Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye yeniden sandık başına gidiyor!

özcan1
02.04.2008, 00:20
Türkiye yeniden sandık başına gidiyor! AK Parti Haziran ayında referanduma hazırlanıyor.

Anayasa Mahkemesi'nin AKP hakkında kapatma davasının iddianamesini kabul etmesinin ardından AKP yönetimi, parti kapatmayı zorlaştıran Anayasa değişikliği çalışmalarına hız verdi. Başbakan Erdoğan da bugünkü grup toplantısının çıkışında çalışmaların devam ettiğini doğruladı.

'Mini paket tartismaşi
Siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştıracak teklifin içeriği de bugün öğlen saatlerinde başlayan MYK toplantısında netleştirilecek. Erdoğan'ın talimatından sonra teklifin bu hafta TBMM Başkanlığı'na sunulması bekleniyor. Toplantıda, Anayasa değişikliğinin mini paket mi yoksa demokratikleşme paketi şeklinde mi olacağına karar verilecek.

Mini pakette, Anayasa'nın 68 ve 69. maddelerinde değişiklik öngörülüyor. Siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştıracak teklifte, 5 yıl siyaset yasağı kaldırılıyor ve kapatma davası için TBMM'den izin alınması şartı getiriliyor. Odak tanımı değiştirilirken, siyasi partilerin kapatılmasında 'terör ve şiddete destek'şartı aranıyor. Ayrıca, parti üyelerinin suç işlediğinin mahkeme kararıyla kesinleşmesi öngörülüyor.

Teklifin en önemli maddesi ise 'geçici madde' olarak yer alıyor. Anayasa Mahkemesi'nde açılan kapatma davasını düşürecek geçici maddenin, “Değişiklik yürürlüğe girdiği tarihte, mahkemede görülmekte olan kapatma davaları düşer” şeklinde olması planlanıyor.

MHP Destek vermiyor
MHP bu teklife karşı çıktığı için AKP, bu teklifi tek başına yasalaştırmak zorunda kalacak. Çünkü MHP, parti kapatma mevzuatındaki revizyona sadace kişilerin cezalandırılması şartıyla destek veriyor.

AKP, Anayasa değişikliğini tek başına çıkartınca referandum yolu açılacak. Çünkü teklif, 330-367 aralığında kabul edilirse Anayasa'ya göre halk oyuna sunulması gerekiyor.

Haziranda refarandum
AKP, Haziran ayında referanduma gidilmesini planlıyor. Bunun için Nisan ayının ortasına kadar Anayasa değişikliği yapılacak ve referandum süresi yeniden belirlenecek. Mevcut yasada 120 gün olan referandum süresi 45 güne düşürülecek.

Anayasa Mahkemesi'nin iddianameyi oybirliği ile Gül hakkındaki kararı ise 7'ye 4 kabul etmesi AKP'de yeni bir tartışma başlattı. Anayasa Mahkemesi'nin çalışma yöntemini belirleyen Anayasa'nın 149. maddesi değiştirilecek ve kararın oybirliği ile alınması sağlanacak.
Kaynak; Haber3

Dünyanin hic bir yerinde ülkesini altini üstüne getiren böyle bir parti yoktur.Bunlar neden korkuyor suclari yoksa,,...demekki girtlaga kadar batmislar,sisteme saldirmislar devlete ve hukuka saldiriyorlar ülkeyi sattilar,insan bunlarin yüzünden türklügünden utanir hale geldi.

Not hiristiyan külübü hukukumuzu hic yerine koyuyor ve alay ediyorlar,nerde cumhurbaskani,nerde basbakan,nerde vekiller. kömür, makarna, yag parasi hesabiyla mesgullar,...

ILkeR_06
02.04.2008, 00:35
Ya resmen çocuk oyuncağı oldu bu seçim işleri:) Adamlar alay ediyor sanki vatandaşlarla:)

ilkay123
05.04.2008, 23:54
siyaset sah mat gibidir...Tayyip ve ekibi derslerine iyi calisiaorlar her halde...dikkat...oyuna gelmeyelim...

