Orijinalini görmek için tıklayınız : Birlik beraberlik ve Kardeşlik Topiği
Dede-baba 26.02.2008, 18:41 BARIŞ TÜRKÜSÜNÜ SÖYLEYELİM DOSTLAR
İster Alevi.. ister sünni ya da başka başka inançtan veyahutta..İnanmayan olsun... yobazımız... insanları aşağılayanımız.. çook var... Şimdi Birlik zamanı...
Ama korkmuyor da değilim.. Çünkü Bizler çok ihanete uğradık.. çok sırtmızdan bıcaklandık....
Her kardeşlik türküsünü söylediğimizde... Birlik mesajını verdiğimizde ..
Kollarımızı iki yana açtığımızda.. İhanete uğradık..
kimi zaman Nesimi olduk...derimizi yüzdüler... Kimi zaman Halac-ı Mansur... Pir Sultan olduk.. dar ağaçlarını boyladık... Kimi zaman Seyh Bedrettin olduk yağlı İlmek geçirildi boynumuza...
daha Yavuzları saymadım.... hele Çorumları... Maraşları.. Sivasları dilime bile. koymadım.. yakar yüreğimi bir kor gibi...
Olsun.... Yine de ayıran parçalayan biz olmayalım.. Pirimiz.. Hünkar'a kulak verelim..
"72 Millete bir bakmayan bizden değildir" olsun Düsturumuz...
İmam-ı Ali'yi dinleyelim..
"Yüzbin defa mazlum masum olsan.. Bir defa zalim olmayın..." Yüreklerimiz yansa da
Yunus'u örnek alalım. "Yaradanı Hoş gördük yaradandan ötürü" diyelim.. Hakikat sırrına ermek için
Yüreğin de bir parça sevgi kırıntısı taşıyan... Kendisinden çoook uzaklarda bile olsa... Hiç tanımadıkları İnsanlar haksızlıklara...İhanete uğrarken.. ezilirken... Kalbi burkulan... gözü yaşla dolan herkes.. birdir gözümüzde....
Bu sözüm Ayırmcılık yapan.. Müslümanlık yarışına giren Kalpler kıran Bütün İnsanlara..
Alevi ne?.. Sünni ne?... Hepimiz Yardanın kulları değilmiyiz.... Bak Allah ayırıyor mu hiç Kullarını?.. Her sabah güneşi ... Kafiri... Müslümanı hepsinin üzerine doğurmuyor mu?.. Yağmuru bir Rahmet vesilesi yapıp üstlerine yağdırmıyor mu?.. Allah Müslümanlara torpil geçip.. Hristiyanlara Daha mı az akıl veriyor?.. yoksa kayırıyor mu sanıyorsunuz? .. O zaman Oturalım bir tenhaya düşünelim..?
Hayır Kalp gözünü açmış Can dostlarım... Hayır Hakk'ın yapmadığını Bize yapmak.. İnsanları ayırmak bize düşmez?
Bizler.... (Adımızı Alevi koymuşlar.. Oysa ki Ümmed-i Muhammedi'ler.. Gurühu Naciler.. İmam-ı Ali sevdalıları.. Hüseyin aşkına göz yaşı dökenler Deselerdi ya...)
Yanlızca Kötü olanın.. Yanlış olanın düşmanıyız.. Bu anlamda.. Birebir insanlar hedefimiz değildir...
Yazdıklarımız.... İnsanları birbirine düşüren... Kavgayı.. Kötülüğü ayrımcılığı meşru gösteren... Düşünce sistemlerine... anlayış tarzlarınadır...
Çünkü Özde hepsi aynı olan... Aynı Özden gelen insanların... birini canavarlaştıran..diğerini İnsan-ı Kamil.. Yapan ...Düşünce biçimi.. inanç şekli değil midir?
Forum Konusunu açarken Katkılarınız için Şimdiden tesekkür ederim
Saygılarımla...
Çok dogru sözler kullanmışsın arkadaşım ama herkes senin yada benim gibi yada bizler gibi düşünebilse o zaman ne bu ayrımcılık olurdu nede bugün bu tarşımaya neden olan mevzular.Söylediklerine katılıyorum alevi olsun sünni olsun sonuçta hepimiz allahın var ettikleriyiz ama aramızda kabulenimiyecegimiz bi çok inanç farklılıkları düşünce farklılıkları oldukcada kimse kardeşce geçinemez illaki biri yada birileri bu ayrımcılıgı her daim gözetecek devam ettirecektir.Dilerim sorunsuz sonsuza kadar seninde söyledigin gibi kardeşlik türküleri ile barış türküleri ile yol alırız.
Dede-baba 26.02.2008, 19:22 Çok dogru sözler kullanmışsın arkadaşım ama herkes senin yada benim gibi yada bizler gibi düşünebilse o zaman ne bu ayrımcılık olurdu nede bugün bu tarşımaya neden olan mevzular.Söylediklerine katılıyorum alevi olsun sünni olsun sonuçta hepimiz allahın var ettikleriyiz ama aramızda kabulenimiyecegimiz bi çok inanç farklılıkları düşünce farklılıkları oldukcada kimse kardeşce geçinemez illaki biri yada birileri bu ayrımcılıgı her daim gözetecek devam ettirecektir.Dilerim sorunsuz sonsuza kadar seninde söyledigin gibi kardeşlik türküleri ile barış türküleri ile yol alırız.
Sevgi Ummanına bir damlada olsa siz katkı sağladığınız için Tesekkürler Can..
hercaiii 26.02.2008, 19:49 bence sozlerinde hakılısın biz ne kadar dogru oluyosak karsı taraf o kadar yamuk oluyor bu turlu ne onlar duzeliyo ne de biz yamuluyoruz buda demektir kii biz ne kadar ayrım yapmaksakta karsı taraf yapıyor.
paylaşımın için tesekkürler dede baba cok güzel dile getirmşsin yüregina saglık
herseyden önemli olan ınsan olabılmek o mutlulugu yasaybılmek.hic tanımadıgın bır ınsanın acısına üzülüp gözyası dökmek derdini dinleyebılmek karsıdakı insanın sevincini paylaşıp gülümseyen gözlerle bakabilmek. alevi sunnı cerkez yahudı demeden sadece insan oldugu için kapılarını acıp ben burdayım dıyebılmek yanı insancasına kucak acabılmek
bilginler 26.02.2008, 21:21 Bugünlerde birisiyle arkadaşlık etmek istediğiniz zaman sizin hakkınızda ilk merak ettikleri şey: "Acaba Alevi mi?" Ben bir kızla arkadaşlık etmeye kalktığım zaman bana ya da çevremdeki yakın arkadaşlarıma sordukları soru bu.Annemin de babamın da bana sorduğu soru "Sünni mi?Bizden mi?" oluyor.Fakat ben sünni dediğimde ne olursa olsun insan olsun cevabını alıyorum.Fakat karşı taraftakiler öyle düşünmüyor,düşünemiyor niyeyse...Sanki bizler adam yiyoruz.Sanki biz Allah'a,Hz.Muhammed'in Allah'ın Elçisi olduğuna,Kur'an'ı Kerim'e inanmıyoruz.Sanki biz ateistiz...
Ben de olsun diyorum,ne olursa olsun hepimiz kardeşiz;Kürt-Türk,Alevi-Sünni,Laik-Antilaik,Batılı-Doğulu,Çerkez farketmez hepimiz Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşıyoruz ve kimliğimizde Türk Vatandaşıdır yazıyor.Çanakkale'de şehit verirken,oraya askerliğe giderken bu ayrımlar yapılmadı.Aslında birazcık geniş düşünürsek dış güçlerin oyunlarını rahatça görebiliriz.Bizleri askeri yolla yenemeyen güçler,düşündüler taşındılar en iyi yöntemin bu olduğuna karar verdiler.Bizi birbirimize düşürmek,böylece ayrımlar daha kolay olacaktır.Yani kaleyi içten fetheteceklerdir.Bütün bu ayrımların pompalandığı yer aynı.Misal; Fransa'da türbanla üniversitelere girmek serbestmiş peki bunu neden yapmış?Bana göre bu da Türkiye üzerine oyunların bir parçası,dolaylı olarak da olsa bir parçası.Çünkü onları göre türbanlı kardeşlerimiz hemen kendi milletine,üniversitelerine cephe alıyor.Orada türban serbest burada yasak gibisinden...
Bizim milletçe sorunlarımızdan birisi ne zaman dara düşsek,ne zaman savaş çıksa,ne zaman bağımsızlığımız tehlikeye girse o zaman birleşiriz ve bu yolda hiç tereddüt etmeden canımızı veririz.Fakat ne zaman rahata girersek o zaman ayrımlar başlıyor,ne zaman sorunumuz kalmazsa işte o zaman kendimize bu tür sorunları üretiyoruz,.ok çabuk galayana gelebiliyoruz.Bu mudur insanlık?Kardeşlerim,abilerim,ablalarım aklınızı başınıza devşirin.
SONUÇTA NEYİZ BİLİYOR MUSUNUZ?
Mahsun Kırmızıgül'ün de dediği gibi:
HEPIMIZ KARDESIZ...
halilibrahim83 26.02.2008, 21:32 İnsan insan oldukdan sonra alevi olmuş sunni olmuş turk kurt ne fark eder zaman savaş zamani degil birlik zamani kimsenın oyununa gelmeyelim. Bizim diger toplumlardan FARKIMIZ ise tarihimiz. Arkadasin da dedigi gibi sirtimızdan cok bicaklanmısız geçmişde ama kimseye hayinlik yapmamısızz
Anatolianman 26.02.2008, 21:56 Sevgili Dedebaba, anlamlı konu başlığın ve ufuk açıcı yorumun için teşekkürler.
Bilirsiniz, birbirini daha evvel hiç görmemiş iki çocuğu yan yana getirdiğinizde tanışmaları akabinde oyun kurup oynamaya başlamaları ortalama beş dakikayı geçmez. Çünkü daha henüz fıtratları bozulmamıştır ve yaratılışlarına, özlerine yabancılaşmamışlardır. Yani insanidirler. Bugün insanlar, gücü ele geçirip savaşarak iktidar olup itibar görmek mi yoksa barış ve huzur içinde bir yaşam sürmek mi gibi bir tercihle baş başa bırakılsalar eminim büyük bir çoğunluğu barış ve huzur içinde bir yaşam sürmeyi tercih eder.
Ülkemiz 20-30 yıldır topraklarından bölünerek ayrı bir yer talep edenlerin dağlarda verdikleri bir savaşa tanıklık etmektedir. Bu savaşı verenlere karşı TSK da doğal olarak silahla karşılık vermektedir. Dağlarda emperyalist bir ülkenin sırtından bağımsızlık savaşı verdiğini iddia edenlerin genel argümanlarıyla sırtına yaslandıkları emperyalist ülkenin argümanları aşağı yukarı aynıdır. Demokrasi, özgürlük ve insan hakları! Barışın, özgürlüğün, demokrasinin ağızlarda dolaştığı bir mücadele sahasında elde silahların olmasının mantıkla izahı mümkün değildir.
Bizlere İstiklal Marşı'nı yazdıran ve cumhuriyeti kuran iradenin içerisinde yer alan Kürt kardeşlerimizle aramıza atılan bu nifak tohumlarını doğru ve aklıselim stratejilerle bir şekilde yok etmeliyiz.
Burada başlatılacak olan bu kardeşlik ve dayanışma bilincinin sömürgeci devletlerin özellikle bu bölgedeki tüm dengelerini de sarsacağı iyi tahlil edilmelidir. Her gün gelen şehit haberlerinin yüreğimizi nasılda yaktığı ortadadır. Daha vahim sonuçlarla karşılaşmamak için yapılması gerekli olan tek şey emperyalist aktörlerin ısrarla bölme, parçalama, kamplara ayırarak birbirini kırdırma politikalarına karşın dayanışma ve kardeşlik projelerini devreye sokmaktır.
Kötüye sormuslar ,
Neden kötüsün,neden insanligi birbirine düsürüyorsun,neden seytani fikirleri yürütüyorsun?
Iyiye sormus Kötülükte,
Neden beni böyle degerlendiriyorsun,neden fikrimi önemsiyorsun,neden arkamdan geliyorsun?
Demem O ki icimizde olan her ikiside,
Gördüklerimizi önyargisiz yorumlarsak
Bildiklerimiz bizi kör etmez ise
Duyduklarimiza diger yönünden bakar isek
Ve en önemlisi ,Siz - Biz olmadan yasami yasamayi ögrenirsek ,
Baris türkümüzde´´ Kinin´´ yeride olmaz.
Saygilar size
Muhtarin oglu 26.02.2008, 22:35 Degerli canlar...hemen hemen herkesin bildigi gibi,Alevilik cok yönlü yollarda yorumlanmaktadir...memleketimizde yöre yöre degisen ve bilinmeden söylenen sölenisler dur dememiz lazim.bir cati altinda toplanmaliyiz...
Örnek: 1.mehseb deyenlerimiz var
2.din diyenlerimiz var
3.inanc tarzi diyenlerimiz var
4.vede yasam tarzi diyen lerimiz var yani varda var...
lütfen bir bilen Arkadasimiz dan
yazmasini rica ediyorum...
saygilar, simdiden tesekkür edi yorum...
değerli kardeşim,çok teşekkür ederim tamamen destekliyorum.gün birlik olma günüdür.bölünüp parçalanmakdan en karlı çıkan emperyalist akbabalar memnun oluyor.madem emperyalist güçlerden bu kadar zarar gördük bunları sevindirmiyelim.bu gün ıraka baktığımızda emperyalistlerin amacını çok kolay anlayabiliyoruz.abd ıraka saldırdığı günden beri ırakta hayatını kaybeden insanların sayısını aşağı yukarı biliyoruz.ne yazikki bu akan kanı kimse durduramıyor.çünkü abd yapacağı işin projesini iyi planlamış,böl parçala halkları birbirine düşür ve yönet.saddamı asarken bile tek davadan yargılayıp infazı gerçekleştirdi.5000 kürdü öldüren saddam nedense 17 kişi şiinin davasından asılıyor.daha birçok katliamlar yapmasına rağmen ilginçtirki şiilerin davasını bitirip astılar.ondan sonra sunni ve şiiler birbirini oldürsün zaten peşmergeler elimde istediğim gibi kullanıyorum.eee türkmenleride aradan çıkarmasını biliriz,oh ne ala ABD ıraka demokrası getirdi bunu söyleyen peşmergeler.işte bunları görüp ibret almalıyız.birlik olma zamanı,tşk ler,saygılar
Degerli canlar...hemen hemen herkesin bildigi gibi,Alevilik cok yönlü yollarda yorumlanmaktadir...memleketimizde yöre yöre degisen ve bilinmeden söylenen sölenisler dur dememiz lazim.bir cati altinda toplanmaliyiz...
2.din diyenlerimiz var
Sevgili arkadasim hosgeldin öncelikle...
