Orijinalini görmek için tıklayınız : Yargıtay'tan AKP'ye kapatma davası

Sayfa : [1] 2

amor3
14.03.2008, 18:17
Yargıtay Başsavcısı AKP'nin laikliğe aykırı fiillere odak olduğu geerekçesiyle kapatılması istemiyle dava açtı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı AKP'nin kapatalımlsı gerekçesiyle dava açtı...

Başsavcı Abdurrahman Yalçınkaya "AKP'nin laiklik karşıtı fiillerin odağı haline geldiği gerekçesiyle" davayı açtı...

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/8460564.asp?gid=229&sz=76331

babannedemiyeli
14.03.2008, 18:21
işte beklenen olsun artık
umarım birileri dur diyebilir bu gidişata

caspain
14.03.2008, 18:29
çok üzüldüm üzüntümü anlatamam arkadaşlar:11:

halilibrahim83
14.03.2008, 18:29
gec bile kaldi yargı nasil uzuluyom AKP kapatılıyoya :):):):):) bıde gorevdekıler yasaklansa ne guzel olcak

ONU®
14.03.2008, 18:33
Özgürlük adı altında kadınları aşağılayanlar,
Özelleştirme adı altında ne kadar stratejik kurum varsa emperyaliste hibe edenler,
Değişim adı altında ülkeyi ortaçağ karanlığına götürenler,
Demokrasi adı altında kendilerine oy vermeyenleri hiçe sayanlar, ''ben yaptım oldu'' mantığıyla davrananlar,
Ülkenin dinamikleriyle, cumhuriyetin temel kazanımlarıyla oynayanlar.
Sosyal güvenlk adı altında işçinin, memurun, emeklinin hakkını sömürenler umarım gerekli cezayı alırlar.

İş, sadece parti kapatmayla olmamalı, çıban başları da temizlenmeli.

hayatt
14.03.2008, 18:42
arkadaşlar ak partiye karşı olarak bir şeyler yapanlar var onlara destek olalım ve şu siteye girip imza atalım lütfen
http://haberler.***********.com/camuroglunudaalgittayyip.asp

ONU®
14.03.2008, 19:03
AKP'YE KAPATMA DAVASI AÇILDI
Yargıtay Başsavcısı: "Laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldi"

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, "Laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği" iddiasıyla AK Parti’nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi’nde dava açtı.

Başsavcı Yalçınkaya, 17 Ocak tarihinde yaptığı açıklamada, laikliğe çok net vurgulamalarda bulunmuş ve açıklaması "çok sert" olarak değerlendirilmiş, bu durum da kamuoyunda "AKP'ye laiklik ihtarı" olarak algılanmıştı. Yalçınkaya'nın bu açıklamalarının ardından açtığı kapatma davası, "Yalçınkaya'nın o kunuşmasında herşey var" şeklinde yorumlandı.

Başsavcının 17 Ocak'taki açıklaması:

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, 17 Ocak'ta yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

"Siyasi partilerin; Cumhuriyetin laiklik niteliğinin değiştirilmesi amacını güdemeyecekleri gibi bu amaca yönelik faaliyetlerde, beyanlarda bulunamayacakları, bu kuralı göz ardı etmenin laiklik ilkesinin korunmasını imkansız kılacağını keyfiliğe yol açacağını, Devletin sosyal veya ekonomik veya siyasi veya hukuki temel düzenini kısmen de olsa dini esas ve inançlara uydurmak amacıyla veya siyasi amaçla veya siyasi menfaat temin ve tesis eylemek maksadıyla dini veya dini hissiyatı veya dince kutsal tanınan hususları alet ederek propaganda konusu yapamayacakları, istismar edemeyecekleri kötüye kullanamayacakları, aksine faaliyet ve beyanların din ve dince kutsal sayılan şeylerin istismarı sayılacağını, Türkiye Cumhuriyeti Ülkesi üzerinde milli veya dini kültür veya mezhep veya ırk veya dil farklılığına dayanan azınlıklar bulunduğunu ileri süremeyecekleri, Türk Dilinden veya Kültüründen başka dil ve kültürleri korumak geliştirmek veya yaymak yoluyla ülke üzerinde azınlıklar yaratarak millet bütünlüğünün bozulması amacını, bölünmez bir bütün olan ülkede, bölgecilik veya ırkçılık maksadını, Türkiye Cumhuriyetinin dayandığı devletin tekliği ilkesini değiştirmek amacını, güdemeyecekleri bu yolda faaliyetlerde bulunamayacakları, bu kuralları görmezlikten gelmenin azınlık yaratılmasını ve devletin tekliği ilkelerini zayıflatacağı, Dil, ırk, din ve mezhep ayrımı yaratmak bu kavram ve görüşlere dayanan bir devlet düzeni kurmak amacını güdemeyecekleri, bölge, ırk, belli kişi, aile, zümre veya cemaat, din, mezhep veya tarikat esaslarına dayanamayacakları, diğer halde demokratik devlet düzeninin korunmasının olanaksız olacağı, Anayasa’da yer alan hak ve hürriyetlerin devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı ve insan haklarına dayanan demokratik ve laik cumhuriyeti ortadan kaldırmayı amaçlayan faaliyetler biçiminde kullanılamayacağı, Anayasa ve yasalarda hüküm altına alınmış, ayrıca yaptırımları gösterilmiştir."

"Cumhuriyetin temel ilkelerini yok sayamazsınız"

"Bağımsız ve egemen olan her devletin, partiler üstü olan bir devlet politikası vardır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin devlet politikası, işgal güçlerinin yurttan çıkarılıp, Lozan Anlaşması sonucu ülke sınırlarının yeniden belirlenmesi ve kurucu devlet ve kurucu meclis tarafından yapılan 1924 Anayasası ile belirlenmiştir. 1982 Anayasası ile de anılan devlet politikası değiştirilemez hükümleri de konulmak suretiyle koruma altına alınarak başlangıç hükümleri ve ilk dört madde açıklanmıştır. Cumhuriyet yönetiminin ilkesi olan halkın egemenliği kuralı gereği de halk oyu ile kabul edilmiştir. Cumhuriyetin temel ilkelerini, 85 yıllık kazanımlarını yok saymak, özgürlüğü çağdaşlaşma yerine dini esaslar çerçevesinde ele alarak etnik gruplara, mezheplere, ırkçılara haklar vermek olarak görmenin ve tartışmanın ülkeye yarar getirmeyeceği halkı önce bilinçlendirmeye, ayrıştırmaya sonra da çatışmaya götüreceği açıktır.
Eğitim ve öğretim kurumlarında bazı giysilerin kullanılmasının özgürlük sayılıp, özgürlükler içine alınmasının mezheplerin, cemaatlerin ırkçı örgütlerin ayrılıkçı güçlerin sembollerini rahatça kullanacakları, yayacakları, eğitim görenleri örgütleyerek huzursuzluğa, saflara ayıracağı, eğitim ve öğretim kurumlarının yukarıda sayılan etkin örgütlerin alanı haline getireceği, laik ve üniter yapıya aykırı bir faaliyet alanına dönüştüreceği Yüce milletimiz ve ülke ile milletin koruyucusu olan yasalar önünde sorumluluğun anayasa ve yasalar gereği bu yönde beyan ve faaliyetlerde bulunan siyasi partilere ait olacağı gözden kaçırılmamalıdır.

Siyasi partiler; mevzuatın veya yasal ve anayasal yapının değiştirilmesi konusunda girişimde bulunurken önerilen kuralların ve buna ulaşmadaki faaliyetlerin her bakımdan yasal ve demokratik olmasına dikkat etmelidir. Önerilecek değişikliğin kendisi temel demokratik prensiplerle anayasada belirtilen insan hakları ile, Atatürk Milliyetçiliği ile laik ve sosyal hukuk devleti ile bağdaşmalıdır. Demokrasinin bir veya birçok kuralına uymayan veya cumhuriyetin temel ilkelerinden olan laik ve üniter yapıyı, demokrasiyi yok etmeyi amaçlayan ve de demokrasinin tanıdığı hak ve özgürlükleri yasa dışı yorumlarla tarif ederek oluşturulan siyasi projeleri öne süremeyecekleri, bu nitelikteki beyan ve eylemlerin gerek iç hukuk gerekse de Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi korumasından yararlanamayacağı gözetilmelidir."

Habertürk

toprak62
14.03.2008, 19:22
kapatsınlar artık fazla kaldılar bile...

turnalı
14.03.2008, 19:40
şaşıracak bi durum deyil olması gereken budur geç kalınmış bile.ama merak etmesinler bunada bir kılıf bulup aklanmasını bilirler güç onlarda çünki..

tanjutunc
14.03.2008, 19:50
umarım bu da bu oyunun bir parcası değilidir! yerel seçimler öncesi akp yine ezik tarafı oynayacak gibi, sözüm ona sözde haksızlığa uğrayanlar gibi davranacaklar... rte yine çıkıp duygu sömürüsü yapmaya başlar yakında...

aydıner32
14.03.2008, 19:51
parti kapatmanın bence hiç bir anlamı yok.bu zihniyetin yok olmasını bende istiyorum fakat akp kapanınca zihniyette kapanmıyacak.meziyet parti kapatmadan bu sorunlardan kurtulmaktır.refah partisi örneğini unutmuyalım.
bu arada akpnin kesinlikle kapanacağına inanmıyorum.

Blue_Love
14.03.2008, 19:52
Geç kalındı bile. Laikliğe neredeyse küfüredenler için daha erken davranılmalıydı. Özgürlük adı altında şeriat biçimine dayanan yönetim şeklini getirmeye çalışanlara karşı yerinde bir karar. (Ayrıca özgürlüklerden bahsedenler neden acaba bugün eyleme çıkan memurlara tepki gösterdi. Eylemlerde özgür demokrasilerde yasakmıdır ? )

rozerin62
14.03.2008, 19:55
Parti kapatmayla sorun hallolmuyor zaten çok antidemokratik bir yöntem.Türkiyede bir sürü parti kapatıldı ne oldu yerine yenileri kuruldu hemde daha güçlenerek Akp de bunun en büyük örneği sanırım.Akp nin kapatılacağını sanmıyorum sonuç olarak.Ancak ne oldum dememeli ne olacağım demeli parti kapatmalara seslerini çıkarmayanlar sessiz kalanlar bir cümle vardır ne demişler bugün bana yarın sana...

Akplilere sorulunca kapatılmaya sebep hiç bir yaklaşımları olmamıştır parti kapatmayada karşılardır.Bazı konular hariç diyorlar örneğin vatanın birliği ve bütünlüğünü bozucu faaliyetler dışında kapatmaya karşıyız diyorlar.Bu cümle bile kendilerini çürütmeye yeter çünkü türban konusu Türkiyeyi kaç kutuba böldü okullarda huzur kalmadı bahsedilen faaliyetleri başta kendileri yaptı.

alişero
14.03.2008, 19:56
parti kapatmalara hayır!!!!

samimi bir siyasal görüşe sahip insanların yapmaması gereken her şeyi yapıyoruz.

soruyorum parti kapatılınca ne olacak ne değişecek?

savunduğum ideolojim gereği samiyetimle parti kapatmanın çözüm olmayacağını belirtmek isterim.

önümüzde belediye seçimleri var ve bu seçimler öncesi ele geçmez bir mağduruyet daha.

din tacirlerine verilmesi gerekilen cevap oy sandıklarında olması gerekirken mahkeme salonunda bir siyasi hesaplaşmanın olmasına karşıyım.

sizce akp savsatası kapatılınca her şey sona erecekmi?

bu filmi daha önce izlemedikmi?

ONU®
14.03.2008, 20:11
önümüzde belediye seçimleri var ve bu seçimler öncesi ele geçmez bir mağduruyet daha.

Katılmamak elde değil, üçkağıtçı zihniyete 367 olayından sonra ikinci bir seçim malzemesi doğdu.

bolatbaba
14.03.2008, 20:23
kapatılsada bir şey değişmez yine seçimi kazanır ve gelirler insanların kafa yapısımı değişecek okumadan her şeyi bilen bir toplum.

Kara Davut
14.03.2008, 20:48
bu karar şayet bugün sabahtan açıklanmış olsaydı,borsa çöker,ekonomi biterdi.pazartesi günü Türkiye'yi ağır bir yük bekliyor.siyasi kanat bir tarafa Türkiye'deki ekonomik çevrelerin bu olayı nasıl karşılayacağı hafta başında belli olacak.Ben her zaman bu olay için,öncelikli olarak alt yapısının hazırlanmasını savunmuş biri olarak,bu olayın zamansız ve Türkiye'yi yaralayacak bir olay olduğunu düşünüyorum.Yerel seçimlerden önce böyle bir kararın verilmesi AKP'nin oy potansiyelini artıracaktır.buna mahkeme değil halk karar vermeliydi.siyasi partiler ürettikleri projelerle halkın karşısına çıkarak,halkın güvenini kazanmaları gerekirdi.şimdi ne olacak;süreç işleyip parti kapanırsa,bence pek çok akp oyu mhp'ye kayacak veya yeni kurulacak bir parti çatısı altında daha büyük bir yapılanmaya gidecekler.geçmiş dönemlerde yaşandığı gibi bu son olayında akp'ye yarayacağı konusunda gerçekten endişeliyim.Parti kapatmak,insanların fikirlerinin ve düşüncelerininde kapatılacağı anlamına gelmez.kapatılmış parti çöplüğüne dönen ülkemizde,parti kurmak o kadar kolayki,biri kapanır biri açılır.siyasetçilerin biri gider biri gelir.önemli olan insanları eğitmek,insanların güvenini kazanmak.bu ülke hortumculardan,hırsızlardan,mafyalardan çok çekti.ortaya çıkabilecek siyasi boşlukta,yeniden bu tür oluşumların üremesi söz konusu olabilir.laik,demokratik,hukuk devletinde yaşadığımızı iddaa ediyorsak,gereklerini bir an önce yerine getirmeliyiz.

gamber dost
14.03.2008, 21:07
tam yerinde bir karar geç bile kalındı

gülyar
14.03.2008, 21:10
demokrasiden,eşit haklardan bahsediyoruz.peki parti kapatmak kapattırmak yasaklamak demokrasinin hangi cephesinde yer alıyor merak ediyorum.yasaklayıcı zihniyete karşıyım her ne olursa olsun.parti kapatmak neyin çözümü.daha güçlenerek,yenilenerek,kinlenerek,sinsi planlarla geri geleceklerdir.geçmişi buna en iyi örnektir.

huseyin yanmaz
14.03.2008, 21:13
ne oldu arkadaşlar anpülmü patladı ben baktım elektrikler kesik nerde o günler :36_1_33::36_5_8:

hidayet ozan
14.03.2008, 21:22
geç bile kalınmıştı umarım herşey bir anda düzelir sihirli değnek bize geçsin artık....

taylan mahir
14.03.2008, 21:24
bunun üstüne bir büyük rakı içilir.R.T.E türkü söyler biz içeriz

Westside
14.03.2008, 21:44
%47 oy aldık diye babasının ciftligi gibi ülkeyi yöneten zorbalara agızlarının payını vermek de ancak hukukculardan beklenirdi.Tebrik ediyorum hepsini.

iusjure
14.03.2008, 21:59
Saçma bir dava. AKP, öyle bir kaç yüzbin oy alan ufak bir parti değil.
Milyonlarca oy almış ve iktidara gelmiş bir parti.
Onu kapatmak sadece oy verenlerini daha da radikalleştirecek, devlete olan kinlerini arttıracaktır.
Öte yandan, davayı açan savcının maaşı, beğenmediği seçmenler tarafından ödeniyor. Başkası tarafından değil. Madem adamların oyunu kabul etmiyorsun, o zaman onların ergisini de alma, çocuklarını da güneydoğuya gönderme. Bu bakımdan tipik bir "ilkesizlik".

sevilay er
14.03.2008, 22:05
partinin kapatılması çok yerinde bir karar bende tebrik ediyorum hukukçularımızı geç bile kalındı dilerim vatanımız milletimiz için akpnin tozunda bile eser kalmaz tepetaklak olurlar tayyipin geceleri rahat uyudugunu sanmıyorum iyi yemeler tayyip bey gün gelir devran döner elbette ahirette sanada hesap sorulacak bunu unutma...

nymphy
14.03.2008, 22:05
akp kapatilinca insanlar akp laiklik karsitiymiş bu insanlara oy vermeyelim mi diyecekler. ee deselerdi ordu e-muhtıralar verdi, tavir koydu ama adamlar tavan yapti. yine aynisi olacak. hemde daha guclenmiş olarak cıkıyorlar bu durumdan.

