Orijinalini görmek için tıklayınız : DTP'den ölen PKK'lılara mevlüd.....
CrAzY_AnGeL 20.03.2008, 19:32 DTP Türkiye'de ilk defa Van'da parti binasında 20 emekli ve fahri imama Kürtçe mevlit okutturarak, sözde demokrasi şehidi dedikleri PKK'li ölen teröristler için dualar ettiler.
DTP, Diyarbakır'da önceki haftalardaki bir eylemi sırasında, Kuran'ı Kerim ile yürüyen ve parti otobüsünden partililere gövde gösteresi yaparak dini duyguları ön plana sokmaya çalışmasının üzerinden kısa bir süre geçmesinin ardından, Van'da da ilk defa mevlit okuttu.
Dün akşam kutlanan Mevlit Kandili'nin ardından DTP bugün Van'da 20 emekli ve fahri imama Kürtçe mevlit okuttu. DTP Van İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen mevlite yaklaşık 60 kişi katıldı. DTP İl Başkanı'nın katılmadığı mevlite partililer ve imamlar katıldı. Kadın ve erkeklerin bir arada oturduğu mevlit 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşu öncesi DTP'li imamlar adına konuşan emekli imam Yusuf Kılınç, salonda bulunanlara hitaben yaptığı Kürtçe konuşmada, "Mevlüd Kandili Peygamber efendimiz Hz. Muhammet ve Kürtdistan şehitlerimiz için okuyoruz. Okuyacağımız bu bu mevlidi onlara bağışlıyoruz. Şuanda çok kirli bir savaş yaşanıyor. Biz bu kirli savaşın durmasını istiyoruz. İnsanlarımız öldürülmesin, annelerin yüreği yanmasın, hiçbir anne çocuğu için ağlamasın. Ne Türk ne Kürt annesi ağlamasın. Bu cihanda akan kan dursun" dedi.
MEVLİT KÜRTÇE OKUNDU
Konuşmanın ardından imamlar sırayla mevlidi bölüm bölüm Türkçe yerine Kürtçe okurken, her bölüm sonrası selavatları Arapça okudular. Mevlit yine Kürtçe okunan dua ile son buldu.
Her mevlitte olduğu gibi mevlit sonrası lokum, bisküvi, çikolata, şeker, tuz, arpa, buğday ve pirnç dağıtıldı.
milliyet....
http://www.ensonhaber.com/Gundem/117183/DTPden-olen-PKKlilara-Kurtce-mevlit-.html
allaha inancı olmayan...dini inanclara sahip insanlarla dalga gecen insanlar kalkmış şimdi mevlüd okutturuyor...hemde kim için? Anamıza tecavüz edip daha kundaktadi bebeğe acımadan kursun sıkan babalarımıza abılerimize işkenceler yapan '' insan kılığına girmiş yaratıklar için''.......sizce bunun anlamı nedir ?
yorumlarınızı paylasırsanız sevinirim.....
halilibrahim83 20.03.2008, 21:17 valla tek kelimeyle pes neler oluyo bıze kımlere mevlut yapar oldukkkkkkkk
delidervis 20.03.2008, 21:17 kim inanmıyor onlar mı? onlar sadece alevileri kullanmak icin öyleymis gibi gözüküyor hepsi rol...
ben siyaseti sevmem ama bir noktada sunu insanlara anlatmak isterim..
4 sene vanda 1 sene dogubeyazıtta kaldıgım süre boyunca dtp tabanının kökten dinci oldugunu cok iyi bir sekilde gördüm ve yasadım.. o sebepledir ki sunu cok iyi söyleyebilirim ne bu partinin nede pkk terör örgütünün alevilerle ve alevilik anlayısı ile uzaktan yakından alakası yoktur..
bunun bir gün olacagı acıktı ama insanların pek inanası gelmezdi nasıl olur derlerdi ama iste gercekler yavas yavas cıkıyor.. dtp akpnin baska bir versiyonudur ve kapatılmadan devam ederse gelecekte dogu dincilerinin büyük cogunlugunu akpnin elinden alacak ve din merkezli bir kürt partisi olacaktır.. günde 5 vakit namaz kılan insanlardan tarihin hicbir zamanında alevilere fayda gelmemistir gelmeyecektirde..
