabalr var. Hatta Rahmetli Hasret Gultekinin Hanimi Anne tarafindan akraba.
gorusmek uzere Kendine iyi bak.
Tamer

Merhaba..
Aranizda Imranlinin Han köyünden olan veya yakin köylüler varmidir?
Bu köy rahmetli Hasret Gültekin ustamizin köyüdür.

MareNostrum
22.12.2006, 17:43
selamlar ben de han köyündenim.herkese sevgiler.

Şoreş
22.12.2006, 18:18
Han Köyü Koçgiri Aşiretinin hangi Oymağından ?

Laçinler ?

Sefolar ?

Sarolar ?

Balolar ?

Pewruzanlar ?

Gerniyanlar ?

Zazalar ?

Kerteller ?

İbolar ?

MareNostrum
22.12.2006, 18:26
han köyü ahalisi; sarıki'dir.(sarolar oluyor sanırım sizin yazdığınız oymaklarda)büyüklerimden böyle olduğunu biliyorum.

Şoreş
22.12.2006, 18:27
Hasret Gültekin benim büyük anneanneminde akrabasıymış sanırım.. Onların Köy'ü Toklucak Köyüdür..

Zerikileri duydun mu can?

MareNostrum
22.12.2006, 18:42
Hasret Gültekin benim büyük anneanneminde akrabasıymış sanırım.. Onların Köy'ü Toklucak Köyüdür..

Zerikileri duydun mu can?

hatırlayamadım şimdi.hasret gültekin; öz dayımdır.çıkaramadım şimdi affola.malum orada yaşamıyoruz kopuyoruz zamanla.

KoCGIRİ
23.12.2006, 01:27
merhaba
Han köyü araştırdığım bütün kaynaklarda İmranlı Köyleri listelerinde geçmiyor.
muhtarı da yok görünüyor yerel yönetimler listesinde.
bunun sebebi nedir bileniniz var mı?
bir başka köyün mezrası ya da mahallesi mi?
şimdiden teşekkürler

Şoreş
23.12.2006, 01:31
Abi sanırım Kılıçlar Köyünün Mezrası olarak biliniyor.. Ama köy olması gerekiyor..

Mesela İmranlı Çimen Köyüde kayıtlarda yok.. Sanırım Mezra olarak geçiyor... Sünni Köy olsalardı hemen Köye çevirirlerdi ama Alevi Köyü olduğu için Mezra olarak kalmaya mahkum ediyor Sünni Devlet.

KoCGIRİ
23.12.2006, 01:45
bende Han'ı Doğançal'a bağlı bir mezra diye biliyorum ama emin değilim, buradaki Han'lı dostlar bize doğrusunu söyleyeceklerdir eminim.
Bu arada soreş kardeşim Çimen köyü İmranlı'ya değil Divriği ilçesine bağlı ama dediğin doğru, köy değil mezra statüsünde.

Şoreş
23.12.2006, 01:46
Abi vallahi Evin Çiçeğin hayatını anlatan makalede İmranlıya bağlı olduğu yazılı :) Çengel Dağının eteklerindeymiş ama dediğin doğru da olabilir.

KoCGIRİ
23.12.2006, 01:55
Evet Çengellinin eteğinde o köy(mezra) ama Çengelli Dağı İmranlı'nın güneyi ile Divriği'nin kuzeyinde yer alıyor, coğrafi olarak zirvesinin ve çoğunluğunun Divriği ilçesinde olduğu bir dağ.
ve Çimen de Çengellinin güney eteğinde yani Divriği sınırları içinde kalıyor mesela bizim köy de Çengelli eteklerinde bir bölgede ama kuzey cephesindeyiz ve İmranlıya bağlıyız...

MareNostrum
23.12.2006, 15:26
han köyü; kılıçköy'e bağlıdır arkadaşlar.

