Orijinalini görmek için tıklayınız : Alemdaroğlu serbest

chatlakalper2
24.03.2008, 07:07
''Ergenekon soruşturması'' çerçevesinde sevk edildiği nöbetçi mahkemece serbest bırakılan eski İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Nöbetçi mahkemenin kararında, ''Kemal Alemdaroğlu'nun üzerine atılı olan suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunduğuna'' dikkat çekilerek, ''bunun tutuklamanın şartlarını oluşturacağı'' ifade edildi.

Kararda, ''şüphelinin yaşı ve sağlık durumu dikkate alınarak, CMK'nın 109. maddesinin 3. fıkrası uyarınca yurt dışına çıkışının yasakladığı'' belirtildi.

Kemal Alemdaroğlu'nun aynı madde uyarınca, mahkemeye bildirdiği ikamet adresinin bulunduğu yerin polis merkezine her ayın 1. ve 15. günlerinde kendisi için uygun herhangi bir saatte başvurarak imza vermek şeklinde adli kontrol altına alınmasına hükmedilen kararda, Alemdaroğlu'nun, ''bu uygulamaya bir gün bile uymadığı takdirde CMK'nın 112. maddesi gereğince hakkında hemen tutuklama kararı çıkarılabileceği'' konusunda ihtar edildiği de kayda geçirildi.

-ALEMDAROĞLU'NUN AÇIKLAMASI-

Bu arada, Alemdaroğlu, adliyeden çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hakkındaki suçlamanın, Anayasa'ya, yasalara saygılı, demokrasi hayranı kişilere yakıştırılamaz bir suçlama olduğunu söyledi.

''Aslında hepinizin takdir edeceği nedenlerle yapılmıştır'' diyen Alemdaroğlu, yargıya saygılı olduğunu ifade etti.

Emniyet güçlerine de kendisini gayet güzel ağırladıklarını belirterek teşekkür eden Alemdaroğlu, ''Birilerinin, iktidar sahiplerinin Ergenekon üzerinden birtakım mesajlar iletmesini ve Ergenekon üzerinden birtakım çalışmalar yapmasını mutlaka ödeyecektir. Ben Türk toplumunun gücüne, özverisine, sağduyusuna inanıyorum. Ve yargı da bunu en güzel şekilde gösterecektir'' diye konuştu.

-ALEMDAROĞLU'NUN AVUKATI ÇETİNBAŞ-

Alemdaroğlu'nun avukatı Metin Çetinbaş da Türkiye'nin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ifade ederek, ''yargı bağımsızlığının zedelenmeye çalışıldığını'' ileri sürdü.

Herkesi hukuk devleti kurallarına uymaya davet ettiğini belirten Çetinbaş, şu görüşleri savundu:

''Başta sayın Başbakan ve bazı bakanlar olmak üzere Türkiye ve dünya kamuoyunun gündeminde olan bu soruşturmada şüphelilerin aleyhine art arda açıklama ve yayınlar yapılmaktadır. Yargıyı etki altına alma gayreti gösterilmektedir. Anayasal suç işlenmektedir. Yetkili ve görevli adli makamların şüpheliler hakkında yasal gereğini yapacağına inanıyorum.''

''Birbiriyle hiç ilgisi olmayan iki farklı olayın karşılaştırılmaya, kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığını'' öne süren Çetinbaş, ''Görev ve unvanı ne olursa olsun, kimsenin yüce Türk adaletine etki edemeyeceğini, son kararlar verildiğinde göreceğimize inanıyorum. Türk adalet sistemine, yargıç ve savcılarına güveniyoruz, güvenmeye devam edeceğiz'' diye konuştu.

Çetinbaş, Alemdaroğlu'nun gözaltına alınmasıyla birlikte kurallara uygun ve insanca uygulamalarından dolayı kolluk kuvvetlerine de teşekkür etti.

Aslında atıla suçu işlediğine dair kesin kanıtlar varmış. Sadece yaşından ve sağlık durumundan dolayı serbest bırakmışlar. Hakkaten ilginç. Peki atılan suç ne idi?

Okan22
24.03.2008, 07:12
Alemdaroğlunu sebest kalması sevindirici şaşırtıcı değil çünkü belliydi adalet elbet yerini bulacaktı umudumuz perinçek inde bir an önce serbest bırakılması.

Alevimen
24.03.2008, 15:39
Alemdaroğlunu sebest kalması sevindirici şaşırtıcı değil çünkü belliydi adalet elbet yerini bulacaktı umudumuz perinçek inde bir an önce serbest bırakılması.

