Amedli
31.03.2008, 19:07
Sanal ortamda ihbarciligin yaygin olduguna inaniyormusunuz? izleniminiz var mi?
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Sanal-ihbar Amedli 31.03.2008, 19:07 Sanal ortamda ihbarciligin yaygin olduguna inaniyormusunuz? izleniminiz var mi? Serhatlı 31.03.2008, 19:25 Tam olarak görmesemde kıdemli bir arkadaşımız bunu yapmış tabi benim arkadaşım değil o ayrı yapsada kişi yazdığını bildikten sonra kolay kolay bişey çıkmaz ..Sanal bir ortamda olduğumuz için suçüstü birşey olmadıkçada bişey olacağını sanmam çünkü sanalda şifre çalma yoluyla kırmayla istediğiniz kişiye istediğiniz çamuru atarsınız diye düşünuyorum genede Evet nede olsa polis devletınde yaşıyoruz kreşmir 31.03.2008, 19:34 gerçek hayatta bişey olamayan ses çıkaramayan kimi zihniyetler için bir umut kapısı oluyor bu sanal ihbar anlayışı..... kendilerini bir nevi güçlü hissetmenin ve bari konuşamıyoruz konuşanları susturalımının bir yansıması bu durum...... sanal ihbar diye var yada yok onu bilemeyecem ama ben kendi şahsıma yolları açık....tutanakları bol olsun diyorum....... tabi burdan kastım 301 i esas alanlara özellikle...... ihbarcılık tutan bir meslektir.....son dönemlerde hrant dink cinayetinde aslında faillerin birer ihbarcı olduklarıda ortaya çıkmıştır.....derin devlet ihbarcısına iş yaptırıyormuşta haberimiz yokmuş....... sonuç olarak sanal ihbar bir avunma yöntemidir.....düzeyin ve seviyenin korunmaya çalışıldığı yerlerde bahsedilmesi ise başlı başına üstünlük kurma hevesidir..... Şirin Baba 31.03.2008, 20:03 Burada yani bu forumlarda düşünceler yazılır.Bu gibi değerli forumlarda bilgiler yarışır. Paylaşımdır olabildiğince güzel-değerli ve diğer sitelerin ötesinde önemli dostlukların ortaya çıktığı bu sitelerde suç sayılabilecek ; yalan yoktur, talan yoktur, tecavüz yoktur, hırsızlık yoktur, cinayet yoktur. O zaman bu neyin gammazlığıdır,ben bulamadım bulan varsa anlatsın banada ya.Teknoloji çok kullanamam ama severim.Pc'nin başından ayrılmaz oldum bu foruma girmeye başladıktan sonra.Her yattığımda çok rahat uyuyorum,suçluluk psikolojisinden kabuslar hiç görmüyorum mesela...Suçlu gördüğün bir insan,yukarıdakilerden birini işlediyse hiç durma ihbar et.Söyleyin bizde ihbar edelim.Suç cezasız kalmasın. Düşünen insana suç değil,yanlışsa düşüncesi düzeltme şansı vermek yaraşır.Diyorumya hep,doğru olan hep ben olayım değil,doğru olan hepimizin doğrusu olsun.. Dediğim gibi,burda düşünceye suç ibaresini koysak bile burda insanlık düşünülüyor.Bunu suç diye ihbar edenin aklına şaşarım... Burdaki insanlar biz yaptırım gücü taşımıyoruz ki...Biz nasıl suç işlemiş sayılırız.Aşırı uç fikirli insanlarımız tabii hep oldu ve hepte olacaktır... Ama düşünceye suç diyen benim forumumdan birisi olmamalı. saygılar iyi forumlar vaaz 31.03.2008, 20:22 yeniyim arkadaşımın tavsiyesi üzerine üye oldum arkadaşım mhrs bu duruma karşı çıktığı için şu an aramızda yok. SANALDA İHBAR VARMIDIR? evet var. PEKİ AÇIK AÇIK YAPILIRMI? malesef forumda açık açık yapılıyor. mhrs arkadaşım gündeme getirmişti alişero ile birlikte. ZARARLARI NE OLUR? zararları forumda bir üye(chatlakalper) geçen gün gündeme getirilen topikte okudum mahkemelerde suç duyurusunda bulunmuş öyle olabilir. Özgür insan24 31.03.2008, 20:35 vaaz nickli arkadaş diyorsunki ihbarcılık varmı yokmu valla onu tam bilemem ama yalnız bazı arkadaşlar bazı seninde ismini kullandığın şahıs hakkında baya açıklayıcı bir açık belgeler sunmuşlardı.kimselerde aksini ispat edememişti... düşünüyorumda bı "kral çıplak"taki duruma benzeyor demektende insan kendini alamıyor.her şey ortadadır zaten.geçen haftaki topikte neyin ne olduğu çok güzel görünüyordu(tabi görmek isteyen gördü).o yüzden yarası olan gocunsun.korkusu olanlar korksun. ne diyelim...umarım tıpki tayyipin dediği gibi herşey yolunda durmak yola devam mı? demek daha doğru olur onunda cevabı bence çok zor o yüzden şimdilik veremiyorum ne yazık ki... Alevimen 31.03.2008, 20:52 Lafı aleviforuma getirmek istiyorsanız adam gibi başlık atın, öyle var mıdır yok mudur bilmem nedir dolaylı yerden gelmeye gerek yok. Zaten sizin hukukdan birazcık daha olsa bilginiz olsa bir şikayette önce kimin başına iş çıkacağını tahmin edebilirdiniz. Forumun tescilli yani resmi sahibi kim? Bilmem ne 'alişero' nickli kişinin peşine mi düşülür, bunu hangi delille hangi kaynakla yapılabilir? Birşey bilmiyorsanız yazmayın, yazmayın ki oturup gülmeyeyim boşuna topikleri kapatmayayım. Adım adım nasıl ihbar edilir ve ihbarın birsonraki adımları nedir güzelce bilgili şekilde anlat ondan sonra aleviforum diye başlayıp mesaj yazın. Bu konu böylece burda kapanmıştır. |