Orijinalini görmek için tıklayınız : Gosterici Çocugun Kolunu Kirdilar

nymphy
28.03.2008, 00:49
QMLk5IVWDW4

insanlik disi bir davranis

MehmetBaran
28.03.2008, 02:14
insanlık dışımı??? az kalır sanırım bu tabir... hayvan bile yapmaz bunu... egosu gelişmemiş bu yaratıkların yaptığını hiç bir kalıba ve şekle sığdıramıyorum...

hiçbir insani duygudan nasibini alamamış, büyümüş ama gelişimini tamamlayamamış yaratık bunlar... yazık...

tosunoglu
28.03.2008, 02:23
Buyrun demokratik bir ulkede gosteri ve yuruyus hakki bizim ulkemizde nasil isliyor

Bu kafayla demokratik bir ulkede yasadigimizi iddia eden gerzeklere ....

Bu kafaylami ab'ye gireceksiniz ?

pazarcıklı
28.03.2008, 02:28
...bu nasıl bir insanlık dışı davranış anlamadım, gözlerime inanamadım...sözün bittiği yerdeyim...yorumsuz:confused1:confused1:confused1. ..

darkeye
28.03.2008, 03:13
konu türban olunca dersiniz ki cocuklar alet ediliyor(katılıyorum)biz de diyoruz ki ne işi var o cocukların orada yaşları başları kaç kocaman adamların arasında.kolu da kırılır bacagı da.konuiçerigi,eylem politikası ne olursa olsun İÇİNDE COCUKLAR OLMASIN.yazık degilmi o cocugu oralarda alet edene kolunu bacagını kırdıranlara.cocugun günahı ne.BU YAŞTA BİR ÇOCUK NASIL OLUR DA GÖSTERİCİ SIFATINI ALIR.:kzgn:thumbdown

Kara Davut
28.03.2008, 04:04
konu türban olunca dersiniz ki cocuklar alet ediliyor(katılıyorum)biz de diyoruz ki ne işi var o cocukların orada yaşları başları kaç kocaman adamların arasında.kolu da kırılır bacagı da.konuiçerigi,eylem politikası ne olursa olsun İÇİNDE COCUKLAR OLMASIN.yazık degilmi o cocugu oralarda alet edene kolunu bacagını kırdıranlara.cocugun günahı ne.BU YAŞTA BİR ÇOCUK NASIL OLUR DA GÖSTERİCİ SIFATINI ALIR.:kzgn:thumbdown

yazık değil mi o çocuğa!aslında onu oralarda kullananların kolunu bacağını kıracaksın ki,bir daha alet edemeyecek o çocukları.oyuncak tutması gereken eller taş tutmayacak,kitap okuması gereken o diller küfür etmeyecek apo diye slogan atmayacak!

pöndük
28.03.2008, 06:20
bu gerçekten insanlık dışı. doğuda çocukları öne sürerek yapılan bir gösterdide polisler çocuklara onların ilgisini çekecek şeyler dağıtmış ve çocuklar geri çekilmişti bölelikle. bunun gibi yöntemler kullanılabilir.bu kesinlikle vahşet...

ehlibeyt
28.03.2008, 08:49
bunu yapanlara insan demek mümkün değil ama hayvan demekte mümkün değil,hayvanlar bile bunu yapanlardan daha merhametlidir.allah belalarını verir inşallah,bir can incitmenin bedelini canıyla öder inşallah.

yasemin38
28.03.2008, 09:25
bir çocuklar kalmıştı el atmadıkları yazık...

The61
28.03.2008, 10:18
Görevli çocuğun yaşını söylüyor
Kullanılıyor diyor çekin bunu diyor.
o esnada çocuk yere dogru hamle yapıyor
görevlide kolunu daha sıkı kavramaya çalışıyor
kast olduğuna inanmıyorum.İnandığım halkın
kardeşliği demegojisine sığınıp hertürlü devletimiz
ülkemiz için kalleşlik yapanlar.Kimse bana duygu sömürüsü
yapmasın. Bunların bir çoğu yoksul kesimin insanları
Biraz parayı bulan kenara çekiliyor. Kullanılan insanlar
hepsi kullandırmayacan kendini.Size bir olay anlatıyım 14veya 15
sene evvel inşaat da kürt sıvacı ile kapıştım. bilinen dava
için daha sonra onla arkadaş olduk hep aynı aynı kafa
nerde bir olay olur orda her aktif olaya katılır.
seneler geçti 7 ve ya 8 senedir görmüyodum kendini
geçenlerde dükkana geldi konuştuk muhabbet ettik.
hiç konulardan bahsetmiyor. altına arabasını almış evde
almış kendine.Bizim mühitte çalışmaya başlamış
2 inşaat işi almış kendi çalışmıyor adamları çalıştırıyor.
işi iyi anlyacağınız.herneyse arkadaş ayrıldı dükkandan.
pazar günü gördüm bana malzeme nerden alıyım diye
soruyor alcağı yeri söyledim.Ona dedim hani nevruz var
kutlama var sen gitmiyonmu? Boş ver ya boş işler dedi.
ee evi aldın arabayı aldın işinde ii kim gidecek şimdi
patırdı gürültü içine.Tabiki gariban gidecek ya ne oluyasa
garibana oluyor.Ama aslında garibanada acımıyorum artık
nedenide kendini kullandırmasına kızıyorum.

özcan1
28.03.2008, 12:51
Yaziklar olsun- -Yaziklar olsun * vahset.
Bu cocugu topluma geri kazandirmak icin girisim yapilacagina, bilerek istiyerek kolunun kirilmasi bu genci ilerisi icin militanliga tesvik etmek demektir.

Bu yakalanan cocuk katil olsa bile kolunu kirma hakkini O,görevlilerin icrasi disindadir. seyrettiyim zaman Adolf hitlerin yehudiler üzerine yaptirdigi iskenceler aklima geldi.

kiniyorum.

özcan1
28.03.2008, 12:56
Görevli çocuğun yaşını söylüyor
Kullanılıyor diyor çekin bunu diyor.
o esnada çocuk yere dogru hamle yapıyor
görevlide kolunu daha sıkı kavramaya çalışıyor
kast olduğuna inanmıyorum.İnandığım halkın
kardeşliği demegojisine sığınıp hertürlü devletimiz
ülkemiz için kalleşlik yapanlar.Kimse bana duygu sömürüsü
yapmasın. Bunların bir çoğu yoksul kesimin insanları
Biraz parayı bulan kenara çekiliyor. Kullanılan insanlar
hepsi kullandırmayacan kendini.Size bir olay anlatıyım 14veya 15
sene evvel inşaat da kürt sıvacı ile kapıştım. bilinen dava
için daha sonra onla arkadaş olduk hep aynı aynı kafa
nerde bir olay olur orda her aktif olaya katılır.
seneler geçti 7 ve ya 8 senedir görmüyodum kendini
geçenlerde dükkana geldi konuştuk muhabbet ettik.
hiç konulardan bahsetmiyor. altına arabasını almış evde
almış kendine.Bizim mühitte çalışmaya başlamış
2 inşaat işi almış kendi çalışmıyor adamları çalıştırıyor.
işi iyi anlyacağınız.herneyse arkadaş ayrıldı dükkandan.
pazar günü gördüm bana malzeme nerden alıyım diye
soruyor alcağı yeri söyledim.Ona dedim hani nevruz var
kutlama var sen gitmiyonmu? Boş ver ya boş işler dedi.
ee evi aldın arabayı aldın işinde ii kim gidecek şimdi
patırdı gürültü içine.Tabiki gariban gidecek ya ne oluyasa
garibana oluyor.Ama aslında garibanada acımıyorum artık
nedenide kendini kullandırmasına kızıyorum.

Hemmen teshisi koydunuz valahi tebrikler;siz kriminologmusunuz?

Cözüm üretin cözüm,
Ey Türk gencliyi onun icinmi sinifta kaliyoruz?

NO Kommentar.

Daimİ
28.03.2008, 13:07
yahu biraz dikkatli izleyin o yayını yayınlıyan tv rojaktüel yani pkk yanlısı bir tv yahu çocukların pkk yanlısı gösterilerde ne işi var arkadaşlar uyanın burası TÜRKİYE CUMHURİYETİ burada bu ülkeyi bölmeye çalışan bir oluşuma destek veren' e gülle yaklaşmayı ben hiç beklemiyorum lütfen yorum yaparken bunları göz önüne alın tamam polislerin yaptığı yanlış ama en büyük yanlış o çocukların orada ne işi var AİLEsi yokmu bun ların. terör yanlısı olayların içindeler.........

özcan1
28.03.2008, 13:11
yahu biraz dikkatli izleyin o yayını yayınlıyan tc rojaktüel yani pkk yanlısı bir tv yahu çocukların pkk yanlısı gösterilerde ne işi var arkadaşlar uyanmın burası TÜRKİYE CUMHURİYETİ burada bu ülkeyi bölmeye çalışan bir oluşuma destek verene gülle yaklaşmayı ben hiç beklemiyorum lütfen yorum yaparken bunları göz önbüne alın tamam polislerin yaptığı yanlış ama en büyük yanlış o çocukların orada ne işi var AİLEsi yokmu bun ların. terör yanlısı olayların içindeler.........

Bu cocugu topluma geri kazandirmak icin girisim yapilacagina, bilerek istiyerek kolunun kirilmasi bu genci ilerisi icin militanliga tesvik etmek demektir.

Bu yakalanan cocuk katil olsa bile kolunu kirma hakkini O,görevlilerin icrasi disindadir. seyrettiyim zaman Adolf hitlerin yehudiler üzerine yaptirdigi iskenceler aklima geldi.

kiniyorum.

rozerin62
28.03.2008, 13:15
Bunu yapan değil insan hayvan bile olamaz hiç bir sıfata layık olamaz böyleleri polislikten hemen atılmalıdır.Amam düşünüyorumda bunu izleyen kaç kişinin umrunda olacakki aylar öncesinden haber aldıkları cinayet istihbaratını bile değerlendirmeye gerek görmeyen olacaklara göz yumanlar bu tür teşkilatların içinden temizlenmezse daha çok sayarız yerimizde.

Kendine insanım diyen hiç kimse bu görüntüleri savunmamalı çünkü sebep ne olursa olsun çocuğun yaptığı suç bile olsa bu şekilde muamele yapılmamalı normal bir şekilde yakalanabilir gereken sorgu vs yapılır.Ama bu davranış resmen insan düşmanına yapar karşısındakinin çocuk olduğunu unutacak kadar gözü dönmüş yazık.Ve kesinlikle bile isteye yapılmış kasıtlı bir şey bu gözlerimiz çok şükür görüyor kulaklarımızda işitiyor.

Daimİ
28.03.2008, 13:17

kiniyorum.

unutmayın o çocuklara çok değil geçenlerde şeker oyuncak ayakkabı dağıtıldı sonuç ne oldu iki gün sonra taşla teşekkür ettiler ne yapılacak bana çözüm için bir kaç örnek versenize eğitim diyeceksiniz unutmayınki aileleri okula göndermemektedir bu çocukları lütfen herzaman tek taraaflı olmayın iki açıdanda düşünün olayları.

CrAzY_AnGeL
28.03.2008, 13:21
:cursing::kzgn yaaaaaaa buuu ne yaaaaa nasıl bişeysin sen yaaa vicdansız heriifff ....yaaa laahım yaaa ben boşuna nefret etmiyorum bu polislerden...allahın belaları....:kzgn:2guns::36_5_8::36_5_7: bilmem ki bunlar suanki sinirimi anlatmaya yetermii.......

özcan1
28.03.2008, 13:30
unutmayın o çocuklara çok değil geçenlerde şeker oyuncak ayakkabı dağıtıldı sonuç ne oldu iki gün sonra taşla teşekkür ettiler ne yapılacak bana çözüm için bir kaç örnek versenize eğitim diyeceksiniz unutmayınki aileleri okula göndermemektedir bu çocukları lütfen herzaman tek taraaflı olmayın iki açıdanda düşünün olayları.

şeker, dondurma,emzik ile avutulacaksa bu millet şeker ve cukulata fabrikalari kurup USA-AB ye export yapalim :kapaligöz

Sebep: ne olursa olsun daglarda catisma yok yakalanan cocugun kolu bilerek kiriliyor.
Cözüm:Vurdum duymaz iktidarda.USA-AB

Ben Bütün insanlarin kardesce yasayacagi Bir tarafsiz vatan arzuluyorum.

Serhatlı
28.03.2008, 13:35
Bunları gördükten sonra ki daha öncede daha berbatları vardı bu ülkenin neden bu hale geldiği belli oluyor helede hala devam eden olayları düşünürsek maşşallah adaletli sevecen sempatik polisimiz o kadar ilgi gösteriyorki birde uzerine dip not düşüyor bunların hepsi kullanılıyor Gerçekten Adam Çözmüş olayı : Sabahdan akşama kadar haraç toplayan çorba parası için yapmadığı rezilliği bırakmayan her türlü organıze veya tek pis işin içinden çıkan TABİKİ(temiz kalana) lafımız yok memleket meselesinide bir çırpıda hallediyor, ya kullanılıyor... Batıda Şeker dağıtanlar sıra doğu ya gelince kurşun veya özel menü de Cop İKRAM ediyor yukarda bir video Daha var bakın toplum polisi nasıl canlla başla olaylara mudahele ediyor o kadar geriliyor ki Cop u vururken o kadına çoçuğa gence ben bunu tarif edecek bir şey bulamıyorum engelleride aradan kaldırmayı ihmal etmiyor vuruş mesafesini engellediği için ...

