Orijinalini görmek için tıklayınız : Pepsi'ye türban cezası

@DuYGu@
03.04.2008, 09:38
Düzenlediği kampanyada türbanlı fotoğrafları kabul etmeyen firma ceza ödeyecek.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na bağlı Reklam Kurulu, reklam kampanyasında türbanlı fotoğrafları kabul etmeyen Pepsi Cola'ya, 60 bin YTL idari para ve reklamı durdurma cezası verdi.

Kurul'un 11 Mart'ta yaptığı toplantıda alınan kararlara ilişkin duyurusunda, Pepsi Cola Servis ve Dağıtım Ltd. Şti'ye ait www.duygularinigoster.com adlı internet sitesinde tanıtımı yapılan "Duygularını Göster'' adlı kampanyaya ilişkin katılım koşulları arasında "türbanlı fotoğrafların site moderasyonu tarafından onaylanmayacağı'' yönünde ifadelerin kullanıldığı belirtildi.

'AYRIMCILIK'

Yapılan değerlendirmede, bu ifadelerin "kişilik haklarını zedeleyici ve ayrımcılığı destekleyici nitelikte olduğu'' gerekçeleriyle Ticari Reklam ve İlanlara İlişkin İlkeler ve Uygulama Esaslarına Dair Yönetmelik'e uygun olmadığı kaydedildi.

Firmaya, Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun da dikkate alınarak, ulusal düzeyde 60 bin YTL idari para ve anılan reklamları durdurma cezaları verilmesine karar verildi.

Migros Türk TAŞ'nin, belirli tarihler arasında yaptığı "bir şarap alana ikincisi yüzde 50 indirimli'' reklam uygulaması da "alkollü içki kullanımını teşvik edici ve özendirici nitelikte'' ve "Tütün Mamulleri, Alkol ve Alkollü İçkilerin Toptan ve Perakende Satışı ile Satış Belgelerine İlişkin Yönetmelik" e aykırı bulundu. Firmanın reklamları durdurulurken, ayrıca 59 bin 192 YTL idari para cezası uygulandı.

Cumhuriyet

Pepsi'yi tebrik ediyorum..
duruşlarındaki sağlamlığı koruyarak ılımlı islamcıların "dayatmalarına"gelmemişler..

aydıner32
03.04.2008, 09:44
aslında hayatın her alanında bizde varız demeye getiriyorlar.buda bence çok tehlikeli.

yasemin38
03.04.2008, 10:33
aslında hayatın her alanında bizde varız demeye getiriyorlar.buda bence çok tehlikeli.

çok doğru

AnGeNehM
03.04.2008, 13:44
Youtube 301 e takılmaktan bıkmadı artık pepsiyede ılımlı islam cezaları kesilmeye başlandı :) bir dünya markası olan pepsidende bu iyi karardan başka birşey beklenmezdi zaten kendilerini tebrik ediyorum.Pepsiye zaten bi sempatim vardı pepsi kullanırım.Yedigünyıldızları bitsin pepsiye tam gaz devam edeceğim :) Bu arada bir pepsi reklamını sizlerle paylaşmak istiyorum,çok ünlü bir reklamdır gerçi yayınlanmadı direk yayından kaldırıldı ağır hakaretten ama olsun gönüllerin reklamı oldu

http://www.youtube.com/watch?v=qLeXx3f5xaA

yagmur12
03.04.2008, 14:34
Ben davranışı desteklemiyorum aksine kınıyorum, ülkemizde yapılan bunun tam tersi olduğu için genellikle ezen kesimin islamcı kesim olduğu için belki bazılarımızın içini rahatlatıcı bir durum olabilir, hak da verebilirler, olabilir fakat burda mühim olan kişilik haklarıdır.

Pepsi'nin uygulamasına benzer bir olayda bir Fransız kozmetik şirketi tarafından yapılmıştı daha evvel ve reklam filmlerinde oynamaları için yapılan seçmelere göçmenler kabul edilmemişti. Ayrımcı bir politika olarak görüyorum.

hidayet ozan
03.04.2008, 15:19
inanılmaz bi karar bu akıl fikir işi diil bence ama yapacak bişey yok kınamaktan başka....

deniz166
03.04.2008, 15:59
Bencede kınamaktan başka yapcak birşey yok ewt elleri her yere uzanıyor maleseff kınıyoruz sadece

geygel60
03.04.2008, 23:39
Kardeş atı alan üsküdarı geçti adamlar çoğunlukla ve tek partiyle iktidara geldiler kadrolarınıda çok iyi kurdular istedikleri her şeyi yapabiliyorlar bizde sadece böyle kınıyarak kalıyoruz daha bakalım neleri kınayacağız.

