Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Atatürk (!)

Beşiktaşli58
28.03.2008, 21:33
Arap gazetesinin yağcılığı

"Türkler onu yeni Atatürk olarak anacak"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin tam üyelik için müzakerelere başladığı Avrupa Birliği'nin tek alternatif olmadığını söyledi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Khaleej Times gazetesi, Abdullah Gül'le geçtiğimiz günlerde yaptığı röportajı yayınladı. Röportajda Türkiye'nin tarihve coğrafi bakımdan aynı anda hem Asya, Kafkas, Avrupa ve Ortadoğu ülkesi olduğunu ifade eden Gül, şunları söyledi:

"Türkiye, Avrupa Birliği ile üyelik müzakerelerine başladı. Fakat bu, AB'nin tek alternatif olduğu anlamına gelmez. Bir yandan Batı'yla stratejik ilişkilerimizi sürdürürken, diğer yandan da Körfez'deki Arap devletleri ve Asya ülkeleri de dâhil, tüm Müslüman ülkelerle çok yakın ilişkilere sahibiz."

"Avrupa Birliği'nin son genişleme safhasında çoğu insan Türkiye'nin de birliğe dahil edildiğini sanıyor" diyen Gül, Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi ve 70 milyon nüfusa sahip Türkiye'nin üyelik sürecinin uzamasının doğal karşılanması gerektiğini söyledi. Gül, üyelik başvuruları iki kez veto edilen İspanya ve İngiltere'yi örnek gösterdi. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Türkiye'yi AB'de görmek istemediği yönündeki bir soru üzerine Gül, "Bizim acelemiz yok. Politik söylemler zamanla değişir. Kesinlikle AB'ye tam üyelik yolundayız" dedi.

AB'ye üyelik yolunda Türkiye'nin önüne engel olarak konulan Kıbrıs sorunuyla ilgili soruya cevap veren Gül, Annan Planı'nın Rumlar tarafından reddedildiğini hatırlattı. Abdullah Gül, "Çoğunluk Rum tarafının çözüm istediğine inandığı için referandum sonucunda tüm dünya şok oldu. Adada farklı gerçeklikler var: iki din ve iki demokrasi. Bu farklılıklar dikkate alınarak bir çözüm bulunmalı." diye konuştu.

PROBLEMLER 'SOFT POWER'LA ÇÖZÜLMELİ

Röportajda, Abdullah Gül'ün Türkiye'nin geçici üyelik için başvurduğu BM Güvenlik Konseyi ile ilgili görüşlerine yer verildi. BM'nin Güvenlik Konseyi için yeni yaklaşımları gündeme getirmesi gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, dünya üzerindeki problemlere müdahale edilirken 'soft power' kavramının ve buna bağlı araçların kullanılmasını önerdi. Abdullah Gül, söz konusu kavramın tüm dünyada, hatta sorunları güç kullanarak çözdüğü ifade edilen ABD'de bile tartışıldığını belirtti. "Tüm taraflar olanlardan ders çıkartması gerektiğine inanıyoruz" diyen Gül, tek taraflı eylemler ya da askerseçeneklerden önce diğer alternatiflerin ele alınması gerektiğini söyledi.

İlk kez, uluslararası ilişkiler uzmanı Joseph Nye tarafından ortaya atılan 'soft power' kavramı, bir ülkenin diğerini 'havuç ya da sopa' yerine işbirliği imkanları sunarak ikna etmesi olarak tanımlanmıştı. Röportajda, dinler ve kültürlerarası farklılıkların körüklenmemesi gerektiğine dikkat çeken Gül, bunların giderilmesi çabaların desteklenmesini istedi. Gül, Türkiye ve İspanya'nın Medeniyetler İttifakı girişiminin birçok ülke tarafından memnuniyetle karşılandığını hatırlatarak, bu çabayı 'soft power' anlayışına örnek gösterdi.

TERÖRLE MÜCADELE

Terör örgütü PKK ile mücadeleye de değinen Abdullah Gül, "Dünya, bu terörü kınamıyor demiyorum, fakat bizimle yeterince işbirliği yapılmadığını söyleyebilirim" diye konuştu. Abdullah Gül, güvenlik ve ekonomi alanında ilişkileri geliştirdikleri Körfez ülkeleriyle serbest ticaret anlaşması imzalanması yönünde görüşmeleri de başlattıklarını ifade etti.

