Orijinalini görmek için tıklayınız : Bence Kapatılacak
Şirin Baba 17.03.2008, 20:35 Bence kapatılacak
BAŞTAN söyleyeyim:
Tersi çıkarsa...
Ne bikini giyerim... Ne kellemi keserim... Ne de Taksim Meydanı’nda -affedersiniz- anırırım...
Lütfen benden "Münasebetsiz Ahmet Çakar Efendi tavrı" ya da "Dikkat çekmek için kıvranan Hıncal Efendi çıkışı" beklemeyin...
Ancak...
Münasebetsizlik yapmama kararlılığım, "iddiasız" olacağım anlamına gelmesin...
Evet, iddialıyım... Bu parti kapatılacak!
* * *
Kapatılacak, çünkü...
Yasalara göre bir partinin "laiklik karşıtı faaliyetlerin odağı" olması durumunda kapatılması mümkündür... Anayasa Mahkemesi üyelerinin, "AKP’nin laiklik karşıtı faaliyetlerin odağı" haline geldiği yönünde bir hüküm vermeleri, geçmiş kararlardan edindiğimiz tecrübeye göre, hiç de imkansız gözükmemektedir.
Kapatılacak, çünkü...
Eğer "laiklik karşıtı faaliyetlerin odağı" olmak, parti yöneticilerinin ya da üyelerinin bazı sözlerine ve fiillerine dayandırılacaksa, bu konuda mahkeme üyelerinin elinde hayli malzeme vardır...
Kapatılacak, çünkü...
Başbakan Erdoğan’ın, "birden fazla kadınla evlenmenin koşulları" ya da "katili affetme hakkının maktul yakınlarına ait olması" gibi çok tehlikeli konularda, laik bir devletin başbakanından ziyade, çalışkan bir imam-hatip mektebi talebesi gibi konuşması, "kapatmacı yaklaşımlar" için bulunmaz dayanak olmuştur...
Kapatılacak, çünkü...
"Kapatılırsa yüzde 60’la geliriz" sözünün bir anlamı olmadığı bilinmektedir... Düşünün: AKP içinde "Cennetle müjdelenen" 71 önemli adamın önemli bir kısmı yasaklı olacak... Bundan daha önemlisi Erdoğan yasaklı hale gelecektir... AKP’nin her şeyi durumunda olan Erdoğan’ın yasaklı olması halinde, her şeyini kaybetmiş yeni bir siyasi hareketin, en azından yakın vadede şansı ne olur?
Kapatılacak, çünkü...
"Türban" konusunda atılan hesapsız kitapsız adımlar da bu konuda malzeme sunmuştur... Fazilet Partisi’ni anımsayın: Bu parti de yönünü AB’ye çevirmişti... Bu parti de üslupsuzluklardan uzak durmaya gayret ediyordu... Bu parti de vitrinini yenilemişti... Ama sonra ne oldu? Merve Kavakçı olayı, partinin kapatılması için yeterli neden sayıldı... Kavakçı olayını Fazilet’in kapatılması için yeterli bulan "Yüce Mahkeme", AKP’yi kapatmaz mı?
Kapatılacak, çünkü...
Erdoğan’ın "Değişmedik" vurgulu açıklamaları, iddianameye Erdoğan’ın o eski ve çok tehlikeli sözlerinin girmesine yol açmıştır. Bu durumda "Yüce Mahkeme"nin önünde değerlendirilmeyi bekleyen epey tehlikeli söz bulunmaktadır.
* * *
Dikkat!
"Kapatılacak" demek, "Kapatılsın" demek değildir...
Bu yüzden "Tayyip sen bizim her şeyimizsin" diyenler, bana kızmasınlar...
İlle de kızacaklarsa...
Ellerinde çoğunluk olduğu halde...
"Parti kapatma" meselesini Avrupa standartlarına kavuşturmayan AKP yöneticilerine kızsınlar...
"Rejimi ürkütmeme" adına bu konuda AB standartlarını hayata geçirmeyenler, şimdi "ürkütücü gerçek" ile karşı karşıyadır.
Ve meselenin özü de budur.
Tayyip’in o meşhur şansı dönüyor mu?
BİRİNCİ ŞANS Tayyip Erdoğan, 1991 seçiminde Refah Partisi İstanbul Milletvekili seçildi... 11 gün sonra, "tercihli oy" uygulaması nedeniyle milletvekilliğini kaybettiğini öğrendi... Bu haber karşısında üzüntüden bayıldığı bile iddia edildi... Ancak bu durumun siyasi geleceği için müthiş bir şans olduğu sonradan ortaya çıktı: Eğer 1991’de milletvekili seçilseydi, 1994’te İstanbul’a belediye başkanı olamayacaktı...
İKİNCİ ŞANS İstanbul’un yaşanacak yer olmaktan çıktığı Sözen döneminin ardından İstanbul’a belediye başkanı olması zaten büyük bir şanstı... Bir de susuzluktan kıvranan kentin üzeri, Erdoğan’ın başkan seçilmesinin hemen ardından yağmur yüklü bulutlarla dolmasın mı? Herkes "Bu Erdoğan çok şanslı adam" demeye başladı.
ÜÇÜNCÜ ŞANS Tam belediye başkanlığı dönemi bitiyordu ki, bir şiir okuyup hapse girmesin mi? Böylece "Mağdur" ya da "Mazlum" sıfatlarıyla şereflenmesin mi? Ve tam bu sıralarda Fazilet Partisi kapatılmasın mı? Böylece Erdoğan’a, Erbakan hareketinden kopup yeni bir bayrak açmak için müthiş bir fırsat doğdu...
DÖRDÜNCÜ ŞANS Ülkenin büyük bir krize girdiği bir dönemde yeni bir parti ve "mağdur" kimliğiyle ortaya çıkan Erdoğan, bir anda "Beklenen kurtarıcı" olarak selamlandı... Sonuç: Krizden bunalan halk, Erdoğan’ın partisini tek başına iktidara getirdi... Krizden çıkış politikalarının kaymağını yemek de Erdoğan’a nasip oldu...
BEŞİNCİ ŞANS Devri iktidarında AB’ye sırtını dayadı, kazandı... Dünya konjonktürü kendisinden yanaydı, kazandı... Alternatifsizdi, yararlandı... Muhtıra falan verildi, yine mağduriyetten beslendi... Rakibi Baykal’dı, acayip rahat etti... Ve son seçimde yüzde 47 ile iktidara geldi...
* * *
Şimdi merak ediyoruz: Kapatma davası, Erdoğan’a bir "altıncı şans" fırsatı mı verecek, yoksa Erdoğan’ın meşhur şansının döndüğünün bir işareti ile mi karşı karşıyayız...
Eğer kapatma kararı çıkmazsa Erdoğan’ın durumdan bir kez daha yararlanacağı kesin... Ama kapatma kararı çıkar ve Erdoğan da yasaklı hale gelirse...
İşte bu durumda yolun sonu görülmüyor...
YANLIŞ CÜMLELER
Demokrasilerde partiler kapatılmaz. Cümlenin doğrusu şöyle olmalıdır: Demokrasilerde sudan sebeplerle partiler kapatılmaz.
Avrupa’da da partiler kapatılıyor. Cümlenin doğrusu şöyle olmalı: Avrupa’da partiler çok ama çok zor kapatılıyor.
İktidar partisi kapatılmaz. Bu önerme de yanlış... İktidar partisi olmak ya da yüzde 47 oy almak, bir ayrıcalık nedeni sayılamaz...
Bu dava AKP’yi güçlendirir. Bu cümlenin dava açısından hiç ama hiç anlamı yoktur...
Savcı yanlış yaptı. Savcılar dava açar... Yanlış ya da doğru iddiasını ortaya koyar... Bu nedenle savcıya yüklenmek anlamsızdır...
Adalete güvenin. "Sezer’in atadığı üyeler" türünden listelerin yayınlandığı bir sistemde, "Adalete güvenin" demenin hiçbir anlamı yoktur.
Cumhuriyet kendini koruyor. Bu cümleye "doğru" diyeceksek, mesela İran’da rejim muhaliflerini susturma girişimlerine de gıkımızı çıkarmamamız gerekir...