Su an bulunmus oldugun yerde Alevilik ile ilgili tüm yazilar var,okuyabilirsin.Fakat Alevilik dedigin gibi ,her kisinin görüsüne görede degisiyor,Güzelligide bu zaten.
Umarim aradigin sorulari bulursun.
Saygilar size
değeli canlar dede_baba kardeşimizin başlattığı konu sanırım fazla ilgi görmüyor.birlik beraberlik ve kardeşlik bundan ala konu mi var .dün bülent ersoyun sarfettiği cümleleri tartıştık,ersoy hanımıda baya konuştuk taraf olan oldu olmayan oldu herkes fikrini soyledi.ancak bu günkü konumuz,daha anlamlı içtirak edenlere teşekkürler.
Dede-baba 26.02.2008, 23:21 Bir Dünya istiyorum...
*** Sınırlar olmasın...
*** Bir dünya istiyorum.. kavgalar.. senlik -benlik olmasın...
***Bir dünya istiyorum.. Açlık olmasın... Gözyaşı olmasın...
Çok mu şey istiyorum.. İmkansızı mı istiyorum.. Acaba???
*** 200 sene evveline kadar dünyada sınırlar yoktu.. Atın üstüne binen..İstanbul'dan yola çıkan bir kimse.. İtalya'ya.. Fransaya Almanya'ya istediği her yere giderdi.. Kimse Hopp kardeşim.. pasaport.. nüfus Cüzdanı diye sormazdı.. Ne de kanıksadık.. Normal saymaya başladık bazı şeyleri değil mi?..
Ve hemen sahiplendik bencilce duygularla yeryüzünü..
Parseleyip bölüştük.. Hatta dikenli teller çektik... sen giremezsin dedik.. Çünkü bizden değilsin??
*** Ne garip şey değil mi? hepimizin Ömrü 70-80 yıl...
En uzun yaşayanımız 100-120 Ama Öyle dünyaya bencilce sarılmışız ki...
Hiç ayrılmayacakmış gibi...
İnsanoğlu işte...
eğer yeryüzünde yani yaşadığımız bu dunyada ülkeler arası sınırlar olmasa,aynı dil konuşulsa yani tek bir dil olsa,ve tek bir inanç olsa bugün yaşanan olaylar savaşlar olurmuydu acaba merak ediyorum.
Bir dünya istiyorum..
Kocaman cocuk ruhlarin dolastigi,
Ruhlarinda sevginin anlamini düsündügünde ,
sadece dudaginda olmasin gülümseme,yüregindede hissetsin,
Ve bir Dünya istiyorum,kendime,cocuguma,torunuma,gelecege
Polyanna gibi düsünsün,gülmeyi,güldürmeyi icinde duysun,
Fark görmeden,
Ayrim yapmadan,
Dinledigi her ezgide icindeki Büyümemis cocuga seslensin...
Sevgiler size
babannedemiyeli 26.02.2008, 23:50 bir bilebilsek belki 1 saniye sonrasına garantimizin olmadığını
bir bilrbilsek en nihayetinde bir kaç metre bez parçası ile bu dünyayı terk edeceğimizi
bir bilebilsek herşeyin aslında bom boş olduğunu
bir bilebilsek bir insan kazanmanın ne kadar zor olduğunu ama en büyük kazanım olduğunu
bir bilebilsek yeedirmek isteyenin bir tabak yemekle 5 kişi doyurabileceğini yedirmek istemeyeninse 5 tabakla 1 kişiyi doyuramayacağını
bir bilebilsek cebimize aldığımız bir kaç sakız ve şekerle mahallemize girdiğimizde kaç çocuğun aslında bizi beklediğini
bir bilebilsek aslında bir varmış bir yokmuş...................
ben ölüm acısını çok yaşadım kaybetmeye toprağa vermeye ve arklarından keşkelerle yaşamaya tahammülüm yoko yüzden varsa bir kardeşlik ben varım
Dede-baba 26.02.2008, 23:58 ***Degerli Canlar....
Bazen Bütün herşey anlamını yitir ya.... Bazen Her şey yalan olur ya Bir anda aniden...
İşte hayatın..Anlamsızlığını.. Bencilliğini... Kötülüğünü... Şu üç günlük dünya da ne gereği var dediğimiz Hislerimizi... Belki de En güzel anlatan Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli'dir...
Malım mülküm servetim
Hepsi evde kaldı...
Eşim.. dostum.. Akrabam
Geçtiğim yolda kaldı...
Dostlarımdan birisi
Benden hiç ayrılmadı...
Allah için yaptığım
iyilikler.. bende kaldı...
Hacı Bektaş-ı Veli
Saygılarımla
Degerli canlar...hemen hemen herkesin bildigi gibi,Alevilik cok yönlü yollarda yorumlanmaktadir...memleketimizde yöre yöre degisen ve bilinmeden söylenen sölenisler dur dememiz lazim.bir cati altinda toplanmaliyiz...
2.din diyenlerimiz var
Şunu iyi anlayın Bazen farklılıklar bizi biz eden gerçeklerdir. Aleviliğin içindeki mozaikleri görmezden gelmeyelim.
Aleviliği tek bir kalıba sığdırmak onu sadece yok etmektir. Bu yüzden her görüşe saygılıyız. Ama amaç değerlerimizden, öğretilerimizden, geçmişimizden bir şeyler kaybetmemek olsun.
Sayın Dede-baba forumda yazıları ile takip ettiğim bir canısınız. Ve açtığınız bu güzel topik için teşekkürler.
Önce bu birliktelik için lazım olan önemli olgu Saygı. Hepimiz aslında aynı şeyleri savunuyoruz ama bazen anlatım şekillerimiz farklılaşabiliyor. Buda yanlış anlaşılmalara sebep oluyor. Benim en çok önem verdiğim Aleviliğin özünde insan olması ve buradan yola çıkarak İnsan kavramının önceliği vardır.
Bana karşımdakine önce insan olarak bakmayı öğrettiler. Din,dil,ırk,renk ne olursa olsun bunları önyargılar ile değerlendirmemeyi.
Benim düşüncem bir birliktelik olacak ise; eminimki insanlar bunu başarabilecek yetenektedir. Kimseye bel bağlamaya gerek yok. Bu Halkın görevidir.
Lakin ben,sen, o, bu, şunla olmuyor. Dileğimiz o ki bu sözler dilde değil faaliyette olsun.
Kısacası Tek bir kelime her zaman benim için yeterli oluyor.
İNSAN. Sahip olduğumuz ve bunu iyi kullanabileceğimiz bize verilen tek ödül.
İyi forumlar.
Dede-baba 27.02.2008, 00:10 Açıkçası Korkuyordum.. Sevgi.. Birlik forum konusunu açarken...
Yapayanlız... Bir köşede kazana atılacağını düşünmüştüm...
Yüreği sevgi için.. Birlik beraberlik için Atan canlar... Sevgi denizine Bir olmaya.. Birlik olmaya koştular..
Demek hala Umut var.. demek hala.. Yenilmedi sevgi... Birlik beraberlik Söylemleri
Foruma birbirinden Güzel Mesajlarla katkı sağlayan bütün canlara teşekkür ederim..
halitseyfi 27.02.2008, 00:20 Sevgili dede baba
Emin olun ki sevgi, birlik- beraberlik fikirleri samimi olunca karşılığı mutlaka olur. okadar çok olur ki şaşarsınız.
Hala umut var bundan emin olun. TArtışmalar bizleri yanıltmasın.
Sevgiyle kalın
nerede bizden önce bu topraklarda yaşayanlar.nerede sultan suleymanlar,nerede sakıp sabancılar.nerede vehbi koçlar.nerede gidenler,haber varmı onca zenginler dünyaya taht kuranlar hepsi gittiler.evet gidenler yaptıklarıyla sadece anılırlar ne mutlu iyilikleriyle anılanlara,bize düşen bu ülkeyi bize emanet eden ATATÜRKÜ ve ŞEHİTLERİ rahmetle ve saygıyla anmak.bizde gideceğiz yolumuz doğruluk,iyilik,güzellik,kardeşlik yolu olsun.
Dede-baba 27.02.2008, 10:18 Neden İnsanı sevmeliyiz... Neden Birlik beraberlik için Bütün insanlık için iyilik ve güzellik peşinde koşmalıyız Biliyor musunuz?* Çünkü Bu Allah Emridir.... Farz-ı Evveldir..
***Evrende yardılmış Olanların en kutsalı İnsandır.. O İnsan... yaratıldığında.. Bütün Kainat Selama Durdu... Cümle melekler secdeye vardı...
Çünkü.. O Kutsalların Kutsalıydı.. O Tanrı'dan kopup gelen bir Özdü...Çünkü Tanrı'nın evi... Gönüllerdeydi..
Rab Olan Allah... kendi dışında karar verebilmeyii.. Hüküm kılabilmeyi yanlızca O'na Bahşetti.... Ve Bütün yaradılmışları Emrine sundu..
Cümle yaradılmışa bir gözle bakmayan
Halka müderris ise, Hakikatte asidir.
Şeriat haberini şerh edem işit
Şeriat bir gemidir,hakikat deryasıdır..
Bundan içeri haberi. Sırrı işit ey yar
Hakikatin kafiri,şer'in evliyasıdır.
Biz talib-i ilimleriz, aşk kitabın okuruz
yaradan müderriz bize, aşk hod medresedir.
Nazar eyle ötürü
Pazar eyle götürü
Yaradılanı hoş gör
Yaradandan ötürü
Gönül yaradanın tahtı
Gönüle yaradan baktı
İki cihanı bedbahtır
Kim gönül yıkar ise
Ak sakallı pir koca
Bilemez hali nice
Emek vermesin hacca
Bir gönül yıkar ise
Bir kez gönül yıktın ise
Bu kıldığın namaz değil
yetmiş iki millet dahi
Elin yüzün yumaz değil
Yunus Emre
değerli can,dede_baba siz bu yazıları yazmaya devam edin lütfen.biz severek takip ediyoruz.kendi açımdan söylicem tek kelimeyle mükkemmel siniz.üç çocuğum var onlarda yazılarınızı okuyorlar inanın çok etkilendiler.aynen şunu söylediler,okullarımızda bu düşüncede ,bu fikirleri gençlere verebilecek öğretmenlerımız olsa,eğitim yuvası olarak gördüğümüz okullarda ayırımcılık olmazdı.ama ne yazikki her derse farklı fikirlerle giren öğretmenler gençlerin beyinlerini allak bullak ediyor.ister istemez taze beyinler bir şekilde etkilenip biri sağa biri sola birileride kararsız ortalarda anlıyacağımız gençlik temel eğitimde barışı kardeşliği birlik beraberlik olgusunu göremiyor.ailelerde gereken hassasiyeti gösteremiyor,zaten aileler ne kadar bilinçli bu konuda onlarda geçmişin acılarını anlata anlata olayı perçinleştiriyor,ve ortaya bu tablo çıkıyor.bunu bana bu şekilde söyleyen lise son sınıfa giden kızım söyledi.bende sizinle paylaşmak istedim.yani gençlik herşeyin farkında ama yol gösteren olmayınca,karışıklık devam eder.umarım böyle devam etmez ve gelecek nesiller birlik beraberlik içinde yaşamaya devam eder saygılar..
Dede-baba 27.02.2008, 17:39 değerli can,dede_baba siz bu yazıları yazmaya devam edin lütfen.biz severek takip ediyoruz.kendi açımdan söylicem tek kelimeyle mükkemmel siniz.üç çocuğum var onlarda yazılarınızı okuyorlar inanın çok etkilendiler.aynen şunu söylediler,okullarımızda bu düşüncede ,bu fikirleri gençlere verebilecek öğretmenlerımız olsa,eğitim yuvası olarak gördüğümüz okullarda ayırımcılık olmazdı.ama ne yazikki her derse farklı fikirlerle giren öğretmenler gençlerin beyinlerini allak bullak ediyor.ister istemez taze beyinler bir şekilde etkilenip biri sağa biri sola birileride kararsız ortalarda anlıyacağımız gençlik temel eğitimde barışı kardeşliği birlik beraberlik olgusunu göremiyor.ailelerde gereken hassasiyeti gösteremiyor,zaten aileler ne kadar bilinçli bu konuda onlarda geçmişin acılarını anlata anlata olayı perçinleştiriyor,ve ortaya bu tablo çıkıyor.bunu bana bu şekilde söyleyen lise son sınıfa giden kızım söyledi.bende sizinle paylaşmak istedim.yani gençlik herşeyin farkında ama yol gösteren olmayınca,karışıklık devam eder.umarım böyle devam etmez ve gelecek nesiller birlik beraberlik içinde yaşamaya devam eder saygılar..
Gün geçtikçe Yolcuları çoğalan .. Her gönül durağında istasyon kuran.. sevgi topiğimiz büyüyor gelişiyor..
Öncelikle ben sizlere teşekkür etmek istiyorum...iyi olan.. güzel olan.. sizlersiniz... ve hep öyle kalın...
*** Sakın kimseye kin duymayın.. . Bu kin o kimseye değil.. size zarar verir.. kalbinizi karartır...
** Hayatta haksızlıklara uğrayabilir siniz... Teslim olmayaın.. mücadelenizi verin... Ama asla.. kine kalbinizde yer vermyeyin...
** Alevi-islam anlayışı İnsanı temel alır.. İnsanı yüceltir.. bakın aşık daimi ne diyor..
Kainatın aynasıyım
Madem ki ben bir insanım
Hakk'ın varlık deryasıyım
Medem ki ben bir insanım
Tevratı yazabilirim
İncili dizebilirim
Kur'an-ı sezebilirim
Madem ki ben bir insanım
Daimi'yem harap benim
Ayaklara turap benim
Aşk Ehline şarap benim
Madem ki ben İnsanım.
Saygılarımla..
Bir söz var belki bilirsiniz,
Kac kisiye kin duyuyor isen,kisi basina 1 kilo patates tasirmis insan.
Atin üstünüzden patatesleri ,hem kizartilmis halleri daha güzel olur :lol:
EŞİTLİK PARTİSİ 27.02.2008, 18:10 Değerli Arkadaşlar...
İyilik,güzellik ve buna benzer insai talepler için çağrılar, temenniler, tek taraflı yaklaşımlar eğer yetseydi şimdiye kadar DÜNYA İnsan CENNETİ olurdu...
Kusura bakmayın farklı bir bakış açısıyla konuya yaklaşmak istedik...
Bu tür davranışlar, sizleri -hep belirttiğimiz gibi-TENZİH ederek belirtelim ki, TUZU Kuru olanların rahatları bozulmasın diye sözde İNSAN görünme çabalarını UYUTMA taktikleri bu güne kadar bir ANLAM bulmadı, bundan sonra da bulmayacak...
