http://www.aleviforum.com/attachment.php?attachmentid=16234&stc=1&d=1206541053
Kirmizi = Alevi
Mavi = Alevi/Sünni karisik yerlesimler
Izmir toplam:
23 yerlesim yeri
(22'si Alevi, 1'i karisik)
Kınık ilçesi:
8 yerlesim yeri
(8'i Alevi)
Arpaseki, Taştepe, Aziziye, Calttı, Büyükoba, Bağalani, Elmadere, Arpadere
Bergama ilçesi:
6 yerlesim yeri
(6'si Alevi)
Pınarköy, Narlıca, Tepeköy, Gültepe, Kapıkaya, Yerlitahtacı
Kemalpaşa ilçesi:
3 yerlesim yeri
(3'ü Alevi)
Aşağı kızılca, Yukarı kızılca, Hamzababa
Karşıyaka ilçesi:
1 yerlesim yeri
(Alevi)
Doğançay
Urla ilçesi:
1 yerlesim yeri
(Alevi)
Bademler
Narlidere ilçesi:
1 yerlesim yeri
(karisik)
Narlidere merkez'in çogu Alevi'dir
Konak ilçesi:
1 yerlesim yeri
(Alevi)
Uzundere
Bayındır ilçesi:
1 yerlesim yeri
(Alevi)
yakapınar
Bornova ilçesi:
1 yerlesim yeri
(Alevi)
Naldöken
* * * * *
Listede yanlislik, veya eksik köyler varsa söyleyin düzeltirim canlar
sagolun varolun !!
ayrica Izmir büyüksehir'de bazi semtlerde Alevi nufusu yogundur, fakat ben bilmedigim için yazmadim.. paylasirsaniz sevinirim canlar
saygilar
güzel olmus abi, narliderenin nüfüsü kac yada bornovanin ? onar kasabami=?
Gulemin uzun bir aradan sonra haritalarinla gelmissin :) bu arada izmirde daha fazla alevi yerleskesi var saniyordum..
Gulemin uzun bir aradan sonra haritalarinla gelmissin :) bu arada izmirde daha fazla alevi yerleskesi var saniyordum..
evet canim geri geldik
haritalara devam, durmak yok hehe
bence de daha çok Alevi köyü olmasi lazim...ama malum elde olan bilgiler bu kadar
murat222
26.03.2008, 12:40
kemalpaşa:çepnibektaş,çepnidere, ırlamaz,
kınık:arpadere
bu köylerde alevi listede adları yok..
kemalpaşa:çepnibektaş,çepnidere, ırlamaz,
kınık:arpadere
bu köylerde alevi listede adları yok..
tesekkür ederim yardimin için can
kinik'in arpadere köyünü ekledim
fakat kemalpasa'nin çepnibektas, çepnidere ve irlamaz (karisik köy) manisa'nin turgutlu ilçesine baglilar
saygilar
hayderiyem
31.03.2008, 02:23
Anadolunun tarihi çok eski.
Dünyaya yaılan bir çok uygarlığın doğduğu toprakların ortak adıdır Anadolu.
Anadoluya gelen ilk Türkmenlerin geliş tarihi İ.Ö.680 li yıllara kadar uzanıyor.
O zanamki göç klanlar halinde ve uzun yürüyüşler sonu yerleşmeler başlıyor.
Bunu ikinci göç izliyor Tokat, Karaman ve civarına yerleşen Türkmenler.
Bunların en kalabalıkları Bozok klanı ve o klanın son temsilcileri bu gün yoğunlukla Yozgat ve civarında yaşarlar. Selçuklunun Anadolu sınırlarına dayanması ile birlikte Orta Asyadan büyük boylar yeniden göç etmeye başlıyorlar.
Bunlardan Kayı boyunun bir kısmı Bursa söğüt'e yerleşiyorlar.sonrasını hemen herkes kendine göre yorumladığı bir tarih.
Otmanoğullarının(Orhan beyin oğlunun gerçek ismi Ottoman'dır) O dönemde Türkler arasında Osman ismi çocuklara verilmiyor,Ottoman öz Türkçedir. Kayı Beyliğinin Anadolunun kuzey batısına yerleşmesinden bir süre sonra Anadolunun her tarafında olduğu gibi bu kısmında da devletleşme süreci hızla başlıyor devletleşme sürecine giren Türkmen beyliği küçümsenemeyecek bir zaman diliminde aslına sadık kalarak bozulmadan (bozulmamanın ve bozulmanın nedenini başka bir yaızda anlatırız) hükümranlığını sürdürüyor.Gerisi malum uzun hikaye.
Türkmenlerin Anadoluya gelişlerinden bu yana kendilerine has bir inanç sistemleri var ve bunu gittikleri yerlerede kendileri ile birlikte götürüyorlar ki bundan doğal da bir şey olamaz.Türklerin Müslümanlığı gönüllü olarak seçmelerinin ardından,Dini İktidar aracı olarak kullanan Arap kavimleri ki (Müslümanlığı zorla kabul etmişlerdir büyük bir çoğunluğu)uygulamada ve yönetimde yozlaşma hızla yayılıyor.
Sonradan zalimleşecek olan Abbasi devletinin kurulması ve Arap zulmünden ortadoğuda yaşayan Müslümanların bu zulümden kurtulmalarının merkezinde Türkler vardır.
Horasanlı Eba Müslim bunlardan birisidir.
Müslümanlık Türklerle birlikte Balkanlara kadar gelmiş ve yerleşmiştir.
Anadoluyu baştan başa Silahsız ve kalıcı bir çalışmayla Müslümanlaştıranlar ise Alevi Bektaşilerdir Balkanlara Alevi Bektaşi kültürünü yerleştiren ve yayan bugün dahi kurumlar şeklinde orada Müslümanlık varlığını sürdürüyorsa bunu Alevi Bektaşi Dergah(okul)larına borçludur.
Bu yerleşme Trabzon Valisi iken tahta geçen,(Babası Beyazıd-ı Veli Balım sultandan nasip almış Bektaşidir)Yavuz zamanına kadar sürmüştür. Yavuzun zulmünün başlaması her şeyi tersyüz etmiş katliamlar başlamıştır.
Bu tarihe kadar Osmanlı ile Alevi Bektaşilerin arasında bir sorun yok zira Kayı boyu Türkmendir ve Arap zulmüne karşı Evladı resulün yanında yer almış ve Arapalara karşı Müslümanlığı gönüllü savunur ve yayılması için çalışmaları sürdürür olmuşlarıdr.(Devam edecek)
ayrica Izmir büyüksehir'de bazi semtlerde Alevi nufusu yogundur, fakat ben bilmedigim için yazmadim.. paylasirsaniz sevinirim canlar
deniz166
19.05.2008, 18:15
Burdan daha fazla alevilerin yerleşimleri eksik verilmiş haritada ...