Orijinalini görmek için tıklayınız : Çobanla Benim Oyum neden eşit
NTV'de yayınlanan 'Haydi Gel Bizimle Ol' programında 4 kadın birbirine girdi. Programın sunucuları Aysun Kayacı, Pınar Kür, Çiğdem Anad ve Müjde Ar "uzlaşma" konusundan başlayan tartışmalarında bir türlü uzlaşamadılar.
ÇOBANLA BENİM OYUM NEDEN EŞİT
Kavga programın eski mankeni Aysun Kayacı'nın "Ben vergi veriyorum niye vergisini vermeyen, 'dağdaki çoban'la benim oyum eşit mesela. Niye? Hiç vergisini vermeyen biriyle niye benim oyum eşit. O benim kadar duyarlı benim kadar sorumluluk sahibi bir şekilde yaklaşıyor mu acaba?" sözleri üzerine çıktı.
Müjde Ar, Kayacı'ya demokrasiyi bilen her insanın vereceği şu cevabı verdi: "O zaman en çok vergiyi veren 60 tane oy versin. Öyle şey olur mu?"
İNSAN NE ZAMAN ONURLU OLUR?
Kayacı "Belediyelerin diploma dağıtır gibi tapularını dağıttığı gecekondu dikenle, kaçak elektrik kullananla ki bu yüzbinleri buluyor Türkiye'de; vergi kaçıranla niçin benim oyum eşit acaba?" diye konuşmasına devam ederken, Türkiye'nin zaten az olan kadın yazarlarından biri olan Pınar Kür'ün de Kayacı'ya destek veriyordu.
Pınar Kür, kaçak elektrik kullanmanın sosyal bir yara olduğunu görmezden gelip, kişinin onuruyla alakalı olduğunu düşünen Aysun Kayacı ile aynı şeyi düşünüyordu.
Çiğdem Anad söze girdi: "İnsan önce karnını doyuracak, sonra çocuğuna bakacak, başını bir yere sokacak. Sonra onur gelir" dedi. Ama ikili nuh diyor peygamber demiyordu.
"PINAR İNANAMIYORUM SÖYLEDİKLERİNE"
Hayatının büyük bir kısmını Paris'te geçiren Kür'ün, İstanbul'da da oradaki gibi yaşamak istediği çok açıktı. Hatta Çiğdem Anad esprili bir dillle de bunu vurguladı.
Ancak gerilim duracak gibi değildi. Pınar Kür'le Müjde Ar arasında şu konuşmalar geçti:
Pınar Kür: Avrupa'nın herhangi bir büyük kentinde böyle bir akın oluyor mu, İstanbul'a olan akın gibi...
Müjde Ar: Herhangi bir Avrupa kentinde bu kadar aç insan var mı? Yok...
Pınar Kür: Otursun memleketinde niçin geliyor buraya, burada iş var mı?
Müjde Ar: Nerede otursun ayol. Adam alıyor tezgahını iki tane limon koyuyor. Pınar inanmıyorum senin bunları söylediğine.
Pınar Kür: Ben de senin bunu söylediğine inanmıyorum.
ONLAR RAHATSIZ MI ETTİ?
Müjde Ar: Nerede otursun ablacağım, nerede oturacak?
Pınar Kür: Köyü neredeyse, memleketi neredeyse orada otursun.
Müjde Ar: Köyünde toprağı mı var, tohum alacak parası mı var?
Pınar Kür: Bunun sorumlusu ben miyim pardon!
Müjde Ar: Senmiş gibi niye kızıyorsun o zaman insanlara?
Pınar Kür: İstanbul'da yaşayan birisi olarak bunun acısını çekiyorum.
Çiğdem Anad: Ama siz rahatınızdan hiç taviz vermek istemiyorsunuz. Rahatsız oluyorsunuz.
FRANSA'NIN DA KÖYLÜSÜ VAR
Aysun Kayacı: Ne alakası var. Benim rahat olduğumu nereden biliyorsunuz? Herkesin iyiliği için konuşuyorum ben.
Çiğdem Anad: Herkesin iyiliği iş bulma umudu olmayan yerde kalması mı Aysun?