bunu yapanlara ne demeli kimliğinde tc yazıyormu evet.bizimle andımızı içtinmi okulda evet,halen bayrağımız altında yaşıyormusun evet,okuttuğun kuran çarpsın seni hem devletimizden maaş al hem bölücülük yap bu gibi haberleri vermeniz bile onları adam yerine koymaktır.allah tan dileğim bölücüleri askerimizi şehit düşürenlere ne mezar ne kuranı kerim nede kefen nasip olsun.ya sev ya terket bunlarda gurur olsa bu devlette yaşamaz nimetlerinden faydalanmaz
Ölen her insana mevlüt okunabilir bunda ters bir şey yok. Ama bunuda siyasete alet etmek , , bu yolla PKK ya destek vermek çok aşağılık bir şey. İşte DTP nin gerçek yüzü prim yapabileceği herşeyi savunuyor. Hem bir yandan halkların kardeşliği diğer yandan kürdistan diyerek ülkeye bölüyorlar nasıl insanlardır bunlar. Herkesi kendileri gibi aptal sanıyorlar göz boyamakta üzerlerine yok.
Oğul_Deniz 20.03.2008, 22:31 Nereye gidiyoruz canlar.Elbette ki ölen her insana mevlüt okutulur.Ve unutulmasın ki Türk ve Kürt halkları kardeştir.Ama pkk işin içine girdiği zaman alt üst oluyor sinirlerim.Çünkü işin içine gerçekten siyaset giriyor.İnsanlarımız kullanılıyor canlar.Kandırılıyoruz.Bölünmeye çalışılıyoruz.Buna izin vermeyelim...
Kara Davut 20.03.2008, 22:41 Arkadaşlar,ölen insanların gerçekten kandırılmış cahil insanlar olduğunu düşünürsek bence mevlüt okutulmasının hiçbir sakıncası yoktur.Ölenler kafirmiydi ki,okutulmasın.olaylara duygusallıkla bakmayın.onların aileleride istemezdi ki evlatları dağa çıksın terörist olsun.Cemil Bayık'ın babası bile evladına lanet okudu,ama evlat evlattır nede olsa.ya bu gençlerin ana babaları ne yapsın.bırakın öldükten sonra bari,görevlerini yapsınlar.lütfen şunu asla kafamızdan çıkarmayalım.o dağlarda gezenler bizlerde olabilirdik.cahilliği cahillikle önleyemezsiniz.
delidervis 21.03.2008, 07:59 Arkadaşlar,ölen insanların gerçekten kandırılmış cahil insanlar olduğunu düşünürsek bence mevlüt okutulmasının hiçbir sakıncası yoktur.Ölenler kafirmiydi ki,okutulmasın.olaylara duygusallıkla bakmayın.onların aileleride istemezdi ki evlatları dağa çıksın terörist olsun.Cemil Bayık'ın babası bile evladına lanet okudu,ama evlat evlattır nede olsa.ya bu gençlerin ana babaları ne yapsın.bırakın öldükten sonra bari,görevlerini yapsınlar.lütfen şunu asla kafamızdan çıkarmayalım.o dağlarda gezenler bizlerde olabilirdik.cahilliği cahillikle önleyemezsiniz.
dogru bir söz cahilligi cahillikle önleyemeyiz..
zaten amac aradaki farkı göstermek yoksa bize ne sabah aksam mevlüt okusalar...
siz hic ölen bir alevi icin mevlüt okutuldugunu gördünüz mü duydunuz mu? eger gördüyseniz ve duyduysanız ya ben bu yolu bilmiyorum yada onlar alevi degil.. hersey bu kadar basit..
