Orijinalini görmek için tıklayınız : Hatırla sevgili dizisi'nin kazanımları
No PaSaRaN 26.03.2008, 14:17 'Hatırla Sevgili'yi izleyen kitapçıya koştu
Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idama gidişlerini anlatan “Hatırla Sevgili” dizisinin son bölümü, geçtiğimiz hafta sonu Gezmiş hakkında yazılan kitapların satışlarını patlattı. Bazı kitapevleri bu artışın yüzde 300’e ulaştığını iddia ediyor.
Dizide Deniz Gezmiş idama giderken, arkadaşlarının onun çok sevdiği Rodrigo'nun gitar konçertosunu ıslıkla çalması, izleyenleri gözyaşlarına boğdu.
NTVMSNBC'den Yasemin Arpa'nın haberine göre Adnan Menderes’in hayatından ve dönemin siyasi ortamından kesitler sunan ve Türkiye’nin yakın tarihini anlatan “Hatırla Sevgili” adlı dizinin geçtiğimiz Cuma akşamı yayınlanan bölümünde Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamı konu edildi. Gezmiş’in son anlarını anlatan bu bölümden sonra Gezmiş hakkında yazılan kitapların satışlarında büyük artış kaydedildi.
atv’de yayınlanan “Hatırla Sevgili”nin yeni bölümü, 68 öğrenci hareketinin gençlik liderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın Ankara Merkez Kapalı Cezaevi’ndeki günlerini ve idama gidişlerini konu ediyordu. Bölüm çok sayıda izleyiciyi ekran başına kilitlemekle kalmadı, izleyenlerin hafta sonu kitapçılara akın etmesine de neden oldu.
Erdal Öz’ün “Gülünün Solduğu Akşam”, Nihat Behram’ın “Darağacında Üç Fidan”, Oral Çalışlar’ın “Denizler İdama Giderken” ve Turhan Feyzioğlu’nun “Bizim Deniz” adlı kitaplarının satışı, haftasonu yüzde 300’e yakın arttı.
İstanbul Kabalcı Kitapevi Beşiktaş Satış Sorumlusu Şenol Öztürk, haftasonundaki talep artışını önce anlayamadıklarını, daha sonra artışın “Hatırla Sevgili” dizisinin son bölümünü izleyenlerden kaynaklandığını fark ettiklerini söyledi. Şenol, şubelerinde haftada 3 adet satılan “Darağacında Üç Fidan” kitabından hafta sonu 20 adet satıldığını, haftada ortalama 2 adet satılan “Gülünün Solduğu Akşam” kitabının hafta sonu dört katı satışa ulaştığını ve haftada yine 2 adet satılan “Denizler İdama Giderken” kitabının da sadece iki günde 15 adet satıldığını belirtti.
İstiklal Kitapevi satış sorumlusu Tekin Polat da, haftasonu yaşadıkları satış patlamasıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Darağacında Üç Fidan kitabı haftada 2-3 tane satılırken, şimdi 20 adet satılıyor. Gülünün Solduğu Akşam kitabından haftada 1-2 adet satarken şimdi en az 10 adet satıyoruz. Denizler İdama Giderken kitabını da haftasonu 30 adet sattık.”
ÜNİVERSİTELİ VE LİSELİ KIZ ÖĞRENCİLER OKUYOR
Mephisto Kitapevi Satış Sorumlusu Mehmet Akbayır ise, “Denizler İdama Giderken” kitabının son iki haftadır liste başı olduğunu ve “Hatırla Sevgili” dizisinden önce tek tük satılan Deniz Gezmiş ile ilgili kitapların 35-40 adet satmaya başladıklarını söyledi. Akbayır bu kitapları alanların çoğunlukla üniversiteli ve liseli kız öğrenciler olduğunu vurguladı.
Ankara’daki Dost Kitapevi Satış Sorumlusu Vildan Teniş de, söz konusu kitapların satışlarında yüzde 100’ün üzerinde artış olduğunu söyledi. Teniş satış rakamlarını şöyle açıkladı: “Darağacında Üç Fidan 55, Gülünün Solduğu Akşam 30, Denizler İdama Giderken 40 adet.”
Sevgili canlar bu diziden her ne kadar doğru ve yanlışlarıyla tartışılsada inandığım bişey var insanlar gerçekleri daha iyi görebilecek bir yöne doğru itme gücü gerçekleştirdiğini düşünüyorum.
Bizim Deniz Gezmişe ve Onun gibi mücadele vermiş arkadaşlarına saygımız ve sevgimiz artık bizimle sınırlı kalmayacak umarım bu ilgi kısa süreli değilde uzun soluklu bir hal alır
saygılar
Hatırla Sevgili"nin 16.5.08 tarihindeki bölümünde 1980 de yaşı büyültülerek idam edilen Erdal Eren canlandırılacaktır.