Aysun Kayacı: Fransa'nın da köylüsü var, İtalya'nın da köylüsü var. Köylünün toprağı var.
Müjde Ar: Sen Fransa'nın köylüsünün haklarını biliyor musun? Fransa'nın köylüsü durduğu vakit bütün Fransa duruyor.
Aptal sarışın roluyle Dizilerde oynayan aysun kayacı dizilerde oynadığı yetmiyormuş gibi bunu gerçek hayatta da aptal olduğunu kanıtlamış bulunuyor baksen küçük hanıma kendi oyuyla bir çobanın oyu neden eş değerdeğmiş bunnun yanısıra yazar diye tanınan ben tanımıyorum kendilerini pınar kür hanımefendi aptal sarışını destekliyor. Ama bir yandan da haklı kolay değil geceleri bu bar benim o bar senin gezsem içip içip hangi milyoneri tavlasam
hangi aptal dizide oynasam şu iğrenç sesimle acaba hangi şarkıyı söylesem vücudumu satsam bana kaset yapanda olur nede olsa Diye düşünen aptal sarışın. Bir çoban tabiki sizin kadar çalışamaz. aysun kayacı ve pınar kür siz o çobanların ve mecburu kalıpta göç eden insanlarımızın tırnağı bile olamazsınız siz onlara kurban olasınız.
valla bunu söyleyenin o zaat olduğunu görünce pek şaşırmadım hayatları etilerden dışarı çıkmamakla geçen biri ne anlasın varoşlardaki insanları dimi hor görmeyin arkadaşlar gülüp geçelim bu insanları acınacak halde olmalarına.
NTV'de yayınlanan 'Haydi Gel Bizimle Ol' programında 4 kadın birbirine girdi. Programın sunucuları Aysun Kayacı, Pınar Kür, Çiğdem Anad ve Müjde Ar "uzlaşma" konusundan başlayan tartışmalarında bir türlü uzlaşamadılar.
ÇOBANLA BENİM OYUM NEDEN EŞİT
Kavga programın eski mankeni Aysun Kayacı'nın "Ben vergi veriyorum niye vergisini vermeyen, 'dağdaki çoban'la benim oyum eşit mesela. Niye? Hiç vergisini vermeyen biriyle niye benim oyum eşit. O benim kadar duyarlı benim kadar sorumluluk sahibi bir şekilde yaklaşıyor mu acaba?" sözleri üzerine çıktı.
Müjde Ar, Kayacı'ya demokrasiyi bilen her insanın vereceği şu cevabı verdi: "O zaman en çok vergiyi veren 60 tane oy versin. Öyle şey olur mu?"
İNSAN NE ZAMAN ONURLU OLUR?
Kayacı "Belediyelerin diploma dağıtır gibi tapularını dağıttığı gecekondu dikenle, kaçak elektrik kullananla ki bu yüzbinleri buluyor Türkiye'de; vergi kaçıranla niçin benim oyum eşit acaba?" diye konuşmasına devam ederken, Türkiye'nin zaten az olan kadın yazarlarından biri olan Pınar Kür'ün de Kayacı'ya destek veriyordu.
Pınar Kür, kaçak elektrik kullanmanın sosyal bir yara olduğunu görmezden gelip, kişinin onuruyla alakalı olduğunu düşünen Aysun Kayacı ile aynı şeyi düşünüyordu.
Çiğdem Anad söze girdi: "İnsan önce karnını doyuracak, sonra çocuğuna bakacak, başını bir yere sokacak. Sonra onur gelir" dedi. Ama ikili nuh diyor peygamber demiyordu.
"PINAR İNANAMIYORUM SÖYLEDİKLERİNE"
Hayatının büyük bir kısmını Paris'te geçiren Kür'ün, İstanbul'da da oradaki gibi yaşamak istediği çok açıktı. Hatta Çiğdem Anad esprili bir dillle de bunu vurguladı.
Ancak gerilim duracak gibi değildi. Pınar Kür'le Müjde Ar arasında şu konuşmalar geçti:
Pınar Kür: Avrupa'nın herhangi bir büyük kentinde böyle bir akın oluyor mu, İstanbul'a olan akın gibi...
Müjde Ar: Herhangi bir Avrupa kentinde bu kadar aç insan var mı? Yok...