Ahmet Hakan
-------------------------------------------------------------------------
Bu adam neler yazıyor,bazen anlamıyorum.Okuyorum bolca gazete şu son günlerdeve en aklı başında yalpalamadan gerçekleri seslendiriyor bence...
Eğer bu davadan vazgeçilme durumu olursa Erdoğan 6.şansıyla şeriatı getirir bu ülkeye...
Ben hala parti kapatmaların uğursuzluğuna inanan biri olarak bu iş bize her şekilde pahalıya mal olacak görünüyor.
Yasalar kapatılsın diyor.Yasalara uyması gereken halk smste %70 Akp diyor.
Ahmet Hakan bence en doğrusunu diyor...
saygılarımla
şirin baba
iran, arabistan, endenozya ve benzeri ulkeler kanli bir eylem disinda seriattan-gericilikten-ve herturlu insanlik disi faliyetlerden kurtulamazlar.buduruma--dusmeden-- dinciler-- saglam-- kok--salmadan, kapamaksa kapamak siyaset yasagiysa,siyaset yasagi. demokrasimi--secimmi?.uzgunum ama simdi zamani deyil belki baska bir zaman.
saygilarimla
Şirin Baba 17.03.2008, 21:04 iran, arabistan, endenozya ve benzeri ulkeler kanli bir eylem disinda seriattan-gericilikten-ve herturlu insanlik disi faliyetlerden kurtulamazlar.buduruma--dusmeden-- dinciler-- saglam-- kok--salmadan, kapamaksa kapamak siyaset yasagiysa,siyaset yasagi. demokrasimi--secimmi?.uzgunum ama simdi zamani deyil belki baska bir zaman.
saygilarimla
Dostlar bu günlerde biraz zormu anlaşabiliyoruz.Biz her zorda askerden medet umuyoruz,olmadı yargıdan medet umuyoruz.Biz seçim zamanlarında şu oylarımızı kullansakta ,eğer hala yetmiyorsak o zaman bu tür müdahalelere sarılsak diyorum...
Bunun çözüm olmayacağını hepimiz biliyoruz.Biz günübirlik yaşamaktan asla vazgeçmiyoruz hala.Parti kapatmak,hep mağdurunu güçlendiriyor.Adamı mağdur ve haklı duruma getiriyor.
Ahmet Hakanın yazısın özellikle ayrı bir topikte sırf bu uyarıyı görelim diye yazdım...
Çevremize mum tutup.ışık olacak bizleriz ve ne kadar karanlık yürek varsa aydınlatıp çoğalmalıyız.Yasaklar günü geldiğinde yetmeyecekte onları durdurmaya.O yüzden onların önünü kesmenin en iyi yolu önce sandığa yüzde yüz katılım.Yetemiyorsak hertürlü baskı yapılsın elbet.Ama mutlaka biz elimizden gelen her şeyi yapabilmiş olalım...
saygılarımla
şirin baba
halitseyfi 17.03.2008, 21:28 Adamalar mağduriyet piskolojisini çok iyi kullanıyorlar
Ezen oldukları halde ezilen rolüne girip bu halkı çok kullanıyorlar.
Kapatılması çare değil. Yanlız hukuğun üstünlüğünüde bertaraf etmek yanlış olur. Bir partiye kapatma gelirken şakşakçılık yaparken, diğerine gelince hemen kapatmayı engellemek için kanun değiştirmekte hukuğu sulandırmaktan başka birşey olmaz.
Herkes için eşit uygulama demokrasinin temelidir. Kanunu değiştirmek şimdimi akıllarına geliyor. Önce bir bedel ödesinler sonra çıkarsız riyasız kanunu değiştirsinler.
Bu toplum, bu devleti sırtında daha fazla taşıyamaz. Biri ilkel bir muhafazakarlıkla, bir cumhuriyeti şer-i süreçlere sürükleme girişiminde, toplumun ortak olmayan bir kimlikle kuşatılıp geriye çekmeye çalışıyor.
Muratlarina erdikten sonra bizlerden hesap soracaklarina simdi biz hesap soralim Kimlik haklarımızın en büyük düşmanı olan tüm milliyetçi çevrelere bir de AKP eklenmiştir.
Dostlar bu günlerde biraz zormu anlaşabiliyoruz.Biz her zorda askerden medet umuyoruz,olmadı yargıdan medet umuyoruz.Biz seçim zamanlarında şu oylarımızı kullansakta ,eğer hala yetmiyorsak o zaman bu tür müdahalelere sarılsak diyorum...
Bunun çözüm olmayacağını hepimiz biliyoruz.Biz günübirlik yaşamaktan asla vazgeçmiyoruz hala.Parti kapatmak,hep mağdurunu güçlendiriyor.Adamı mağdur ve haklı duruma getiriyor.
Ahmet Hakanın yazısın özellikle ayrı bir topikte sırf bu uyarıyı görelim diye yazdım...
Çevremize mum tutup.ışık olacak bizleriz ve ne kadar karanlık yürek varsa aydınlatıp çoğalmalıyız.Yasaklar günü geldiğinde yetmeyecekte onları durdurmaya.O yüzden onların önünü kesmenin en iyi yolu önce sandığa yüzde yüz katılım.Yetemiyorsak hertürlü baskı yapılsın elbet.Ama mutlaka biz elimizden gelen her şeyi yapabilmiş olalım...
saygılarımla
şirin baba
sevgili sirin baba,Ahmet Hakan olayi cok iyi deyerlendirmis.aslinda cogunlukla katiliyorum.ama ben herzaman gercekci olmaya calistim suandada oyle davraniyorum.
halka anlatalim diyorsunuz,anlatamayiz oyretemeyiz,bir allahu ekber narasi bzim butun gayretlerimizi siler gecer.
secimde herkes oy kullansin diyorsunuz,hangi partiye ve kimler birlesecek.
CHP ye kurtler ve muhafazakar turkler vermez ki cogunluk onlarda
kaldi aleviler ve solcu turkler ki taplasan chp ye dun ne getirdiyse yarinda aynini getirecek.
acikcasi ben suan sagimda ve solumda olan alevileri bile akp konusun da zor ikna ediyorum.
etrafimzdakileri aydinlatalim,ok eyvallah ben aileme kefilim.ama alevi komsuma anlatamiyorum ki gidip kayserili osmana akp yi anlatayim.
sirin baba;turkiyenin gerceklerini deyistiremeyiz.bu dinci akimi kesmek kendimize biraz zaman kazandirmak zorundayiz.
szin tavsiyeleriniz cok guzel fakat uzun vadede ise yarayacak dusunceler.
ozamana kadar butun yasalar deyismis ati alan uskudari gecmis olurki benim korkum bir islami rejim yerlestimi ancak kanla sokulur.
saygilarimla
okancakirkaya 18.03.2008, 07:36 Olası bir bunalımda, darbede, ihtilalde vs. nasılki biz o duruma sebep olmuşsak (verdiğimiz oylarla) ceremesini de tabiki biz halk çekeceğiz. Önemli olan engelli koşuda önündeki engelleri şakır şukur aşan atın önündeki engellerden birine takılmasını sağlamak, bir defa takıldı mı emin olun gerisi de gelecektir...
%60- 70 lerle tekrar iktidar olmak ütopyası ile birileri kendilerini tatmin etsin. Biz en azından şunu öğretmiş oluruz ki; birilerine dur diyebilecek Demokratik bir devletiz, Laik kurumlarımız var...
Ahmet Hakan'ın yazısında da söyledii gibi 5 şanstan sonra 6. şansları olabilir mi; eminim ki yine birileri bunu bişekilde kendilerine maledip kullanacaktır. Gereken şeylerse; bilinçlenmek, eğitim biraz da hümanizm duygusu, empati...
Saygılarımla...