Erdal Eren, 12 Eylül Darbesi öncesinde bir askeri inzibat erini öldürdüğü iddiasıyla tutuklanmış ve 13 Aralık 1980 tarihinde asılarak idam edilmiştir. 18 yaşını doldurmayanlar reşit sayılmadığından, dönemin hükümeti yaşını büyüterek idam edilmesine karar verdi.ODTÜ'lü Sinan Suner’in 1980’de öldürülmesini protesto etmek için düzenlenen gösteride Erdal Eren de göstericiler arasındaydı. Göstericiler ve kolluk güçleri arasında çıkan arbedede er Zekeriya Önge yaşamını yitirdi; Erdal Eren’le birlikte 24 kişi gözaltına alındı. Eren, Zekeriya Önge’yi öldürmek suçundan tutuklandı. 2 Şubat’ta gözaltına alınan Erdal Eren, hızlı bir yargılama sürecinin ardından, 19 Mart 1980’de (gözaltına alındıktan 46 gün sonra) idama mahkum edildi. Erdal Eren'in henüz 16 yaşında olması avukatlarının sundukları deliller ve tanıkların ifadeleri kararın uygulanmasını engelleyemedi ve hiç bir suçu olmadığı halde darbeciler tarafından idam edildi.
16735
Halkımızda biraz kıpırdanma seziyorum.
Bunun sırf bu dizilerin, bir anlık yarattığı etkinden olmamasını diliyorum.
Halkımızda biraz kıpırdanma seziyorum.
Bunun sırf bu dizilerin, bir anlık yarattığı etkinden olmamasını diliyorum.
Dizininde etkisi var muhakkak ama asıl etken o olmasa gerek..6 Mayısta Denizlerin
Anmasına katıldım. Taksimden dolmabahçeye yürüyüş oldu.
2500 civarında insan vardı yaklaşık % 95 i gençti ve çok kararlıydılar..
Çok olumlu şeyler bunlar bizi umutlandırıyor.
Erdal Eren'in ailesi devletten özür bekliyor
Yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren, 12 Eylül darbesinin sembol isimlerinden biri oldu. Erdal Eren'in ailesi darbeden 27 yıl sonra sesizliğini bozdu. Ağabey Erkan Eren, 12 Eylül mağdurları olarak devletten
'özür beklediklerini' söyledi. Eren, Erdal'ın ailesi olmaktan dolayı yıllarca sakıncalı muamelesi gördüklerini belirtti.
"2 Şubat 1980 günü Erdal Dikmen'deki evimizden çıktı ve bir daha eve dönmedi" diye sözlerine başlayan Erkan Eren, kardeşinin işlemediği bir suçtan dolayı idam edildiğini savundu. Eren, şunları söyledi: "2 Şubat 1980'de Ankara Hoşdere'de korsan eylemde üzerlerine ateş açan askerlere karşı ateş açarak bir askeri öldürdüğü söylendi. Askerler karşıdan geliyorlardı ancak Erdal'ın bu askeri 'sırtından' vurduğu söyleniyordu. Otopsi raporunda askerin yakın mesafeden, sırtından kurşunlandığı belirtiliyordu. Evden çıktan sonra ancak yargılama sırasında birkaç defa görüşebildik. Cezaevinde ilk dönemlerde morali iyiydi. Kitap ve çiçek isterdi. Ancak Mamak Cezaevi'nin yönetimi değiştikten sonra gördüğü ağır işkence izlerine tanık oluyorduk."
'Kimsesizler mazarlığına gömmek istediler'
Kardeşinin bir buçuk aylık bir sürede yargılandığını ve idama mahkûm edildiğini hatırlatan Eren, o dönemde avukatlarının sunduğu hiçbir delilin mahkeme tarafından dikkate alınmadığını da söyledi. Eren şunları belirtti: "Bir buçuk aylık bir sürede yargılama yapıldı. Sanıyorum üç duruşamada cezası kesildi. Davası iki defa Yargıtay'da bozuldu. Ancak Yargıtay Dava İdareler Kurulu idamı onaylandı. İnfaz edildi. Yaşı 18'den küçüktü. Gerçek yaşını bile öğrenmek istemediler. O dönemde kurbanlar aranıyordu. İnfaz olduğunu radyodan öğrenebildik. Erdal'ı kimsesizler mezarına gömmek istemişlerdi. Erdal'ın yargılanmasının hukuki hiçbir yönü yoktu. Devletin bizden bir özür dilemesini isterdim. Ama tersine yıllarca Erdal'ın ailesi olduğumuz için sakıncalı olarak görüldük. Gizli gizli takip edildik. Geçenlerde Dışişlerine bir iş yapacaktık. Bana izin verilmedi. Çünkü incelemede Erdal'ın ağabeyi olduğumu öğrendiler. Yani ben hâlâ 27 yıl sonra bile bazı engellerle karşılaşıyorum."
Babasının Erdal'ın idamından duyduğu üzüntü nedeniyle kalp krizi geçirdiğini vurgulayan Eren şöyle devam etti: "Erdal'ın idamı babamı çok etkilemişti ve üç yıl sonra geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybetmişti. Anneme de ilginç bir şekilde karşıdan karşıya geçerken askeri bir araç çarpmıştı. O dönem etkilerini hâlâ taşıyor. Acılı ve üzüntülü yıllardı. Hukuksuzluğun had safhada olduğu o dönemi yaşatanların yargılanması gerektiğini düşünüyorum. Ama böyle bir şeyin gerçekleşeceğine dair ümitli de değilim. Birtakım yasalarla koruma altına alınmışlar. Mağdurlardan devletin özür dilemesini bekliyorum açıkçası."
