Orijinalini görmek için tıklayınız : Avrupa Adalet Divanından Türkiye ye Şok Karar
Serhatlı 03.04.2008, 16:53 Avrupa Adalet Divanı'nın verdiği "PKK'yı terör örgütü listesi dışına çıkartan" kararına herkesimden tepki geldi. İşte AKP, CHP, MHP ve en ilginci de DTP'nin tepkileri...
Avrupa Adalet Divanı'nın, terör örgütü PKK'nın AB terör örgütleri listesine alınmasına ilişkin AB Konseyi kararını iptal etmesi siyaset dünyasında yankı buldu. İşte tepkiler:
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsveç'te gazetecilerin sorusu üzerine, "Gelen bilgiler net değil. Net gelsin ondan sonra gerekli açıklama yapılır" dedi.
CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, kararı, "emperyalist güçlerin Türkiye üzerine oynamakta oldukları oyunun yeni bir perdesi" olarak değerlendirdi.
"AB ülkeleri terör örgütüne bugüne değin, gizli kapaklı yapmış oldukları lojistik desteği, bu kez açıkça ortaya koymuşlardır" diyen Okay, "Malumu ilan etmişlerdir. Terörün haklısı olmaz, kanlısı olur. Esasen siyasi bir karar organı halinde misyon Adalet Divanı'nın bu kararı, AB ülkelerinin bugüne değin terör örgütüyle olan ilişkilerinin gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur" dedi.
Okay, teröre böylesine güç ve destek veren bir anlayış karşısında Türkiye'nin AB ile ilişkilerini yeniden gözden geçirmesi gerektiğini belirtti.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, kararı "AB ülkelerinin önemli bir kısmının, Türkiye'ye karşı gizlice yürüttüğü kampanyanın açığa taşınması" olarak değerlendirdi.
AB'nin, PKK'nın Avrupa'daki faaliyetleri konusundaki duyarsızlığının bilinen bir gerçek olduğunu ifade eden Ekici, kararın sürpriz olmadığını söyledi.
Ekici, "Bu Türkiye'ye karşı bir ataktır. Bu atağın karşılığını başta hükümet ve sivil toplum örgütleri vermelidir" dedi.
DTP: KÜRT SORUNUNU KENDİMİZ ÇÖZMELİYİZ
DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, kararın metanetle karşılanması gerektiğini öne sürdü.
Kararın Türkiye'yi yakından ilgilendirdiğini belirten Demirtaş, "Türkiye'de şokla karşılanan haber. Bizim tavsiyemiz, kararın metanetle karşılanması" dedi.
Kararın, Türkiye'nin Kürt sorununa bakış açısını ne kadar değiştireceğini bilemediğini ifade eden Demirtaş, "Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları olarak kendi sorunumuzu çözecek iradeye sahip olduğumuzu göstermeliyiz. Kürt halkını, uluslararası güçlerin elinden almak için Kürt sorununu çözmeliyiz. Sorunu biz çözmedikçe bizim dışımızda tartışılır, çözülür" diye konuştu.
İleride başka değişik kararlar da verebileceğini ileri süren Demirtaş, "Kararı metanetle düşünmeli, 'Biz nerede yanlış yapıyoruz?' bunu tartışmalıyız. PKK'nın terör örgütü olup olmadığı konusunun asli sorun olmadığı gerçeğinden hareketle, Kürt sorununu asli sorun olarak ele almalıyız. PKK'yı da bu sorunun bir parçası olarak ele almalıyız" ifadesini kullandı.
"PKK bir sorun değil, sonuç olarak değerlendirilmeli" diyen Demirtaş, "Sorunu çözmeye başladıkça PKK'nın kullandığı şiddeti çözmek kolay olacaktır" dedi.
DTP Grup Başkanvekili Demirtaş, "PKK'ya terör örgütü demedikleri, bunun için de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendileriyle görüşmediğine" yönelik bir soru üzerine, "Sayın Başbakan'ın çok kullandığı bir argümandı. Başbakan, hepimizin başbakanı. Gönül ister ki uluslararası kamuoyunun baskısıyla değil, vicdanını dinleyerek adım atsın. PKK'nın terör örgütü olduğunu kabul etmememiz, şiddeti onaylamak anlamına gelmez" dedi.