Hz. Hüseyin Efendimiz kendisine karşı yapılan SALDIRININ saatler ilerledikçe aleyhte sonuçlanacağını anlar ve,kum tepelerine dönerek,aracılar aracılığıyla gelen çağrılar için,
-Ah beni bir anlasanız, bu İYİ NİYET GÖSTERİLERİ ve boş ÇAĞRILAR bizim İDAM fermanımızdır der...der ve sonuç hepinizin bildiği gibi sonuçlanır...
Hemen belirtelim ki SÖZ eylemle desteklenmedikçe RÜZGAR gibidir...
-Şimdi soralım,anladık, zalim zalimdir de,zalimliğe BEDEL ödeyenler o an neden desteklenmedi...?
-Zalimlar mi iyi anlatılmadı...? sorular, sorular...
Bırakalım Kerbelayı,
SİVAS Madımakta İNSANLAR naklen yayınla CAYIR CAYIR yanarken, kim ne yaptı yada yapamadı, neden yapamadı...?
Değerli Arkadaşlar...
Eveeeet.... İYİ niyet ve İyi Niyetli Çağrılar insanlığı tabiri caizse,CEHENNEME götüren yol işaretleridir...
Saygılarımızla
Değerli Arkadaşlar...
İyilik,güzellik ve buna benzer insai talepler için çağrılar, temenniler, tek taraflı yaklaşımlar eğer yetseydi şimdiye kadar DÜNYA İnsan CENNETİ olurdu...
Bu tür davranışlar, sizleri -hep belirttiğimiz gibi-TENZİH ederek belirtelim ki, TUZU Kuru olanların rahatları bozulmasın diye sözde İNSAN görünme çabalarını UYUTMA taktikleri bu güne kadar bir ANLAM bulmadı, bundan sonra da bulmayacak...
Hz. Hüseyin Efendimiz kendisine karşı yapılan SALDIRININ saatler ilerledikçe aleyhte sonuçlanacağını anlar ve,kum tepelerine dönerek,aracılar aracılığıyla gelen çağrılar için,
-Ah beni bir anlasanız, bu İYİ NİYET GÖSTERİLERİ ve boş ÇAĞRILAR bizim İDAM fermanımızdır der...der ve sonuç hepinizin bildiği gibi sonuçlanır...
-Şimdi soralım,anladık, zalim zalimdir de,zalimliğe BEDEL ödeyenler o an neden desteklenmedi...?
Bırakalım Kerbelayı,
SİVAS Madımakta İNSANLAR naklen yayınla CAYIR CAYIR yanarken, kim ne yaptı yada yapamadı, neden yapamadı...?
Değerli Arkadaşlar...
Eveeeet.... İYİ niyet ve İyi Niyetli Çağrılar insanlığı tabiri caizse,CEHENNEME götüren yol işaretleridir...
Saygılarımızla
Iyi niyet insancil yönden bakilmali,
simdi sen bana vurdun diyelim ,onada iyi niyet gösterilmez dimi.
Ayrica her topicte siyaset yapilmaz ,yapilmamali,
karsitlik insani ilerletir ama kör isen görmezden bile gelecek gücün olmaz.
Sevgiler size
avsarbeyi1965 27.02.2008, 18:19 Şunu iyi anlayın Bazen farklılıklar bizi biz eden gerçeklerdir. Aleviliğin içindeki mozaikleri görmezden gelmeyelim.
Aleviliği tek bir kalıba sığdırmak onu sadece yok etmektir. Bu yüzden her görüşe saygılıyız. Ama amaç değerlerimizden, öğretilerimizden, geçmişimizden bir şeyler kaybetmemek olsun.
Bu gerçekten doğru bir tespittir.Tek bir kalıba sığdırmaya çalışmak aynı zamanda standart hale getirmek anlamını taşır ki,ister istemez dışlanma ve çatışmayıda beraberinde getirir.Çünki herkes kendi doğrusunun en doğru olduğunu savunacaktır....
EŞİTLİK PARTİSİ 27.02.2008, 18:41 Değerli Arkadaşlar...
Alın size ''Birlik Beraberliği nasıl anladığımzı...''
Sn.ciGlık,
-En İNSANCIL yazımızı, dahası özenle.... FARKLI bir bakış açısıdır... diye not düşerek yazdığımız yazmızı,
-Siyayaset Yapılıyor...diyor ve,
-Körmüsünüz...diye de ekliyor...
Hayır arkadaşım,
-Bizim mesajımız da ne siyaset var ne de sizin belirttiğiniz gibi KÖRÜZ...
Yanlış anladıysak ÖZÜR dileyerek belirtelim ki,
-Biz BAŞKA fikre TAHAMMÜL edilmeden...
-Kendini bir toplulukta ÜSTÜN görme eğilimi göstermeden...
Yine Hz.ALİ Efendimizin,kendisini KATLETME eylemini yapan kişi için, etrafındakilerine,
-Gidin söyleyin, o şahsa EZİYET etmesinler talimatını verme anlayışını tüm BENLİĞİNİZE nakşetmeden,
-Hangi İyiniyetten bahsedebiliriz...
Evet ÖN YARGILAR atom çekirdeğini parçalamaktan zordur...demiş bilim adamları...
Sürçi LİSAN ETTİYSEK Affola...
Saygılarımızla
Değerli Arkadaşlar...
Alın size ''Birlik Beraberliği nasıl anladığımzı...''
Sn.ciGlık,
-En İNSANCIL yazımızı, dahası özenle.... FARKLI bir bakış açısıdır... diye not düşerek yazdığımız yazmızı,
-Siyayaset Yapılıyor...diyor ve,
-Körmüsünüz...diye de ekliyor...
Hayır arkadaşım,
-Bizim mesajımız da ne siyaset var ne de sizin belirttiğiniz gibi KÖRÜZ...
Yanlış anladıysak ÖZÜR dileyerek belirtelim ki,
-Biz BAŞKA fikre TAHAMMÜL edilmeden...
-Kendini bir toplulukta ÜSTÜN görme eğilimi göstermeden...
Yine Hz.ALİ Efendimizin,kendisini KATLETME eylemini yapan kişi için, etrafındakilerine,
-Gidin söyleyin, o şahsa EZİYET etmesinler talimatını verme anlayışını tüm BENLİĞİNİZE nakşetmeden,
-Hangi İyiniyetten bahsedebiliriz...
Evet ÖN YARGILAR atom çekirdeğini parçalamaktan zordur...demiş bilim adamları...
Sürçi LİSAN ETTİYSEK Affola...
Saygılarımızla
Alkisliyorum sizi EŞİTLİK PARTİSİ,
Anlamissin 1 seylerde nasil anlamissin....
Al bendende o kadar ,sürci lisan ettmisiz mademki :lol:
Dede-baba 27.02.2008, 18:49 Değerli Arkadaşlar...
Bırakalım Kerbelayı,
Değerli Arkadaşlar...
Saygılarımızla
*** Degerli canlar.. Barış istemek... dostluk..iyilik.. güzellik.. için çırpınmak...
zalimin... önünde diz çökmek değildir... Haksızlığa uğranıldığında... hakk aramamak.. kötülüğe ve fenalığa tanık olunduğunda ses çıkarmamak değildir.. Bu korkakların.. çaresizlerin.. pısırıkların.. Adetidir.. barış.. iyilik ve Güzelik peşinde olmak..
Güçlü iken... her şeyi yapmaya muktedir iken... İyinin güzelin ve Kardeşliğin emrinde olmaktır...
Hz. Ali Efendimiz Buyurdu ki...
"... Haksızlıklara isyan etmeyenler, Onlardan gelecek her türlü musibete katlanmalıdır..."
"... Haksızlık karşısında eğilmeyiniz.. hakkınızla birlikte şerefinizi ve onurunuzu da kaybedersiniz..."
Saygılarımla..
EŞİTLİK PARTİSİ 27.02.2008, 18:59 Sn.ciGlık
Biz anlarız ve de biliriz...
Zifiri karanlıkta,kara kaya üzerindeki kara karıncayı görür ve sesini işitiriz...
O nedenle diyoruz ki bu çağrılar boştur...
Ama kime...?
Tabi bizim için değil...
Yinede saygılar,çun ki,
İnsanı SEVERİZ Yaradandan ötürü...
Bu bir ALEVİ önderinin tüm DÜNAYADA kullanılan sözüdür...
Dede-baba 28.02.2008, 17:56 Sn.ciGlık
Biz anlarız ve de biliriz...
Zifiri karanlıkta,kara kaya üzerindeki kara karıncayı görür ve sesini işitiriz...
O nedenle diyoruz ki bu çağrılar boştur...
Ama kime...?
Tabi bizim için değil...
Yinede saygılar,çun ki,
İnsanı SEVERİZ Yaradandan ötürü...
Bu bir ALEVİ önderinin tüm DÜNAYADA kullanılan sözüdür...
Degerli can...
seni gerçekten.. anlıyorum...
Her kardeşlik türküsünü söylediğimizde... Birlik mesajını verdiğimizde ..
Kollarımızı iki yana açtığımızda.. İhanete uğradık..
kimi zaman Nesimi olduk...derimizi yüzdüler... Kimi zaman Halac-ı Mansur... Pir Sultan olduk.. dar ağaçlarını boyladık... Kimi zaman Seyh Bedrettin olduk yağlı İlmek geçirildi boynumuza...
Daha Yavuzları saymadım.... hele Çorumları... Maraşları.. Sivasları dilime bile. koymadım.. yakar yüreğimi bir kor gibi...
Olsun.... Yine de ayıran parçalayan biz olmayalım.. Pirimiz.. Hünkar'a kulak verelim..
"72 Millete bir bakmayan bizden değildir" olsun Düsturumuz...
İmam-ı Ali'yi dinleyelim..
"Yüzbin defa mazlum masum olsan.. Bir defa zalim olmayın..." Yüreklerimiz yansa da
Yunus'u örnek alalım. "Yaradanı Hoş gördük yaradandan ötürü" diyelim.. Hakikat sırrına ermek için
Yüreğin de bir parça sevgi kırıntısı taşıyan... Kendisinden çoook uzaklarda bile olsa... Hiç tanımadıkları İnsanlar haksızlıklara...İhanete uğrarken.. ezilirken... Kalbi burkulan... gözü yaşla dolan herkes.. birdir gözümüzde....
Saygılarımla... sevgiyi ve barışı kalbinden hiç atma.. Çünkü o zaman Alevi olamyızki...
Zordur Alevi olmak... Çok zor..
EŞİTLİK PARTİSİ 02.03.2008, 12:41 Değerli Arkadaşlar...
Alevilik AJANLIĞI bu günler de revaçta...onlara ne derseniz deyin SİZİ dinlemez...dinlemez çunki dinlediği zaman AJANLIĞI nasıl yapacak...bunlar çeşitli KİSFELERDE özellikle SANAL alemin vazgeçmezleri...
Bunların YAZI termonolojilerinde hep ''BİLİMSELLİK...'' safsatası ön plana çıkarılır...hani İŞ BİRLİÇİLER..öyle yabancı örnekler verirler ki...dersiniz yahu ne kadar bilgili...
Halbuki bu yazı serileri,DÜŞÜNCE ÜRETİM merkezlerinde dizayn edilir...içine üç beş ''bilimsellik...'' serpiştirilir ve SERVİSE konur...
Ha nicklerine bakarsınız hep ALEVİ yazar...ama ne Alevilerdir ne de İNSAN...zaten ajanlık bu iki şeyle bağdaşmaz...
Biz bunların açık yüzlerini ortaya çıkarınca da başlarlar SALDIRIYA...eh sivrisinekler ne kadar Cibinlikten geçerse, bunların saldırıları o kadar etkili olur...
Genel taktikleri,
-IRKÇILIK yaparlar...KAHROLSUN ırkçılık derler...
-Bir GRUP olurlar...çunki öyle yanlız kalmaktan korkarlar...
Mesela ALEVİLİĞİN bir ETNİK kökeninden olduklarını söylerler,ama Aleviliğin çeşitli ETNİK kökenlilerce oluşturduğunu unutup olmadıkları yada iddia ettikleri ETNİK köken üzerinden diğer ALEVİ etnik kökenlilere olmadık HAKARETLER yağdırırlar...
Buradaki amaç,ALEVİ etnik kökenlileri biribirine düşürmek...
Bazı yerlerde türlü ayak oyunlarıyla ''YÖNETİCİ...'' olurlar ve diğerlerine ''DEMOKRASİ...'' adına ceza yağdırılar...
Amaçları o platformların DAĞILMASIDIR...
Ama bilinmelidirki bizim GÜÇLÜ örgütlülüğümüz bunların hayatın her alanında enselerindedir...
Bu ortamları dağıtmadan,
BİRLİK-BERABERLİK...ham hayaldir...
Dede-baba 02.03.2008, 13:13 Değerli Arkadaşlar...
Alevilik AJANLIĞI bu günler de revaçta...onlara ne derseniz deyin SİZİ dinlemez...dinlemez çunki dinlediği zaman AJANLIĞI nasıl yapacak...bunlar çeşitli KİSFELERDE özellikle SANAL alemin vazgeçmezleri...
Bunların YAZI termonolojilerinde hep ''BİLİMSELLİK...'' safsatası ön plana çıkarılır...hani İŞ BİRLİÇİLER..öyle yabancı örnekler verirler ki...dersiniz yahu ne kadar bilgili...
Halbuki bu yazı serileri,DÜŞÜNCE ÜRETİM merkezlerinde dizayn edilir...içine üç beş ''bilimsellik...'' serpiştirilir ve SERVİSE konur...
Ha nicklerine bakarsınız hep ALEVİ yazar...ama ne Alevilerdir ne de İNSAN...zaten ajanlık bu iki şeyle bağdaşmaz...
Biz bunların açık yüzlerini ortaya çıkarınca da başlarlar SALDIRIYA...eh sivrisinekler ne kadar Cibinlikten geçerse, bunların saldırıları o kadar etkili olur...
Genel taktikleri,
-IRKÇILIK yaparlar...KAHROLSUN ırkçılık derler...
-Bir GRUP olurlar...çunki öyle yanlız kalmaktan korkarlar...
Mesela ALEVİLİĞİN bir ETNİK kökeninden olduklarını söylerler,ama Aleviliğin çeşitli ETNİK kökenlilerce oluşturduğunu unutup olmadıkları yada iddia ettikleri ETNİK köken üzerinden diğer ALEVİ etnik kökenlilere olmadık HAKARETLER yağdırırlar...
Buradaki amaç,ALEVİ etnik kökenlileri biribirine düşürmek...
Bazı yerlerde türlü ayak oyunlarıyla ''YÖNETİCİ...'' olurlar ve diğerlerine ''DEMOKRASİ...'' adına ceza yağdırılar...
Amaçları o platformların DAĞILMASIDIR...
Ama bilinmelidirki bizim GÜÇLÜ örgütlülüğümüz bunların hayatın her alanında enselerindedir...
Bu ortamları dağıtmadan,
BİRLİK-BERABERLİK...ham hayaldir...