Şirin Baba
14.03.2008, 22:08
Yargıtay Başsavcısı AKP'nin laikliğe aykırı fiillere odak olduğu geerekçesiyle kapatılması istemiyle dava açtı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı AKP'nin kapatalımlsı gerekçesiyle dava açtı...

Başsavcı Abdurrahman Yalçınkaya "AKP'nin laiklik karşıtı fiillerin odağı haline geldiği gerekçesiyle" davayı açtı...

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/8460564.asp?gid=229&sz=76331

Parti kapatmaya karşıyım.Ne zamanki Refah partisiyle başlayan bu kapatmalar,bir hoLigan şeriatçı çoğalmasına sebep olmuştur.
Bu parti kapanınca daha şeriisi gelecektir hemde hemen.Ve biz her kapattığımız partiye oy verenlerin normalleşeceğini düşünecek kadar normaliz.Ama o holiganlar normal değil ki!
Onlar ileri yada geri gitmek arasındaki farkı bilmezler.En çok bildikleri şey,hukuğa ve bilime küfretmek olan bu holigan particileri eğitemedikten sonra akp kapansa nolur,kapanmasa ne olur....
Akp kapatılırsa bence şeriat daha hızlı ve tehlikeli girecektir hayatımıza.80 SONRASI PARTİ KAPATMALAR VE YERİNE DOĞAN PARTİLERİN OY ORANINDA BU GERÇEĞİ GÖZARDI ETMEYELİM LÜTFEN.
Hepsini bırakalım,parti kapatmak demokratik değildir....

saygılarımla

Asicocuk24
14.03.2008, 22:11
bukadar şeyden sonra beklenen bir şeydi ama kapatırlarmı aradan malesef pek umutlu değilm. umarım kapatırlar.

amor3
14.03.2008, 22:22
Kanalturk'de Fazilet partisini kapatılmasını isteyen eski başsavcı vural savaş konuşuyor.

Yaptığımız işi Türkiye'de her zaman anti-demokratik olarak gösterdiler ama AİHM mahkemesi bizi tamamen onayladı diyor. Ve bir çok konuyada açıklık getiriyor.

CrAzY_AnGeL
14.03.2008, 22:33
işte beklenen olsun artık
umarım birileri dur diyebilir bu gidişata

aslında bende kapatılmasına sevindim geç alınmış bir karardı ama sonunda kabul edildi dedim :S yinede içimi kemiren bişey var bu insanlar başka bir parti altında yine toplanacaklar ve dahada çoğalacaklar.....ya ozman herşey daha kötü olursa!

chatlakalper2
14.03.2008, 22:42
Darısı DTP'nin başına insallah akıbetleri aynı olur.

turnalı
14.03.2008, 22:57
parti kapatılacak da ne olacak.daha önce kapatılan partilerin devamı deyilmi akp.milli selamet partisi kapatıldı.refah partisi oldu,refah kapatıldı yine bir kaç fire dışinda aynı kadroyla akp kuruldu ve iki dönem tek başına hükümet oldular.akp kapatılırsa,ampul yerine projektör takarlar yine gelirler.bundan şupeniz olmasın..

umut ulas
14.03.2008, 23:00
Zamanında 12 Eylül darbesini gerçekleştiren, yüzbinlerce (bu dönem toplam tutuklu sayısı 650 bin civarındadır) devrimciyi işkence tezgahlarından geçiren, yüzlercesini katleden, sonradan, sistemin rayına oturması ve solcuların bir kere daha alternatif olmasının engellenmesi için her yere imam-hatip okullarını açan, din derslerini zorunlu hale getiren zihniyetten bu gün medet umar hale gelmemiz hem gülünç hem de hazin bir durumdur aslında... AKP'nin yönetim kadrosunun, nihayet orta burjuva kesimlerden oluşmuş çıkarcı gruplar olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak ona oy verenler toplumun en yoksul kesimleri, sefaletten ve insani soysuzlaşmadan bıktıkları ve şeriatı buna bir alternatif olarak gördükleri için bu partiye oy veriyorlar.(son kamuoyu araştırmaları, CHP'nin, toplumun en zengin kesimlerinden oy aldığını gösteriyordu...) Evet, şeriat kötü bir şey, ama esas soru şu: şeriat gerçekten de insanların beklentilerini karşılayacak mı? Benim bu soruya verdiğim yanıt, koca bir hayır.Ancak insanlar, şeriat deyince kendilerince eşitliği, adaletsizliklerin ortadan kalkmasını, insani soysuzlaşmanın engellenmesini vs. anlıyorlar... Yani aslında bu istekler sağlıklı bir şey; sorun bu isteklerin yanlış adreslerde aranmasında... Ama biz, örneğin tersanelerde can veren insanları ziyarete gitmeyip, çocuğumuzu ne olursa olsun siyasetten uzak tutmaya çalışıp, hiç bir eyleme gitmeyip vb. AKP'nin alternatif olmaktan çıkmasını bekliyoruz... Ya da, birilerinin bu partiyi kapatmasını... Sorun partinin kapanmasını istememekle de bitmiyor maalesef, sorun yeni bir alternatif yaratmakta düğümleniyor... Ama biz, o kadar rahatız ve siyasete mesafeliyiz ki, alternatif bir oluşumu bile başkalarından bekliyoruz... O 'başka'ları kimse... Sahi,12 Eylül öncesi sol cenahta yer alan yüzbinlerce insan şu an nerede sizce? Yoksa buhar olup uçtular mı? Bir dönem solu destekleyen vatandaşlar ne oldu da birden AKP'ye döndü?

PirO_62
14.03.2008, 23:09
nymphy ve chatlakalper2 ikili sohbetlerinize msn de devam edin. Topiklerde hoş görüntü oluşturmuyor.

ecolis
14.03.2008, 23:11
zararin neresinden donulse kardir.bu parti kapatilmalidir ve gec bile kalinmistir neden?
seriati getirmek isteyen bu zihniyet kadrolastikca kendi lehine saglam temeller attikca turkiyenin bundan kurtulmasi cok zor hatta kanli olabilecektir.etrafimizdaki ulkelere bir bakin islamin hukum surduyu ulkeler bundan kurtulabilirmi, hic sanmiyorum.laik bir devlet olan turkiye devletine diyer islam ulkelerinin dinsiz ulke gozuyle baktigini hatirlatmak isterim.AKPnin seriat sevdalisi bir kumumet oldugu konusunda supheleri olan varsa bir ey diyemem.ama benim kanimca sinsi bir hareket olan islami akp hareketi destekcileri ve sozde dini tarikat fakat ozde seriat askerleri olan fetoscular patlamaya hazir bir bomba gibi zamanin gelmesini bekliyorlar.eyer bu akp ve fetos tarikati erkenden engellenmez ve kadrolasmalarina mani olunmazsa inanin kendilerini hazir hissttiklerinde hayallerindeki karanlik rejimie kavusmak adina hic bir seyden cekinmiyeceklerdir.
demokrasi adina etik olmayan parti kapatma, demokrasiyi kotu emellerine amac olarak kullandiklarini acikca beyan edenlere hicte haksizlik deyildir.
turkiyede yeterince yobaz var.birde bu partinin kadrolasmasiyla cogalmasin.
ondan sonra nemi olur.bana gore yapilmasi gerekenler,AKPnin tum siyasetcilerine uzun bir
sure siyaset yasagi,toparlanip onlarin vekillerince bir parti kurulmadan secim yapilmasi,hukumete gelecek koalisyon hukumetinin dine dayali partilerin kurulmasini engellemek icin daha saglam yasalar cikarmasi gerekiyor.yazdiklarimin demokrasiyle alakasi yok biliyorum.ama sana silahla saldirana sen cicekle karsilik veremezsin.
umarim yargitay bu davayi yarim birakmaz.

özcan gülüm
14.03.2008, 23:13
akp kapatılsa güzel olur bence kapatılmaz arkasında amerika var

Lazoşa_62
14.03.2008, 23:24
parti kapatmalara hayır!!!!

samimi bir siyasal görüşe sahip insanların yapmaması gereken her şeyi yapıyoruz.

soruyorum parti kapatılınca ne olacak ne değişecek?

savunduğum ideolojim gereği samiyetimle parti kapatmanın çözüm olmayacağını belirtmek isterim.

din tacirlerine verilmesi gerekilen cevap oy sandıklarında olması gerekirken mahkeme salonunda bir siyasi hesaplaşmanın olmasına karşıyım.

sizce akp savsatası kapatılınca her şey sona erecekmi?

bu filmi daha önce izlemedikmi?

Haklısın ama Türkiyede bazı gerici durumlara halk olarakengel olamıyoruz veya korkuyoruz. Son ihtilalden bu yana Türkiye gerici ve dini bir sömürü alanına dönüştürüldü.
Başta Emniyet ve resmi kurumların % 50 üzerine varan bir sayıyla gerici ve tarikat mensuplarıyla doldu. Artı artık sokaklarda dahi başı açık etekli veya kotlu kadınlarımız yürüyemez oldu. Türkiyede artık dikkat edilecek bir tehlikeye var oda dini dayatma ve yozlaştırılmaya çalışılan bir toplum.

AKP Tarkiye tarihinde siyasi yozlaşmaya en fazla çaba gösteren ve yol alan bir parti oldu. Bu partiyi kapatmak sorun çozmüyor ve size katılıyorum. Ancak Türkiyede var olan hukuk en azında bir fren görevi yapıyor. Azda olsa kötü gidişatı yavaşlatıyor. Daha doğrusu hukuk sunmuş,pusmuş ve korkak bir halkın adına kural koyuyor ve korkaklaşan bir toplumun dine dayalı rejime kaymaması için çaba sarf ediyor.

Lazoşa_62
14.03.2008, 23:30
demokrasiden,eşit haklardan bahsediyoruz.peki parti kapatmak kapattırmak yasaklamak demokrasinin hangi cephesinde yer alıyor merak ediyorum.yasaklayıcı zihniyete karşıyım her ne olursa olsun.parti kapatmak neyin çözümü.daha güçlenerek,yenilenerek,kinlenerek,sinsi planlarla geri geleceklerdir.geçmişi buna en iyi örnektir.

Gülyar allah aşkına hangi demokrasiden bahsediyorsun. Özellikle Türkiyede Faşist göçlerin sürekli hüküm sürdügü ve istedigi sekilde ülkeyi yönetmeleri türkiyede hangi demokratik çerçevede inceliyorsunuz. AKP Türkiye tarihinde en dayatmacı ve enfaşist anlayışla yönetimi elinde tutmaktadır. Türkiye Tüm hallerde en kötü dönemini yaşamakta dır.

AkP ne kadar demokratik bir partidir ki onun kapatılmasını demokrasiye sayıyarsunuz. AKP de Demokrasi diye bir kelime yoktur. AKP İktidarı buyonca Halkı sadece Dini yozlaşmaya ve demokrasi dediğin M:S 450-500 yılları arasındaki arap yaşamı ve inanç kültürüne sürüklemeye çalışıyor.

s.bayar
14.03.2008, 23:35
Zamanında 12 Eylül darbesini gerçekleştiren, yüzbinlerce (bu dönem toplam tutuklu sayısı 650 bin civarındadır) devrimciyi işkence tezgahlarından geçiren, yüzlercesini katleden, sonradan, sistemin rayına oturması ve solcuların bir kere daha alternatif olmasının engellenmesi için her yere imam-hatip okullarını açan, din derslerini zorunlu hale getiren zihniyetten bu gün medet umar hale gelmemiz hem gülünç hem de hazin bir durumdur aslında... AKP'nin yönetim kadrosunun, nihayet orta burjuva kesimlerden oluşmuş çıkarcı gruplar olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak ona oy verenler toplumun en yoksul kesimleri, sefaletten ve insani soysuzlaşmadan bıktıkları ve şeriatı buna bir alternatif olarak gördükleri için bu partiye oy veriyorlar.(son kamuoyu araştırmaları, CHP'nin, toplumun en zengin kesimlerinden oy aldığını gösteriyordu...) Evet, şeriat kötü bir şey, ama esas soru şu: şeriat gerçekten de insanların beklentilerini karşılayacak mı? Benim bu soruya verdiğim yanıt, koca bir hayır.Ancak insanlar, şeriat deyince kendilerince eşitliği, adaletsizliklerin ortadan kalkmasını, insani soysuzlaşmanın engellenmesini vs. anlıyorlar... Yani aslında bu istekler sağlıklı bir şey; sorun bu isteklerin yanlış adreslerde aranmasında... Ama biz, örneğin tersanelerde can veren insanları ziyarete gitmeyip, çocuğumuzu ne olursa olsun siyasetten uzak tutmaya çalışıp, hiç bir eyleme gitmeyip vb. AKP'nin alternatif olmaktan çıkmasını bekliyoruz... Ya da, birilerinin bu partiyi kapatmasını... Sorun partinin kapanmasını istememekle de bitmiyor maalesef, sorun yeni bir alternatif yaratmakta düğümleniyor... Ama biz, o kadar rahatız ve siyasete mesafeliyiz ki, alternatif bir oluşumu bile başkalarından bekliyoruz... O 'başka'ları kimse... Sahi,12 Eylül öncesi sol cenahta yer alan yüzbinlerce insan şu an nerede sizce? Yoksa buhar olup uçtular mı? Bir dönem solu destekleyen vatandaşlar ne oldu da birden AKP'ye döndü?

dostum sol okadar dağıldıki parçaları bile biraraya gelemiyor.şöyle siyasi hayata bakın ülkemizde 53 siyasi parti var ve parti olmayan çoksayıda gurup var bu oluşumlarun çoğunun solcu olduğu kesindir.bunlar bir arara gelemedikleri için yokgibi gözüküyor bence asıl soru şu nasıl bir araya gelebiliriz.benim cevabım şu . eğer kendi farklılıklarımızı olduğu gibi kabul edersek uzaman sesimizde çıkar.