Kara Davut 18.03.2008, 08:22 aslında çözüm çok basit fakat,bu çözüm yolu bazılarının işine gelmiyor.bu bazıları dediğim kesim elit,bir takım hak ve imkanları halka oranla daha fazla olan kesim.yoksa herhangi bir etnisite veya düşünceyi bu gruba yekten koymuyorum.ancak şuda bir gerçek ki,bir takım düşünce derneklerinin de bu elit tabakadan beslendiği ve rant sağladığıda ortada.genel manada halk dendiği zaman,her farklı ideoloji sadece kendi zümrelerine hitap etmiş,diğer düşüncede olan insanlara hep baskı uygulamış ve bir takım yaptırım ve cezalar getirmiş olup,toplumsal birliktelik boyutunu hiç düşünmemiştir.yani halk olarak hep kendi taraftarlarını görmüştür.yani halkın sorunları bazında hep bu taraftarların sorunları değerlendirilmiştir.Atatürk'ün tepki olarak karşısına sadece hilafeti almasına karşın,1939 sonrasında oluşan rus yanlısı ve ateist oluşumların iktidarları zamanında,islami,daha doğrusu müslüman halk üzerine getirilen çeşitli yasaklar ve yaptırımlar bu akımları ortaya çıkmıştır.ezanların susturulması,ibadetin türkçeleştirilmeye çalışılması,din öğrenen kesimlerin gericilikle ve yobazlıkla itham edilmesi,devlet eliyle kurulan diyanet kurumunun sadece bir zümreye hitap etmesi,bu ülkede çeşitli fraksiyonların doğmasına sebep olmuştur.bilhassa bir zamanlar hicaz'a,bağdat'a,şam'a,ortaasya'ya,kuzey afrikaya kadar olan bölgeye din alimi yetiştiren ve gönderen,doğu ve güneydoğu anadoludaki medreselerin kapatılması ve yerlerine üniversitelerin uzunca bir süre açılmaması,bölge insanının hem cahilleşmesine,hemde devlete karşı politikalar yürütmesine sebep olmuştur.bu devlete karşı yapılan politikalar sonucunda da,devlet eliyle katliamlar yapılmıştır.ortada bir etki-tepki olayı mevcuttur.ve bu karmaşa o günlerden bu yana devam etmektedir.bence asıl olan şey sistemin içinde bulunan eşitsizliktir.her fırsatta hak ve adalette eşitlikten söz eden insanların,kendilerine yapılan bir yanlışta,geçmişlerinde kendilerinin yaptıkları yanlışları görmezden gelerek,hep karşı tarafı suçlamış olmasından kaynaklanan bu sorun ancak toplumsal birliktelik ve gerçek manada düşünceye saygı bazında ele alınırsa çözülebilir.yoksa parti kapatmak,siyasi yasaklı ilan etmek içi su dolu bir balonun sıkıştırılması gibi,belli bir zaman sonra sıkıştırılan zümrenin patlamasına ve üstesinden gelinemiyecek olaylayın tezahürüne yol açabilir.
Evet ŞEHİTİMİZE kelle ÇİFTÇİMİZE ananıda al git diyen bir adamın partisinin kapatılmasını isterim :)
canazerbaycan 18.03.2008, 09:52 Cumhuriyet Savcısı çok hayırlı bir iş yapmıştır. Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Soyu için her zaman iki büyük iç tehdit var olmuştur. Biri ümmetçi/arapçı/şeriatçı ideoloji. Diğer Kürtçülük. Ortak düşmanları olan Türk devletine ve Türk ırkına karşı bütün ideolojik farklılıklarına rağmen tam bir işbirliği içeresindedir.
AKP, Saadet, BBP ve MHP gibi Şeriatçı/sentezci/Arapçı partilerle DTP, KADEP, ÖDP, EMEP ve SDP gibi Kürtçü partiler derhal kapatılmaldır.
Sansasyon yaratilmasin diye kapatilir belki ama ,
yine AKP icin reklam kokan haberlerle dolu degilmi?
türbandan kapatilmaya hep adi gecen AKP degilmi (beyinlere iyice yerlesen)
AKP gider TGY (türbansiz gezmek yasaktir) gelir :lol:
sevgiler size
Halk'ın %70'i elbette AKP diyecek. Neden mi? Varoşlar diye nitelendirilen çoğu vasıfsız insandan oluşan bölgelerdeki insanların geçimini anlatayım size. O adamların çoğu işsiz günlerini kıraathanelerde geçirmekte, ama maddi sıkıntı yaşamamakta. Neden mi? Eeee adamlar doyuruyor. Ayda çocuk başına (baba işsiz diyerek) 80 YTL nakit para yardımı. Aylık erzak deposu, yeşil kart ile bedava tedavi... Eeee ben de olsam ben de yok kalsın derim. Adamın en az 7 çocuğu var sekizinci için de planlar kuruyordur. 7*80=560 YTL al sana asgari ücret, çocuk yap yeter çalışmaya ne hacet ;)
İki arkadaş arasında geçen diyaloğu aktarayım size.
-Sen kime oy verdin?
-AKP
-Neden? Pek çok yaptıklarını onaylamadığını sanıyordum.
-E.E. annemin uzaktan akrabası, ne zaman gelse bize 200-300$ veriyor. Yılda 3-4 kez geliyor bizim köye.
-Peki gel ben sana 1000$ vereyim vaz geç AKP'den
-Olmaz
-Neden olmaz?
- Sen bir kere vereceksin, Emine Teyze her gelişinde veriyor
Olay bu kadar basite indirgenmiş, yukarıdaki diyaloğu yapanlar 20-21 yaşlarında çocuklar.
Kaldı ki, Anayasa Mahkemesinin başına ne geleceği henüz belli değil ve güvenliklerinin garantisi de yok. Bir önceki danıştay saldırısı gündemden düşmedi henüz sanıyorum ve yapanlar da yanılmıyorsam aşırı dinciler diye adlandırılan kesimdendi. Şimdi olası bir saldırıda AKP'ye kapatılsın diyen 4 üyenin yok olduğunu varsayın, yerine AKP hükümeti ve tabi A.Gül'ün atadığı 4 üye gelse alın size Anayasa Mahkemesi AKP'yi kapatmadı sonucu. Burası Türkiye olmayacak iş değil yukardaki tez.
Benim anlamadığım bir diğer konu ise, türban için bir taraflarını yırtan bu hükümet salt türban serbest kalsın (tabii şeriate ilk adım da buydu) diye anayasa değişikliği yaparken, nasıl olur da böyle kapatılma riski arz edecek maddeleri kaldırmaz? DEMOKRASİ?ye mi güvendiler yoksa onlarca bir risk faktörü yok muydu?
Sansasyon yaratilmasin diye kapatilir belki ama ,
yine AKP icin reklam kokan haberlerle dolu degilmi?
türbandan kapatilmaya hep adi gecen AKP degilmi (beyinlere iyice yerlesen)
AKP gider TGY (türbansiz gezmek yasaktir) gelir :lol:
sevgiler size
sanmıyorum ki reklam olsun bu akp için.bazı arkadaşların tereddüt içinde bulunmasını normal karşılıyorum.duygusömürüsü,acındırma,ezilen parti söylemler...bu defa boşa çıkacak.çünkü böyle bir durum söz konusu oldugunda hakkında dava açılan siyasetçiler yasaklanacaklar.diliyorum ki ne bu aksakallı karadüşünceli gericiler(AKP) gelsin birdaha,ne de sosyal demokrat müptelası bölücü komÜnistler gelsin(DTP)
leylam diyosun ki bu işin terazisi yok göz kararı ne geliyosa sallıyolar cuvala.bakmadan alıyo işte vatandaş :(
Demokratik bir devletiz
Demokrasi, sadece seçim sandığında oy vermek midir? Tartışılır elbette fakat bu ülkedeki demokrasi öyle çarptırılmış ki, ben halk olarak demokrasi?yi sadece seçim sandığında farkedebiliyorum, tabii o demokrasiye katılan hile ve kumpasları göz ardı edersem.
Hangi demokrasi, açtırmayın ağzımı benim, Cumhuriyetin ilk kurulduğu dönemlerde vardıysa vardı o demokrasi, şimdi ağza sakız olan bu laf kendini ne kadar göstermekte düşünün bir kere.
