Orijinalini görmek için tıklayınız : 15. Aleviforum Şiir Yarışması - Son Katılım 19 Mart 2008
15. AleviForum Şiir Yarışması
OYLAMA BAŞLAMIŞTIR.....TIKLAYIN...... (http://www.aleviforum.com/showthread.php?p=590072#post590072)
Merhaba canlar,,
Forumumuzda bir gelenek halini almış etkinliğimiz katılımlarınız ve desteğinizle devam etmektedir. Aleviforum 15. Şiir Yarışması Başlamıştır.
Şiir Yarışmamız İçin Belirlenen Kriterler Şunlardır;
1. Yarışmaya sunduğunuz şiir kendinize ait olmalıdır.
2. Şiiriniz daha önce gerek Forumumuzda gerekse herhangi bir yerde yayınlanmamış olmalıdır.
3. Belirlenen konu dışına çıkılmamalı ve Aleviliğe yakışmayan tarzda davranışlar sergilenmemelidir.
4. Madde 3'de olduğu gibi kişilere ve kurumlara gerçek dışı hakaretler veya rencide edici kelimeler, imalar sarf edilmemelidir.
5. Oylama sürecinde kesinlikle kendi şiirinize oy kullanmamalı, özel mesaj veya farklı yollardan oy toplamaya çalışmamalısınız. Şahsım'dan başka kimseye konu hakkında bilgi vermemelisiniz.
6. Şiirin herhangi bir yerinde kendi isminizi belirtmek veya ima etmek kabul edilmeyecektir ya da tarafımdan değiştirilecektir.
7. Yukarıdaki kuralların ihlali, üyeliğinizi riske atmak demektir. Tüm katılımcılar yarışma sonuna kadar tarafımdan ve ekibimiz tarafından dikkatle incelenecektir.
8. Eğer üyeler şiirini yolladıktan sonra oylama sürecinde adaptasyon döneminde iseler şiirleri yarışmaya dahil edilmez. Oylama bitiminde adaptasyondaysalar birinci olursa ödül hakkı olmaz.
9. Yarışmaya katılan bir şiirin bir bölümü kısmen veya benzer (aynı) olarak yayınlanmışsa tespit edildiği takdirde juri kararı ile anket sonucuna ceza puanı uygulaması yapılacaktır.
10. Forum yönetimi de dahil isteyen her üyemiz yarışmaya katılabilir, Yönetimin kuralları kısmen değiştirme yetkisi vardır (Özel durumlar için).
Yarışma süresi 10 günlük katılım ve 10 günlük oylama sürecinden ibarettir. Oylama sonunda yarışmanın birincisi açıklanacaktır. Ve kendisi bir sonraki yarışmaya kadar ketum bölümünün şeref konuğu olacak, ayrıca nicki farklı bir renkte olacaktır.
Ve ayrıca ilk kez birinci olan üyemize Aleviforum adına Büyük Kupa ödülümüz bulunmaktadır.
http://img141.imageshack.us/img141/1849/caodgd4rgj1.jpg (http://imageshack.us)
Dereceye giren diğer üyelere verilecek puan ödülleri
2.ye 300 puan
3.ye 200 puan
4.ye 100 puan
5.ye 50 puan
Şiirlerinizin mutlaka bir ismi olmalıdır. Uzunluğu 6 kıtayı geçmemelidir. Düz yazı şeklinde olmamalı, şiir formatında kıta kıta şeklinde olması taraftarıyız. (Kafiyeli olmasından ziyade Şiir tadı veren kafiyesiz şiirlerde kebul edilecektir)
Tüm katılımcıların 19 Mart 2008 tarihi akşamına kadar özel mesaj yoluyla şiirlerini şahsıma yollamaları rica olunur. Katılım süreci sonunda yapılacak oylamada şiirler şairlerin isimleri belirtilmeden oylamaya sunulacaktır.
Konu - KADINLARIMIZ ( 8 Mart Kadınlar günü nedeni ile )
Son Katılım - 19 Mart 2008
Başvuru - Özel mesaj ile PirO_62 'ye.