che_guevara
03.04.2008, 23:43
türban ne kadar rahatsız ediyor bu milleti hayret ya
düşündüğü için asılan kesilen işknceyle öldürülen insanlara
sahip çıksaydınız bugün daha iyi bir durumda olurdunuz.
yahudilere memleketi alıyor bunlara sesinizi çıkarmayın
aman türban takan insanları eleştirin pes beee

helal olsun bu ülke sizinle gurur duyuyor .......

che_guevara
03.04.2008, 23:44
inadına ak parti pak parti tek parti var mı daha ötesi.......

Kara Davut
04.04.2008, 00:28
akp ajanı haa,vay bee.senin ne olduğunu ben zaten anlamıştımda,falsonu bekliyordum.bakıyorum fazla dayanamadın.gaz yaptı galiba yazılanlar.

amor3
04.04.2008, 00:37
türbanla yiyip bitirdiler bu ülkeyi yazıklar olsun !

turnalı
04.04.2008, 00:53
türbanla yiyip bitirdiler bu ülkeyi yazıklar olsun !

yazıklar olsunki gerçek bu.bir yıl boyunca türban reklamı yapıldı yetmedimi şimdide pepsi reklamında iki reklam bir arada yapılmak istiyolar.yazık kadınlarımızın baş örtüsünü değişik bağlama şekilleriyle modernleşme süsü vererek türban adını koyup din istismarcilarına siyaset malzemesi yaptılar.ninelerimizin annelerimizin baş örtüsünü ne hale getirdiler.gerçekten sadece inanci gereği örtünenlerde bu olaydan çok rahatsız.ne aci vericidirki bir islam ülkesinde bir metrelik baş örtüsünü siyasiler çıkarları için bu kadar kullanıyor.koskoca türkiye cumhuriyeti.bir metre karelik baş örtüsünün siyasetine muhtaç hale geldi.allah yardımcımız olsun..saygılar.

che_guevara
05.04.2008, 00:43
ben ajan felan değilim işm gücüm yok seni mi takip edecem
burdaki ajanlarda belli işbirlikçilerde
objektif olamıyorsunuz bari susun..
bu milletin verdiği karara saygı duyun.

Alevimen
05.04.2008, 00:51
türban ne kadar rahatsız ediyor bu milleti hayret ya
düşündüğü için asılan kesilen işknceyle öldürülen insanlara
sahip çıksaydınız bugün daha iyi bir durumda olurdunuz.
yahudilere memleketi alıyor bunlara sesinizi çıkarmayın
aman türban takan insanları eleştirin pes beee

helal olsun bu ülke sizinle gurur duyuyor .......
Sanırım türbanlıları eleştirmek daha kolay çünkü istediğin kadar eleştir karşındaki kişi dini sebeplerden dolayı giyiyor türbanı yani senin eleştirmenle türbanı çıkarmaz ve böylece direksiyon sürekli sende oluyor ve eleştiri malzemezi üretebilirsin...
Buna kolay eleştiri diyelim, argümansız, düşünmeden, kolayca yapabilen herkesin yapabileceği bir eleştiri.
Ama senin yazdığın konuları eleştirmek zaman ister, yürek ister, cesaret ister, itina ister, kayıp ister, kaybetmeyi göze almayı ister yani zor mücadeledir hal böyle olunca mücadele edenlerin sayısıda sınırlıdır.

ONU®
05.04.2008, 11:15
AKP'nin amacı zaten belli.Büyüklerimizin başörtüsünü uyuduruk bir moda sokup insanlara yutturmak, onu kullanıp hem insanları dinle hipnotize edip ABD'nin ılımlı islam projesini hayata geçirmek, hem de böylece parsayı toparlamak.Her tarafa türbanlıları yerleştirip bunları gerçekleştirmek, onların taktığı örtüyü büyüklerimizin geleneklerine bağlılığı ve de hiçbir art niyet ve karşılık beklemeden taktıkları başörtüleriyle bir tutup insanları kendi saflarına çekip asıl planları böylece hissettirmeden hayata geçirmek...
Sonuç olarak AKP zihniyetinden çıksa çıksa böyle bir karar çıkardı.Bu karar onların bu uğurda nasıl bir savaş verdiğini gösteriyor.