Demirtaş, şiddetin karşısında olduklarını, ancak sorun doğru tanımlanırsa şiddet sorununu çözmenin daha kolay olacağını belirtti:
"Sorunu, çok boyutlu bir siyasal sorun olarak görürsek, çözümü kolay olur. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Kürt olarak, kendi sorunumuzu kendi ülkemizde çözülmesini isteriz. Ülkemize baskı yapılmasını doğru bulmayız. Karar, bize kendi içimize dönme zemini sağlarsa çok da zarar görmeyiz."
Adalet Divanı'nın PKK kararı
Avrupa Adalet Divanı, terör örgütü PKK'nın AB terör örgütleri listesine alınmasına ilişkin AB Konseyi kararını iptal etti. 11 Eylül saldırılarının ardından AB'nin yayımlamaya başladığı terör örgütleri listesine PKK 2002 yılında dahil edilmişti.
Her zaman çözümden yana olan Dtp Gene çözüm üretmeye çalışdığı için tepki almış Merak ediyorum bu ülkede herkes aynımı düşünmek zorundadır_?
Not: Forumda konuşulması sorun olan bir konu olduğu için lütfen karşılıklı konuşabilmek için dikkatli olalım:excl:
evet yıllarca yalakalık yaptığımız içine girmek istediğimiz.....peşinden yıllarımızı verdiğimiz avrupa birliği bizim sorunlarımıza da el atmayı ihmal etmemiş ülke içinde zaten gergin olan havayı patlama noktasına getirmiştir.......
bu ülke emperyalistlerin bu tür oyunları nedeniyle bir yere gelemiyor.....bir yandan ülkemizde savaş devam ederken diğer yanda dış güçler bu düşmaca havayı biraz daha büyütmek istiyorlar.....
bu ülke bölünmez bütünlüğe tüm halkların katılacağı birr uzlaşı ile varacak.....
kimi ülkelerin çıkarlarına alet olmayalım.....bu sorun bizim ülkenin sorunudur.....
kan dökülmeden,dialog kurarak kardeşçe barışa uzanalım.......
Serhatlı 03.04.2008, 17:05 evet yıllarca yalakalık yaptığımız içine girmek istediğimiz.....peşinden yıllarımızı verdiğimiz avrupa birliği bizim sorunlarımıza da el atmayı ihmal etmemiş ülke içinde zaten gergin olan havayı patlama noktasına getirmiştir.......
bu ülke emperyalistlerin bu tür oyunları nedeniyle bir yere gelemiyor.....bir yandan ülkemizde savaş devam ederken diğer yanda dış güçler bu düşmaca havayı biraz daha büyütmek istiyorlar.....
bu ülke bölünmez bütünlüğe tüm halkların katılacağı birr uzlaşı ile varacak.....
kimi ülkelerin çıkarlarına alet olmayalım.....bu sorun bizim ülkenin sorunudur.....
Kendi içimizde bu sorunu konuşup çözemedikten sonra birileri mutlaka buna mudahele edip çözmeye çalışacakdır
Önemli olan şiddet yanlılarının bunu görmesi kazanım varsa eğer bu mucadelede hiç sanmıyorum durum değerlendirmesi yapıp dağ taş bombalamakla veya oralara oluk oluk para akıtmakla halledilemiyeceğini anlamaları lazım... Demirtaş ın dediklerine bende katılıyorum eğerki Türkiye bir an önce şiddetden başka çözüm üretmezse önüne daha başka şeyler çıkacakdır..
Önemli olan kimseyi kırmadan gerçekten bizim iyiliğimize olan Barış ı Sağlamak
Dadaloğlu 03.04.2008, 17:21 Avrupa PKK'yı terör örgütü saymıyor
Avrupa Adalet Divanı, PKK'nın AB terör örgütleri listesinden çıkarılması talebini kabul etti.
03 Nisan 2008 / 13:51
Avrupa Adalet Divanı, PKK'nın AB terör örgütleri listesine alınmasına yönelik itirazı kabul etti.