*** Degerli canlar...
*** Vatanı milleti bölmeye çalışanlar... her zaman her yerden çıkabilir.. ve çıkacaktırda... ( atilla İlhan'ın dediği gibi bu milletin hep %10'luk bi hain kontenjanı vardır... bunların hiç olmamasını beklemek sadece saflık olacaktır.. pek tabidir ki..
bunların bir kısmı da toplum mühedislerince diyan edilmektedir.. bu merkezler bazen yurt içinde olabildiği gibi bazen ABD yada Avrupa merkezli de olabilmektedir...
*** Asıl sorun.. bu merkezler.. bir milleti yada devleti nasıl bölüyorlar... nelerden faydalanıyorlar... Bunun üzerinde düşünmek gerekir....
Genelde bu merkezler....birbiriyle çatışan gruplardan faydalanır.. toplum içindeki gerilim.. karşıtlıklar.. ve çıkar hesapları bu merkezler için bulumaz nimettir... Bunun en güzel örneğini Tükiye verir... Atatürk döneminde menemen.. şeyh sait isyanları nasıl oldu dersiniz.. bu isyanlar olmasaydı.. bugün musul Türklerindi.... yakın zamanda ise.. sağ-sol... müslüman- kafir... alevi-sünni...ve daha birçok örnek.. çorumlar.. maraşlar... sivaslar.. gören gözler için örnek çoktur..
*** Öncelikle bize düşen nedir? Bu büyük hesapların arkasında ister sağcı ister solcu olsun... birbirine karşıt hangi görüşten olursa olsun.. her kesimden en altta kalan insanların yada piyon olarak kullanılanların... asıl ezilenler olduğunun farkına varmak.. ve milleti uyandırmak... Bu bağlamda tek tek kişiler suçsuzdur.. onları bu hale getiren düşünce sistemleriyle mücadele etmek.. ve savasımı sistemler üzerine oturtmak.. daha doğrudur..
*** Aslında ezilmişlik.. yoksulluk.. ve işsiziliğin.. hepimiz için ortak nokta olduğunun farkına varmak... vardırmaktır önemli olan... peki bizleri ön saflara sürenler.. sağcısı... solcusu yada başka düşüncede olanlar.. perde arkasında beraberce oturup kalkmıyor mu?.. daha düne kadar... Türbanı yerden yere vuranlar bakıyorsunuz... bu olayların... 2. günü türbanlı birisine parti rozeti takabiliyor.. meydanlarda birbirlerine ip atanlar.. birbirlerine koltuk değnekliği yapabiliyorlar... peki ezilenler.. mağdur olanlar.. kandırılanlar kimler?... (her kesimden değil mi?
*** Bu yüzden altakiler.. ve geniş halk yığınları.. kardeş olduklarının.. asıl düşmanın.. kin... nefret.. ve birbirimize beslediğimiz düşmanlıklar olduğunun farkına varmalılar... Çünkü işte kan dökenler kan üzerinden para kazananlar.. bunları kullanır..
** İşte bunlar için.. İnadına birlik .... inadına beraberlik... hepimiz kardesiz... asıl düşmanlarımız.. bizleri kamplara bölenler.. saflaştıranlar... hedef gösterenler..
Saygılarımla..
EŞİTLİK PARTİSİ 02.03.2008, 14:28 Değerli Arkadaşlar...
Birlik ve Beraberliği engelleme karşı çalışmaları maalesef sitemizde de boy göstermeye başladı...
Yaklaşık 3 yıldan beri örgüt olarak bu sitede yazı yazarız ama son dönem kadar ve organize olarak SALDIRI olmamıştı...
Kimlerin olduğu artık gün gibi ortada...
Ne yazıkki ALEVİ kisfesi, ki, ALEVİLİK hiç bir zaman KİSFECİLERİ AF ETMEMİŞTİR...- altında yapılıyor bu faaliyet...
Bu GRUP ne ALEVİ,ne DEVRİMCİ ne de DEMOKRAT...
Öyleki, kendilerine her karşı geleni etrafında toplandıkları bir yönetici aracılığıyla ''SİNDİRME...'' alabildiğine devam ediyor...
Rıza Şehrinde Dış Kapılar Kilitlenmez.
Rıza Şehrinde Şiddet yoktur.
Rıza Şehrinde Mutluluk ve Acılar paylaştırılır.
Rıza Şehrinde Zorlama yoktur.
Rıza Şehrinde insanlar eşit statüdedirler, kimsenin üstünlüğü ve önceliği yoktur.
Rıza Şehrinde her şey Rızalık ile olur, Rızalık ile sağlanır.
Rıza şehri tasa ve kıvançta birleşen insanların şehridir. Rıza şehrine yoksullar doyurulur, çıplaklar giydirilir, yüzler güldürülür.
Rıza Şehri, Rızalığa Razı olanların şehridir.
Rıza Şehrinde Yalan, dolan, fesat, kin ve iftira yoktur.
Güzel düsünceler ,düsüncede kalmiyor ise Güzeldir.
Kimse üstüne alinmasin Sözüm bizim Rizayadir...
Dede-baba 02.03.2008, 23:07 Rıza Şehrinde Dış Kapılar Kilitlenmez.
Rıza Şehrinde Şiddet yoktur.
Rıza Şehrinde Mutluluk ve Acılar paylaştırılır.
Rıza Şehrinde Zorlama yoktur.
Rıza Şehrinde insanlar eşit statüdedirler, kimsenin üstünlüğü ve önceliği yoktur.
Rıza Şehrinde her şey Rızalık ile olur, Rızalık ile sağlanır.
Rıza şehri tasa ve kıvançta birleşen insanların şehridir. Rıza şehrine yoksullar doyurulur, çıplaklar giydirilir, yüzler güldürülür.
Rıza Şehri, Rızalığa Razı olanların şehridir.
Rıza Şehrinde Yalan, dolan, fesat, kin ve iftira yoktur.
Güzel düsünceler ,düsüncede kalmiyor ise Güzeldir.
Kimse üstüne alinmasin Sözüm bizim Rizayadir...
Degerli can..
İmam Cafer-i Sadık'ın Buyruk adlı eserinden alıntı olan "Rıza Şehri " Alevi-Bektaşi dünya görüşünü yansıtır...
Barış... birlik berberlik olan bir dünya..
Hırsların kinlerin yok olduğu bir dünya..
Rıza Şehri hepimizin dileği hepimizin umududur..
Bu güzel bilgileri bizimle paylaştığınız ve katkı sağladığınız için tesekkür ederiz..
Saygılarımla..
Dede-baba 06.03.2008, 10:15 Degerli canlar..
Foruma katıldığınız ve katkı sağladığınız için tesekkür ederim..
turkishplaya 06.03.2008, 10:28 bencede geçmişten beri bu böyle oldu hep bir ezilmişlik içinde yaşadık bizim iyi niyetlerimize karşılık herkes elinde geleni ardına koymadı..ancak her zaman söylediğim gibi sevgidir dinimiz bizim birgn herkes bu dinde toplanacak..
turkishplaya 06.03.2008, 10:31 bence sozlerinde hakılısın biz ne kadar dogru oluyosak karsı taraf o kadar yamuk oluyor bu turlu ne onlar duzeliyo ne de biz yamuluyoruz buda demektir kii biz ne kadar ayrım yapmaksakta karsı taraf yapıyor.
genede ne demişler sana taş atana sen gül at..at ki bütün insanlıktan farklı olduğumuz ortaya çıksın..
Kara Davut 06.03.2008, 14:16 sevgili dede-baba,
bu konuyu açıp bizleri, kardeşlik çatısı altında buluşturduğun için teşekkür ederim.bazen duygularımıza yenik düşüp,birbirimizi kırabiliyoruz.yaşananlara müsebbip bulmak için yaptığımız tartışmalarda,bazen öyle ileri gidiyoruz ki,birbirimizi incitebiliyoruz.emperyalizm öyle bir güç ki,onu ancak karşısındaki ,sevgi ve kardeşlik orduları yıkabilir.başına buyrukçuluğun,ayrımcılığın kimseye fayda getirmeyeceğine inanıyorum.Bizler el üstüne el koyup,birbirimize inanmadıkça,emperyalistlerin oyununun devam edeceği kesindir.Onun için,ayrımcılığı ve bölücülüğü destekleyen ve onlara uşaklık edenleri gerek başımızdan,gerekse aramızdan def etmek gerektiğini düşünmekteyim.yıllardır bizlere aleviler farklı anlatıldı,sünni ve aleviler arasına setler çekildi.yine kürtler ve türkler arasına nifak tohumları serpildi.doğu-batı ayrımcılığı yapıldı.oysa doğuda türkmen köyleriyle kürt köyleri hep kardeş gibi yaşadı.bu gerçekler bazı çıkar çevreleri tarafından hiç görülmedi.yada gösterilmek istenmedi.yani aynı topraklarda gerek etnik gerekse dini açıdan birbirini hiç tanımayan,birbirine yabancı zümreler oluşturuldu.öncelikle bu siteye girip aleviliği yegane bire bir sizlerden öğrenme arzusu içinde olan tüm arkadaşları kutluyorum.Artık zaman eskisi gibi değil.çok şükür Allah'a ki,bu imkanlar sayesinde,sizleri sizlerden dinleyip,sizleri daha iyi tanıyabiliyoruz.yıllardır yabancı olduğumuz siz kardeşlerimizle fikir alış verişi yapabiliyoruz.gün kardeşlik günüdür.her boşa geçen saniye,bizler için zâyiattır.her ne kadar siyasi olarak farklı düşüncelere haiz olsakda,herkes geçmişindeki hatalardan ders almalıdır.kendisine kucak açan insanlara sırt çevirmemelidir.ben bu kardeşlik ilkesinde sizler için elimden ne geliyorsa,fazlasını yapmaya hazırım.ancak,sizlerinde bizleri anlayışla karşılamanızı rica ediyorum.zira geçmişte yaşanmış hadiseler,bazı kişiler tarafından bizlere mal edilmek istenmekte.bizler vatanını seven,milletini seven,insana insan olduğu için değer veren fertler olarak,bu kardeşliğe zeval ve leke getirecek herkese karşıda mücadele vereceğiz.siz kardeşlerimizide bu mücadelede yanımızda görmek isteriz.bu toprakların çocukları hep mücadeleci olmuştur.benim dedem kafkasya'lıdır.93 harbinde doğulu kardeşleriyle kafkasya'da omuz omuza savaş vermiş ve gazi olmuştur.daha sonrasında ise bolu'ya göçmüş ve savaş sonrasında kurulan istiklal mahkemelerinde yargılanarak,kahire'ye sürgüne gönderilmiş ve orada vefat etmiştir.maalesef daha mezarını bile görmediğim dedemin ve nice aziz insanların,nice zahmetler çekerek bizlere hediye ettiği bu ülkenin çatısı altında,çıkar grupları sayesinde birbirimizle kavga eder olduk.gözlerimize öyle bir kara çaldılar,kulaklarımızı öyle doldurdularki,birbirimizi ne gördük nede duyduk.geçmişte atılmayan temellerin,bundan sonra atılması dileğiyle sonlandırdığım yazımda,bu konuyu açtığınız için önce size çok teşekkür ederim.sonrasında ise bu siteyi kuran tüm arkadaşlara sevgi ve saygılarımı sunarım.
İNADINA KARDEŞLİK,İNADINA TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE!!!
Bu güzel basligi görünce asik veysel´in birlik destani aklima geldi.
Farkliliklar zenginligimizdir.Bu zenginligimizi dahada cogaltabiliriz.Farkliliklarimizi degil,benzerligimizi konusmaliyiz.Bunlari öne cikarmaliyiz.Gönül gözüyle gören büyük ozanimizi iyi dinleyip okuyalim.Nede güzel anlatmis kitalarinda.Yeri gelmisken saygi ile aniyoruz..
http://www.youtube.com/watch?v=yAi3852DZl8
Allah birdir Peygamber Hak
Rabbül alemindir mutlak
Senlik benlik nedir bırak
Söyleyin geldi sırası
Kürdü, Türkü ne Çerkezi
Hep Adem’in oğlu kızı
Beraberce şehit gazi
Yanlış var mı ve neresi
Kuran’a bak İncil’e bak
Dört kitabın dördü de Hak
Hakir görüp ırk ayırmak
Hakikatte yüz karası
Yezit nedir ne kızılbaş?
Değil miyiz hep bir kardaş
Bizi yakar bizim ataş
Söndürmektir tek çaresi
Kişi ne çeker dilinden
Hem belinden hem elinden
Hayır ve şer emelinden
Hakikat bunun burası
Şu alemi yaratan bir
Odur külli şeye kadir
Alevi sünnilik nedir
Menfaattir varvarası
Cümle canlı bu topraktan
Var olmuştur emir Haktan
Rahmet dile sen Allah’tan
Tükenmez rahmet deryası
Veysel sapma sağa sola
Sen Allah’tan birlik dile
İkilikten gelir bela
Dava insanlık davası
Dede-baba 06.03.2008, 20:58 Bu güzel basligi görünce asik veysel´in birlik destani aklima geldi.
Farkliliklar zenginligimizdir.Bu zenginligimizi dahada cogaltabiliriz.Farkliliklarimizi degil,benzerligimizi konusmaliyiz.Bunlari öne cikarmaliyiz.Gönül gözüyle gören büyük ozanimizi iyi dinleyip okuyalim.Nede güzel anlatmis kitalarinda.Yeri gelmisken saygi ile aniyoruz..
http://www.youtube.com/watch?v=yAi3852DZl8
Allah birdir Peygamber Hak
Rabbül alemindir mutlak
Senlik benlik nedir bırak
Söyleyin geldi sırası
Kürdü, Türkü ne Çerkezi
Hep Adem’in oğlu kızı
Beraberce şehit gazi
Yanlış var mı ve neresi
Kuran’a bak İncil’e bak
Dört kitabın dördü de Hak
Hakir görüp ırk ayırmak
Hakikatte yüz karası
Yezit nedir ne kızılbaş?
Değil miyiz hep bir kardaş
Bizi yakar bizim ataş
Söndürmektir tek çaresi
Kişi ne çeker dilinden
Hem belinden hem elinden
Hayır ve şer emelinden
Hakikat bunun burası
Şu alemi yaratan bir
Odur külli şeye kadir
Alevi sünnilik nedir
Menfaattir varvarası
Cümle canlı bu topraktan
Var olmuştur emir Haktan
Rahmet dile sen Allah’tan
Tükenmez rahmet deryası
Veysel sapma sağa sola
Sen Allah’tan birlik dile
İkilikten gelir bela
Dava insanlık davası
Degerli can..
Foruma katıldığınız ve yapmış olduğunuz katkı için tesekkür ederim..
Dede-baba 09.03.2008, 12:24 ***Sevgi olmazsa.. birlik beraberlik olmazsa.. Alimin.. sözü dinlenmez.. cahilin sözü baş tacı yapılırsa... O millet çöker..