Bol Şanslar.
Aleviforum Yönetimi Adına,
PirO_62 (http://www.aleviforum.com/member.php?u=5526)
NOT: Birincilik ödülümüzün teslim süresi iki (2) Haftadır.
15869
Üç etekli ak pusulu türkü bakışlı
Kadınlar yürüyor dağlara doğru
Leylak moru gül kurusu dağlara doğru
Özlemlerle acılarla bir Anadolu
Sivas'lımı Urfa'lımı bilemem gayri
Kadınlar kadınlar dağlara doğru
Çalı çırpı sıla gurbet dağlara doğru
Sarı sıcak ak cibinlik dağlara doğru
Ordu ordu çekip gider ay çiçekleri
Bakma turaç bakma bana bakma el gibi
Bilemezler avcının kim olduğunu
Sezmişler düşmanın kokusunu
Kadınlar kadınlar dağlara doğru
Özlemlerle acılarla bir Anadolu
Bu sıtmalı gecelere bu beşikleri
Bakma turaç bakma bana bakma el gibi.
Hasan Hüseyin Korkmazgil
15868
Başımızın tacı analarımız, Elleri öpülesi en kıymetlilerimiz... Adı emek olanın en güzel işçisi...
Böylesi güzel bir konuda eminim yürekler gene coşacak coşturacaktır bizleri de beraberinde... O güzel yüreklerin kalemlerini okumak için can atıyorum... Yine çok güzel bir konu seçmişsin Onurum yüreğine sağlık canım :)
selamlar...
Teşekkürler. Güzel bir konu. Bol şanslar katılan arkadaşlara.
Kolay gelsin...
saygilarimla
Canan
Ve kadınlar
bizim kadınlarımız:
korkunç ve mübarek elleri,
ince, küçük çeneleri, kocaman gözleriyle
anamız, avradımız, yarimiz
ve sanki hiç yaşamamış gibi ölen
ve soframızdaki yeri öküzümüzden sonra gelen
ve dağlara kaçırıp uğrunda hapis yattığımız
ve ekinde, tütünde, odunda ve pazardaki
ve karasabana koşulan
ve ağıllarda
ışıltısında yere saplı bıçakların
oynak, ağır kalçaları ve zilleriyle bizim olan
kadınlar
bizim kadınlarımız
şimdi ayın altında
kağnıların ve hartuçların peşinde
harman yerine kehribar başaklı sap çeker gibi
aynı yürek ferahlığı,
aynı yorgun alışkanlık içindeydiler.
Ve on beşlik şarapnelin çeliğinde
ince boyunlu çocuklar oynuyordu.
Ve ayın altında kağnılar
yürüyordu Akşehir üstünden Afyon'a doğru
Nazım Hikmet RAN
http://img524.imageshack.us/img524/6926/r6isl2l2lrqpjaxtkih7agg9.jpg (http://imageshack.us)
http://img524.imageshack.us/img524/9162/rtemagiccsumerbankiscisnf7.jpg (http://imageshack.us)
http://img137.imageshack.us/img137/6721/konu6mercek1bry1.jpg (http://imageshack.us)
sahrut75yagmur 10.03.2008, 01:22 Mükemmel bir sunuş ve konu...
Başta büyük emeği geçen PirO_62 ( Onur ) ' yi ve tüm yönetim kadrosunu bu duyarlılıklarından dolayı kutlarım...
http://www.imageturk.com/img/0378308ed62b6ab5c832s.jpg (http://www.imageturk.com/goster.php?res=0378308ed62b6ab5c832s.jpg)
Kadın ; Silaha karşı çiçeği sunan sevgi dolu yürektir...Değerini bilmek umuduyla...
Saygılarımla.
Şirin Baba 10.03.2008, 01:27 Çok güzel ve önemli bir konu seçilmiş,Teşekkürler Onur.
Bir kadın var hep düşümde
bir eli okşar saçlarımı,bir eli tutar yanaklarımı.