Örgüt 2002 yılında AB terör örgütleri listesine dahil edilmişti. Bizzat Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın başvurusunu değerlendiren Adalet Divanı PKK terör örgütünü AB listesineden çıkarmayı kabul etti. Bu kararla, PKK'nın daha önce listeye alınırken uygulanan prosedürün yanlış olduğu kabul edilmiş oluyor. Şimdi prosedürün gözden geçirilmesi gündeme gelecek.
Avrupa Adalet Divanı PKK'nın terör listesine alınması kararını usul yönünden eksik bulduğu için bozdu. PKK'nin yeniden Avrupa terör listesine alınması için AB'li yöneticilerin gerekli olan düzenlemeleri yapması gerekiyor
SÜREÇ NASIL İŞLEMİŞTİ
Avrupa Adalet Divanının terör örgütü PKK'nın AB terör örgütleri listesine alınmasına bu yıl başında adli itiraz yolunu açması, AB terör örgütleri listesine ilişkin tartışmaları canlandırmıştı.
Terörist Osman Öcalan, "PKK'nin şefi" sıfatını kullanarak, Lüksemburg'da bulunan Adalet Divanına avukatları aracılığıyla başvuruda bulunmuş, örgütün 2 Mayıs 2002'de dahil edildiği AB terör örgütleri listesinden çıkarılmasını talep etmişti. Bu girişime, KNK (Kürdistan Ulusal Kongresi) adına da Şerif Vanlı katılmıştı.
ÖNCE REDDEDİLMİŞ SONRA HAKLI BULUNMUŞTU
Adalet Divanı mahkemesi, 15 Şubat 2005 tarihinde, AB Konseyinin PKK'yı AB terör örgütleri listesine alan kararına yönelik itirazı reddetmiş, Osman Öcalan'ın da söz konusu örgütü temsil etme yetkisi bulunmadığını açıklamıştı.
Adalet Divanı, temyiz üzerine, terörist Osman Öcalan'ın adli başvuru hakkı olduğu görüşünü onaylayarak, teröristlerin taleplerinin yeniden incelenmesine yeşil ışık yakmıştı.
Bu durumda, Adalet Divanı, terör örgütünün AB listesinden çıkarılmasına yönelik adli talepleri inceleyerek gerekçeli bir karar açıklaması bekleniyordu.
--------------------------------------
Liderimiz Dogu Perincegin dedikleri bir bir dogru cikiyor
Buna benzer bir konu aşağıdaki linkte açılmış... Ordan devam etmek daha iyi olabilir..
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=42272
khaaan77 03.04.2008, 17:47 [B][I]
Not: Forumda konuşulması sorun olan bir konu olduğu için lütfen karşılıklı konuşabilmek için dikkatli olalım:excl:
O kadar hassas bir konu oldugunun farkindasin, niye foruma koydun o zaman? :biggrin:
Ama madem konu acildi, yine polemige girmemek icin sadece sunu söyleyeyim:
Yabanci devletlerin ülkemize el atmasi ne kadar dogru bilemem!
Ahmak Avrupalilar kendi medeni anlayislarini tüm dünyaya zorla kabul ettirmek istiyorlar! Asya ve Afrika topluluklarin farkli kültür ve medeni anlayislarin varligini saymamaktadir!
Kendi Soysuzluklari ve Ahlaksizligi tüm dünyaya yayma hevesinde!!!
Modern Emperyalizm diye buna derler galiba!
Devamli az gelismis ülkeleri elestirip "sizde insan haklari yok" demeleri ve ayni zamanda ABD`nin dispolitikasina seyirci kalip, zaman zaman da alkis tutmasi da ne garip!
Serhatlı 03.04.2008, 18:00 Benimde aklıma çok şeyler geliyorda neyse :D
ilerleyen mesajlarda yeniden görüşmek dileğiyle
khaaan77 03.04.2008, 18:14 Benimde aklıma çok şeyler geliyorda neyse :D
ilerleyen mesajlarda yeniden görüşmek dileğiyle
Yani illa polemik yaratmak istiyorsun!:biggrin:
evet yıllarca yalakalık yaptığımız içine girmek istediğimiz.....peşinden yıllarımızı verdiğimiz avrupa birliği bizim sorunlarımıza da el atmayı ihmal etmemiş ülke içinde zaten gergin olan havayı patlama noktasına getirmiştir.......