Lazoşa_62
14.03.2008, 23:40
Eğer hukuk daha yozlaşmamış ve bazı arkadaşlarımında dediği gibi içinde amerika yoksa bu parti derhal kapatılır ve geç kalınmış bir konu.

amor3
14.03.2008, 23:54
Bu gericilerle mücadele sivil olarak her zaman devam edecek.

Sadece asker olaya karışmasın yeter.

alişero
15.03.2008, 00:11
statüko siyasal islam furyasından sorumludur şimdi kendi saflarındakilere bitmedim daha burdayım dediğini zannediyoruz ama malesef yine mazlum halk öyle anlıyor ve kandırılıyor.

bu halk hep kandıralacakmı hep birileri tarafından aldatılacakmı yokmu siyasal duruş olarak samimi bir şekilde halkı savunacak.

parti kapatmak düşünceyi kapatmaktır artık anlayalım şunu bir zamanlar bizi yakanda,asanda,kurşuna dizende hep statükoydu halkı bir maşa olarak kullanıyorlar.

statükonun karşısına siyasal islamı,siyasal islamın karşısına statükoyu çıkarıyorlar ne oluyor bu durumda bir tarafta durmak zorunda kalınıyor ama bir üçüncü yol var yoldaşlar arkadaşlar üçüncü yol sosyalizmdir

aldanmayın bu boş muhabbete kimsenin kimseyi kapattığı falan yok sağı siyasal islamda(akp) solu statükoda (chp) toplama kandırmacasıdır bu halkı sahipsiz bırakma oyunudur oyuna gelmeyelim siyasal islama kapıları ardına kadar açan kimdi 80 darbesi değilmiydi?cumhurbaşkanını seçtirmeyip sonrada kuzu gibi duranlar kimdi?

uyan artık halk bu bir kandırmacadır..

her seçim öncesi oynanan dizi bir kandırmaca.

Westside
15.03.2008, 00:20
statüko siyasal islam furyasından sorumludur şimdi kendi saflarındakilere bitmedim daha burdayım dediğini zannediyoruz ama malesef yine mazlum halk öyle anlıyor ve kandırılıyor.

bu halk hep kandıralacakmı hep birileri tarafından aldatılacakmı yokmu siyasal duruş olarak samimi bir şekilde halkı savunacak.

parti kapatmak düşünceyi kapatmaktır artık anlayalım şunu bir zamanlar bizi yakanda,asanda,kurşuna dizende hep statükoydu halkı bir maşa olarak kullanıyorlar.

statükonun karşısına siyasal islamı,siyasal islamın karşısına statükoyu çıkarıyorlar ne oluyor bu durumda bir tarafta durmak zorunda kalınıyor ama bir üçüncü yol var yoldaşlar arkadaşlar üçüncü yol sosyalizmdir

aldanmayın bu boş muhabbete kimsenin kimseyi kapattığı falan yok sağı siyasal islamda(akp) solu statükoda (chp) toplama kandırmacasıdır bu halkı sahipsiz bırakma oyunudur oyuna gelmeyelim siyasal islama kapıları ardına kadar açan kimdi 80 darbesi değilmiydi?cumhurbaşkanını seçtirmeyip sonrada kuzu gibi duranlar kimdi?

uyan artık halk bu bir kandırmacadır..

her seçim öncesi oynanan dizi bir kandırmaca.

Bana pek öyle gelmedi bu sefer cünkü akp zaten beledeyilerine belediye katacaktı niye böyle bir oyun oynansın ki?Haksız mıyım?

darkeye
15.03.2008, 01:00
arkadaşlar şu unutulmasın ki TÜRKİYE CUMHURİYETİ YENİ DEVRİMLERE İHTİYAC DUYACAK KADAR ACİZ DURUMA DÜŞMEDİ.laikligi ve çagdaşlıgı koruyan bir anayasamız ve anayasamızı koruyan bir ordumuz var.ülkemizde duyarlı devlet savcıları ve bilinçli halk oldugu sürece kimse bu ülkede elini kolunu sallayarak insan hakları ve eşitlik adına kendi ideolojisini beyinlerimize hayatlarımıza sokmaya çalışamaz.parti kapatmak caydırıcı bir çözüm eger bu da işe yaramaz ise yerel secimlerden sonra durum degişecek.bakalım bizi neler bekliyo bende cok merak ediyorum.durum şu olacak bence darbe yakındır milli görüş ayaklanmaları(hatırlayınız şeyh said ve menemen ayaklanmaları!!!

gülyar
15.03.2008, 01:00
Gülyar allah aşkına hangi demokrasiden bahsediyorsun. Özellikle Türkiyede Faşist göçlerin sürekli hüküm sürdügü ve istedigi sekilde ülkeyi yönetmeleri türkiyede hangi demokratik çerçevede inceliyorsunuz. AKP Türkiye tarihinde en dayatmacı ve enfaşist anlayışla yönetimi elinde tutmaktadır. Türkiye Tüm hallerde en kötü dönemini yaşamakta dır.

AkP ne kadar demokratik bir partidir ki onun kapatılmasını demokrasiye sayıyarsunuz. AKP de Demokrasi diye bir kelime yoktur. AKP İktidarı buyonca Halkı sadece Dini yozlaşmaya ve demokrasi dediğin M:S 450-500 yılları arasındaki arap yaşamı ve inanç kültürüne sürüklemeye çalışıyor.
ben ülke yönetiminden deyil,bizlerin istedigi demokrasi ve haklardan bahsediyorum.yani istedigimiz fakat alamadıgımız haklardan,istedigimiz fakat olmayan demokrasiden.kast ettigim ülkenin yönetim şekli deyildi.ülkenin gelmiş geçmiş en karanlık çagını yaşadıgını sizin kadar görebiliyorum,ama yazdıklarımı siz anlamamışsınız.

Teyna
15.03.2008, 01:09
AB üyesi İspanya'da iktidarda olan parti 5 kez kapatıldı. Mevcut kanunlara ve Anayasa'ya uymayan her parti gerekirse 100 kez kapatılır.

Şuan için Anayasa Mahkeme üyelerinin yedisi Sezer tarafından atanmış, bir üye Demirel tarafından ve kalan diğer 3 üye AKP taraftarıdır. Türban düzenlemesini iptal ederse AKP'ni kapatırlar. Hayırlı olsun..

nusayri
15.03.2008, 06:21
Yazılan yorumların çoğuna katılmıyorum ,arkadaşlar burda bir hukuk sorunu vardır. bu hukuk her kimin olursa,kime karşı yapılmışsa yapılsın, sonuç itibariyle anti demokratik bir durumdur.bu duruma karşı gelmek "siyasi iktidarı savunmak anlamında deyildir" teokratik bir yapıya karşı gelmektir.
AKP 'le idiloji olarak hiç bir ortak yanım yoktur ,AKP'ini idiloji ve felsefi olarak karşıyım, bu siyası oluşuma karşı mucadele etmek,görev olarak kabul etmeme rağmen,bu oluşumu bu şekilde bitirilmesine karşıyım.
ülkenin geçimiş terihine bakarak daha önce yapılan uygulamalar,ve bugün yapılmak istenen uygulamalar, karşılaştırıldığında aralarında pek fark olmadığı görülecektir .
bu uygulamalara karşı ikili oynamak,hangi mantıkla açıklaması yapılacaktır?,benim için'se hayır,başkaları için'se evet demek, hakkaniyete dayalı bir tavır deyildir.
dünkü düşmanım bugünkü dostum olmayacağına göre. şarlar ne olurs olsun anti demokretik yöntemlere ,ve teokratik yönetimlere karşi mucadele etmektir .

saygılarımla.

onur melis
15.03.2008, 07:50
en sonunda akılları başlarına geldi:D

çiçekdürbünü
15.03.2008, 07:54
Türban denilen nesne nasıl ki kadın özgürlüğünü yok etmeye yönelikse; bu özgürlüğü yok etmek için siyaset yapanlar da siyaset sahnesinden silinmelidir.

çiçekdürbünü
15.03.2008, 08:00
Yazılan yorumların çoğuna katılmıyorum ,arkadaşlar burda bir hukuk sorunu vardır. bu hukuk her kimin olursa,kime karşı yapılmışsa yapılsın, sonuç itibariyle anti demokratik bir durumdur.bu duruma karşı gelmek "siyasi iktidarı savunmak anlamında deyildir" teokratik bir yapıya karşı gelmektir.
AKP 'le idiloji olarak hiç bir ortak yanım yoktur ,AKP'ini idiloji ve felsefi olarak karşıyım, bu siyası oluşuma karşı mucadele etmek,görev olarak kabul etmeme rağmen,bu oluşumu bu şekilde bitirilmesine karşıyım.
ülkenin geçimiş terihine bakarak daha önce yapılan uygulamalar,ve bugün yapılmak istenen uygulamalar, karşılaştırıldığında aralarında pek fark olmadığı görülecektir .
bu uygulamalara karşı ikili oynamak,hangi mantıkla açıklaması yapılacaktır?,benim için'se hayır,başkaları için'se evet demek, hakkaniyete dayalı bir tavır deyildir.
dünkü düşmanım bugünkü dostum olmayacağına göre. şarlar ne olurs olsun anti demokretik yöntemlere ,ve teokratik yönetimlere karşi mucadele etmektir .

saygılarımla.

Sevgili Nusayri,
Savunduklarınıza sonuna kadar katılırım ama arada ince bir nüans farkı var. O da özgürlükleri, yabancı para fonları talep ettiği için sosyal güvenliği yok eden bir örgüt hangisi olursa olsun faaliyet gösterdiği andan itibaren; demokrasi kuralları değil; despotizm söz konusudur.
Hem kimden söz ediyoruz. İnsanlara birkaç torba dağıtarak menfaat sağlayan bir partiden.

Sizin söyledikleriniz; Bush'un seçim kazanma yöntemi ile seçimler kazanılan bir ülkede yani anti-demokratik bir ülkede olmaz..Yani olmaması olmasından daha iyidir.

bolatbaba
15.03.2008, 09:09
Kapatma davasına ilk dış tepki ABD den geldi hemde halk iradaesine dem vurarak bir nedeni olmalı çünki dostlarımız menfatlerine dokunacak her şeye karşı çıkarlarda menfaatlerine olmayan bir şeylerle ilgilenmezlerdi.

EyLüLüM
15.03.2008, 09:18
İşte Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yalçınkaya'nın, AKP iddianamesine giren gerekçeleri..

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, AK Parti'nin "laikliğe aykırı eylemlerin odağı haline geldiği" iddiasıyla kapatma davası açtı. İddianamede sözü geçen "laikliğe aykırı eylemler" ise şöyle sıralanıyor:

KIRMIZI SOKAKLAR

Danıştay’dan dönen içki yasağı, sonrasında “kırmızı sokak” projesi ve bu konuyla ilgili medyada çıkan haberler ile parti yetkililerinin yaptığı açıklamalar.

BİKİNİ REKLAMLARINA YASAK İDDASI

Mayo firmalarının İstanbul’daki bilbordlara yönelik “reklamı yasağı” iddiaları.

İÇKİ YASAĞI UYGULAMALARI

AKP’li bazı belediyelerin içki yasağı ve kadınlara özel park yapılması.

İMAM HATİPLİLERE ÖZEL OTOBÜS

İstanbul’da imam hatipli kız öğrencilere özel ücretsiz servis otobüsü .

ULEMA AÇIKLAMASI

AİHM’in türban kararının ardından Erdoğan’ın , “Başörtüsü konusunda karar verilirken ulemaya danışılmalı” sözü.

ATA’YA HAKARET FIKRASI

AKP’li Belediye Başkanı Cuma Bozgeyik’in Atatürk’e yönelik hakaret içeren fıkrası.

BÜLENT ARINÇ'IN SÖZLERİ

Bülent Arınç’ın “Ben laikliğe inanmıyorum, en azından bizdeki uygulanış biçimine” sözleri.

VELEV Kİ SİYASİ SİMGE

Başbakan Erdoğan'ın İspanya'da söylediği "Başörtüsünün velev ki siyasi bir simge olarak takıldığını düşünün, siyasal simge olsa ne olur" sözü...

TÜRBAN MEVZU

Üniversitelerde türbana serbestlik getiren Anayasa'da yapılan değişiklik...

AKP Konya milletvekili Hüsnü Tuna Anayasa'da yapılan türbanla değişikliğin ardından 'hedefimiz kamu kurumları' sözleri...

AKP'li Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın, "Türbanlı bir kadın belediye başkanı veya daire başkanı da olabilmeli" açıklaması.

aydıner32
15.03.2008, 09:40
aslında yargı akp nin kulağını çekiyor.hatıtlarsınız akp son zamanlarda hedefe çok az kaldı deyip duruyordu.işte bu yüzden akp nin tutumunu yumuşatmak için atılan bir adımdır.

tekrar söylüyorum parti kapatmak saçmalık.akp kapanız bkp açılır.önemli olan diğer partilerin öz eleştiri yapması lazım.bundan önceki dyp anap halkın burnundan getirde.halkta denize düştü yılanasarıldı.

barısyıldırım
15.03.2008, 10:02
Helal olsun Sayın Yalçınkaya'ya demekki Cumhuriyet sahipsiz değil.Şimdi görev sırası bizde. Bizim bu yürekli savcının ve Cumhuriyet muhafızlarının arkasında durmamız lazım.

