Orijinalini görmek için tıklayınız : Motivasyon

Jilwan
04.03.2008, 21:51
selamlar...

bizler cogu kez stresli ortamlarda yada önemli islerde az motivasyondan yana sikayette bulunuruz...nasil iyi bir sekilde motivasyon saglariz? yada nasil kendimizi ve sevdiklerimizi iyi bir sekilde motive edebiliriz?

Ders calisirken misal nasil kendimizi motive edebiliriz, yada is yerinde sorun yasadigimizda gitmemek icin bahaneler arayip ve ise gitmekicin cesitli motive etmek icin yollar arariz....(para aile icin?)

Birlikte bu topicte cözüm yollari arayabiliriz....örnekler ve yasadiklarimizdan bahsederek birlikte yola cikmaya davet ediyorum...

Ilk örnek olarak ders calismayi vericem: "Ben bu dersden hic anlamadim, baksamda anlamam".....buna simdi ne demeli? Insanlar böyle söylemlerle ne yazik ki kendilerini engelliyorlar....
Calisma sistemini gözden gecirin,zamanlan daha fazla vakit ayirmaya ders icin calisin...zor derslerde cözüm sonrasi kendinizi ödüllendirin...

genclerimlen gecmiste böyle bir liste yapmistim (türkceye tercüme etmeye calisiyorum:sweatdrop)

1. Amaciniz nedir?
2. Amacinizi hayal ediniz(sanki gercek olmus)
3. Begendiginiz ve takdir ettiginiz insanlan interview icin hazirlanin
4. Basari senin icin ne demektir?
5. Basarida kendinizi nasil ödüllendiriyorsunuz?
6. Basarim yok diyorsaniz, hic aradinizmi basariyi yada hedef gösterdinizmi?
7. Evet diyorsaniz, sonuc itibariylen karamsarmi oldunuz yada pozitif düsünmeyemi basladiniz?
8. Simdi 10 pozitif düsünce kendi kisiliginizlen ilgili bulmaya calisin...
9. simdi 5 negatif kendi kisiliginizlen ilgili.....
10. pozitf düsünceleri genisletin ve üzerinde calisin...
11. negatif düsünceyi pozitif düsünceye cevirmeye calisin....

(Umarim iyi sekilde tercüme ettim, kendime ait olan almanca yazimi sizlrlen paylasmak istedim-hatam varsa af ola)

Saygilarimla

Şirin Baba
04.03.2008, 22:13
1. Amaciniz nedir?
7. Evet diyorsaniz, sonuc itibariylen karamsarmi oldunuz yada pozitif düsünmeyemi basladiniz?
11. negatif düsünceyi pozitif düsünceye cevirmeye calisin....

(Umarim iyi sekilde tercüme ettim, kendime ait olan almanca yazimi sizlrlen paylasmak istedim-hatam varsa af ola)

Saygilarimla

Sevgili Canan,ilginç bir konu olmuş.Kendime bir analiz yapma fırsatı buldum burdan.
Şöyleki,
Bir şeyi değil bir çok şeyi başarmak istedim hep(mesela iyi bir siyasetçi olmak ve hakikaten popüler bir insan olmayı hep çok istemişimdir.)
Örnek,siyasette 80li yıllarda tv'de izlediğim Mustafa önadlı Chp genel sekreter yardımcısı vardı o zamanlar 11 yaşlarındaydım ve örnek aldığım kişii oydu,çok etkileyici bir konuşma şekli vardı ve ben hayran kalmıştım.
Şöhret konusunda ise,bir çok örnek var ama hepsinde mutlaka bir eksik vardı onların...
Benim için başarı yukarıda bahsettiğim şeyleri şu an yapıyor olmaktı.Hem popüler bir ünlü,hemde vatansever bir siyasetçi olmaktı....

Kendimi henüz ödüllendirme şansı bulabileceğimi biliyorum,başarmak için hep bir şansım olduğunun farkındayım,çabalarımın az oluşu endişe kaynağım tabiki..

