Orijinalini görmek için tıklayınız : MHP Genel başkanı DEVLET BAHÇELİ'den AKP ve millet vekillerine agır eleştiri

darkeye
18.03.2008, 11:14
MHP genel başkanı DEVLET BAHÇELİ 18 mart salı günü canlı konuşmasında iktidar partisi AKP ve milletvekillerine agır eleştiriler sergiledi.
MHP BİLE YALNIZ BIRAKTI
en önemli ve kulaga dikkat çeken baı söylemleri
ilkel bir yönetim sistemi sergilemeleri
demokratik ülke yönetimine darbede bulunması
halk içinde bölünme ve gruplaşmalara kesin sebep olması
laiklige ve yönetim sistemine tahrip edici fiillerde bulunması
yönetim süreci boyunca halkın gözü önünden kaçıp hesap vermemeleri
terörü ve kitlesel bölünmeleri yeniden canlandırması
kendi parti tüzügü kurallarını devlet yönetimi ile bagdaştırma düşüncesi
en önemli söylemi ise''BU PARTİNİN KAPATILMASINI SAYIN BAŞSAVCI HALK ADINA VERMİŞTİR
KAPATILACAK BİR PARTİ VARSA BUNA HALK KARAR VERİR

aydıner32
18.03.2008, 11:53
MHP genel başkanı DEVLET BAHÇELİ 18 mart salı günü canlı konuşmasında iktidar partisi AKP ve milletvekillerine agır eleştiriler sergiledi.
en önemli söylemi ise''BU PARTİNİN KAPATILMASINI SAYIN BAŞSAVCI HALK ADINA VERMİŞTİR

yani?

soulgod
18.03.2008, 12:18
forum yöneticilerinden şöyle bir ricam var bu kadar aleni bir şekilde ben buyum diyen şahıslara neden bir tepki verilmiyor? aslında ben diğer alvi forumlarına baktığım genel olarak bu tür insanların kasıtlı bir şekilde bu forumlarda olduğu asıl amaçları ortamı germe olduğu kanısına varmış bulunmakta o forum üyeleri.. ama nedense buna göz yumuluyor.. bakın sağcı,solcu meselesi değil bu bire bir faşizan bir zihiyet mevcuttur...burda alevi olmayıp alevi meshebinin güzelliklerini öğrenmek isteyen eminimki bir çok sünni kökenli insan var yada sosyalist insanlar var.. yani demek istediğim kesin söylemleri faşizanlığı dile getiren sahsın veya birkaç şahsın neden hiç bir yaptırıma maruz kalmadığıdır!!!!

sen ve senin gibi faşist gruhları ancak bu topiği açıp bu konuyu buraya taşır siz ve hukuk ne hakla .. işinize gelince hukuk gelmeyince ise katlet,vur,kır,linç et.. çok komiksiniz çok... doğruya nede olsa bu adamların itleri bahçelievler katliamı yapmış,uludağ üni öğrencilere saldırmış,hatta ülkenin genelinde bir çok öğrenci yurtlarına elini kollarını sallaya sallaya girmiş satırlarla biçip doğramışlardır düşünen gençeleri.. ama siz ne bilirsiniz kiii vatan dersiniz... yolda onun bunun kızına bacısına sarkarsınız, içki içiyo döversiniz ama esrarın en iyisini abilerinizle çekersiniz.. insan dersiniz maraşı,malatyayı kana boyarsınız hani bir topiğinde abilerine teşekkür ettmiştinya işte ancak bu kadar basiretsizsinkii burdaki bu forumu yazılarınla zehir saçıyorsun.. biliyorum senin gibi kraldan daha kralcı faşisttin yazılarına kimse söz etmezken benim artık senin gibi birine tahammülüm olmadığından kişisel olarak senin ne kadar fikirsiz ve bir okadar ( başkalarına diyorsun veya bir kaçınız diyorsunuzya ezberlemişsiniz konuşuyorsunuz) güç ve ezber sözlerle yazıyorsun... biliyormusun sana ve senin gibilerine acıyorum nedenmi ben onurluyum ve sadece yüreğimin götürdüğü yere gidiyorum, ama sen o kadar düşmüş olmalısınki bir çok turancı,ülkücü,faşizan yani senin yandaşalrının olduğu forum varken gelip burda pisliğini yayman acınası bir olay... olsa olsa sanırım orda sizin gibilerin pek üretecek birşeyleri olmadığı için olsa gerek burda kendini kanıtlamaya çalışıyor olmalısın... ha bu ara dikkatli ol sanal olması fark etmez her halde senin gibi sadece delikanlık eden 5 erkeğe bedel bizim kızlarımız... sakın ola burdaki bir kaç kişiye yüklendiğin için sustuklarını sanma onlar emin olki insan oldukları için benden daha iradeli oldukları için sana cevap verme gereğinde bulunmuyorlar yoksa bizim oralarda kuduz köpekler fazla yaşayamaz malum bulaşıcı oluyor!!!!!ben beni katletmiş gerçek yurdumdan sürülmeye mahkum etmiş bir zihniyetin karşımda benden daha çok söz hakkı bulmasına müsade etmiyeceğim.. bu forum değil başka forumdada olsa ,gerçke yaşamdada olsa ben kör zihniyetin içinde kör olmuş hiç bir şahsiyeti muhattap almadım ve onların etrafımızı zehirli sarmaşıkları ile çevrelemelerine izin vermedim vermeyeceğim...