The61
28.03.2008, 13:37
en az 10 kere tekrar tekrar izledim çoçuğun kolu
çevrildikten sonra 1 veya2 saniye daha devam
ediyor filim. o esnadan çocuğun sesi hiç çıkmıyor.
zira kolu kırılan biri acıdan duramaz. kolunun
kırıldığı bana inandırıcı gelmiyor.Kaldıki kolu kırıldı varsayalım çeken
neden devam etmiyor?zaten görevli ona çek diye talimatda
vermiş. pravakosyon kokan bir olay.Ya bunların amaç ve gayeleri
belli her olayı her kareyi devletin leğine kullanmak.Onlara kızmıyorumda
kullanılanlara kızıyorum.

pazarcıklı
28.03.2008, 13:45
...evet o çocuklar kullanılıyor, yaptıkları işin mantığından, neye yarayacağından haberleri yok belki, ama o görüntü insanın içini burkuyor...çocuğun zaten bir yere kaçacak durumu yok,ne olursa olsun,insanın o şekilde bir davranışı haketmediği düşüncesindeyim...bunu yazarkende hiçbir düşünceyi, ulusu, inancı savunarak yapmıyorum, insan gözüyle bakıyorum olaya...sadece insan...Saygılar...

Serhatlı
28.03.2008, 13:49

birde en sonda bir video var gerçi sen de bakmışsındır ilgini çekmemişdir ona bah orta çağı bile aratıyor o zamanlar halk ın içinde linç yokmuş haberin olsun sadece asarlarmış herkesin gözü önünde ama o video da o zamanı aratan bir linç var hemde toplum polisi tarafından onu bir seyret bide onun yorumunu alalım madem siz bilirkişisiniz heral:whistling

pazarcıklı
28.03.2008, 13:49

...kırılsın veya kırılmasın güzel bir görüntümü, hoş mu, insana yakıştırdın mı bunu, içine sindimi:confused1öğrenmek isterim bunları:confused1...Saygılar...

putikanli
28.03.2008, 15:22
Her ne kadar benzeri olaylara tanık olduysam da bu görüntüler propaganda amaçlı ve sahte gibi geldi bana. Kol o kadar basit kırılmaz.

MehmetBaran
28.03.2008, 15:33

bir dene istersen arkadaşın üzerinde bakalım kolu o şekilde dönebiliyor mu?.. devletin aleyhinde kullanılanlardan bahsetmeye kalkarsak devletin halkın aleyhinde kullandıklarını da gözönünde bulundurmak lazım...

netice itibarı ile orada egosu gelişmemiş bir yaratığın -dikkat edersen taraflarla ilgili herhangi bir yorum yapmıyorum, kimin hangi düşüncede olduğu umrumda değil- kendini tatmin şeklini görüyorum ben...

chatlakalper2
28.03.2008, 16:27
Bazıları ne kadar saçmalamış...

Yahu kolu kırılan adamın çığlığı 3 mahalle öteden duyulur, biraz mantıklı konular açın.

Saf olmayın...

MehmetBaran
28.03.2008, 16:38

Yahu kolu kırılan adamın çığlığı 3 mahalle öteden duyulur, biraz mantıklı konular açın.

Saf olmayın...

Belkide çocuk dilsizdir... nerden biliyorsunuz bağırıp bağır(a)madığını?.. Ayrıca bilgisayarda tasarım programları ile ilgili bilginiz varsa seslerle de oynanabileceğini de biliyorsunuz... neyse mevzuyu başka yerlere çekmeye gerek yok... ama sonuç itibari ile bu ve buna benzer binlerce görüntü var, hepimiz biliyoruz... daha üzerinden kaç gün geçtiki parkta otururken bir tekme ile ölen adamın üzerinden...

bünyem kaldırmıyor daha fazla yazamayacağım... üzgünüm...

chatlakalper2
28.03.2008, 16:56
Belkide çocuk dilsizdir... nerden biliyorsunuz bağırıp bağır(a)madığını?.. Ayrıca bilgisayarda tasarım programları ile ilgili bilginiz varsa seslerle de oynanabileceğini de biliyorsunuz... neyse mevzuyu başka yerlere çekmeye gerek yok... ama sonuç itibari ile bu ve buna benzer binlerce görüntü var, hepimiz biliyoruz... daha üzerinden kaç gün geçtiki parkta otururken bir tekme ile ölen adamın üzerinden...

bünyem kaldırmıyor daha fazla yazamayacağım... üzgünüm...

HAsbinallah, çocuk isterse bağırmasın, isterse konuşamasın....

Sizin kolunuz hiç kırılmadı anlaşılan...gerçi benimde kırılmadı, ama kolu kırılan birisikonuşamasada, sakin sakin ayakta mı durur. Bu yazdıklarınıza kendiniz bile inanmıyorsunuz? Maksat ortalığı bulandırmak., polise suç atmak...

MehmetBaran
28.03.2008, 17:32
HAsbinallah, çocuk isterse bağırmasın, isterse konuşamasın....

Sizin kolunuz hiç kırılmadı anlaşılan...gerçi benimde kırılmadı, ama kolu kırılan birisikonuşamasada, sakin sakin ayakta mı durur. Bu yazdıklarınıza kendiniz bile inanmıyorsunuz? Maksat ortalığı bulandırmak., polise suç atmak...

evet elim kırıldı ama 3 mahalle duymadı sesimi... ayrıca kimseye suç atıp ortalığı bulandırmak gibi bir derdimiz yok... sen polisin ve onun gibilerin halk, memur ve daha bir sürü sıfattaki insanlar üzerindeki yaptırımlarını gözardı eder gibi duruyorsun... insanlar üzerindeki ego tatminlerini unutmuş ya da görmek istemiyor gibi duruyorsun...

ayrıca kendimiz inanmadığımız şeyleri de ne burada ne de başka yerde yazmaz, konuşmayız...

MehmetBaran
28.03.2008, 17:38

Saf olmayın...

bu arada videoyu biraz izlersen çocuğun ağzının bağlı olduğunu görürsün... neyse uzatmanın anlamı yok...

chatlakalper2
28.03.2008, 17:55
Birde gözlükle seyredin...

Çocuğun ağızında değil boynunda sarılı. Bildiğin poşu...

MehmetBaran
28.03.2008, 18:00
Birde gözlükle seyredin...

Çocuğun ağızında değil boynunda sarılı. Bildiğin poşu...

neyse sen çok biliyorsun ben kıt bilgim ve görmeyen gözlerimle sana yetişemem... kolay gelsin...

Canan1
28.03.2008, 23:00
şeker, dondurma,emzik ile avutulacaksa bu millet şeker ve cukulata fabrikalari kurup USA-AB ye export yapalim :kapaligöz

Sebep: ne olursa olsun daglarda catisma yok yakalanan cocugun kolu bilerek kiriliyor.
Cözüm:Vurdum duymaz iktidarda.USA-AB

Ben Bütün insanlarin kardesce yasayacagi Bir tarafsiz vatan arzuluyorum.

Bunları gördükten sonra ki daha öncede daha berbatları vardı bu ülkenin neden bu hale geldiği belli oluyor helede hala devam eden olayları düşünürsek maşşallah adaletli sevecen sempatik polisimiz o kadar ilgi gösteriyorki birde uzerine dip not düşüyor bunların hepsi kullanılıyor Gerçekten Adam Çözmüş olayı : Sabahdan akşama kadar haraç toplayan çorba parası için yapmadığı rezilliği bırakmayan her türlü organıze veya tek pis işin içinden çıkan TABİKİ(temiz kalana) lafımız yok memleket meselesinide bir çırpıda hallediyor, ya kullanılıyor... Batıda Şeker dağıtanlar sıra doğu ya gelince kurşun veya özel menü de Cop İKRAM ediyor yukarda bir video Daha var bakın toplum polisi nasıl canlla başla olaylara mudahele ediyor o kadar geriliyor ki Cop u vururken o kadına çoçuğa gence ben bunu tarif edecek bir şey bulamıyorum engelleride aradan kaldırmayı ihmal etmiyor vuruş mesafesini engellediği için ...

birde en sonda bir video var gerçi sen de bakmışsındır ilgini çekmemişdir ona bah orta çağı bile aratıyor o zamanlar halk ın içinde linç yokmuş haberin olsun sadece asarlarmış herkesin gözü önünde ama o video da o zamanı aratan bir linç var hemde toplum polisi tarafından onu bir seyret bide onun yorumunu alalım madem siz bilirkişisiniz heral:whistling

IMZA

nymphy
29.03.2008, 00:12
bu vahseti diyarbakircezaevinde yasatanlar sonra cıkıp ozur diledi bunlarin hesabini kim verecek. 15 yasinda bir cocuk ve her kendini bilmiş essek kandiriliyor bunlar diye aniriyor ama kandiralan o cocugun kolunu kırmayi da unutmuyor. haysiyetsiz iki yuzlu yuzune tukurulemeyecek kadar adi o kişilikler tv karsisinda sevgi kelebeligi olmayi iyi biliyorlar. asla inanmiyorum bu devletin polisine.

muhtemelen yalandir denildi denilecek. ama goruntuler net

http://img138.imageshack.us/img138/1268/poliskolkirmahakkari3bgn7.jpg

http://img137.imageshack.us/img137/6361/poliskolkirmahakkari1bwq7.jpg

http://img138.imageshack.us/img138/3845/poliskolkirmahakkari5byh2.jpg

dilan_7670
29.03.2008, 00:19
bu vahseti diyarbakircezaevinde yasatanlar sonra cıkıp ozur diledi bunlarin hesabini kim verecek. 15 yasinda bir cocuk ve her kendini bilmiş essek kandiriliyor bunlar diye aniriyor ama kandiralan o cocugun kolunu kırmayi da unutmuyor. haysiyetsiz iki yuzlu yuzune tukurulemeyecek kadar adi o kişilikler tv karsisinda sevgi kelebeligi olmayi iyi biliyorlar. asla inanmiyorum bu devletin polisine.

Tam bir vahşet bunu yapanlar insan mı acaba merak ediyorum...
tabiki yalan denilecek farklı bir açıklama olamaz bu ülkede...

darkeye
29.03.2008, 00:30
o cocugun o saatte derste olması gerekmezmiydi acaba?ne işi var bacak kadar cocugun meydanlarda.mitinglerde bence cocuk dediginiz o insan aklı başında bir birey.bilerek gitmiş oraya veya gitmediyse neden okulunda degil.KULLANIYORLAR COCUKLARI.TOPLUMA KAZANDIRMAMIZ LAZIM;GÖSTERİCİLERE DEĞİL!!!

dilan_7670
29.03.2008, 00:33
o cocugun o saatte derste olması gerekmezmiydi acaba?ne işi var bacak kadar cocugun meydanlarda.mitinglerde bence cocuk dediginiz o insan aklı başında bir birey.bilerek gitmiş oraya veya gitmediyse neden okulunda degil.KULLANIYORLAR COCUKLARI.TOPLUMA KAZANDIRMAMIZ LAZIM;GÖSTERİCİLERE DEĞİL!!!

yani haklılar mı volkan kolunu kırmakta bunu onaylıyormusun?
bu nasıl bir cevap...

nymphy
29.03.2008, 00:37

pazar gunu yapildi diyelim yani bu kadar da olmaz ya. vahsete alkıs tutanlar bir gun o vahsette bogulacaksınız.

khaaan77
29.03.2008, 00:38
Dünyanin neresine giderseniz gidin, hic bir devlet otoritesinden taviz vermez!!!

Hep Avrupayi kiyasliyorsunuz!
"Avrupada polis siddet uygalamiyormus!"
Olaylara birde objektiv bakmaya calisin!
Avrupada, Türkiyede oldugu gibi, izinsiz ve siddetli gösteri yapiyorlar mi insanlar! Bizim insanimiz medeniyetsiz!

BerfeM
29.03.2008, 00:39
ilginç yorumlar. hani biraz daha ilerlese Taksim meydanında sallandıralım bile diyecekler nerdeyse.

her ne olursa olsun, bu yol şiddetten geçmemeli. ben üzülüyorum gerçekten gencecik çocuklar gözlerindeki yaşlara içim burkuldu. hakkaten şiddetsiz olmazmı hiçbirşey....

Canan1
29.03.2008, 00:41
Avrupadaki polis belki bazen siddet uygular.... ama inanin bana burda dogup büyüdüm böyle birsey görmedim....yani bir cocuk söz konusu, baska birsey degil..bu ne mantik bu ne aciklamalar? insan olmaktan cikan yaratiklar,insan degil bunlar....cocuga bunu uyguluyanlar insan degildir....yaziklar ola......

