Orijinalini görmek için tıklayınız : Son yillarda Köyünüzde Ne Gelisme Var?

leyla can
30.01.2006, 12:14
köylerimizden,sehir hayatina akis yüzünden hep göclere sebeb olunmustur,simdiki zamanlarda ise bu akisin tersi yönde oldugunu görüyorum en azindan bizim köyümüzde,orayi gelistirip,yeni yapilar yapilip kis ayi disinda bütün yil köylerde geciriliyor..bizim köyde sünni kesim hic yok ..Bizim köye bir CEM evi bir Misafirhane,birde Ufak mork yapildi,ben bunlarla ,gelismelerle gurur duyuyorum,Ben Kirikkalenin KOCUBABA köyündenim,kocu baba bir ermis kisi türbesi bizim köyde ziyaret ediliyor,tokus adi altinda birde ziyaret yerimiz vardir,HACI BEKTASA gidenlerin cogu gelir önce buralari ziyaret ederler sonra giderler,köyümü kasaba haline getirdiler ,insallah her alevi köyü böyle gelise bilir...birde hastane arabasi gerekiyor onuda yapmaya calisiyorlar hayirlisi bakalim..ya sizin köyde ne gelismeler var yada ne yapilmali dersiniz?

olimposkrali
12.02.2006, 22:02
sonyıllarda ne gelısme var
koyumuuzn bır dagında demır madenı cıkarılıyor ıkı sırket calısıyor koyden 4 5 genc bahar yaz sonbahar sezonları calısıyor
koyumuze 6 7 yıl once cem evı yapıldı sımdı kullanıma hazır ıkı kısılık morg var tek eksıgı mutfagının ınsaatının bıtmemesı
evlerımıze kadar ıcme suyu baglandı
yakın zaman da da kanalızasyon sebekesı baglanacok

:yamukgul: :yamukgul: :yamukgul: :yamukgul: :yamukgul:

Yakapınarlı
13.02.2006, 18:37
bence güzel bir konuya değinmişsin tam benlik yani:)
biliyorsunuz artık çoğunuz köyümü tanımışınızdır bir arkadaş demişti forumda en çok tanıdığım senin köy:)köyüme çok değer veriyorum ve sahip çıkmaya çalışıyorum o nedenle böyle.
son zamanlarda yani son 2 seneye bakıyorum köyde o kadar gelişmeler varki çok mutlu oluyorum.
en başta artık bir cemevimiz var bu olağanüstü bir gelişme bizim köye göre.daha öncede bahsetmiştim köye cami yaptırılacaktı bilerde karşı çıktık nasıl olurdu bir alevi köyünde cenevi olmasın cami olsun.yook yaaa öle kolay değil.mücadelemiz boşa çıkmadı zaten ve cemevini yaptırdık hemde cami için gelen ödenekle:)
ayrıca bir dernek kurduk köye ykapınar köyü kültür dayanışma ve yardımlaşma derneği.bu dernekteki amaç kültürümüzü gençlerimize bilmeyenlere empoze etmek ve bu tarz faaaliyetlerde bulunmak.ayrıca yardıma ihtiyacı olan okul masraflarını karşılayamayacak kadar maddi durumu kötü olanlara maddi destek sağlamak ve bunuda şuan itibariyla başarıyoruz yani kendi yağımızda kavruluyoruz.
mesela dün aşure günü oldu köyde bir birlik beraberlik ama ben gidemedim:(
bu tarz faaliyetlerişte.
yollarda probelem vardı dernek olarak ona el attık şimdi alt yaı sorunu kalmadı yollarımızda çok güzel oldu.

yani gelişme çoookk..
buda beni çookk mutlu ediyor...:)

Mercane
13.02.2006, 19:36
Bizim köy eskiden bir köy idi, simdi kasaba oldu. ilk okul ve lisemiz var, diger yan köylerden de ögrenci geliyor, bol bol kahvelerimiz var, tabi buna gelisme denilebilirse. Her pazar günü bir pazar geliyor. 3tane bakallimiz var. Sonra güzel bir park yaptirildi, aksamlari parkta gençler veya yaslilar okey oynayip sohbet ediyorlar. Yollarimiz düzeltildi. çöp tenekelerimiz var, belediye yerlestirdi. Su elektrik veya gaz baglatilari felan hepsi var. Yani kisacasi baya bir gelismis bir kasaba. Ama biz Bahadinlilar agiz aliskanligi yine de köy deriz.