"Demokrasi, tüm üye veya vatandaşların, organizasyon veya devlet politikasını şekillendirmede eşit hakka sahip olduğu bir yönetim biçimidir." diyor literatür. Tanımı buysa bu ülkenin neresinde demokrasi var. Yukarda anlattım vasıfsız olan bir çok insanın nasıl geçindiğini. Adam salt çocuk yaparak geçimini sürüyor. Ben yıllarca okudum, emek verdim, sözüm ona vasıflı bir vatandaşım. anam ağladı o diplomayı alana kadar. Kah süslü püslü kürsüye çıkıp sunumlar yaptım, kah inşaat işçisi kılığında arazilere çıktım, makale yazacam diye kanalizasyon artıklarından numuneler aldım, aksi takdirde dersi veremeyecektim çünkü. 17-18 yıl çalışıp elime bir kağıt parçası tutuşturup (diploma diyolar ona) sen artık bir bilim adamısın dediler ama ben, 3 yıldır -tabiri caizse- açım. Bu ülkede demokrasi nerede? First Lady'nin türbanında mı?
Gidin işinize allah aşkına. Hangi Demokrasi?
keşkelerle dönmüyo bu devran ama leylam ne yapalım keşke bizim de ankarada amcalarımız olsaydı:crying::crying::crying:
Demokrasi, sadece seçim sandığında oy vermek midir? Tartışılır elbette fakat bu ülkedeki demokrasi öyle çarptırılmış ki, ben halk olarak demokrasi?yi sadece seçim sandığında farkedebiliyorum, tabii o demokrasiye katılan hile ve kumpasları göz ardı edersem.
Hangi demokrasi, açtırmayın ağzımı benim, Cumhuriyetin ilk kurulduğu dönemlerde vardıysa vardı o demokrasi, şimdi ağza sakız olan bu laf kendini ne kadar göstermekte düşünün bir kere.
"Demokrasi, tüm üye veya vatandaşların, organizasyon veya devlet politikasını şekillendirmede eşit hakka sahip olduğu bir yönetim biçimidir." diyor literatür. Tanımı buysa bu ülkenin neresinde demokrasi var. Yukarda anlattım vasıfsız olan bir çok insanın nasıl geçindiğini. Adam salt çocuk yaparak geçimini sürüyor. Ben yıllarca okudum, emek verdim, sözüm ona vasıflı bir vatandaşım. anam ağladı o diplomayı alana kadar. Kah süslü püslü kürsüye çıkıp sunumlar yaptım, kah inşaat işçisi kılığında arazilere çıktım, makale yazacam diye kanalizasyon artıklarından numuneler aldım, aksi takdirde dersi veremeyecektim çünkü. 17-18 yıl çalışıp elime bir kağıt parçası tutuşturup (diploma diyolar ona) sen artık bir bilim adamısın dediler ama ben, 3 yıldır -tabiri caizse- açım. Bu ülkede demokrasi nerede? First Lady'nin türbanında mı?
Gidin işinize allah aşkına. Hangi Demokrasi?
Yakaris gibi geldi güzel yürekli LaYD dediklerin.Hani insan arada cevresine bakar ,umarsizca yasayan insanlarin mutluluklarini görür.Arada cahil olup mutlu olmak var dersin :) ama artik senin icin gec 1 düsüncedir tüm bunlar.
Inaniyorumki Sen ve Senin gibi düsünenler isleri olsa dahi gördüklerinden dolayi mutsuz olmaya hak kazanmis kisilerdir.Bunlar negatif etki yaratmasin ama :turned: ben herzaman birilerinin cektigi yükten dolayi iyiliklerin olduguna inanan insanlar arasindayim.
Keskelerin az oldugu günler diliyorum
ilkay123 18.03.2008, 17:55 AKP nin kapatilmasi en büyük dilegim..ancak yasal bosluklardan Tayyip Kendini siyirirsa sasirmayin....bu davada insaallah entrikalar yoktur,,,saygilar...
Cumhuriyet Savcısı çok hayırlı bir iş yapmıştır. Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Soyu için her zaman iki büyük iç tehdit var olmuştur. Biri ümmetçi/arapçı/şeriatçı ideoloji. Diğer Kürtçülük. Ortak düşmanları olan Türk devletine ve Türk ırkına karşı bütün ideolojik farklılıklarına rağmen tam bir işbirliği içeresindedir.
AKP, Saadet, BBP ve MHP gibi Şeriatçı/sentezci/Arapçı partilerle DTP, KADEP, ÖDP, EMEP ve SDP gibi Kürtçü partiler derhal kapatılmaldır.
“Bu anayasa ırkçımıdır!??..Bir taraftan Türklük aleyhine konuşturtmuyorsun, bir kürdün kalkıp da Türk aleyhine konuşmasını suç unsuru telakki ediyor, ama bir kürdün aleyhine konuştuğun zaman onu suçlamak değil alkışlıyorsun!.
Türkiyede CHP den baska parti bırakmadın.
Benim köküm Türk deyil Hatay Araplarındandır ama Türk pasaportum var, ne yapmam lazim ??
sahrut75yagmur 18.03.2008, 18:51 İflas...
Önce hukuku konuşalım:
Diyorlar ki; “İktidar partisine kapatma davası açılır mı?”
İktidarda olmak bir partiye yasalar karşısında dokunulmazlık vermez, vermemelidir.
Diyorlar ki;
“Halkın yarısının oyunu almış bir parti kapatılır mı?”
Hukuk, partileri aldığı oy oranına göre değil, yasalara sadakatine göre tasnif eder. Aksini savunmak, ülkeyi çoğunluk diktasına götürür. Çoğunluk partisi de, yüzde 1 oy alan partiyle aynı hak ve sorumluluklara sahiptir.
Diyorlar ki;
“Avrupa ne der?”
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Refah Partisi kapatıldığında “Evet, kapatılmalıydı” demişti.
Diyorlar ki;
“İstikrar bozulur, borsa altüst olur.”
Bunlar hukukun ilgi alanında olmamalıdır.
Diyorlar ki;
“Halkın iradesine karşı açılmış bir dava bu...”
Halk desteği, bir siyasi hareketi meşrulaştırmaya yetmez. Nazilerin de halk desteği vardı. Ve o destekle dünyayı yaktılar.
Bir parti meşruluğunu, iktidarda olmasından, yüksek oy oranından, Avrupa’nın koltuk çıkmasından değil, eylemlerinin, söylemlerinin, liderlerinin hukuka uygunluğundan alır.
Yargıtay Başsavcısı’nın AKP için açtığı kapatma davasıyla yargıyı siyasallaştırdığını öne sürenlerin gerekçeleri de yargıyı siyasallaştırıyor.
Hukuk konuşacaksak bu ilkelerde anlaşmalıyız.
* * *
Şimdi madalyonun öbür yüzünü çevirelim ve siyaseti konuşalım:
Orada da demokraside anlaşmamız gerekiyor.
AKP’yi kapatma davası, yukarıdaki gerekçelerle değil, ama siyasetin sorunlarına, hukukla çözüm aradığı için sistemin iflası anlamı taşıyor.
Yönetici elit, deliklerden çıkan plastik kafalara çekiçle vurmaya çalışan lunapark müptelasına benziyor; işine gelmeyen hareketleri yasaklayarak bastırmaya, okulsuz maarif gibi “partisiz demokrasi” yaratmaya çalışıyor. Bu işi de artık seçimle ya da darbeyle yapamadığından hâkimlere devretmişe benziyor.
Lakin bu inat, her seçim meydanında daha büyük hezimete yol açıyor. Çünkü seçmen, iradesine ipotek konduğunu düşünüyor; kapatılan partide mağduriyet görüntüsü oluşuyor; muhalefet partilerinin fırsatçı tavrı halkı onlarla ve hukukla inatlaşmaya sürüklüyor.
Sonuçta her çekiç darbesinin ardından öbür deliklerden yeni kafalar fışkırıyor; kapatılan, daha güçlenerek açılıyor.
* * *
Son dava, siyaseten AKP’ye arayıp bulamayacağı bir hayat öpücüğü sunmuştur.