Bir kadın var hep düşümde,
bir gözü hep bende,diğeri bana vuracak elde....
Bir kadın var düşlerimde
Elim ,ayağım olur uykularımda.
Gözüm olur düşmüşken karanlığımda.
Yürek olur,yüreğime yaren olur,kırıldığımda...
Bir kadın var düşlediğim,
Gözünde kilitleyip kendimi kaldığım.
Üstüme titreyen,benim sessiz tapınağım.
Bir O kadın var,birde annem en büyük sığınağım..
sevgiyle
şirin baba
dilan_7670 10.03.2008, 01:35 KADIN
Kimi der ki kadın
Uzun kış gecelerinde
Yatmak içindir.
Kimi der ki kadın yeşil bir
Harman yerinde dokuz zilli
Köçek gibi oynatmak içindir.
Kimi der ki ayalimdir.
Boynumda taşıdığım vebalimdir.
Kimi der ki hamur yoğuran
Ne o, ne bu, ne döşek, ne köçek, ne ayal, ne vebal
O benim kollarım bacaklarım.
Yavrum, anam, karım, kız kardeşim
Hayat arkadaşımdır...
Nazım Hikmet
katılan arkadaşlara başarılar şimdiden...
Kadın öyle bir konudur ki, onu ne kadar incelersen incele her zaman yepyenidir. Tolstoy
Alevimen 10.03.2008, 02:40 http://www.aleviforum.com/banner/15siir.gif
bende onuru tebrik ediyorum, gene cok güzel bir konu ve zamanlama.. herkese güzel forumlar diliyorum.
http://www.aleviforum.com/banner/15siir.gif
erhan ne demek istediğimi anladın sen :stuart::thumbup1:
yaşamın her alanında nasırlı elleriyle cefakar fedakar baskıya zorluklara direnen kadınlar kadınlarımızdır
sadece 8 martta değil diğer günlerdede hatırlansın lütfen
onur yüreğine sağlık çok tşk ederim çok güzel konuya deyinmişsin
şiir yarışmasına katılan arkadaşlara başarılar dilerim
okancakirkaya 10.03.2008, 11:28 Öyle geniş ve öyle anlamlı bir konu daha seçmişsin ki Onur Abi, seni ayrıca kutlarım... Kanayan yaramız, tarihimiz; kadınlarımızı sevgiyle kucaklayabileceğimiz nice günleri onlara miras bırakabileceğimiz güzellik solu günlerinin olması temennisiyle...
Biliyorum ki her defasında olduğu gibi birbirinden güzel ve kaliteli eserler verilecek bu yarışmada...
Yarışmaya katılacak bütün Canların yüreğine sağlık...
Emeğine Sağlık PirO_62...
PoyrazıM_24 10.03.2008, 11:31 katılacak arkadaşlara şimdiden başarılar...çok güzel bir yarışma olması dilekleriyle...
babannedemiyeli 10.03.2008, 12:55 böyle bir konu seçtiğiniz için çok teşekkür ederim
katılacak olan arkadaşlara başarılar diliyorm
bende katılmak istiyorum ama hiç yazamam
ben yalnızca edebimle dayağımı yedim zamanında
en iyi dayak yiyen bayan olarak morlarımı ve yaraları göstersem olurmu
seversenaliyi 10.03.2008, 17:51 ANNE annedir kadın
ak saçı kırşmış anlı
yaşlanmış yüreği olsa da
umut yeşertir korpe yürklere
bir sevda oyküsüdür kadın
şiirlerin anasıdır
sahipsiz toprakların berketidir
damsız evin çatısıdır
kocaman yüreğiyle
bir dağ bir bahçedir o kadın ana bacı
sevda türküsüdür
herkese bol şans bu beni kendı yazdıgım sıırde kıs bir bölüm
eda_deniz 10.03.2008, 19:57 Onur abi yine güzel bi konu seçmişsin. Eminim ki katılan canların şiirleri birbirinden güzel olacak. Şimdiden bol şans diliyorum.
