Orijinalini görmek için tıklayınız : prens harry afganistanda askerlik yapıyor, bizimkilerde çürük raporu alıyor
işte yoruma gerek kalmayan bir haber, bir prens , ölüm listesinde 1. sırada olduğu bir ülkede askerlik yapıyor, bizim yöneticilerimizin çocuklarının ne yaptığıda malum, çürük raporu alıyor....
İngiliz Kraliyet Ailesi, 10 haftadır Afganistan’da askerlik yapan Prens Harry’nin geri çekileceğini ve evine döneceğini açıkladı.
Prens Harry’nin Afganistan’da ön cephede olduğu haberlerinin tüm medyaya sızmasından sonra İngiliz askeri yetkililerinin, Prens’in geri çekip çekilmemesini tartıştıkları belirtilmişti.
İngiliz tahtının 3. sırada varisi olan 23 yaşındaki Prens Harry, amcası Prens Andrew’un 1982 yılındaki Falkland savaşına katılmasının ardından çatışma bölgesinde yer alan ilk kraliyet üyesi olmuştu.
LONDRA - İngiltere tahtının babası ve ağabeyinin ardından üçüncü sıradaki veliahtı Prens Harry’nin, 10 haftadır Afganistan’da ön cephede savaştığı ortaya çıktı. Prens Harry, geçen Aralık’ta alayıyla birlikte Afganistan’ın en tehlikeli bölgelerinden Helmand eyaletine gönderildi.
kaynak;http://www.ntvmsnbc.com/news/437522.asp
Alevimen 18.03.2008, 11:59 Güvenlik nedeniyle çoktan güvenilir bölgeye almışlar bu haberi 2 ay önce TV de izlemiştim. Zaten çoçuk illam gidecem diye tutturmuş :) Yani askerlikden kaçmadı.
adam macera olsun diye gitti daha öncede macera için neler yaptığını herkes bilir.. ama yine de örnek bir davranış...
Güvenlik nedeniyle çoktan güvenilir bölgeye almışlar bu haberi 2 ay önce TV de izlemiştim. Zaten çoçuk illam gidecem diye tutturmuş :) Yani askerlikden kaçmadı.
Bir operasyona bile gitmediği kesindir :)
Ama o bölgede bulunması bile bizimkilere örnek olmalı
çürük rapor alanlar belli.zaten bir sepet dolusu elmanın içinden bir kaç çürük çıkacak.önemli olan o çürükleri seçip laik oldukları çöpe atmak.eminim prens henri vatan sevgisini türk cumhuriyeti tarihini okuyarak öğrenmiştir helal olsun..
halilibrahim83 18.03.2008, 19:32 bizim siyasetcilerimiz askerlige yatma yeri diyolar sizde yollayin o halde evlatlarinızı onlarda yatsın ne gerek var cocuklarınıza sahte curuk belgesi almaya
Kara Davut 31.03.2008, 23:22 evet.Prens Harry Potter savaşın en şiddetli yaşandığı ülkelerden birisinde,Afganistan'da askerlik yaptı.peşinde onun değerli poposunu korumak için hazırda bekleyen bir bölük askerle beraber...
evet Prens Harry Potter,cephe gerisinde Afgan direnişçilerle savaşırken(!),birde şeref madalyası aldı.Onu görüntülemek için giden haber kanallarına,savaşın sönük geçtiği cephelerde randevu verildi,iki el atış yaptı ve kahraman oldu.Ancak nedense Afganistan'da görev yapan birliklerin can güvenliğini sağlamak için üniformalarının koluna türk bayrağı arması takıldığı hiç yansımadı medyaya.Türk ordusu mensuplarına silah sıkmayı ar sayan bir millet,ancak bu şekilde kandırılabilirdi.ve bu cin fikri,her zaman olduğu gibi yine ingilizler keşfetmişti.
bizimkilere gelince,onlar zaten her akşam bizimcity'de savaşıyor.ikinci bir cepheye gitmaya veya çocuklarını göndermeye gerek bile duymuyorlar sanırım!
Kara Davut 24.04.2008, 00:26 Birkaç gündür Perihan Mağden'in bu konuyla ilgili yazdığı yazıları takip ediyorum.Ve sayın Mağden'i bu cesaretinden dolayı tebrik ediyorum.Son sahte çürükçülerden DTP Genelbaşkanı Demirtaş'ın olayı yargıya intikal ettikten sonra özellikle bu konunun üzerine giden Mağden,askerliğini nerde yaptın şeklinde bir soru sorarak bu soruyu tüm bürokratların,zengin iş adamlarının,vekillerin,ordu mensuplarının kendilerinin ve çocuklarının cevaplamalarını istedi.Vekillerin veya bürokratların mal varlığı beyanı gibi bunlarıda açıklamasını isteyen Mağden,kendiside eski bir ordu mensubu olan ve askeriyeden atılan Ali KIrca'yada gönderme yapamadan geçemedi.Her fırsatta bu tarz haberleri ekrana taşıyan Ali Kırca'nın da çocuklarının nerede askerlik yaptığını soran Mağden'i gönülden destekliyorum.
NoGosGos 24.04.2008, 02:08 Degerli Canlar, bence prens Harry nin Afganistana gitmesini büyütmemize gerek yok!
Siz zannediyormusunuz, adam cephede talibanlara karsi catismaya girsin!
Kim bilir kac ingiliz asker onu korumakla görevlendirilmistir! Her habere de inanmamak gerek! Öyle önemli popüler birinin mutlaka talibanin kara listesinde yer almistir!
Belkide sayin prens mutfakta patates soymustur!:biggrin:
Ne malum
Bu durum bana yillar önce Tansu Cillerin oglunun bodrum da askerlik yaptigini hatirlatiyor!
geygel60 24.04.2008, 14:25 Ya canlar bu prens geçen günde sevgilisinin bahçesine helikopter indirmedimi bu adam prens ya kafasına ne eserse onu yapıyor nasıl olsa kıçını koruyacak bir bölük askeride mevcut.Bu askerliği hani şu boyalarla ormanda oynanan bir oyun var ya o olduğunu zannediyor macerayı gerçekci kılmak için orda oynuyor.Emperyalist örnekler vermeyelim her şeyin onlara ait olduğu ve dilediği gibi kullandığı örnekler.
Demirtaş pkk lı izlenimi verdiği için haklı olarak günümüzde ağır şekilde eleştirilmektedir.(pkk lı olarak tabi eleştirebilir o ayrı konu) ama çürük raporu olayına gelince askerliğin zorunlu olduğu ülkemizde böle sahteciliklere yöneltebilir insanı..
Askerlik zorunlu değil, gönüllü bir meslek olmalıdır ! Ya da paralı olabilir ! Kendi görüşüme göre askerlik yapmak istemeyen biri askerlik yapmasın daha iyi hem kendi açısından hem ordu açısından iyi olur.
Askerlik yapmak istemiyen birini zorunlu olarak asker yapmak doğru değildir. İki taraftan bakıyorum bu duruma.. gönülsüz askerlik yapan birinin orduya ne gibi katkısı olabilir? Ya da siyasettin kirli oyunlarına bağlı olarak ben adam öldürmek istemiyorum örneğin.. Bu durumda da askere gitmek istemem... !
Askerlik gönüllü bir meslek olmalı zorla olursa bu gibi sahtecilikler hep ortaya çıkacatır.. sahtecilik yapanı eleştirmekten cok onu sahteciliğe iten sebeb nedir bunları tartışmak gerekir..
saygılarımla
|