Emekçiler, iktidar partisinin kendi haklarını gasp etmesine karşı sokağa dökülmüşken, kimi aydınlar desteğini çekmişken, AB konusundaki ikircikli tavrı Avrupa’dan da görülmüşken bu dava, AKP’ye yeniden “demokrasinin mağduru” payesi ve yerel seçimler için “e-muhtıra”nın sağladığına benzer bir seçim malzemesi bahşetmiştir.
DTP ve seleflerinin kapatılmasına ses etmeyen, hatta demeçleriyle hedef gösteren AKP, ok kendisine dönünce demokrasiyi hatırlamış ve iki gün içinde yeniden yerli-yabancı geniş bir koalisyonun desteğini yakalamıştır.
Ana muhalefet partisinden dava için yükselen alkış sesleri ise, “Biz hiç ders almıyoruz” makamındadır.
* * *
Hukukun sözünü Anayasa Mahkemesi söyleyecek. Ama siyasetin sözünü tarih söyledi bile:
Tarih, bir partiyi kapatmanın, o partinin savunduğu fikirleri gömmeye yetmediğini, tersine budanan dalları daha gür yeşerttiğini yazıyor.
Çare yine siyasettedir.
Meclis, dış müdahalelerin önünü kesecek özdenetim mekanizmaları yaratmalı, iktidar, hükmederken çoğunluk sarhoşluğuna kapılmanın, uzlaşmamanın sakıncalarını kavramalı, muhalefet, yasaklardan, muhtıralardan medet ummayı bırakıp rakibini mahkemelerde, kışlalarda değil, meydanlarda, sandıklarda alt etmenin dilini, yolunu, yöntemini bulmalıdır.
Yarısı yasaklanmış bir siyaset, diğer yarıya ne iktidar ne itibar getirir.
Can Dündar.
Bu yazıyıyı okuduğumda bu Can Dündar ' ı neden çok sevdiğimi bir kez daha anladım...
Sözlemek istediklerimi bir roman yazarmış gibi yazmış...
Şirin baba , Ahmet Hakan ne derse desin...O siyasi vitrine göre değişen bir insan ve hiç bir kelâmını okumam...
Siyasetin sorunlarının siysi yollarla çözülemediği ülkemizde ,Akp ' nin kapatılması onu daha güçlü kılacaktır...
Umarım kapanmaz...
Çözümler ,sandığa giden yolda halkı bilinçlendirmek...
Laik , özgür yeni nesiller yetiştirmek...
Darbeden medet ummamak , çünkü her darbe en çok bize dokunmuştur...
Saygılarımla.
Şirin Baba 18.03.2008, 19:35 [COLOR="Green"]Bu yazıyıyı okuduğumda bu Can Dündar ' ı neden çok sevdiğimi bir kez daha anladım...
Sözlemek istediklerimi bir roman yazarmış gibi yazmış...
Şirin baba , Ahmet Hakan ne derse desin...O siyasi vitrine göre değişen bir insan ve hiç bir kelâmını okumam...
Siyasetin sorunlarının siysi yollarla çözülemediği ülkemizde ,Akp ' nin kapatılması onu daha güçlü kılacaktır...
Umarım kapanmaz...
Çözümler ,sandığa giden yolda halkı bilinçlendirmek...
Laik , özgür yeni nesiller yetiştirmek...
Darbeden medet ummamak , çünkü her darbe en çok bize dokunmuştur...
Saygılarımla.
Bu ülkenin en büyük eksiği muhalefetinin acizliğinden kaynaklanıyor.
Kamer Genç bile türban tasarısı görüşülürken göğsünü siper etmedimi Akp li milletvekillerine karşı.Chp sıralarındaki şaşkınlığı görmediniz mi o an,bir deliye bakar gibiydiler.
O deliki tek başına kürsüyü teslim etmemiştir hemen ve CHP ,DSP'liler seyreylemişlerdir sadece.Ve aklıma ne geldi o zaman size söyliyim;
'Ulusun ,korkma!nasıl böyle bir imanı boğar,
medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar?'
Ecevit'i hatırlayın meclise m.kavakçı girdiğindeki cengaver tavrını unutabilirmiyiz.
Bizde bunlar yok artık ve bu yoklukta demokratik yeni bir seçimde bu tür bir parti yine bize bu günleri hemde daha şerii biçimde yaşatacaktır.
Bizim,partilerimiz ne yazıkki hep uykuda ve ben işte bu yüzden parti kapatılmasına karşıyım.
Halka doğru mesajlar veren ve hak ettiğini alacağını söyleyen ve müreffeh bir ülke sözü verebilen bir partimiz olsaydı,vurun kapısına kilidi densizin, bende diyebilirdim....
Üzgünüm,Akp kapatılsada kapatılmasada kaybadenlerden olcağız çünkü...
saygılarımla
şirin baba
Bu dava Türkiye Cumhuriyeti'nin sonu mu?AKP kapatılmayacak felaket seneryosu hayata geçecek ne kadar iyrenc
Refah Partisi'ne kapatma davası açan Yargıtay Cumhuriyet eski Başsavcısı Vural Savaş, 1 yıl sonrasında yaşanacakları anlattı.
5N 1K programında Cüneyt Özdemir'in sorularını cevaplayan Vural Savaş'a göre, AKP kapatılamayacak, Anayasa Mahkemesi üyeleri değişecek, ardından şeriat kuralları gelecek ve tüm bunlar Cumhuriyet'in sonu olacak:
Cüneyt Özdemir: Dava yaklaşık 1 yıl sürecek. 1 yıl sonraki tablo sizce ne olacak?
Vural Savaş: "Senaryo şu, şu anda zaten bir anayasayı değiştirme hazırlıkları var. Yalnız parti kapatmayı zorlaştırmakla kalmayacaklar, Anayasa Mahkemesi'nin yapısını değiştirecekler.
Yani Meclis'ten en az 8 üyeyi, ki bunların da türban taraftarı, belli tarikatlara yakın kişiler olacağı da muhakkak, Anayasa Mahkemesi'nde çoğunluğu sağlayacaklar.
Parti kapatma davasını bu şekilde reddettirdikleri gibi, ben size söyleyeyim, bundan sonra şeriat yasaları gelse, Anayasa'ya uygundur denilecek. Yüce Divan söz konusu olsa, kendi seçtikleri yargıçlarla artık değerlendirecekler.
Yani kendi yargıçlarını Anayasa Mahkemesi'ne gönderecekler. Herşeyden önce bütün bu kıyametin kopmasının nedeni, iddianamenin çok ciddi olması, bunun tedbirlerini alacaklar. "
Cüneyt Özdemir: Sizce bu dava kapatılmayla sonuçlanmaz mı?
Vural Savaş: "Bu dava Anayasa Mahkemesi görüşlerini değiştirmezse, mutlak şekilde çok sağlam bir iddianame zaten onun için bu telaş.
Ağır cezada çok önemli delillere dayanan, yargılanmalarını önlemek, hem parti kapatılmasını önlemek, hem de Anayasa Mahkemesi'ni ele geçirerek kafalarındaki düzeni, istedikleri gibi Anayasa değişiklikleri yaparak, kurmanın yolunun açacaklar, bu da bana göre Türkiye Cumhuriyeti'nin sonunu getirecek.
ozcan1
Ağır cezada çok önemli delillere dayanan, yargılanmalarını önlemek, hem parti kapatılmasını önlemek, hem de Anayasa Mahkemesi'ni ele geçirerek kafalarındaki düzeni, istedikleri gibi Anayasa değişiklikleri yaparak, kurmanın yolunun açacaklar, bu da bana göre Türkiye Cumhuriyeti'nin sonunu getirecek.
ozcab abi benimde illaki kapansin dememe sebeb,arkadaslarin dediyi gibi sandığa giden yolda halkı bilinçlendirmek laik , özgür yeni nesiller yetiştirmek icin zaman olmayisidir.kendi lehlerine deyistirecekleri kanunlarla bilinclenmis halkin bile onlari indirmesine izin vermeyeceklerdir ki turkiyede muhafazakarlasmaya musait buyuk bir insan kitlesi vardir.