zülfikares 21.03.2008, 08:18 dtp nin açıkça bir söylemi dogru şekilde en azındanyalan söylemiyorlar bu yönden haklı olabirler bana göre
biz pkk yı destekliyoruz bu ülkeyide bölenlere yardım edeceğiz diye adamlarda yalan yok ama bunlarda anlayacaklar zamanla nasılki abd saddamı kullandı sonra işi bitince kellesini aldı dtp nin sonuda aynı bu şekil olacaktır
alican19 21.03.2008, 14:08 daha birkaç sene önce pkklı teröristlerin din iman ve namaz kılanlara hakaret ettikleri videolar yayınlanıyordu bugün bunu yapanlar için mevlüt okunuyor
bunu dtpnin yapma sebebi kürtlerin akp ye olan sevgisi , kürtlerin çoğunluğu akpye oy veriyor son araştırmalara görede diyarbakırı akp az bir farkla alacak gözüküyor dtp tabi kuyruğu sıkıştı onların kalesi diyarbakır şimdi orayı kazanmak için dindar kürtlerin tarafına geçtiki işti çengi siyaseti buna deniliyor 2 gün önceki demokrat parti dtp bugün mitingleri haremlik selamlık olan mitinglerine kuran okunarak başlanıp imamların konuşmaları olan mevlüt okutan bir parti oldu
çengi siyaset yapanların sonunu hep aynıdır , umarım kürt demokratlar dtpnin gerçek yüzünü görür
geygel60 21.03.2008, 14:56 Arkadaşlar bu konuda gerçekten çok güzel birkaç vatansever alevi arkadaş ve ben sürekli olarak faşistlikle suçlanıyoruz bazı arkadaşlarda dtp yi ve bazı kürtçü faşist oluşumları sürekli destekliyor.Ben doğudan bahsettim yanlış anlaşıldım arkadaşlar doğudaki şafi kürt vatandaşa ben aleviyim de affedersiniz adam size mahlukat gibi bakıyor.İnanın sizin vanda ağrıda bitlisde bulunmanızı isterdim oralarda kürtçülükten ve dinden başka paylaşacak hiç bir şeyiniz yok.Önceleri pkk marksist leninist bir çizgideydi şimdi ise tamamen dine dayalı bir örgüt el kaide ile yaptıkları anlaşmada bunu su yüzüne çıkardı.
Asıl mesele dtp ye gelelim onlarda pkk lılara mevlüt okutarak çizgilerini belirlediler.Dağın parlementodaki uzantısı diğer arkadaşlarda bunu böyle kabul etsin.Her zaman söylüyorum kürt alevisi arkadaşları bir oyuna çekmeye çalışıyorlar lütfen oyuna gelmeyelim.
Bizim misyonumuz farklı olmalı inançsal olarak kabul edilmediğimiz bir ülkede yaşıyoruz.Bunun için mücadele etmeliyiz, mücadelemizde legal yollardan olmalı.
meclis tarafsız olmalı türklük mhp nin din akp nin aliyi sevmek sadece aleviliğin değildir tek yumruğun dur,sen ben değil biz olmalı bu kadar asker şehit düşüyor ne uğruna,kovuldularmı okutulmadılarmı,lanet aponun özel doktoru var ama sürüyle ailenin sosyal güvencesi yok.dağa çıkanların büyük çoğunluğu okumuş insan,kim yataklık yapıyorsa oraya gitsinler,yeter artık askerler ölmesin analar ağlamasın 600 yıl dünyaya hükmetmiş osmanlı torunlarıyız elbet aponunda sallandığı günü görürürüz her kıyımcı cezasını görmeli.budur niyetim kavga dan çatışmadan gereksiz tantanadan bıktım sorun değil çözüm bulalım artık.ne türk ne kürt anası ağlamasın
kuran müslümana okutulur allaha inana na allaha inanan adam öldürmez suçsuz beşikteki bebeği katletmez.onlar gitsin masonlukda ibadetini yapsın hale bak ya sen devlette görev yap maaş al ama bu devletin gençlerini öldür bu bayrakda doğdum bu bayrak dalgalanırken ölecem inşallah ya uysunlar ya terketsinler bu kuranı pkk lılıra okutan dagda sabahlayan pırıl pırıl asker gençlerimiz sayesinde yaşıyor onların sayesinde rahat soruyorum size ben sunniyim bugün bir savaş olsa sunnisi alevisi kürdü çerkezi gene cebheye koşmazmıyız?
PKK nın son çırpınışlarının bir çaresi gibi gözüken din son zamanların en etkili stratejisi
olmaya başladı.
örgüt içindekilerin yüzde 50 si sözüm ona zerdüştçüleğe inanıyormuş yüzde 20 si iseviliği geriye kalan yüzde 10 luk kesim sadece hz muhammedin peygamberliğini kabul ediyorumuş (kaynak: fırat haber ajansı)
yıllar yılı leninist-marksist-ulusalcı çizgi doğrultusunda propaganda yapan bu örgüt. apo nun talimatı ile '' öbürleri okul açıyor siz hala beni savunmakla geçiriyorsunuz günlerinizi '' fırcalamasından sonra asıl korkularını belirtmiş oldular böylecek ve din i göstermelik bir eksene oturttular.
bu ne perhiz bu ne turşu demezlermi adama..
