Orijinalini görmek için tıklayınız : Yine o imam

@DuYGu@
25.03.2008, 18:00
Uçak kazasında hayatını kaybeden hostes Mümine Bulut'un cenazesine katılanların yakalarına taktıkları fotoğrafları çıkarttıktan sonra namazı kıldıran emekli imam dün katıldığı bir cenaze töreninde kadınlardan oluşan cemaate verdiği vaazda tartışılacak sözler sarfetti.

Babasının cenazesinin evlerinin önüne getirildiği sırada gözyaşarını tutamayan ve tabuta elini uzatan kızına "elinizi sürmeyin" diye tepki gösteren emekli imam Abdullah Cihangir kadınlardan oluşan cemaate kadın davranışlarının nasıl olması gerektiği konusunda vaaz verdi. Emekli imam kadınlara şöyle seslendi;

"Yüksek sesle ağlamak yüzünü gözünü yırtmak bizim dinimizin yasak ettiği cahiliye adetidir... Kadınların sesi 4 duvar arasından dışarıya asla çıkmayacak ... Kadın sesi 4 duvar arasından çıktı mı bu haya perdesinin yırtılmasıdır allah korusun.. Çocuklarınızı mutlaka sabah namazına kaldırın.. Çocuklarınızı sabah namazına kaldırmadınız mı kıyamet günü onun hakkını veremezsiniz. Televizyonları fazla seyretmeyiniz göz nurunuz, yüz nurunuz gitmesin."

ya güler misin,ağlar mısın?
ben sinirden deliriyorum böyle haberleri okudukça:kzgn
çok sevdiğin birini kaybediyorsun ve" haya perdesi"yırtılmasın diye ağlıyamıyorsun,dinimiz!yüksek sesle ağlamayın diyormuş!!
haya sözlük anlamı:utanma duygusu,ar..
bunlar utanma duygusunun ne olduğunu bilipte mi konuşuyorlar acaba??

bu saçmalıkları geçtik diyelim,namaz ne alaka??daldan dala atlayarak kendince propaganda yapmış" hayalı "imam!

BerfeM
25.03.2008, 18:18
Bir memlekette ayaklar baş olursa, başlar ayaklar altında kahrolur. Hz Ali...

Ne deyim Duygu bazen bunları nerden çıkarıyorlar diye düşünmüyor değilim. bu kadar hayalperest nasıl davranıyorlar bilmiyorum. imam çok haya(L) sahibi imiş gerçekten.

umutheart
25.03.2008, 18:19
işte ne yaparsın adam kucucuk dünyasında sıkısmıs kalmıs ve ondan daha fazlasını beklemek hata olur.

babannedemiyeli
25.03.2008, 18:28
ya bunun imamla bir alakası yok
hanifi inanışında bu böyle biliniyor
hiç unutmuyorum kayın validem bana nasihat etti zamanında
kadının sesi fazla çıkmamalı erkeğin kulağına gitmemeli bu erkekte farklı elektrik oluşturur sesi çıkan kadın günahkardır demişti
bende anneciğim beden eğitimi görevi yapan bayan öğretmenle trafik polisi olan bayan ki bunlar avazı çıktığı kadar bağırmak durumundalar bunlar günahkarmı diye sordum
cevap evet oldu
çünki zaten kadın kısmı çalışmamalı onlara göre
çocuğu sabah namazına kaldırma meseleside hanifi inancına göre sahip olunan evlatların kitap ehli dini bütün müslüman olarak yetiştirilmeleri anne ve babaya farz kılınmış ve vebal altına alınmış onların düşüncesine göre o yüzden sonsu yaptırım var çocuklar üsütünde
sabah namazı da zor uyanılan olarak hesaplandığından ondan örnek vermiş

sözün özü bunu şimdi bir imam demiş ama zaten bunu böyle bilip böyle inanıyorlar

not:ben böyle açıklamalar yazdığımda bazı canlardan acayip tepki alıyorum
kısa net ben demiyorum ben inanmıyorum olanı ve inanç şeklini anlatıyorum

oylum
25.03.2008, 19:09
suç imamda değil onun sesine kulak verende.allah insana akıl diye birşey vermiş tabi kullanmasını bilene.

ankebut
25.03.2008, 21:54
ßi İmam Daha..

BEN İSTANBUL'UN İMAMIYIM.
ELHAMDÜLİLLAH ŞERİATÇIYIM.
ATAYA SAYGI DURUŞUNDA SAP GİBİ AYAKTA DURMAYA GEREK YOK.
EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR SÖZÜ KOSKOCA BİR YALANDIR.
LAİKLİK ELDEN GİDİYOR DİYE TUTTURMUŞLAR,MİLLET İSTERSE TABİ İKİ GİDECEK.
TÜRBANI SİYASİ SİMGE OLARAK TAKMAYI SUÇ KABUL EDEBİLİR MİSİNİZ ?
KATİLİ AFFETME YETKİSİ MAKTULUN VARİSLERİNE AİTTİR.
HA BAŞINI AÇ DEMİŞSİN HA DONUNU ÇIKART(baş danışman cüneyt zapsunun sözleri ve tayyip bu sözlere tepki vermedi,hoşuna gittiği belli)

kendini istanbul'un imamı yapan su zavallıya bakar mısınız ? kendileri ağlasınlar, onlar düşünsünler kıyamet gününü..