Kara Davut 19.03.2008, 02:06 ozcab abi benimde illaki kapansin dememe sebeb,arkadaslarin dediyi gibi sandığa giden yolda halkı bilinçlendirmek laik , özgür yeni nesiller yetiştirmek icin zaman olmayisidir.kendi lehlerine deyistirecekleri kanunlarla bilinclenmis halkin bile onlari indirmesine izin vermeyeceklerdir ki turkiyede muhafazakarlasmaya musait buyuk bir insan kutlesi vardir.
sevgili ecolis,
asıl kapatılırsa o zaman vakit bulunmayacaktır.zira kapatıldığı zaman hükümet düşürülecek,cumhurbaşkanı hükümet kurma yetkisini chp'ye verecektir.chp hükümet kurabilmek için meclisten güven oyu alamayacak ve erken seçime gidilecektir.erken seçim öncesinde akp'nin kuracağı yeni bir oluşum,daha güçlü bir şekilde iktidara taşınmış olacaktır.bu yüzden diyorum ki,en yakın seçimlere kadar olan vakit,boş geçirilecek vakit değildir.tüm partiler bir birliktelik içine girip,yeni projelerle,yeni atılımılarla halkın karşısına çıkmalıdır.elinde sadece akp'yi anti-laik olduğu için kapatmış olmanın zaferi ile bu halkın karşısına çıkmak,bu partilere katkı sağlamayacaktır.
davut abi ben şunu cok iyi gözlemledim kapatılsa da kapatılmasada çok büyük ekonomik krizin eşigindeyiz.hatta adamlar ne koparsam kar mantıgıyla hareket etmeye başladılar.KAPATILMASI GEREKİYO.ve hemen akabinde erken secim.yoksa adamlar askeri,siyasi ve ekonomik alanda yeterince batırdılar ülkeyi...
Kara Davut 19.03.2008, 02:27 ya volkancığım bunun da siyasi bir oyun olduğunun altı her platformda çiziliyor,neden bu anlaşılmak istenmiyor?kapatalım demek bana biraz olaylara duygusal olarak yaklaşmak gibi geliyor.ancak karşımızdaki insanlar duygusal değil.akp'nin yapısını bir inceleyin bakalım.%60'dan fazlası hukukçu,avukat.yani onların yasaları ve kanunları bilmediğinimi sanıyorsunuz.bu parti kapatılmayacak zaten büyük bir olasılıkla.beni akp de ilgilendirmiyor.alternatif olarak göreceğim partinin bu ülkeye ne getireceği,projelerinin ne olduğu,olası bir kriz anında ülkeyi bu krizden kurtarabilecek mi,yatırımları ne olacak,bu halka ne verecek,getirisi ne olacak,politikası nedir bunları görmek istiyorum.eline mahkemenin karar dosyasını alıp,biz akp'yi kapattık,bunlar anti-laik insanlardı demek neye yarayacak.milletin karnı aç,işi yok,adaletsizlik var.millet bunlara çözüm istiyor.millet partiye veya laikliğe bakmıyor,cüzdanına bakıyor.bunun için halkın önüne yatırımla çıkmak lazım.yoksa bu partilerden bir halt olmaz.ve ak parti gider,pak parti gelir,10 sene sonrada şeriat gelir.buna şurada kalıbımı basarım.
Kara Davut 19.03.2008, 02:33 işte ozaman bunun gerçek suçlusu halk değil,muhalif olan tüm partiler olur.umarım anlamışsındır.teslimiyet ruhu asıl muhalefette diyebilirim rahatlıkla.
deme öyle abi bu adamlar ne zaman iktidara gelseler hep bu durumlar söz konusu oluyo.bi türban gerginligi piyasaları alt üst etti,daglıcadaki 12 ASKERİMİZ ŞEHİT edildi,dolar fırladı.daha eskisine gideyim kuş gribidir tutturuldu bi zımbırtı türkiyenin en büyük tavuk üreticileri banvit,şeker piliç,keskinoglu iflasın eiginden kurtuldu.binlerce işi çıkarıldı.ama ekonomi bakanı kim kemal UNAKITAN LİKİT YUMURTA(HİJYENİK) dünyanın primini yaptı. bakalım abi ne olucak sonumuz erken secime gidilirse daha avantajlı oluruz diye düşünüyorum da.MLLET SATACAK YİNE OYU YAZIK OLACAK.adamlar kurmuş tezgahı aşagı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık :confused1
Kara Davut 19.03.2008, 02:51 ya volkan;bugün kapatılsın isterse ama,halkın karşısına boş çıkılmasın kardeşim!aç insanlar kendini akp'nin doyurduğunu savunuyor.ekonomistler,tüsiad,TOBB vs. ticaret ve sanayii kesimi,daha düne kadar istikrardan söz ediyorlardı.şu üç günlük süreçteki Türkiye'nin kaybı enaz 30 milyar dolar.bunu bugün ekonomistler açıkladı.bu para 3 günde kayboldu Türkiye'de.bu para nedir biliyormusun?bugün Türkiye Hazinesinde bulunan dolar rezervinin yarısı.yani Türkiye'nin 6 yıllık birikimi 3 günde tüketilmiştir.sence bu iyi bir şeymidir?kara pazartesi olarak nitelendirilen hafta başında borsanın 2800 puan gerilemesinin zararı 30 milyar dolardır.birde kapanınca olabileckleri düşün.batar bu ülke batar.50 senede belimizi doğrultamayız ondan sonra.bence yapılacaksa bu iş,seçim zamanında yapılmalı.bu herkesin yararına olur.
tabiki haklısın abi bende izledim ekonomi programlarını zararımız cok büyük.tüsiad 2 ay önce bas bas bagırdı BIRAK TÜRBANI EKONOMİYE BAK DİYE.abi hemen kafası kopartılmamalı...seçim zamanı kapatılırsa dedigimiz olur...
akp nın kapatılacagına inanmıyorum bence buda mazlumu oynamak için bır sekılde oyun oy toplamak için artı parti kapatmaya her ne hususta olursa olsun karsıyım bır partıye cezayı halk vermelı halkın adaletı olmalı bunlar bu mazlum tavırlarıyla turk halkının yufka yuregınden daha cok oy alırlar....ekonomı bıtmıs halk bıtımıs herkez ac ama konu akp kapanacak mı?
AKP nin kapatilmasi en büyük dilegim..ancak yasal bosluklardan Tayyip Kendini siyirirsa sasirmayin....bu davada insaallah entrikalar yoktur,,,saygilar...
Sevgili ilkay123
Siyasi partilerin tüzük ve programları ile eylemleri, Devletin bağımsızlığına, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, insan haklarına, eşitlik ve hukuk devleti ilkelerine, millet egemenliğine, demokratik ve laik Cumhuriyet ilkelerine aykırı olamaz;Alevi Forumda daha önce tartışılan veya kapatılmasina (Deyişik fikirlerle) karşı çıkılan AKPnin sınıf veya zümre diktatörlüğünü veya herhangi bir tür diktatörlüğü savunmayı,şariat yerleştirmeyi amaçlayamaz; suç işlenmesini teşvik edemez.(AY. m. 68/4)
Siyasi partilerin kapatılması, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının açacağı dava üzerine Anayasa Mahkemesince kesin olarak karara bağlanir.(AY.m. 69/4)
Bu süreç icerisinde sözü gecen Kapatılmasi söz konusu olan siyasi partinin dava sonuçlanıncaya kadar görevden men edilmesine dair bir kanun(Anayasa- maddesine) Tüzüyüne rastlamadım.
