Orijinalini görmek için tıklayınız : Erdoğan'dan muhabire 'çocuk' tavsiyesi
evista26 13.03.2008, 20:45 Erdoğan çok çocukta ısrarlı
Kadınlara en az 3 çocuk yapmalarını tavsiye eden ve bu sözleriyle büyük tepki toplayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gelen eleştirilere rağmen çok çocukta ısrar etti.
Erdoğan'ın bu konudaki ısrarı, bugün görüştüğü Saint Vincent ve Grenadinler Başbakanı Ralph Gonsalves ile ortak basın toplantısından sonra su yüzüne çıktı. Toplatının bitiminde Gonsalves salondan çıktığı sırada, kendisine, "Türkiye'de ülkeniz tanınmıyor, Türkiye ülkenizde tanınıyor mu?" diye soru soran NTV muhabiri Nermin Yurteri'yi yanına çağırdı. Gonsalves, Türkiye'nin Fahri Konsolosu Tansal Mete Akçaylı'yı göstererek, "O'ndan ülkemizle ilgili bilgi alabilirsin" dedi. Arkasından bir görevli de yine Akçaylı'yı göstererek, "Kendisi 4. çocuğunu bekliyor" diye konuştu. Bunun üzerine Erdoğan, muhabirlere, "Bak 4. çocuğunu bekleyenlerden benim tavsiyeme uyanlardan" dedi.
Ülkemi, milletimi seviyorum
Akçaylı'ya "Nasıl memnun musunuz?" diye soran Erdoğan, Akçaylı'nın "Memnunuz" sözü üzerine bu defa NTV muhabiri Yurteri'ye dönerek, "Sen daha birdesin. Gördün mü bak onlar benim tavsiyeme uydu" dedi.
Yurteri'nin, "Çok çocuk açıklamanız çok tartışıldı" sözü üzerine Erdoğan, "Sen onlara bakma. Sen göreceksin o iş yerini bulacak. Ben ülkemi, milletimi seviyorum" diye konuştu.
Kafayı çocukla bozdu zaten.
Gericiler çocuk yapacağına bizim alevi kesimi, aydın kesimi durumları yerindeyse fazla çocuk yapsınlar.Yoksa kendi politikalarımızla ülkede azınlık durumuna düşeceğiz ve bizi asimilasyona uğratmaları daha kolay olacak .
selamlar...
evet sayin Erdogan kafayi acayip cocuk yapmaklan bozmus...Türkiye cahil insanlar tarafindan artik yönetiliyor, cahil bir hükümet den ölen,ac kalan insanlar var,aklima bu söz geliyor, kime ait su an bilemicem ama cok iyi bir söz:
Siyaseti bilmeyen aydinlar, cahiller ile yönetilmeye mahkumdur....
erdoğanın kafasına saksı düştü:kzgn
şimdide insanların özeline cocuk doğurmalarına karışıyo sanane sayın erdoğan sanane sen t.c ülkemizi yönet şu barışı sağla huzuru sağla millet aç sokaklarda perişan yiycek ekmekleri yokya:kzgn
sen gelmiş laf kalabalığı yapıyorsun bırakta insanlar kaçtane cocuk doğurcaklarına kendileri karar versinler..
ya inanamıyorum her gün farklı konular çıkarıyo diğeri kapansın diye yeni konular çıkarıyolar yarına bakalım ne çıkarıcak :kzgn:kzgn
sewal_24 13.03.2008, 22:39 yıllardır aile planlaması konusu vardı.Yani az çocuk taraftarıydılar bir çok adını telafuz :sweatdrop:sweatdrop etmediğim garip şeyler bireylere dağıtılırdı Her defasında görsel basın ve yazılı basında karşımıza çıkıyodu ve sonundada söyle bir söz geçiyodu
<Tüm bireylerimizin Aile Planlama Yöntemi uygulama bilinci kazanmaları dileklerimle>
şimdi ise <Tüm bireylerimizin çok çocuklu Yöntemi uygulama bilinçsizliği kazanmaları dileklerimle Tayyip Erdoğan> ne yapacaklarını şaşırmışlar:thumbdown:thumbdown
promethe 13.03.2008, 22:45 15974
babannedemiyeli 13.03.2008, 22:52 ya sanırım antropoza girdi
biz bir taneye bakamazken onun geleceği ile ilgili kaygılar yaşarken böylesi bir istek enteresan
bnede vardı 12 asli leyla etti 14
14 çocuk aç susuz sefil evde damın deliğinde ben ne yapayım bende bir sürü
nerde bu devlet nerde bu aktar(sanırım yakında ilgili receteler hazırlatıp fetva verecek aktalar aracılığı ile nerde bu mouse
ay aman öf.
sevilay er 14.03.2008, 00:03 tayyipin bir el atmadıgı olay o kalmıştı maydonuz gibi karışmış senin ugraşman gereken o kadar önemli konular varken tayyip uyan kendine gel rüya görüyosun.vatanımızı çıkmazlara sokuyorsun yetmedi milletin çocuk derdi sanamı kaldı günümüz şartlarında artık insanlar çocuk yapmak için 1000 kere düşünüyolar bırakta ona sen degil sevdigim dedigin millet halk karar versin emi..