Pınar Kür: Otursun memleketinde niçin geliyor buraya, burada iş var mı?
Müjde Ar: Nerede otursun ayol. Adam alıyor tezgahını iki tane limon koyuyor. Pınar inanmıyorum senin bunları söylediğine.
Pınar Kür: Ben de senin bunu söylediğine inanmıyorum.
ONLAR RAHATSIZ MI ETTİ?
Müjde Ar: Nerede otursun ablacağım, nerede oturacak?
Pınar Kür: Köyü neredeyse, memleketi neredeyse orada otursun.
Müjde Ar: Köyünde toprağı mı var, tohum alacak parası mı var?
Pınar Kür: Bunun sorumlusu ben miyim pardon!
Müjde Ar: Senmiş gibi niye kızıyorsun o zaman insanlara?
Pınar Kür: İstanbul'da yaşayan birisi olarak bunun acısını çekiyorum.
Çiğdem Anad: Ama siz rahatınızdan hiç taviz vermek istemiyorsunuz. Rahatsız oluyorsunuz.
FRANSA'NIN DA KÖYLÜSÜ VAR
Aysun Kayacı: Ne alakası var. Benim rahat olduğumu nereden biliyorsunuz? Herkesin iyiliği için konuşuyorum ben.
Çiğdem Anad: Herkesin iyiliği iş bulma umudu olmayan yerde kalması mı Aysun?
Aysun Kayacı: Fransa'nın da köylüsü var, İtalya'nın da köylüsü var. Köylünün toprağı var.
Müjde Ar: Sen Fransa'nın köylüsünün haklarını biliyor musun? Fransa'nın köylüsü durduğu vakit bütün Fransa duruyor.
Aptal sarışın roluyle Dizilerde oynayan aysun kayacı dizilerde oynadığı yetmiyormuş gibi bunu gerçek hayatta da aptal olduğunu kanıtlamış bulunuyor baksen küçük hanıma kendi oyuyla bir çobanın oyu neden eş değerdeğmiş bunnun yanısıra yazar diye tanınan ben tanımıyorum kendilerini pınar kür hanımefendi aptal sarışını destekliyor. Ama bir yandan da haklı kolay değil geceleri bu bar benim o bar senin gezsem içip içip hangi milyoneri tavlasam
hangi aptal dizide oynasam şu iğrenç sesimle acaba hangi şarkıyı söylesem vücudumu satsam bana kaset yapanda olur nede olsa Diye düşünen aptal sarışın. Bir çoban tabiki sizin kadar çalışamaz. aysun kayacı ve pınar kür siz o çobanların ve mecburu kalıpta göç eden insanlarımızın tırnağı bile olamazsınız siz onlara kurban olasınız.
pinar kür 15 Nisan 1945, Bursa dogumlu o,zaman kendiside bursaya gitsin :lol:
ILkeR_06 28.03.2008, 13:49 Ya bu kadın değilmiy di ekmeğin fiyatı sorulduğunda bilemeyen:) bayağı kültürlenmiş olacakki gelmiş burda memleket meselelerini tartışıyor:) Türkiye'de her ne kadar yokedilmeye çalışılsa da köylünün en önemli geçim kaynaklarından birisidir hayvancılık.Çobanlıkta hiçde kolay bir meslek değil.Aysun Kayacı ve diğer kültürlü(!) kadınlar gibi memleket sorunlarına çözüm üretemiyorlar ama onurlarıyla,kişiliklerini kaybetmeden işlerini yapıyorlar.O bir gün gelsin yayla da çobanlık yapsın o zaman görsün eşitmiyim değilmiyim:yamukgul:
ekmek yoksa pasta yesinler:laugh:. aysun kayaci da kendini nimetten saniyor ya helal olsun.