Haydi Bu coğrafyada yaşayan Hacı Bektaş ın torunları, Atatürkün evlatları İçimize çekildiğimiz kabuklarımızı kıralım Denizlerin Mahirlerin Yusufların haykırdığı gibi ne ABD ne AB tam bağımsızTÜRKİYEEE...!!!!!

@DuYGu@
15.03.2008, 10:17
dün emekçilerinin sesinin dalga dalga Türkiye'nin her bir yanından duyulduğu bir anda bu haberin birden bire çıkması ne kadar enteresan! görmek istemedikleri mücadeleyi,direnişi arada kaynattılar gitti..
halk,emekçi elele vermiş sokaklardayken neden yine gündem değişti,işçiler sokaktayken asker ve yargı elele verip ne düşündü acaba??

Akp'nin kapatılmasının ne yararı olur tartışılır ayrıca..
Akp zaten yapması gerekenleri yaptı,ekti ekeceğini,biçmeye çooooktan başladı..
bu saatten sonra Akp kapatılsa da onlar için çok fazla sorun olacağını sanmıyorum,tabanları belli olan bir parti zaten ki,tabanı yeteri kadar korumuşlar(hırsızlıklarına ortak ederek)..

insanlar kardeş
15.03.2008, 11:39
partileri kapatarak demokrasiler korunamaz geliştirilemez.Hep aynı sahne yey yiye bilirsen sevgili halkım...........
saygılarımla...

sertur
15.03.2008, 11:45
bir iş adamı olarak çok endişeliyim, zaten daralmış olan ekonomik gücümüzün Pazartesiyle birlikte çok zor bir süreçe gireceğini düşünüyorum, Akp hükümetine oy vermemişte olsam, bu ülkeye zarar verebilecek her türlü anti demokratik süreç direkt olarak bizi ve halkımızı olumsuz etkilecektir, ekonomik kriz patlak verecek olan yine bize olacaktır, akp kapatılınca yeni bir imtiyazla arkasında yine tayyip erdoğan ve ekibinin olduğu yeni bir isim ve sloganla bir parti kurulur ve oy oranı artar çünkü akp mazlum durumuna getirilmiştir, bu süreçte en az zararı yine siyasilerin kendileri göreceklerdir akp ve dtp kapatılmamalı bence, saygılar

Daimİ
15.03.2008, 11:50
artık uzun zamandır beklenen bir durumdu bu pek şaşırmadım bundan sonra çıkacak karara bakmamız gerekmektedir durumun ne olacağını o zaman görelim bakalım.

AristocraT
15.03.2008, 11:53
Bu devran dönecek akp millete hesap verecek

gülyar
15.03.2008, 12:51

peki abicim kapatılması çözümmü sizce.yani akp kapanacak,bir kaç tane adamı siyasetten uzak kalacak peki sonrası...geçmişine bakıldıgında bunu hepimiz çok iyi biliyoruz ,akp nin hangi yasaklanan partilerin uzantısı oldugunu.kapatıldıgında madur duruma düşürecekler kendilerini,birde bizim madurları nasıl kucaklayan bir halkımız oldugunu düşünürsek yeni partilerinin alıcagı oyları düşünmek bile istemiyorum.duygusal davranmayın lütfen,bende sizin kadar gitmelerini istiyorum ama onların işine gelecek bu yolla deyil.

Lazoşa_62
15.03.2008, 13:08
ben ülke yönetiminden deyil,bizlerin istedigi demokrasi ve haklardan bahsediyorum.yani istedigimiz fakat alamadıgımız haklardan,istedigimiz fakat olmayan demokrasiden.kast ettigim ülkenin yönetim şekli deyildi.ülkenin gelmiş geçmiş en karanlık çagını yaşadıgını sizin kadar görebiliyorum,ama yazdıklarımı siz anlamamışsınız.

haklısın gülyar; yazılanları hepsini okumaya kalkısınca yanlış anlaşılma oluyor.
Tabiki hapimizin istedigi demokrasiye aç bir toplumuz. Ben ülkemizde özellikle 1980 yılından bu yana faşizme dayalı ve dini baskıların ön planda tutulduğu ve artık bırakalım demokatik hakları sokaklarda bile yürüyemez bir duruma getirildik. Özellikle AKP nini dini dayatmaları türkiyeyi büyük bir karanlığa ittiği gerçegi var. Türkiyedeki halklar olarak sustuğumuzda elimizde var olan hukukun devreye girmeside iyiye işarettir. AKP nin kapatılması ve azda olsa frenlenmesi iyi oldu.

emekli95
15.03.2008, 13:10
Sayın Kamer Genç ;Kürsüyü işgal edelim bu yasayı çıkarttırmayalım dedi,bunu biz ordu duyar kürsüyü işgal eder derken,Yargıtay duydu.Kürsüyü işgale katıldı.Bakalım bu AKP nin hegemonyasına karşı kimler birlik olacak. Çıkartılan yasalara engel olacak.

Başkomser
15.03.2008, 13:12
ilahi adalet bu olsa gerek:)

matador464646
15.03.2008, 13:30
aslında parti kapatma modası geçmiş bir uygulama.ama günlük hayatta ve resmi dairelerde öyle güzel kadrolaştılarki ve öyle yetersiz insanlar başa geldiki bunu hak ettiler.ben bitliste öğretmenim ; ak parti döneminde gördügüm kadarıyla butun kazmalar okul müdürü oldu......mitinglerde gün gelecek devran dönecek diyorduk.galiba olacak.eger olursa hayırlı olsun.

amor3
15.03.2008, 13:46
Bu ülkeyi sahipsiz sandı bunlar.

ecolis
15.03.2008, 13:46
demokrasiden ve sosyalizimden bahseden arkadaslar,sizlerin demokrasiye olan inanciniza saygi duyuyorum,lakin soz konusu parti A-K-P.Bana gore ya seriat tehlikesini paranoya olarak goruyorsunuz yada yada bugune kadar islami hareketlerin nekadar tehlikeli olabileceyinin farkinda deyilsiniz.sizce nekadar sabredilmeli?devletin her kademesi, anayasa mahmekesi, yargitay,oyretim kurumlari ve tsk'de kendi adamlarini yerlestirdikten sonrami onlem alinmasini bekliyorsunuz.ozaman bizi anayasa deyil hic bir guc kurtaramaz.islami hareketin her adimi en kisa zamanda engellenmeli.demokrasi veya baska bisey boyle durumlarda gecersizdir.sanki demokrasi varda onu savunuyorsunuz.
saygilarimla

özcan1
15.03.2008, 13:49
akp kapatılsa güzel olur bence kapatılmaz arkasında amerika var

Haklisin Adaş.

ABD Bakanlığın biri, Ak Parti
yakında! hakkında açılan kapatma davasına ilişkin yayımlayacağı yazılı açıklamada,...
Ey TC savcisi
Türkiye'de "bir kilo soğana kandirilmiş seçmenlerin 2007'deki iradesine sayğı gösterilmeli"Akp ile ortaklıgımızı ortadoğu projemizi Anayasa mahkemesinin bozmaya hakkı yoktur, diye panik halinde yazılarına tahminimce rastlıyacağız.

EEEe uncle sam kızarsa

Hayret deyilmi? Tayyip Siirtte yaptığı konuşma yüzünden hapse girmişti, şu anda siirtte.

readme
15.03.2008, 13:57
çok üzüldüm üzüntümü anlatamam arkadaşlar:11:

yaaa ne demezsin ben hasta oldum (inan buna).. öyleki; işi, gücü bırakıp ülke arıyor duruma geldim. rahatladıysanız kapatın bütün partileri DTP de kapansın mecliste; CHP liler MHP liler uzun esek oynasınlar. arada bir yargıtay, danıştay üyeleride felekten gece çalsınlar mecliste. bu adamlar aklını nerede almış ya yoksa birilerimi bunlara suni akıl yapmışta yerleştirmiş havsalam almıyor benim. memleket babalarının tapulu malı nede olsa.. saçmalıyorum kusura bakma. senin yazını örnek olarak gösteripte rencide et mek istemezdim ama.. geri döneceğiniz kapıyı hızla çarpmayın..
siz kapatın biz açarız ne farkederki. bizim yaşam sahamızı biraz daha açıyorsunu bir nevi subab görevimizsiniz. olan ülkeye olur, her on yılda bir 5 sene geriye gider.
onlarında/çocuklarınında bir gün iş arayacağı günler olacak..
dünyada eşi benzeri olmayan en katı diktatörlükleri bile geride bırakarak ülkemizin gelişmesine ve çağdaşlaşmasına engel olan bu zincirleri vuranlar tarih sahnesinde yerini aldığında herhalukarda gelecek nesiller tarafından 21.yüzyılın yobazları olarak anılacağından kuşku duyulmamalıdır. demokrasiye uzanan kirli emelleri ve bu ülkenin yönetiminde iken yalan ile zirveye çıkan, şimdi torbadaki yüzün gösteren sahtekarları nefretle kınıyorum.

sewal_24
15.03.2008, 14:13
Herkes haddini ve yerini bilmeli akp laik düzeni bozmakla kapatılma kararı alındı güzell.Axxx parti kapatılır en güçlü şekilde Bxxx partisi kurulur zihniyet aynı kişiler farklı kurulan bu parti daha güçlenecek yargıtayda bunun bilincinde. Burda parti kapatmadan ziyade yapılan yasa değişiliklerine yargı duyarsız kalmadı bu ülkenin temeli ATATÜRK'e dayanıyor. bu ülke sahipsiz değil Oy çoğunluğuna sahip olduklarından istedikleri gibi at koşturacaklarını düşündüler.parti kapatmak değil en köklü çözüm bataklığı kurutmak

ONU®
15.03.2008, 14:23
İşte siyaset yasağı istenen 71 AKP'li
Listenin başında Gül, Erdoğan ve Arınç var

Başbakan: Recep Tayyip Erdoğan

- Bakanlar:
Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı,
Devlet Bakanı Mehmet Aydın,
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik,
Sağlık Bakanı Recep Akdağ,
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım.

- Milletvekilleri:
Bülent Arınç,
Ömer Dinçer,
Burhan Kuzu (Anayasa Komisyonu Başkanı),
Eyüp Fatsa,
Sadullah Ergin (AKP Grup Başkanvekili),
Bekir Bozdağ (AKP Grup Başkanvekili),
Nihat Ergün (AKP Grup Başkan Vekili),
Nurettin Canikli (AKP Grup Başkanvekili),
Mustafa Elitaş (AKP Grup Başkanvekili),
Asım Aykan,
İrfan Gündüz,
Mehmet Çiçek,
İdris Naim Şahin (AKP Genel Sekreteri),
Akif Gülle (Genel Başkan Danışmanı),
Hasan Kara,
Hüsrev Kutlu (TBMM İdare Amiri),
Güldal Akşit,
Bülent Gedikli (Genel Başkan Yardımcısı),
Egemen Bağış (Genel Başkan Yardımcısı),
Abdurrahman Kurt,
Selami Uzun,
Nükhet Hotar (Genel Başkan Yardımcısı),
Dengir Mir Mehmet Fırat (Genel Başkan Yardımcısı),
Zafer Üskül (TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı),
Hüseyin Tuğcu,
Cemal Öztaylan,
Hüsnü Tuna,
Fatma Şahin (AKP Kadın Kolları Başkanı),
Muzaffer Gülyurt,
Muhyettin Aksak (TBMM İdare Amiri),
Cevdet Erdöl (Çevre Komisyonu Başkanı),
Hüseyin Tanrıverdi(AKP Genel Başkan Yardımcısı).

Habertürk

özcan1
15.03.2008, 14:37
Atatürk düşmanlarının kurnazları, takiyyecileri üst makamlardaki çömezleri ise okullarda Atatürk büstü kırıyor. ABD emperyalizmine ve siyonizme yaptıkları hizmetten dolayı onların en yakın işbirlikçisi bedevi kralından aldıkları hediyeyi kimlerle paylaştılar? Halkın vergileriyle denetimsiz olarak kendi yandaşlarına kömür yardımı yapmak.AKP gidecekse gitsin Yandaşlarınıda beraber götürsün Arap kral onlara cadır verir. Atatürk Devletinde bunlarin yeri zaten olamaz, Çürük yaprak dökümü mevsimi bu.
anlayana

readme
15.03.2008, 14:52
Atatürk düşmanlarının kurnazları, takiyyecileri üst makamlardaki çömezleri ise okullarda Atatürk büstü kırıyor. ABD emperyalizmine ve siyonizme yaptıkları hizmetten dolayı onların en yakın işbirlikçisi bedevi kralından aldıkları hediyeyi kimlerle paylaştılar? Halkın vergileriyle denetimsiz olarak kendi yandaşlarına kömür yardımı yapmak.AKP gidecekse gitsin Yandaşlarınıda beraber götürsün Arap kral onlara cadır verir. Atatürk Devletinde bunlarin yeri zaten olamaz, Çürük yaprak dökümü mevsimi bu.
anlayana

atatürk düşmanı değil bu ülke insanı. çok az marjinal kişler böyle bir şeye cür'et edebiliyor. atatürk yaşamıyor..
ama sen bütün hilakerlıklarını, kurnazlığını faşizan eylemlerini atatürk üzerine yapıyorsan sana mudahele etmeme gücüm yetmiyor çünkü sen meşruiyetini onun üzerinden sağlıyorsun. vicdan olmazmı insanda..
senin mantığına göre herkes takiyyeci, kurnaz. kurnazlık suçsa dünya yargılansın. senin varda benim neden siyaset yapma hakkım olmasın.
siyonizm ve abd işbirlikçi kimler besbelli. site kapatır gibi parti kapatılabiliyor. tıpkı israilli kafası
hadi yaa ben vergimi halkın ısınması için veriyorsam/vermek istiyorsam. vergi vermiş/mükellef gibi konuş. vergi verenin çocuğu sınav (hak) kopara kopara üniversiteye giremezken. varsın vergi verenin bir parcasıda yoksula gitsin..zoruna giden ne?..yoksulmusun/yoksunmusun/yoksulcukmusun..
aslına bakarsan yoksullar ile tuzu kurular karşı karşıya.. tuzukurumusun.
tuzu kurular ve onların müttefiki olan ankaranın egemenleri, AK parti vasıtasıyla merkeze taşınan yoksulları gördükçe feryat ediyorlar:
irtica geliyor.
aslında irtica gelmiyor, egemenlik gidiyor..
adelet bakanının dediği gibi ''avucunuzu yalarsınız''..
kaptırmayız size yoksulun, fakir fukaranın her (paranetez içinde ''her'') hakkını.

darkeye
15.03.2008, 14:54
ilk defa haberleri bu kadar sevinçli izliyorum (akp ve dtp kapatılsın en kısa zmanda).ama dedigim oldu görsün sosyal demokrat arkadaşar sonucu.bu ülkede vatansever devletçi milliyetçi insanlar oldukça bu devlet düşmez kimseye pabuç bırakılmaz İNŞALLAH KAPATILIR.TARİH TEKEKÜR EDER ;) fazilet partisi,refah partisi,hep.dep,hadep,özdep
http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/ga...=7720&rid=4369

geygel60
15.03.2008, 15:19
Arkadaşlar kapatma davasının hukuksal olmadığını tartıştılar akşam hukukçular. Böyle birşeyin olmayacağını savundular bende kapatmanın gerçekleşmeyeceğini düşünüyorum.Buda adamların işine gelecek yerel seçimler sonrası.Son kamuoyu yoklamarında %5 ila %6 oranında oy kayıpları olmuş bu kapatma davasıyla bu oyları geri kazanacaklar.Kapansa ne olacak önemli olan bu zihniyetleri temizleyebilmek a partisi gider b partisi gelir.
Yinede böyle bir dava açılması iyi oldu diye düşünüyorum serbestçe at oynatamayacaklar artık, çünki devletin en büyük gücünün yargının hep karşılarında olduğunu düşünecekler ona göre davranacaklar.