CaNCa
06.04.2008, 00:01
Halk akp'nin noteri gibi birşey oldu artık. Nasılsa biz bu milletin önüne ne sunsak onaylayacaklar gibilerinden kendilerinden o kadar eminlerki, memleketin anasını ağlatacak ümmetçilerin sisteme giriş kapısını sonuna kadar açacak her türlü anayasal değişiklik için halkı kullanacaklar.

birbasinadag
06.04.2008, 09:00
Özcan 1 arkadaşımın kırmızı çizgilerle yazdıklarının tümüne katılıyorum.

Bir parti hakkında kapatma davası açılmışken bu parti yasal çalışmalar yapmalımıdır, yapması nomal midir.? Yaptıkları zaten türkiyeyi yıkmak ve rejimi değiştirmek üzerine. Dava bu yüzden açılmış. Bu durumda yeniden yapacakları, yıktıklarını yapmak üzerine olur mu?

Bunlar o kadar ileri gittiler ki, artık ne yaptıklarını da göremiyorlar. Kendilerini kurtarmak için yasa çıkarmaları Anayasa değişikliği yapmaları, Anayasaya aykırıdır.

Ayrıca seçime bu hükümetle gidilemez. daha önce gidildiğinde gördük. Bilinen CHP ve MHP nin oylarının çalınarak AKP oylarıan eklenmesi oldu.

Baykal ve Bahçelinin oyların çalınması meselesinin üzerine gitmemelerinin anlamı ne?

Türkiye bir haftadır ULUSALCILARIN terörist ilan edilmelerini konuşuyor. Ulusalcı olmak suçmu sizce de.

ebu turab
06.04.2008, 11:07
Halk bu konuda bilinçlendirilmeli ki ona göre oylarını kullansınlar.

Bu zaten beklenen bir şeydi, şaşırtmadı. AKP yanlısı medya da "demokrasi" bayrağıyla yine propagandasını yapacaktır. Her ne olursa olsun AKP'yi savunan, çekirdek AKP'liler de hiç düşünmeden kabul ederler bunu...

Ama geriye kalanların böyle oyunlara gelmemesi lazım. Herkes bilmeli ki bu artık AKP-CHP-MHP üçgeni değil, Erdoğan-Baykal-Bahçeli atışması değil.

Bu artık AKP'liler ve onun karşısındakilerin maçıdır. Kaybeden hapı yutar, bu kadar basit.

huseyin yanmaz
06.04.2008, 11:14
bir pazarımız var bunuda sandık başında harcıyacağız herhalde bu seçim işleri alay ediyor sanki vatandaşlarla zaten bir netice alacağımıza inanmıyorum ben türkiyeye iyi ve sağlıklı işler yapacak insan haklarına saygılı olan iyi bir parti gelir umarım hayırlı olan gelir

pazarcıklı
06.04.2008, 11:44
...bütün ifadelerinde halkı öne sürmekten kaçınmıyorlar, işin garibi takım tutar gibi destekleyen insanlar var arkalarında...mantıklı olup olmadığına bakmadan gözü kapalı oylarını vermekten çekinmiyorlar...İşte istenilen yönetim şekli ve halk...gözleri kapalı, bilinçsiz, tartışmadan, araştırmadan oy veren bir toplum ise çok açık istekleri...ne kadar sağlıklı bu ortamda refarandum, tartışılır:confused1...gidişaat endişe verici:confused1...Saygılar...

EREN izm
06.04.2008, 11:56
Arkadaşlar sizce bu olayda bir oyun olabilirmi ?? ben şahsen öyle düşünüyorum.

Yani adamın heryerde kolları var. bence kapatılıp yeni bir partilemi cıkacak. Dikkatlı olmak

lazım. O Bir Tayyip

kerkınç
06.04.2008, 12:15
ya okadar saçma olduki bu seçimler resmen çocuktan farkaları kalmadı ve başımızdakilerde resmen evcilik oyunu oynuyorlar.