Ama yan köylerin yollari daha düzgün degil, sonra her eve su felanda gelmiyor. Yozgatin cok alevi köyleri halen zor yasam sartlari altinda.

serin
13.02.2006, 19:46
valla
bizim köyde hiç bi değişiklik yok
ben kendimi bildim bileli bir cemevi yapacaklar
hala yapacaklar :bitmisbu:

olimposkrali
13.02.2006, 20:18
mercan senın koyun(kasaba) tam olarak nerde

haydoglulu
20.02.2006, 22:34
ne guzel bazi koylerde gerı donus baslamıs baziları buyumekte benım koyumse yok olmakta 11hane kaldi zaten bununda 9'u yaslı nufusa sahıp. 20kişi ancak var. yaslılarda ölunce buyuk ihtimal kimse kalmayacak. geri donme planları yapanlar tabıkı var ama buda en erken 10yıldan once olmaz sanırım

zeynel_can
24.03.2006, 17:47
selam o sorum bizim köyde de devam ediyor halen yapılmadı 10 yıldan fazla oldu

eyhayat
25.03.2006, 19:17
Köyümüz ilçenin en büyük köyü 350-400 hanelik bir köy Uluslararası yol güzergahında olan Y.Gündeş Köyün de son yıllarda modern yapılaşma hızla devam etmekte olup elektrik,telefon ve su gibi hizmetlerin verildiği,yollarının her yıl elden geçirildiği,4 cenazelik morg ve aşeevi inşaaının devam ettiği .En önemli gelişme ise Her yıl 15 Haziran- 15 Temmuz tarihleri arası oluşan ATATÜRK'ün SİLÜETİ seyir alanı bu köyde olduğundan gelen yerli ve yabancı turistler köyün tanıtımına ve ekonomisine katkı sağlamakta
Ayrıca Merkezi İstanbul B.Çekmece -Esenyurt'ta olan bir köy derneğimiz var.

leyla can
26.03.2006, 19:00
Köyümüz ilçenin en büyük köyü 350-400 hanelik bir köy Uluslararası yol güzergahında olan Y.Gündeş Köyün de son yıllarda modern yapılaşma hızla devam etmekte olup elektrik,telefon ve su gibi hizmetlerin verildiği,yollarının her yıl elden geçirildiği,4 cenazelik morg ve aşeevi inşaaının devam ettiği .En önemli gelişme ise Her yıl 15 Haziran- 15 Temmuz tarihleri arası oluşan ATATÜRK'ün SİLÜETİ seyir alanı bu köyde olduğundan gelen yerli ve yabancı turistler köyün tanıtımına ve ekonomisine katkı sağlamakta

sevgili can ne kadar güzel gelismeler varmis köyünde,ama köyünün hangi ilde oldugunu bilmiyorum aydinlatirmisin,dostca kal...

Hüseyin69
26.03.2006, 19:04
benim köyde herhangi bir gelisme ile ilgili bir haber gelmedi
ama aldigim son duyumlara göre istanbulda bir dernek acmislar
kismet olursa bir gün ama bir gün mutlaka
tivnige (ortaköy) gidecem

eyhayat
26.03.2006, 19:22
sevgili can ne kadar güzel gelismeler varmis köyünde,ama köyünün hangi ilde oldugunu bilmiyorum aydinlatirmisin,dostca kal...
Ardahan ili Damal ilçesinin bir köyü Yukarı Gündeş Köyü Köyümüze Atatürk'ün hatırına (Atatürk'ün Silüeti gölge olarak dağa yansımakta) Hizmet almakta.Beğenin içi teşekkür ederim can

leyla can
26.03.2006, 19:24
Ardahan ili Damal ilçesinin bir köyü Yukarı Gündeş Köyü Köyümüze Atatürk'ün hatırına (Atatürk'ün Silüeti gölge olarak dağa yansımakta) Hizmet almakta.Beğenin içi teşekkür ederim can

aciklaman icin tsk.ederim...HakTeäla yaninda olsun...