özcan1
15.03.2008, 15:19
atatürk düşmanı değil bu ülke insanı. çok az marjinal kişler böyle bir şeye cür'et edebiliyor. atatürk yaşamıyor..
ama sen bütün hilakerlıklarını, kurnazlığını faşizan eylemlerini atatürk üzerine yapıyorsan sana mudahele etmeme gücüm yetmiyor çünkü sen meşrutiyetini onun üzerinden sağlıyorsun. vicdan olmazmı insanda..
senin mantığına göre herkes takiyyeci, kurnaz. kurnazlık suçsa dünya yargılansın. senin varda benim neden siyaset yapma hakkım olmasın.
siyonizm ve abd işbirlikçi kimler besbelli. hem bir site kapatır gibi parti kapatılabiliyor. tıpkı israilli kafası
hadi yaa ben vergimi halkın ısınması için veriyorsam/vermek istiyorsam. vergi vermiş/mükellef gibi konuş. vergi verenin cacuğu ders kopara kopara üniversiteye giremezken. varsın vergi verenin bir parcasıda yoksula gitsin..zoruna giden ne?..yoksulmusun/yoksunmusun/yoksulcukmusun..
tuzu kurular ve onların müttefiki olan ankaranın egemenleri, AK parti vasıtasıyla merkeze taşınan yoksulları gördükçe feryat ediyorlar:
irtica geliyor.
kaptırmayız size yoksulun, fakir fukaranın her (paranetez içinde ''her'') hakkını.

Yukaridaki zihniyete sahip insan vergi vermiyor, vergiden faydalaniyor.
Mademki ben yanlişim "sinir ötesi harekatini Alkişlarla karşilayan zihniyetine yazim bu olur.
Atatürkün devrimleriyle, düşünceleriyle onun kanunlarinin sana vermis oldugu hürriyetle bu yazdiginin altina imzani atabiliyorsan genede Atatürkün yasayan felsefesine şükretmen lazim.
"Cumhuriyetin temel ilkelerini yok sayamazsın, Bağımsız ve egemen olan bir devletin, partiler üstü olan bir devlet politikası vardır. Devleti Bagimli uşak yapamazsin. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin devlet politikası, işgal güçlerinin yurttan çıkarılıp, Lozan Anlaşması sonucu ülke sınırlarının yeniden belirlenmesi ve kurucu devlet ve kurucu meclis tarafından yapılan 1924 Anayasası ile belirlenmiştir sen ve yandaşlarin bunu deyiştiremiyeceksiniz gücünüz yetmiyecektir." Atatürk Milliyetçiliği ile laik ve sosyal hukuk devleti ile bağdaşmalıdır. Demokrasinin bir veya birçok kuralına uymayan veya cumhuriyetin temel ilkelerinden olan laik ve üniter yapıyı, demokrasiyi yok etmeyi amaçlayan ve de demokrasinin tanıdığı hak ve özgürlükleri yasa dışı yorumlarla tarif ederek oluşturulan siyasi projeleri öne süremeyeceksiniz, sizler tarafindan ciddiye alinmiyan Kanundaki yeri böyle.
Yineliyorum Mademki ben yanlişim "sinir ötesi harekatini Alkişlarla karşilayan zihniyetine yazim bu olur.

alevierkaya
15.03.2008, 15:27
Şiirlerimiz ve Eğitim Sistemimizle ilgili bizleri bilgilendirdiğiniz,eksiğimizi tamamladığınız için teşekür ederiz.
Aydın eğitimcilermizle ilgili temenninize yürekten katılıyorum ve her şeye rağmen bu nitelikteki eğitimcilerimzin bizlere bu yöndeki ilerlemede rehberlik edeceklerine inancımı belirtir saygılar sunarım.

Bektaş ÇELEBİ

readme
15.03.2008, 15:33
uşak olan bir şeyi uşak yapamazsın söylemide neyin nesi..
dünya ile bütünleşme yeteneğin yoksa zaten öylesinde.. etkili değilsen milyonlarca etki altında kalacaksındır yani
25 kere sınır ötesi hareket yapılmış eline ne geçmiş.
aslında şöyle diyeceksin
cumhuriyetin temel ilkeleri sadece senin tasavurunla alakalı. bende başkya yönüyle bakabiliyorum mesala. bu günki algıladığınız cumhuriyetin temel ilkeleri kemalizm olarak yerini buluyor.
uşak olanı cilalamış ve dünya kamuoyunda hak arıyor o uşak.
türkiye 70 yıldır hiç değişmediki.
türkiye 70 yıldır büyük güçlerle her zaman stratejik işbirliğine girdi.
yani senin etin budun ne ki tuzu kuruluk yapıyorsun.
değil bir insanın ülkelerin hatta dünyanın bile geleceği garanti altında değil. neden bir şekilde mekanizmalar geliştiremiyor bu ülke gelişim için, yerini sağlama almak için. eğer bu sağlama alma kemalizm adı altında olacaksa hepimiz kemalist olalım. ne değişecek paran yoksa, insan kaynagın, beyin güçlerin... yani kemalizm deyince herşey bitiyormu..
sırf bir darbe ile 11 tane bankan batmışsa/ soyulmuşsa
beyin gençlerin başka ülkelerde tarak arıyorken
ekonomik krizlerde kocaman zengin zengin işadamlarımız TV ekranlarında hüngür hüngür ağlıyorsa
TMSF ler kuruluyorsa.
dünyada senin yerin yoktur, demektir.
bak şöyle diyeceksin kuzey ıragıda küçümsemiyeceksin, afrikayıda bilmem triniad tabaggoyuda
''herkes yahşi ben saman, herkes iyi ben yaman''. diyeceksin.. afına mahcuben..

Kara Davut
15.03.2008, 15:37
ama sen bütün hilakerlıklarını, kurnazlığını faşizan eylemlerini atatürk üzerine yapıyorsan sana mudahele etmeme gücüm yetmiyor çünkü sen meşruiyetini onun üzerinden sağlıyorsun. vicdan olmazmı insanda..
siyonizm ve abd işbirlikçi kimler besbelli. site kapatır gibi parti kapatılabiliyor. tıpkı israilli kafası
hadi yaa ben vergimi halkın ısınması için veriyorsam/vermek istiyorsam. vergi vermiş/mükellef gibi konuş. vergi verenin çocuğu sınav (hak) kopara kopara üniversiteye giremezken. varsın vergi verenin bir parcasıda yoksula gitsin..zoruna giden ne?..yoksulmusun/yoksunmusun/yoksulcukmusun..
irtica geliyor.

sevgili readme,
global dünyaya ayak uyduracağız diye özelleştirmeleri denetimsiz bir şekilde yapan ve yaptığı her özelleştirmeden zarar eden hükümetin savunulacak yanı kalmadı.bende parti kapatılması taraftaı değilim.tamam fakir halka yardımlar yaptı.ancak bu yardımları nereye kadar yapabilir.bu yardımlar için halk belediye kapılarında birbirini eziyor.insanlık dşı görüntüler sergileniyor.millete yardım etmek yerine istiham sahaları oluşturulsa daha iyi olmazmıydı.istihdam açmak yerine yapılan özelleştirmelerle binlerce insanda işinden oldu.işsizlik %1,5-2 oranında arttı.bu bilinen işsizler ordusu,ya bilinmeyenler.bakınız günlük haberlere her gün cinayet,gasp,kapkaç,hırsızlık..neden peki,insanların işi ekmeği olsa bunlar olurmu?vakıflar yasası sayesinde resmen fener patriğinin ekümenikliği tanınmış oldu.bu yasanın ardından hemen rum patriği ile papa toplantı yaptılar.bu toplantının kokusuda yakında çıkar.yabancılar bu yasa ile Türkiye'de istedikleri kadar tprak sahibi olabilecekler.tamam türban konusunda hak ve özgürlükler adına yapılması gerekenler için mhp ile birlikte adım attılar,ama mhp ne yaptı,kararı saygı ile bekleyeceklerini belirtip kenara çekiliverdi.Türkiye'de bazı şeyleri yapmak için,illede yasaları çıkaracak sayıda koltuğa sahip olunması mı gerekmiyor.pek ala bazı konularda meclis altındaki tüm partilerin görüşüne sunulup,ortak bir fikir beyan edilip uygulanabilirdi.akp iktidara geldiği günden beri,akp cephesinden söylemler çok ilginç,zira bülent arınç dindar bir cumhurbaşkanı istiyoruz demiş ve tüm sinirleri germişti.cumhurbaşkanının dindar olması kimi ilgilendirirki,veya halkın dinsiz olması,velev ki,müslüman olması yeterli değilmi veya vatansever olduktan sonra ateist olmasının ne zararı var.madm demokratik bir ülkede yaşadığımızı iddaa ediyoruz,bu kişilerinde Türkiye'de yaşama,seçme ve seçilme hakkının olduğunu kabul etmemiz gerekmez mi?Tayyip ve grubundakiler önce ağızlarına sahip olamadılar,sonra devletin temel varlıklarına.değerler konusuna gelince;hep,halkın temel değerleri olan varlıklara eğildiler ama bu halkın içinde sadece sünni müslümanlar yok.alevisi,şafiisi,hristiyanı,yahudisi,süryanisi, yezidisi,ateisti,sünnisi ile yoğrulmuş bir birliktelik var bu toplumda.
ab konusuna gelince,ab;akp için olsada olur,olmasada olur bir topluluk.zira bunu her defasında dile getiriyorlar.İKÖ üyesi olan ve kurucu üyeler arasında yer alan Türkiye,ab kapısını kapatırsa islam alemine yüzünü dönebilir.Fakat ab ile müzakerelerin nasıl geçtiği ve müzakerelere abd'nin avrupa ülkelerine verdiği telkinle başlanıldığıda bir gerçek.yani çok önemli bir adım olarak gösterilen müzakere sürei bile abd desteği ile başlamadı mı?yine fethullah gülen üzerindeki cezayı kaldıran yasa değişikliğini yaparak,milletin can damarına basılmadımı?bu ülkede baı şeyler yaşanmış olmuş bitmiş.birileri gitmiş bir yerlerde yaşıyor,bırakın orada yaşamaya devam etsin.bir kişinin keyfi için milyonlarca insanın keyfini kaçırmanın ne alemi vardı.siyaset kişilere yönelik yapılmaz,toplumlara yönelik yapılır.bu halk,başka alternatif görmediği için bu partiye oy verdi.yani karşısında adam gibi projeleri olan,üretim,gelişim ve atılım yapacak başka bir alternatif parti olmaması bu partiyi buralara taşıdı.Tamam sanıldığı gibi %47 ye erzak kömür dağıtılmadı ama ümit dağıtıldı,pembe hayaller dağıtıldı.gelgelelim bugün milletin çoğu verdiği oydan pişman.fakat bu kapatma yönündeki davadan çıkabilecek kapatma kararının bu halk üzerindeki etkisini çok merak ediyorum.acaba etkiye tepki doğarmı?acaba oylar artarmı?acaba bir kaos ortamı daha oluşurmu?

özcan1
15.03.2008, 15:59
uşak olan bir şeyi uşak yapamazsın söylemide neyin nesi..
dünya ile bütünleşme yeteneğin yoksa zaten öylesinde.. etkili değilsen milyonlarca etki altında kalacaksındır yani
25 kere sınır ötesi hareket yapılmış eline ne geçmiş.
aslında şöyle diyeceksin
cumhuriyetin temel ilkeleri sadece senin tasavurunla alakalı. bende başkya yönüyle bakabiliyorum mesala. bu günki algıladığınız cumhuriyetin temel ilkeleri kemalizm olarak yerini buluyor.
uşak olanı cilalamış ve dünya kamuoyunda hak arıyor o uşak.
türkiye 70 yıldır hiç değişmediki.
türkiye 70 yıldır büyük güçlerle her zaman stratejik işbirliğine girdi.
yani senin etin budun ne ki tuzu kuruluk yapıyorsun.
değil bir insanın ülkelerin hatta dünyanın bile geleceği garanti altında değil. neden bir şekilde mekanizmalar geliştiremiyor bu ülke gelişim için, yerini sağlama almak için. eğer bu sağlama alma kemalizm adı altında olacaksa hepimiz kemalist olalım. ne değişecek paran yoksa, insan kaynagın, beyin güçlerin... yani kemalizm deyince herşey bitiyormu..
sırf bir darbe ile 11 tane bankan batmışsa/ soyulmuşsa
beyin gençlerin başka ülkelerde tarak arıyorken
ekonomik krizlerde kocaman zengin zengin işadamlarımız TV ekranlarında hüngür hüngür ağlıyorsa
TMSF ler kuruluyorsa.
dünyada senin yerin yoktur, demektir.
bak şöyle diyeceksin kuzey ıragıda küçümsemiyeceksin, afrikayıda bilmem triniad tabaggoyuda
''herkes yahşi ben saman, herkes iyi ben yaman''. diyeceksin.. afına mahcuben..

