Orijinalini görmek için tıklayınız : Başbakan ve Laiklik!

chatlakalper2
15.03.2008, 17:44
Sayın başbakan geçenlerde yaptığı konuşma esnasında şu cümleleri sarfetmiştir:
"Baş örtülü insanlar da herkes kadar laiklikten yanadır" ve şu şekilde devam etti: "Meselelere bu açıdan bakmayı deneyin. Şunu da unutmayın. İstismar çift yönlüdür. Başı açık ya da kapalı, dindar ya da ateist, hoca ya da öğrenci, şu siyasi partiden ya da bu siyasi partiden, hepimizin aynı tarafta olduğunu siz de fark edeceksiniz. Ben buna inanıyorum. Vatandaşlarıma sesleniyorum; Yaşam biçiminizi tehdit altında, kendinizi sosyal baskı altında hissederseniz, biliniz ki güvenceniz laikliktir, laik sistemdir. Biliniz ki, güvenceniz laik sistemin savunucuları olarak bizleriz.
Sayın Başbakan ‘ın aslında çok kötü bir huyu var :Unutkanlık…
Başbakan, daha İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemlerde laiklikle ilgili yukarda yazılanların tam zıddı sözler söyleyerek adeta farklı bir kişilik ortaya koyuyor.
Tarih : 1994
Yer: Refah Partisi Ümraniye İlçe Örgütü’nün açılış töreni.
Çok fazla değil bundan 14 yıl once, Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı, Laiklik sisteminin bugunkü en büyük ‘savunucusu’ Recep Tayyip Erdoğan aynen şu şekilde bahsediyor : ‘’Bu ülkenin yüzde 99'u Müslüman. Hem laik, hem Müslüman olunmaz. Ya Müslüman olacaksın, ya laik. İkisi bir arada olduğu zaman adeta ters mıknatıslanma yapar. Mümkün değil, ikisinin bir arada olması. Durum böyle olunca ben Müslümanım diyenin tekrar yanına gelip bir de aynı zamanda da laikim demesi mümkün değil. Niye? Çünkü Müslümanın yaratıcısı olan Allah kesin hakimiyet sahibidir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bak yalan koskoca bir yalan.’’
Peki sayın başbakan , daha geçenlerde ki bir konuşmanızda kişiler değil devlet laik olur diyordunuz… 14 senede ne değiştide birden böyle çark ettiniz. Demek ki siz karıştırıyordunuz devletin veya bireyin laik olup olmadığını. O zaman ki konuşmalarınızı baz alarak ‘ben laikim’ diyorum. Peki ben şimdi müslüman olamıyor muyum? Diğer türlü düşünürsek; ‘ben müslüman’ım , şimdi laik değil miyim?’
Allah’ın hikmetinden sual olunmaz sayın başbakan ama görüyorum ki aslında bu 14 yılda sizde değişen hiçbirşey yok! O zamanlarda Radikal İslamcı bir parti olan Refah Partisi için çalışıyordunuz. Şimdi ise ‘ılımlı islam’ adıyla yola çıkan AKP için…. Ama size tebrik ediyorum , yavaş yavaş doğru yolu bulacaksınız.
Peki laikliğin ne olduğunu biliyor musunuz?
Ulu Önder size gerekli cevabı versin : Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye karşı değiliz. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyor, kasıt ve fiile dayanan tutucu hareketlerden sakınıyoruz.(1926) Mustafa Kemal ATATÜRK
Laiklik ne imiş şimdi öğrendiniz mi?

Biz yaz ortasında dağtılan bir çuval kömüre, una, makarnaya kanacak bir gençlik değiliz.Halk artık o kadar kötü durumda ki, iktidarınıza o kadar bel bağladı ki, onlarda bir umut , sizin ‘El-Kaide Terörist’I Hikmetyar’ın ‘’ eteklerine yapıştığınız gibi halkta size yapıştı…

Allahtan Temennim Halkım bu gaflet uykusundan bir an once uyanır… Yoksa herşey için çok geç olacak…

öykücan
31.03.2008, 15:31
Allahtan Temennim Halkım bu gaflet uykusundan bir an once uyanır… Yoksa herşey için çok geç olacak…

cok begendim yazini cok tesekkürler paylasimin icin...

demokrasiyi bir trene benzeten bir insandan ne bekleriz ki...istedigim yerde biner istedigim yerde inerim diyor...
94 yilinda öyle düsünür simdi ise cikari geregi baska türlü...

biz halk olarak, devlet olarak zaten satilmisiz amerikaya...

benimde dilegim halkin bu gaflet uykusundna uyanmasi artik!!!

toprak62
31.03.2008, 20:48
türbanlı bir kız da geçen siyaset meydanında laik olan dinsizdir dedi... al işte nolcak şimdi
kendi kazdığı kuyuya kendi düşüyor. ya adam ya bilerek kendisine dava açılmasını sağlıyor yada harbiden salak...

Özgür insan24
31.03.2008, 20:54
Amerikan işbirlikçisi AKP ve sahte laikçiler daha çok sömürmek ve zulmetmek için çatışıyorlar.mesele kim yönetecek kavgasıdır...

devleti laik olarak tanımlayanlar laikliği savunamaz
amerikan uşağı halk düşmanları inanç özgürlüğünü savunamazlar...

ebu turab
31.03.2008, 22:06
başbakan sözde laiktir. özünün ne olduğunu, hamurunun vakt-i zamanında nasıl yoğrulduğunu bilen biliyor.

bunlar hep basit oyunlar. bir tarafını tuttursalar, diğer tarafın dikişi atıyor. ama adamlar zaten mantıkla oy almıyorlar ki, sömürüyle, cambazlıkla topluyorlar oyları. o yüzden ne dediğinin pek bir önemi yok, arkasında o her ne derse dersin delicesine savunacak bir kitle var. çünkü irdelemeden savunuyorlar, adamı halife gibi görüyorlar.

bir gün herkes anlar, görür umarım gerçek yüzlerini.