işte direngenlik işte umut saçanlarımız biz arkadan vurmayız biz başımız dik yürürüz puşta bel bağlamayız
özge fidan,
genç bahçıvanın ellerinden yıllar önce bir tohumun bereketli topraklara düşmesiyle atılmıştı hayata..
o tohum ki,gökçe gökçe yeşerecek,
büyüyecek,
dal budak salıp meyve verecekti..
roprağın bereketli olmasına karşın,
asırların geleneği olan güçlünün güçsüzü ezip yok ettiği bir ortamda
daha güçlü kökler salmak,
bütünleşmek gerekiyordu toprak anayla..
güçlü fırtınalarda ancak kendi köklerine sıkı sıkı sarılarak kalabilirdi hayatta...
önce özünü saldı,karıştı toprağa.
ardından kök saldı derinlere,boy attı..
lakin kara kışlar,kayalıklar,çakır dikenleri,ısırganlar,ayrık otlar sarmıştı çevresini,
özgürce gelişmesine engeldi..
her şey yasalarınca işliyordu.
özge fidan yavaş yavaş soluyordu..

sızladı sağ göğsünün üzerindeki yara..
soğuk ne ki?..
"umutsuzluk,kararsızlık ve karamsarlık bugün düşmandan daha düşmandır bize.."
gelmişse zamanı oynamalıydı rolünü,
tepelerden mavi mavi parlayan kızıl yıldız gülümsedi özge fidana..
o yıldız ki,
hep oradan bakar,yön gösterirdi.
özge fidan gördü kızıl yıldızın mavi ışığını,
tüm enellere rağmen savaşmalıydı
ve savaştı..
umarsız olamazdı,
özge fidan dardaydı..

özge fidan anladı,
madem var olmak savaşıydı bu,
dahası,
var olurken var etmek,gelişirken geliştirmek,
büyürken büyütmek ve hep birlikte büyümek savaşıydı bu,
öyleyse çetin koşullara,
kasırgalara karşı direnmek,güçlü olmak gerekirdi..
güçlü olmak içinse,
önce kendi bedeninden başlamalıydı.
zayıflığa yer yoktu.
arınmalıydı kötü dallarından ve yeni filizler vermeliydi.
salmalıydı kökünü toprağa,
başını güneşe..
sahte poyrazlara kanmamalı,
güçlü kasıtgalardansa korkmamalıydı.
kasırgaları savuşturanlar ancak gelişir,güçlenirdi..
güçlenenlerse daha büyük kasırgalar savuştururdu.
öyleyse boşa harcanmamalıydı güç ve zaman.
her şey olması gerektiği gibi olmalıydı.
daha gençti,özgecikti..
çok şey bilmeliydi.
gerektiğinde bir kardelenden bile öğrenmeliydi.
bunu anladı özge fidan,
kaldırdı başını ve özüne ulaştı..

RaİNbow
18.03.2008, 12:41
halkın iradesine kalsaydı şimdi erbakanın partiside kapatılmazdı!..üstelik kapatma kararında yasalara aykırı bir durum da yok ...ve unutmayın ki! kapatılacak kadar hata yapan bu partiyide halkın iradesi bu noktaya getirdi...

Kara Davut
18.03.2008, 13:31
Madem kapatılacak,o zaman cumhuriyete ne gerek var diye bir soru geliyor aklıma.Cumhuriyet halkın kendi kendini yönetme şeklidir.Halk hür iradesiyle akp'yi başa getirmiştir.ancak bu hür iradenin oluşumu aşamasında çok değişik etkenler vardır.Akp'ye oy verenlerin hepsi,oylarını Akp'ye satmış varoşların insanları değillerdir.yine sanıldığı gibi aşırı dincilerde değillerdir.Akp'nin içinde bulunan yapılanmaya bakıldığında çok değişik gruplardan çok farklı insanların bu oluşumun içinde yer aldığı rahatlıkla görülecektir.Akp'ye oy verenlerin sadece oylarını satanlar veya radikal dinciler olduğunu iddaa etmek,bence gerçekleri görmezden gelmektir.Zira akp çatısı altında olan ve hatta bakanlık koltuğunda oturan,pekçok kadın milletvekiline bakıldığında toplumun içinden gelmiş pekçok çağdaş insanda göze batmaktadır.