hızmalım 28.03.2008, 15:13 kendini bilmez insanlar ancak bu kadar saçma açıklama yaparlar gülüyorum komikler sadece :)
gerçekten aptal olan insanların söylemlerini önemsememek gerek yoksa sinirlerimizi boşu boşuna yıpratmış oluruz ayrıca aysun kayacıya söylemezlermi sen kendi geçmişine bak atalarına bak ve senden utandığını söyleyen zavallı babana bak diye söylemezlermi
kendisi kültürel açıdan bir hiçken sadece fiziği ile bu lüks hayatı yaşayan biri olarak kendini kullandırarak geldiği şimdiki durumunu, 10 yıl bilemediniz 20 yıl sonra vicudu bozulduğu zaman yüzündeki güzellik çizgilerle bozulduğu zaman acaba o zaman karşımıza nasıl bir durumda çıkacak dersiniz !..
keşke bir çobanınki kadar kalbi ve insanlığı hatta karakteri güzel olabilseydi ...
fakat ne yazıkki tanrı birçok meziyeti yoksun bırakmış bu zavallı aysundan o yüzden sadece acıyorum :kapaligöz
Bir insan acaba bağıra bağıra ''ben aptalım'' der mi?
Aysun hanım, senin o aşağıladığın insanların yediğin ekmeğe katkısından haberin yok anlaşılan.
İşte tipik televole malzemesi bir insan.
Kara Davut 28.03.2008, 18:02 Ah şu süslü Barby bebekler!
Boya ile sıvanmış cahil enteller!
Gözlerini para bürümüş,herşeyi yapabileceğini sanan esmer,sarışın aptallar!
Yapılan röportajlarda 100 kişiden 4-5 tanesi Atatürk'ün anne-babasının ismini bilmişti.Sadece Atatürk olsa iyi,o günün başbakanını,cumhurbaşkanı'nı bilmeyen,sadece ışıklı gece partilerinin çıkışında kameralara yakalanmamak için koşturan zavallı lolitacıklar bunlar.Birde çok bilmiş edasıyla kasılmazlarmı?Ne diyeyim ki,Allah akıl fikir versin!
MehmetBaran 28.03.2008, 18:45 ben sonradan Müjde Ar'a hayran olan bir insanım... Bu kadar bilgi birikimine ve düzgün tavırlara sahip olduğunu açıkçası bilmiyordum... ancak bu programı sırf onun için izleyebildiğim kadar takip etmeye çalışıyorum... ve şunu da açık seçik ifade edeyim Müjde Ar o programda olmasa sanırım bu kadar ilgi çekmezdi...
kayacı için bişey dememe gerek yok zaten kendisi yeterince ifade etmiş kendini...
Sevinc_06 28.03.2008, 20:22 Keşke kıyaslanmış oldugu çoban kadar hayatın farkında olabilseler,keşke ekmeginin mücadelesini yine kıyaslandıgı çaban kadar namuslu verebilseler ama onlar bu farkı göztemeyecek kadar boş işlerle meşguller.Bi çobanın verdigi enbüyük degeri ekmegidir ekmegi için mücadele eder peki ya onlar ?
Anatolianman 28.03.2008, 20:43 Pınar Kür: Köyü neredeyse, memleketi neredeyse orada otursun.
[/FONT][/COLOR][/SIZE]
Bu ulkeye cumhuriyetin kurulmasindan sonra milyonlarca insan dışardan göç etti.
Balkanlar'dan geldiler, Kafkasya'dan geldiler vesaire.
Şu an ülkenin belki de yüzde ellisi sonradan göç etmiş bu insanlarla dolu.
Batıdaki illerde en kral yerlere gelip beleşe kondular zamanında.
Onlarsiz bu ulke daha refah olurdu.
Pinar Kur ve Kayacı'da gocmenler. Sefayi surenler belli atalari cefa ceken insanlar belli.
Bu sözleri sarf edenlere, söyledikleri şeylere maruz kalan hedef gösterilmiş insanların da o zaman şunu ifade etme hakkı doğar. Geldiğiniz memleketlerinize geri dönün....
ehlibeyt 28.03.2008, 22:12 Beni hor görme gardeşim
Sen altınsın ben tunçmuyum
Aynı vardan var olmuşuz
Sen gümüşsün ben sac mıyım
Ne var ise sende bende
Aynı varlık her bedende
Yarın mezar'a girende
Sen toksun da ben ac mıyım
Kimi molla kimi derviş
Allah bize neler vermiş
Kimi arı çiçek dermiş
Sen balsın da ben cec miyim
Topraktandır cümle beden
Nefsini öldür ölmeden
Böyle emretmiş yaradan
Sen kalemsin ben uc muyum
Tabiat'a Veysel âşık
Topraktan olduk gardaşık
Aynı yolcuyuz yoldaşık
Sen yolcusun ben bac mıyım
Kaçak elektrik çekenlerle, benim oyum neden eşit demiş.