Şoreş
23.12.2006, 15:29
Can, Han Köyü ile Toklucak Köyü aynı soydan gelir.. O köyden akrabalarınız var mı yakından ?

guneyyy
23.12.2006, 15:36
ben han köye yakın cerit köyündenim

MareNostrum
23.12.2006, 16:42
Can, Han Köyü ile Toklucak Köyü aynı soydan gelir.. O köyden akrabalarınız var mı yakından ?

ben ismen hepsini tanımasam da mutlaka vardır,bizim oralarda birbiriyle akraba olmayan köy zaten yok gibi.kız alıp-vermelerle iyice pekişmiş zaten.

Şoreş
23.12.2006, 16:44
Evet.. Koçgiri İnsanı dışardan pek evlilik yapmaz. En doğrusuda budur..

Culfali
24.12.2006, 18:56
bende Han'ı Doğançal'a bağlı bir mezra diye biliyorum ama emin değilim, buradaki Han'lı dostlar bize doğrusunu söyleyeceklerdir eminim.
Bu arada soreş kardeşim Çimen köyü İmranlı'ya değil Divriği ilçesine bağlı ama dediğin doğru, köy değil mezra statüsünde.

Evet Han Dogancal'a bagli bir koydur.

MareNostrum
24.12.2006, 21:58
Evet Han Dogancal'a bagli bir koydur.

hayır değildir can.üstte yazdığım gibi kılıçköy'ün mezrasıdır.

Şoreş
24.12.2006, 22:11
Evet KılıçKöyün Mezrası.. Çünkü bende öyle duydum.. Mesela Çimen Köyüde bir Mezradır.. Aslında değil ama Mezra olarak geçiyormuş.. Hasret Gültekin Köyüne Ütopya dermiş.. Han Köyünde, Irmaktan ötesine...

KoCGIRİ
25.12.2006, 08:47
Hasret Gültekin'in web sitesinden alıntıdır.

Hasret Gültekin'in doğum yeri, Kızılırmak Nehri'nin yakınındaki Han'dır.

Dokunulmamış ve cennet gibi olan suyun öte yanında, çok güzel çiçekler büyür, nadir kuşlar yaşar ve oradan en güzel gökkuşağını görmek mümkündür. Bu yüzden köydeki insanlar, suyun öte yanına Han Ütay (Ütopya) adı ile anarlar.

Hasret Gültekin, farklı bölgelerden ve kültürlerden gelen insanları, Ütay'ın güzel çiçekleri ve gökkuşağıyla tanıştırırdı.

hare
20.01.2007, 18:39
Kusura bakmayın arkdaşlar.
Site ile daha sonraları uğraşamadım...
Şimdilerde de Han Köyünün gençlerinden yardım edebilecek birilerini arıyorum.
Daha sağlıklı bir site için..
Orada bulunan konular resimler basit araştırmalardan sonra toplanıp basit bir formatta eklenmiştir.
Bunu sadece ilgi merakı olan Han Köyü gençleri için düzenlemiştim.
Ama iştirak olmayınca sadece kendime mal etmek istemedim.
Bu arada Han Köyü (Mezrası ) Kılıçköy e bağlıdır.
Bunun esprileri daima yapılır. Kılıçköylülerle ama şu anda oturan köy sayısı vede daha önceden kardeşlerden birinin Han Köyüne gelmesinden dolayı Mezra olarak kalmıştır. Yeterli nüfusu olmadığından dolayıda köy olamamıştır.
Saygılarımla
Eğer Han Köylü gençler varsa
Ben Gülperi Çataloluk&Meryem Gültekin in torunuyum..
Rıza&Hanife Gültekin in oğluyum...

utay_han
06.03.2008, 12:51
HERKESE SELAM İMRANLI HANLIYIM OLURYA ULASMAK ISTERSENIZ her_nes@hotmailk.com SEVGİLERİMLE

utay_han
06.03.2008, 12:57
Selam Olsun Canlar Ben İmranli Hanliyim Hasret GÜltekİn Ütopyasi Guzel Han Im
Uymaz Ailesİndenİm Ap Zeynelİn Torunu
Bursa Gemlİkjte İkamet Edİyorum Sevgİlerle

utay_han
23.04.2008, 11:35
selam arkadslar imranlı hanl koyluyum hepinizin bilgidi gıbı rahmetlı hasret abimin utopyası
herkese selam bursa gemlıkte yasamktayım