*** Bana göre herşeyin başı sevgidir.. paylaşımdır... ve de en önemlisi vicdan ve merhamet...
*** Sabah erkenden kalkanınız var mı? Hiç çöp tenekelerine.... kir ve pas içinde sokulan.. içini karıştıran birilerini gördünüz mü? ve hemen yanından hızla geçen bir BMW X5 marka jip... bu ne çelişkidir.. değil mi?
*** Bir yerde 420 milyona mahkum edilen asgari ücretli... Bir yerde maaşı 11 milyar olan milletvekilleri.. ve 20 milyar maaşlı Cumhurbaşkanı... Bu insanlar birbirinin dilinden anlayabilir mi?
*** Ve bir başbakan.. 75 milyonun gözünün içine bakarak her aile en az 3 çocuk yapsın diyor... Peki bu çocuklar okuyabilecek mi.. sağlıklı büyüyebilecek mi.. sizler bu çocukların geleceklerini garanti edebiliyor musunuz? Onlara iyi bir yaşam sağlayabilecek misiniz*
***Bugün Türkiye sokakları.. işsiz... beş parasız.. insancıklarla dolu... herkes mutsuz.. birbirine hınçla dolu.. yada kin besliyor... Herkes birbirini suçluyor.. birbirine saldırıyor...
*** Tüm bunların nedeni... sevginin.. birbirimizi anlayamamamnın... bencilliğin... ve de paylaşımın.. olmamasından olabilir mi?**
Saygılarımla..
sevgili dede-baba bir kisim insanlar hergün aclikla savasirken bir kisimi kendi cikarini sevgi haline getirmis paraya gözü doymayan kazandikca acikan bir toplumda birlik... beraberlik...barisi saglamak cok zor...
ülkemizde fakir ve zengin arasindaki ucurum giderek büyüyor ... her yerde ayri bir adaletsizlik ayri bir dengesizlik sayin (sahtekar,acgözlü) politikacilarimiz sözde halka hizmet etmek icin makama geliyorlar hizmetlerin karsiligini bilmem kac katini aliyorlar millet bir köseyi dönemezken onlar kac köseyi dönüyor....
Dede-baba 10.03.2008, 18:48 sevgili dede-baba bir kisim insanlar hergün aclikla savasirken bir kisimi kendi cikarini sevgi haline getirmis paraya gözü doymayan kazandikca acikan bir toplumda birlik... beraberlik...barisi saglamak cok zor...
ülkemizde fakir ve zengin arasindaki ucurum giderek büyüyor ... her yerde ayri bir adaletsizlik ayri bir dengesizlik sayin (sahtekar,acgözlü) politikacilarimiz sözde halka hizmet etmek icin makama geliyorlar hizmetlerin karsiligini bilmem kac katini aliyorlar millet bir köseyi dönemezken onlar kac köseyi dönüyor....
Lütfen Yavuz TOP a ait bir değiş ile YEME YEME okuyalım..
http://www.youtube.com/watch?v=Yc_aUjR2Jh4
Dünyanın varlığına, ey hırsla sarılanlar,
Yemeyip yedirmeyip, yük altında kalanlar.
Başkasına kalır bir gün, hasretle toplayanlar
Hasretle ayrılırlar,ahrete yollananlar...
(Hünkar Bektaş-ı Veli)
Hırsların kinlerin yok olduğu... paylaşımın.. birlik ve beraberliğin olduğu bir dünya umuduyla...
Dede-baba 11.03.2008, 20:22 ***Sevgi olmazsa.. birlik beraberlik olmazsa.. Alimin.. sözü dinlenmez.. cahilin sözü baş tacı yapılırsa... O millet çöker..
*** Bana göre herşeyin başı sevgidir.. paylaşımdır... ve de en önemlisi vicdan ve merhamet...
*** Sabah erkenden kalkanınız var mı? Hiç çöp tenekelerine.... kir ve pas içinde sokulan.. içini karıştıran birilerini gördünüz mü? ve hemen yanından hızla geçen bir BMW X5 marka jip... bu ne çelişkidir.. değil mi?
*** Bir yerde 420 milyona mahkum edilen asgari ücretli... Bir yerde maaşı 11 milyar olan milletvekilleri.. ve 20 milyar maaşlı Cumhurbaşkanı... Bu insanlar birbirinin dilinden anlayabilir mi?
*** Ve bir başbakan.. 75 milyonun gözünün içine bakarak her aile en az 3 çocuk yapsın diyor... Peki bu çocuklar okuyabilecek mi.. sağlıklı büyüyebilecek mi.. sizler bu çocukların geleceklerini garanti edebiliyor musunuz? Onlara iyi bir yaşam sağlayabilecek misiniz*
***Bugün Türkiye sokakları.. işsiz... beş parasız.. insancıklarla dolu... herkes mutsuz.. birbirine hınçla dolu.. yada kin besliyor... Herkes birbirini suçluyor.. birbirine saldırıyor...
*** Tüm bunların nedeni... sevginin.. birbirimizi anlayamamamnın... bencilliğin... ve de paylaşımın.. olmamasından olabilir mi?**
Saygılarımla..
degerli canlar.. foruma yapmış olduğunuz katkılar için tesekkür ederim..
Dede-baba 12.03.2008, 00:32 ** Çiçeklerin en güzelini getirelim...
** Umutların en güzelini...
** En güzel türküleri en güzel.. değişleri ve tabiki semahları..
** Getirelim hepsini Birlik beraberlik trenine...
** Yok olsun.. kin ve nefret.. yok olsun.. bencillik ve hırs.. ve snırlar.. ve fakirlik... ve zalimlikler..
Dede-baba 14.03.2008, 09:11 Degerli canlar... belki de katışıksız.. sevginin.. birliğin beraberliğin en güclü sesidir Yunus...
Ben gelmedim Dava için
Benim işim sevi için
Dostun evi gönüllerdir
Gönüller yapmaya geldim
Nazar eyle ötürü
Pazar eyle götürü
Yaradılanı hoş gör
yaratandan ötürü
Gönül Çalab'ın tahtı
Gönüle çalap baktı
iki cihan bedhbahtı
Kim gönül yıkar ise
Bir kez gönül yıktın ise
Bu kıldığın namaz değil
yeymiş iki millet dahi
Elin yüzün yumaz değil
Saygılarımla
bolatbaba 14.03.2008, 10:22 Sevgili canlar Ben aleviyim diyebilen canlar için birliktelik çok önemli ama eylemlerde birliktelik.
Mutlaka farklı düşünceler olacak farklı inanç eylemleri olacak çünki yüzyıllarca inançlarından ötürü baskı görmüş ibadetlerini gizli olarak (sanki kaçakçı imiş gibi) yolu ,suyu elektriği.okulu, sağlık hizmeti olmayan yerlerde birbirleriyle gizlice haberleşerek yapmış insanların son nesliyiz.Baskıya şiddete açlığa dayanamayanlar faşist baskılarla sünnileştirilmiştir nufus oranımız genel içinde azalmış ama yok olmamıştır.sünniler gibi tek tip bir ibadet nasıl olabilirdi bunun mantığı varmı?
Ben burda şöyle demek istiyorum hep kardeşiz gibi bir deyim bizler için geçerli tarihe bakınca sünniler için geçerli deyildir. Alevi sünni evliliklerinde aile artık sünnidir çocuklar sünnidir çünki devletin 1. sınıf vatandaşları sünnidir.onun içindirki aleviyim diyen canlarımızın alevi olanlarla evlenmesi çok önemlidir neden atalarımıza saygı onların gelenekleri için bunca baskılara karşı mucadelelerine saygılı olmak içindiyorum sevgilerle.
Babacan24 14.03.2008, 10:38 merhaba arkadaşlar ne doğarsa birlik ve bereberlikte doğar
alidendir 14.03.2008, 12:13 sevgili dede-baba topiklerinizi takip ediyorum alevilik hakkında çok bilgilisiniz taktir ediyorum emeğinize saglık daha birçok paylaşım iin destekliyorum sizi..
barış ve kardeşlik dünyanın en güzel tabiri...ama bunu hakkıyla uygulayabilmek kin öfke duymamak sanırım meleklerin peygamberlerin yapabileceği bir erdem...
bizler haliyle öfke duyuyoruz...ama sizinde dediğiniz gibi bizim özümüzdür kardeşlik dostluk birlik beraberlik...
özümüzden vazgeçmiycez...
paylaşım için teşekkürler can yolun açık olsun....
Babacan24 14.03.2008, 12:41 gelin canlar bir olalım
Dede-baba 16.03.2008, 15:42 gelin canlar bir olalım
Degerli can...
Foruma katıldığın ve katkı sağladığın için tesekkür ederim...
Cümle yaratılmışa bir gözle ile bakmayan
Halka müderriz ise, hakikatte asidir... Yunus Emre
Bu nedenle alevi-bektaşi inancında 72 millete bir nazarla bakılır.. Allah'ın yarattığı hiçbir canlı birbirinden ayırt edilmez...
*** Ve tekrar edelim.. hep bir ağızdan... bir kere daha söyleyelim.. birlik Türküsünü barış Türküsünü...
Saygılarımla...
Dede-baba 18.03.2008, 08:50 Her şeyin başı sevgidir deriz ya... hani... Evet gerçekten de öyle... ve en önemlisi de sevmeyi öğrenmek bence...
Bütün insanları... ayrım yapmadan...Çıkar hesabı peşinden koşmadan... ve işte ancak o zaman birlik beraberlik.. tohumları yeşerecektir...
Sevmeyi öğrendin mi? Kardeşini...
Kurtlarla, Kuşlarla aran nicedir?
Boş ambar misali, tam takır ise yazık ömrüne
Yürek dediğin sevmek içindir...
Bu dünyaya sevmeye geldin
Yaşamak.. sevmek demektir İnan
Sevgidir dünyamızın direği
GERİSİ YALAN.....
YAZAN: Kemal OR
Dede-baba 19.03.2008, 18:08 Degerli canlar..
***Nevruz, Farsça yeni gün anlamına gelmektedir..Nevruz ayrımının çıkış noktası İran gösterilmektedir.. Ancak Orta asya başta olmak üzre birçok ulus da bu bayramı kutlamaktadır...
Alevi-bektaşi İnancında ise.. Nevruz 'un önemi üç kutsal olayın bu günde gerçekleşmesi nedeniyle kutlanır.....
1- Hz. Ali Efendimiz 21 mart günü doğmuştur...
2- Hz. Muhammed Mustafa'ya Peygamberlik Payesi...21 Mart günü verilmiştir...
3- Hz. Ali ve Hz. Fatıma 21 Mart günü evlenmişlerdir...
Nevruzun...
*** Karanlığın aydınlığa.....
****Acı ve sıkıntıların sevinç ve huzura.....
*****Savaş ve düşmenlığın barış ve dostluğa....
******ikiliğin birliğe dönüşmesi yolunda bir adım olması
....
Temenni ve dileğiyle
Dede-baba 21.03.2008, 09:08 Degerli canlar..
***Nevruz, Farsça yeni gün anlamına gelmektedir..Nevruz ayrımının çıkış noktası İran gösterilmektedir.. Ancak Orta asya başta olmak üzre birçok ulus da bu bayramı kutlamaktadır...
Alevi-bektaşi İnancında ise.. Nevruz 'un önemi üç kutsal olayın bu günde gerçekleşmesi nedeniyle kutlanır.....
1- Hz. Ali Efendimiz 21 mart günü doğmuştur...
2- Hz. Muhammed Mustafa'ya Peygamberlik Payesi...21 Mart günü verilmiştir...
3- Hz. Ali ve Hz. Fatıma 21 Mart günü evlenmişlerdir...
Nevruzun...
*** Karanlığın aydınlığa.....
****Acı ve sıkıntıların sevinç ve huzura.....
*****Savaş ve düşmenlığın barış ve dostluğa....
******ikiliğin birliğe dönüşmesi yolunda bir adım olması
....
Temenni ve dileğiyle
Degerli canlar...
Bu Kutsal Günün hepimize Mutluluklar getirmesi... Birlik ve beraberliğimizi.. kardeşliğimizi güçlendirmesi dileğiyle..
saygılarımla..
Dede-baba 22.03.2008, 23:50 Bugün barış denizimize Güzel bir şiir eklemek istedim...
*** Bugünlerde İzmirde Uluslararası şiir günleri düzenleniyor... Konuk ülke latin Amerika ülkelerinden Şili ..
** Bizlerden ise Cezmi Ersöz.. Ahmet Telli vardı... Dinlenme aralarında standları dolaşırken bir şiir dikkatimi çekti sizinle bazı bölümlerini sizinle paylaşmak istedim..
OĞULA NASİHAT
Sevildiğin yere sık gidip gelme
Bal olsan tadına doyarlar oğul
Güvenip kimseye sırrını verme
Tutamaz dilini yayarlar oğul
Gittiğin yol, eğer doğru ise
Aşarsın kolayca engeller olsa da
Mazinle övünme temizde olsa
Bir anda karaya boyarlar oğul
Kıymet verme sakın, çaputa çula
Güvenme cebinde paraya pula
Gözü aç olanla çıkarsan yola
Sonunda senide soyarlar oğul
zararı olmaz baharda yelin
kapanmaz yarası bir acı dilin
Ne kadar bol olsa sofrası elin
yadiğin lokmayı sayarlar oğul
Muhabbeti bitir, soysuz ile
Mazluma yetime, düşünme hile
Ağırsan dokunmaz, fırtına bile
hafifi savurur, yel olsa oğul
Büyüklük dediğin, sanma ki boyda
Asalat aranır her zaman soyda.
Sonraki pişmanlık, getirmez fayda
Dökülse göz yaşın, sel olsa oğul...
Kul Hilmiyim bende olmadım iflah
Dinlersen sözümü, nasihat billah.
Nedir diye sorsan, en güçlü silah
Düşünmeden derim DİL oğul...
Yazan Kul Hilmi
karaaa_kız 23.03.2008, 08:19 yüregine eline saglık can hep beraber olmak sımsıkı baglanmak her ne olursa olsun cünkü bizi bizden başkası düşünmez.
hiçbir zaman ayrımcılık bize yakışmaz ırk ayrımı hiçbir zaman yapmamalıyız bu bizi dahada kötü günlere götürüz biz aleviyiz bizler insanı insan oldğu için severiz
Babacan24 23.03.2008, 10:13 Babana saygılı ol ki, oğlun da sana saygılı olsun.
Babana riyet edersen, sende oğlundan hürmet ve riayet bekleyebilirsin.
Bağışlamak, büyüklüğün şanındandır.
Bâtıla yardım eden, Hak’ka zûlmeder. Başa kakmak suretiyle iyiliğini boşa giderme.
Başkalarına kulluk etme; Allah seni hür yaratmıştır.