Cok güzel yazi sevgili Serif....
emperyalistler ölen veya katleden insanlar icin degilde, kendi amaclari icin her konuya ve devletlere hükümlük sürdürmek derdinde....
Kardeslik ve baris istiyoruz artik,bir sorundan diger soruna itilmemek sartiylan...
sinir ici, sinir disi farketmez, askeri operasyonlar cözüm degil ve hic olmadi...bunlar tam tersine, daha fazla aci, kan, yoksulluk ve aclik birliginde getirdi....herkez saygi,anlayis ve sevgi üretmeli.....emperyalist ülkelerden yardim gelmez....yardim gibi görünür ama sonra dahada acilar yasatir...bu ülkenin sorunu, ülke icinde cözülmeli..
saygilar
Polemik yaratanlar belli, gecenlerde siz polemik yaratip konuyu belirli cizgiye cekmeye basardiniz....biraz tahammül biraz saygi, zor olmamasi gerek...
saygilar
Serhatlı 03.04.2008, 18:26 ooffff
Ben veya bizler kaos dan veya polemikden var olan kişiler değiliz
amacımız kendi içimizde fikir alışverişi ha arada bazen bir angut kadar olamayanlar çıkıyor konuya bir dalıyor otomatıkmen kilit, forumda yeni olduğun için bilmemen vede anlamaman normaldir bu sahneleri biz çok yaşadık o UYARı dikkat etmek içindir
bEnim aklıma gelen şeyse hala sölemiyecem ilerleyen mesajlara saklayalım bakalım neler çıkacak aklı başında yazı görelim sonra yazarız
Ayrıca benim veya diğer arkadaşların topiklerinde yazılması için polemik yapacağımız bir niteliğimiz yok Çünkü bizler bu forum a gönul verenler olarak çoğu yaşamış bilen olarak buna ihtıyaç duymayız popülerite bize göre değil BiLmeM AnlaTaBiLdimMi
khaaan77 03.04.2008, 18:28 Polemik yaratanlar belli, gecenlerde siz polemik yaratip konuyu belirli cizgiye cekmeye basardiniz....biraz tahammül biraz saygi, zor olmamasi gerek...
saygilar
Canan1 hanim
Lütfen ama!
Yanilmiyorsam sizin provoke edecek bir resim üzeri yanlis yerlere cekildi tartisma!:biggrin:
Üstelik ona bakarsaniz bir sürü konular var forumda, hic yorum yapmiyorum!
elimden geldigi kadar sagduyulu davranmaya calisiyorum!
bu konunun benzeri de DEutsches Forum da da tartisiyoruz, ve en son yorumunuzdan sonra da bilerek cevap vermiyorum, sirf sizi üzmemek icin!:biggrin:
Canan1 hanim
Lütfen ama!
Yanilmiyorsam sizin provoke edecek bir resim üzeri yanlis yerlere cekildi tartisma!
Tamam, bu size bu topicte son mesajim olsun: ben kavga istemiyorum,umarim anlarsiniz, benim topice yerlestirdigim resimde bir kürt kizi vardi, o resimi buraya kopyalayip yerlestirsen hic kimse birsey demez, provoke icerikli degildi....ama konu yanlis yerlere cekildi....simdi artik son verilsin bu polemiklere, istemiyorum....size saygilar
khaaan77 03.04.2008, 18:32 Tamam, bu size bu topicte son mesajim olsun: ben kavga istemiyorum,umarim anlarsiniz, benim topice yerlestirdigim resimde bir kürt kizi vardi, o resimi buraya kopyalayip yerlestirsen hic kimse birsey demez, provoke icerikli degildi....ama konu yanlis yerlere cekildi....simdi artik son verilsin bu polemiklere, istemiyorum....size saygilar
Buna ben Imza`mi atarim! :biggrin:
Dadaloğlu 03.04.2008, 18:33 Polemik yaratanlar belli, gecenlerde siz polemik yaratip konuyu belirli cizgiye cekmeye basardiniz....biraz tahammül biraz saygi, zor olmamasi gerek...