Aslında pek de haksız değil.
AnGeNehM 29.03.2008, 01:06 Kaçak elektrik çekenlerle, benim oyum neden eşit demiş.
Haklı olmalarından ziyade çok gereksiz bir konu olmuşl bu.
Hergün birsürü siyasi tartışmaların olduğu programlar var.
Onların hepsini buraya koyarsak altından kalkamayız.
Bizene 4 tane sunucunun ne konuştuğundan,birbirine girdiğinden.
Üstelik insanların emeklerine saygı duymak zorundasınız.
Hiçkimsede kalkıp bana bir kadın için üstelik toplumun tanıdığı bir kadın için aptal sarışın yada orasını burasını satan diye konuşamaz.
Bu rahatsız edici yakıştırmalar da benim terbiyeme müsade etmez.
Bir çok manken yada güzel bayan var şarkı söyleyen manken olan fotomodel olan hatta bir kadın olan insanı bu şekilde zan altında bırakma cürretini nereden buluyorsunuz onuda anlamak mümkün değil.
Kaçak elektrik çekenlerle, benim oyum neden eşit demiş.
sosyal devlet ne iş yapar in cvb ni verdigin zaman haksiz oldugunu anlayacaksin.
Insanoglunun en temel varlik olgusu bilincidir, bunu kullanamayan bilinc ozurlulerle kullanabilenler arasinda bile bir vatandaslik ayrimi yoksa oturup once buna dua etmeliler. Bu baglamda es kaza iq seviyesine bakilarak bir standartizasyon yapilip, kisilerin blincsel niteligine gore oy oraninin niceligi belirlenmek durumunda olsaydi birakin oy sayisini Aysu Kayaci gibiler suphesiz vatandasliktan atilirdi.
Bu arada ilginc bir tezat olarak bir seye deginmek istiyorum, aysu kayacinin sohret olduktan sonrasi disladigi babasida, kambur olarak gordugu igreti baktigi o gecekondular arasinda icler acisi bir hayat surdurmekte..
Bu saçma sapan bir o kadar da içler acısı konunun İç-Dış Siyaset il Bağlantısı nedir?
abla yakamısken bende sana bır sey soram bır haftalık cezam vardı kac ay gectı neden chate hala giremıor özel mesaj yazamıorum buarada haklısın
Tok açın halinden anlarmı ??????????
Ne kadar gereksiz ve boş insanlar var ya inanamıyorum..Senin iki çift ayakkabı paranla insanlar geçiniyor sen bunları biliyormusun Aysun Kayacı..Ve bu memlekette inanki herkez senin kadar rahat para KAZANMIYOR
abla yakamısken bende sana bır sey soram bır haftalık cezam vardı kac ay gectı neden chate hala giremıor özel mesaj yazamıorum buarada haklısın
Haklı olduğumu biliyorum, bilmesem yazmam öyle değil mi? De bu mesajın konu ile alakası nedir? Bağlantı kuramadım. Ama cevap vereyim, Türkçe'yi ve Türkçe karakterleri katletmeye devam ettiğiniz sürece o isteğiniz biraz zor gibi.
yasemin38 29.03.2008, 11:32 iğneyi kendine çuvaldızı başkasına demişler... önce namuslu olsun kendini kanıtlasın gerçekten saygı duyulacak hale getirsin kendini ondan sonra konuşsun...
bilmediğiniz sözü söylemeyin çünkü; gerçeğin çoğu inkar ettiğiniz şeylerdir
ekmeğin fiyatını bile bilmeden akıllı pozları takınana bak hele...
Reklam kokan haraketler bunlar belli.
Valla aptal mı? Sarışın mı? bilmiyorum ama.
Cahil olduğu kesin. Bende şort giyecem bundan sonra bacaklarım gözüküyor belki iki oy fazlalığım olur. Çalıştığını sanıyor herhalde bu Aysun kayacı.