Başkalarını çekiştireni, ister Hakk üzere olsun, ister batıl yalanlayınız. :HZ:ALİ saygılarımla hüseyin yanmaz yaylacıklı24 :thumbup:
değerli canlar bu güzel yazılarınızı okudukça umutlarım dahada yeşeriyor.çok mutlu oluyorum tabiki bizler ayırım yapmadan kardeşçe bu güzel ülkede yaşayacağız.güzellikleride paylaşarak zorlukları aşacaz.insanca hepinizle ekmeğimi paylaşmaya hazırım.yeterki insanlık güzelliklerle dostluklarla yol alsın.hepinize teşekkürler,saygılar..
Dede-baba 24.03.2008, 15:00 değerli canlar bu güzel yazılarınızı okudukça umutlarım dahada yeşeriyor.çok mutlu oluyorum tabiki bizler ayırım yapmadan kardeşçe bu güzel ülkede yaşayacağız.güzellikleride paylaşarak zorlukları aşacaz.insanca hepinizle ekmeğimi paylaşmaya hazırım.yeterki insanlık güzelliklerle dostluklarla yol alsın.hepinize teşekkürler,saygılar..
***Herkes.. kin tohumları ekerken.. siz çiçek tohumları ekin..
*** Herkes.. birbirini suçlarken.. siz yaraları saran olun...
*** Herkes..Ölümü ve öldürmeyi meşrulaştırırken.. siz yaşatmayı.. kazanmayı.. ve paylaşımı meşrulaştırın... Örnekleyin...
*** Ve teslim olmayın... zalime.. kötüye...
***Eger başınıza bir nusubet geldiğinde.. Suskun kayalar gibi durun.. Dimdik... Yıkılan.. ve yok olacak olan... Kötülük olacaktır...
*** Binbir kez zalimliğe kötülüğe maruz kalsanız bile... almayın.. gönül evinize kini.. nefreti.. ve kötülüğü... Bir kez dahi olsa zalim olmayın...
*** İşte Bu.. Muhammed Mustafa'nın... Hz. Ali'nin... ve dahi... Dini islamın.. evvel emridir... İmam cafer Buyruğudur.... Aleviliğin Özüdür...
Saygılarımla..
Babacan24 24.03.2008, 17:54 canlar ne doğarsa birlik bereberlikte doğar
herkes bizim gibi düşünse şu ülkede hiç yaşanır mıydı sorunlar.
Dede-baba 24.03.2008, 23:20 herkes bizim gibi düşünse şu ülkede hiç yaşanır mıydı sorunlar.
Degerli canlar...
Foruma katkılarınız... için tesekkür ederim...
Babacan24 25.03.2008, 10:04 herkese günaydın arkadaşlar nasılsınız düşüncelerinizden dolayı sizleri tebrik ederim başarılar herkese
Dede-baba 25.03.2008, 16:45 herkese günaydın arkadaşlar nasılsınız düşüncelerinizden dolayı sizleri tebrik ederim başarılar herkese
Degerli Canlar...
Görüyorum ki.. Yüreği iyilik ve güzellik için atan canlar her geçen gün artayor.. çoğalıyor...
Bugün sizlerle... iyilik ve güzelliğin...vazgeçilmesi olan.. bireyin kendine hakimiyeti... ve kötü düşünceleri içinden atmasıyla ilgili bir şiir ve vecizeyi sizlerle paylaşmak istedim...
"... Başkalarına Hükmeden.. Kuvvetlidir... kendine Hükmedebilen Kudrelidir... Kuvvet geçicidir.. Kudret Devamlıdır.."
Düşmanından önce, kendinden korun
Kimse ile sakın, yaratma sorun.
Öfkeyle yaktığın, ateşin korun
Dokunur zararı, kül olsa oğul...
Kötülük İnsanın, içinde hardır
Her zaman yakana zararı vardır.
Güzelliğe kanma, sanma ki vardır
Gün gelince solar, gül olsa oğul...
Yazan: Kul Hilmi
Saygılarımla..
Dede-baba 26.03.2008, 19:43 ***Bir insan ömrünü neye vermeli... Ziyan olup gidiyor ömür dediğin..
Bir İnsan...
***İnsanları doğruluğa birliğe çağıran olmalı...
***kalpler kıran değil.. kalpler onaran olmalıdır...
***İnsanlara gösterilen sevgi ve saygı bir anlamda Yaradan'a gösterilmiş demektir...
***Bağnazlık ve körü körüne kaderciliğe bağlanan değil... Hoşgörü.. affedicilik yolunda çaba harcanmalıdır...
ve Yunus gibi olunmalı...
Adımız miskindir bizim
Düşmanımız kindir bizim
Biz kimseye kin tutmayız
Kamu alem birdir bize
*** Ve her şeyden önemlisi kendimizle işe başlamalı.. Her sabah uyandığımızda yaşama coskusu ve sevinçle uyanmalıyız...
***Böyle yapınca tabiki sorunlar bir çırpıda yok olmayacak... Ama artık.. Sorunlar karşısında pes eden değil.... mücadeleye hazır...Azmeden bir can bulacak...
Saygılarımla..
Dede-baba 27.03.2008, 00:07 ***Birlik beraberlik nasıl olur?.. Sadece kuru sözle olur mu?
***Belki fakirin halinden anlamak.. belki çok küçük olsa da yardım etmek.. yada bir yetimin başını okşamak... güler yüz göstermek.. elinden tutmak...
*** Hayır hayır eylemle olmalı...
Ama nasıl...
Evet yardım yapılıyor aslında... Tv'lerden izliyoruz.... Bir kamyon ekmek dağıtılıyordu.. geçen ramazan ayında Diyabakır sokaklarında... yağmur ve çamur altında.. halk bir ekmek için kavga ediyor birbirini eziyordu..
*** Hatta Ankara da bir ekmeği... bir fatiha karşığı verenler bile çıktı.... bu memlekette.. dahası yaptığını başa kakma... Ve fakirin.. garibanın göz yaşından rant sağlama hepsini yaşadık... belkide her an hepimiz yaşıyoruz...tanık oluyoruz öyle değil mi?
*** Birden aklıma Ehl-i beyt ile ilgili bir Kıssa geldi.. bakalım Ehl-i beyt nasıl yardım yapıyormuş....
"....Medine sokaklarının fakir mahallelerinde... gecenin en karanlığında.. ve kuytuluk saatlerinde.... İki adam belirirdi... Her gece... kapıları usulca çalar.. bazen bir torba un... bazen yağ bırakırlardı... ve hemen uzaklaşırlardı.. kimse bilmezdi.. O'nlar kimdi....
Bir süre sonra.. fakir mahallerine ender gelinir oldu....ve daha sonra .. taki..Kerbela'dan sonra.. Hiç gelinmez.. oldu...
Fakirler beklediler .. beklediler.. beklediler.... Gözler yaşlı... dudaklar duada.. yardım beklediler...
Hadi ne olurdu yine çıksa ya!!.. su sokağın kösesinden ne olurdu... Ama kimsecikler gelmedi... Yanlızdı... öksüz kalmıştı.. fakirler.. garibanlar.. ve kimsesizler..
Çok sonra öğrendi medine halkı her gece kapılarına erzak bırakanların kim olduğunu .... Onlar.. İmam Hasan'ül Mücteba... ve kardeşi Şehid-i Kerbela idi...
Evet cennet gençlerinin Efendileri... Nasıl fakire fukaraya iyilik yapılır.... göstermişlerdi...
Saygılarımla... paylaşımın... İnsanların bir birini anladığı bir Dünya umuduyla..
Dede-baba 29.03.2008, 19:10 ***Bu davet Birliğe.... Beraberliğe....
**Bu davet.. Dostluğa..
** Bu davet Kini.. nefreti yok etmeye.. kucaklaşmaya.. hoşgörüye..
Muhtarin oglu 31.03.2008, 03:46 evet DEDE-BABA can... hakliyiz fakat alacagimiz yok...
iste bizide acitan buya...
Kara Davut 31.03.2008, 04:51 insan hayatı bir uçurum gibidir.yaşarken dibine doğru ilerler gider.bu uçurumun belli ufak tefek düzlüklerindeki çalıları,insan hayatına etki eden faktörler olarak değerlendirirsek aslında hayata tutunmak için pek çok dalı vardır insanın.her dal bizi hayata biraz daha sağlam bağlar.eşimiz,çocuklarımız,akrabalarımız,arkadaşla rımız,sıkı dostlarımız,yaptığımız iyilikler,topladığımız takdirler vs gibi.bu dalları koparır veya kurutursak uçurumun dibine sert bir şekilde çakılırız ve bu bizim için felaket olur.ancak varlığımız boyunca onlarıda canlı ve şen tutarsak,doğal nedenlerden dolayı aramızdan ayrılsalar bile,muhakkak ki,bitişi görmeden önce tutunacak bir dal bulup yumuşak bir iniş yaparız.ve bu uçurumun sonundaki vadide, daha rahat bir şekilde yolumuza devam ederiz.
emeğine ve yüreğine sağlık dede-baba... sevgiler ve teşekkürler.
Dede-baba 31.03.2008, 17:14 insan hayatı bir uçurum gibidir.yaşarken dibine doğru ilerler gider.bu uçurumun belli ufak tefek düzlüklerindeki çalıları,insan hayatına etki eden faktörler olarak değerlendirirsek aslında hayata tutunmak için pek çok dalı vardır insanın.her dal bizi hayata biraz daha sağlam bağlar.eşimiz,çocuklarımız,akrabalarımız,arkadaşla rımız,sıkı dostlarımız,yaptığımız iyilikler,topladığımız takdirler vs gibi.bu dalları koparır veya kurutursak uçurumun dibine sert bir şekilde çakılırız ve bu bizim için felaket olur.ancak varlığımız boyunca onlarıda canlı ve şen tutarsak,doğal nedenlerden dolayı aramızdan ayrılsalar bile,muhakkak ki,bitişi görmeden önce tutunacak bir dal bulup yumuşak bir iniş yaparız.ve bu uçurumun sonundaki vadide, daha rahat bir şekilde yolumuza devam ederiz.
emeğine ve yüreğine sağlık dede-baba... sevgiler ve teşekkürler.
Degerli canlar..
Foruma katıldığınız ve Katkı sağladığınız için... Tesekkür ederim..
Dede-baba 01.04.2008, 16:08 ***Herkes kavgaya çağırırken.. sizler Birliğe çağırın...
***Kin ve nefret tohumları değil.. sevgi tohumları ekin...
***Zordur iyinin.. güzelin yanında olmak... Ama siz zoru başarın...
***İnanın kazanan siz olacaksınız...
***Bütün İnsanları kucaklayın.... Yaradan'ın ayırmadığını sizde ayırmayın... Nerde olursa olsun.... hangi milletten.. inançtan yada inanmayanlardan... Sevginizi esirgemeyin... yardım elinizi uzatın.. en azından olumlu düşünceler besleyin...
Dünya kardeş olsa.. sınırlar olmasa.. Yok olsa fakirlik... geri kalmışlık.. ve göz yaşı...
İşte budur Hakk-Muhammed- Ali'nin sırrı.... işte Budur aslanlarla ceylanların kucağımızda dost olmasının esrarı... Bizler... Birliğe davet edenleriz.. Bizler.. sevgi dinine... Bizler Alemlere rahmet olarak inan barış ve esenlik dinine inanlarız...
saygılarımla..
Dede-baba 02.04.2008, 14:22 ***Birliğe Kardeşliğe davet...
***Bu davet bizim.. Yok edelim kini... nefreti.. ve düşmanlığı...
***Yok edelim... Nazım'ın dediği gibi " Yok edelim Kulun kula kulluğunu"
***Özgürce yaşamı savunalım.. "tek bir ağaç gibi özgür ama orman gibi kardeşcesine..
saygılarımla..
Dede-baba 06.04.2008, 16:16 Bu dünya da...
İkilikten çıkar... içi başka dışı başka olmaktan çıkar.. bütün kavgalar...
özümüzü öze katalım... el ele verelim... gönüllerde yakalım birlik ateşini...
ve içi başka dışı başka.. iki yüzlülere fırsat vermeyelim...
Bakın Fuzuli iki yüzlü insanlar hakkaında ne diyor..
Deli gönül sana nasihatım var
Yüze gülen dosttan sakın kendini
Gafil olma gözüm, gaflletten uyan
yüze gülen dostan sakın kendini
Arif isen sırrın nadana açma
Olur olmazların badesini içme
Düşmandan bir zarar gelse kaçma
yüze gelen dosttan sakın kendini
Bir saat barışır, onbeş gün küser
Kasteder kurulu yayına basar
Fırsatın bulunca başını keser
Yüze gülen dostan sakın kendini
Ey fuzuli, bize Hakk'tandır yardım
Doğruluk ederken murada erdim
Sorarsanız pirimden böyle gördüm
Yüze gülen dostan sakın kendini
Fuzuli
Allah Eyvallah
Dede-baba 06.04.2008, 16:32 Sevgidir bizim dinizimiz.... başka Dine İnanmayız..
Sevgi Tanrı'sıdır bizim Tanrı'mız... önünde niyaz olduğumuz...
Tüm kamu alem birdir bize... ikilikten geçip birliğe makamına Erenleriz...
Gah ASIN BENİ.. GAH YAKIP GÖĞE SAVURUN KÜLÜMü...
YİNE BİRLİK DER BU DİLİM...
Dede-baba 09.04.2008, 11:10 Sevgidir bizim dinizimiz.... başka Dine İnanmayız..
Sevgi Tanrı'sıdır bizim Tanrı'mız... önünde niyaz olduğumuz...
Tüm kamu alem birdir bize... ikilikten geçip birliğe makamına Erenleriz...
Gah ASIN BENİ.. GAH YAKIP GÖĞE SAVURUN KÜLÜMü...
YİNE BİRLİK DER BU DİLİM...
Yine kargaşanın.. çıkmasını isteyenler var...
12 Eylül ü hatırlatan kampus basmalar ve eli silahlı şizofrenler belirmeye başladı...
Degerli canlar...
Toz-duman içinde kaybolmayın...
İyiliğin.. birliğin... tarafına geçin... piyon olmayın.. Bizlerin başına ne geldiyse...
İnsan sevgisinden.. haksızlığa karşı dayanamadığımızdan yani "insan olduğumuzdan " geldi... Bunu bilenler ve kullanmak isyeyenler çıkabilir..
Ama bu özelliğimiz çoğu zaman kullanılmamıza neden oldu.. Kurtlar girdi mazlum rolüne.. Büründüler koyun posttuna...
ve ortada kalan her zamanki gibi Aleviler oldu.. oysaki Aleviler bir mazlumun bir yetimin hakkının yendiğini görünce canı pahasına mücade ederler.. önemli olan kendi değildir orda.. kendini de fedaya hazırdır. o anda... ve Ederde hiç çekinmeden.. İmam Hüseyin gibi.. İmam Hasan gibi...