saygilar
vay devrimci hanim,kaan arkadasim orda saka yapiyor,anlayamadinmi
Dadaloğlu 03.04.2008, 18:35 Tamam, bu size bu topicte son mesajim olsun: ben kavga istemiyorum,umarim anlarsiniz, benim topice yerlestirdigim resimde bir kürt kizi vardi, o resimi buraya kopyalayip yerlestirsen hic kimse birsey demez, provoke icerikli degildi....ama konu yanlis yerlere cekildi....simdi artik son verilsin bu polemiklere, istemiyorum....size saygilar
resmi lagaluga topigi var oraya gidebilirsin.sosyalist arkadaslarin gidince seni savunacak kimse kalmadi.hadi iyi forumlar.bi devam edelim
khaaan77 03.04.2008, 18:39 vay devrimci hanim,kaan arkadasim orda saka yapiyor,anlayamadinmi
Yok degerli arkadasim!
:biggrin:
Saka degil gercek!
Bu forumda hem türkcü hem sosyalist düsünceye sahip insan lar bulunmaktadir!
O nedenle birilerin biraz sagduyulu olmasi gerekiyor ki, birbirimize girmeyelim!
Bu forumda ortak yönümüz Alevi olmamiz veya Alevi ibadetini ögrenmek olmamiz!
Bu nedenle de birbirimizi kirmanin bi anlami da yok!
Saygilarimla
huseyin yanmaz 03.04.2008, 18:52 Adalet Divanı, AB'nin en üst mahkeme olduğu için ulusal mahkemelerin aldıkları kararları da bozarak yeniden ele alabiliyor. Avrupa Adalet Divanı nedir? 1958'de kurulan Adalet Divanı Avrupa Birliği'nin en yüksek hukuksal organı. 15 yargıç ve bu yargıçlara yardımcı olan 9 savcıdan oluşuyor. Mahkemenin üyeleri görevlerini Lüksemburg'ta sürdürüyor. Ve üye devletlerin mutabakatıyla 6 yıllık bir süre için atanıyorlar.
Adalet Divanı'nın görevi, Avrupa anlaşmalarının yasaya uygun biçimde yorumlanması ve uygulanmasını sağlamak. Üye devletlerin anlaşmalarda öngörülen yükümlülükleri yerine getirip getirmediklerine karar vermek, ulusal mahkemelerin başvurusu üzerine topluluk hukukuna ilişkin çeşitli konuların yorumlanması ya da geçerliliği hakkında ön kararlar almak yetkileri arasında.
Hukuki bir işlemin tartışmalı bir konu doğurması halinde ulusal mahkemelerden herhangi biri Avrupa Adalet Divanı'ndan ön karar isteyebiliyor. Ancak bunun yapılabilmesi için üye devlette daha yüksek bir temyiz mercii bulunmaması gerekiyor. Ve Divan kararı bağlayıcı oluyor.
Kara Davut 03.04.2008, 19:04 teşekkürler avrupa!
Şirin Baba 03.04.2008, 19:35 [B]Avrupa Adalet Divanı'nın verdiği "PKK'yı terör örgütü listesi dışına çıkartan" kararına herkesimden tepki geldi.
[I]Avrupa Adaleti kendine hep.Abd ve avrupa her zaman problemli bir TÜRKİYE İSTİYOR lar ve problem çözülmeye başlanınca onlar yeni bilinmeyen denklemler üretiyorlar bize.
Şimdi bundan iki ay filan önce Örgütün artık Avrupa destek ayağının kırılma noktası yaşanırken şimdi bu yeni karar niyedir.
ben söyliyim size bu hükümetin mahkemelik oluşu onlarda bir panik havası yarattı,yine bu ülkenin başına Ab ve Abd düşmanı birileri gelir diye.
Biz bu örgütü çıkaralım terör listesinden gerim gerilsin Türkiye istiyorlar...