Kara Davut 14.03.2008, 00:22 tayyip bazılarının sandığı kadar aptal bir adam değil.övmek gibi anlaşılmasın ama,ilk olarak işini çok iyi yapıyor.ne zaman ne yapacağını çok iyi biliyor.Irak'a operasyon yaptı,kanunları tıkır tıkır çıkardı.Ab sevdamızı kursağımızda bırakmadı,uğraştı ama,abd'nin kosova'da üs kurmasına izin verdi.kosova'yı hemen tanıyıverdi.şimdi çocuk derdine düştü,neden acaba?Geçenlerde aynı tavsiyeyi bir başka devlet adamı daha yapmıştı...Vladimir Putin.
sakın artması düşünülen rus nüfusuna karşılık,emperyalist nüfusu hızlandırma çabası olmasın bu düşüncenin altında yatan?
bu adamlar oy toplamanın, destek almanın yolunu bulmuşlar abi baksanıza gerici nüfus artışına en az 3 çocuk yapın diyolar..gizli saklısıda yok bunların..biz duvar yazıları asalım duralım,bağıralım çağıralım.
atatürkçü,laik,çağdaş yaşamı savunanlar daha fazla çocuk yapmalıdır..laik cumhuriyeti savunan vatandaşlar bu ülkede azınlık durumuna düşüyor..gericiler ülkeyi ele geçiriyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Erdoğan konuşmasında ''Türkiye'de Türk ailesinin en az 3 yavruya sahip olması gerektiğini'' de savundu.
İstanbul'daki Anadolu Aslanları toplantısında konuşan Erdoğan, "Geçenlerde söyledim, yine söylüyorum: En az Türkiye'de Türk ailesinin 3 yavruya sahip olması lazım, nüfusun 5 olması lazım, bunun üzerinden birçok spekülasyonlar yapılıyor" dedi
Başbakan, "Ekonomistlere de sesleniyorum; hesaplarınızı iyi yapın, eğer Türkiye'yi seviyorsanız, bu milleti seviyorsanız. 3 tane çocuğu olursa bir ailenin, bu ülkenin nüfusunu diri tutarsınız, genç tutarsınız" diye konuştu.
Başbakan, sözlerine, "Aksi taktirde batının şu anda ağladığı gibi yarın biz de ağlamaya başlarız. Sene 2037, Türkiye ağlamaya başlar. 'Efendim imkansızlıklar, işte çok çocuk olursa tinerci olur...' Bunu diyen siyasiler, cumhurbaşkanları var bu ülkede. Onlara diyorum ki, siz niye tinerci olmadınız? Yoksa sizlerde mi yolsuzluklara bulaştınız? Ve... Bu konu, bana göre çok hassas bir konudur. Dolaştığım Batı ülkelerinde her yerde aynı sıkıntı var. Almanya üste para veriyor. Teşvik ediyor ama doğurmuyorlar" diye devam etti.
Erdoğan, "Ben ülkemi milletimi seviyorum ve nüfusumuzun artmasından yanayım. Kim ne derse desin..." diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, batıda ne varsa, doğuda da o olacak dediklerini ve iktidarları döneminde doğuya ve Güneydoğu'ya yaptıkları yatırımın yaklaşık 5 yıl içinde 8.5 katrilyon lira olduğunu belirterek, buna TOKİ'nin dahil olmadığını, TOKİ'nin o bölgede 46 bin konut yaptığını bildirdi.
http://www.cnnturk.com/TURKIYE/haber_detay.asp?PID=318&haberID=442899
ILkeR_06 29.03.2008, 16:29 Bu ülkede her doğan çocuk ortalama 5000 dolar borçla doğuyor:yaw2 Tayyip bunun farkındamı?giderek zorlaşan günümüz şartlarına belki de en zor şey çocuk olmak:garibbak:çocukluğunu yaşayamadan hayata atılan zorunlu olarak büyüyen çocuklar:garibbak:Okumak,tahsil yapmak herkişinin harcı değil artık.Peki bu şartlarda büyüyen bir nüfus nasıl geçinecek? işsizlik,istihdam gelir dağılımı gibi sorunlar çözüldüdemi sen insanlara çocuk yap diyorsun?Çelişkili ve mantık dışı bir açıklama bence.
her birine birer gemicik alacaksa tayyip neden olmasın.
bu herif türkiyede yasayan halkla iyi dalga geciyor....ama susacak elbet az kaldi
Tayyip efendi sözlerinin arkasındaymış.