http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/GaleriDetay.aspx?cid=4409&p=2&rid=2

bence akp yapılanmasının genelde okumuş ve bir yerlere gelmiş kişilerden olmuş olması,halka inebilmesi,halkın sorunlarına istenilen taleplere istenilen şekilde cevap vermesi,bu yapılanmayı diğer partilerden bir adım öne çıkarmıştır.yine bazı siyasi partiler etnik milliyetçiliği öne çıkarırken,bu partinin milliyetçilik düsturunda ilerlememeside onu diğerlerinden farklı hale getirmiştir.içerisinde eski sol kökenli milletvekilleri ve danışman bürokratlara yer vermeside yine kendisine oy kazandırmıştır.bir oy bir oydur zihniyetiyle yola çıkan karma bir yapılanmaya sahip olan bu partinin önünü kesebilecek partininde yine aynı tarzda yapılanmaya sahip olan bir parti olacağını düşünmekteyim.Ancak bırakın chp,mhp,dtp gibi partilerin koalisyon yapmasını,daha sol partilerin bile birbirleriyle kaynaşamamış olması,her zaman akp'yi veya kapatılması halinde yeni oluşacak oluşumu iktidara taşıyacaktır.aslında bir zamanların radikal soluna destek veren bazı insanların bile muhalif partilerden umudunu kesmiş olması ve akp çatısı altına giren sol görüşlü milletvekillerinin ardından gitmeside bu parti için bir kazanım halini almıştır.Diğer partilerin üretim ve kalkınma adına projeler üretememesi,halk tabanına inememesi bugünkü siyasi partilerin yaptığı en büyük yanlıştır.yani diğer partiler kendi elleriyle Türkiye'nin yönetimini AKP'ye teslim etmişlerdir.ülkemizde sağcı solcu şeklinde ayrılmış olan halkın,biran evvel birleştirilmesi ve ulusalcı politikalara yönelmek gerekliliğide bu şekilde ortaya çıkmıştır.yani artık halk birbirine düşman edilmek yerine kaynaştırılmalıdır.yapılacak politikalar karma politikalar olmalı,halkın her kesimine hitap etmelidir.ayrımcılığın önü kesilmeli,millet bilincinin altı doldurulmalıdır.milletten kasıt milliyetçilik olmamalı,devletin içindeki tüm bireyler dikkate alınmalıdır.doğu ile batı arasındaki uçurum farkı kapatılmalı,82 anayasasıyla kısıtlanmış bir takım özgürlükler geriye verilmelidir.bence konuya bu şekilde bakılırsa %47 bir halk muhtırası olarak değerlendirilmelidir.bu da diğer partilere bir örnek niteliği taşımaktadır.

kreşmir
18.03.2008, 15:26
vay be ülkenin kontrgerillası açıklama yapmış ........

ya inanılmaz derecede tuhaf karşıladım öncelikle bunu belirtmem lazım.....

bakalım ne demiş........

1-ilkel bir yönetim sistemi sergilemeleri
2-demokratik ülke yönetimine darbede bulunması
3-halk içinde bölünme ve gruplaşmalara kesin sebep olması
4-laiklige ve yönetim sistemine tahrip edici fiillerde bulunması
5-yönetim süreci boyunca halkın gözü önünden kaçıp hesap vermemeleri
6-terörü ve kitlesel bölünmeleri yeniden canlandırması
7-kendi parti tüzügü kurallarını devlet yönetimi ile bagdaştırma düşüncesi
en önemli söylemi ise''8-BU PARTİNİN KAPATILMASINI SAYIN BAŞSAVCI HALK ADINA VERMİŞTİR

peki bakalım aynı kulvarda mhp ne yapmış..........

1-ilkel olanın kim olduğu konusunda kafası karışık bir insan......birlikteliklerini vurgulaması lazım.....

2-demokrasi isteyen öğrencilere satırlarla saldırdıkları dönemleri unutmuş olacak zavallı.....

3- halkı türk olmaya zorlayarak kafatasçı zihniyeti ülkede canlandırmalarıda cabası......

4-laikliği kendi tekellerine indererek tek bir zihniyette tıkanmaları

5-yönetim süreçleri boyunca ne alparslan türkeş ne de onun kolluk kuvvetleri hiçbir vahşette hak ettikleri cezayı bulamamışlardır.....nede olsa derin adamlardır.....

6-kurdukları kamplarda beyinlerini yıkadıkları gençlerle ülkede törör yaratmışlardır.....

7-dokuz ışığı kendilerine yol edinerek yasaları ve kanunları kendi tekellerine indirmişlerdir.....

8-en önemli açıklaması ise kendine iktidarı getirecek ortamı sağlayabilmek için daha düne kadar işbirliği yaptığı partiyi(akp) satmak olmuştur......

yukarda ki eşleştirmelerde bir yannış var ise ben burdayım.....

bu faşist partiyi ve unun siyasetini bize temiz göstermeye kalkmayın.....bu ülkede sonu gelecek bir parti var ise oda mhp dir....ama korkma bu huhuksal olarak olmayacak........

ve son olarak soulgod arkadaşın dediği gibi......

işte direngenlik işte umut saçanlarımız biz arkadan vurmayız biz başımız dik yürürüz puşta bel bağlamayız ........

alişero
18.03.2008, 15:51
forum yöneticilerinden şöyle bir ricam var bu kadar aleni bir şekilde ben buyum diyen şahıslara neden bir tepki verilmiyor? aslında ben diğer alvi forumlarına baktığım genel olarak bu tür insanların kasıtlı bir şekilde bu forumlarda olduğu asıl amaçları ortamı germe olduğu kanısına varmış bulunmakta o forum üyeleri.. ama nedense buna göz yumuluyor.. bakın sağcı,solcu meselesi değil bu bire bir faşizan bir zihiyet mevcuttur...burda alevi olmayıp alevi meshebinin güzelliklerini öğrenmek isteyen eminimki bir çok sünni kökenli insan var yada sosyalist insanlar var.. yani demek istediğim kesin söylemleri faşizanlığı dile getiren sahsın veya birkaç şahsın neden hiç bir yaptırıma maruz kalmadığıdır!!!!