Canan1
29.03.2008, 00:45
ben bu yazilari okudukca.....

ben burda siddete, tecavüze ugruyan gencleri egitiyorum......terapi vs..bu yazilari okudukca utaniyorum insan diyip gecinenlerden...icim gidiyor..icim.......resimler herseyi ifade ediyor.....burda uzman olmamiz gerekmiyor....vahset....

darkeye
29.03.2008, 00:50
bakın degerli ablalarım(özellikle dilan abla sen) peki ben neden gidip te o yaşlrda bagrınıp çagırmadım?neden koca koca adamlar degilde bu cocuk maşa olsun oralarda.ben dedimmi cocugu dövdüler İYİ YAPTILAR DİYE?DEMEDİM.AMA GİDERSE DE KIRARLAR DEDİM.tabiki şiddet son çözüm.oradaki polisi de düşüün ya siz olsaydınız elin bacaksızı taş mı atsın kafanıza?istermisiniz?ayrıca kolunu kırmamış cok abartmayın.o hareket etkisiz hale getirmek için yapılan bir tekniktir.

nymphy
29.03.2008, 00:52
hatirlayalım bu newroz diyarbakirda yapildi birsey olmadi istanbulda yapildi birsey olmadi. cunku yetkiler hafta sonu yapilmasina izin verdi.

olaylarin cıktıgı yerler hafta sonu newroz u kutlamak isyenlere izin verilmemesi.

benzer goruntuleri israli askerlerin filistinli cocuklara yaparmiş zamanında.

izin verilseydi hafta sonu yapilmasina hiçbir olay cıkmayacakti ama israilli meslektaslarindan asagi kalmamak lazim degil mi?

polis rusvet alan diger meslektasinin kolunu kırıyor mu yakaladigi zaman ya da cete kuran diger polislerin.
hukuk un ustunlugu nerde kaldi?
ayni cocuk istanbulun ortasinda bir yazari vursaydi hatira resmi cekilirdi.

darkeye
29.03.2008, 00:52
pazar gunu yapildi diyelim yani bu kadar da olmaz ya. vahsete alkıs tutanlar bir gun o vahsette bogulacaksınız.

cocuk dedigin parkta bahcede sokaklarda top oynar oyun oynar.ders saatinde dersine gider,çalışması gerekiyorsa işinin başında durur.ne işi var orada söylermisin bana.onda degil kabahat onu egitenlerde:kzgn:cool:

dilan_7670
29.03.2008, 00:56
cocuk dedigin parkta bahcede sokaklarda top oynar oyun oynar.ders saatinde dersine gider,çalışması gerekiyorsa işinin başında durur.ne işi var orada söylermisin bana.onda degil kabahat onu egitenlerde:kzgn:cool:

newroz bayramında genelde cocuklarda kutlamıyormu?
yapma lütfen o daha cocuk bunu göremeyecek kadar körmüsün sen.

nymphy
29.03.2008, 00:57
bakın degerli ablalarım(özellikle dilan abla sen) peki ben neden gidip te o yaşlrda bagrınıp çagırmadım?neden koca koca adamlar degilde bu cocuk maşa olsun oralarda.ben dedimmi cocugu dövdüler İYİ YAPTILAR DİYE?DEMEDİM.AMA GİDERSE DE KIRARLAR DEDİM.tabiki şiddet son çözüm.oradaki polisi de düşüün ya siz olsaydınız elin bacaksızı taş mı atsın kafanıza?istermisiniz?ayrıca kolunu kırmamış cok abartmayın.o hareket etkisiz hale getirmek için yapılan bir tekniktir.

inaniyorum ki sen eger o cocugun yerinde olsaydin simdi bir polis kursunu tarafindan olmustun.

olsaydin dedim olesin demedim simdi hakaret olarak algilayacak.

bu forum beni fasist yapacak. az kaldi

darkeye
29.03.2008, 00:59
inaniyorum ki sen eger o cocugun yerinde olsaydin simdi bir polis kursunu tarafindan olmustun.

inan ki ben o yaşlarda kendimi hiç bir düşünceye kullandırıp sokaklarda ne polisle catıstım ne de propoganda yaptım.

halitseyfi
29.03.2008, 01:01
İnsanlar bir devlette kanunlarla yargılanır. Başkalarının kendini yargı yerine koyarak infaz geröekleştirme hakkına sahip değildir. Devletin varlığını bitirende bu tür vahşica infazların yapılmasıdır.

Polisi orda haklı görmek devletin yok edilmesini savunmakla eş değer bir şeydir.

Polisin görevi karşısındakini etkisiz hale getirerek, yaklamak veya tutuklayarak mahkeme karşısına çıkarmaktır. Fazlası değildir. Hiç bir insanın başkasının üzerinde kendi egolarını tatmin hakkı yokturdur.

Bir insan başka bir insanı ondan güçlü olduğundan dolayı ona işkence uygulamaya çalışıyorsa, helede bu bir çocuksa, Alla aşkına kim bunu ne adına savunabilir ki???????

darkeye
29.03.2008, 01:02
newroz bayramında genelde cocuklarda kutlamıyormu?
yapma lütfen o daha cocuk bunu göremeyecek kadar körmüsün sen.

dilan abla nevruz bahane sende iyi biliyosun.keşke yetişkin bireyler de cocuklar gibi olabilse de eglenmesine kutlamasına,dilek tutup ateşin üstünden atlamasına baksa...ama nerdeeeeee.üzüm üzüme baka baka karar,armutta dibine düşer ya işte öyle bi durum maalesef:cool:

nymphy
29.03.2008, 01:03
inan ki ben o yaşlarda kendimi hiç bir düşünceye kullandırıp sokaklarda ne polisle catıstım ne de propoganda yaptım.

niye simdi kullandirdiyon peki. hep cocuk kalsaydın ya

Kara Davut
29.03.2008, 01:04
Bence ailelerin çocuklarına sahip çıkması lazım.Ortalığın karışık olduğu bir zamanda çocuğuna sahip çıkmazmı insan.Tamam bunu yapanların 15 yaşında bir çocuğa,bu şekilde davranması yanlış,ancak ailelerin hiçmi yanlışı yok.Ama şuda bir gerçek ki,ailelerde orada çocuklarının askere polise taş atmasına göz yumuyorlar.Sizler evladınıza zarar gelecek bir ortamın içine evladınızı salarmısınız?

darkeye
29.03.2008, 01:06
niye simdi kullandirdiyon peki. hep cocuk kalsaydın ya

canım ben kendimi ATATÜRK'ÜN ÇİZDİGİ YOLA KULLANDIRIYORUM.gayette güzel çagdaş bir yol.sanada tavsiye ederim

Canan1
29.03.2008, 01:08
Mahsunu serifin türkü sözleri aklima geliyor......Zaman oldu.....

http://www.halleforum.de/images/news/1135687737.jpg

http://www.fingerweg.at/uploads/media/header1_01.jpg

khaaan77
29.03.2008, 01:08
Avrupadaki polis belki bazen siddet uygular.... ama inanin bana burda dogup büyüdüm böyle birsey görmedim....yani bir cocuk söz konusu, baska birsey degil..bu ne mantik bu ne aciklamalar? insan olmaktan cikan yaratiklar,insan degil bunlar....cocuga bunu uyguluyanlar insan degildir....yaziklar ola......

Canan1 hanim sizde avrupa yasiyorsunuz herhalde!

Burda da polisler yeri gelince izinsiz ve siddetle gösteri yapanlara siddet uyguluyor!

Hooliganlar örnegin!

dilan_7670
29.03.2008, 01:09
canım ben kendimi ATATÜRK'ÜN ÇİZDİGİ YOLA KULLANDIRIYORUM.gayette güzel çagdaş bir yol.sanada tavsiye ederim

sen kendini kullandırmadan sen olarak kendi yolunda cagdaş olamıyormusun?
tavsiye ettiğin yol senin olsun cane...

Canan1
29.03.2008, 01:10
Canan1 hanim sizde avrupa yasiyorsunuz herhalde!

Burda da polisler yeri gelince izinsiz ve siddetle gösteri yapanlara siddet uyguluyor!

Hooliganlar örnegin!

Izinsiz yerlere gelince siddet demek?

Izin vermeklen veya vermemeklen özgürler dimi???? Herkeze ayni hak taniliyor dimi?

Burdaki insan bir cocuk bir genc....

Gecin bunlari efendim

nymphy
29.03.2008, 01:11
samimi ve akli selim insan olduklarini iddia eden arkadaslar o goruntuler kac kişiyi daga cıkmaya karar verdirdi.

kim hizmet etti p.k.k ya simdi.

kenan evren biz zamaninda diyarbakirda siddet uygulamasaydik p.k.k olmazdi dedi. acaba kime dedi.

Kara Davut
29.03.2008, 01:14
Bu sene yüzbinlerce kişinin katıldığı Diyarbakır'daki nevruz kutlamalarında neden olaylar çıkmadı arkadaşlar?Provökatörlere fırsat verilmedi de ondan.
20000 nüfuslu bir yerleşim yerinde bu olaylara karışanların sayısı 500'ü geçmez.Demek ki olaylara karışanların hepsi aynı zihniyette insanlar.Bu 500 kişinin içinde bir tane akıllı insan çıkıpta "evladım evine git,bak burası karışık" diyemezmiydi?Diyemez,çünkü hepsi birbirinin kopyası.

nymphy
29.03.2008, 01:15

sen kactane ataturkcu polis taniyon. fettullahin tarikatlerinden zaman bulunca ataturkcu oluyorlar herhalde

ataturkculerin ve fetullahci polislerin fikri bulusma noktasi gosterici cocuklara siddet uygulamasi mi?

Canan1
29.03.2008, 01:16
cocuklar provökatör olamaz....evine git neden denilsin ki? Ne mantik bu, anlamis degilim...newrozda cocuklarda olur.....her zaman bir korkuylanmi yasamali insan? Evinden cikmamalimi? Korkuylanmi yasanmali?

ASLA

darkeye
29.03.2008, 01:17
sen kendini kullandırmadan sen olarak kendi yolunda cagdaş olamıyormusun?
tavsiye ettiğin yol senin olsun cane...

bla ben belrli bir düşünce basamagına geldigimde bu yola başkoydum.düşüncelerimi ATATÜRKçÜ DÜŞÜNCEDE pekiştirdim.ATATÜRKÇÜLÜK beni kullanmaya başlamış ise ne mutlu bana ne mutlu ANNE VE BABAMA tam bir ATATÜRK evladı bagışlamışlar VATANA.FAŞİST düşünceler içersinde meydanlarda,miting arenalarında ölmektene ATATÜRK yolunda yaşamaya devam ederim...:cool:

khaaan77
29.03.2008, 01:18
Izinsiz yerlere gelince siddet demek?

Izin vermeklen veya vermemeklen özgürler dimi???? Herkeze ayni hak taniliyor dimi?

Burdaki insan bir cocuk bir genc....

Gecin bunlari efendim

Canan1 hanim, lütfen!

yanlis yere cekmeyin olayi!

Polis kendini taslattirirmi?

Bende yürüyüslere katildim, hani benim niye kolum kirilmadi, bacagim kirilmadi?

Canan1
29.03.2008, 01:20
Canan1 hanim, lütfen!

yanlis yere cekmeyin olayi!

Polis kendini taslattirirmi?

Bende yürüyüslere katildim, hani benim niye kolum kirilmadi, bacagim kirilmadi?

Hangi yürüyüslere gittiginizi bilemem...burda yine birsey yazicam vatan haini yazilar gelicek..."terörist canan" sunu der: Yürüyüslere göre ya sopa yersin yada destek görürsün...bu kadar .....

nymphy
29.03.2008, 01:21
Bu sene yüzbinlerce kişinin katıldığı Diyarbakır'daki nevruz kutlamalarında neden olaylar çıkmadı arkadaşlar?Provökatörlere fırsat verilmedi de ondan.
20000 nüfuslu bir yerleşim yerinde bu olaylara karışanların sayısı 500'ü geçmez.Demek ki olaylara karışanların hepsi aynı zihniyette insanlar.Bu 500 kişinin içinde bir tane akıllı insan çıkıpta "evladım evine git,bak burası karışık" diyemezmiydi?Diyemez,çünkü hepsi birbirinin kopyası.

provakasyon ister istemez gerceklesir.

bu olaylarin tek cıkıs nedeni valiliklerin newroz için istenilen gunlere izin verilmemesiydi.

darkeye
29.03.2008, 01:21
sen kactane ataturkcu polis taniyon. fettullahin tarikatlerinden zaman bulunca ataturkcu oluyorlar herhalde

ataturkculerin ve fetullahci polislerin fikri bulusma noktasi gosterici cocuklara siddet uygulamasi mi?

dagıtma konuyu.adam işini yapıyo ne yapsına.aaa sen taş attın hadi gi mi desin?yakalar sorgula'size kim söyledi burada proppganda yapın diye''sonra salar gider cocuk evine veya işine.kusura bakma can.seninle fikir alışverişinde yeteneksiz kalıyorum o engin bilgilerin beni eziyo geciyo....:cool:

Kara Davut
29.03.2008, 01:24
korkuyla yaşamayacaksa insanca yaşamanın edep ve adabına uyacak.haklarını taş atarak,slogan atarak değil,insanca siyasi yoldan aramayı öğrenecek.Ama başındakiler öğrenememiş ki,bu zavallı çocuklar öğrensin.Zavallı diyorum çünkü,oyun oynaması gereken bu çocuklar bugün miting alanlarını dolduruyor.zavallı diyorum çünkü bu tip ruh hastaları tarafından eziliyorlar.zavallı diyorum çünkü anaları babaları bu evlatlarına sahip çıkmıyorlar.Ancak suçu sadece devlete yıkmak aslında en büyük zavallılık olsa gerek.

khaaan77
29.03.2008, 01:25

bu sözüne aynen katiliyorum!