Hep pozitifim,asla ümitsiz olmadım,şansıma güvenmem ama,çalışkanlığımla gurur duyarım ve beni asla yarı yolda bırakmaz amele yanım...

Negatif tek şey kendimle değil Ülkemle ilgilidir oda Şeriat riski!!
Tek endişem birgün,şeriat baskısını hissetmek hayallerimin merkezinde..

sevgiyle

şirin baba

erkan2434
04.03.2008, 22:46
...

1. Amaciniz nedir?

istediğim hedefe ulaşabilmek

gerçek oldu, gerçek oldu ( heyellerimde )

olsun yada olmasın çabalamaktır

başarmak, gayret etmek en büyük ödül olsa

istemeden olmazki

hepsi birden gelir aklıma

çabuk severim
acele edrim
çabuk bıkarım
çok sakinimdir
moment düşünürüm
istediğimi mutlaka yaparım
olmasada bana göre olmuştur (ben istemişimdir )
kötü olmadan iyi olunmaz

11. negatif düsünceyi pozitif düsünceye cevirmeye calisin....[/COLOR]

artı eksiye dönüşürse bende her şeyi pozitif düşünürüm

Saygilarimla[/QUOTE]

Jilwan
04.03.2008, 22:49
@sayin erkan2434

masallah yani,hemen uyguladiniz benim hazirladigim belgeyi....sonuc nedir sizce?:p

saygilarimla

erkan2434
04.03.2008, 22:51
@sayin erkan2434

masallah yani,hemen uyguladiniz benim hazirladigim belgeyi....sonuc nedir sizce?:p

saygilarimla

sonucu bulmak belki bi ömür sürer belki bi an bulursam sölerim

Jilwan
04.03.2008, 22:53
sonucu bulmak belki bi ömür sürer belki bi an bulursam sölerim

:S:S:S:S

Ben düsündügümü simdi buraya yazmiyorum, merak etmeyin,aslinda bu soru size degildi, anlamadiniz,hehehe:smartass:

erkan2434
04.03.2008, 22:57

pozitif düşünce pastadan bi payda kendime çıkardım olmasada hayal ettim bana sorulmuş gibi...

Jilwan
04.03.2008, 23:08
pozitif düşünce pastadan bi payda kendime çıkardım olmasada hayal ettim bana sorulmuş gibi...

evet iyi yaptiniz, zaten onun icin sunuldu, ben ama baska birseyi kast ettim,anlatamadim...ama simdi ben topici ikili konusmaklan mesgul etmim:turned:

saygilarimla

hercaiii
05.03.2008, 21:52
motifasyon bence ii bişe niye diyecek olursan ben öncede sayfaya girdigimde ilk yaptım chate girmekti ama sagolsunlar beni yasaklayınca formun özelliklerini tanımama yardımcı oldular buradan onlara cok tesekkür ediyorum

Ütopya
05.03.2008, 22:05
slm canan abla, yine çok guzel bir konu...
okuyunca insan belki önemsemiyor, ama an geliyor bu tür yazilar iyi geliyo, aydinlatici oluyor..

benim dersler için motivasiyon eksikligim olunca, önce kendimi sunu söyluyorum: sen istedigin için burdasin, kitaplarin kagitlarin içindesin... bunu sen istedin çunku bunu seviyorsun, ve BU YOL, NE KADAR ZOR VE ENGELLI OLSADA SENI HAYALINE GÖTÜREN YOLDUR... diyorum kendime ve hemencicik motive oluyorum.. :)

Ikinci bir yolda yaptigim çok iyi bir ödevin beni hayalime bir adim daha yaklastirmasi, karsiliginda iyi bir not almak, insanlarin(ögretmenler, arkadaslar) iyi tepkisini almak....

ya bazen motivasiyon olmasada, yaptigim seyi çooook seviyorum, o yuzden bi yolunu kolayca buluyorum..

belki de TEMEL burda, sevdiginiz seyleri yapin, ki sonra kendinizi zorlamayasiniz...

sevgiler