-------------------------------------------------------------------------------
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=40862
70 yillik anayasasi deyismeyen var olan Türkiyeyi AKP mi deyisterecek?
-Türkiye Cumhuriyeti devletinde satmadik kurum kurulus birakmadiniz.
-Türkiye Cumhuriyeti devletini Elaleme peskes cektiniz.
-Türkiye Cumhuriyeti devleti TBMM yasak olan Türbani soktunuz.
-Türkiye Cumhuriyeti devleti temel ilkelerini yikiyorsunuz. Duuuuuuur buraya kadar
- Türkiye Cumhuriyeti devletinde ic savasin cikmasinimi istiyorsunuz?
- Türkiye Cumhuriyeti devletinin temel kurallarini deyistirirsen EL CEZİRE medyasi seni alkislar . bunumu istiyorsunuz?
- Türkiye Cumhuriyetinde yasiyan bütün vatandaslarin saglikli refahi yalniz AKP yandaslarinin zenginliyi olmamasi lazim.

bu isler konusma yeteneyi iyi agiz ustaligina benzemez yoksa herkes kizgin tavada parmagini yakar.

alişero
15.03.2008, 16:33
evet genel seçim önceside bu yapılmıştı şimdi de belediye seçimleri öncesinde de yapıldı.

kimileri halay çekip zafer şarkıları söylerken başbakan sirtte sizden artık daha fazla oy ve destek istiyorum diye nağralar atıyor....

söylediklerimizde ne kadar samimiyiz kendimizi sorgulama zamanı!! akp kapatılsın da kim nasıl kapatırsa kapatsın diyenler aynı anda cunta göreve diye bağıranlarmı?

kendinize güvenmekten neden kaçıyorsunuz neden 80 darbesini bir daha görmek istiyorsunuz hiçmi deniz asılırken vicdanınız sızlamadı?

ben 80 darbesini görmedim,yaşamadım şahit olmadım.

ama 80 darbesi hakkında yapmış olduğum her araştırma sonrası tüylerim diken diken oldu ve yaşamadan cuntanın yapmış oldukları hakkında dersimi yeterince aldım.

yaşı itibari ile 80 darbesini yaşamış arkadaşlara sormadan edemiyorum cuntadan ne hayır gördünüzde medet umuyorsunuz.

yaşadığımız bu durum tam olarak bir hukuk skandalıdır.(olmayan hukukun olmadık anda ortaya çıkması)

kendi halkına güvenmeyenler kendi halkından değilde bürokrasinin kirli çarkından medet umar.

akp zihniyetine direnecek kudreti kendi siyasal görüşümde yeterince buluyorum ve bulduğum içinde yargı kararının siyasi bir karar olduğunuda söylemeden edemeyeceğim.

halkı kukla olarak gören ve her anlatılanı anlaşılması gereken şekilde anlayanlardan olmamalıyız.

demokrasi yokken demokrasi savunulmazmı? evet türkiyede samimi bir demokrasi yoktur ne yapalım o halde militarizmi mi savunalım?

işte bizden istenilen bu arkadaşlar halk olarak darbeden başka bir yolun kalmadığını anlamak?

sosyalistler olarak biz anlamıyoruz anlamamaya da devam edeceğiz cunta bizim için hiç bir zaman yol olmayacaktır!!!!

sosyalist ideoloji savunucusu olarak her zaman halktan,doğrudan yana tavır koymaya devam edeceğiz halka zor olan acı olanı anlatmaya devam edeceğiz.

Kara Davut
15.03.2008, 16:42
sevgili özcan,
sizleri bilmem ama benim kızdığım nokta,ülke son 5-6 yıldır böyle değil.yani bu ülkede 1939'dan beri türlü dolaplar dönüyor.Atatürk'ün vefatından beri defalarca anayasa değişti.yeni anayasa'ya pek çok kanun hükmünde kararlar eklendi.anayasamız yamalı bohçaya döndü.zira hukuk sistemi yine öyle.adaletsizlik aldı başını yürüdü.ben bu ülkede,yeni ve sağlam bir anayasa hazırlanması ve uygulanması taraftarlarındanım.Kanunlardaki boşluklar sayesinde,herkes bu ülkede atını oynattı.oynatamayan yeni yasalar çıkardı.bu olayı sadece akp'nin üstüne yıkmak anlamsız.zira Türkiye,Abd ile ilişkileri sıkı tutsaydı(!),pek ala bu özelleştirmeler 15-20 sene öncede yapılabilirdi.yani zemin ve kanunlar buna müsaitti.bu ülkedeki hukuk profesörleri,1980 den beri neredeler.darbe sonrasında çıkarılan 82 anayasasını kimler yaptı.bu kadar gözden kaçan nokta anayasada neden var.Bu toplum avrupa'dan alınacak anayasa ile yönetilecek bir toplum değil.Zira avrupa'nın şartları ile Türk halkının şartları bir değil ki!siz temeli zamanında sağlamlaştırmazsanız,birilerinin gelip bu viraneyi birgün yıkacağı kesindir.Ancak sağlamlaştırırsanız kimse gelip zarar veremez.işte bu adımlar yıllarca atılmadı.anayasa mahkemesi,yargıtay,danıştay bu ülkedeki asli unsurlar,fakat neden hep son anda müdahale ediliyor.baştan işler neden sıkı tutulmuyor.bu şekilde müdahale edilmesi,halkın gözünde,yüksek yargının yanlı ve taraflı olduğu gibi yanlış anlaşılmalara sebep oluyor.halk adaletin bittiğini,iktidar partisine haksızlık yapıldığı kanısına vararak,daha sert ve holiganvari bir şekilde yeni oluşumda yerini alıyor.Türkiye'de parti tutmak,futbol takımı tutmaya döndürüldü.ortada bir amigo;ne derse o yapılıyor.bu sağ kanatta da böyle,sol kanatta da.holiganizm hızla yükseldi.meydanlarda kim daha çok bağırırsa,söz düellolarında kim altta kalmazsa onun başa geçeceği gibi bir imaj çizildi gözlerde.artık meydanlarda kimse projelerden bahsetmiyor.artık kimse Türkiye nereye gidiyor bunu anlatmıyor.herkes birbirine ip fırlatıyor,laf savuruyor,artistlik yapıyor.yanlarına çektikleri halkın sevilen sanatçılarıyla konser veriyor.millet şarkılarla uyutuluyor meydanlarda.Cumhuriyet Mitinglerin'dede,akp mitinglerindede aynı sahneler vardı.tek değişen sanatçılar ve siyasetçilerdi.birileri (güzel günler göreceğiz çocuklar) şarkıları söylediler,diğerleri (beraber yürüdük biz bu yollarda) dediler.bu ülkenin gelişimi için ne lazım,bağımsızlık için nasıl mücadele verilmeli,Türkiye'deki kanunlar ve adalet sistemi nasıl düzelir,gelişme ve yükselme yurt sathına eşit olarak nasıl sağlanır,bunlara hiç değinen hatta yakınından bile geçen olmadı.varsa yoksa söz düellosu,varsa yoksa çıkar kavgası.bu ülkeye,gerçekten vatansever,gerçekten halksever,ülkesinin maddi ve manevi değerlerini kurtarıp koruyabilecek,her kesimin fikirlerine saygılı,dürüst,akıllı,zeki,cin fikirli,elinde projeleri olan gerçekten liderlik vasıflarına haiz insanlar lazım.ve bunlar içimizde.dışarıda aramaya gerek yok.yeterki öncelikle, toplum olarak biz birbirimizi anlayalım,analiz edelim.birbirimizin sorunlarına kulak verelim.
saygılarımla.

platonika
15.03.2008, 18:33
Yargıtay Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Cumhurbaşkanı Gül'den il başkanlarına kadar pek çok isim ve çarpıcı iddia var. Bu iddialar ses ve görüntü kasetleriyle de destekleniyor.

İDDİANAMEDE NELER VAR

162 sayfalık iddianamede çarpıcı iddialar var.İşte bunlardan bazıları:

- Anayasanın laiklik ilkesi ortadan kaldırılmaya çalışıldı

- Erdoğan'ın sözleri laiklik karşıtı eylemlerin odağı

- AKP'nin 'yenilikçiyiz' söylemi gerçekçi değil

- AKP referansını dinden alan model öngörüyor

- Dini hükümleri referans gösterme çabaları var

- 11 belediye başkanına siyaset yasağı getirilmesi isteniyor. Bunlardan bazıları Isparta, Eyüp, Kocaeli ve Beyoğlu belediye başkanları..Bazı AKP'li il başkanlarına da aynı yasağın getirilmesi isteniyor.

- İddianamenin ekinde görüntü ve ses kayıtları var

- Parti içi soruşturmalar göstermelik

- Devlet kadrolarında siyasal islamcı kadrolaşma yapıldı

- AKP, Fazilet ve Refah Partisi ile bağını koparmadı

- YÖK Başkanı kanunlara uymayacağını açıkladı

- AKP'nin eğilimi siyasal islamdır. Siyasal İslam'ın temel düsturu şeriattır. AKP, şeriatı amaç edindiği için kaynağını şeriattan alan takiyyeyi kullanıyor.

- Danıştay saldırısı ile ilgili dava süreci de iddianamede

- Belediye başkanları hurafelerle dolu kitaplar bastırdı

Kapatma davasını başlatan süreç Başbakan Erdoğan’ın İspanya’da türbanla ilgili sözleri oldu. İddianamede Erdoğan’ın birçok sözü delil olarak gösterildi:

* VELEV Kİ: Erdoğan’ın, 14 Ocak’ta İspanya’da bir gazetecinin türbanla ilgili sorusunu yanıtlarken “Velev ki siyasi simge olsun. Siyasi simge olarak türban takmak suç mu? Simgelere, sembollere bir yasak getirebilir misiniz?” yanıtı.

* 3 ÇOCUK KONUŞMASI: Erdoğan Uşak’ta söylediği “Bunlar Türk milletinin kökünü kazımak istiyorlar, yaptıkları şey bu. Eğer nüfusunuzun azalmasını istemiyorsanız, bir ailenin 3 tane çocuğu olmalı. Takdir sizindir, o ayrı bir mesele” sözleri.

* AF AÇIKLAMASI: Erdoğan’ın yine Uşak’ta söylediği “Af yok.Suç işleyen cezasını çeker. Devlet katili affetme yetkisine sahip değildir. Katili affetme yetkisi aslında maktulün varislerine aittir, öyle olması lazım” sözleri.

* ULEMAYA SORUN: Erdoğan’ın AİHM’in türban yasağı kararını yorumlarken söylediği “AİHM’nin verdiği bu karara ben yargı kararı olarak uyarım, ama haklar, özgürlükler noktasında doğru bakmam. Mahkemenin de bu konuda söz söyleme hakkı yoktur. Söz söyleme hakkı din ulemasınındır. Açarsın o dinin mensubuna sorarsın, bunun dinde gerçekten emredici bir hükmü var mı?” sözleri.

KURMAYLARIN SÖZLERİ DE DELİL

İddianamede AKP kurmaylarının bazı açıklamaları da delil olarak yer aldı ve bu isimlerin siyasi yasaklı olması talep edildi. Siyasi yaşamı boyunca tüm partileri kapanan Bülen Arınt için de yasak istendi. Arınç’ın “TSE olmazsa, YÖK o zaman 5 tane türban modeli oluştursun. İsteyen öğrenci birini kullansın”, ”Ben laikliğe inanmıyorum, en azından bizdeki uygulanış biçimine“ sözleri iddianamede yer aldı.

Egemen Bağış da iddianamede

Başbakan Erdoğan’ın danışmanı ve İstanbul milletvekili Egemen Bağış’ın ”Türban, kamusal alan ve üniversitelerin dışında Meclis’te de geçerli olmalıdır“ sözleri iddianamede delil sayıldı.

Türban-don benzetmesi

AKP’Lİ Cüneyt Zapsu’nun ”Türbanını çıkar demek, sokaktaki bir kadına donunu çıkar demekten farksızdır“ sözleri laiklik karşıtı sayıldı.

Çelik’in 19 Mayıs açıklaması

Yalçınkaya, iddianamede Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in açıklamalarına da yer verdi. Bunlardan biri 19 Mayıs kutlamalarının “lise öğrencilerinin milliyetçilik duygularını sömürmek için yapıldığını” söylemesiydi.

‘Hamdolsun yangın mevsimine ulaştık’

Orman Genel Müdürlüğü Yangın Harekât Merkezi’nin bölge müdürlüklerine gönderdiği resmi yazı da deliller arasında yer aldı. Bu genelge dini ibarelerle süslenmişti. Resmi yazıda şöyle denilmişti: ”Hamdolsun ki bu yıl da yangın mevsimine ulaştık. Arkadaşlarımızın bir bölümü ulaşamadı. Rahmetullahi aleyhim ecmeıyn (Allahın rahmeti hepimizin üzerinde olsun). Allah korktuğumuzdan emin eylesin.”

özcan1
15.03.2008, 18:45
Evet sevgili Kara Davut arkadasim yorumun cok güzel anlasilir vaziyette.

Bütün yolun yarisi olan Türkiye Demokrasisini,bastan sil geriye dön "sariat systemini aşilayan ve savunanlari anlayamiyorum. Bir gün Atatürk öbür günde tayyipci olanlar hangi akla hizmet ettiyinide bende anlamiyorum. Tabiki bu yirtik yamali Demokrasiyi bir partiye yüklemek haksizliktir.
AKP nin eski Geri dönüşümlü tek tarafli olan siyaseti, cözüm yerine sokaklarda mesir macunu dagitip, milli iradeden bahsedip, milli deyerlere önem vermeyen Türk topraklarini peşkeş cekip sonra "yabancilar sirtlayip götürmeyeceklerki" ifade kullanan bir siyasi parti adami ve TC Başbakanin mekanizmasindan ne beklenir?

Yakinda bir cok iflaslarin hakim olacagi, Türkiye şariata dogru yol almiştir. Bunlar TBMM de Atatürk ilkelerine saygili olacaklarina dair yemin ettikleri halde Laik Türkiyede var olan kanunlari hice sayarak sayisi cok yanlişliklar yapmislardir.Yabanci Devletler şimdilik AKP partisi kapanmasin diye TC Temel yasasini kiniyorlar neden acaba.
Almanyanin Baden Würtemberg eyaletinde, islam dini Almanca serbest olacak ""konferanslar yapiliyor.bu nedir biliyormusun? Avrupadaki irtica faaliyetleri elemek icin, kimse baş edemiyor artik, irtibat neresi acaba?