Türkiyede yanlis olan ve maalesef kimsenin dur diyemeyecegi olay, bir cok devlet kurumlarina Fettulahcilarin sizmasidir

Belki Avrupa`la farki budur!
Avrupadaki devlet kurumlari tamamen tarafsizdir ve siyasi ideolojiler giremez!
Bu bir gercek!

nymphy
29.03.2008, 01:26
dagıtma konuyu.adam işini yapıyo ne yapsına.aaa sen taş attın hadi gi mi desin?yakalar sorgula'size kim söyledi burada proppganda yapın diye''sonra salar gider cocuk evine veya işine.kusura bakma can.seninle fikir alışverişinde yeteneksiz kalıyorum o engin bilgilerin beni eziyo geciyo....:cool:

trafik polisi de alkollu araba kullanani durdurtup bacagini kıriyor, kırmızı ısıkta gecenin arabasi yakiyor ne polismiş be bu kadar olur memleketimin yegane polisi dusunceli bıdıklar sevgi kelebekleri.

Canan1
29.03.2008, 01:27
anne babalar bu cocuklara sahip cikiyor merak etmeyin, uyusturucu veya herhangi baska igrenc islere karismiyorlar, sevgi ve baris umuduylan yetisiyorlar...yüzüne baksaniza cocugun: tertemiz bir cocuk...
zavalli hic degil, ezik degil ve olmicak....

Ruh hastasi kim,birakin uzmanlar tespit etsin, ben uzmanim

Serhatlı
29.03.2008, 01:27
Bence ailelerin çocuklarına sahip çıkması lazım.Ortalığın karışık olduğu bir zamanda çocuğuna sahip çıkmazmı insan.Tamam bunu yapanların 15 yaşında bir çocuğa,bu şekilde davranması yanlış,ancak ailelerin hiçmi yanlışı yok.Ama şuda bir gerçek ki,ailelerde orada çocuklarının askere polise taş atmasına göz yumuyorlar.Sizler evladınıza zarar gelecek bir ortamın içine evladınızı salarmısınız?

ben bu yazıya bir hıkaye veya senaryo üretecem veyahut hıkayesel bir çözümleme :D

Bence ailelerin çocuklarına sahip çıkması lazım.Ortalığın karışık olduğu bir zamanda çocuğuna sahip çıkmazmı insan yok doğduktan sonra onlara kendi evledıymış gibi bakmaz ordaki aileler :D nede olsa devletimizde yıllarca bize aynı şeyi yapdı yok saydı bizmi sahiplenenlim şimdi sen hökümattan eyyimii bilisan qardaşş:D

Tamam bunu yapanların 15 yaşında bir çocuğa,bu şekilde davranması yanlış,ancak ailelerin hiçmi yanlışı yokyok ordaki daha 15 ine bile girmemişdir en fazla 14 dört tabi biliyo kolu kıvıran savcı ya göturse kabul etmeyecek ceza veremeyecek çünkü yaşı ufak o ne yapıyor biri diyor bunlar kullanıyor abeeeyy öbürüde hazır kamerayı görmüşken ufak bir şhow yapayım diyor nasılsa bu yakalama vede etkisizleştirme teknıklerini bize öğrettıler hazır ona yaptıklarımla Dev leşdirdiğim bu çocuğu zapt etmek için kullanayam bahsana veled yerinde durmuyor bir boşluk bulsa güç kuvvet yetmıyor tutmaya üç tane adamız ne gereği var ben teknık taktik uygulayam kırılırsa kırılsın banane hesap mı soracaklar benden :bela:stuart:

Ama şuda bir gerçek ki,ailelerde orada çocuklarının askere polise taş atmasına göz yumuyorlar.Sizler evladınıza zarar gelecek bir ortamın içine evladınızı salarmısınız Ah birde o alilere sorsan desenki nedir senin bu ırk meselenen nedir bundan çektiklerin nıyedir bu üstün ırkın sana reva gördükleri eğer ki sen kendi bayramını kutluyor diye orda bulunanlara Cop la iletişim kurmaya çalışırsan veya şöle diyelim toplu halde senden birini dövuyorlar sen ne yapardın kara davut :biggrin:taş da çözüm değil tabi şiddet sadece şiddeti doğuruyor başka bir şeyi değil

yazdıklarına daha çok şeyler yazılabilir bence sen bu konularda helede elde tapu gibi delil varken yazma siee ağır bu konular abeyyy:bela

Kara Davut
29.03.2008, 01:28
provakasyon ister istemez gerceklesir.

bu olaylarin tek cıkıs nedeni valiliklerin newroz için istenilen gunlere izin verilmemesiydi.

sevgili kardeşim,
ortada 20000 nüfulu bir vilayetin ayaklanışı yok.olaylara katılan en fazla beşyüz kişi.bilemedin 1000 kişi olsun.diğer 19000 kişi nevruzu kutlamadımı?provakasyon ister istemez olacak diyorsunda,ortadakilerin hepsi zaten provakasyoncu.amaçları belli.

halitseyfi
29.03.2008, 01:29

Sevgili darkeye

Polisin görevi aynen sizin yukarıda anlattığınız gibidir.

Bu küçük insanlara çocuk denmesinin sebebi, bnların doğru veya yanlışı büyükler kadar doğru şekilde teşis edemeyişleridir.

Diyelimki proveke olmuş ve suç işlemiş, çokta kötü şeyler yapmış. Polis onu yakalar. Aynen sizin söylediğiniz gibi; ya yürü evine der, yada mahkeme karşısına çıkartarak suçlu olarak cezasını çekmesini sağlar.

Burda asıl tartışılması gereken unsurun polisin kendi yetkilerini nekadar aştığı ve fiili olarak suç işleyip işlemediğdir.

Çocklara karşı işlenen suçlar af edilecek suçlar olmamalıdır.

halitseyfi
29.03.2008, 01:29
çift mesaj, hata

khaaan77
29.03.2008, 01:31
trafik polisi de alkollu araba kullanani durdurtup bacagini kıriyor, kırmızı ısıkta gecenin arabasi yakiyor ne polismiş be bu kadar olur memleketimin yegane polisi dusunceli bıdıklar sevgi kelebekleri.

Tabi canim. Alkollü arac kullanan kisinin tas atacak hali yokki!
Ayakda duramiyordur bir kere!!!:biggrin:

Sevgili kaos`cu abim

darkeye
29.03.2008, 01:31

mahvediyosun konuyu!!!kimlerin araba yaktıgı belli sanırımemn ol trafik poliside orada olsa o cocuga aynı şekilde engel olurdu.kolunu kırmışmış dikkatli izle istersen ha!kıracak olsa o cocuk yerinde duramaz be?kolunun kırılmadıgı belli senin!ama şimdi sende bana faşist dersin bu sözümden dolayı:cool:

Kara Davut
29.03.2008, 01:35
ben bu yazıya bir hıkaye veya senaryo üretecem veyahut hıkayesel bir çözümleme :D

Bence ailelerin çocuklarına sahip çıkması lazım.Ortalığın karışık olduğu bir zamanda çocuğuna sahip çıkmazmı insan yok doğduktan sonra onlara kendi evledıymış gibi bakmaz ordaki aileler :D nede olsa devletimizde yıllarca bize aynı şeyi yapdı yok saydı bizmi sahiplenenlim şimdi sen hökümattan eyyimii bilisan qardaşş:D

Tamam bunu yapanların 15 yaşında bir çocuğa,bu şekilde davranması yanlış,ancak ailelerin hiçmi yanlışı yokyok ordaki daha 15 ine bile girmemişdir en fazla 14 dört tabi biliyo kolu kıvıran savcı ya göturse kabul etmeyecek ceza veremeyecek çünkü yaşı ufak o ne yapıyor biri diyor bunlar kullanıyor abeeeyy öbürüde hazır kamerayı görmüşken ufak bir şhow yapayım diyor nasılsa bu yakalama vede etkisizleştirme teknıklerini bize öğrettıler hazır ona yaptıklarımla Dev leşdirdiğim bu çocuğu zapt etmek için kullanayam bahsana veled yerinde durmuyor bir boşluk bulsa güç kuvvet yetmıyor tutmaya üç tane adamız ne gereği var ben teknık taktik uygulayam kırılırsa kırılsın banane hesap mı soracaklar benden :bela:stuart:

Ama şuda bir gerçek ki,ailelerde orada çocuklarının askere polise taş atmasına göz yumuyorlar.Sizler evladınıza zarar gelecek bir ortamın içine evladınızı salarmısınız Ah birde o alilere sorsan desenki nedir senin bu ırk meselenen nedir bundan çektiklerin nıyedir bu üstün ırkın sana reva gördükleri eğer ki sen kendi bayramını kutluyor diye orda bulunanlara Cop la iletişim kurmaya çalışırsan veya şöle diyelim toplu halde senden birini dövuyorlar sen ne yapardın kara davut :biggrin:taş da çözüm değil tabi şiddet sadece şiddeti doğuruyor başka bir şeyi değil

yazdıklarına daha çok şeyler yazılabilir bence sen bu konularda helede elde tapu gibi delil varken yazma siee ağır bu konular abeyyy:bela

Sana dar gelen bana bol gelir sevgili kardeşim.Mizansenleştirmek istediğin olayları çıkaranlar 20000 kişi değil.önce bunu dikkate alırsan olaylara daha gerçekçi bakmış olursun.Ben orada uyulanan şiddetide tasvip etmiyorum.şiddet şiddeti doğuruyorsa,şiddetin ortaya çıkmaması için herkes elinden geleni yapacak.yapmıyorsa zaten ağlanmanın faydası yok.herkes sonuçlarına katlanacak.

nymphy
29.03.2008, 01:36
mahvediyosun konuyu!!!kimlerin araba yaktıgı belli sanırımemn ol trafik poliside orada olsa o cocuga aynı şekilde engel olurdu.kolunu kırmışmış dikkatli izle istersen ha!kıracak olsa o cocuk yerinde duramaz be?kolunun kırılmadıgı belli senin!ama şimdi sende bana faşist dersin bu sözümden dolayı:cool:

kör istemiş 1 goz allah vermiş iki göz iyi bak agzi kapatilmiş.

raporlar alinmiş doktor kontrolunden gecmiş.

darkeye
Sevgili darkeye

Polisin görevi aynen sizin yukarıda anlattığınız gibidir.

Bu küçük insanlara çocuk denmesinin sebebi, bnların doğru veya yanlışı büyükler kadar doğru şekilde teşis edemeyişleridir.

Diyelimki proveke olmuş ve suç işlemiş, çokta kötü şeyler yapmış. Polis onu yakalar. Aynen sizin söylediğiniz gibi; ya yürü evine der, yada mahkeme karşısına çıkartarak suçlu olarak cezasını çekmesini sağlar.

Burda asıl tartışılması gereken unsurun polisin kendi yetkilerini nekadar aştığı ve fiili olarak suç işleyip işlemediğdir.

Çocklara karşı işlenen suçlar af edilecek suçlar olmamalıdır.

peki egerli can ne yapmasını beklerdin?suc işleyen birisini o cocuga yapıldıgı gibi kolu arkaya kıvrılarak götürüldügünü tvlerde veyahut gercek hayatta görmüsündür.o hareketteki amac zorluk cıkarmaması içindir.belli ki cok debelenmiş ki başında 3 tane ergin adam var zaptedememişler DELİKANLIYI!!1

Serhatlı

dorudur tam olarak o kol kırılmamış diyelim hade, sence orda üç tane kocaman adam bir çocuğu zapt edemiyorlar mı boynundan tutsan onu havaya kalkar ölemi yapmak doru sence ordaki o hareket de o kola mutlaka zarar vermişdir görmemek için ya polis olmak yada göremez olmak lazım:turned:

dilan_7670
29.03.2008, 01:37

o polisse görevini yapsın nasıl olurda kolunu kırar daha neyi savunuyorsun?
gördüklerinizi görmezlikten mi geliyorsunuz?
o polisler başka şeylere engel olsun bir cocuga değil...
burda bir cocuktan bahsediliyor...bir katil değil!

Canan1
29.03.2008, 01:37
bu cocuklar zavalli degil, yine diyorum...ezik veya ruh hastasi onlari coplayan ve sopalayan zihniyet...bakiniz böyledir cocuklar....

http://www.kurdish-info.net/userimages/buyuk_resimler/newroz_2007/2007-amd-newroz_ilk_Goruntuler8.jpg

nymphy
29.03.2008, 01:40
dorudur tam olarak o kol kırılmamış diyelim hade, sence orda üç tane kocaman adam bir çocuğu zapt edemiyorlar mı boynundan tutsan onu havaya kalkar ölemi yapmak doru sence ordaki o hareket de o kola mutlaka zarar vermişdir görmemek için ya polis olmak yada göremez olmak lazım:turned:

ne bilsin o ya dayak yememiş ki oyun oynuyorlar zannediyor onlar. o hiç oyle seyler yapmamiş ki. hep mutlu mesut yasamiş ondan siddeti hos goruyor. ya da siddeti bilmiyor.

cocuk disari cıkınca tas atmayacak zannediyor kolu kirilinca.

bilmiyor ki cocuk içerde o polisi öldirmek için yemin ediyor.

bu arada hani muz dagitiyorlardi bizim sevgi kelebekleri bir ara. pilot bolge uygulamasi mi var işe yaramazsa dagitmayalim bosa gitmesin muzlar hesabi.

bizim polis cok egitimlidir ha hepsi acik ogretim iktisat mezunudur hesabini iyi yapar rusvet parasini muza yatirmak istemez :D

Serhatlı
29.03.2008, 01:41
Sana dar gelen bana bol gelir sevgili kardeşim.Mizansenleştirmek istediğin olayları çıkaranlar 20000 kişi değil.önce bunu dikkate alırsan olaylara daha gerçekçi bakmış olursun.Ben orada uyulanan şiddetide tasvip etmiyorum.şiddet şiddeti doğuruyorsa,şiddetin ortaya çıkmaması için herkes elinden geleni yapacak.yapmıyorsa zaten ağlanmanın faydası yok.herkes sonuçlarına katlanacak.

merak etme o olaylar sırasındada 2 kişiye en az 1 polis düşer sayıdadır hayat durur o zamanlarda sonuç değilde hüküm o yönde verilmiş zaten şiddet şiddet şiddet şiddet rap rap rap tonk tonk tonk tonk nesen neben çözemeyız :pinch:

khaaan77
29.03.2008, 01:41
Hangi yürüyüslere gittiginizi bilemem...burda yine birsey yazicam vatan haini yazilar gelicek..."terörist canan" sunu der: Yürüyüslere göre ya sopa yersin yada destek görürsün...bu kadar .....