Aman canlar... Dikket edelim... Her sakallıyı dede sanmayalım.. her beli bükülmüş ihtiyarı Pir-i fani bilmeyelim...
Bizi ön saflara sürenleri de inceleyelim.. neye hizmet ettiklerine bakalım...
Hakk-Muhammed-Ali bizleri doğru bildiği erenlerin yoluna iletsin.. yanlış bildiklerinin yoldan çıkanların ve sapıkların değil
Allah Eyvallah
notlierlife58 09.04.2008, 12:21 ALLAH tüm güzel düşünceli insanların daima yanında olsun...başka ne diyelim ki...şahsi fikrim de asla bundan öteye geçmedi hiç bir zaman sünnisin demedim ama normal hayatımda...hayatımda bir kere bunu yaptım o da söz konusu yuva kurmak olunca...dedim ki istemeden de olsa yolumuz öyle olmasını gerektirdiği için sen SÜNNİSİN ben ALEVİYİM dedim...bunu söylerken kalbimi yerinden sökmüştüm sanki taş gibi hissettim ama çok üzüldüm...kendim için değil belki ama böyle bir ayrımı yaratnlar için bunların kimler olduğu da geçmişten günümüze çok açık..sebeb olanlardan bahsediyorum sadece...saygılar...
Dede-baba 09.04.2008, 18:39 ALLAH tüm güzel düşünceli insanların daima yanında olsun...başka ne diyelim ki...şahsi fikrim de asla bundan öteye geçmedi hiç bir zaman sünnisin demedim ama normal hayatımda...hayatımda bir kere bunu yaptım o da söz konusu yuva kurmak olunca...dedim ki istemeden de olsa yolumuz öyle olmasını gerektirdiği için sen SÜNNİSİN ben ALEVİYİM dedim...bunu söylerken kalbimi yerinden sökmüştüm sanki taş gibi hissettim ama çok üzüldüm...kendim için değil belki ama böyle bir ayrımı yaratnlar için bunların kimler olduğu da geçmişten günümüze çok açık..sebeb olanlardan bahsediyorum sadece...saygılar...
***Dediler ki.. sevgi kalmamış... Dediler ki.. İnsan kalmamış...
*** Hayır hayır... İnadına birlik inadına beraberlik...
***Gelin canlar İkilikten birliğe erelim.. Bir olalım.. iri olalım.. Diri olalım..
Dede-baba 17.04.2008, 10:41 ALLAH tüm güzel düşünceli insanların daima yanında olsun...başka ne diyelim ki...şahsi fikrim de asla bundan öteye geçmedi hiç bir zaman sünnisin demedim ama normal hayatımda...hayatımda bir kere bunu yaptım o da söz konusu yuva kurmak olunca...dedim ki istemeden de olsa yolumuz öyle olmasını gerektirdiği için sen SÜNNİSİN ben ALEVİYİM dedim...bunu söylerken kalbimi yerinden sökmüştüm sanki taş gibi hissettim ama çok üzüldüm...kendim için değil belki ama böyle bir ayrımı yaratnlar için bunların kimler olduğu da geçmişten günümüze çok açık..sebeb olanlardan bahsediyorum sadece...saygılar...
Degerli can...
Foruma katıldığın ve katkı sağladığın için tesekkür ederim..
değerli can dede baba.tarihde var olan ayırımcılık günümüzdede devam ediyor bunu inkar edemeyiz.ben bir sünni olarak bundan çok rahatsızım.ancak sizin gibi düşünen insanlar ve bu düşünceleri en güzel örneklerle sunmanız bu ayırımcılığı birlik beraberliğe dönüştüreceğinden şüphem yoktur.yakın çevremde farklı düşünen insanlara yazılarınızı okuyorum ve gerçekten ne kadar yanlış düşündüklerini kabul ediyorlar.bu demek oluyorki toplumumuz bilinçsiz aydınlanmamış, bunun sorumlusu kimdir?hiç bir şeyi doğru bir şekilde ifade edememiş olan sorumlulardır.din adamlarının ne için hizmet verdikleri deyil neye hizmet ettikleri çok önemli.saygılarımla..
Dede-baba 17.04.2008, 15:14 değerli can dede baba.tarihde var olan ayırımcılık günümüzdede devam ediyor bunu inkar edemeyiz.ben bir sünni olarak bundan çok rahatsızım.ancak sizin gibi düşünen insanlar ve bu düşünceleri en güzel örneklerle sunmanız bu ayırımcılığı birlik beraberliğe dönüştüreceğinden şüphem yoktur.yakın çevremde farklı düşünen insanlara yazılarınızı okuyorum ve gerçekten ne kadar yanlış düşündüklerini kabul ediyorlar.bu demek oluyorki toplumumuz bilinçsiz aydınlanmamış, bunun sorumlusu kimdir?hiç bir şeyi doğru bir şekilde ifade edememiş olan sorumlulardır.din adamlarının ne için hizmet verdikleri deyil neye hizmet ettikleri çok önemli.saygılarımla..
Degerli can...
Öncelikle Birlik ve beraberliğe hizmet ettiğiniz.. kalp evinizi Güzel düşüncelerle süslediğiniz... İçin Tesekkür ederim...
*** Ayırımcılık ve ikilik... var oldu geçmişte.. ve var olmayada devam edecek belkide...
*** Ve daha da kötüsü olacak.. hepimiz antik Roma düşünürü Diyojen olacağız.. ve gündüz gözü elimizde fener sokaklara fırlayacak:
"Yok Mu? İnsan arıyorum İnsan? Yok Mu?.... İki yüzlülükten... maskelerden arınmış İnsan arıyorum!!!...
*** Ne olursa olsun.... Bizler iyiliğin.. birleştirenin.. yaralar sararnın safında olalım...
Saygılarımla..
Dede-baba 24.04.2008, 09:16 ***Bazen insan düşüncelere dalar ya....
Hayatı yaşamını sorgular... hayat adeta bir koşuşturmacayla geçiyor.. zaman öyle akıp gidiyor ki.. sahip oldukların yaptıkların anlamını yitiriyor bi anda... ve bi boşlukta hissedebiliyon kendini....
Kazanmak herşeye sahip olmak.... çokta önemli olmuyor bazen..hemen insanın aklına Ne pahasına bu bütün sahip olduklarım? sorusu geliyor... gerçekten bugün bir yerlere geldiysek bir şeyler başardıysak.. bedeli ne oldu? ve değdi mi?...
Degerli canlar... ben hayatta en önemli şeyin sevgi olduğuna inanıyorum.. Başka herşeyin boş olduğunu düşünüyorum... belki demogji diyceksiniz... belki laf salatası...
Ama gerçekten.. sevgisiz bir yaşam... ve paylaşımın olmadığı... dostlukların olmadığı bir yaşam bence acınacak bi yaşamdır... ister Karun kadar serveti.. ister profesörlükler yada başka başka unvanlar her şey boş ve anlamsız sevgi yoksa..
Saygılarımla..
bigerançınar 24.04.2008, 09:37 ***Bazen insan düşüncelere dalar ya....
Hayatı yaşamını sorgular... hayat adeta bir koşuşturmacayla geçiyor.. zaman öyle akıp gidiyor ki.. sahip oldukların yaptıkların anlamını yitiriyor bi anda... ve bi boşlukta hissedebiliyon kendini....
Kazanmak herşeye sahip olmak.... çokta önemli olmuyor bazen..hemen insanın aklına Ne pahasına bu bütün sahip olduklarım? sorusu geliyor... gerçekten bugün bir yerlere geldiysek bir şeyler başardıysak.. bedeli ne oldu? ve değdi mi?...
Degerli canlar... ben hayatta en önemli şeyin sevgi olduğuna inanıyorum.. Başka herşeyin boş olduğunu düşünüyorum... belki demogji diyceksiniz... belki laf salatası...
Ama gerçekten.. sevgisiz bir yaşam... ve paylaşımın olmadığı... dostlukların olmadığı bir yaşam bence acınacak bi yaşamdır... ister Karun kadar serveti.. ister profesörlükler yada başka başka unvanlar her şey boş ve anlamsız sevgi yoksa..
Saygılarımla..
evet dede baba kesinlikle haklısın.sevgi en önemli sebebidir yaşamanın.ve sadece sevgiliye değil eşe,dosta,yarene,yoldaşa dağa,taşa,oğula,anaya,babaya.herşeye sevgi kayıtsız sevgi.
Dede-baba 24.04.2008, 09:46 evet dede baba kesinlikle haklısın.sevgi en önemli sebebidir yaşamanın.ve sadece sevgiliye değil eşe,dosta,yarene,yoldaşa dağa,taşa,oğula,anaya,babaya.herşeye sevgi kayıtsız sevgi.
Sevgidir bizim dinimiz
Başka dine inanmayız...
72 Millete bir gözle bakmayana
Bizdendir demeyiz...
Ol Hakk'ı insandan ayrı bilmeyiz
Kal-ü Beladan beri
Hakk-Muhammed-Ali diyenlerdeniz
Yazan (dede-baba)
Degerli can katkıların için tesekkür ederim
CaN_HaSaN 24.04.2008, 10:15 Sevgi güzellik ister
Güzellik emek ister
Güzllikten öteye
Yürekte ateş ister ...
Yüreğinizdeki dostluk ateşi hiç sönmesin canolar ...
Dede-baba 25.04.2008, 08:57 Sevgi güzellik ister
Güzellik emek ister
Güzllikten öteye
Yürekte ateş ister ...
Yüreğinizdeki dostluk ateşi hiç sönmesin canolar ...
Sevgidir.. bütün yaraların merhemi
Sevgidir. Bütün hayatın anlamı
Hakk sevdi de yarattı ol ademi
sevgidir kainatın en yüce sırrı
Yazan dede-baba
Dede-baba 03.05.2008, 08:56 Degerli canlar...
Birlik beraberlik üstüne bir çok değiş vardır...Bunlardan Erzincanlı Aşık Daimi'nin aşağıdaki değişini sizlerle paylaşmak istedim...
Göremiyor isem gerçek varlığı
Sünni'ysem Alevi'ysem ne Çıkar
Sanat edindiysem sahterkarlığı,
Sünni'sem Alevi'sem ne çıkar
İnsanlık giderken hep ileriye,
Bizler inadına kaldık geriye,
Gelmedikçe cehaletten beriye,
Sünni'sem alevi'ysem ne çıkar.
Kemaletim, hidayetim olmazsa
Marifet suyundan kabım dolmazsa,
Benden insanlığa eser kalmazsa,
Sünni2ysem Alevi'ysem ne çıkar.
Gayet inatçıysam, gayet zorbalı,
Gece tesbihli, gündüz kavgalı,
Olmadıkça insanlığa faydalı,
Sünni'ysem Alevi'ysem ne çıkar.
Daimî'yim nefse galip olamazsam,
İlme fazilete talip olamazsam,
Ele, dile, bele sahip olamazsam,
Sünni'ysem Alevi'sem ne çıkar.
(Aşık Daimi)
Söylenecek söze... yoruma ne gerek...
Allah Eyvallah
Dede-baba 20.05.2008, 18:59 "...Bu gülü yetiştireceksen canın yanacak....
Elin kanayacak,güneş seni terletecek,bu bahçede gül bitmez diyenler olacak,gül öyle yetiştirilmez böyle yetiştirilir diyenler olacak....
Sen kendine şunu soracaksın;ben burayı gülbahçesi yapmak istiyor muyum? Ben burada dünyanın en güzel güllerini yetiştirmek istiyor muyum? Eğer çok istiyorsan,ne eline batan dikene ne de söylenenler umrunda olacak,kim olursan ol tek isteğin şu kokuyu duymak olacak...."
Bizler Gül bahçesinin bahçevanları olalım... Sevgi ekelim... Sevgi biçelim... Sevgiyle yatıp sevgiyle kalkalım....
Ey canlar... Herşeyi yaratan Allah... Güneşi inanan, İnanmayan herkesin üstüne doğurmuyor mu? Rahmet olan yağmuru her kesin üstüne yağdırmıyor mu?... yada Allah akıl ve zekayı bütün kullarına bahşetmiyor mu? Kime torpil yapıyor yada kimi diğerinden ayırıyor...
Bizde, bizde ayrımcılığın, bölücülüğün karşısında.... Birlik çağrısını yapanların... barış türküsünü söyleyenlerin yanında yer alalım... Hakk'ın ayırmadığını biz de ayırmayalım.. 72 Millete bir nazarla bakanlardan olalım..
Allah Eyvallah..
Dede-baba 24.05.2008, 16:16 Degerli canlar...
Belkide bizlerin en büyük yanlışı her konuda birlik ve beraberlik olacığımıza bütün meselelerde birbirimize saldırmayı seçmemiz dağılmamız ve parçalanmamız... Eğer bi sorun varsa bunu kendi içimizde halletmeliyiz.. açık yüreklilikle ve samimiyetle..
Artık sunu görmemiz gerek.. bu ülkede yaşayan Türk-Kürt-her ne mesepten düşündeden kim varsa birimiz hepimiz hepimiz birimiz için olunmalıdır... bizim bizden başka dostumuz yok.. siz Fransızın ABD'nın AB'nin yada kim olursa olsun yabancı tüm milletlerin.. bizi sevdiğinden yada Kürtleri ve ermenileri çok sevdiğinden mi bu 70-80 sene geçmiş meseleleri önümüze çıkarttıkları.. kürt türk düşmanlığını yaymak istediklerini sanıyorsunuz...
bakınız Türkiye bölünse dahi yani doğuyu ermeniler alsa.. güneyi kürtler alsa ne olacak herşey günlük gülüstanlık... refah ve mutluluk mu olacak? yada ABD ve AB bu kurulan devletlere yardım etmek ve para akıtmak için sıraya mı girecekler?.. ve Söyleyin bu emperyalistlerin el attığı yada kışkırttığı desteklediği hangi millet huzura kavuşmuş...
Dolayısıyla.. ABD yada Emperyalistler.. bizim farklılıklarımızdan faydalanıyor bizi parçalamak ve kuklaları yapmak zayıflatmak istiyorlar artık bunu görelim....
zaman ayrılık zamanı değil Birlik ve beraberlik zamanı...
Bunu sağlamazsak ne mi olur* Şu hikayeyi lütfen baştan sona okuyun...
Degerli Canlar...
Bu yaşanalar insanı dehşete düşüroyor inanın...
Yarın çok geç olacak... anafikrini işleyen aşagıdaki fıkrayı anımsattı...
Kızarak.. yazdım anlamadılar.. bağırdım çağırdım duymadılar.. Şimdide Güldürerek yazayım.. belki bir kişi de olsa Uyanan çıkar... :yamukgul:
Yetişkinlerin işine yaramadı...
Belki çocukların işine yarar... (Uyuyan bugünün nesilinden umudumuz kalmadı.. Çocuklaradır bu hikaye)
Ormanın birinde...
Aslanlar toplanmış.