Türkiye ucurumun esiyinde, iş işten gectikten sonra ana yasa mahkemeside elleri bagli seyredecek.

1980 Darbesi nedir ben ve benim gibileri cok iyi bilirler Faşist cuntaya hayir. ben darbeyi temenni etmiyorum. Ama iş işten gectikten sonra darbeyi özleyenlerde olacak buna emin olabilirsin.Bunlar yönetemiyor birakip gitsinler O,kadar Daha temiz politikacida kim bilmiyorum.

Saygilar

babannedemiyeli
15.03.2008, 18:48
ya aklım almıyor
böyle başları aklım almıyor
ama asıl bunları baş yapanları aklıma almıyor.

Halk için en büyük felaket, düşünce ve bilim adamlarının düşük ahlaklı kimseler oluşudur.

Halka hürmet edenler, hürmete mazhar, halkı tahrik edenler hakarete layık olurlar. Halka saygınlık veren kişi, saygın tutulmuştur. Halkı küçümseyenlerse saygı görmemişlerdir.

Halkın güvenini kazanınız ve onların iyiliğini istediğinize kendilerini inandırınız.

Halkın önderi olmak isteyen biri önce kendisini ıslah etmeli, daha sonra başkalarını ıslah etmeye başlamalı ve söz ile diğerlerine edep öğretmeden önce güzel davranışı ile onlara edep öğretmelidir.
HZ.ALİ

şengülce
15.03.2008, 19:20
evet genel seçim önceside bu yapılmıştı şimdi de belediye seçimleri öncesinde de yapıldı.

kimileri halay çekip zafer şarkıları söylerken başbakan sirtte sizden artık daha fazla oy ve destek istiyorum diye nağralar atıyor....

söylediklerimizde ne kadar samimiyiz kendimizi sorgulama zamanı!! akp kapatılsın da kim nasıl kapatırsa kapatsın diyenler aynı anda cunta göreve diye bağıranlarmı?

kendinize güvenmekten neden kaçıyorsunuz neden 80 darbesini bir daha görmek istiyorsunuz hiçmi deniz asılırken vicdanınız sızlamadı?

ben 80 darbesini görmedim,yaşamadım şahit olmadım.

ama 80 darbesi hakkında yapmış olduğum her araştırma sonrası tüylerim diken diken oldu ve yaşamadan cuntanın yapmış oldukları hakkında dersimi yeterince aldım.

yaşı itibari ile 80 darbesini yaşamış arkadaşlara sormadan edemiyorum cuntadan ne hayır gördünüzde medet umuyorsunuz.

yaşadığımız bu durum tam olarak bir hukuk skandalıdır.(olmayan hukukun olmadık anda ortaya çıkması)

kendi halkına güvenmeyenler kendi halkından değilde bürokrasinin kirli çarkından medet umar.

akp zihniyetine direnecek kudreti kendi siyasal görüşümde yeterince buluyorum ve bulduğum içinde yargı kararının siyasi bir karar olduğunuda söylemeden edemeyeceğim.

halkı kukla olarak gören ve her anlatılanı anlaşılması gereken şekilde anlayanlardan olmamalıyız.

demokrasi yokken demokrasi savunulmazmı? evet türkiyede samimi bir demokrasi yoktur ne yapalım o halde militarizmi mi savunalım?

işte bizden istenilen bu arkadaşlar halk olarak darbeden başka bir yolun kalmadığını anlamak?

sosyalistler olarak biz anlamıyoruz anlamamaya da devam edeceğiz cunta bizim için hiç bir zaman yol olmayacaktır!!!!

sosyalist ideoloji savunucusu olarak her zaman halktan,doğrudan yana tavır koymaya devam edeceğiz halka zor olan acı olanı anlatmaya devam edeceğiz.
ben 80 derbesini gördüm yaşadım şahit oldum dediğin gibi zor günlerdi

aspava
15.03.2008, 20:30
dün ilk kez duyduğumda bakkaldaydım bakkal bana akp kapatılıyor dediği zaman önce bayağı bir süre anlayamadım demek istediğini haberleri izliyordu ben kekeliyerek bildiğimiz akp mi? diye sordum adam evet o akp dedi ben tekrar şaşkın bir ifadeyle hani ampul olan akp diye tekrarladım adam tekrardan gülerek evet o akp dedi ben hani tayip erdoğanın akp si kapatılıyor öylemi dedim ve bu diyalog böyle komik ve benim bir o kadar şaşkınlığımla sürdü uzun bir süre haberleri bakkaldan seyrettim .
çoktan yapılması gereken birşeydi ama yinede isterseniz bana çok karamsar deyin yinede ben bunun altından farklı şeylerin çıkacağını düşünüyorum cumhuriyet baş savcısının yaptığı gayet demokratik bir haraket gerekiyordu böylebirşey ,fakat sanki bu olay sonun başlangıcını getirmeye başlıyor gibi geliyor tetikte olmamızın yararı var bundan sonra asıl herşeye hazırlıklı olalım diye düşünüyorum akp kapatılsada kapatılmasada bu olay bazılarının işine yarayacak gibi ortamı kausa sürüklemek ve miletimin içinde büyük olayların başlamasının nedeni olabilir bundan en başta yararlanıcak olan zaten olayların buraya gelmesine neden olan amerika olacaktır ...

readme
15.03.2008, 21:07
cumhuriyet baş savcısının yaptığı gayet demokratik bir haraket gerekiyordu böylebirşey ,fakat sanki bu olay sonun başlangıcını getirmeye başlıyor gibi geliyor tetikte olmamızın yararı var bundan sonra asıl herşeye hazırlıklı olalım diye düşünüyorum ...

haklısın kemalizm rület oynuyor bakalım kim kazanacak .umarım ülke kazanır. ve öyle bir kumarki; bütün kurşunlar tabancalarda bekliyor.

tek şansımız dünyanın bunu kötü bir şaka olarak algılayıp ciddiye almaması olacak.

şimdi özcan1 arkadaş diyorki neden heman batı ve ABD tepki gösterdi diye soruyor; haklı olarak..
adamları anlamak lazım.

normal olarak söylenebilecek en haklı söz lerden biri:

http://www.haberturk.com/haber.asp?id=61431&cat=110&dt=2008/03/15

efendim azarbeycandaki, kosavadaki, irandaki, ıraktaki hatta muhtemelen çin'deki birr çatlak sizi ilgelindirmiyormu.

''kelebek etkisi'' denen bir kavram teşekkül etmeye başlamış dünyada ve siz kendi içimizde kalalım, kendimiz oynayıp/çalalımı demek istiyorsunuz.

sayın karadavut özelelleştirmeden bahsetmişsiniz.. bende soruyorum kapalı piyasa ekonomosi, tekelleşme ve devletin eliyle yaratılan zenginlikler dönemini kaldıran turgut özal a ne kadar minnet borcluyuz acaba..

ebu turab
15.03.2008, 21:49
Açılan dava belli açılardan doğru ve haklı bir davadır. Bununla birlikte riskli bir davadır. Gelgelelim, laiklik gibi Türkiye'nin temelini teşkil eden bir Anayasa Maddesi üzerinde ub kadar oyunlar oynayan bir partiye de sırf seçmenlerin %47'sinin oyunu aldığı için müsamaha gösterilmesi mantık dışıdır. Bu bakış açısı zaten dokunulmazlıkların da kapısıdır, sonuçta meclise gidip çalan, çırpan, yakınlarına ihale kazandıran, milletin malını gasp eden vekil ve bakanları da halk seçiyor. "Bunları halk seçti, bunlara dokunamazsınız" anlayışı doğru değil, hukuk bunlara değil, olaylara bakar.

Evet pazartesi piyasalar çalkalanabilir fakat Türkiye ekonomisi hiçbir zaman stabil olmamıştır. AKP'nin sağlam bir ekonomi politikası olmadığını göz önünde bulundurursak, borsa toparlanma sürecine girdiğinde işler daha farklı olacaktır.

İşe siyasi açıdan bakarsak eğer, Avrupa ülkeleri ve Amerika'nın tepkileri kuyruk acısından başka bir şey değildir. Bir başka parti istediklerini bu kadar yerine getirebilir mi emin olamazlar. Yaptıkları yatırımların devamlarını bekliyorlar haliyle, ne de olsa AKP döneminde zamanında kanla alamadıklarını parayla alıyorlardı.

Bu süreçte muhalefetin tutumu da çok önemli olacak. Türkiye'de işe yarar hiç birşey yapmayan bir muhalefet var. Bunu şehirlerarası otobüslerde en arkada uyuyan yedek şöföre benzetebiliriz. Eğer iktidarın süresi dolar ya da seçim zamanı yaklaşırsa sesleri çıkıyor ama iktidar onlardan daha cin olduğundan beyhude oluyor çığlıkları...

Adalet süreci sancılı fakat doğru işlemektedir. AKP hükümeti icraatleriyle Türkiye Cumhuriyeti için bir tehdittir ve halkı kandırarak, odunla kömürle, boyalı laflarla çoğunluk sağlamaları mazeret sayılamaz. Başbakan göreve geldiği günden itibaren sadece kendi seçmenine yakın davranmış, işine gelmeyen kararlarda Anayasa Mahkemesigibi yüce bir kurumu dahi hakarete varan boyutlarda laflarla kirletmeye kalkmıştır. Halkın başbakanı olamamış, asıl sorunları arkaya atıp laik cumhuriyeti din sömürüsüne alet etmiştir.

Umarım adalet yerini bulur. Kuşkusuz yeni bir parti kurulacaktır fakat en azından sesini duyurmuş olur insanlar. Demokrasi parti kapatmamak kadar %53 ve oy kullanmayan milyonların sesini de duyabilmek, duyurabilmektir değil mi?

Kuzey Egeli
15.03.2008, 21:58
Evet demokrasi adına bir olumsuzluk:fakat laik cumhuriyet adına olması gerekiyordu.Çünkü artık cumhuriyetimizin temelleri sarsılmaya başladı.Ak parti tamamen fasist bir yönetim uygulamaya başladı.Ekonomi çok kötü,tamamen sömürü haline geldi.Tamamen amerika,nın güdümünde bir ülka olmaya başladı.Kara çarşaflılar üniversiteye doluştu.Baskıcı ve tamamen ulusal çıkarları gözetmeyen,satmadık bir değerimiz kalmadı bu parti sayesinde.Madenlerimiz,ormanlarımız,bankalarımız,b ilincimiz,kültürümüz.Birinin dur demesi gerekiyordu.Bence geç bile kaldı.

readme
15.03.2008, 22:04
hangi çalan çırpan parti kapatılmış bu ülkede sayın ebu turab..

çalan çırpan partinin kapatıldığını ıspatla ben ağzımı kapayım, ömür boyu susayımda..

menderes köpek davasından yargılandı ve idam edildi. erdoğanda kedi davasındanmı yargılansın yani..

ha bu arada evlere şenlik bir haber fırsat bu fırsat deyip ''dtp özerklik istedi''..

bu saatten sonra (sadece bir anlık kişisel tercihim) bütün akp lilerin DTP den yana oy kullanmasını istiyorum o zaman fırtına, buhran neymiş görülür.. dtp nin kapatılmasına zaten karşıydım.
onlarda yoksul, onlarda militarist laiklikten çok çekti.. ee nede olsa dtp de bu ülkenin partisi..
hoşunuza gittimi..

ebu turab
15.03.2008, 22:35
Bence şu an oluşturulmaya çalışılan suni bir kaos havasıdır ki hakkını vermek lazım, AKP'nin meclis grubu bu konuda kitap dahi yazabilir. AKP'nin kapatılması bu ülkeye zarar sağlamaz, ancak ve ancak bir süre yerinde saymasına yol açar. Bu da siyasi ve ekonomik açıdan gerileyen bir ülkede sürecin yavaşlaması demek, bir açıdan fena değil.

Şimdi yapılmakta olan hukukçuları vatan haini gibi gösterip, ülkeyi pazarlayan hainleri baştacı yapmak. Erdoğan gerek AKP öncesi gerek sonrasında ne tarz bir insan olduğunu kanıtladığı halde zengine zenginleşme yolunu açarak, fakire fakir edebiyatı yaparak, basına da gözdağı verip susturarak ya da kendi safına çekerek ayakta kalmayı başarabildi. Elbette dış kaynaklı destekleri de unutmayalım...

Parti kapatma sürecine anti-demokratik yaftası yapıştırılmasına neden karşıyım, bunu açıklayayım. Açıklarken de kendi fikirlerimden öte anayasayı kullanayım...

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ve Vekilinin asli görevleri siyasi partileri, tüzük ve kuruluşlarını, faaliyet ve eylemlerini, incelemek, denetlemek ve uygun gördüğünde soruşturma açmaktır. Kapatma davası açmak da görevlerinden biridir.

Hak verirsiniz ki Sn. Abdurrahman Yalçınkaya eşiyle olan kavgasına sinirlenip hıncını Türk Demokrasisinden almaya kalkmadı. Burada olaylar belli bir süreç içerisinde gelişmiş ve 160 sayfalık bir rapor hazırlanmıştır. Yani Başsavcı görevini kötüye kullanan bir siyasi parti ve liderine karşı kendi görevini yerine getirmiştir.

Siyasi Partilerin kapatılması da T.C. Anayasası'nda Siyasi Partiler kanunu'nda yer alır.

Buna göre bir siyasi partiye kapatma davası açılması için 3 ana ve bir ek madde vardır.

Bu maddeler ;

a: Siyasi partinin tüzüğünün Anayasa ilkelerine aykırı olması
b: Siyasi parti eylemlerinin Anayasa'nın 68. maddesini ihlâl etmesi
--- Anayasanın 68. maddesine göre siyasi partilerin tüzük ve eylemleri (kısaca), Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne, insan haklarına, eşitlik ve hukuk devleti ilkelerine, demokratik ve laik cumhuriyet ilkelerine aykırı olamaz.
c: Siyasi parti dış devletlerden veya güçlerden maddi yardım alamaz.

Anayasada bu konular gayet açık ve net. Burada da temel sebep "AKP'nin laiklik karşıtı eylemlerin odağı haline gelmesi" şeklinde açıklanmıştır ki bu Anayasa'nın 68. maddesine göre suçtur.

