Orijinalini görmek için tıklayınız : Kars İlindeki Tüm Alevi Köyleri
murat222 03.03.2008, 14:30 KARS Alevi köyleri:şimdilik 33 köy
Merkez:3
Hacıhalil,Karacaören,Ağadeve
Selim:20
Laloğlu, Katranlı, Mollamustafa, Akyar, yeşiltepe, , Büyükdere (diknis),Alisofu, Yukarıkotanlı, İğdir, Yenice, Aşağıkotanlı, Kamışlı, Çaybaşı(süphanazat), Cavlak, Karaçayır, Akpınar, Dölbentli, Oluklu, Tozluca, Yamaçlı
Sarıkamış:4
Boyalı, Aşağı sallıpınar, Yukarı sallıpınar, Asbuğa
Kağızman:6
Yalnızağaç, Böcüklü, Kömürlü, Paslı, Yenice,çukurayva (punut)
Egalitarian 12.03.2008, 13:41 KARS Alevi köyleri:şimdilik 32 köy
Merkez:2
Hacıhalil,Karacaören
Selim:21
Laloğulu, Katranlı, Mollamehmet, Akyar, Kırbıyık(sikkor), Karnagoz, Büyükdere (diknis),Alisofu, Yukarıkotanlı, İğdir, Yenice, Aşağıkotanlı, Kamışlı, Çaybaşı(süphanazat), Cavlak, Karaçayır, Akpınar, Dölbentli, Oluklu, Tozluca, Yamaçlı
Sarıkamış:4
Boyalı, Aşağı sallıpınar, Yukarı sallıpınar, Asbuğa
Kağızman:5
Yalnızçam, Böcüklü, Kömürlü, Paslı, Yenice
:excl:Kars ilindeki pek çok köy yoğun göç nedeniyle aşırı nüfus kaybetmiş bazıları boşalmış bazılarına ise sonradan sünni nüfus yerleşmiştir.Bu nedenle şu anki durum ile orijinal hali farklılık gösterebilir.
Kars merkezde Ağadeve (günümüzde sünniler var)
Susuz kalecik köyü
Sarıkamış Yağbasan
Sarıkamış Akkozyaylası
Kağızman Çukurayva =Punut
köyleri listeye eklenmeli.Ancak bahsettiğim nedenden ötürü sosyal durumu şu an farklılık arzedebilir.
yukardaki listede bazı düzeltmeler yapılması gerekli;
:excl:Kağızman yalnızçam değil Yalnızağaç köyü dür alevi olan
:excl:Kağızman Yenice köyü tümü sünni diye biliyorum.:ninja:
Selim ilçesi için sanırım bazı ufak tefek telaffuz hataları var ilaveten öneri ve bildiklerim şöyle;
Laloğulu değil Laloğlu
Mollamehmet değil Mollamustafa doğrusu
Kırbıyık ve karnagaz eski adları olup şu an yeni adı Yeşiltepe oldu
Büyükdere =Tiknis
Kamışlı köyü alevi midir ben emin değilim başka hiç bir yerde rastlamadım.:confused1
Bu ufak tefek düzeltmeleri yapabilirseniz daha mükemmel bir liste olur diye düsünüyor ve tesekkür ediyorum.
murat222 18.03.2008, 11:48 :excl:Kars ilindeki pek çok köy yoğun göç nedeniyle aşırı nüfus kaybetmiş bazıları boşalmış bazılarına ise sonradan sünni nüfus yerleşmiştir.Bu nedenle şu anki durum ile orijinal hali farklılık gösterebilir.
Kars merkezde Ağadeve (günümüzde sünniler var)
Susuz kalecik köyü
Sarıkamış Yağbasan
Sarıkamış Akkozyaylası
Kağızman Çukurayva =Punut
köyleri listeye eklenmeli.Ancak bahsettiğim nedenden ötürü sosyal durumu şu an farklılık arzedebilir.
yukardaki listede bazı düzeltmeler yapılması gerekli;
:excl:Kağızman yalnızçam değil Yalnızağaç köyü dür alevi olan
:excl:Kağızman Yenice köyü tümü sünni diye biliyorum.:ninja:
Selim ilçesi için sanırım bazı ufak tefek telaffuz hataları var ilaveten öneri ve bildiklerim şöyle;
Laloğulu değil Laloğlu
Mollamehmet değil Mollamustafa doğrusu
Kırbıyık ve karnagaz eski adları olup şu an yeni adı Yeşiltepe oldu
Büyükdere =Tiknis
Kamışlı köyü alevi midir ben emin değilim başka hiç bir yerde rastlamadım.:confused1
Bu ufak tefek düzeltmeleri yapabilirseniz daha mükemmel bir liste olur diye düsünüyor ve tesekkür ediyorum.
kağızman yenice köyü alevi köyüdür..ancak son 20 yıllık göçlerden etkilenmiş aleviler büyük şehirlere göçetmişler ve köye sünniler yerleşmiştir...ancak köye kayıtlı çok sayıda alevi olduğundan ve son 20 yıla kadar %100 alevi köyü olduğundan listede adı vardır..
büyükdere bazı kaynaklarda diknis bazılarında tiknis olarak geçer..
susuz kalecik köyü alevi değildir..susuza yakın olan ardahan göle kalecik köyü alevidir..
sarıkamış yağbasan köyü ve akkozyaylası alevi değil sünnidir..
diğer eksik ve düzeltmeleri yapacağım...bu konuda teşekkürler..
Egalitarian 23.03.2008, 22:45 kağızman yenice köyü alevi köyüdür..ancak son 20 yıllık göçlerden etkilenmiş aleviler büyük şehirlere göçetmişler ve köye sünniler yerleşmiştir...ancak köye kayıtlı çok sayıda alevi olduğundan ve son 20 yıla kadar %100 alevi köyü olduğundan listede adı vardır..
Maalesef hızla göç veren bazı yörelerde çok sık rastlanılan bir durum.
Selim Kamışlı köyü şu an Terekemedir yani sünniler eklemek istedim.Ama daha öncesini bilemem.selim in 53 köyünden 18 köy alevi dir diye biliyorum.
çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.
murat222 26.03.2008, 15:27 Maalesef hızla göç veren bazı yörelerde çok sık rastlanılan bir durum.
Selim Kamışlı köyü şu an Terekemedir yani sünniler eklemek istedim.Ama daha öncesini bilemem.selim in 53 köyünden 18 köy alevi dir diye biliyorum.
çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.
seliim in 21 köyü alevidir...
|
|