TÜRKLER ONU 'YENİ ATATÜRK' DİYE ANACAK

Röportajla birlikte Abdullah Gül hakkındaki görüşlerini de yazan muhabir Cemile Kadir, cumhurbaşkanının bir gün Yeni Atatürk olarak adlandırılabileceği yorumunu yaptı. Gazetede Gül için şu ifadeler kullanıldı: "Tatlı dilli, sözlerinin arkasında duran, İslami siyasetten gelen ama Türkiye'nin laik anayasasına bağlı" (Cihan)

Yeni Atatürkmüs! Sen Atamizin tirnagi kadar olamazsin, sen kimsin bre. Su yagciliga bakarmisiniz Allah askina..

Yeni Atatürkmüs.. Atatürk'ü ve Gül'ü ayni cümlede kullanmak bile Atatürk'e saygisizliktir. Ayip be ayip!

ehlibeyt
28.03.2008, 21:43
bak ite hele...sen atatürk posterinin yapıldığı kağıdın odunu bile olmazsın...

huseyin yanmaz
28.03.2008, 21:50
bak ite hele...sen atatürk posterinin yapıldığı kağıdın odunu bile olmazsın...

can ağzına sağlık nasıl bir cüretle bunu düşünürler anlamadım yakıştıracak başka şey bulamadılarda bu adamı buldular düşünmek bile istemem

gurdag
28.03.2008, 21:51
Katiliyorum Amma GÜlmekten:thumbup:

CrAzY_AnGeL
28.03.2008, 21:52
o adam benim atamın tırnagı bile olamaz be.....neyden bahesediyo bunlar....

huseyin yanmaz
28.03.2008, 21:54
o adam benim atamın tırnagı bile olamaz be.....neyden bahesediyo bunlar....

doğru söylersin can bende dedim anlatamadım

CrAzY_AnGeL
28.03.2008, 21:56
doğru söylersin can bende dedim anlatamadım

can onu söylerken beyin daarcıkları küçülmüştü sanırım geniş ve mantıklı düşünülmeden söylenmiş bir söz...

Beşiktaşli58
29.03.2008, 00:37
Gül'e ne deseniz haklisiniz. Bu dagdan inme sahistan cumhurbaskani olursa..

sewal_24
29.03.2008, 02:42
Kendini bi sıfata koyamadıklarından canı sıkılan bişeyler olma çabasına giriyor tayyip'i peygamber ilan ediyorlar abdlh gül'ü ATATAÜRK. Bunlar kendilerini ne sanıyorlar ATATÜRK'ün çizmesinin tozu olamazlar
Yarında tayyibin hanımı Hz ayşeyim der gülün hanımı bende Latife hanımım derse buna şaşırmamak lazım.

darkeye
29.03.2008, 04:08
salak salak etrafa sırıtan bir adamla benim ATAMI KIYASLAMAK MI???hiç sanmıyorum biraz ciddiyet olur adamın sıfatında hayır yok...duruşta bir asalet olmalı aynen şurada oldugu gibi

16262

toprak62
29.03.2008, 11:05
arkadaşlar bu insanlar atatürkün kurduğu cumhuriyeti , özgürlükleri kıskanıyor. bu yüzden böyle diyorlar. beyinsiz insanlar karaçarşafa biz bürünmüyoruz. Atatürkmüş lan o beyinsiz adam atatürkün ayak serçe parmagının tırnagı değil atatürkten damlayan bir damla ter bile olamaz o adam biri bişey sölemeden yapamıyor bile kaldı atatürk olacak siz beyinsiz ayaklı hayvanlar adam gibi haber yazın her şeyde hayvan olduğunuzu kanıtlamayın dünyaya...

EREN izm
29.03.2008, 12:07
O Kim Atatürk Kim !

İsyanateşi
29.03.2008, 12:21
evet canlar size katılıyorum böyle bir benzetme yapmakla kendilerini komik duruma düşürüyorlar o kim Atatürk olmak kim böyle bir benzetme yapabilmek için atamızın düşünce yapısını,yaptıklarını hiç duymamış tanımamış olmak lazım afedersiniz ama ben gülü ve yandaşlarını kapımdaki köpek yerine bile koymam...

eda_deniz
29.03.2008, 14:19
Bence onu Atamızla aynı cümlenin içinde bile sarf etmek saygısızlıktır.

SEVİLAY
29.03.2008, 14:25
ewet arkadaşlar ATATÜRK'ün kurduğu TÜRKİYE'yi satan, LAİKLİĞİ yok etmeye çalışan birini ATATÜRK'le aynı kefeye koymak çok aptalca ve bence çok büyük bir edepsizlik! adamlar resmen dalga geçiolar zaten günümüzde herşey çıkar uğruna diil mi?!...

özcan1
29.03.2008, 15:45
Sevgili Besiktas58 can.

Biz zaten kukla konumundaki Abdullah Gül`le Önder Atatürkü bir kefeye koymak kabullenemez.
Takdir edersen aslinda Arap gazetecinin (Khaleej Times gazetesi yazari)reportaji ve
uluslararası ilişkiler uzmanı Joseph Nye 'soft power' kavramı türkiyenin altindan cikamiyacagi bataklik icinde oldugunun göstergesidir.