sen ve senin gibi faşist gruhları ancak bu topiği açıp bu konuyu buraya taşır siz ve hukuk ne hakla .. işinize gelince hukuk gelmeyince ise katlet,vur,kır,linç et.. çok komiksiniz çok... doğruya nede olsa bu adamların itleri bahçelievler katliamı yapmış,uludağ üni öğrencilere saldırmış,hatta ülkenin genelinde bir çok öğrenci yurtlarına elini kollarını sallaya sallaya girmiş satırlarla biçip doğramışlardır düşünen gençeleri.. ama siz ne bilirsiniz kiii vatan dersiniz... yolda onun bunun kızına bacısına sarkarsınız, içki içiyo döversiniz ama esrarın en iyisini abilerinizle çekersiniz.. insan dersiniz maraşı,malatyayı kana boyarsınız hani bir topiğinde abilerine teşekkür ettmiştinya işte ancak bu kadar basiretsizsinkii burdaki bu forumu yazılarınla zehir saçıyorsun.. biliyorum senin gibi kraldan daha kralcı faşisttin yazılarına kimse söz etmezken benim artık senin gibi birine tahammülüm olmadığından kişisel olarak senin ne kadar fikirsiz ve bir okadar ( başkalarına diyorsun veya bir kaçınız diyorsunuzya ezberlemişsiniz konuşuyorsunuz) güç ve ezber sözlerle yazıyorsun... biliyormusun sana ve senin gibilerine acıyorum nedenmi ben onurluyum ve sadece yüreğimin götürdüğü yere gidiyorum, ama sen o kadar düşmüş olmalısınki bir çok turancı,ülkücü,faşizan yani senin yandaşalrının olduğu forum varken gelip burda pisliğini yayman acınası bir olay... olsa olsa sanırım orda sizin gibilerin pek üretecek birşeyleri olmadığı için olsa gerek burda kendini kanıtlamaya çalışıyor olmalısın... ha bu ara dikkatli ol sanal olması fark etmez her halde senin gibi sadece delikanlık eden 5 erkeğe bedel bizim kızlarımız... sakın ola burdaki bir kaç kişiye yüklendiğin için sustuklarını sanma onlar emin olki insan oldukları için benden daha iradeli oldukları için sana cevap verme gereğinde bulunmuyorlar yoksa bizim oralarda kuduz köpekler fazla yaşayamaz malum bulaşıcı oluyor!!!!!ben beni katletmiş gerçek yurdumdan sürülmeye mahkum etmiş bir zihniyetin karşımda benden daha çok söz hakkı bulmasına müsade etmiyeceğim.. bu forum değil başka forumdada olsa ,gerçke yaşamdada olsa ben kör zihniyetin içinde kör olmuş hiç bir şahsiyeti muhattap almadım ve onların etrafımızı zehirli sarmaşıkları ile çevrelemelerine izin vermedim vermeyeceğim...

işte direngenlik işte umut saçanlarımız biz arkadan vurmayız biz başımız dik yürürüz puşta bel bağlamayız
özge fidan,
genç bahçıvanın ellerinden yıllar önce bir tohumun bereketli topraklara düşmesiyle atılmıştı hayata..
o tohum ki,gökçe gökçe yeşerecek,
büyüyecek,
dal budak salıp meyve verecekti..
roprağın bereketli olmasına karşın,
asırların geleneği olan güçlünün güçsüzü ezip yok ettiği bir ortamda
daha güçlü kökler salmak,
bütünleşmek gerekiyordu toprak anayla..
güçlü fırtınalarda ancak kendi köklerine sıkı sıkı sarılarak kalabilirdi hayatta...
önce özünü saldı,karıştı toprağa.
ardından kök saldı derinlere,boy attı..
lakin kara kışlar,kayalıklar,çakır dikenleri,ısırganlar,ayrık otlar sarmıştı çevresini,
özgürce gelişmesine engeldi..
her şey yasalarınca işliyordu.
özge fidan yavaş yavaş soluyordu..

sızladı sağ göğsünün üzerindeki yara..
soğuk ne ki?..
"umutsuzluk,kararsızlık ve karamsarlık bugün düşmandan daha düşmandır bize.."
gelmişse zamanı oynamalıydı rolünü,
tepelerden mavi mavi parlayan kızıl yıldız gülümsedi özge fidana..
o yıldız ki,
hep oradan bakar,yön gösterirdi.
özge fidan gördü kızıl yıldızın mavi ışığını,
tüm enellere rağmen savaşmalıydı
ve savaştı..
umarsız olamazdı,
özge fidan dardaydı..