Arkadaşlar Geçen yıllarda Nazım Hikmet"in vatandaşlıktan çıkarılamadığı hatta vatandaşlık kimlik numarası verildiği ortaya çıkmıştı. Çünkü Bakanlar Kurulu Kararda ad olarak Nazım Hikmet Ran diye belirtilmişti. Gerçekte adı farklı olan Nazım Hikmet resmi olarak vatandaşlıktan çıkarılamamış yanlışlıkla. Bunu önemli bir fırsat olarak gördü aydınlar Nazım"ın iadeyi itibarı için... Ama o dönemin Hükümeti ne yaptı. Tekrar toplandı...Nazımı gerçek adıyla Mehmet Nazım Ran olarak tekrar vatandaşlıktan çıkardı. Demekki sadece bu tip olaylarda devletin devamlılığı esasmış...
Arkadaşlar sadece İstanbulda değil Türkiye"nin her yerinde gençlerde ciddi kıpırdanmalar var
Evrensel gazetesindeki haber:
Denizlerin mücadelesi birleştiriyor
Gaziantep Üniversitesi Radyo-Televizyon Yayıncılığı Bölümü tarafından sabah saatlerinde gerçekleşen ve ardından Emek Gençliği tarafından organize edilen her iki söyleşiye gençlerin ilgisi büyük oldu.
Gaziantep Üniversitesi Radyo-Televizyon Yayıncılığı Bölümü tarafından sabah saatlerinde gerçekleşen ve ardından Emek Gençliği tarafından organize edilen her iki söyleşiye gençlerin ilgisi büyük oldu. Gençler, dizi ve oyunculuktan çok Deniz Gezmiş, arkadaşları ve mücadelelerine ilişkin sorular sorarak Mustafa Yalçıner’in yaptığı konuşmaları uzun süre alkışladılar.
Hatırla Sevgili dizisinde Deniz Gezmiş’i oynayan Barış Koçak, Berk Hakman, dizinin senaryo danışmanı ve Deniz Gezmiş’in mücadele arkadaşı Mustafa Yalçıner, Gaziantep Üniversitesi Radyo Televizyon Yayıncılığı Bölümü’nün davetlisi olarak İnşaat Mühendisliği Bölümü Konferans Salonu’nda öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirdiler.
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşiyi birçok öğrenci salonda yer kalmadığı için ayakta izledi. Mustafa Yalçıner, ‘68’in başlangıçta bir gençlik hareketi olarak şekillendiğini, ancak daha sonra işçi hareketiyle bütünleşerek bir halk hareketine dönüştüğünü belirterek, Denizlerin eylemlerinden dolayı değil fikirlerinden dolayı asıldıklarını ifade etti.
Barış Koçak ve Berk Hakman’a Türkiye koşullarında oynadıkları rolün üzerlerine yapışmasından korkup korkmadıklarının sorulması üzerine Berk Hakman, “Bu sizin bir sonraki oynayacağınız rolle birlikte ortadan kalkacak bir durumdur” dedi. Barış Koçak ise “Ben Deniz’i severek oynadım. Böyle bir kaygım olmadı. Üstüme yapışacaksa yapışsın, buna sevinirim” diye cevap verdi.
Denizlere yoğun ilgi
Gaziantep Üniversitesi’ndeki söyleşinin ardından Hatırla Sevgili dizisinin oyuncuları ve Mustafa Yalçıner, Emek Gençliği’nin Düztepe Mahallesi’nde Hacı Bektaşi Veli Derneği’nin konferans salonundaki söyleşiye katıldı.
Burada da yoğun bir ilgi ile karşılanan katılımcılar adeta izdiham yaşanmasına sebep oldular. Binden fazla kişinin katıldığı söyleşide yüzlerce kişi de salonda yer olmadığı için dışarıda kaldı. Mustafa Yalçıner’in konuşmasını gençler sürekli sloganlarla desteklediler.
Yalçıner burada yaptığı konuşmada, Düztepe halkına seslenerek “Sizler hem Karayılan’ın hem de Deniz Gezmişlerin çocuklarısınız. Onların ikisi de bizimdir ve ikisi de ölümsüzdür” dedi.
arkadaslar,
üniversiterlerdeki genclere yapilan fasist saldirilarla gencler artik birlik olmaya basladilar, ustune hatirla sevgili de bunu güclendirmistir
Benim yakın arkadaşımım devrim sol sağ falan alakası yok iken,, Hatırla Sevgiliyi izledikten sonra artık kendini devrimciliğe verdi :) her gün yeni bir kitap alıp okumaya geliyor... Msn de devrim cümlelerinden geçilmiyor :)
Sürekli araştırmalar yapmaya başladı artık geçmiş gelecek baya bir siyasete ve devrimciliğe girdi bu hatırla sevgili dizisi sayesinde diyebilirz :)
böle güzel bir kazanımı oldu işte hatırla sevgilinin :)
evet arkadaşlar bende kitapevinde çalışıyorum Deniz'lerin olaylarını anlatan kitaplar şu aralar bile yoğun bir şekilde satışı var. önceden olmasına rağmen bu kadar değildi desem yeridir. sadece bunlar gündemde olup unutulmayanlar ya unutulanlar ya evden çıkıp bir daha hiç haber alamadıklarımız.ismini bile çoğu insanın bilmedikleri. ama ne güzel diyorum ki tam üstünde durmasalar bile böyle bir tv dizisinin çekilmesine izin verilmesi ve izletilmesi ne güzel.