Neyse uzarsa, söylemek istemediğim şeyleri söyliyecem.
[QUOTE=LaDY;596199]Haklı olduğumu biliyorum, bilmesem yazmam öyle değil mi? De bu mesajın konu ile alakası nedir? Bağlantı kuramadım. Ama cevap vereyim, Türkçe'yi ve Türkçe karakterleri katletmeye devam ettiğiniz sürece o isteğiniz biraz zor gibi.[/QUOTE
ınsanlar merdıvenlerı cıktıkca gerıde bıraktıkları basamaklara bakamezken haklısınız o dedıgınız cok zor görünüyor benım türkceyı bozuk kullanıp kullanamadıgım konusuna gelınce zaman göstercek dedınız oysa ınsanları cezalandırmak kolayınıza kacıyor ben elınızdekı mesalalerı sızlerden almak ıstemdım bende elımdekı söndürülmus mesaleyı yakmak ıstemıstım oysa nietzsche nın sözünün tam tersi ile cevap verem
yükseldıkce ucma bılmeyenlere daha küçük görünürsünüz der nietzsche
bende dıyorum kı sız uctukca yerdekılerın ucamıyacagını sanıyorsunuz
ha buarada türkceyi kullanamayan ben nasıl anlatacaksam kendımı sızlere
sımdı yanlıs yazınca ben sız benı yıne anlamayacaksınız yayla kursun atmaya calısıyorum ne kadar uzaga gider bu kursun bılemem ama ıcı bos bır kovan bu .. kımseye zararı dokunmaz buarada konuyu buraya yazmamam gerekıyordu lakin cavap hakkı dogmus bana bende günese selam verem dedım leyla abla sagol daha önce de bı ıyılıgın dokunmustu sımdı ise sadece dususume yardımcı oldun.
adı üstünde sarışın aptal,ne dese yeridir.:D
eski bir konu ama o zamanda bu zamanda tepkim değişmedi
helal olsun aysuna,herkesin söylemek istediğini söylemiştir..
üstelik bu kızı öle hafife almayın arkdaşlar,çok iyi bir öss puanı yaparak üni.ye girmiştir..
aysun kayacı kimseyi küçümsememiştir,malum ekonomik seviyesi düşük insanların oyları genelde satılıktır,örnek kömürlere,unlara makarnalara satılan oylar..
zamanında ankarada bir oylama yapılıyordu melih gökçek altındağ'dan(ekonomik durumu iyi olmayan örnek semtinden) servisle insanları şehrin merkezine getirmişti 1 altın karşılığı,oymu verilmişti,imza mı atılmıştı hatırlamıyorum ama,aysunun anlatmak istediği dağda ki çoban işte budur arkadaşlar..
yeri gelince savunduğunuz düşünceyi aysun kayacı söyleyince neden aptal sarışın yakıştırması yapılmış hiç anlamış değilim!!
eski bir konu ama o zamanda bu zamanda tepkim değişmedi
helal olsun aysuna,herkesin söylemek istediğini söylemiştir..
üstelik bu kızı öle hafife almayın arkdaşlar,çok iyi bir öss puanı yaparak üni.ye girmiştir..
aysun kayacı kimseyi küçümsememiştir,malum ekonomik seviyesi düşük insanların oyları genelde satılıktır,örnek kömürlere,unlara makarnalara satılan oylar..
zamanında ankarada bir oylama yapılıyordu melih gökçek altındağ servisle insanları şehrin merkezine getirmişti 1 altın karşılığı,oymu verilmişti,imza mı atılmıştı hatırlamıyorum ama,aysunun anlatmak istediği dağda ki çoban işte budur arkadaşlar..
yeri gelince savunduğunuz düşünceyi aysun kayacı söyleyince neden aptal sarışın yakıştırması yapılmış hiç anlamış değilim!!
eflacım satılık oylar ayrı bir mevzu burda bahsi geçen yapılan ayrımcılıktır.. sonuçta kanunlar varsa ve seçme seçilme hakkı tanınmışsa bu çoban olsun başbakan olsun aynıdır.. herkesi konumuna göre ayırsak ülke çoğunluğunun konuşma hakkı bile olmaz..