Bir siyasi partinin 68 inci maddenin dördüncü fıkrası hükümlerine aykırı eylemlerinden ötürü temelli kapatılmasına, ancak, onun bu nitelikteki fiillerin işlendiği bir odak haline geldiğinin Anayasa Mahkemesince tespit edilmesi halinde karar verilir. <Ek cümle: 3/10/2001 – 4709/25. md.> Bir siyasî parti, bu nitelikteki fiiller o partinin üyelerince yoğun bir şekilde işlendiği ve bu durum o partinin büyük kongre veya genel başkan veya merkez karar veya yönetim organları veya Türkiye Böyük Millet Meclisindeki grup genel kurulu veya grup yönetim kurulunca zımnen veya açıkça benimsendiği yahut bu fiiller doğrudan doğruya anılan parti organlarınca kararlılık içinde işlendiği takdirde, söz konusu fiillerin odağı haline gelmiş sayılır.(AY.m. 69/6)
Anayasa Mahkemesi, yukarıdaki fıkralara göre temelli kapatma yerine, dava konusu fiillerin ağırlığına göre ilgili siyasî partinin Devlet yardımından kısmen veya tamamen yoksun bırakılmasına karar verebilir.(AY.m. 69/7)
Temelli kapatılan bir parti bir başka ad altında kurulamaz(AY.m. 69/8)
sayğılarımla
sevgili ecolis,
asıl kapatılırsa o zaman vakit bulunmayacaktır.zira kapatıldığı zaman hükümet düşürülecek,cumhurbaşkanı hükümet kurma yetkisini chp'ye verecektir.chp hükümet kurabilmek için meclisten güven oyu alamayacak ve erken seçime gidilecektir.erken seçim öncesinde akp'nin kuracağı yeni bir oluşum,daha güçlü bir şekilde iktidara taşınmış olacaktır.bu yüzden diyorum ki,en yakın seçimlere kadar olan vakit,boş geçirilecek vakit değildir.tüm partiler bir birliktelik içine girip,yeni projelerle,yeni atılımılarla halkın karşısına çıkmalıdır.elinde sadece akp'yi anti-laik olduğu için kapatmış olmanın zaferi ile bu halkın karşısına çıkmak,bu partilere katkı sağlamayacaktır.
ben bu dusuncede deyilim dostum.cunku suan akp nin bu yukselisinin sebebi olan uc kisi R.T.E , A.Gul ve Bulent Arinc yeni kurulacak partide halkin karsisina cikamayacaklardir.kapanan bir partye hakin guvenini kaybedeceyini dusunuyorum.
ama senin gorusunu destekleyecek bir nokta varki oda suanki akp ye alternatif bir partinin olmayisidir.en kisa surede halkin bagrindan cikmis milletin guvenini kazanmis bir ismin chp nin basina gecmesi gerekiyor.bu kim olur bilmiyorum ama Mustafa Sarigul deyil.zaten chp den tamamiylen ihrac edilmis durumda.
Bunun disinda olasi bir secime kadar cok sIkI bir calismayla solun toparlanmasi saglanmali.
zaten kapatilmis bir akp nin erzak yardimi vb. gibi oy toplama durumu olmayacagindan yeni partinin eski oy seviyesine ulasamayacagini dusunuyorum
Açilan davada, Akp parti ve yönetim kurulundakiler(Başbakan olsa dahi) Siyasetten uzaklaştirma ve men cezasi verilse bile, "cumhurbaşkani hakkinda
Vatan ihaneti cezasi olmasi lazim- görevden uzaklasmasi için.
selamlar
alican19 19.03.2008, 15:50 akp kapanmayacak , adamların elinde meclis çoğunluğu var gerekirse anayasa mahkemesinin yetkisini kısıtlar kapatmayı yasaklar bu akpnin işine yaradı
türkiyede kürtlerin yüzde 60 a yakını akp ye oy veriyor bu kapatma davasınla kapatılmayan akp yıkamadılar ezdiler dövdüler yıkamadılar diyecek vede oyu artacak akpnin alamadığı son kale olan anayasa mahkemeside düşecek
ilkay123 19.03.2008, 17:01 Sevgili ilkay123
Siyasi partilerin tüzük ve programları ile eylemleri, Devletin bağımsızlığına, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, insan haklarına, eşitlik ve hukuk devleti ilkelerine, millet egemenliğine, demokratik ve laik Cumhuriyet ilkelerine aykırı olamaz;Alevi Forumda daha önce tartışılan veya kapatılmasina (Deyişik fikirlerle) karşı çıkılan AKPnin sınıf veya zümre diktatörlüğünü veya herhangi bir tür diktatörlüğü savunmayı,şariat yerleştirmeyi amaçlayamaz; suç işlenmesini teşvik edemez.(AY. m. 68/4)
Siyasi partilerin kapatılması, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının açacağı dava üzerine Anayasa Mahkemesince kesin olarak karara bağlanir.(AY.m. 69/4)
Bu süreç icerisinde sözü gecen Kapatılmasi söz konusu olan siyasi partinin dava sonuçlanıncaya kadar görevden men edilmesine dair bir kanun(Anayasa- maddesine) Tüzüyüne rastlamadım.
Bir siyasi partinin 68 inci maddenin dördüncü fıkrası hükümlerine aykırı eylemlerinden ötürü temelli kapatılmasına, ancak, onun bu nitelikteki fiillerin işlendiği bir odak haline geldiğinin Anayasa Mahkemesince tespit edilmesi halinde karar verilir. <Ek cümle: 3/10/2001 – 4709/25. md.> Bir siyasî parti, bu nitelikteki fiiller o partinin üyelerince yoğun bir şekilde işlendiği ve bu durum o partinin büyük kongre veya genel başkan veya merkez karar veya yönetim organları veya Türkiye Böyük Millet Meclisindeki grup genel kurulu veya grup yönetim kurulunca zımnen veya açıkça benimsendiği yahut bu fiiller doğrudan doğruya anılan parti organlarınca kararlılık içinde işlendiği takdirde, söz konusu fiillerin odağı haline gelmiş sayılır.(AY.m. 69/6)
Anayasa Mahkemesi, yukarıdaki fıkralara göre temelli kapatma yerine, dava konusu fiillerin ağırlığına göre ilgili siyasî partinin Devlet yardımından kısmen veya tamamen yoksun bırakılmasına karar verebilir.(AY.m. 69/7)
Temelli kapatılan bir parti bir başka ad altında kurulamaz(AY.m. 69/8)
sayğılarımla
SEVGILI öZCAN siyasi partilerin tüzük ve yönetmenliginin dogru sekilde uygulandigina inanmiyorum.
Seksen darbesinden Türk siyasetini cok yakindan takip ettigim icin kendi fikrimi yazmistim.Anayasanin boslugundan yararlanarak bir cok kisinin milletvekili yapildigi,secilme hakki olmamasina ragmen yasal bosluktan yararlanarak,meclise mi giren dersiniz?siyasi yasagi secimlerde dolmadigi icin,ileriki tarihlerde milletvekili nin istifasi saglanip,ara secim yapilmasina ortam yaratilip ,ara secimlerde milletvekili secilip ,daha sonra basbakan yapilanmi dersiniz?cezaevinde bulundugu dönemde secilip milletvekili secilenmi dersiniz?milletvekili olupta polis zoru ile meclisten alinip dokunulmazligi kaldirilan,milletvekilimi dersiniz?devletini avrupa mahkelerine sikayet edipte (esi)CUMHURBASKANI mi yapildimi dersiniz?Maalesef tüm bunlari Türk siyasi tarihinde gördük.zamanin Cumhurbaskani anayasayi bir kere delmekle bir sey olmaz ...dedikten bu anayasa ile AKP nin kapatilacagina inanmak istiyorum...istiyorum cünkü endiselerim var..AKP ye dava acilan tarihin ertesinde dava acan kisinin memleketinde Basbakanin bulunmasi,oralarda konusmalar yapmasi bir tesadüfmü idi?Insaallah endiselerimde yanilirim..ve halkin vede en basta benim istedigim kapatma olur..saygilar..
Kara Davut 19.03.2008, 17:59 ben bu dusuncede deyilim dostum.cunku suan akp nin bu yukselisinin sebebi olan uc kisi R.T.E , A.Gul ve Bulent Arinc yeni kurulacak partide halkin karsisina cikamayacaklardir.kapanan bir partye hakin guvenini kaybedeceyini dusunuyorum.
ama senin gorusunu destekleyecek bir nokta varki oda suanki akp ye alternatif bir partinin olmayisidir.en kisa surede halkin bagrindan cikmis milletin guvenini kazanmis bir ismin chp nin basina gecmesi gerekiyor.bu kim olur bilmiyorum ama Mustafa Sarigul deyil.zaten chp den tamamiylen ihrac edilmis durumda.