Eğer AKP kapatılırsa milletvekillerine ne olacak? Bu da Anayasa'da Siyasi Partiler Kanunu'nun 65. maddesinde düzenlenmiştir.

Buna göre, temelli kapatılan siyasi partilerin mensupları 5 yıl süreyle aktif siyasette yer alamaz, aday gösterilemezler.

İktidardaki parti için kapatma davası açılmasına demokrasiye vurulmuş darbedir demek suç unsurudur. Yüce Divan oturup konuyu inceleyecek ve AKP 30 gün içerisinde gerekçeli savunmasını sunmak zorunda. Anayasa Mahkemesi ülke sınırları içerisinde yetkileri en büyük olan ve bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nde hukuğun en yüce kurumudur. Hakkı, hukuğu, ülkenin sağlığını ve geleceğini de bütün ulemalardan, hepimizden iyi görür ve değerlendirirler. Eğer AKP'nin yaptıkları T.C. Anayasası'yla çelişiyorsa parti temelli kapatılacak ve Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül dahil 71 kişi siyasi yasaklı olacaktır. Eğer AKP o raporda yazılanları yapmadıysa ya da sunduğu gerekçe ve itirazlar kabuk görürse de iktidar partisi görevine kaldığı yerden devam edecektir fakat bu pek olası gelmiyor açıkcası.

Ama siz diyorsanız ki, "Anayasaya aykırı hareketleri olsa ne olur, %47 seçti AKP'yi" o zaman başka...

Caymaz
15.03.2008, 22:36
Bu girişimler çok anlamsız lüzumsuz ve amaçsız
Etten püsten mazeretler ile iddianame hazırlanmaz
İşini daha iyi yapmalıydı savcı
3 çocuk yapın konuşmasını dahi iddianameye koymuş

ebu turab
15.03.2008, 22:48
Bu girişimler çok anlamsız lüzumsuz ve amaçsız
Etten püsten mazeretler ile iddianame hazırlanmaz
İşini daha iyi yapmalıydı savcı
3 çocuk yapın konuşmasını dahi iddianameye koymuş

"eften püften" mazeretler anayasaya aykırıysa açılabiliyor... :wink:

Kara Davut
16.03.2008, 00:08
hangi çalan çırpan parti kapatılmış bu ülkede sayın ebu turab..

çalan çırpan partinin kapatıldığını ıspatla ben ağzımı kapayım, ömür boyu susayımda..

menderes köpek davasından yargılandı ve idam edildi. erdoğanda kedi davasındanmı yargılansın yani..

ha bu arada evlere şenlik bir haber fırsat bu fırsat deyip ''dtp özerklik istedi''..

bu saatten sonra (sadece bir anlık kişisel tercihim) bütün akp lilerin DTP den yana oy kullanmasını istiyorum o zaman fırtına, buhran neymiş görülür.. dtp nin kapatılmasına zaten karşıydım.
onlarda yoksul, onlarda militarist laiklikten çok çekti.. ee nede olsa dtp de bu ülkenin partisi..
hoşunuza gittimi..

sayın readme,
bu yazınızı,sinir bozukluğu ve üzüntü dolayısıyla yazdığınızı düşünüyorum.zira yazdığınız yazının,demokrasiyi destekler tarafı yok.bu ülkeyi partiler değil,parti içindeki hırsızlar soydu.bu hükümet,geçmiş hükümetin başlattığı bir operasyonun devamını getirdi.mesut yılmaz mavi akımla ülkeyi milyonlarca dolar zarara uğratıpabisini sayılı zenginler arasına sokarken,kendi partisinden birinin (sadettin tantan) bu yolsuzluğun üzerine gitmesi,olayların toplum bazında değl,kişiler bazında olduğunun kanıtıdır.akp'de bu başlatılan operasyonu devam ettirdi,daha doğrusu zorunda kaldı.çünkü ilmeğin ucu ortaya çıkmıştı.sadece ipin ucunu çekmek akp'ye kaldı.uzan davası yine aynı şekilde,eski hükümet zamanında başlamıştı.yine demirel'lerin davası ona keza.ancak vurgunu yaptığı yasalarla,legal hale getirdi.kemal unakıtan için yapılan yasada bunun belgesidir.
bu ülkede akp'ye oy veren insanlar bir ümidin peşinden koştu.acaba mı dedi.ancak birinci kurdukları hükümetleri zamanında,halkın ağzına bir parmak bal çalan akp,asıl niyetini oylarını %47'ye çıkardıktan sonra ortaya koydu.bu bir nevi ikiyüzlülüktür.bu milletin oyunu bu yasaları(türban,vakıflar,ssgy,kanun hükmünde kaarnameler) çıkarsın diye vermedi.ekonomiyi düzeltsin,istihdam sağlasın,yıllardır bela olan enflasyonu,imf'yi defetsin diye verdi.yani halkın iyi niyeti suistimal edildi.
şimdi siz kendi adınıza dtp'ye oy vermek isteyebilirsiniz,verebilirsinizde.zira yasal olarak hala TBMM içinde bulunan bir partiye oy vermek sizin seçiminiz.ancak milletin sizin gibi duygularıyla hareket edeceğini pek düşünmüyorum.zira ülkede bir gerginlik ortamı olmadıkça,kaosa sürüklenmedikçe,isteyen istediğine oy verebilir.bakarsınız yeni bir parti kurulur ona verirsiniz,tedirgin olmayın.ortada kesin bir kararda yok zaten.

guvenbektas
16.03.2008, 00:19
ınsallah artık kapatılır.ancak sunu unutmayalım refah partısıde kapandı ama sıhınler yıne bı araya geldı akp oldu.onmelı olan kapattıktan sonra zıhınlerıde yargılayıp cezalandırmak.bunun ıcınde bıseyler yapılmalı.ama tabıkı en kısa surede hatta pazartesı gunu mesaı bıtmeden kapatsalar ne guzel olur.

Birrahber
16.03.2008, 00:30
AKP KAPATILMAMALI.
NEDEN DEMEYİN HEMEN YADA KIZMAYIN.
BU ADAMLAR ABD'NİN DESTEĞİ İLE İÇERİDE İNSNLARIN ACIMA DUYGUSU VE MAZLUMU SEVMESİ HİSSİ İLE BAŞA GELDİLER.
[B][COLOR="Red"]İNANIN Kİ BUDA AKP'NİN BİR OYUNU[COLOR="Black"]
KENDİLERİNİ TABANINA VE DİĞER DÖNEK İNSANLARA ANLATMADILAR ŞİMDİYE KADAR HEP AĞLADILAR VE BÖYLE BİR ÇIKIŞLA YENİDEN AĞLAYACAKLAR. YOKSA ADAMA BÜYÜK BİR ÇOĞUNLUĞUN VARDI NİYE İSTEDİĞİMİZİ YAPMADIN DİYE.
ŞİMDİ CEVAPLARI HAZIR "[COLOR="Red"]BEN TAM YAPACAKTIM BENİ UF ETTİLER HÜNGÜR:sad::sad:
YANİ YİNE BAŞA GELECEKLER. BAKIN YEREL SEÇİMLER GELDİ.
GERÇİ DAHA EVVEL ZAMLAR GELDİ AMA KİMSENİN BİR ŞEY DEDİĞİ YOK.
YANİ CANLAR BU KAPATILMA AKP'NİN HAZIRLADIĞI BİR OYUN.
BAKIN DAHA HİÇBİR YETKİLİ AÇIKLAMA YAPMADAN HÜKÜMET BAĞIRDI KUYRYĞU ARABA ALTINDA KALMIŞ ŞEY GİBİ.:shuriken:
:excl:
:stuart:

darkeye
16.03.2008, 00:39
anayasamızda herşeyin oldugu gibi ÖZGÜRLÜGÜN DE sınırı çizilmişir.çünkü ATATÜRK zamanında yapulan devrimler konulan yeni sistem yeterince çagdaş,demokratik ve özgürlükçü.bir parti isterse %100 oy oranı ile gelse bile iktidara herşeye dokunma hakkı olamaz.anayasanın ilk 3 ve 4 . maddeleri buna karşı çıkar yani otomatik koruma sistemi var.iyi güzel hoş olan herşeye acık ama laiklige ülke huzurunu ekonomisini insan haklarını bilfiil tahrip edici unsurlar sözkonusu oldugu anda direkt olarak TOKAT gibi vurur iktidardaki vekillerin başına.
Diyorsunuz ki ORDU müdehale etmesin.tabiki ilk tehdit unsurunda ordu yargıtayın bu kararına müdehale etmeyecektir.ORDU SON ÇÖZÜMDÜR YANİ DARBEherşey kademeli olarak başlar. birinci kısım hukuk kuralları çercevesinde durum gözönünde bulundurulur.eger durum degişmez ise halkın sesleri herbiyanan feryat ederse iktidara o zaman 2. kademe olarak ORDU devreye girer ve sıfırdan hayat başlar.Kİ EN ETKİLİ ÇÖZÜM BUDUR.
şimdi forum üyeleri arasında sosyal demokratlıgı eşitligi savunan arkadaşlar,global dünya görüşü insan sevgisi diye haykıran arkadaşlar benim söylemlerime karşılık olarak VAMPİR,FAŞİST, gibi yakıştırmalar yapacaklardır.unutmasınlar ki var olan anayasa bu söylemlerinizin,beklentilerinizin hepsine karşılık veriyor eksiksiz olarak.ama ben bazı şeyleri anladım ki TATMİN OLAMIYORSUNUZ.bu da sizlerin yeni bir sistem getirmekten olan hevesiniz diye düşünüyorum(dil,din,yaşam).bu durumdam sizlerin istedigi sistemi ben sosyal demokrat bir ortam degil KOMİNİSTÇE BİR BEKLENTİ OLARAK DEGERLENDİRİYORUM.
saygılarımla...

guvenbektas
16.03.2008, 00:39
olurmu hıc kapatılsınkı en azından kısa bırsurede olsa kafamız rahat olsun.

darkeye
16.03.2008, 00:47
bu ülkeyi bu halkı,bu demokrasiyi bu laikligi hiçbir insanoglu ÇALKANTIYA,SIKINTILI DÖNEME sürüklemeye hakkı olmamalı.OLAMAZ DA...

özcan1
16.03.2008, 01:59
haklısın kemalizm rület oynuyor bakalım kim kazanacak .umarım ülke kazanır. ve öyle bir kumarki; bütün kurşunlar tabancalarda bekliyor.

tek şansımız dünyanın bunu kötü bir şaka olarak algılayıp ciddiye almaması olacak.

şimdi özcan1 arkadaş diyorki neden heman batı ve ABD tepki gösterdi diye soruyor; haklı olarak..
adamları anlamak lazım.

normal olarak söylenebilecek en haklı söz lerden biri:

http://www.haberturk.com/haber.asp?id=61431&cat=110&dt=2008/03/15

efendim azarbeycandaki, kosavadaki, irandaki, ıraktaki hatta muhtemelen çin'deki birr çatlak sizi ilgelindirmiyormu.

''kelebek etkisi'' denen bir kavram teşekkül etmeye başlamış dünyada ve siz kendi içimizde kalalım, kendimiz oynayıp/çalalımı demek istiyorsunuz.

sayın karadavut özelelleştirmeden bahsetmişsiniz.. bende soruyorum kapalı piyasa ekonomosi, tekelleşme ve devletin eliyle yaratılan zenginlikler dönemini kaldıran turgut özal a ne kadar minnet borcluyuz acaba..

Yahu güzel kardeşim Bu forumda elenerek yazilanlar sahtemi?
Dünya kamuoyundaki bildiriler yalanmi?
Dünyada gelmiş geçmiş iflas etmis faşizm systemidemi yalan?
AKP nin soygunlari yalanmi?
Sagdaki ve soldaki beynimizdemi yalan?
Beni ne Azerbeycan ne iran ne irak ne kosovo nede çin Devletleri ilgilendiriyor.

Beni ilgilendiren bir Devlet var, Oda benim Laik TC devletim.

Sen beyazla siyahi kariştirip bulanik bir renk yaratmaya çalişiyorsun,
Yapma yanliştir bunlar.

Bak sana şair bir iraklinin 18 yil önce okudugum şiirini yazayim.

-Altinini kaybeden altin pazarinda bulur
-Sevgilisini kaybeden bir gün gelir unutur
-Devletini kaybeden devletini nerede bulur.

Benim gayem seni kirmak veya üzmek deyil, ben senin etrafina bakmani rica ediyorum, bu Devlet hepimizin kiymetini bilelim...

çerkez_ethem
16.03.2008, 02:08
militarist yaklaşımları ve görüşleri hayretle okuyorum!
özgürlüğün ne anlama geldiğini bilmeyenler özgürlüğünde anayasayla belli bir yere kadar var olduğunu söyleyecek kadar acizleşiyor.
bunun anlamı hayatında insan gibi değilde şimdi burada adını telafuz etmek istemediğim ,boynunda iple yaşayan bazı canlılar gibi hayata baktığını gösteriyor ve herkeside kendi gibi zannediyor hayır arkadaşım hayır herkes sen ve senin gibiler gibi değil .

herhangi bir siyasi ideolojiye saygılı olmak, herhangi bir siyasi görüşü benimsemek kadar kutsaldır.

akp chp dtp mhp veya başka bir P
akp kapatılmamalıdır kapatılamaz kapatılmayacaktır

ordu göreve evet!! ordu tek ve gerçek görevine yani kışlasına.marş marş.

çerkez_ethem
16.03.2008, 02:27
olurmu hıc kapatılsınkı en azından kısa bırsurede olsa kafamız rahat olsun.

yok canım başka anti demokratik veya militarist bir isteğiniz var mı?

veya halkınıza yönelik reel politikalar üretip ülke sorunlarına rasyonel objektif ve demokratik yaklaşımlarla iktidara gelip aynı doğrultuda akp den kurtulmaya ne dersiniz ?

bunu yaparsanız,
ikide bir ordu göreve ,ordu kuzey ırak'a, ordu afganistan'da amerikanın jandarmalığını yapmaya, deyip ağlamamıza gerek kalmaz ne dersiniz?

sizcede öyle değil mi?

hasta siempre socialism
venceremos..

darkeye
16.03.2008, 02:37
neden hala kof beyinli insanlar birbirleriyle yaşamayı degilde illa da özgürlük adı altında burada ağlanırlar anlam veremem.hangi ülkede gördün özgürlüğün sınırsız oldugunu.yada bu ülkede çok aşırı şekide özgür olduklarının anlayamayacak kadar acizleryada kelime üret