islamda zorlama yoktur hanımlar beyler isteyen camiye gider istemeyen gitmez yaratan birdir değişmez,bir allahımız bir kuranı kerimimiz bir peygamber efendimiz 4 halifemiz var ister kuranda allahın emirlerine uyarsınız ister uymazsınız.buna kimse yorum yapamaz bizi yaratan dan alırız mukafatı yada cezayı bunun içinde tartışmaya gerek yok bence herkes kendi evinde bir devlettir her anne kraliçe her baba kraldır,nasıl gelecek istiyorsanız öyle yetiştirtirirsiniz meyvalarınızı yani çocuklarınızı dedimki dedinkiyle bir yere gelinmez hürüz insan istediğini yaşar yaşatır.üstünlük davasıda onuda rabbim bilir sunnimi alevimi çerkezmi?ama kavga etmeden saygılı şekilde konuşarak iletişimi kim kurabiliyorsa kim daha fazla kucak açabiliyorsa odur üstün olan
yaygaraya vermek gibi olmasın ama ben dtp yi kınıyorum bu davranışından dolayı.bazı arkadaşlar görsün sosyal demokrat partilerinin akıbetini açsınlar gözlerini de avukatlık cübbelerini çıkarsınlar artık üzerlerinden.alın size faşist SAG görüşlü DEVRİMCİ TARİKAT PARTİSİ DTP
Allaha dua okumak hiçbirzaman suç değildir ölen insanın herneyi olursa olsun onun arkasından elham okunur hataları ne kadar olursa olsun biz insanız onlar insan ALLAHIM l cezamı senin elinden çekmek isterim ölümün siyaseti olmaz Eğer bir gün ölürsem hayırlı bir dua okunursa onurlanırım SÖZÜMÜ BİR üstadla kapatmakla isterim Gel, gel, ne olursan ol yine gel,
İster kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel,
Bizim dergahımız, umitsizlik dergahı değildir,
Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel...Mevlana Celaledin rümi
taylan mahir 22.03.2008, 23:39 yorumsuz...
rant meselesi...
klasik siyasetde denebilir...
AKP'nin değişik versiyonu DTP..
Türbanı destekleyen DTP'dir, bu da kanıtı...
yurdakuler 24.03.2008, 00:47 *Bir yazarımızın "Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz" diye çok güzel bir sözü vardır, görülen o ki burada herkesin bir fikri var. O yüzden kürtleri dinleyen yok, anlaşılan bir süre daha herkes kestirmeden fikir sahibi olmaya devam edecek. Arada yiten canlar ise bu fikirsizliğin bedeli olacak.
*Bir yazarımızın "Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz" diye çok güzel bir sözü vardır, görülen o ki burada herkesin bir fikri var. O yüzden kürtleri dinleyen yok, anlaşılan bir süre daha herkes kestirmeden fikir sahibi olmaya devam edecek. Arada yiten canlar ise bu fikirsizliğin bedeli olacak.
Sözü geçen yazar devrim şehidimiz Uğur Mumcu dur görülen o ki sizde ya yeterli bilgi sahibi değilsiniz yada ismini vermeyerek onu sıradanlaştırma çabasındasınız biraz daha dikkatli olmanız dileği ile
*Bir yazarımızın "Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz" diye çok güzel bir sözü vardır, görülen o ki burada herkesin bir fikri var. O yüzden kürtleri dinleyen yok, anlaşılan bir süre daha herkes kestirmeden fikir sahibi olmaya devam edecek. Arada yiten canlar ise bu fikirsizliğin bedeli olacak.
öylede kürt ulusal hareketinin sözcülüğünü yapanlar
marksizmi değilde en başta din i kullanmış olsalardı bu gün daha farklı olacaktı konumları. bir şeyh said in başarısı (!) kadar olamadı 30 senenin yıkımı..
şimdi din i kullanmak en başta kürt halkına haksızlıktır, hakerettir, kürt halkını her şeye inanan safdil konumuna koymaktır. zaten bu haksızlıkları epeyden beri köy, boşaltarak, kendileri gibi düşünmeyenleri yok ederek yapmışlardı.
yurdakuler 31.03.2008, 20:34 Sözü geçen yazar devrim şehidimiz Uğur Mumcu dur görülen o ki sizde ya yeterli bilgi sahibi değilsiniz yada ismini vermeyerek onu sıradanlaştırma çabasındasınız biraz daha dikkatli olmanız dileği ile
Bilmediği insanların sözlerini alıp apıştırıp orda burda kullanan, ya da en iyi ihtimalle onu sıradanlaştırmaya çalışan birine haddini bildirmişsiniz.
Bildirme fiilinin muhatap kişisi bundan geç haberdar olmuş ta olsa, olsun uğur mumcu'ya yapılan saldırılar bertaraf edilmiş, yüreklere su serpilmiş, pek de güzel olmuş. Bu arada konu neydi?
|