_özgürlük_ 16.05.2008, 19:18 hatırla sevgilinin insanların kıpırdamasında çok etkisi olduğunu düşünüyorum... ben sol görüşe daha yatkındım diziden sonra iyice merak ettim... leniniz komınızm falan açılımlarını bilmezdim anlamazdım bile isimlerini ilk dizide duydum... maraş katliamını ve bir çok olayı hatırla sevgilide ögrendım..
kendimi devrimci olarak nitelendirmiyorum ama sosyalıst oldum diziden sonra... düşüncelerimle birebir uyuşuyor... şunuda rahatlıkla söyleyebilirim "hatırla sevgili ile kendimi buldum"
karakız60 16.05.2008, 19:38 hatırla sevgiliyi izledikten sonra daha çok fikirlerimin değiştiğini farkettim zamanında alevilerin en yaşadığını şimdi daha iyi analayabiiyorum umarım daha fazla insan zamanında alevielrin en çektiğini anlayabilir
Arkadaşlar hatırlatayım dedim. Bu akşam Hatırla Sevgiliyi seyretmeyi unutmayın..Erdal Eren var bu bölümde...
Saygılarımla
karakız60 16.05.2008, 20:20 Arkadaşlar hatırlatayım dedim. Bu akşam Hatırla Sevgiliyi seyretmeyi unutmayın..Erdal Eren var bu bölümde...
Saygılarımla
emek unutmak mümkünmü ya genede hatırlattığın için teşekürler
UNUTMAYIN 10 DAKİKA KALDI
ŞİMDİKİ BÖLÜMÜN ÖZETİ:
Necdet panikle pastaneye koşar. Acaba Ela, Güzide, Lale ve Teo’ya bir şey olmuş mudur? Patlayan bombayla toz duman içindeki pastanede nefesini tutarak kızını, karısını ve diğerlerini aramaya koyulur.
Rüya, Harun’un gönderdiği haberi iletmek için Emin’le birlikte Ankara’daki korsan bir gösteriye katılır. Gösteride çıkan çatışmada bir er ölünce pek çok kişiyle birlikte gözaltına alınırlar. Emin, eri öldürdüğü iddia edilen lise öğrencisi Erdal Eren’le aynı nezarettedir. Emin, olayı görmüş, eri Erdal’ın öldürmediğine inanmaktadır.
Işık’la Yaşar son kez konuşurlar. Işık, Harun’u sevdiğini eski kocasına açıklar. Işık’la ilgili bütün ümitlerini kaybeden Yaşar perişandır. Işık’la, Harun’un nişanı için bütün aile Fatsa’ya gider. Sabaha karşı tanklar Fatsa’ya girer.
Teşekkürler Hatırla Sevgili,teşekkkürler Ümmü Burhan ,Nilgün Öneş, Şebnem Çıtak, Aylin Alıberen ve diğerleri....Yıllardan beri Türkiye solunun yapamadığını yaptığınız için teşekkürler .Denizleri Mahirleri Erdal Erenleri ve Tüm devrimcileri gençlere sevdirdiğiniz için,kişiliklerini yurtseverliklerini anlattığınız için,o dönemleri çıplaklığıyla anlatıp gerçekleri insanlara gösterdiğiniz için teşekkürler
16743
karakız60 17.05.2008, 00:50 Teşekkürler Hatırla Sevgili,teşekkkürler Ümmü Burhan ,Nilgün Öneş, Şebnem Çıtak, Aylin Alıberen ve diğerleri....Yıllardan beri Türkiye solunun yapamadığını yaptığınız için teşekkürler .Denizleri Mahirleri Erdal Erenleri ve Tüm devrimcileri gençlere sevdirdiğiniz için,kişiliklerini yurtseverliklerini anlattığınız için,o dönemleri çıplaklığıyla anlatıp gerçekleri insanlara gösterdiğiniz için teşekkürler
16743
emek sen herhalde hayransın bu filme ya bende seviyorum ama sen resmen tapıyosun:biggrin::biggrin::biggrin:
renklikelebek 17.05.2008, 01:25 bence bu diziyle bir çok bilinmeyen (kendi açımdan değil) konuları bilmeyen yeni gençlerimiz artık farklı br bakış açısından görüyor geçmişe dayalı başlayan dizide önce
adnan menderes idamı ve 68 kuşağı gençliği ardından erdal erenin asılış nedeni (haksızca yargılanması)ve bence sırda ilerleyen bölümlerde 12 eylül konusu işlenecektir alevi olan evlerin işaretlenip maraş katliamı çorumda dedlerimizin fırına verlip yakılması konu işlenecen izlenmeye değer bir dizi sahip çıkalım kendi görüşüm bu
emek sen herhalde hayransın bu filme ya bende seviyorum ama sen resmen tapıyosun:biggrin::biggrin::biggrin:
Yok karakız kardeş tapınmaya karşıyım ben ama film gerçekten çok önemli işler yaptı..Bazıları eleştirsede..
_özgürlük_ 18.05.2008, 19:29 hatırla sevgili dizisi olayları sıkıştırdığı için tam ayurıntıları gırmıyor o tarihdekı gazete baslıklarını okuyup geçiyor... diziyi neden erken bitirme kararı aldılarsa... 3dönem olcaktı 2dönem yaptılar...
mesela corum olayını oyle gosterıp gectıler hemen netten arastırdım...
ama su varki gerçekten muhteşem bir dizi
Arkadaşlar foruma dalıp Hatırla Sevgiliyi unutmayın. Filme 20 dk kaldı. :)
Saygılarımla !
