24burak
25.03.2008, 19:38
Herkese merabalar tarih öğretmenimin anlattığı bu konuyu sizlerle paylaşmak istedim mezhep ayrıcalığı ilk olarak Hz. Hüseyin ve arkasındaki 70 arkadaşının muaviye ve yezit tarafından halifelik savaşı nedeniyle bugünkü ırak topraklarında yer alan kerbela kentinde 10 ekim 680 yılında haince katledilmesi ile başlamıştır o günden sonra müslümanlar 3 gruba ayrılmıştır bunlar Aliciler,Aliye karşı olanlar ve müslümanlar arasındaki birliği bozdukları için bu 2 gruba karşı olanlar olarak bu güne mezhep olarak yansımıştır ve malesef bu güne kadar birçok mezhep çıkmıştır benim düşüncem herkesin birlik beraberlik içinde yaşamasıdır çünkü Türkiye şu sıralar en zor günlerini yaşıyor eğer biz birlik ve beraberlik içinde yaşamazsak ülke dağılmaya kadar gidebilir en önemliside kürtlere karşı duyarlı olmalıyız eğer biz onlara karşı kin duyarsak onlar bize karşı dağlara çıkıp pkk ya katılabilirler çanakkale şavaşında kürt türk herkes kan dökmüştür bunuda unutmamalıyız bu ülke bi dağılırsa bi daha toparlanmaz Atatürk gibi bir insanın çıkacağını hiç zannetmiyorum....herkese sevgiler...