Orijinalini görmek için tıklayınız : Erzurum / Aşkale
denizkocak 30.01.2006, 01:38 selam dostlar aşkale alevi köyleri hakkında bilgi vereyim istedim altıntaş.özler.kurtmahmut.dallı.sazlı.bozburun.gün eyçam.gürkaynak.taşlıçayır.çatalbayır (benimköyüm).ocaklı.sarıbaba.gümüşören.hacıhamza.k ük ürtlü.abdalcık.pırnakapan aşkale de 68 köyden yarısı alevidir şimdilik bunları buldum.. hepinize sevgiler
BİLGİN GÜDA 07.07.2006, 23:31 Selam Ben Ardahan Ramal Burmadere KÖylÜyÜm TÜm Canlara Selam
teşekkürler bilgilerin için, bir çok ünlü sanatçı'nın aşkaleli olduğunu biliyordum. Epeyde fazla alevi köyü varmış
pdr_alevi 04.10.2006, 00:47 erzurum da 4sene kaldım ama hiç alevi köyü duymadım
hatta alevinin a'sı bile geçmedi benim olduğum ortamlarda:)
murat222 04.10.2006, 21:15 erzurumda çok sayıda alevi köyü var.bilmemen ilginç
pdr_alevi 08.10.2006, 20:25 belki de şöyle bir yanlış önyargıdan kaynaklanabilir:
erzurum tutucu bir yer olduğu yer olduğu için böylee ir ihtimalin olmadığını düşünemedim yada düşünmek istemedim...
ama benim içn gerçekten enteresan bir bilgi olduuu
sayın deniz koçak
verdiğiniz bilgileri tam olarak araştırarak yayınlamanızı diliyorum çünkü ben aşkale altıntaşlıyım ve alevi değilim bizim köyümüzde bulunan alevilerde hem azınlık durumundaydı hemde o köyün yerlisi değil sonradan gelmişlerdir.ARTIK LÜTFEN BİR KONUYU ARAŞTIRIRKEN DOĞRU KAYNAKLARDAN YARARLANIN...
selam dostlar aşkale alevi köyleri hakkında bilgi vereyim istedim altıntaş.özler.kurtmahmut.dallı.sazlı.bozburun.gün eyçam.gürkaynak.taşlıçayır.çatalbayır (benimköyüm).ocaklı.sarıbaba.gümüşören.hacıhamza.k ük ürtlü.abdalcık.pırnakapan aşkale de 68 köyden yarısı alevidir şimdilik bunları buldum.. hepinize sevgiler
Ülkede hızlı bi canlamnya yaşıyo şu aralar.
Su Tv de Cem Radyoda vs köylülerin sorunları aktiviteleri şu sıralar gündemde.
www.askale.biz resmi sitesindende bu bilgilere ulaşabilirsiniz.Yapılacak etkinlikler sitee yayınlanacaktır.İsteyen sitedeki iletişm bölümünden isteyen burdan bana mesaj ile katılmak istedikleri etkinlikleri bildirebilirler.
bütün aşkaleli arkadaşları sitemize bekliyoruz.
www.taslicayirkoyu.com
caner TOP 01.05.2007, 13:38 sevgili aşkaleliler bu siteleri daha canlı tutup arkadaşlıkları daha geliştirmek istiyorum ben herzaman hazırım ...
caner TOP 01.05.2007, 13:42 ayrıca sevgili reis arkadaşım bir hatadan söz etmiş altıntaş köyüyle ilgili olarak lütfen arkadaşlar unutmayalımki hatasız kul yok denzi koçak arkadaşımızda böyle bir yanılgıya düşmüş inanıyorumki oda istemeyerek yapmıştır alevi sayısını arttırmak gibi bir niyeti oldugunu sanmıyorum lütfen biraz daha iyimser olalım herkese sevgiler..
ayrıca sevgili reis arkadaşım bir hatadan söz etmiş altıntaş köyüyle ilgili olarak lütfen arkadaşlar unutmayalımki hatasız kul yok denzi koçak arkadaşımızda böyle bir yanılgıya düşmüş inanıyorumki oda istemeyerek yapmıştır alevi sayısını arttırmak gibi bir niyeti oldugunu sanmıyorum lütfen biraz daha iyimser olalım herkese sevgiler..
ben temelinde alevi sünni köyü konularına karşı olduğum için bu konuya değinmek istedim yoksa deniz arkadaşıımza olan bi tepkim değil ama bu insanların alevi sünni olarak ayrılmasına artık dur demeliyiz diye düşünüyorum tüm arkadaşalara sevgiler...
Anatolianman 28.05.2007, 19:22 Aşkale neden,
Esmer ve beyaz yüzünle döndün dağlardan
Başkalarına sürgün oldun,
Bize gurbet
Kar vakti tarlaları kımıldatan soluğun
Güneşe yakın ama kutuplar kadar soğuk
İnsanı az toprağı bol memleketim
Doğupta görmediğim
Sevipte bilmediğim.
Bir deneme........
sayın deniz koçak
verdiğiniz bilgileri tam olarak araştırarak yayınlamanızı diliyorum çünkü ben aşkale altıntaşlıyım ve alevi değilim bizim köyümüzde bulunan alevilerde hem azınlık durumundaydı hemde o köyün yerlisi değil sonradan gelmişlerdir.ARTIK LÜTFEN BİR KONUYU ARAŞTIRIRKEN DOĞRU KAYNAKLARDAN YARARLANIN...
merhaba Kürşat bey bende bir altıntaşlı vede alevi biri olarak diyorum ki siz yanlış biliyorsunuz.Zamanında hiçte azınlık değilmişiz ama şu anda evet hepimiz büyük şehirlerde yaşıyoruz, yeniden yapılanmayla köyümüze evlerimizi yapmak için çalışmaları sürdürüyoruz.Hatta köyde akrabalarınız varsa köy okulununda tadilatının yapılarak ilk adımını atıldığından haberleri vardır sorabilirsiniz
Birde alevilerin sonradan geldiğini söylüyorsunuz ya evet ama 1 asırlık bir olay bu yani önce sunniler vede devamında aleviler gelmiş ama dediğim gibi 1 asırlık bir olay sanırım babam 74 yaşında düşünün dedemdende önce yerleşmişler.
Önemli olan insanca bir arada yaşamak, sizin uslubunuzda set bir ifade hissettiğim için vede yanlış bilgi verdiğiniz için bu foruma üye oldum.
gonuliscisi 21.01.2008, 22:18 Ellerine sağlık dostum.müthiş güzel bir deneme.
|