16826
rozerin62 23.05.2008, 22:10 Arkadaşlar foruma dalıp Hatırla Sevgiliyi unutmayın. Filme 20 dk kaldı. :)
Saygılarımla !
16826
Bencede her hafta ayrı bir heyecanla bekliyorum ve izliyorum diziyi.Zaten bu sene diziler hep erken final yapacaklar haziran sonlarına sarkmayacak yani.80 darbesiyle diziyi bitirecekler sanırım dizi şuan 80 senesini işlemeye başladı.Hadi iyi seyirler herkese.
Bencede her hafta ayrı bir heyecanla bekliyorum ve izliyorum diziyi.Zaten bu sene diziler hep erken final yapacaklar haziran sonlarına sarkmayacak yani.80 darbesiyle diziyi bitirecekler sanırım dizi şuan 80 senesini işlemeye başladı.Hadi iyi seyirler herkese.
Evet öyle olacağını söylüyorlar... Bu bölümde Erdal Erenin davasına devam edilecek!
BEN 17 YAşINDAYIM!
Ben 17 yaşında bir bilgeyim
HenÜz sakallarım yok
Bir tek beynimde yeşeren sevdam var
17 yaşında gökçe bir fidanım ben
Hayatta unutulmayanlar listesinde adım geçiyor
İşkenceler görÜyorum
Ben 17 yaşındayım
Benim gibi fidanlar susuz kaldı yıllarca
Ama yeşerdik yinede
Kavgamız suyumuz oldu
Ben,
Dalları göğÜ saran bir çınarım ben
Yeşil vadilerde at koşturdum
Asfaltlarda toz yuttum ben
4 duvarlı odalarda korkumu yendim
Ben 17 yaşında bir çınarım ben
Karanlıklardan Ürpermedim
Zincir sesleri korkutmadı beni
Sarkık bıyıklara yenilmedim ben
Ben 17 yaşında bir çınarım ben
Ben,
İnce boyunlu bir adamım ben
Kalın ipler hiç yakmadı canımı
Metris denince akla geldim ben
Ben 17 yaşında bir kahramanım ben
Ayak sesleri ÜstÜne çekti beni
Gıcırdayan kapıların yağı oldum ben
Erdal EREN'e....... istanbul
Onur öNER
arkadaslar bu bölümde fatsadaki olaylari izleyebiliyoruz...
gecen hafta da dem tvde bu konu vardi..
basbuglarin bi sitesinde su yaziyi okudum, o kadar igrendim ki nasil bir iki yüzlülüktür siz cevaplayin
http://www.basbug.net/modules.php?name=kara_eylul&file=07
Findorin 24.05.2008, 00:56 'Hatırla Sevgili'yi izleyen kitapçıya koştu
Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idama gidişlerini anlatan “Hatırla Sevgili” dizisinin son bölümü, geçtiğimiz hafta sonu Gezmiş hakkında yazılan kitapların satışlarını patlattı. Bazı kitapevleri bu artışın yüzde 300’e ulaştığını iddia ediyor.
Dizide Deniz Gezmiş idama giderken, arkadaşlarının onun çok sevdiği Rodrigo'nun gitar konçertosunu ıslıkla çalması, izleyenleri gözyaşlarına boğdu.
NTVMSNBC'den Yasemin Arpa'nın haberine göre Adnan Menderes’in hayatından ve dönemin siyasi ortamından kesitler sunan ve Türkiye’nin yakın tarihini anlatan “Hatırla Sevgili” adlı dizinin geçtiğimiz Cuma akşamı yayınlanan bölümünde Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamı konu edildi. Gezmiş’in son anlarını anlatan bu bölümden sonra Gezmiş hakkında yazılan kitapların satışlarında büyük artış kaydedildi.
atv’de yayınlanan “Hatırla Sevgili”nin yeni bölümü, 68 öğrenci hareketinin gençlik liderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın Ankara Merkez Kapalı Cezaevi’ndeki günlerini ve idama gidişlerini konu ediyordu. Bölüm çok sayıda izleyiciyi ekran başına kilitlemekle kalmadı, izleyenlerin hafta sonu kitapçılara akın etmesine de neden oldu.
Erdal Öz’ün “Gülünün Solduğu Akşam”, Nihat Behram’ın “Darağacında Üç Fidan”, Oral Çalışlar’ın “Denizler İdama Giderken” ve Turhan Feyzioğlu’nun “Bizim Deniz” adlı kitaplarının satışı, haftasonu yüzde 300’e yakın arttı.
İstanbul Kabalcı Kitapevi Beşiktaş Satış Sorumlusu Şenol Öztürk, haftasonundaki talep artışını önce anlayamadıklarını, daha sonra artışın “Hatırla Sevgili” dizisinin son bölümünü izleyenlerden kaynaklandığını fark ettiklerini söyledi. Şenol, şubelerinde haftada 3 adet satılan “Darağacında Üç Fidan” kitabından hafta sonu 20 adet satıldığını, haftada ortalama 2 adet satılan “Gülünün Solduğu Akşam” kitabının hafta sonu dört katı satışa ulaştığını ve haftada yine 2 adet satılan “Denizler İdama Giderken” kitabının da sadece iki günde 15 adet satıldığını belirtti.