özge fidan anladı,
madem var olmak savaşıydı bu,
dahası,
var olurken var etmek,gelişirken geliştirmek,
büyürken büyütmek ve hep birlikte büyümek savaşıydı bu,
öyleyse çetin koşullara,
kasırgalara karşı direnmek,güçlü olmak gerekirdi..
güçlü olmak içinse,
önce kendi bedeninden başlamalıydı.
zayıflığa yer yoktu.
arınmalıydı kötü dallarından ve yeni filizler vermeliydi.
salmalıydı kökünü toprağa,
başını güneşe..
sahte poyrazlara kanmamalı,
güçlü kasıtgalardansa korkmamalıydı.
kasırgaları savuşturanlar ancak gelişir,güçlenirdi..
güçlenenlerse daha büyük kasırgalar savuştururdu.
öyleyse boşa harcanmamalıydı güç ve zaman.
her şey olması gerektiği gibi olmalıydı.
daha gençti,özgecikti..
çok şey bilmeliydi.
gerektiğinde bir kardelenden bile öğrenmeliydi.
bunu anladı özge fidan,
kaldırdı başını ve özüne ulaştı..

bu yazıdaki duygu fırtınasını anlamak için türkiyenin faşist kafatası ırkçılığının ülke halklarına verdikleri zararları araştırıp okumak ve zarar gören her yerde katliama uğramış ve bu katliamların her defasında yok olmayla baş başa bırakılmış alevi halkının duygularını anlamaktan geçer.

maraşta,çorumda,gazide,sivasta yakılanların,kurşuna dizilenlerin,bebesi doğmak üzere olan bir anne adayının öldürülmesinin,akan derelerin kan rengine bürünmesinin ve her türlü alçaklığın,adı konulmamış derin ilşkilerin sonucu bir aşağılıklar ordusuna tepki olarak ele almak gerek..

akan kan,yakılan aydın,öldürülen bebe hak arama sürecinde kalmış olduğunuz her türlü katliamaın sorumlusu bu faşizan cünuha yazıklar olsunki utanmadan burda söz hakkı istiyor.

andığımız acılarını paylaştığımız her katliamın tek sorumlusu,derin uzantıların siyasi kanadı milyetçi hareket partisi sana bu forumda destek olacaklara şimdiden yazıklar olsun.

matador464646
18.03.2008, 15:56
kapatılması gereken ilk parti bence bahçelinin partisidir.toplumda gruplaşmalara ve tahriklere en acıkparti bence mhp dir.düşünme yeteneğinden aciz birkaç (reis) kişi bu ülkede sürekli tahrik unsuru oluyorlar.hrant dink i acaba akp mi katletti?akp masum değil.fakat yinede mhp den dha az kan dökmüştür.bence mhp kapatılmalı.......

sahrut75yagmur
18.03.2008, 17:04

Evet Devlet Bahçeli bunları söylemiş te..?

Ne olmuş ..?

Türkiye ' de kapatılması ve tevellütünden beri içeride olması gereken yöneticiler bunlar değil mi..?
Umarım Akp 'den sonra onlara da aynı yollar görünür...

Bir zamanlar Che Guavara 'nın kepini giyip bozkurt işareti yapan Gül , nasıl , ilahi adalete teslim olduysa , umarım onlar da olur...

Devlet Bahçeli 'nin doğrusu benim yanlışımdır...
Kezâ onu adam yerine koymam ki , lafını da burda alıntı yapayım...

Saygılarımla.

darkeye
18.03.2008, 17:28
sosyal demokrat arkadaşlarım ben mhp li degilim sadece haberler ile canlı yayında aynı anda sizlerle paylaştım söylemleri belki ilgilenirsiniz diye.
SOULGOD sakın beni sen busun sen şusun diye yargılma ben sana birşe söylersemde burada aglanmaya kalkışmaben MHP li degilim bunu da o dar kafanın içindeki minik beynine kazısan iyi edersin

özcan1
18.03.2008, 17:40
sevgili canlar.

Sizlerden rica ediyorum iyi düsünelim, kime agir elestiri yapiyorsaniz bilmiyorum!

Gercekten bu elestirilen insan böyle agir bir elestiriyi hakettimi?
yoksa belki bizleri ilgilendirecek bir haber aktarildi diyemi?:confused1

Saygilar

ilkay123
18.03.2008, 17:42
Deniz Baykal dan daha iyi söylemde bulundugu icin sevmedigim bir lider olmasina ragmen taktir ettim...Yakinda Deniz Baykal i ,Devlet Bahceli ile yer degistirdigini görürseniz sasirmayin...Deniz Baykal in bir an önce HALKIN partisinden ayrilmasi,partinin gercek sahiplerine birakmasi dileklerimle...saygilar...

halilibrahim83
18.03.2008, 17:45
AL AKP yi vur MHP ye aradaki fark nedirr :thumbup:

CaNCa
18.03.2008, 20:16
akp'nin koltuk değneği olarak meclise girmiş ve memleketin aydınlık bekasından ziyade hasat meraklısı ırk odaklı bir partinin genel başkanının halen söyleyebileceği bir söz ve yüz olması ilginç!

akp'i nasıl eleştirebildiklerini anlamak mümkün değil, bu saydığı şeylerin çoğunda akp ile işbirliği yapanlar kendileri idi. akp en azından salt din odaklı şeriat tehlikesi olan bir parti, mhp hem din, hem de ırk odaklı şeriat ve faşizmi özümsemiş çifte bir tehlikedir memleket için. bu gidişle baş savcının bir sonraki kapatma listesine girecek aday partiler arasında.

