__mozaik__
18.03.2008, 20:05
Merhabalar,
ben su 33 yasindayim, annen ve baban Ardahan in Göle ilcesine bagli Gülistan köyünden. Ben sünni olarak yetistirildim ama Gülistan köyü hakkinda daha fazla bilgi ariyorum. Gülistan köyü bir alevi köyü mü, yoksa alevi ve sünnilerin yasadigi bir köy mü? Bir paylasim sitesinde izledigim bir film de Gülistan köyünde cami oldugu gördüm.
Lütfen bilgisi olanlar beni bu konuda aydinlatirsa sevinirim.
sevgiyle kalin...
__mozaik__
19.03.2008, 13:01
Henüz yeni ögrendim annem ile babam'in dogup büyüdükleri köyün bir Alevi köyü oldugunu. Ben sünni olarak yetisti'; su an büyük bir saskinlik yasiyorum. Kendilerinden bilgi alamiyorum. Bu konu hakkinda konusmak istemiyorlar.
Lütfen bana yardim edin; en azindan Gülistan köyú hakkinda bilgi istiyorum. Gercekten alevi köyü mü; bir site izledigim filmde köyde bir de cami oldugunu gördüm. Bildigim kadariyla aleviler camiye gitmiyor. Bu ne demek; yoksa Gülistan köyü alevi sünni karisimimi???
simdiden ilginiz icin tesekkürler...
NOT: alevi lige karsi herzaman özel bir ilgim ve sevgim olmustur...!!!
murat222
19.03.2008, 17:43
Henüz yeni ögrendim annem ile babam'in dogup büyüdükleri köyün bir Alevi köyü oldugunu. Ben sünni olarak yetisti'; su an büyük bir saskinlik yasiyorum. Kendilerinden bilgi alamiyorum. Bu konu hakkinda konusmak istemiyorlar.
Lütfen bana yardim edin; en azindan Gülistan köyú hakkinda bilgi istiyorum. Gercekten alevi köyü mü; bir site izledigim filmde köyde bir de cami oldugunu gördüm. Bildigim kadariyla aleviler camiye gitmiyor. Bu ne demek; yoksa Gülistan köyü alevi sünni karisimimi???
simdiden ilginiz icin tesekkürler...
NOT: alevi lige karsi herzaman özel bir ilgim ve sevgim olmustur...!!!
gülistan köyü alevi kürt köyüdür..sanırsam siz köyünüzden uzak kalmışssınız..köyde sünni yoktur..asimile olmayan bir köydür..köyde cami varmı bilmiyorum...ancak varsa zorla yapılmış bir camidir...gülistan köyü alevi kültürüne bağlı bir köydür..şu 2 adresten köyünüzle ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz..
http://golegulistan.blogcu.com/KOY+TARIHI/
http://64.233.183.104/search?q=cache:9XhFkNTmXmEJ:golegulistan.blogcu.co m/5209691/+g%C3%BClistan+g%C3%B6le+alevi&hl=tr&ct=clnk&cd=2&gl=tr&client=firefox-a
__mozaik__
19.03.2008, 23:10
Sevgili kardesim,
ilgin ve bilgilerin icin tesekkür ederim; belirtigin site ye daha önce bakmistim. Hatta burda dedim bile resmi var; ne kadar acayip bir durum!!!
http://nl.youtube.com/watch?v=7ScKe6M790I Burda Gülistan köyü nü izleyebilirsin
Aslinda simdi daha cok saskinlik icindeyim; benim meselem sadece köyümden uzak kalmak degil; benim ailem demekki benden özümü gizlemis; buna bir anlam vermek cok zor. Kendileri maalesef benimle bu konuda konusmuyorlar; ben kendi cabamla birseyler ögrenmeye calisiyorum. Esim ile birlikte bu sene muhakkak Gülistan köyüne gidecegiz; gercekleri ögrenmek istiyorum!!!
Tekrar ilgin icin tesekkür ederim...sevgiyle kal...hoscakal!!!
kardeş göle gülistan saglam tam bir alevi köyüdür ben gülistanlıyım ama merak ettim soy adınız ne ve köyümüzde cami yoktur