İstiklal Kitapevi satış sorumlusu Tekin Polat da, haftasonu yaşadıkları satış patlamasıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Darağacında Üç Fidan kitabı haftada 2-3 tane satılırken, şimdi 20 adet satılıyor. Gülünün Solduğu Akşam kitabından haftada 1-2 adet satarken şimdi en az 10 adet satıyoruz. Denizler İdama Giderken kitabını da haftasonu 30 adet sattık.”
ÜNİVERSİTELİ VE LİSELİ KIZ ÖĞRENCİLER OKUYOR
Mephisto Kitapevi Satış Sorumlusu Mehmet Akbayır ise, “Denizler İdama Giderken” kitabının son iki haftadır liste başı olduğunu ve “Hatırla Sevgili” dizisinden önce tek tük satılan Deniz Gezmiş ile ilgili kitapların 35-40 adet satmaya başladıklarını söyledi. Akbayır bu kitapları alanların çoğunlukla üniversiteli ve liseli kız öğrenciler olduğunu vurguladı.
Ankara’daki Dost Kitapevi Satış Sorumlusu Vildan Teniş de, söz konusu kitapların satışlarında yüzde 100’ün üzerinde artış olduğunu söyledi. Teniş satış rakamlarını şöyle açıkladı: “Darağacında Üç Fidan 55, Gülünün Solduğu Akşam 30, Denizler İdama Giderken 40 adet.”
Sevgili canlar bu diziden her ne kadar doğru ve yanlışlarıyla tartışılsada inandığım bişey var insanlar gerçekleri daha iyi görebilecek bir yöne doğru itme gücü gerçekleştirdiğini düşünüyorum.
Bizim Deniz Gezmişe ve Onun gibi mücadele vermiş arkadaşlarına saygımız ve sevgimiz artık bizimle sınırlı kalmayacak umarım bu ilgi kısa süreli değilde uzun soluklu bir hal alır
saygılar
Bana popilariteyle alakalıymış gibi geliyor Türkiyede bu sürekli oluyor dizi bittimi bazı şeylerde sona erecektir.Umarım dediğim gibi olmaz.
hiç değilse artık kişiler maraşı fatsayı 77 1 mayısını mahir çayanı deniz gezmişi biliyorlar
bunlar hakkında daha fazla öğrenmek için çabalıyorlar
AMA
yakın tarihi dizilerden öğrenen bir kuşak söz konusu bu acaba sevindirici midir?
pek sanmıyorum
deniz gezmişleri mahir çayanları bir moda haline getirmek dizi yayından kalktıktan sonra ise onları unutmaya yüz tutmak maalesef beni pek memnun etmiyor
ayrıca bu dizi sayesinde deniz gezmiş üzerinden rant elde etmeye çalışan bir çok uyanık yazarlar çıktı kitapçılara gidin bir sürü deniz gezmiş kitabı göreceksiniz
aşırı milliyetçi ve ulusalcı görüşleri benimsemiş hulki cevizoğlu vb gibi onların savundukları uğruna mücadele ettikleri şeyleri hiç bir zaman anlayamayacak olan kişiler maaselef bu ortamdan nemalanmaya çalışıyor
lenin devlet ve ihtilalin ilk sayfasında şöyle der
Egemen sınıflar, sağlıklarında büyük devrimcileri ardı arkası gelmez kıyıcılıklarla ödüllendirirler; öğretilerini, en vahşi düşmanlık, en koyu kin, en taşkın yalan ve karaçalma kampanyalarıyla karşılarlar. Ölümlerinden sonra, büyük devrimcileri zararsız ikonlar durumuna getirmeye, söz uygun düşerse, azizleştirmeye, ezilen sınıfları 'teselli etmek' ve onları aldatmak için adlarını bir hâle ile süslemeye çalışırlar. Böylelikle, devrimci öğretileri içeriğinden yoksunlaştırılır, değerden düşürülür ve devrimci keskinliği giderilir... Burjuvazi için kabul edilebilir ya da öyle görünen şeyler, ön plana çıkarılıyor ve övülüyor
maalesef şu an içinde aynı şey söz konusu deniz gezmişin savunduğu derlerin içi boşaltılmış yerine romantik bir devrimci isyankar yakışıklı bir adamın hikayesi anlatılıyor
ama herşeye rağmen halkta belli bir siyasi şuur uyandırdığı diziye teşekkür etmemizde lazım
yukarıda da belirttiğim gibi umarım insanların bu ilgisi kalıcı olur
Ülkede birçok insanın ilgiyle ve beğeniyle seyrettiği yukardaki yazılarda da belirtildiği gibi gençlere o dönemi öğrenme isteği uyandıran,devrimcilere sempati duymasını sağlayan, dönemin kontrgerilla örgütlenmesini teşhir eden ve bütün bunların yanında hayatın olmazsa olmazı gerçek aşkı anlatan Hatırla Sevgili adlı dizi final bölümüyle sona erdi...Filmin bitiminde Hatırla Sevgiliden son söz diye ifade edilen konuşmalar ve ifadeler gerçekten çok anlamlıydı...Seyredemeyenlere özellikle son bölümün son söz kısmını seyretmelerini öneririm. Yakında internette bulabiliriz sanırım...
Tekrar tekrar teşekkürler Hatırla Sevgili Ekibi!