Canan1
18.03.2008, 20:30
selamlar

sevgili CanCa`nin söyledigi gibi, MHP ve AKP isbirliginden gecip bu günlere gelebildi...igrenclik iste budur....

AKP, MHP destegiylen türban konusunda bu kadar ilerledi...MHP fasist bir partidir, ve her fasist gibi halka karsi ve zararlidir...sadece oy taktigi bu: AKP ye giden oylar simdide MHP ye gitsin diye böyle oyunlar yapiliyor....cünkü zihniyet cok yakin....

Saygilarimla

kreşmir
18.03.2008, 22:10
sosyal demokrat arkadaşlarım ben mhp li degilim sadece haberler ile canlı yayında aynı anda sizlerle paylaştım söylemleri belki ilgilenirsiniz diye.
SOULGOD sakın beni sen busun sen şusun diye yargılma ben sana birşe söylersemde burada aglanmaya kalkışmaben MHP li degilim bunu da o dar kafanın içindeki minik beynine kazısan iyi edersin

anlaşılan o ki artık neyi savunacağınıda şaşırdın.....mhp li olman sana yetirince cevap getirmiştir sanırım.....

bu arada evde yaşayan biri olmadığına göre herkesi bırakıp kendini geliştirmeye bak.....insanlara saldırarak ve kendince onlara söz söylerken iyice değerlendirme yap.....öncelikli olarak kendini ......

ve artık şunu iyice bil.....bu forumda kimse kolay kolay mhp başkanının yazısını kopyalamaz....bunu yapsa yapsa BİR MHP Lİ YAPAR.....

darkeye
18.03.2008, 23:44
anlaşılan o ki artık neyi savunacağınıda şaşırdın.....mhp li olman sana yetirince cevap getirmiştir sanırım.....

bu arada evde yaşayan biri olmadığına göre herkesi bırakıp kendini geliştirmeye bak.....insanlara saldırarak ve kendince onlara söz söylerken iyice değerlendirme yap.....öncelikli olarak kendini ......

ve artık şunu iyice bil.....bu forumda kimse kolay kolay mhp başkanının yazısını kopyalamaz....bunu yapsa yapsa BİR MHP Lİ YAPAR.....

kimsin nesin neyi nasıl savunursun bilemem ama benim hakkımda mhp LİSİN demeyi kes artık ben mhp li degilim emin ol ki ülkücüleri de mhp lileride ideolojilerini de senden iyi biliyorum.
kim ki bu baştaki hükümet için dogruları söylerse ne mhp li ne başka bir görüşü savunan partili olursa olsun teşekkür edilmeli.insanlara kimin saldırdıgı da ortada benim hakkımda neler yazdıgını okusun forumdaki canlar
demek istiyosun ki burası aleviforum burada mhp liler yazamaz o zaman koministlerde yazmasın ne dersin??? o zaman da senin ÖZGÜRLÜK DÜŞÜNCEN İLE ÇAKIŞMAZMI BU YAZILARIN!!!:innocent::thumbdown:shifty: sadece sacmalamışsın!!!

Canan1
18.03.2008, 23:59
bir fasist düsünce hic bir zaman komünist bir düsünceylen kiyaslanamaz,asla,buna ne ben nede siyasi,nede bilim onaylar.....

nerde fasist düsünce nerde komunist düsünce? Dünyalar kadar fark vardir....MHP düsüncenin burda yeri yok!!!!!!BUnu ben diyorum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ve ben varoldukca elimde geldigi kadarda MHP zihniyete ve düsünceye karsi direnicem ve bas egmicem......

alişero
19.03.2008, 00:01

ve artık şunu iyice bil.....bu forumda kimse kolay kolay mhp başkanının yazısını kopyalamaz....bunu yapsa yapsa =BİR MHP Lİ YAPAR.....
kreşmir arkadaşımız ne yazmış!!!!!!!!
cevap ne gelmiş???????

yazılanları iyi okumak gerek...........okumadanda cevap yazmamak gerek......

darkeye
19.03.2008, 00:04
bir fasist düsünce hic bir zaman komünist bir düsünceylen kiyaslanamaz,asla,buna ne ben nede siyasi,nede bilim onaylar.....

nerde fasist düsünce nerde komunist düsünce? Dünyalar kadar fark vardir....MHP düsüncenin burda yeri yok!!!!!!BUnu ben diyorum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ve ben varoldukca elimde geldigi kadarda MPH zihniyete ve düsünceye karsi direnicem ve bas egmicem......

tamam ablacım aksini söyleyen yok ki nedir bu öfkeniz ben adamın yazdıgını sizlerle paylaştım.mhp degilmiydi türbanı onaylayan,mhp liler degilmiydi binlerce canımıza kıyan...ne kadar tutarsız insanlar oldugu bu söylemlerden belli zaten.düşene bir tekme de mhp den!!!neden bana bu kadar sinirlisiniz ben ona anlam veremedim...bir an kendimi mhp li sandım sayenizde teşekkür ediyorum size bunun için yazık.:kzgn

Canan1
19.03.2008, 00:08
ben kimseye yanit vermeden kendi düsüncemi yazdim, bide üstelik alinti yapmiyorum ki,kavga cikmasin diye.....ben tanimadigim insana sen fasistsin yada sen MHP´lisin diyemem...sadece yazilari yorumlarim ve onlarin üzerinde kendi yazimi hazirlarim.....ve bu son mesajimda gerek duydugum sözleri zarf ettim....