hercaiii 10.03.2008, 22:51 aşığım o kadına ben,ne derseler desinler
aşığım o kadına ben ,isterse öldürsünler
aşığım işte boyuna,posuna ,kar düşmüş saçina
aşığım ıste şevkatine ,sıcaklığına
aşığım işte bilinmezlerde ...
gecemıyorum ondan düşünemiyorum yokluğunu
gece kim başımda beklerdi sen olmasan
gelecek kaygısı kim güderdi yerime
sen benım canımsın sen benim kurumayan tek dalımsın
aşkımsın sen benim canımsın anacığım
çiçekdürbünü 10.03.2008, 22:54 Oylama sonunda yarışmanın birincisi açıklanacaktır. Ve kendisi bir sonraki yarışmaya kadar ketum bölümünün şeref konuğu olacak, ayrıca nicki farklı bir renkte olacaktır.
Ve ayrıca ilk kez birinci olan üyemize Aleviforum adına Büyük Kupa ödülümüz bulunmaktadır.
http://img141.imageshack.us/img141/1849/caodgd4rgj1.jpg (http://imageshack.us)
Dereceye giren diğer üyelere verilecek puan ödülleri
2.ye 300 puan
3.ye 200 puan
4.ye 100 puan
5.ye 50 puan
Bu durumda ikinci olmak daha karlı. Birinciye neden diğer ödüllerin yanında puan ödülü yok. :uhhm:
Kediyi merak öldürür derler benimki sadece merak.:sweatdrop
sivaslı_sevda 11.03.2008, 12:27 Konu çok güzel herkese başarılar .
Bu durumda ikinci olmak daha karlı. Birinciye neden diğer ödüllerin yanında puan ödülü yok. :uhhm:
Kediyi merak öldürür derler benimki sadece merak.:sweatdrop
1. Olunca,
Forumda turuncu bir nick ile portakal gibi bölümlerde gezmenin nasıl bir zevk olduğunu tadmanız temennimdir. :biggrin::biggrin:
çiçekdürbünü 11.03.2008, 13:20 1. Olunca,
Forumda turuncu bir nick ile portakal gibi bölümlerde gezmenin nasıl bir zevk olduğunu tadmanız temennimdir. :biggrin::biggrin:
Aslında tercihim kırmızı ya da yeşildir :devil2: ama neyse. Gerçekten önerim 1. olana da birazcık puan eklemenizdir. Samimiyetle bunu öneriyorum.
Sevgiler..
Katılacak bütün canlara başarılar dilerim.
gizliyara 13.03.2008, 13:43 ana oldu bacı oldu bazen cefakar bazen taş yürekli oldu hep cile dert cekti ama yinede yenilmedi kadınlar.
cok güzel bir konu nemeginize saglık katılan arkadaşlara başarılar dilerim.
Kadınların çilesi mi hep ağlamak. Mutlu olmak onlara haram mı. Cenneti anaların ayaklarına seren Rabbim. Erkekler tarafından üzülsün diye mi dünyaya geldiler. Ağır işçi olan kadınlar.. Erkekler eve geldiğinde.
Bugün ne iş yaptın Ev de iş mi var. neden ben den habersiz gittin bunun gibi sözlerle kadınları taciz ediyorlar.
Bu yetmemiş gibi aldatılan yine kadınlar. Cicim ayları bittikten sonra erkekler,
kendilerini dışarda mutlu edecek arayışlara giriyorlar. Evde ki eşi, çocuklarını doğursun. Onları büyütmek için uğraşsın. Ev işleri hiç bitmez. Gömleğinin biri ütüsüz olsa olmayacak hakaretler. Kadınlar buna layık mı. Severek büyük bir aşkla evlendikleri eşlerini birzaman sonra hizmetçi gibi görüyorlar.
Neden fedakarlık hep kadınlara kalıyor. Hem yaptıkları yetmiyor gibi, birde
çoğu kadınımız dayak yiyor. Kadınlarımızın maddi olanakları yok. Hep
ezilen onlar mı olacak. neden mutlu olamıyoruz. neden özgürlüğümüz elimizde değil.