16957
16958
16959
16960
16961
16962
16963
rozerin62 07.06.2008, 01:55 Ya çok dokunaklı bir final oldu ve insana dair güzel mesajlar verildi.Gerçekten güzel bir iş yaptılar.Onları tebrik ediyorum.Umarım bu yapımların devamı gelir.
_özgürlük_ 07.06.2008, 02:51 gerçekten bu dizi ile gençlerimiz 68 kuşağına ve devrime karşı büyük ilgi duydular dizi bitti bakalım ilgilri bitcekmi..
dizi gerçekten güzel bitti her sahnesinde bir şeyler anlattı.. bu dizi bizleri kendize getirdi geçmişimize geri götürdü.. böyle projeler beklıyorum diziyapımlarından..insanlarımız kitap okumuyor izleyerek birşeyleri öğrenebilirler.. tıpkı hatırla sevgilide olduğu gibi....
yasemin38 07.06.2008, 11:17 gerçekten gençlerimiz bilinçlenmeye başladı gözlerini açıyorlar yavaş yavaş.bu çok uzun zaman sonra çok güzel bir adım oldu. Bu bilinci kaybetmememiz gerek, umarım devamını getirebiliriz.uzun bir yolculuk bekliyor bizi hepimize kolay gelsin sevgili canlar.
yeni nesil o dönemden kopuktu
bu dizi en iyi yoldu bence o tarihi anlatmanın
_özgürlük_ 08.06.2008, 18:00 Atv Yi Satin Alan Feytullah Gulen;vatandaslarin Gecmisi Ogrenmesi,tanimasi Ve Bilinclenmesini Kendisine Yedirememis Ve Satin Aldigi Atv De Hatirla Sevgili Adli Dizinin Yayinlanmasina Son Vermis Ve Dizinin Finalleri Cekilmistir.bu Gibi Insanlarin Amaclarina Ulasamamasi Icin Her Bireyin Elinden Geleni Yapmasi,bilinclenmenİn Ve Bilinclendirmenin Sadece Sozle Olamayacagini Gostermesi Gerekmektedir.ozgur Ve Esit Bir Gelecege Elbet Ulasilacaktir.bunu Hepbirlikte Gerceklestirecegiz.
Ozgur Ve Esit Bir Gelecek Icin Tek Yol Devrİm...
hünkar62 08.06.2008, 18:08 ben pek bir kazanım kattığını düşünmüyorum çünkü diziyle kitapçıya koşanlar kurtlar vadisininde sinema filmini gişede birinci yapmışlardır..ve sadece bir kaç bölümüne baktım böyle bir olayın ele alınması güzel olmakla birlikte çok tecrübesizce ve dalga geçer gibi bir oyunculuk performansına sahip dizi oyuncularında bir çoğu....özellikle o tünel sahnesi çocuk inanmaz ya tünelden çıkan toprağı direk wc ye ters çeviriyorlar sulandırmıyorlarlar bile...ve diğer bir rezillik hayatları inançları uğruna son bulan saygıyla andığımız nurhakta düşenlerin sahnesi çizgifilm basitliğinde ve inandırıcılıktan uzak çevirilmiştir...saygılarımla....
DERSİM_Gülay 08.06.2008, 18:23 evet gerçekten çok güzel bir dizi.ülke gerçeklerini yansıtan,her etnik grubun sesini duyuran ve geçmişte yaşananları şeffaf bir şekilde yansıtan, bu tip dizilerin arada bilinçli yönetmenler tarafından karakutuya yansıtılması güzel.en azından insanların kafalarını gereksiz yere meşgul eden şeyler değilde yararlı şeyler yapılması güzel.benim o diziden öğrendiğin bir çok şey oldu.başarılı oluşumlara devam...
19 Haziran perşembe günü saat 19:00 da Okmeydanında Hatırla Sevgili oyuncularıyla ekteki afişte belirtilen dernek ve vakıfların düzenlediği söyleşi gercekleşecektir..Hepinizi davet ediyoruz. Saygılarımla....
17093
şengülce 18.06.2008, 16:27 19 Haziran perşembe günü saat 19:00 da Okmeydanında Hatırla Sevgili oyuncularıyla ekteki afişte belirtilen dernek ve vakıfların düzenlediği söyleşi gercekleşecektir..Hepinizi davet ediyoruz. Saygılarımla....
17093
Emek oğlum söyleşiye işim cıkmazsa gelmek isterim
Ablacığım cok seviniriz...
rozerin62 18.06.2008, 16:37 Bu arada dizi severlere bir müjde vereyim devamı yapılacakmış ama farklı bir isimle.Olsun bu da yeter.Çünkü 80 sonrasından günümüze kadar olan 20 yılda işlenmeliydi ve bu umarım herhangi bir engelleme olmadan yapılacaktır.Tabiki son 20 yılda tarihimize damgasını vuran Susurluk,Sivas katliamı ve niceleride işlenecek olması çok güzel birşey gereken desteği vermeliyiz yapımcılara.
Bu arada dizi severlere bir müjde vereyim devamı yapılacakmış ama farklı bir isimle.Olsun bu da yeter.Çünkü 80 sonrasından günümüze kadar olan 20 yılda işlenmeliydi ve bu umarım herhangi bir engelleme olmadan yapılacaktır.Tabiki son 20 yılda tarihimize damgasını vuran Susurluk,Sivas katliamı ve niceleride işlenecek olması çok güzel birşey gereken desteği vermeliyiz yapımcılara.