Bunun disinda olasi bir secime kadar cok sIkI bir calismayla solun toparlanmasi saglanmali.
zaten kapatilmis bir akp nin erzak yardimi vb. gibi oy toplama durumu olmayacagindan yeni partinin eski oy seviyesine ulasamayacagini dusunuyorum
sevgili ecolis,
pazartesi itibariyle dava süreci başladı.1 ay süre içinde dava ile ilgili dosya incelenip,iddaanamede yer alan parti hakkında yargılama olup olmayacağına dair kesin bilgiler ortaya konduktan sonra,sanıklardan savunmaları istenecek.parti avukatlarının savunmalarını hazırlamasından sonra konu esastan ele alınıp asıl yargılamaya başlanacak.yani bu süreç uzun bir süreç.bu süreç içinde olabilecek şeylerden bir taneside meclisin parti kapatma ile ilgili anayasa maddesinde düzenleme yapabilmesi.yani meclis çatısı altında bulunan partiler parti kapatma ile ilgili kanun maddesini değiştirirlerse büyük ihtimalle parti kapanmaz.şuan itibariyle bakıldığında,meclis çatısı altındaki chp hariç diğer tüm partiler,parti kapatılmasına karşı.hatta bunun için salı günü dtp ve mhp'den önerge bile verildi.ben bu süre içinde partinin kapatılıp kapatılmayacağıyla ilgili polemiklere girilmemesini,çalışılması gerktiğini vurguluyorum.yani kapatılsa bile elde sıfır olduktan sonra ne anlamı var?bence bunlar boş yere vakit harcamak.
ikinci olarak chp'nin artık Baykal önderliğinde bir adım ileri gidemeyeceği ortadadır.Chp'nin başına daha aklı başında,genç,dinamik,bilgili ve cesur biri gelebilir.ben bu kişinin kim olacağı hakkında geçenlerde bir isim vermiştim.Bu kişi Hulki Cevizoğlu olabilir.Aklı başında söylemlerle,yaptığı araştırmalarla,toplumun her kesiminin beğenisini ve takdirini toplamış beyefendi bir şahsiyet olan Cevizoğlu,sağ veya sol pek çok kişinin dikkatini çeken bir kişiliktir.konulara tarafsız bakışı,olayların gerçek sebeplerine inerek,sistemin esasını irdelemesi ve sorunlara kimseyi kırmadan bulduğu çözümlerle gerçekten takdire şayan bir lider olabilir.tabiiki,bu benim kendi görüşüm.aslına bakılırsa bu koltuğa aday olabilecek pek değerli şahsiyetlerde mevcuttur,şu veya bu olabilir,yeterki çekememezlik,koltuk sevdası olmasın.dayanışma,birlik ve beraberlik olsun.bunu çok isterim.işte o zaman chp Türkiye'nin sevilen yüzü olacaktır.üzerindeki buhranı atacaktır.
alican19 19.03.2008, 18:13 sevgili ecolis,
pazartesi itibariyle dava süreci başladı.1 ay süre içinde dava ile ilgili dosya incelenip,iddaanamede yer alan parti hakkında yargılama olup olmayacağına dair kesin bilgiler ortaya konduktan sonra,sanıklardan savunmaları istenecek.parti avukatlarının savunmalarını hazırlamasından sonra konu esastan ele alınıp asıl yargılamaya başlanacak.yani bu süreç uzun bir süreç.bu süreç içinde olabilecek şeylerden bir taneside meclisin parti kapatma ile ilgili anayasa maddesinde düzenleme yapabilmesi.yani meclis çatısı altında bulunan partiler parti kapatma ile ilgili kanun maddesini değiştirirlerse büyük ihtimalle parti kapanmaz.şuan itibariyle bakıldığında,meclis çatısı altındaki chp hariç diğer tüm partiler,parti kapatılmasına karşı.hatta bunun için salı günü dtp ve mhp'den önerge bile verildi.ben bu süre içinde partinin kapatılıp kapatılmayacağıyla ilgili polemiklere girilmemesini,çalışılması gerktiğini vurguluyorum.yani kapatılsa bile elde sıfır olduktan sonra ne anlamı var?bence bunlar boş yere vakit harcamak.
ikinci olarak chp'nin artık Baykal önderliğinde bir adım ileri gidemeyeceği ortadadır.Chp'nin başına daha aklı başında,genç,dinamik,bilgili ve cesur biri gelebilir.ben bu kişinin kim olacağı hakkında geçenlerde bir isim vermiştim.Bu kişi Hulki Cevizoğlu olabilir.Aklı başında söylemlerle,yaptığı araştırmalarla,toplumun her kesiminin beğenisini ve takdirini toplamış beyefendi bir şahsiyet olan Cevizoğlu,sağ veya sol pek çok kişinin dikkatini çeken bir kişiliktir.konulara tarafsız bakışı,olayların gerçek sebeplerine inerek,sistemin esasını irdelemesi ve sorunlara kimseyi kırmadan bulduğu çözümlerle gerçekten takdire şayan bir lider olabilir.tabiiki,bu benim kendi görüşüm.aslına bakılırsa bu koltuğa aday olabilecek pek değerli şahsiyetlerde mevcuttur,şu veya bu olabilir,yeterki çekememezlik,koltuk sevdası olmasın.dayanışma,birlik ve beraberlik olsun.bunu çok isterim.işte o zaman chp Türkiye'nin sevilen yüzü olacaktır.üzerindeki buhranı atacaktır.
beyhude tartışmayın akp yi kapatmaya askerden başka kimsenin gücü yetmez ama askerde höt dese borsa düşüyo akpnin oyu artıyo sol partiler asker kışlana diyor demokratlar asker yine tayibe çalıştın diyor bu yüzden askerde sustu
adamlar anayasa mahkemesinin parti kapatma yetkisini elinden alır yinede kapattırmaz , artık bitti t.c nin en hızlı kadrolaşması yaşandın son kalemiz anayasa mahkemeside düşmek üzere beyler uyanın artık halkın gözü açılmadığı sürece bu adamlar istediği gibi at koştururlar
Oğul_Deniz 19.03.2008, 20:28 Sayın Ahmet Necdet SEZER,gitmeden önce belkide bu ülke için en hayırlı işlerden birisine imzasını koymuştur.Anayasa Mahkememizin bütün üyelerini kendisi atamıştır.Kimsenin korkusu olmasın,Bu ülke için çalışmayan,bu ülkeye faydası olmayan,ATARÜRK'ümüze ver LAİKLİK ilkemize saygısı olmayan bir kişinin bu ülkede işi olamaz.Elbet adalet yerini bulacaktır.Yeterki insanlarımız,bu savaşı bırakmasın,geleceğimiz için yapınlan mitinglerde alanlarımızı boş bırakmasın,ve CUMHURİYET aşkından vazgeçmesin.Elbet kazanacağız.Direnişimiz elbet yenecektir zulümü...
alican19 21.03.2008, 13:14 Sayın Ahmet Necdet SEZER,gitmeden önce belkide bu ülke için en hayırlı işlerden birisine imzasını koymuştur.Anayasa Mahkememizin bütün üyelerini kendisi atamıştır.Kimsenin korkusu olmasın,Bu ülke için çalışmayan,bu ülkeye faydası olmayan,ATARÜRK'ümüze ver LAİKLİK ilkemize saygısı olmayan bir kişinin bu ülkede işi olamaz.Elbet adalet yerini bulacaktır.Yeterki insanlarımız,bu savaşı bırakmasın,geleceğimiz için yapınlan mitinglerde alanlarımızı boş bırakmasın,ve CUMHURİYET aşkından vazgeçmesin.Elbet kazanacağız.Direnişimiz elbet yenecektir zulümü...
peki ahmet necdet sezer 8 kişi (8 demokrat) anayasa mahkemesine üye atadıysa tayip yasayı hazırlar gül onaylar 18 tane şerri devlet yanlısı yeni üye eklenir bu zor değil , millet uyanmadıkça ortada ne senin benim davam kalır nede tc denilen bir devlet artık türk islam devleti kurulur bu gidiştede .........
|
|