Orijinalini görmek için tıklayınız : sgss geri çekildi

toprak62
15.03.2008, 12:01
sgss akp yönetimi tayip erdoğan tarafından geri çekildi...

eylem ve yargıtayın kapatma süresince pisliklerini temizlemek için attıkları adımlar... son çırpınışları...

toprak62
15.03.2008, 12:09
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nda değişiklik yapabileceklerini belirterek, sosyal taraflarla gelecek günlerde bir araya geleceklerini bildirdi.

Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nden ayrılırken, gazetecilerin Sosyal Güvenlik Reformuna ilişkin sorularını yanıtladı.

Bakan Çelik, bir soru üzerine, reformda bir ertelemenin söz konusu olmadığını belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Sosyal Güvenlik Reformu konusunda bir görüşme yaptığını ifade eden Çelik, tasarıda bir değişiklik yapılıp yapılmayacağına ilişkin soru üzerine, “Bunu sendikalara daha önce de söyledim. Değişiklik yapabiliriz, sosyal taraflarla önümüzdeki günlerde bir araya geleceğiz” dedi.

Bakan Çelik, partisi hakkında açılan kapatma davasına ilişkin sorulara ise yanıt vermedi.

Kamuoyunda büyük tartışmalar yaratan, Başbakan Tayyip Erdoğan ile Emek Platformu’nu karşı karşıya getiren ve 10 binlerce çalışanın sokaklara dökülmesine neden olan Sosyal Güvenlik Yasa tasarısında geri adım atıldı. AKP, MKYK toplantısında aldığı bir kararla yasa tasarısının tümünü gözden geçirme kararı aldı. İktidar partisinin kararı, Emek Platformu’nun tüm Türkiye’de hayat durduran iş bırakma eyleminin hemen ardından alındı. Türk -İş ve diğer STK’ları yeni düzenlemeyle ilgili ‘Yalan söylemekle’ suçlayan Başbakan Tayyip Erdoğan, dün de iş bırakma eylemi yapanlara yönelik sert açıklamalarda bulunmuştu. Ancak AKP MKYK toplantısında, Emek Platformu’nun istediği gözden geçirme kabul edildi. AKP, önümüzdeki hafta TBMM gündemine gelmesi beklenen Sosyal Güvenlik Yasa tasarısının tümünün gözden geçirilmesi kararı aldı.

Karar üzerine, sendikalar memnuniyetlerini dile getirirken, şunları söylediler:

TÜRK-İŞ BAŞKANI MUSTAFA KUMLU: Haber doğru ise memnunluk verici bir karar. Bizim talebimiz belli. İsteğimiz, tasarının yeniden gözden geçirilip, taleplerimizin dikkate alınmasıydı. Dilerim bu gerçekleşir.”

DİSK BAŞKANI SÜLEYMAN ÇELEBİ: Harika. Demek ki bu konuda ortaya koyduğumuz iradenin haklı olduğunu ve amacına ulaştığını gösteriyor. Bu yasanın bu şekilde çıkarılması halinde daha etkin eylemler yapacağımızı ilan etmiştik. Bu bir sağduyudur. Mağdurların sesi başarıya ulaştı.

TTB BAŞKANI GENÇAY GÜRSOY: Kamuoyu tepkisini dile getirdi. Hükümet de bu mesajı aldı. Şimdi yapılması gereken yasanın bilimsel verilere dayanarak, tartışarak yeniden ele alınmasıdır. Çok ciddi bir kamuoyu tepkisiyle karşı karşıya kalan hükümetin böyle bir kararı vermesi bizi mutlu etti. Tüm meslek örgütlerinin de yer aldığı eylemimiz sonucunda hükümetin zaten geri adım atması gerekirdi.

Eylemler yasadışı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan ülke genelinde gerçekleştirilen “iş bırakma” eylemlerine tepki gösterdi. Eylemlerin yasadışı olduğunu ifade eden Erdoğan, “Demokratik hukuk devletinde bu hareketin manası var mı” dedi. İş yavaşlatmaya izin veren bir yasa maddesi olmadığının altını çizen Başbakan Erdoğan, bunu yapmanın insanlara zulüm olduğunu savundu. Erdoğan, hastanede iş yavaşlatan bir kişinin ağır çalışarak oraya gelen hastaları mağdur edeceğini, vatandaşın akaryakıt israfına yol açacağını savundu.

Çalışmayıp yürüdüler

UZUN bir aradan sonra kamu çalışanları ve işçiler hükümetin Sosyal Güvenlik Yasa tasarısına karşı tüm Türkiye’de dün saat 10:00’dan 12:00’ye dek iş bıraktı. Eylem kapsamında, İstanbul’da da çeşitli gösteriler yapıldı. İşçi ve memurlar 11:30’da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi bahçesinde buluştu. “Emeğimiz onurumuzdur, yaşasın sınıf dayanışması”, “Mezarda emeklilik istemiyoruz”, “Kıdem tazminatı gaspına izin vermeyeceğiz” yazılı pankartlar açarak Saraçhane Parkı’na doğru yürüyüşe geçti. Türk Tabipler Birliği MK Üyesi Ali Çerkezoğlu hükümetin türban ve operasyon tartışmalarının gölgesinde yasa tasarısını geçirmeye çalıştığını, ancak bunun hesabının sorulacağının altını çizdi.

Sınıfları boşalttık yaşasın eylemimiz

TÜRK Eğitim-Sen’e üye eğitim çalışanları da okullarda 2 saat iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Halim Şaşmaz İlköğretim Okulu’nda basın açıklaması yaptı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise eyleme katılan öğretmenler hakkında yasal işlem yapılacağını söyledi.

kaynak:Ajanslar (haberturk)

insanlar kardeş
15.03.2008, 12:52
Örgütlü mücedele her zaman sonuç almasını bilmiştir.
Mücadele kararlılıkla devam ederse neden olmasın
Çıkardıkları yasaları onlara yedirmek boynumuzun borcu olsun
Gelecegimizi karartmaya çalışanlar bu gafletten uyanana dek hep bir ağızdan haykırmalıyız canlar .....
saygılarımla...