Daha önce annelere seslenip en az üç çocuk yapın çağrısını, eleştirenlere sert tepki gösteren Başbakan Erdoğan, talebini yebileyip gerekçesini de gösterdi. İşte o sözler:
Üç çocuk talebine karşı çıkanları eleştiren başbakan Erdoğan, Trabzon Gençlik Kolları Kongresi'nde bu talebini yenilerken, üç çocuk iseteme gerekçesini şöyle açıkladı:
En az üç çocuk istiyorum. Bu benim bir başbakan olarak talebim. Düünce özrgürlüğü yok mu? Ben kendim evlendiğimi zaman çok zengin olarak evlenmedim. Orta tabakalı bir ailenin çocuğuydum. Şu anda sakın ha doğum yapmayın diyenler bu ülkenin devamını düşümüyorlar. Geleceğini düşünmüyorlar. Bakın Türkiye bu nüfusla giderse 2037'de yaşlı bir nüfusa sahip oalcak Allah muhafaza. Bakın Avrupa şimdi bunun sıkıntısını çekiyor. Bi zamanında yanlış yaptık diyorlar. Almanya para veriyor doğur diyor, ama doğuramıyor. Gerçek ortada. Bunlara kulak asmayın.
Haber 7
Yazık diyorum hala bu ülkede çocuklar kötü alışkanlıklarla sokağa düşerken, iki kuruş için canları çıkarken, bebekler cami avlularına bırakılırken, pişkin pişkin o yobaz düşüncelerini empoze etmeye çalışanlara.
Zemheri* 05.04.2008, 15:27 Tayyip çocuğu kendin yap...
Anatolianman 05.04.2008, 15:29 şimdi çocuk derdine düştü,neden acaba?Geçenlerde aynı tavsiyeyi bir başka devlet adamı daha yapmıştı...Vladimir Putin.
sakın artması düşünülen rus nüfusuna karşılık,emperyalist nüfusu hızlandırma çabası olmasın bu düşüncenin altında yatan?
Putin'in yaptığı açıklama daha çok evlilik kurumuna ve aileye önem verilmesi gerektiğine atıfta bulunulmuş bir demeç şeklindeydi. Çok çocuk yapın ya da şu kadar çocuk yapın şeklinden ziyade sağlam temelleri atılmış ve minimum etik anlayışa sahip aile içerisinde bir neslin yetişmesine işaret eden bir şeyler ifade etmişti. Malum, oralarda gerçekten boşanma ve evlilik dışı ilişki çok yaygın ve enterasanı genelde normal.
atatürkçü,laik,çağdaş yaşamı savunanlar daha fazla çocuk yapmalıdır..laik cumhuriyeti savunan vatandaşlar bu ülkede azınlık durumuna düşüyor..gericiler ülkeyi ele geçiriyor.
Katılıyorum ve bende ekonomik durumu elverişli evli bireylerin çok çocuk yapmasını yerinde buluyorum. Nitelikli nicelikte üstünlük sağlama adına yani.....
Bence 25 milyon yokuz..olsaydık ülke bu durumda olmazdı..
Asimile olmamamız için alevi canların daha fazla çocuk yapması gerektiğini düşünüyorum..Bu hem bizler hemde Laik Cumhuriyet için çok önemli olduğunu düşünüyorum.Böyle giderse 100 yıl içinde aleviliğin ismini bile geçirmezler bu ülkede..
saygılar
karyatit 08.04.2008, 20:48 Ne kadar çok nifus o kadar işsizlik bir o kadar ucuz iş gücü,bir okadar yoksulluk,geri kalmışlık,gelişmiş ülkelerin sivil askeri,deneği, çöplüğü vb...
Madem 20037 gibi çoookkk uzun bir zaman dilimini görebiliyorsunuz da bu sosyal güvenlik yasasının,satılan her karış ülke toprağının o zaman neler getireceğini göremiyormusunuz...Tabi gören görüyor görmüyen 3 değil 5 çocukta yapabilir
|
|