Bi konuda hak veriyorum size ama bir önceki mesajda dedigim gibi, bircok devlet kurumlari, polis teskilati dahi, Fetullahcilarin sizdigi bir gercek!

O acidan avrupayla türkiyenin arasindaki fark, tarafsiz olmamayisidir devlet kurumlarin!!!

sewal_24
29.03.2008, 01:42

Burda çocuğun kolunun kırılıp kırılmama meselesi değil polisin uyguladığı çifte standart
türban v.b gösterilerde şiddet uygulayan bir tek polis görmedim.
Polis bir çok gösteride görevini yapmak yerine kişisine göre muamele uyguluyor.
Ben burda o çocuğun yaptığı gösteriyi kesinlikle desteklemiyorum. Bu tür olaylarda çocuklarını ön planda tutan bireylerin yarın çocuklarından nasıl bir beklentisi olur orasıda tartışılr

Şirin Baba
29.03.2008, 01:45
Şiddetin ve gücün ölçüsüzlüğü helede bir çocuğa karşıysa affedilir olamaz.
O çocukları terörist gören polis Vandaki baskında çocukları cama çıkarıp onların arkasından ateş edip polisleri,yani kendi meslektaşlarını öldüren Hizbullah militanlarına neden şiddet yada kuvvet uygulamadılar.

Hiç bir şeyi unutmayın.Yapılanlar,yapılacakların bir göstergesidir.
Daha önce iki İsrailli askerin taşla bir filistinli gencin kollarını kırmalarını tv'de görmüştüm ve sanırım20 yıl kadar oluyor ve hala gözümümün önünden gitmez o filistinli gencin ağlayışı.
Bu bir çocuk,nerde kullanılırsa kullanılsın,o hep bir çocuk.
Bu görüntüyü sonuna kadar izlemedim,izlemem ve bunu yapacak hakkı yoktur kimsenin.
Terör örgütünü öyle yıkamzsın,araya kin kusan küçük yürekleri kinleriyle beseleyerek asla..

saygılar

darkeye
29.03.2008, 01:45
daha yaşım 13 veya 14.bahçeliklere meyva yemeye giderdik hep(özel tarım alanları)ne var ne yok talan ederdik başımızda 2,4 tane abi dedigimiz insan 22 yaşlarında o zaman.herkes cıkmış kiraz agacının başına hem poşetlere doldurup hemde gözümüz kararmış yiyoruz.sen atla bahçenin bekçisi gel(maaşlı görevli.adamın görevi bahçeyi korumak)beni ve bir arkadaşımı yakadan yakaladıgı gibi indirdi agactan.o abi dedigim insanlar tozu dumana katarak gözden kayboldu.ama nasıl debeleniyorum o arada inanamazsınız 5 yetişkin insan tumamıyo ana avrat sövüyorum(agzımı kapadılar)en sonunda birisi tokatı yapıştırdı haklı olarak 'oglum sakin ol' bişey yapmayacagız sesim kesildi.gözümden yaşlar akıyo.bana söyledigi sey ee nerde şimdi O ABİLERİNİZ???

Kara Davut
29.03.2008, 01:47
anne babalar bu cocuklara sahip cikiyor merak etmeyin, uyusturucu veya herhangi baska igrenc islere karismiyorlar, sevgi ve baris umuduylan yetisiyorlar...yüzüne baksaniza cocugun: tertemiz bir cocuk...
zavalli hic degil, ezik degil ve olmicak....

Ruh hastasi kim,birakin uzmanlar tespit etsin, ben uzmanim

belli sahip çıktıkları.İstanbul'a bir bakın bakalım esrarı,hapı en çok kimler tüketiyor.biz çok gördük haplanıpta karakol basan ahmakları.araba yakan pkk'lıları.bana hikaye anlatmayın.doğunun çocuğu uyuşturuya alışmamışsa önce parasızlıktan,sonrada ana-baba-abi korkusundan alışmamıştır.istanbul'a gelipte eli para tutanların hali ortada.okul köşelerinde sardıkları cigaraları keyifle tüttürüyorlar.uzmansanız önce bu çocukları konuşalım,acaba neden böyleler diye.

halitseyfi
29.03.2008, 01:48
peki egerli can ne yapmasını beklerdin?suc işleyen birisini o cocuga yapıldıgı gibi kolu arkaya kıvrılarak götürüldügünü tvlerde veyahut gercek hayatta görmüsündür.o hareketteki amac zorluk cıkarmaması içindir.belli ki cok debelenmiş ki başında 3 tane ergin adam var zaptedememişler DELİKANLIYI!!1

Sevgili can

Polisin sabit uygulaması dediğiniz gibi kolu arkaya kıvırarak etkisiz hale getirmesidir. Bu rutin bir uygulamadır.

Burdaki kişi eğer yetşkin ve azılı bir suçlu ise söylediklerinde size hak verirdim. Fakat burdaki çocuk, henüz ilk öğretim 8. sınıfta okuyan (yaş olarak) bir düzeyde. bu çocuk görüntülerde izledi iseniz bir direnc göstermiyor. Ayrıca lütfen fotoğraflardaki görüntülerede bir bakın özelliklede gözlerine ağladı ağlayacak kadar korkmuş bir çocuk.

Polis ise bahsettiğimiz rutin uygulamay bir çocuğa karşı aşırı güç uygulayarak ortaya bu manzarayı çıkartan bir görevli. hangi ilköğretim okuluna gderseniz gidin bu çocukların o muameleyi hak etmesine yol açacak kadar büyümediklerini fark edeceksiniz.

O çocuğa yapılacak tek şey kolundan tutmak olmalıdır, kolunu o derece bükerek nefret duygusuyla acı vermek değil.

özcan1
sevgili kardeşim,
ortada 20000 nüfulu bir vilayetin ayaklanışı yok.olaylara katılan en fazla beşyüz kişi.bilemedin 1000 kişi olsun.diğer 19000 kişi nevruzu kutlamadımı?provakasyon ister istemez olacak diyorsunda,ortadakilerin hepsi zaten provakasyoncu.amaçları belli.

Sevgili davut sen kalptenmi yazıyorsun bunları?
O, çocuk ne olursa olsun kim olursa olsun, Polis yetkisi dışına çıkmıs TC Hukukunu hiçe saymıştır.

Eyer bu yaşı reşit olmayan çocugun Ailesi yol yordam biliyorsa IHM yolunu seçer ve ben imzamı atarım davasını kazanır.

darkeye
Burda çocuğun kolunun kırılıp kırılmama meselesi değil polisin uyguladığı çifte standart
türban v.b gösterilerde şiddet uygulayan bir tek polis görmedim.
Polis bir çok gösteride görevini yapmak yerine kişisine göre muamele uyguluyor.
Ben burda o çocuğun yaptığı gösteriyi kesinlikle desteklemiyorum. Bu tür olaylarda çocuklarını ön planda tutan bireylerin yarın çocuklarından nasıl bir beklentisi olur orasıda tartışılr

cok haklısın can bu konuda sana katılıyorum.görevini bireysel,duygusal olarak kullanan polislerde var tabiki.ama bu degildir bütün polisler çifte standart uyguluyo:sweatdrop

khaaan77
29.03.2008, 01:49
Canan1 hanim, bizim Balikesir Cepni usaklarin da bu bayragi dalgalandiriyor:

http://www.buketsermet.com/images/Turk_Bayragi.jpg

darkeye
29.03.2008, 01:51
Sevgili can

Polisin sabit uygulaması dediğiniz gibi kolu arkaya kıvırarak etkisiz hale getirmesidir. Bu rutin bir uygulamadır.

Burdaki kişi eğer yetşkin ve azılı bir suçlu ise söylediklerinde size hak verirdim. Fakat burdaki çocuk, henüz ilk öğretim 8. sınıfta okuyan (yaş olarak) bir düzeyde. bu çocuk görüntülerde izledi iseniz bir direnc göstermiyor. Ayrıca lütfen fotoğraflardaki görüntülerede bir bakın özelliklede gözlerine ağladı ağlayacak kadar korkmuş bir çocuk.

Polis ise bahsettiğimiz rutin uygulamay bir çocuğa karşı aşırı güç uygulayarak ortaya bu manzarayı çıkartan bir görevli. hangi ilköğretim okuluna gderseniz gidin bu çocukların o muameleyi hak etmesine yol açacak kadar büyümediklerini fark edeceksiniz.

O çocuğa yapılacak tek şey kolundan tutmak olmalıdır, kolunu o derece bükerek nefret duygusuyla acı vermek değil.

yukarıda anlattıgım yaşadıgım bir olay sizlere bütün sorularınızın cevabını verecektir.saygılar...

Serhatlı
29.03.2008, 01:51
daha yaşım 13 veya 14.bahçeliklere meyva yemeye giderdik hep(özel tarım alanları)ne var ne yok talan ederdik başımızda 2,4 tane abi dedigimiz insan 22 yaşlarında o zaman.herkes cıkmış kiraz agacının başına hem poşetlere doldurup hemde gözümüz kararmış yiyoruz.sen atla bahçenin bekçisi gel(maaşlı görevli.adamın görevi bahçeyi korumak)beni ve bir arkadaşımı yakadan yakaladıgı gibi indirdi agactan.o abi dedigim insanlar tozu dumana katarak gözden kayboldu.ama nasıl debeleniyorum o arada inanamazsınız 5 yetişkin insan tumamıyo ana avrat sövüyorum(agzımı kapadılar)en sonunda birisi tokatı yapıştırdı haklı olarak 'oglum sakin ol' bişey yapmayacagız sesim kesildi.gözümden yaşlar akıyo.bana söyledigi sey ee nerde şimdi O ABİLERİNİZ???

Welle bende çoh bahqçaya daldım bebeyken ama heç yakalanmadım sıkı koşardım :D:biggrin: bahçaya dalıyorsan uyanık hızlı atak vede çevik olacaksın yoksan ya tokat yersin yada deynek :biggrin:

Canan1
29.03.2008, 01:54
yine ayni yerlere cekiliyor...ben burda bayrak tartismasimi yaptim simdi?

yaziklar ola.....

Canan1
29.03.2008, 01:55
belli sahip çıktıkları.İstanbul'a bir bakın bakalım esrarı,hapı en çok kimler tüketiyor.biz çok gördük haplanıpta karakol basan ahmakları.araba yakan pkk'lıları.bana hikaye anlatmayın.doğunun çocuğu uyuşturuya alışmamışsa önce parasızlıktan,sonrada ana-baba-abi korkusundan alışmamıştır.istanbul'a gelipte eli para tutanların hali ortada.okul köşelerinde sardıkları cigaraları keyifle tüttürüyorlar.uzmansanız önce bu çocukları konuşalım,acaba neden böyleler diye.

önyargiylan konusan zihniyete cevabim yok

darkeye
29.03.2008, 01:57
Welle bende çoh bahqçaya daldım bebeyken ama heç yakalanmadım sıkı koşardım :D:biggrin: bahçaya dalıyorsan uyanık hızlı atak vede çevik olacaksın yoksan ya tokat yersin yada deynek :biggrin:

saygısız insansın!!!muhatabım değilsinkonu ile ilgili yazılarınıza cevap vereyim ÇOCUKÇA SATAŞMALARINIZA DEĞİL.:cool:

Canan1
29.03.2008, 01:58
ben kürdüm, bu yazdiklariniz beni degil sizi asagliyor...utaniyorum buraya sizlere cevap vermeklen,.......

Kara Davut
29.03.2008, 01:59
Sevgili davut sen kalptenmi yazıyorsun bunları?
O, çocuk ne olursa olsun kim olursa olsun, Polis yetkisi dışına çıkmıs TC Hukukunu hiçe saymıştır.

Eyer bu yaşı reşit olmayan çocugun Ailesi yol yordam biliyorsa IHM yolunu seçer ve ben imzamı atarım davasını kazanır.

sevgili özcan bende biliyorum kazanacağını.ben şiddeti savunmuyorum ki.ancak çıkış sebeplerine bakmak lazım.ortada 300-500 kişilik bir grup var.çoğu çocuk,delikanlı.sloganlar atılıyor,taşlar fırlatılıyor.çevreye zarar veriliyor,kamuya ait binalar,işyerleri,bankalar,kaldırımlar heryer cehennem yeri gibi.Polis müdahale etmeden önce dağılın diye uyarı yapıyor.Fakat taşla karşılık görüyor.polisin müdahalesine kadar yağan taşın haddi hesabı yok.ben zaten olayı yapan polisi savunmuyorum.ancak olaylara zemin hazırlanışından tutunda,sonucuna kadar şiddet var.İHM denilen olguda,devletin veya her kim olursa olsun bir başkasının malına zarar vermenin mübah olduğuna dair bir madde varmı acaba sayın özcan?

nymphy
29.03.2008, 02:00

yaziklar ola.....

muhtira o muhtira :D birazdan tanklar gececek forumdan arkadan da askerler every turk is born soldier diye :turned:

khaaan77
29.03.2008, 02:01

yaziklar ola.....