Kadınlarımız maddi olanaklarının yokluğundan beylerinin eline bakıyor.
Sanki erkekler mecburiyet hissinden eşlerine bakıyor gibi.. Düşünseler ki
erkekler çabuk çöküyor. Ve çoğu hastalıkta onları buluyor. Yine eşlerine muhtaç oluyorlar. O..Rabbimin yarattığı en güzel varlık olan kadın. Sanki zamanında eşinin tacizlerine uğramamış gibi, eşine çocuğu gibi bakıyor.
Gerçekten kadınlarımız da öyle güzel bir yürek var ki.. sevgi dolu.
bunu her fırsatta çocuklarına ve eşlerine gösterirler hem de karşılık beklemeden.
Ya doğuda ki köylerimiz de.. bir tane yetmemiş gibi, dört tane eş alıyorlar.
Eşlerinin üzerine durmadan kuma getiriyorlar. Kadının hiç söz hakkı yok.
Kadınlarımız mal sanki, satıyorlar ve alıyorlar. Erkeklerimiz neden değişmiyor.
Nekadar çok karısı olursa gururlanıyorlar. Bakamıyacağı kadar yirmi, otuz çocuğu oluyor yine gururlanıyorlar. Aslında çocuklarının üstünde yok başında yok.
Yüce rabbimin yarattığı kadınlarımız sizlere sesleniyorum. Lütfen evlatlarınızı okutun. Okumayanlarıda ikna edin. Maddi gücü elinde olan her kadın güçlüdür. Ve hiçbirzaman erkeğe muhtaç değildir. Okuyan her genç kızımız maddi gücü eline geçirir. Ve kendini ezdirmez. Zaten kadının ezilmediğini gören erkekler inanın eşine değer veriyor. Bence mutluluğun anahtarı da bu oluyor. Erkeklerin bedenleri güçlüyse,bizlerinde yürekleri güçlü. Ve herzaman erkekler kadında güçlü bir omuz arar. Nekadar bitkin ve yorgun hissetseniz de kendinizi, erkeklere hep güçlü olduğunuzu ispat edin.
Biz kadınlar Türkiye Cumhuriyetinde güçlüyüz. Lütfen bunu hiçbirzaman unutmayın.
Kadınlarımız Ağlamasın
Artık kadınlarımız ağlamasın istemiyorum.
Onlar hiçbir zaman ağlamayı hakketmiyorlar.
Kadın dediğimiz mukaddes varlık.
Eli öpülesi, bizleri dünyaya getiren annelerimiz.
Neden şiddete maruz kalıyor üzülüyorlar.
Herzaman haketmediği işkenceyle beraber.
Yeter artık, yeter..
kadınlarımız üzülmesin.
Hani nerde kaldı eşitlik, yine ezilen kadın.
Çocuk doğuran, büyüten, yuvasını kuran o..
Eşine, ailesine sahip çıkan yine o..
Neden üzüyorsunuz kadınlarımızı.
Neden manevi işkence yapıyorsunuz onlara.
Sizleri doğuran anne de kadın değilmiydi..
Ha annenizi dövmüşsünüz, ha kadınınızı.
Bir fark görebiliyormusunuz ikisi arasında.
Bu dünyanın öteki yüzü de var, biliyorsunuz.
Kadına uygulanan her şiddet, işkence,
Öteki dünya da geri dönecek misli misline.
Menekşe Gülay
en değerli varlığımız sevgidir
temizkopat 13.03.2008, 18:00 Stres yaptım yaw :S
Şimdiden.Benden dahada güzel yazanlar varmıış
alidendir 13.03.2008, 18:54 tüm arkadaşlara başarılar dilerim...konu harika
yazcaamda çekiniyorum sarı var kırmızı var adaptasyon var ama yinede yazcaaam ama yarın koparsa kopsun
yazcaamda çekiniyorum sarı var kırmızı var adaptasyon var ama yinede yazcaaam ama yarın koparsa kopsun
Siz önce düzgün Türkçe ile yazmaya çalışın. Kopmasın. Gereksiz topik meşguliyeti yapmayın. Söyliyeceğiniz bir şey varsa çekinmeden söyleyin.