eflacım satılık oylar ayrı bir mevzu burda bahsi geçen yapılan ayrımcılıktır.. sonuçta kanunlar varsa ve seçme seçilme hakkı tanınmışsa bu çoban olsun başbakan olsun aynıdır.. herkesi konumuna göre ayırsak ülke çoğunluğunun konuşma hakkı bile olmaz..
ama raincim bunu sizlerde biliyorsunuz,özellikle sen çok iyi bilirsin herkesin konuşma hakkı tabikide vardır,dağdaki çoban burda model olarak kullanılmış,yukarda yazdım melih gökçek oy almak için insanların duygularını kullandı,yardımlar yaptı,ekonomik seviyesi düşük yerlere,siyasi görüşleri kendilerine yakın kişilere!!
bizde zamanında çankaya da oturuyorduk,orasıda adı çankaya ama gecekondu semtide çoktur neden bu yardımları orda ki fakir kişiler göremedi,neden kendi siyasi görüşüne yakın olanlar ya da ekmek kavgasından siyasi kimliği yetişmemiş kimselerdi yardım edilenler?
bunun örneklerini biz çok gördük,aysun sadece yanlış anlaşıldı..
Allahtan Korkmayanlar Partisi bu insanlar yüzünden başa geldi malesef,kurunun yanında yaş olarak bizde yandık onlar yüzünden..
tanağarınca 30.06.2008, 16:07 Kimseyi küçümsemek hakkımız değil. Aysun Kayacı esmer veya kumral olsaydı aptal olmayacak mıydı yani? Onun nasıl çalıştığını sadece o işin içinde olan bilir.Benim dedem çiftçi yani bi bakıma dağda yaşıyo onun işinin ne kadar zor olduğunu biliyorum.Ama onun işinin zor olması Aysun Kayacı'nın işini kolay yapmaz.Siz bi gidip Aysun Kayacı'nın yerine çalışın ondan sonra konuşun lütfen. Görmediğin bilmediğin şeyi biliyormuş gibi anlatma.Benim Aysun Kayacı'yı korumak gibi bir niyetim yok ama bu davranışlar gerçekten de size yakışmıyor. Ayrıca nereden biliyorsunuz onun vücuduyla para kazandığını? Öyle olsa bile siz onun namus bekçileri misiniz?
adı üstünde sarışın aptal,ne dese yeridir.:D
:lol::lol:
Ben,orijinal (boyasız) sarışın olan eşimle her hangi bir konuda anlaşamadığım zaman, ona sarışın diyorum :biggrin:
Halbuki kendisi yüksek mimar...onun yapabildiyini ben yapamıyorum, benim yaptığımı O,yapamıyor....:lol::lol: ona senin bu yazıyı okuttum " Beni politikanıza alet etmeyin diyor...:thumbup:
ama raincim bunu sizlerde biliyorsunuz,özellikle sen çok iyi bilirsin herkesin konuşma hakkı tabikide vardır,dağdaki çoban burda model olarak kullanılmış,yukarda yazdım melih gökçek oy almak için insanların duygularını kullandı,yardımlar yaptı,ekonomik seviyesi düşük yerlere,siyasi görüşleri kendilerine yakın kişilere!!
bizde zamanında çankaya da oturuyorduk,orasıda adı çankaya ama gecekondu semtide çoktur neden bu yardımları orda ki fakir kişiler göremedi,neden kendi siyasi görüşüne yakın olanlar ya da ekmek kavgasından siyasi kimliği yetişmemiş kimselerdi yardım edilenler?
bunun örneklerini biz çok gördük,aysun sadece yanlış anlaşıldı..
Allahtan Korkmayanlar Partisi bu insanlar yüzünden başa geldi malesef,kurunun yanında yaş olarak bizde yandık onlar yüzünden..