Çok güzel olur peki Atv"demi yayınlanacakmış belli mi?
şengülce 18.06.2008, 16:45 Bu arada dizi severlere bir müjde vereyim devamı yapılacakmış ama farklı bir isimle.Olsun bu da yeter.Çünkü 80 sonrasından günümüze kadar olan 20 yılda işlenmeliydi ve bu umarım herhangi bir engelleme olmadan yapılacaktır.Tabiki son 20 yılda tarihimize damgasını vuran Susurluk,Sivas katliamı ve niceleride işlenecek olması çok güzel birşey gereken desteği vermeliyiz yapımcılara.
Haklısın canım 80 sonrası da işlenmeli 70 . 80 olaylarının canlı şayidiğim
tabi diziyi güzel yapmışlar ama türkiyede sansürsüz yayın olmaz biliyorsunuz
hatırla sevgili dizisini yinede çok güzel işleyip tv de yayınladılar
devamını işallah yaparlar
rozerin62 18.06.2008, 16:50 Çok güzel olur peki Atv"demi yayınlanacakmış belli mi?
Konuyla ilgili bütün bilgiler burada http://h2.haberturk.com/01Detay.aspx?ID=9220&Kat=17&dt=2008/06/18
kanalla ilgili fazla bir bilgi yok ama sanırım aynı kanalda olur.
Konuyla ilgili bütün bilgiler burada http://h2.haberturk.com/01Detay.aspx?ID=9220&Kat=17&dt=2008/06/18
kanalla ilgili fazla bir bilgi yok ama sanırım aynı kanalda olur.
Teşekkürler rozerin62
"HATIRLA SEVGİLİ"NİN İKİNCİSİ GELİYOR
Adnan Menderes’in asılmasından 12 Eylül'e kadar süren siyasi sürecin anlatıldığı 'Hatırla Sevgili' dizisinin yenisi çekilecek. İsmi farklı olacak dizide 12 Eylül'den bugüne geçen süreç anlatılacak.
Güneri Civaoğlu’nun Şeffaf Oda programına konuk olan Hatırla Sevgili dizisinin proje tasarımcısı ve yapımcısı Tomris Giritlioğlu, benzer bir çalışması daha olduğunu söyledi.
Televizyon gazetesinin aktardığı haberde Giritlioğlu, 27 Mayıs darbesiyle başlayan ve 12 Eylül dönemine kadar süren Hatırla Sevgili dizisinden sonra aynı hikayeyle değil ama 12 Eylül sabahından başlayan ve günümüze kadar gelen sürecin işleneceği bir başka projesi daha olduğunu açıkladı.
Hatırla Sevgili’nin senaristi Nilgün Öneş’in elinden çıkacak olan yeni proje için Giritlioğlu şunları söyledi:
"Adı ’Hatırla Sevgili’ olmayacak ama aynı yazarla yani Nilgün Öneş ile biz yolculuğumuzu sürdürmek istiyoruz. Nilgün bir isim buldu ben çok beğendim ama kesinleşmediği için söylemek istemiyorum. 80’deki darbe görüntüleriyle, o sabahla başlayıp, bugüne kadar gelmeyi çok istiyoruz. Çünkü daha Türkiye’ye dair anlatılacak 20 yıl var. Televizyon çok ciddi bir sorumluluk. Çünkü çok yüksek bir seyirci var sayısal olarak. Türk insanına, toprağına dair hikayeleri anlatmak bana çok önemli geliyor."
Geçmişte yaşanmış olayların, film çeviri kalitesi bence hiç önemli deyil.
Önemli olan,lanet yaşanmış Olayların film olarak işleniş (konu içeriyi) tarzı anımsanmasıdır.
Maraş olayları olduğu zamanlar Hataydan çok yoldaşlar maraşa, otobüs ve minibüslerle yola çıktılar, çoklarıda yolda kırıkhan ve iskenderunda polis ve jandarmalar tarafından engenlendiler. Suriyeden "Devrimci, acilci" yoldaşlar maraşa vardıklarında lanet olsun geç kalınmıştı,ama adres belliydi. Sanırım Faşistlere verilecek açık olan hesap daha kapanmadı.
direnfilistin 18.06.2008, 18:48 filmin eski mevzuları açıklamak gibi bir derdi yok denizleri aşk filmlerinin sosu olarak kullandılar ...işte popüler kültür
filmin eski mevzuları açıklamak gibi bir derdi yok denizleri aşk filmlerinin sosu olarak kullandılar ...işte popüler kültür
Sanırım diziyi düzenli olarak izlemediniz. Eğer izleseydiniz bu ifadeleri kullanmazdınız diye düşünüyorum ! Düzenli olarak takip eden arkadaşların forumdaki yazılarını okumanızı tavsiye ederim.
Saygılarımla...
_özgürlük_ 18.06.2008, 22:13 atv yayınlamaz sanmıyorum zaten hatırla sevgiliyi bitirme karaını atv sahibi aldı ...
evet atv ibrahim kaypakkaya sahnelerini istemedi ve dizinin car cabuk bitirilmesi emrini versi üstelik deniz gezmisin son sözleri sansürlendi kanal tarafindan
veeee yeni diziin adi UYUMA SEVGILI....henüz kesinlesmis degil
|
|