Şimdi şöyle düşünüyorum, senin mesajı okuyorum vede hiç konuyla ilgili sabit bir yorum getirmiyorsun yani olay şu olmalı:
Bu insanlar neden tutuklandı ve eğer serbest bırakılıyorsa 'neden serbest kaldı?' diye olmalı, yani yanlışlık mı olmuş, delil eksikliği mi, parayla mı çıkmışlar, ...

Ama gelip 'umudumuz XYZ da serbest bırakılması' gibi absürd kafa yapısı kesinliklde olmamalı, yoksa o çoban sende bir koyun oluyorsun. Böyle durumlardada koyunlar taki şahsi bir vaziyet oluşana susar susar yani baştan sona kadar gene sen kaybedersin; sürüde bir koyun oldukdan sonra ha sus ha bağır - birşey değişmez.

Okan22
24.03.2008, 15:55
Şimdi şöyle düşünüyorum, senin mesajı okuyorum vede hiç konuyla ilgili sabit bir yorum getirmiyorsun yani olay şu olmalı:
Bu insanlar neden tutuklandı ve eğer serbest bırakılıyorsa 'neden serbest kaldı?' diye olmalı, yani yanlışlık mı olmuş, delil eksikliği mi, parayla mı çıkmışlar, ...

Ama gelip 'umudumuz XYZ da serbest bırakılması' gibi absürd kafa yapısı kesinliklde olmamalı, yoksa o çoban sende bir koyun oluyorsun. Böyle durumlardada koyunlar taki şahsi bir vaziyet oluşana susar susar yani baştan sona kadar gene sen kaybedersin; sürüde bir koyun oldukdan sonra ha sus ha bağır - birşey değişmez.

Adalet yerini bulacaktı sözü onların tutuklanmasının haksız olduğunu anlatmaya yeter diye düşünmüştüm fakat yetmemiş demekki yanlışlık olmadı delil eksikliği de olabilir ellerineki deliller belki göz altı için yeterlidir ama suçlu damgası yemelerine asla çünkü bu kişilerin suçlu olduğuna inanmıyorum.Peki tutuklayanlar bunları bilmiyormuydu neden tutukladılar o zaman boşu boşuna çünkü toplum içinde hizipleşme yaratmak için yapılacak en iyi atak buydu ve hizipleşme gayet açık ki mevcut iktidarın işine yarıyor ve çok yakında perinçekte özgürlüğüne kavuşacak başka sorusu olan ?

Alevimen
24.03.2008, 16:07
Adalet yerini bulacaktı sözü onların tutuklanmasının haksız olduğunu anlatmaya yeter diye düşünmüştüm fakat yetmemiş demekki yanlışlık olmadı delil eksikliği de olabilir ellerineki deliller belki göz altı için yeterlidir ama suçlu damgası yemelerine asla çünkü bu kişilerin suçlu olduğuna inanmıyorum.Peki tutuklayanlar bunları bilmiyormuydu neden tutukladılar o zaman boşu boşuna çünkü toplum içinde hizipleşme yaratmak için yapılacak en iyi atak buydu ve hizipleşme gayet açık ki mevcut iktidarın işine yarıyor ve çok yakında perinçekte özgürlüğüne kavuşacak başka sorusu olan ?

Anladığım kadarıyla sende benden farkısz çok şey bilmiyorsun. Konuya sadece kişisel entepretasyon getirerek şekillendirmeye çalışıyorsun. Yani bir nevi dedikodunun arkabası olan bir diyaloglaşmanın içindeyiz gibi.

Tutuklanmayla ilgili şöyle bir diziliş yapabilirsin, bu tutuklama tutuklananlar için ne tür olumsuz yön alabilir:

- Suçlular ve ceza alabilirler.
yada
- Eğer komplo teoriyse ünleri yani itibarları çok zedelenir, yaptıkları mesleğin sonu bile olabiliyor. Dolaylı şekilde onlara zarar vermek isteyenler zarar vermiş olur.

Sağlıklı cevap için savcılığın ve tutuklananların açıklamasını dinlemek/okumak lazım, ondan sonra objektif bir yorum yapılabilir diye düşünüyorum.
Bu zaman içinde boşu boşuna mesaj yazmaya gerek yok, belkide bilerek böyle araya zaman koyuluyor ki dedikodular yapılsın diye.. Eğer öyle ise medya bu yemi çok güzel yuttu..