Ben genel anlamda MHP karsiti olan insanim ve burda yeri olmadigini belirtiyorum......hatta Almanyada son yillarda ülkücü ocaklari ve MHP yandaslari gittikce cogaldi...benim kavgam sadece burda sanal dünyada degil

darkeye
19.03.2008, 00:17
kreşmir arkadaşımız ne yazmış!!!!!!!!
cevap ne gelmiş???????

yazılanları iyi okumak gerek...........okumadanda cevap yazmamak gerek......

arkadaşım benim türkçe okumam yazmam gayet iyi merak etme.yada senin kafan bulanık suan da okuyamıyosun.al bir daha kontrol et istiyorsa bana gelen degerlendirmeyi.büyük yazayım gözlerin görmüyorsa

darkeye
19.03.2008, 00:22
ben kimseye yanit vermeden kendi düsüncemi yazdim, bide üstelik alinti yapmiyorum ki,kavga cikmasin diye.....ben tanimadigim insana sen fasistsin yada sen MHP´lisin diyemem...sadece yazilari yorumlarim ve onlarin üzerinde kendi yazimi hazirlarim.....ve bu son mesajimda gerek duydugum sözleri zarf ettim....

Ben genel anlamda MHP karsiti olan insanim ve burda yeri olmadigini belirtiyorum......hatta Almanyada son yillarda ülkücü ocaklari ve MHP yandaslari gittikce cogaldi...benim kavgam sadece burda sanal dünyada degil

degerli CANAN ABLAM konuyu yazan benim dogal larak ta söylemlerin bana geliyo.bana cevap yazma nedeni saglıyosun.bende yanında savaşırım seninle bu yolda ama sen bana el altından laf atarsan damarıma basarsın.ben saygımı bozmamaya kimseyi kırmamaya dikkat ederim ama üzerime gelindigi sürece de cevabını veririm kim olursa olsun...

Canan1
19.03.2008, 00:23
Lütfen yine kavgaya dönüsmesin ortalik, bunaldim artik bu tür kisisel kavgalardan....yeter.....

darkeye
19.03.2008, 00:25
Lütfen yine kavgaya dönüsmesin ortalik, bunaldim artik bu tür kisisel kavgalardan....yeter.....

teşekkür ederim abla.ama bakarmısın kreşmir arkadaşın yazdıgı yazıya ben onu şimdi moderatöre bildiricem.bana kimse sen mhp lisin diyemez :crying:

Kara Davut
19.03.2008, 00:38
yahu neden bu arkadaşın üzerine bu kadar gidiliyor.bir tek doğru düşünen sizler mi varsınız bu sitede?kendin gibi düşünmeyeni faşist ilan et,üstüne baskı uygula,sindir,yok et!kimlerin politikasını güdüyorsunuz?böyle yapmakla elinize ne geçecek.arkadaş sadece mhp'nin bir deyişini başlık olarak taşımış ve sonrasındada eleştirmiş.velev ki,halk için faydalı bir düşünce bile olsa onuda red mi edeceksiniz?bu yaptığınız acaba özgürlük diye bir tarafta feryad ederken,başkasının özgürlüğüne müdahale anlamı taşımıyormu?vatanını sevmek ırkçılıkla karıştırılmamalı.ırkçı düşüncelerin söylemleri bellidir.eğer şöyle genel anlamda bakılırsa burada kürt milliyetçiliği yapanlara ne diyeceksiniz?buda bir faşistlik değilmi?nedense konu kürtler olunca hep acitasyon yolunu seçen,ardındanda kendi düşüncesinde olmayan insanlara bir takım çirkin isnatlarda bulunarak,adeta olayları çarpıtarak kişi üzerinde baskı ortamı kurup kişileri yıldırmaya çalışan belli bir grup var.bu gruba mensub olan insanlar için Türk halkı öyle bir konumda ki,ağzıyla kuş tutsa yaranamayacak.Anlaşılan zaten burada olma sebepleride sorunlara çare aramak değil,çaresiz sorunlara sebebiyet vermek.maksat üzüm yemek değil,bağcıyı dövmek.bu ülkede daha tartışma ortamında nasıl tartışılacağını bile bilmeyen insanlar var.keseri hep kendine yontmak isteyen bu insanlar,lakin kazın ayağı öyle bildiğiniz gibi değil.birgün arkanızdakilerde sizi bırakır gider merak etmeyin.bu vatan üç-beş çapulcuya yar edilmeyecek kadar kutsaldır.

mevzuu bahis vatansa,gerisi teferruattır.
M.K.Atatürk

Canan1
19.03.2008, 00:44
Igrenc ve fasist olan bir partinin aciklamasini buraya tasimak nasil bir mantik iceriyor? BUnu söylermisiniz? Övünecek yada gurur duyulucak bir durum yok, hicde ilgilenmem MHP aciklamalarla, ben farkli sularda yüzerim....kimse baskasini burda yargiliyamaz, burasi mahkeme masasi degil, biraz saygiyla ve bu aciklamayi ne nedenlen buraya tasidigini söyliyebilirdi darkeye kardes....

capulcu nedir????????