Siz önce düzgün Türkçe ile yazmaya çalışın. Kopmasın. Gereksiz topik meşguliyeti yapmayın. Söyliyeceğiniz bir şey varsa çekinmeden söyleyin.
yazacaam demiştim puro ben üniversite mezunuyum çok sevdiğin türkçe ve imla kılavuzunu iyi bilirim bazzı insanlara rütbe ve müdürlük veya genel müdürlük verince yada kazanınca tayibbi gibi bişi oluyorlar gücün sende olduğunu sanıyorsan yanılıyorsun yazacammm şiiiri yazmıyorum çünkü formu kapatırlar benim yazdığım bir şiiirrr türkçem iyi değil idare ettt bu şiiiirrr benim tarafımdan 29 01 1988 saat 19 32 de yazıldı yer ERZİNCAN cezaevi istersen özelden yazarım ben
mehmet_şahin 15.03.2008, 23:23 bütün arkadaslara basarılar kolay gelsın
özcan gülüm 16.03.2008, 14:12 dün geceyi yine nezarette geçirdim
yanı başımda iki jandarma
ellerimde demir kelepçe
nem kokan duvarlar
solmuş resimler
özgürlüğüm yanlızlığım
birde aklıma sen geldin anne
yarım saat önce volta saatiydi
atarken adımlarımı başım dikti
voltalara gömdüm
içimdeki sevgileri
birden sen geldin aklıma anne
birde çocukluğum,gençliğim
seviştiğim kızlar
ve daha niceleri
biliyorum anne yine kızacaksın bana
serseri oğlum yine başını belaya soktu diyeceksin
tek şuçum düşünmekse
özgürce isyan etmekse
hakkımı aramaksa
kapatilizme faşizme ve emperyalizme karşı savaşmaksa
bu benim suçum değil anne
özcan gülüm
aydıner32 17.03.2008, 13:56 herkeze başarılar.buradaki şiirler de harika hepinize teşekkürler.
dün geceyi yine nezarette geçirdim
yanı başımda iki polis
ellerimde demir kelepçe
nem kokan duvarlar
solmuş resimler
özgürlüğüm yanlızlığım
birde aklıma sen geldin anne
özcan gülüm
Arkadaşım Yarışmaya katılacağın şiiri neden burada yayınlıyorsun. Yeni şiirin varsa Tekrar katılabilirsin. BU şiirin diskalifiye edilmiştir.
Topik başlangıcında mesajımda kuralları açık açık ifade ettim. İlk Mesajı dikkatli okumanızı tavsiye ediyorum.
İyi forumlar.
guzel bir yarisma olmasini dilerim.saygilarimla
huseyin yanmaz 17.03.2008, 20:30 bu yarışmada emeği geçen tüm canlara başarılar dilerim allah gönlünüze göre versin guzel bir yarısma olmasını dilerim.saygılarımla tüm canlara selamlar
bilginler 19.03.2008, 14:33 organizasyon çok güzel...Yarışmadaki herkese başarılar ( bana da :) ) Umarım güzel şiirler hak ettikleri yerleri bulur...
çok güzel bir konu. katılan ve katılacakolan herkese şimdiden başarılar dilerim. çok güzel şiirler okuyacağımızdan eminm. emeği geçen herkese teşekkürler.
Son güne kadar bir siir perisi bekledim lakin gelmedi :)
Katilan arkadaslarima basarilar ; jürinin isi kesin zor olacak.
Sevgiler
Katılım süremiz sona ermiştir.
OY KULLANMAK İÇİN TIKLAYINIZ.... (http://www.aleviforum.com/showthread.php?p=590072#post590072)
İyi forumlar.
|