Kusuruma bakmayin Canan1 hanim!
Trafik lambalarin renkleriyle donanmis kücük kizin resmi yerine, kendi yakinizin bir kücük cocugun resmini kosaydiniz boynumu
ege bilirdim!
Inanin ki her yazdiginiz mesajla yüregim yumusuyordu, bazi konularda hak vermesemde!

ILkeR_06
Polis'in bu tavrı hoş değildir gerçekten.Uzağa gitmemek lazım,hakkını arayan memura,öğrenciye ve kırmızı ışıkta durmadığı için öldürdüğü gence yaptıklarını hatırlayalım.Çocuklardan öte çocukları bu şekilde tehlikeye sürenlerin cezalandırmak lazım diye düşünüyorum.Öyle aciz kalmışlarki 8-10 yaşlarındaki çocuklardan medet umuyorlar.Buda işin bir başka boyutu

özcan1
cagdas insanlar gibi tartismasini bile öyrenemedik. ne boyutlara gidiyor? yanlis yerlere cekilmeye calisiliyor; yazik...

khaaan77
29.03.2008, 02:03
muhtira o muhtira :D birazdan tanklar gececek forumdan arkadan da askerler every turk is born soldier diye :turned:

Evet, "Good morning Mezopotamyaaaaaa!"

Serhatlı
29.03.2008, 02:04
saygısız insansın!!!muhatabım değilsinkonu ile ilgili yazılarınıza cevap vereyim ÇOCUKÇA SATAŞMALARINIZA DEĞİL.:cool:

hakaret edecek bir şey yazmadım yazımda orda duruyor değiştirmedim rahatsız eden bir şey varsa asıl sen çocukca mızmızlanmayı bırak şikayet butonunu kullan :bela ha ayırca sen bahqçaya girme konusunda beceriksizsen benim kabahetim ne :biggrin: yazdığının senle veya konuyla bir alakası yoksa böyle bir cevap almanda normaldir :laugh:

darkeye
29.03.2008, 02:05
evet özcan abi yaşı başı olmamış çoluk çombalak forumda oldugu sürece konular dagılır,diyaloglar setleşir,sataşmalar başlar.bakın bir çocuk nelere kadir.

sewal_24

Saf olmayın...

Konu ne olursa olsun herkes burda fikrini beyan eder. Saygı duyar veya duymazsınız o sizin sorununuz < Ne kadar saçmalamışsınız ,mantıklı konu açın,saf olmayın> demenizde sözle şiddet olduğunun umarım farkındasınızdır.
İllaki kolumu kırılsın kafasımı kopsunda polisin yaptığı yanlış diyelim.
görüntülenen bu kareler çokmu hoş. Taraftarı olduğunuz polis İnsanlık dışı bi davranış sergilemiş.
Çocuk o çocukk ne amaçla neden gösteri yaptığını bilmeyen bir çocuk.Bakarken içim acıdı

nymphy
kişilerin ırklari uzerinden konusmayin.

almanyada yapilan arastirmaya gore en fazla olayi alman gencleri cikarsina ragmen almanlar bunun farkinda olmadan turk genclerinden sikayet ederlermiş.

bunu turkiye ziyaretinde gerard shröder soyledi.

varsa istatistiki bilgileriniz paylasin. ezberci konusmalardan vazgecin.

dilan_7670
29.03.2008, 02:06

geciyor zaten...
saygısızlık başta...konuları başka yönlere cekmekte...

nymphy
29.03.2008, 02:09
Evet, "Good morning Mezopotamyaaaaaa!"

good morning Auschwıtz

darkeye
29.03.2008, 02:09
hakaret edecek bir şey yazmadım yazımda orda duruyor değiştirmedim rahatsız eden bir şey varsa asıl sen çocukca mızmızlanmayı bırak şikayet butonunu kullan :bela ha ayırca sen bahqçaya girme konusunda beceriksizsen benim kabahetim ne :biggrin: yazdığının senle veya konuyla bir alakası yoksa böyle bir cevap almanda normaldir :laugh:

size yazacagım son cevaptır bilginize.eger yazımı LAUBALİ bir şekilde okumasaydın gayet anlamlı bir mesaj alırdın.ya sen okudugumu anlayamayacak kadar acizsin yada çok LAUBALİSİN.yazdıgım hatıram konu ile tam isabet etmektedir.tekrar okursanız sizin için iyi olavaktır.muhatabm degilsiniz size iyi akşamlar diliyorum şimdiden...

Canan1
29.03.2008, 02:11
seviye düstü....böyle nasil yaziyorsunuz? Ne kin ne nefret bu ya? Cocuk konusuyorduk, bunlari hak etmeyen cocuk....hangi IRKTAN, DINDEN olursa olsun yapilmicak...bunlara karsiyim....kim nedir az biraz biliyoruz artik ben terörist sizler vatansever...anlastikmi?

sewal_24
29.03.2008, 02:12
[QUOTE=darkeye;596075]cok haklısın can bu konuda sana katılıyorum.görevini bireysel,duygusal olarak kullanan polislerde var tabiki.ama bu degildir bütün polisler çifte standart uyguluyo:sweatdrop[/QUOTE

Tabbiki can bütün polisler çifte standar uygulamıyor layığıyla görevini yapanlarda var. gördüğüm kadarıyla genelleme yaptım

darkeye
29.03.2008, 02:13
lütfen ırk ve din çatışması yaşamayalım.

nymphy
evet özcan abi yaşı başı olmamış çoluk çombalak forumda oldugu sürece konular dagılır,diyaloglar setleşir,sataşmalar başlar.bakın bir çocuk nelere kadir.

atasozlerle aran nasil.

akil yasta degil bastadir.

Serhatlı

hayatta baba parası yiyerek büyümüş eli ekmek tutmamış eline kıymık batsa avazı çıkarcasına bağarmış (madem ben çocuğum ) kişilerde burda gözünün önündeki ni bile göremeyenler yazarsa veyahut yazılanı anlamazsa böle ortada stan dup yapar yazdıklarınızın çoğu tam bir komedi nıye sertleşiyosun nıye sataşıyosun klawyeni kullan güzel vede genç kardeşim herkes senin başını okşayan olmak zorunda değil biraz geniş vede tehammül lü ol çocuk ruhluyum sadece :biggrin: lütfen ben çocuk değilim dediğim gibi rahatsız eden bir konu olursa şikayet butonunu kullan sağa sola laf atmayı değil:laugh:

Serhatlı
29.03.2008, 02:14
size yazacagım son cevaptır bilginize.eger yazımı LAUBALİ bir şekilde okumasaydın gayet anlamlı bir mesaj alırdın.ya sen okudugumu anlayamayacak kadar acizsin yada çok LAUBALİSİN.yazdıgım hatıram konu ile tam isabet etmektedir.tekrar okursanız sizin için iyi olavaktır.muhatabm degilsiniz size iyi akşamlar diliyorum şimdiden...

İyi Akşamlar Canım SAOL:sneaky2:

Funky Caner
29.03.2008, 02:14
Şöyle bi göz geçirdimde milletin ne yazdığına, konuyla hiç alakası olmayıp olayı provoke noktasına getirenler var. Arkadaşlar, abiler, ablalar suç poliste değil yani polis kavramında değil çocuğun koluna zarar veren o şahısta. Polisim diye geçinen o şahsiyet de diğer polisler gibi çocuğa tatlı dille nasihat verebilirdi. Konu saptırılıyor lütfen sadece görüntüdeki konuyu tartışalım.

darkeye
29.03.2008, 02:15
cok iyidir akılsız başın cezasını da ayaklar,kollar,bacaklar ceker

khaaan77
29.03.2008, 02:15
good morning Auschwıtz

:biggrin::biggrin::biggrin:

Gece yarisi cocuk bahcesine cevirdik olayi!

tartismanin ciddiyeti kaciyor sanirim!

özcan1
29.03.2008, 02:16
sevgili özcan bende biliyorum kazanacağını.ben şiddeti savunmuyorum ki.ancak çıkış sebeplerine bakmak lazım.ortada 300-500 kişilik bir grup var.çoğu çocuk,delikanlı.sloganlar atılıyor,taşlar fırlatılıyor.çevreye zarar veriliyor,kamuya ait binalar,işyerleri,bankalar,kaldırımlar heryer cehennem yeri gibi.Polis müdahale etmeden önce dağılın diye uyarı yapıyor.Fakat taşla karşılık görüyor.polisin müdahalesine kadar yağan taşın haddi hesabı yok.ben zaten olayı yapan polisi savunmuyorum.ancak olaylara zemin hazırlanışından tutunda,sonucuna kadar şiddet var.İHM denilen olguda,devletin veya her kim olursa olsun bir başkasının malına zarar vermenin mübah olduğuna dair bir madde varmı acaba sayın özcan?

Sayın Davut.
Bu olaylar cumhuriyetle başlayan bir kavga değil, tarihin çok derinlerinden geliyor. Cumhuriyetle sürdürüldü, yanlış şekillendi, bugün de sancısının yaşandığı “ olaylar” ortaya çıktı, ayri topik açılır çagdaş bir düzeyde tartışılır. konu ise sokakta hukukta yeri olmayan çocuk iskencesi.

darkeye
29.03.2008, 02:16
forumda cok cocuk varmış demek :)

nymphy
29.03.2008, 02:22

Gece yarisi cocuk bahcesine cevirdik olayi!

tartismanin ciddiyeti kaciyor sanirim!

boylesi daha iyi.
sadece bir olay uzerinden konunun etikligi bile tartişilamiyor.

darkaye abi sen bir numarsın oldu mu? yeter ya artik herseyi kendine kore konumlandirma.

tesbihte hata olmaz ama tecazuve ugrayan biri hakkında haber yazilsa sen hemen ben niye ugramiyorum da o ugruyor diyorsun.

senin olayinla o cocugun olayi işte bu ornek kadar farkli. hep biz seni anliyoruz biraz da sen bizi anla yazmak zorunda degilsin. yazmadigin zaman biz senin vatnsever olmadigini dusunmuyoruz ki.

che_guevara
29.03.2008, 02:27

yani yazından anlaşılacağı üzere o polisin hiç suçu yok öylemi vah zavallı vah

darkeye
29.03.2008, 02:35
boylesi daha iyi.
sadece bir olay uzerinden konunun etikligi bile tartişilamiyor.

darkaye abi sen bir numarsın oldu mu? yeter ya artik herseyi kendine kore konumlandirma.

tesbihte hata olmaz ama tecazuve ugrayan biri hakkında haber yazilsa sen hemen ben niye ugramiyorum da o ugruyor diyorsun.

senin olayinla o cocugun olayi işte bu ornek kadar farkli. hep biz seni anliyoruz biraz da sen bizi anla yazmak zorunda degilsin. yazmadigin zaman biz senin vatnsever olmadigini dusunmuyoruz ki.

canım kardeşim ne sorunun var eger cok büyük ise gel benimle paylaş ne ben ne de burada sizlere yazan diger abilerim çok anlayışlı insanlarız.ama şunun farkında degilsiniz yada görmezden geliyorsınuz.bugün suc işleme yaşı 12 ye düşmüş,hırsızlık yapmanın yaşı 10,insan yaralama ve öldürmenin yaşı 11.sen inanıyormusun bu cocugun gercekte masum olduguna?ben inanmıyorum işte aramızdaki büün sorun da buradan cıkıyo.polisin ne yapıp yapmadıgı degil olay bence 15 yaşında olan bir cocuk hele hele TÜRKİYE şartlarında yeterince olgunlaşmıştır(senin de dedigin gibi akıl yaşta degil başta)bak yine nereye cekmişsin konuyu BENİM VATANSEVERLİGİME.bu konu hakkında seninle yazışmayacagım.keşke sende benim kadar ÜLKENİ,MİLLETİNİ,cocukları sevseydin.polise taş atan,gösteri arenalarında boy gösteren cocuk ile AÇLIKTAN EKMEK ÇALAN COCUK ARASINDAKİ FARKI GÖR.ama sevilecek cocuk ile sevilmeyecek cocuk arasında da ayrımı yapabilecek kadar yetişkin olmanı ümit ediyorum.

darkeye
29.03.2008, 02:40
yani yazından anlaşılacağı üzere o polisin hiç suçu yok öylemi vah zavallı vah

arkadaşım konuya ortadan daldıgın herhalinden belli.bu yüzden bna zavallı demeniz sizin ne kadar bencil düşünceli oldugunuzun ispatıdır.lütfen konuyu baştan itibaren okuyunuz.ben polis sucsuz demedim.polisin oldugu kadar cocukta sucludur.buyrun hakaretlerinizin yerine düşüncelerinizle çatışmak isterim.tabi becerebilirseniz:cool:

nymphy
29.03.2008, 02:40
ne demiştim senin olmadigin mesajlar artık lutfen. daha profesyonelce.

ben ben ben ben bıktım gormekten artik.