Bunu söylemek sizemi kalmis acaba?

Kara Davut
19.03.2008, 00:57
çapulcu kişilikler ortadadır,bu lafımdan kastım pkk'dır.ve burada bazı kişiler açıktan olmasada pkk avukatlığına soyunmaktadır.farklı sularda yüzmeniz hiç kimseyi alakadar etmez lakin konu Türkiye karasuları ve sınırları dahilinde bölücülüğü teşvik ediyorsa orada biraz durun.her ne düşüncede olursa olsun,eline silah alıpta bin yıldır yaşadığı kardeş olarak adledilen bir topluma ve hatta kendi halkına zulüm işleyen bir oluşumun düşünceleri burada özgürlük babında tartışılamaz.yapılanlar kürt halkının savunmacılığından öte,bin yıldır kardeş gibi yaşayan ulusları kutuplaştırma ve bölme girişimi olarak değerlendirilir.doğuya getirilen yasakları bu halk koymadı.doğuda işlenen suçları bu halk işlemedi.doğudaki zulmü türk halkı uygulamadı.devlet politikaları içinde işlenmiş fiili suçları tüm türk halkına engaje etmeye çaışmak cahilliğinde ötesinde saçmalamaktır.veya arkasında farklı sebepler aranması gereken bir konudur.konuyu bu şekilde deklare etmeye çalışan kişilerin söylemlerine bakıldığında cahil olmadıkları bilakis sistemli bir şekilde,bir kişiyi hedef alarak,konuyu pkk sempatizanlığına götürmeye çalıştıklarıda her haliyle ortaya çıkmaktadır.bu sebepledirki,milli sınırlarımız içinde böyle olaylara çanak tutmak bölücülüktür.ve asla kabullenilemez.vatanımı seviyorum ve her platformda da bunu dile getiririm.eğer bu sebepten dolayıda faşist ilan edileceksem,asla gocunmam.

LaDY
19.03.2008, 01:12
Ortak paydada bile buluşamıyorsunuz ne hallere düşmüşsünüz arkadaşlar. ben ilk mesajı defalarca okudum, nereden çıkadınız mhpli olduğunu anlayamadım. mhp yi savunacak bir laf mı söylenmiş. Siz neye neyi kusuyorsunuz anlamıyorum sizleri.

Sayın soulgod sizin farklı ne amaçlarınız olabilir bilemem, başka sitedeki yönetim biçimleri de beni bağlamaz fakat yaptırım gerektirecek durumları gözetleyecek kadar yönetici olduğumuzu düşünüyorum aksi takdirde sahasında ilk ve en uzun süreli site olma ünvanına sahip olmazdık. Hangi faşizan düşünce hanımefendi. kendisine dair bir cümle var mı tarafınızca saldırıya uğradığı ilk mesajda. Aşmışsınız efendim siz kendinizi ne diyebilirim ki, sadece sizin doğrunuz doğru, nerde neyi savunacağımızı kestiremiyoruz henüz kaldı ki gidişata dur diyelim. topik kapanmıştır.

LaDY
19.03.2008, 01:21
sevgili canlar.

Sizlerden rica ediyorum iyi düsünelim, kime agir elestiri yapiyorsaniz bilmiyorum!

Gercekten bu elestirilen insan böyle agir bir elestiriyi hakettimi?
yoksa belki bizleri ilgilendirecek bir haber aktarildi diyemi?:confused1

Saygilar

Olay ne biliyor musun Özcan Abi? Alevilikten bahsediyor Alevilik naraları atıyoruz ama Aleviliği çoğu kez sadece dilimizde savunuyoruz içimizde değil.
Benim bildiğim Alevi canlar yüreğinde kin barındırmaz, ama burada çok bariz görüyorum ki buram buram kin kokuyor ortalık.
Çok üzgünüm kim ne derse desin olay budur! kinimizle yaklaşıyoruz, yaşam felsefemizin bize bahşettiği sevgimizle değil. Ortadaki topik mesajı ve mesaja yaklaşımlar belli bir şekilde sergilenmiş. Başka topiklerden kalan kinimiz buradan kusulmaya devam edilmiş. Kaldırın başınızı da bakın, ortak paydadasınız, payınız pek anlam teşkil etmiyor bugün. Ortak paydada buluşabilmeniz için 1900'lü yılların başına geri mi dönülsün, ülke tümden istila edilsin savaş başlasın o zaman mı gelecek akıllarınız başınıza da aynı saf da can vereceksiniz merak ediyorum. Sıkıldım bu manasız sataşmalarınızdan ve ortamı geren insanları ikiye bölen birbirinizi hiç düşünmeden kırdığınız yaklaşımlarınızdan.