"Yahu" demişler, "Hesapta kralız, açlıktan öleceğiz birader... Maymuna saldırsak, ağaca kaçıyor; fillere saldırsak, fazla büyük... Ceylanlar hızlı, yetişemiyoruz; kuşa dalsak, uçuyor; e balık yakalayacak halimiz de yok... N’aapsak?"
Bir tanesi "En iyisi, öküzlere saldıralım" demiş, "iri yarı görünüyorlar ama, ne pençeleri var, ne dişleri diş... Tam dişimize göre!"
Olur mu? Olur.
Hücum!
Ama evdeki hesap çarşıya uymamış; öküz, öyle yabana atılacak hayvan değilmiş meğer... Organize oluyorlar, topluca savunma yapıyorlar, püskürtüyorlarmış.
Aslanlar aç bilaç.
N’aapsak, n’aapsak?
"Tilkiye danışalım" demişler.
Tilki "kolay" demiş, "beni, öküzlerin yaşadığı zengin otlakların prensi yapın, işinizi halledeyim..."
Kabul etmişler.
Tilki, elinde beyaz bayrakla öküzlere gitmiş, "saygıdeğer öküzler" demiş, "aslında aslanlar uysaldır, sizi de çok seviyorlar... Ama şu aranızdaki sarı öküz var ya, sarı öküz, işte sorun o... Görünce tahrik oluyorlar, canları çekiyor, verin şu sarı öküzü, kurtulun kardeşim, huzur içinde yaşayın!"
Öküz heyeti düşünmüş taşınmış, "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" mantığıyla, verivemişler sarı öküzü...
Aslanlar da afiyetle yemiş.
Bir gün, iki gün...
Tilki gene gelmiş.
"Bakın gördüğünüz gibi, saldırılar kesildi, mutlu mutlu yaşıyorsunuz" demiş ve eklemiş: "Ama şu benekli öküz var ya, benekli öküz, o burada olduğu sürece size rahat yüzü yok arkadaş, canları çekiyor, verin, kurtulun!"
Öküz heyeti düşünmüş, "otlağın selameti için" teslim etmiş benekli öküzü.
Üç gün, dört gün...
Tilki gene gelmiş.
Kuyruğu uzun olanı...
Burnu beyaz olanı...
Tombul olanı...
Tek tek alıp, gitmiş.
Otlak seyrelmiş.
Aslanlar semirmiş.
Bir gün... Tilki gelmemiş!
Gerek kalmamış çünkü.
Direkt aslan gelmiş.
"Hanginizi istiyorsam, canım hanginizi çekiyorsa, onu vereceksiniz, adamı hasta etmeyin" demiş.
Otların arasında tir tir titreyen, tek tük kalmış öküzler, "keşke sarı öküzü vermeseydik" demiş ama, iş işten geçmiş.
İşte böyle çocuklar...
Öküzlük böyle bir şey.
Dede-baba 26.05.2008, 11:16 Degerli canlar..
Bazen sayfalarca yazıların yerini bir kaç kelimedeb ibaret cümlecikler sözler ifade eder...
İşte sevdiğim bir sözü sizinle paylaşmak istedim..
"....KUŞLAR GİBİ UÇMAYI.... BALIKLAR GİBİ YÜZMEYİ ÖĞRENDİK... AMA BİR ŞEYİ UNUTTUK İNSAN OLMAYI VE İNSAN GİBİ YAŞAMAYI..."
Dede-baba 03.06.2008, 22:55 Degerli canlar..
Bazen sayfalarca yazıların yerini bir kaç kelimedeb ibaret cümlecikler sözler ifade eder...
İşte sevdiğim bir sözü sizinle paylaşmak istedim..
"....KUŞLAR GİBİ UÇMAYI.... BALIKLAR GİBİ YÜZMEYİ ÖĞRENDİK... AMA BİR ŞEYİ UNUTTUK İNSAN OLMAYI VE İNSAN GİBİ YAŞAMAYI..."
Degerli canlar...
Bazen birlik ve beraberlik.. hak edenin hak ettiği yere gelememesiyle de olamayabimektedir...
hak edilmeden kazanılan para....Hak edilmeden gelinen mevki... kişiler arasındaki birlikteliği sevgiyi yok eder.. insanların birbirine husumet duymasına yol açar...
Bence bu durum en iyi Neyzen'in şiirlerinde yerini bulur... Biraz Tarz olarak Can Yücel'e benzeşir.... içten ve samimi... ve biraz küfürbaz...
Asrin yeni bir umdesi var, hak kapanindir.
Söz haykiranin, mantik ise sarlatanandir.
Geçmez ele bir pâye,kavuk sallamayinca,
Liyakat görmesi,pezevenk, pust olanindir!
Kim demis bizde bir demokratik idare yoktur,
Ne demek,olmasa elbet disaridan aliriz.
Sir edip karne usulüyle o gümrük malini,
Karaborsaya veriri,biz bize benzer kaliriz.
Saygı ve sevgilerimle
yaralı gölge 04.06.2008, 03:30 İnsan insan oldukdan sonra alevi olmuş sunni olmuş turk kurt ne fark eder zaman savaş zamani degil birlik zamani kimsenın oyununa gelmeyelim. Bizim diger toplumlardan FARKIMIZ ise tarihimiz. Arkadasin da dedigi gibi sirtimızdan cok bicaklanmısız geçmişde ama kimseye hayinlik yapmamısızz
saygılar
Dede-baba 04.06.2008, 11:23 İnsan insan oldukdan sonra alevi olmuş sunni olmuş turk kurt ne fark eder zaman savaş zamani degil birlik zamani kimsenın oyununa gelmeyelim. Bizim diger toplumlardan FARKIMIZ ise tarihimiz. Arkadasin da dedigi gibi sirtimızdan cok bicaklanmısız geçmişde ama kimseye hayinlik yapmamısızz
saygılar
Göremiyor isem gerçek varlığı
Sünni'ysem Alevi'ysem ne Çıkar
Sanat edindiysem sahterkarlığı,
Sünni'sem Alevi'sem ne çıkar
İnsanlık giderken hep ileriye,
Bizler inadına kaldık geriye,
Gelmedikçe cehaletten beriye,
Sünni'sem alevi'ysem ne çıkar.
Kemaletim, hidayetim olmazsa
Marifet suyundan kabım dolmazsa,
Benden insanlığa eser kalmazsa,
Sünni2ysem Alevi'ysem ne çıkar.
Gayet inatçıysam, gayet zorbalı,
Gece tesbihli, gündüz kavgalı,
Olmadıkça insanlığa faydalı,
Sünni'ysem Alevi'ysem ne çıkar.
Daimî'yim nefse galip olamazsam,
İlme fazilete talip olamazsam,
Ele, dile, bele sahip olamazsam,
Sünni'ysem Alevi'sem ne çıkar.
(Aşık Daimi)
Söylenecek söze... yoruma ne gerek...
Allah Eyvallah
cemalettin 04.06.2008, 11:50 sayın Dede-baba, çok iyi niyetli olarak güzel bir konuya değinmişsiniz.sağolunuz...
maalesef her topluluğun arasında bilinçsiz ve "yol"a gelmez kişiler bulunabilmekte.
temeli cehalete dayanan bir durum olması ve bazı akıllı fakat kötü niyetli kişilerin de bunları kendi menfaat ve idealleri doğrultusunda yönlendirmesi insanlığa yakışmayacak davranışların ortaya çıkmasına sebeb olmakta.
yol ehl'i olanların,akil kişilerin ellerinden geldiği kadar bu tip kişilere doğruları anlatması,göstermesi gerekir.
aynı zamanda,kötülüğü yol olarak seçmişlere,kitaba uymayanlara da bahane olarak kullanabilecekleri olaylar,söylemler verilmemesi gerekir sanmaktayım.
"öküz altında buzağı arayan" bazılarına çıfıtlık yapabilmeleri için çok malzeme verilmektedir.
devlet ve Türk Milleti aleyhinde (neredeyse düşmanlarımızdan daha çok ) pek çok davranış Alevilik adı altında ortaya konmakta,aleviliği bilmeyenlere,öğrenmak isteyenlere
yakınlaşmak yerine aleviliği düşman durumuna düşüren bir şekilde davranış ve yazılar/konuşmalar yapılmakta.
yapılmakta olanların yola/erkana uyar bir tarafı olduğunu da sanmamaktayım.
tarihin bir döneminde Bektaşi Ocağı'na sığınmış bazı aşırı oluşumlar Bektaşiliğe büyük zararlar vermiştir.
günümüzde de Alevilik ile ilgisi asla olmayan konular ve söylemler Alevilik maske/sığınak olarak kullanılarak ortaya sürülmektedir ve bunların halkımıza/ülkemize zararları düşmanın verebileceği zararlardan çok daha fazladır.
zaman birlik zamanı iken bölünmeler/ayrışımlar peşinde koşulması ülkemin halkına değil
ülkem ve halkım hakkında kötü niyetler besleyenlerin işine gelir sadece diye düşünüyorum.
önlenebilmesi için medet.....
...illa Hu
Alevi,işçi ve Emekçilerin politik güçsüzlüğü, kendi ifadesini, otoriter eğilimlere yakınlık göstermede bulur. Birlik beraberlik ve Kardeşlik Topici için teşekkürler
Düşürülmüş toplum, etrafını göremez. Evet, Alevi toplumu önce Kerbelada sonra Sultan yavuz tarafından düşürüldü ve ırkçılığı benimseyen toplumlardan aşağılanmamız şimdide halen devam ediyor,sonra Aliviler, Türk-İslam sentezi adı altında din ve milliyetçiliğin kıskacına alındılar. Dolayısıyla ‘milliyetçiliye çanak tutan Bilinçsiz kesimlerin,Sayğı, Birlik beraberlik ve Kardeşlik anlamından bir ders çıkarmaları lazım..Bizler Baskıcılardan "sayğınlığımızı" kazanmamız için, Ne olursa olsun Türkiyedeki milliyetçiliğin çıkmazından kurtulmak zorundayız..
sayğılarımla.
cemalettin 04.06.2008, 14:17 ..."dışımdaki insanlarla inançlarla ilgim yok saygıda duyarım fakat samimi iseler çarpıtmazlar ise istediğini savun yaz itiraz etmem ama yazdıklarını alevilik diye ehli beyt yolu diye sunarsan burada saygı değil karşı olurum çok net değilmi bektaşiyim de istediğini yaz yemin ederimki kılım kıpırdamaz hatta cemevi mücadeleni semahını bile desteklerim ama işin içine aleviliği hz.aliyi 12 imamları bulaştırmayın.samimi olun.bak bazılarınız samimi bir şekilde biz müslüman değiliz bize ne aliden falan diyorlar biz kültüre inanırız diyorlar inanki onlara saygı duyuyorum o ateistler senin gibilerden bin kat daha samimidir dürüsttür,sen kuran diyorsun çarpıtıyorsun ehli beyt diyorsun içini boşaltıyorsun 12 imam diyorsun arka plana atıyorsun o ateistler senden bin kat daha dürüst..."
yanlış veya maksatlı bazı söylemlerin "öküz altında buzağı arayanlar"a nasıl malzeme olduğuna yukarıdaki alıntının bazı yerleri örnektir...
Dede-baba 11.07.2008, 10:04 Namaz kılar isen, kılmayana dokunma
Belki haktır, onu münafık sanma
İnsan dili başka başkadır amma
Allah'ın huzurunda fert var değil mi?
Afrika,Sibirya ol Hakk'ın eseri
Müslüman değilse,Hiç mi? Serseri
Onu sen mi yaptın da* beri gel beri
Sanki sende mühür kart var değil mi?
Türbeyi öp, fakat orda yatanı tanı
Eğer ölümüş ise, toprantandır tanı
Toprahın kralı da insandandır hani
Daha yüzü taşa sürten var değil mi?
Uçağa binerek hacca gidersin
Uçağı yapana da gavudur dersin
Bırak Nuh'un gemisini neylersin
Sende gemi olan sırt var değil mi?
Gel kardaşım,diplomayla şımarma
Onu verenlerinde başına vurma
Lugat masalıyla halkı kandırma
Yumuşağın sonunda sert var değil mi?
Tarlada tezgahta yorulan benim
Cephede göğsünden vurulan benim
Benim adım halktır. yere serilen benim
Vur bana,senin suçu örten var değil mi?
Mahsuni lanet et ikilikçiye
Ben boyun eğmem paşaya beye
Öyleyse adam vur,bilmiyor diye
Şuçluların suçunuda tartan var değil mi
Dede-baba 25.07.2008, 18:30 Degerli canlar..
Bazen sayfalarca yazıların yerini Ozanların dilinden dökülenler engüzel biçimde ifade eder...
Barışa Çağrı
Barış gelsin dağlara
Yollar birleşin haydi
Geçmişten geleceğe
Yıllar birleşin haydi,
Bu memleket bizim can ocağımız
Hak'tan başka yoktur varacağımız
Çağımız insanı sevme çağıdır
Kollar birleşin haydi,
Dinli dinsiz insandır
Boş yere akan kandır
Bu kök bu ağaçtandır
Dallar birleşin haydi,
Ağrı'nın gölgesi Tekirdağ'ında
İzmir'in kuyusu Van bucağında
Bayram olsun bizim elin sağ'ında
Sol'lar birleşin haydi,
Karanlıklar dağılsın
Sabahlara varılsın
Birbirine sarılsın
Kollar birleşin hadi
Mahzuni Şerif 'im bizim memleket
Barış mübarektir, barış hareket
İkilikten doğar bunca felaket
Yerde kanlar gördüm,
Mahzuni Şerif
delidervişş 25.07.2008, 23:22 Ne olursan ol yinede gel, söylenecek fazla bişi yok canlar...
Dede-baba 31.07.2008, 17:46 Bir filozofa sormuşlar:
- "Şansa inanır mısınız?"
Filozof:
- "Evet, yoksa sevmediğim insanların başarılarını neyle
açıklayabilirdim."
Bir toplantıda, bir genç Mehmet Akif' i küçük düşürmek ister:
- "Affedersiniz, siz veteriner misiniz?"
Mehmet Akif hiç istifini bozmadan şöyle yanıtlamış:
- "Evet, bir yeriniz mi ağrıyordu?"
Kulaklarının büyüklüğü ile ünlü Galile' ye hasımlarından biri:
- "Efendim" demiş, "Kulaklarınız, bir insan için biraz büyük değil mi?"
Galile: - "Doğru" demiş, "Benim kulaklarım bir insan için biraz
büyük ama, seninkiler bir eşek için fazla küçük sayılmaz mi?"
Meşhur bir filozofa:
- "Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar
fakirsiniz?" diye sorulduğunda:
- "Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan" demiş.
Sokrates ve eşi bir türlü iyi geçinemezlermiş. Bir gün eşi
Sokrates'e verip veriştirmiş, ağzına geleni söylemiş. Bakmış
kocası hiç bir tepki göstermiyor; bir kova |