che_guevara
29.03.2008, 02:43
arkadaşım konuya ortadan daldıgın herhalinden belli.bu yüzden bna zavallı demeniz sizin ne kadar bencil düşünceli oldugunuzun ispatıdır.lütfen konuyu baştan itibaren okuyunuz.ben polis sucsuz demedim.polisin oldugu kadar cocukta sucludur.buyrun hakaretlerinizin yerine düşüncelerinizle çatışmak isterim.tabi becerebilirseniz:cool:

senin mesajında herşey açıkça belli konunun ortası veya sonu ne farkeder

darkeye
29.03.2008, 02:46
bu mudur tartışma kapasiteniz arkadaşlar...işinize geldigi zaman alaycı tavırlar(serhatlı)işinize geldigi zaman benimle muhatap olma(canan1) işinize geldigi zaman cocukça aşagılamalar hakaretler(cheguevera,nyhmp)canınız ne isterse onu yazın.İŞİNİZE GELMEDİGİNDE aglanmaya sızlanmaya devam edin NE KIYAK TAVIRLAR İÇERSİNDESİNİZ.

chatlakalper2
29.03.2008, 02:50
önce kırılan koldan açıldı mevzu, hepsi anladılar ki kol kırıf falan değil, bu sefer polisin uygulaması yanlışmış.

nymphy
29.03.2008, 02:51
bu mudur tartışma kapasiteniz arkadaşlar...işinize geldigi zaman alaycı tavırlar(serhatlı)işinize geldigi zaman benimle muhatap olma(canan1) işinize geldigi zaman cocukça aşagılamalar hakaretler(cheguevera,nyhmp)canınız ne isterse onu yazın.İŞİNİZE GELMEDİGİNDE aglanmaya sızlanmaya devam edin NE KIYAK TAVIRLAR İÇERSİNDESİNİZ.

konuyu kişilestirmek istemiyorum ama kendi adima herahngi bir hakaret yapmadim sana istersen basa al bir daha oku. sadece yazdigin bazi mesajlari kendine konumlandirarak yazdin dedim. kendi mesajlarini ve diger mesajlari karsilastir bence olayi sen baslattin gibime geliyor.

chatlakalper2
29.03.2008, 02:54
Polis ne yapar ne yapamaz; Polis Vazife ve Selahiyet Kanununun 2. maddesinde yazar ve ayrıca cmk nın ilgili hükümlerinde yer alır.

Funky Caner
29.03.2008, 02:54
lütfen ırk ve din çatışması yaşamayalım.

Sayın darkeye; ırk,din çatışması yaşamayalım diyorsunuz ama millete "çocuk" yakıştırması yapıp kendiniz yeni bir çatışma ortamı yaratıyorsunuz.

darkeye
29.03.2008, 02:55
seni kac defa ikaz ettim can konuyu dagıtma diye bak oku!!!kimler hakaret içeren alaylı sözler içren msjlar yazmış bak OKU.başlangıç kim göreceksin!!!

chatlakalper2
29.03.2008, 02:58
O psikoloji halinde, sağımdan solumdan taş atanlarla karşılaşsam onları yakalamak üzere koşarken karşıma babam çıksa ağzını burnunu kırarım.

darkeye
29.03.2008, 02:58
Sayın darkeye; ırk,din çatışması yaşamayalım diyorsunuz ama millete "çocuk" yakıştırması yapıp kendiniz yeni bir çatışma ortamı yaratıyorsunuz.

kardeşim konu çocuk oyuncagı oldu konuyu degiştirenlere atıfta bulunma gereksinimi duydum kaldım etki tepki dogurur.cocuk demek ırk-din çatışması içersinde degildir lütfen bilinçli msjlar yazın.konu ile ilgili yazarsanız BANA SATAŞMAYI KESİP foruma ve düşüncelerimize daha faydalı olursunuz...

Funky Caner
29.03.2008, 03:00
seni kac defa ikaz ettim can konuyu dagıtma diye bak oku!!!kimler hakaret içeren alaylı sözler içren msjlar yazmış bak OKU.başlangıç kim göreceksin!!!

Kardeşim birisi başlattı diye seninde devam mı ettirmen gerekiyor? o sana sataşsın, sen ona sataş... eee nereye kadar?

darkeye
29.03.2008, 03:02
hala benimle polemik içersindesin kardeşim bak devam ettirmekte sen ısrar ediyorsun.bari seninle devam etmeyelim ne dersin?

Funky Caner
29.03.2008, 03:06
hala benimle polemik içersindesin kardeşim bak devam ettirmekte sen ısrar ediyorsun.bari seninle devam etmeyelim ne dersin?

Ohooo bilader sen psikopata bağlamışsın olayı. yok senle dewam etmeyelim yok bilmem ne. sen git başkası gelsin gibi. Tanrı seninle yazışanlara kolaylık versin diyorum. Bu muhabbetin sonu nereye varcak merak ediyorum. hadi bana eywallah. memnun oldum bu arada darkeye kardeş

Tokatlim_60
29.03.2008, 03:08
GELDE BU COCUK BÜYÜYÜNCER DAGA CIKMASIN.....

ben türküm her türlü bölünmeye karsiyim ülkemdeki ama böle insanlar gördükce su sivil polis denen insana, insan bile demek gelmiyor icimden, terörrün pkknin olmasi gayet dogal arkadaslar, kimse burun cevirmesin, bu cocugun kolunu bi nevi devlet kiriyor, nedeni belki bir tas atti, belki özgürlük icin bagirdi, her ne olursa olsun bi insana bunu yapmak olmaz hangi devletin hangi dinin kanunlarina girer bu???? yakalamassin ey mahluk, ifadesini al kolunu kirma, insan sinir oluyor, bugün o cocugun kolunu kiranlar yarin benimkini kirar, kahrolsun fasizm, olmaz olsun böyle bi türk devletinin memuru...
cocuk devletten koruma bekler iskenceden koruma bekler eger devlet kiriyosa bunun kolunu, sonra gider pkkdan korunma ister, yoksa kim koruyacak???

pkk ya karsiyim ama böle seyler sadece tek tük degil eminimki ister milliyetci ayrimcilik olsun veya dini ayrimcilik her kesimde bu tür olaylar vardir, ve olacaktir, ne yazikki daha kötüye gidiyor vatanimiz dedigimiz yer.....

Kara Davut
29.03.2008, 03:09
işte yukarıda belli değil mi şiddetin sebepleri.ha o alanda çatışan gruplar,ha bu sitede çatışan bizler.Yahu bu Türkiye'nin belli gerçekleri var,bunu görmek istemeyen arkadaşlar var.Apo eylemlerinizi şehirlere taşıyın derken neyi kasdetti.Şehirlerde yaşanan bu şiddet neden.Dağa çıkaracak adam kalmadı,çocukları kandırmak basit çünkü.Geçenlerde diyarbakır'da çıkan olaylarda yakalanan iki çocuğun söylediği sözlerin çok düşünülmesi gerekir.polise taş atan bu iki çocuk,kendilerine verilen 2 lira için bunu yaptıklarını söylediler.ve kendileri gibi bütün mahallenin çocuklarına bu para dağıtıldı dediler.işte bu 2 lira için bedenini ölümüne ortaya koyan bu çocuklar kadar bile mert ve delikanlı değil bu örgüt ve sözde sorumluları.çocuklar siyasi amaçlı gitmiyor oraya.aldıkları 2 liranın hakkını vermek için gidiyor.yıllardır diyarbakır'dan çocuklar pkk'lıllar tarafından istanbul'a getirilip kapkaç yaptırılıyor.ailelerine 50-100 lira para verilip bu çocuklar resmen kapkaç işinde çalıştırılıyor.istanbul'da hergün 50 den fazka kapkaç vakası yaşanıyor.buradan kazanılan para pkk'ya gidiyor.ancak maalesef bunları bildiği halde bilmeyen,gördüğü halde görmeyen anlayışsız insanlara bunu ne kadar anlatsak sanırım boş.

darkeye
29.03.2008, 03:15
NOKTA...

khaaan77
29.03.2008, 03:28
NOKTA...

Buna bende imza atayim.Kisisel kavgalarada son verelim lütfen!
darkeye kardesim polemige girme, gece yarisi oldu millet can SIKINTISI ni giderecek ortam ariyor!

Kara Davut
29.03.2008, 03:40
volkan noktayı sağlam koy oynamasın yerinden.:)

geygel60
29.03.2008, 13:01
Duyarlı arkadaşlar lütfen duyarlılığınızı her konuda gösterin,Konu türban küçük yaşta kız çoçukları türbanlı ellerinde kuran-ı kerim hemen bağrıyorsunuz çoçuklar kullanılıyor,ferhat Tunç saat beşte evinden alınıyor demokratik değil yine bağırıyorsunuz.
madalyonun diğer yüzü çoçuk dediğiniz şahsın o anda orda ne işi var polisi niye taşlıyor niye pkk aleyhine slogan atıyor çoçuklar kullanılmıyormu?
Saat dörtte bir gazetenin başyazarı ve aydın bir insan sayın İlhan selçuk üstelikte 83 yaşında gözaltına alınıyor ses yok bu demokratik.
Bırakın bunları halkların kardeşliğini falan bir kenara yapılan bütün bölücü eylemlere ses çıkarmazsanız yani kürtlerin dışında kalan halklar o zaman kardeşsiniz ama onların eylemlerine sesinizi yükseltirseniz faşistsiniz kürd düşmanısınız.
Nevruzuda bölücü seslerinizle kana buladınız artık nevruzada inanmıyorum böyle bir bayram yok.Bu bir bölücülük imgesi lütfen nevruzun diğer türk devletlerinde nasıl kutlandığına bakınız.Bütün sosyal günleri kendinize bir siyasi imge edindiniz.Bu günlerde meydanlara terör için iniyorsunuz çoçuklarıda kullanarak polislere kollarını kırdırıyor sonra bunun üzerinden rant yapmaya çalışıyorsunuz.Bu ülkeninde elbet sahipleri var meydan boş değil.

doruktaisyan
29.03.2008, 15:22
İŞTE TÜRKİYE’NİN GERÇEK YÜZÜ BUDUR Hakkâri’de Newroz kutlamalarına katılan 15 yaşındaki bir çocuğun kolupolis tarafından kameraların önünde kırıldı. Ardından Hakkari EmniyetMüdürlüğü’ne götürülen “15 yaşındaki terörist” iki gün sorgulandıktansonra, ‘devlet memuruna mukavemetten’ tutuklandı. Ayrıca Newroz’akatıldıkları için toplam 13 çocuk tutuklandı ve avukatları ilegörüştürülmüyor. İnternet sitelerinden yayınlanan bu görüntüler Türkiye’nin görünmeyengerçek yüzüdür. Yıllardır bölgede sürdürülen gayri nizamı savaş, bölgeyifiziksel ve psikolojik anlamda bir işkencehaneye çevirmiştir. Bölgededevlet halkın karşısına, o görüntülerdeki polis olarak çıkmaktadır. Şimdi Kürtler neden isyan ediyor diyenler bu görüntüleri defalarcaizlemelidir, bu görüntüler devletin aynasıdır. Herkes bilmelidir ki, adaletin olmadığı yerde barış da olmaz. İnsanlarınüzerine silahların doğrultulduğu, sokak ortasında 15 yaşındaki bir çocuğunkameralara göstere göstere kolunun kırıldığı bir ülkede kimse kardeşlik vebarıştan söz edemez. Türkiye bu görüntülerle yüzleşmeden, bunlarlahesaplaşmadan barış ve kardeşlik adına bir adım dahi atılması mümkündeğildir. Kürt sorununun çözümünü sınırın ötesinde arayanlar bu topraklarda yaşananacıları artık görmeli ve duymalıdır. Bu görüntülere yansıyan zihniyetlehesaplaşılarak tarihin karanlık sayfalarına bir daha geri dönmemek üzeregönderilmelidir. Bu görüntüleri şiddet ve nefretle kınıyoruz. Savaşa, şiddete ve işkenceyekarşı barış, kardeşlik ve insanlık onuru için mücadele ederek, butoprakların kahredici kaderini değiştireceğiz. Önder İŞLEYENÖDP Genel Başkan Yardımcısı

Akgüney
29.03.2008, 18:08
PoliSIMIZIn görevlerinden biri bu iste ;)

@benim baska bi sorum olucak neden 21 martta izin verilirken gösteriyi 22sinde yapmakla israr ettiler?

özcan1
29.03.2008, 19:05
Haberi sizinle paylasayim ve artik kimse üzülmesin.

Nevruz kutlamalarına polis müdahalesi sırasında çıkan olaylarda sokakta yapılan işkence kameraya yakalandı.

Hakkari'de bir kişinin hayatını kaybettiği 22 marttaki olaylı Nevruz gösterilerinde polisin 15 yaşındaki C.E'ye sokak ortasında yaptığı işkence görüntülendi.

Video paylaşım sitesi YouTube'a da verilen kamera görüntülerinde bir polis, ağlayan C.E'nin kolunu kırmak istercesine ters bükerken diğer polisler bunu izlemekle yetindi.
Gözaltında 24 saat tutulan C.E, serbest bırakıldıktan bir gün sonra çıkarıldığı adliyede tutuklanarak Hakkari Cezaevi'ne gönderildi. Görüntüler karşısında İHD'ye başvuran aile ve Hakkari Barosu, polisler hakkında suç duyurusunda bulundu Hakkari'de 19 yaşındaki İkbal Yaşar'm yaşamını yitirdiği olaylı Nevruz olayları sırasında polisin Filistinli çocuklara İsrailli askerlerin yaptığı tarzda işkence yaptığı görüntülendi.