Bana gelen 27.03`08 tarihli bir Emaili sizinle paylasayim müsaade edrseniz.

Mihrac Ural

27 Mart 2008
Degerli Dost.
Kimse bizi aldatmasın, Ergenekon, Kızıl Elma, Turan diye dikkatlerinizi dağıtmasın. Denklemin unsurları da çözümü de farklı yerde. Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Deniz Arıboğan'ın iddiaları bunları anlamak için iyi birer veri olabilirler. Baba Mahir Kaynaklı, ekstrem yönlerine rağmen, söylediklerini algılamak mevcut durum tahlilleri için olumludur. Rektörün bir durum belirlemesi olan sözleri, milliyetçi refleksleriyle dile getirdiği çözüm önerileri ve isteklerini bir kenara bırakacak olursak, işlenmeye değer başlıkları ihtiva ettiği görülecektir.

Rektörün belirlemeleri şunlar;

1. Türkiye`de, bir devleti oluşturan bütün bacakların tümünün kırıldığının görüldüğünü, yargı sisteminin iflas etmiş durumda

2. Yasama, yürütme ve yargının en önemli bacaklarından bir tanesi olan yargının şuan şaibe altında siyasallaştırılmış durumda

3. Hem yasama hem yürütmede kriz vardır. Devletin hukuk sistemi iflas ettiğinde, devletin meclisi, hükümeti iflas ettiğinde ordusunun ne vaziyette olduğuna bakmak gerekir. Devletin ordusu üzerindeki şaibelerde hem bu Ergenekon davası hem de Kuzey Irak operasyonu sonrası yapılan spekülasyonlarla oldukça zedelenmiştir. Orduyu kıpırdayamaz hale getirmiş durumda… Devletin en güçlü kurumlarından bir tanesi Ordu`nun üzerinden siyaset yapılması kabul edilemez bir şeydir.

4. Artı bu ülkenin en önemli yapıştırıcılarından biri olan Müslümanlık denilen konu tamamen irtica veya şeriatla örtüştürülmüş durumdadır. Kısaca bu devleti, bu toplumu bir arada tutan bütün bacakların üzerine çok direk bir saldırı var şu anda ve devlet çökmek üzere... Türkiye`de çok ciddi bir uluslararası operasyon var.

5. Böyle bir çöküşten ya kaos ya askeri darbenin ortaya çıkması beklenir. Her iki durumda da ortaya çıkacak görüntü çok nettir. Türkiye `de askeri bir yönetim gelirse, istikrarlı ya da çok demokratik bir yönetim sağlasalar bile uluslar arası kamuoyu nezdinde bunun bir askeri yönetim olacağıdır ve bir Kürt devletinin kurulmasını anormal şekilde kolaylaştıracaktır

6. Sistemin böyle gitmesi ve devletin kendi içinde çatışmaya devam etmesi halinde iki yıl sürmez bir Kürt devletinin ortaya çıkacağını

7. Olası bir ekonomik krizi durdurabilecek Türkiye`nin güçlü bir alt yapısı olmadığını da açıklayan Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan , ekonomik krizle birlikte Güneydoğu `da çok şiddetli tepkiler ortaya çıkabileceğine

8. “Hiçbir siyasi partinin Türkiye `de İslami sahiplenmeye hakkı yoktur. Çok tehlikeli bir gidiş olduğunu düşünüyorum ve konunun tamamen Kürt sorununa bağlanacağını ve Kuzey Irak`tan Nevruz hadiseleri ile şiddetli bir dalga geleceğini düşünüyorum. Türkiye `nin karşısına dev gibi bir sorun çıkacak. Uluslar arası kanallarda Türkiye `ye müdahale edilebilir. Birleşmiş Milletler kanalı ile gelip oraya bir kanal çizerler ve “senin askerin oraya gidemez” der. Masaya oturmazsak zaten birileri kendi masalarını kurmuş durumdalar.dedi

geygel60
29.03.2008, 15:53
Acaba bizim içinmi Atatürk yoksa arap dünyası içinmi olsa olsa arap dünyası için Atatürk olur.Yobazlar için gericiler için Laik cumhuriyeti savunmayanlar için atatürk olur.Bizim Atatürk'ümüzün yanından bile geçemez geçse soluğu istiklal mahkesinde alırdı.

yuksel63
29.03.2008, 23:10
Türk milleti atatürk e o soy ismi verirken yurdunu kurtardığı için verdi yurdunu abd ye ve ab peşkeh çektiği için değil bilmem anlatabildimmi