:)

Okan22
24.03.2008, 16:20
Anladığım kadarıyla sende benden farkısz çok şey bilmiyorsun. Konuya sadece kişisel entepretasyon getirerek şekillendirmeye çalışıyorsun. Yani bir nevi dedikodunun arkabası olan bir diyaloglaşmanın içindeyiz gibi.

Tutuklanmayla ilgili şöyle bir diziliş yapabilirsin, bu tutuklama tutuklananlar için ne tür olumsuz yön alabilir:

- Suçlular ve ceza alabilirler.
yada
- Eğer komplo teoriyse ünleri yani itibarları çok zedelenir, yaptıkları mesleğin sonu bile olabiliyor. Dolaylı şekilde onlara zarar vermek isteyenler zarar vermiş olur.

Sağlıklı cevap için savcılığın ve tutuklananların açıklamasını dinlemek/okumak lazım, ondan sonra objektif bir yorum yapılabilir diye düşünüyorum.
Bu zaman içinde boşu boşuna mesaj yazmaya gerek yok, belkide bilerek böyle araya zaman koyuluyor ki dedikodular yapılsın diye.. Eğer öyle ise medya bu yemi çok güzel yuttu..

:)

Öncelikle derin devletin işine ne yarar ? Derin devlet ne zaman ortaya çıkar ?

Tabiiki karışıklık ve sosyal sınıf çatışamalarının hat safhaya yükseldiği bir ortam derin devlet için dizginleri eline almak için ideal bir ortamdır.

Bence zaten onlar derin devlet oldukları için tutuklandılarsa ki oyle dillendiriliyor amacımız derin devleti ortadan kaldırmak deniyor ergenekonun amacı son tutuklanan 3 kişinin sosyal kutuplaşma yaratmak için çok güzel seçilmiş kişiler önce türban olmadı güneş harekatı şimdi ergenekon peki akp bunları neden kendi yaptı gibi gösteriyor ?
Tabanına sevimli görünmek için biz yaptık olmadı çünkü zaten olaylar akp nin bilgisi dışında gerçekleşiyor akp sadece esen rüzgarı kendine çevirmeye çalışıyor ne kadar başarılı olur orasıda meçhul.
Peki delil derseniz bu bir komplo teorisidir.:biggrin:

Alevimen
24.03.2008, 17:27
Peki, ya 'komplo teoriciler' senin derin devlet olayını benimsemek için böyle bir adım izliyorlarsa? Yani tabakada gözüken aldatmaca deyilde çaktırmadan başka bir teorinin peşinden gidiliyorsa?
Yani hedef senin böyle algılanman ise, diyorum :) Çünkü asıl gizli hedef senin tahmin edemeceğin yada otomatikçe bu derin devlet olayı ile kandırılmışsan n'apcan :)
Pekde böyle düşündüğün gibi açık bir konu deyil di'mi..

Asii
24.03.2008, 17:44

perincek i çok seviyorsunuz belli
kendi derin devletini yaratmaya çalışan AKP kendi ve kozlarını oynuyolar

isox34
24.03.2008, 20:45
arkadaşlar bu bir nevi politika gibi görünsede akp nin bir oyunudur cumhuriyet gazetesi bagıra bagıra söylüyordu akp şansını zorluoyor ben şahsen 3 defa okudum o torumları akp de şimdik kendince bunlar izim kapatmamıza kösteklik yaptılar bizde ortalığı biraz kızıştıralım hevesi var akp genel başkanı biz ilerleyen zamanlardada görmüştük cem uzana ne yaptıgını bunlar gine akp bir oyunudur sanki cumhuriyet gzetesini genel yayın müdürü nü sabah gitseler bulamıyacaklar evinde bu sadece çırkefliktir gecenin 3 e gidip bir yönetiyi alamasın bunu yapan akp sadece ortalıgı kızıştırmak amaçli yapıyor ama arkadaşlar ben şu görüşümüde eklemk istiyorum bence bu partı kapatması felan hikaye bu gine akp oyunudur ilerde daha fazla oy toplama amaçli yapılan bir oyundur ben bunu düşünüyorum sadece birazdaha oy diyor biliyorsunuzki deniz baykalın sayesinde oyunu bir kat daha çıkaran akp bu tür oyunlar oynayarak ilerleyen zamanlarda danıştay kapatma uygulanmasında vaz geçildigini bildirecek ve akp oyunu bir kat daha artıracaktır bu akp nin oyunudur akp kapanmada bu bütür haberleri ne izliyorum nede tartışıyorum saygılar....