[B]Kavga programın eski mankeni Aysun Kayacı'nın "Ben vergi veriyorum niye vergisini vermeyen, 'dağdaki çoban'la benim oyum eşit mesela. Niye? Hiç vergisini vermeyen biriyle niye benim oyum eşit. O benim kadar duyarlı benim kadar sorumluluk sahibi bir şekilde yaklaşıyor mu acaba?" sözleri üzerine çıktı.
bahsi geçen konu budur.. burda herkes oyların satıldığından gelir dağılımı eşitsizliğinden vs vs haberdar. ama olay ayrımcılık resmen. kendi aklınca kendini haklı görüp bir "gaf" yapmış bana göre . ve bazı arkadaşlarda aysun kayacı'nın ne kadar zor iş yapıp yapmadığını nerden biliyorsunuzda öyle yazıyorsunuz demiş. burda konu ne satılık oylar nede aysun kayacı!nın yaptığı iş veya zekası.. bahsi edilen mevzu. sınıf ayrımı. ve kimse, kimseyi yermiyor veya savunmuyor burda. kişilik , görüntü değil , aysun hanımın "gafı" ve yaptığı sınıf ayrımı saçmalığı tartışılıyor.
:lol::lol:
Ben,orijinal (boyasız) sarışın olan eşimle her hangi bir konuda anlaşamadığım zaman, ona sarışın diyorum :biggrin:
Halbuki kendisi yüksek mimar...onun yapabildiyini ben yapamıyorum, benim yaptığımı O,yapamıyor....:lol::lol: ona senin bu yazıyı okuttum " Beni politikanıza alet etmeyin diyor...:thumbup:
ben de oynadığı role istinaden söyledim özcan abi:smartass: sarışın yada esmerlik vs vs insan zekası belirlemez. bunu herkes bilir...
cem_sultan 30.06.2008, 18:02 Aysun Kayacı popülerliğini kaybettiği için bu yola başvurdu...Şimdi moda olay çıkararak gündemde kalmak heralde...Sözlere gelince ben onun kurduğu cümlelerde bir mantık kuramadım...Tamamen sallama olmuş cevaplarıda bir hayli öyle görünmekte...Göç olayına değinmişler diğer milyoner arkadaşlarıyla rahat rahat dolaşmasına engel oluyorlar herlalde...
zekadan yoksun sahısın verebilecegi cvp baska ne olabilrki:shifty:
karakız60 30.06.2008, 19:49 işte çevremizde böyle dengeziler çokkk
böyle kendini nimetten sayan insanlar keşke o çoban gibi şerefiyle onuruyla yaşayabilseler.
duygu_24 30.06.2008, 23:46 bencede eşit olmamalı...sen o çobanın tırnağı bile olamazsın çünkü... se kendini ne zannedion sen o çobana kurban ol :@ :@
[B]Kavga programın eski mankeni Aysun Kayacı'nın "Ben vergi veriyorum niye vergisini vermeyen, 'dağdaki çoban'la benim oyum eşit mesela. Niye? Hiç vergisini vermeyen biriyle niye benim oyum eşit. O benim kadar duyarlı benim kadar sorumluluk sahibi bir şekilde yaklaşıyor mu acaba?" sözleri üzerine çıktı.
bahsi geçen konu budur.. burda herkes oyların satıldığından gelir dağılımı eşitsizliğinden vs vs haberdar. ama olay ayrımcılık resmen. kendi aklınca kendini haklı görüp bir "gaf" bana yapmış bana göre . ve bazı arkadaşlarda aysun kayacı'nın ne kadar zor iş yapıp yapmadığını nerden biliyorsunuzda öyle yazıyorsunuz demiş. burda konu ne satılık oylar nede aysun kayacı!nın yaptığı iş veya zekası.. bahsi edilen mevzu. sınıf ayrımı. ve kimse, kimseyi yermiyor veya savunmuyor.. burda kişilik , görüntü değil , aysun hanımın "gafı" ve yaptığı sınıf ayrımı saçmalığı tartışılıyor.
bak ne demiş orda o benim kadar duyarlı benim kadar sorumluluk sahibi mi demiş?
köy yerleşimindeki insanları muhtarlar yönlendiriyor,alıyor etrafına halkı bak yeni parti açılıyor ona verin oyunuzu,adam dağda çobanlık yapıyor,bir hizmet beklemiyor ki,onun için hangi partiye oy verdiğinin bir önemi yok!!!
onun söylediği sınıf ayrımcılığı değildir,sadece kendini yanlış ifade etti..
|
|