Kaynak: Taraf

alican19
29.03.2008, 19:22
ben o görüntüleri gördüm ve evet dtp amacına ulaştı
21 martta televizyonlar olaysız geçti deyince ya bu provakatörlerin işi çıktı herhalde bu sene yoklar dedim ertesi gün ,polise silahlı saldırı dahi yapıldığını sokakların apo ve pkk lehinde sloganların atıldığı savaş alanlarına dönüştüğünü ve neticesinde polisin çok sert müdahalesini duyunca lanet olsun dedim kürt halkını yıllarca peşinde ölüme zülme işkenceye sürükleyenlere lanet olsun , barış kelimesini ağzından düşürmeyen sonrasında özgürlüğe kurşun sıkanlara lanet olsun dedim
türkü kürde düşürenlere ,25 bin askerin şehit olup 35 bin pkklının ölmesiyle ceplerini dolarla dolduranlara lanet olsun
ogün o meydanlarda 2 insan öldü , viranşehirde uyuşturucu ve balici gençlere hap vererek polisle dövüşmesini isteyenlere lanet olsun
ama neye tek birşeye helal olsun dedim ,bir yandan apoya pkk lehinde slogan atarlarken dibinde dev türk bayrağı açanlara helal olsun dedim

halilibrahim83
29.03.2008, 19:33
yazıklar olsun kurban oldugum sizi bildigi gibi etsin

Canan1
30.03.2008, 12:16
Hakkaride kolu kirilan cocugun ailesinin ve kendisinin maddi durumu cok kötüymüs...tedavi ve aile bakimi cok zormus...doguda olan canlarimiza destek olmaliyiz diye düsünüyorum...
Cüneyt Ertus`a yardim etmek isteyenler icin kampanya baslatildi...
Yardim etmek isteyen herkez buradan yardim edebilir:

Hasan Ertus
Hakkari Merkez Vakifbank: Hesap No 4910052430754608

Babasi Hüseyin Ertus`un tel numarasini yazmicam,isteyen benden alabilir..

Saygilarimla

alican19
30.03.2008, 13:57
Hakkaride kolu kirilan cocugun ailesinin ve kendisinin maddi durumu cok kötüymüs...tedavi ve aile bakimi cok zormus...doguda olan canlarimiza destek olmaliyiz diye düsünüyorum...
Cüneyt Ertus`a yardim etmek isteyenler icin kampanya baslatildi...
Yardim etmek isteyen herkez buradan yardim edebilir:

Hasan Ertus
Hakkari Merkez Vakifbank: Hesap No 4910052430754608

Babasi Hüseyin Ertus`un tel numarasini yazmicam,isteyen benden alabilir..

Saygilarimla
arkadaşlar canan1 arkadaşım çok güzel noktaya el attı,
polisin olaylar hakkında yaptığı açıklamada dtp nin maddi imkansızlıkları olan çocuklara para verip polise taş attırdığı biliniyordu
diyarbakırdaki olaylarda ise daha ilginç bir olay oldu
gözaltına alınınp ismi verilmeyen hapçı 2 gencin itirafı
2 genç bizim yanımıza geldi ,bize gösteriye katılıp polise taş atıp kavga etmemiz için bir poşet hap teklif etti bizde 5 arkadaş kabul ettik ikimiz yakalandı kalan 3 arkadaşımıza ne olduğunu bilmiyoruz
bu ifadede aslında bir mesaj var , sokak çocuklarına sahip çıkmalıyız eğer biz bu çocuklara sahip çıkmazsak çapulcular binlercesini harcadığı gibi binlercesini dahada harcar

Canan1
30.03.2008, 14:15
selam

Ben bu hesap nosunu verirken yardim amaclan verdim...konu yine baska yerlere cekiliyor, karalamalara devam ediliyor..bunlara artik .....cevap vermicem...

Lütfen konulari zaptirmayin...

Saygilar

eskala
30.03.2008, 14:30
polisin olaylar hakkında yaptığı açıklamada dtp nin maddi imkansızlıkları olan çocuklara para verip polise taş attırdığı biliniyordu
2 genç bizim yanımıza geldi ,bize gösteriye katılıp polise taş atıp kavga etmemiz için bir poşet hap teklif etti bizde 5 arkadaş kabul ettik ikimiz yakalandı kalan 3 arkadaşımıza ne olduğunu bilmiyoruz
bu ifadede aslında bir mesaj var , sokak çocuklarına sahip çıkmalıyız eğer biz bu çocuklara sahip çıkmazsak çapulcular binlercesini harcadığı gibi binlercesini dahada harcar

sana bir soru;
para ile herşey satın alınıyorsa ve en çok parayı verende istediğini yapıyorsa,o halde polis de biraz para verirse bu çocuklara istediğini söyletebilirmi?
sokak çocukları için siz ne yaptınızda burada böyle rahat rahat demeç veriyorsunuz...iş pratiğe geçince herkes meydandan çekiliyor ama meydan boş olunca at atabildiğin kadar....bana yol göster ve nasıl bu çocukların sokaklardan kurtarilebileceği hakkında fikir ver...mesala ilk adım benden olsun,onlara iş imkanları sun,yoksulluktan ve başıboşluktan kurtarmak için fabrikalar aç,buradan demogoji yapacağınıza birazda katkı ve çözüm için kafanızı çalıştırın...

Canan1
30.03.2008, 14:39
sana bir soru;
para ile herşey satın alınıyorsa ve en çok parayı verende istediğini yapıyorsa,o halde polis de biraz para verirse bu çocuklara istediğini söyletebilirmi?
sokak çocukları için siz ne yaptınızda burada böyle rahat rahat demeç veriyorsunuz...iş pratiğe geçince herkes meydandan çekiliyor ama meydan boş olunca at atabildiğin kadar....bana yol göster ve nasıl bu çocukların sokaklardan kurtarilebileceği hakkında fikir ver...mesala ilk adım benden olsun,onlara iş imkanları sun,yoksulluktan ve başıboşluktan kurtarmak için fabrikalar aç,buradan demogoji yapacağınıza birazda katkı ve çözüm için kafanızı çalıştırın...

cok güzel cevap, yüreginize saglik...insanlar sadece kirici oluyor, karalamalar yapiliyor ama cözüm yolu gösterilmiyor...yoksullugu birlikte cözüm üretmeklen yok etmeliyiz....pratik hayatimizda yardim sunmaliyiz...manevi ve maddi...

saygilarim size

özcan1
30.03.2008, 15:53

sabit fikir eyitmenliyi yapan, Bu haberi nerede okudun?

sizler halen kavramis deyilsiniz. ben söyle izah edeyim, Allah askiniza tercümesini siz yapin ben yanlis yaziyorsam (selbstjustiz) yetki disi mahkemeleme.... Ben ne gadir polisi, nede magdur cocugu koruyorum. Eyer O, sözü gecen cocuk tas atiyorsa, O, sözü gecen poliste cocugun kolunu kiriyorsa Türkiyede Hukuk yoktur*iflas etmis demektir.
forumda kimse kimseyi incitip arastirma yapmadan agir suclamalarla itham altina koymasin.
ben size bir haber aktarayim. Baska devletlerde hukukun nasil calistigini örnek olarak vereyim.

Meksika’da bir boğa, kötü davranışları ve çevreye verdiği zarardan dolayı hapse atıldı.
Olay, boğanın Canalumtic çiftçilerinden birinin tarlasına girip mısırları yemesiyle başladı. Bununla da yetinmeyen boğa iki dükkana da zarar verdi.

Bunun üzerine Meksika polisi boğayı yakalayıp hapse attı. Yerel hakim, sahipleri verdiği zararı ödeyene kadar, boğanın serbest bırakılmamasına karar verdi.

Hayvanın sahipi Moises Santiz'den 400 dolar'lık zararı karşılaması istendi. Santiz, problemli boğasını 4 ay önce aynı fiyata satın almıştı.

Meksika'da bir hayvan ilk kez hapse atılmıyor. Geçen yıl bir köpek bir vatandaşı ıssırdığı için 12 gün boyunca hapis yatmıştı.

CNN Türk

Amedli
30.03.2008, 16:21

Saf olmayın...

ispiyoncu hergele,gelmis bana vahsetcilerimi savunuyorsun.Söyle ihbar götürdügün abilerine kol kirarak mi bizi caydiracaklar!

Amedli
30.03.2008, 16:24
Polis ne yapar ne yapamaz; Polis Vazife ve Selahiyet Kanununun 2. maddesinde yazar ve ayrıca cmk nın ilgili hükümlerinde yer alır.

ulan hangi anayasada yaziyor polisin kol kirmasi serbest..
kafamin tasini attirma lan!
benimde mi kimlik nomu polis abelerine vercen!
vermessen erkek degilsin!

Kara Davut
30.03.2008, 16:27
sana bir soru;

ankara'ya bir gidin bakalım sokak çocukları için ne yapılmış.oturduğunuz yerden ahkam kesmeyi bırakın.pek çok belediye sokak çocuklarının ıslahı konusunda yatırm yapıyor.doğudaki belediyeler nerde? devletten aldıkları paraları pkk'nın işlerinde kullanacaklarına sokak çocuklarına böyle yerler,tesisler yapsınlar.istanbul'daki kapkaççı çocukları her zaman devlet toplayıpta ailelerine teslim edecek değil.
nerede sizin doğulu zengin iş adamlarınız?eskişehire 6 tane fabrika açmaya gücü yeten bir şehsiyet doğuya bir tesis kuramazmı?kuramaz değil kurmaz.neden? toprak ağaları zaten ya kardeşleri ya akrabaları.o topraklara fabrika kurulursa,milletin eline para geçerse,kim marabalık yapacak?devletin doğunun kalkınması için iş adamlarına yaptığı o kadar destekler,teşvikler neden değerlendirilmiyor.düğünlerde kilolarca altın takmayı biliyor bu ağa babalar.siz burda ancak devleti suçlayın.hiç kendinize bakmayın.ben devleti savunmuyorum ancak birazda içinizdeki çürük elmalara bakın efendiler!

Amedli
30.03.2008, 16:32

alin gözünüze sokun bunlari catlak kafalilar.Resmen kol kirilmis,adamlar cocugun aglayip,aglamadigini,bagirip bagirmadigini tartisiyorlar.
ispiyonculuktan sonra doktorlugami soyundunuz..

ihbar ete ete biter mi?

chatlakalper2
30.03.2008, 16:34
alin gözünüze sokun bunlari catlak kafalilar.Resmen kol kirilmis,adamlar cocugun aglayip,aglamadigini,bagirip bagirmadigini tartisiyorlar.

ihbar ete ete biter mi?

Bir gözlükte sana şart :D

ecolis
30.03.2008, 16:36

ihbar ete ete biter mi?

bitmeeeez......

chatlakalper2
30.03.2008, 16:36
ulan hangi anayasada yaziyor polisin kol kirmasi serbest..
kafamin tasini attirma lan!
benimde mi kimlik nomu polis abelerine vercen!
vermessen erkek degilsin!

ÇoK AYIP, HİÇ yakışıyOr mu, sOnRa devrimci çizginden çıkarsın :D

chatlakalper2
30.03.2008, 16:39
ispiyoncu hergele,gelmis bana vahsetcilerimi savunuyorsun.Söyle ihbar götürdügün abilerine kol kirarak mi bizi caydiracaklar!

Arkadaşı mazur görün giden 5 kişinin ardından bunalıma girdi, aldırmayın :D

Amedli
30.03.2008, 16:40
ÇoK AYIP, HİÇ yakışıyOr mu, sOnRa devrimci çizginden çıkarsın :D

Devrimci cizgiyi bilmem ama seninkiler ispiyoncu cizgiye yakisiyor

Kara Davut
30.03.2008, 16:41
sevgili kardeş,
amacın üzüm yemek mi,bağcıyı dövmek mi?benim yengem kürt ve diyarbakır'lı.sizin oraların gerçeklerini en az sizin kadar biliyorum.ortadaki olay asla savunulamaz.polisin yaptığı şiddet asla tasvip edilemez.ancak şu gerçeğide göz önünde bulundurmak lazım.bu çocuklara para vererek,hap vererek onları bu şiddetin ortasına atıp sonrada seyire bakmak insanlıkmı?bu neye benziyor biliyormusun eski roma döneminde gladyatörlere özgürlük vaad ederek,collezium'da dövüştürülmesine benziyor aynen.evladı olan herkese soruyorum,kim böyle bir vahşetin ortasına evladını sürer.herkes duyarlı olsun.

chatlakalper2
30.03.2008, 16:42
Devrimci cizgiyi bilmem ama seninkiler ispiyoncu cizgiye yakisiyor

Sanane benim çizgimden... Rahatsız oluyor çık git forumdan allah allah :D

Amedli
30.03.2008, 16:43
Bu ülke polisi , karsisinda militan yetistirmeye devam ediyor..
Devam etsin bakalim!

Amedli
30.03.2008, 16:43
Sanane benim çizgimden... Rahatsız oluyor çık git forumdan allah allah :D

Forumu tapuladin mi?

ecolis
30.03.2008, 16:50
emniyetteki ulkucu kadrosunu biliyoruz simdide fetoscular kadrolasma cabasinda.bu arada emniyet tam manasiyla emniyetsiz hale geldi....

pazarcıklı
30.03.2008, 16:50
...konu amacından çıktı, herzaman ki gibi kişisel tartışmalara dönüştü, üzülüyorum malesef saygı gene unutuldu, çok uzaklarda...yazık, kimileri dedektif gibi kolun kırılmadığından