Şirin Baba
25.03.2008, 22:10
Uçak kazasında hayatını kaybeden hostes Mümine Bulut'un cenazesine katılanların yakalarına taktıkları fotoğrafları çıkarttıktan sonra namazı kıldıran emekli imam dün katıldığı bir cenaze töreninde kadınlardan oluşan cemaate verdiği vaazda tartışılacak sözler sarfetti.

Babasının cenazesinin evlerinin önüne getirildiği sırada gözyaşarını tutamayan ve tabuta elini uzatan kızına "elinizi sürmeyin" diye tepki gösteren emekli imam Abdullah Cihangir kadınlardan oluşan cemaate kadın davranışlarının nasıl olması gerektiği konusunda vaaz verdi. Emekli imam kadınlara şöyle seslendi;

"Yüksek sesle ağlamak yüzünü gözünü yırtmak bizim dinimizin yasak ettiği cahiliye adetidir... Kadınların sesi 4 duvar arasından dışarıya asla çıkmayacak ... Kadın sesi 4 duvar arasından çıktı mı bu haya perdesinin yırtılmasıdır allah korusun.. Çocuklarınızı mutlaka sabah namazına kaldırın.. Çocuklarınızı sabah namazına kaldırmadınız mı kıyamet günü onun hakkını veremezsiniz. Televizyonları fazla seyretmeyiniz göz nurunuz, yüz nurunuz gitmesin."

ya güler misin,ağlar mısın?
ben sinirden deliriyorum böyle haberleri okudukça:kzgn
çok sevdiğin birini kaybediyorsun ve" haya perdesi"yırtılmasın diye ağlıyamıyorsun,dinimiz!yüksek sesle ağlamayın diyormuş!!
haya sözlük anlamı:utanma duygusu,ar..
bunlar utanma duygusunun ne olduğunu bilipte mi konuşuyorlar acaba??

bu saçmalıkları geçtik diyelim,namaz ne alaka??daldan dala atlayarak kendince propaganda yapmış" hayalı "imam!

Merhaba Duygucan,
uzun zamandır senin açtığın topiklere rastlıyamıyordum,gündüzleri giremediğimden.Bu hakikaten çok anlamlı olmuş,olmuşta bu kadınlar o imama hadi defol sen git diyememişler ben ona yanarım.
Sizi dört duvar arasında mahkum etmeyi öğütleyen birine verilecek cevabı olmalıydı o cemaatin.Çünkü;dini konularda bunlar dinlenildiği ve karşılık verilmediği için söyledikleri sözlere ,ilahi bir anlam katmak gücünü buldular hep kendilerinde.
Allah korusun,bunların biri sadece başbakan,ya Genelkurmay başkanı olsaydı neler olurdu,tahminimi bile söylemeye korkuyorum...
Bu niyette sadece bir imam yok bu ülkede,imam olan herkesin ortak niyetidir bu...
Umudum var ama,biz aynı yolda yürümezsek bu umutlar karanlık bir dehlizde yok olacak diye korkularımda ver ve umutlarımdan daha ağır basıyor,gelecek kaygılarım...
sevgiyle kalın

kreşmir
25.03.2008, 22:19
bir ülkenin gelişmişlik düzeyi o ülkenin kadınlarına verilen önem ile ölçülür ve bir ülkeyi gelişmiş yapan kadınlardır.....

sorun bakayım bu imama annesi onu doğururken ağzına bantmı koyulmuş diye.......

4 duvar arasına sıkışan kadın gözlerini her ne yana çevirirse ışık saçan kadın.....

bu zihniyet değişene kadar kadınlar yönetimde söz sahibi olana kadar dirençli olmalıyız......

din insanları uyutan en büyük afyondur....onu kötü kullananlara karşı duruş sergilemek dinsizlik değildir........

huseyin yanmaz
25.03.2008, 22:21
ne oldu bu imama niye dersiniz yine o imam :no::no:

gurdag
25.03.2008, 23:34
İnsanlara Allah akıl vermiş ama işte insanlarımızın cahilliği belli oluyor yazık

ILkeR_06
25.03.2008, 23:48
Böyle İnsanları başımıza imam eden zihniyeti sorgulamak lazım.Sistemin çarpıklığı bir kez daha ortaya çıkıyor.İnsanlarımızı sömürüyorlar.

darkeye
26.03.2008, 00:33
böyle taskafalı imamlar vaaz verdikçe,şeriata prim verildikçe,bu imam bozuntuları kadınlarımıza yakında insan muamelesi bile yapmazlar.denszi herif işte ne bekleriniz MİLLİ GÖRÜŞ SEVDALILARINDAN.

yasemin38
26.03.2008, 14:15
bu nasıl bir zihniyetki kendisine imam denilen bir şahıs için oradaki insanlar bu kadar rahat davranabiliyor, hatta kılını bile kıpırdatmıyorlar. Oradakiler anne, bacı,eş bence suçu Onlarda aramak gerekir.