Aleviforumun değerli insanları birde içimizdeki uyuşmazlığa sözüm var,
Şimdi yukarıda ki değerlendirmeler çok iyi başlamışken bi bakıyosunuz daha ısınmadımı topik ,ne zaman küfredeceğiz birbirimize beklentisine giriliyor ,yazık bize dostlarım...
Burda birbirimize girmeden önce asıl bu ülkenin düşmanının Akp olduğunu iyi anlayın.oY İÇİN YAPMADIĞI ŞAKLABANLIK KALMAYANLARIN Ab ve Abd'nin her kararına karşı fütursuzca kabullenmesine hiçmi sözümüz olmayacak bizim...
Eyy,Milliyetçi dostlar Kıbrıs sırtımızda yük deyip ve hatta kendi askerini orda işgalci gören bir hükümete karşıda söyleyecek sözünüz olsun önce....
Adam Kıbrısı gözümüzün içine baka baka satıyor,Ab-Abd ye şirin gözükmek için ve biz sadece bekliyoruz.
Alevi önce iyi insan olandır.Sevgi ve saygısı olan insandır.Siyasetindede,yaşantısındada en önemli kaidesi İnsana saygıdır.
iyi forumlar
khaaan77 03.04.2008, 19:56 Avrupa Adaleti kendine hep.Abd ve avrupa her zaman problemli bir TÜRKİYE İSTİYOR lar ve problem çözülmeye başlanınca onlar yeni bilinmeyen denklemler üretiyorlar bize.
Şimdi bundan iki ay filan önce Örgütün artık Avrupa destek ayağının kırılma noktası yaşanırken şimdi bu yeni karar niyedir.
ben söyliyim size bu hükümetin mahkemelik oluşu onlarda bir panik havası yarattı,yine bu ülkenin başına Ab ve Abd düşmanı birileri gelir diye.
Biz bu örgütü çıkaralım terör listesinden gerim gerilsin Türkiye istiyorlar...
Aleviforumun değerli insanları birde içimizdeki uyuşmazlığa sözüm var,
Şimdi yukarıda ki değerlendirmeler çok iyi başlamışken bi bakıyosunuz daha ısınmadımı topik ,ne zaman küfredeceğiz birbirimize beklentisine giriliyor ,yazık bize dostlarım...
Burda birbirimize girmeden önce asıl bu ülkenin düşmanının Akp olduğunu iyi anlayın.oY İÇİN YAPMADIĞI ŞAKLABANLIK KALMAYANLARIN Ab ve Abd'nin her kararına karşı fütursuzca kabullenmesine hiçmi sözümüz olmayacak bizim...
Eyy,Milliyetçi dostlar Kıbrıs sırtımızda yük deyip ve hatta kendi askerini orda işgalci gören bir hükümete karşıda söyleyecek sözünüz olsun önce....
Adam Kıbrısı gözümüzün içine baka baka satıyor,Ab-Abd ye şirin gözükmek için ve biz sadece bekliyoruz.
Alevi önce iyi insan olandır.Sevgi ve saygısı olan insandır.Siyasetindede,yaşantısındada en önemli kaidesi İnsana saygıdır.
iyi forumlar
Tesekürler, Imza!
Tam bagimsiz bir Türkiye icin
Kara Davut 03.04.2008, 20:46 **"Sakın kendisine verdiğin kıymeti sana vermeyenle arkadaş olma."**Hz. Muhammed
sanırım imzam herşeyi çok iyi anlatıyor.doğru söze ne hacet!
pkkyı kimler kurdu?
hangi amaçla ve hedefi ne idi?
ulusal bir kimlik mücadelesini içinmi yoksa sadece karmaşa yaratmak içinmi faaliyet gösteriyor?
benim aklıma gelen ilk sorular bunlar..
pkkyı amerika ile türkiye kurdu ve uzun bir süre kendi amaçları için kullandı...
türkiye doğudaki aşiretleri pkk aracılığı ile kontrol altına almak için,
amerika ise k.ıraktaki oluşumlardan ve olacakları yönlendirmek adına pkkyı kullandı...
her türlü maddi ve lojistik destek sağlandı...
taki amerikanın ortaya kürdistan hayalini ortaya atmasıyla türkiyenin pkk üzerindeki etkinliği son buldu...
bunları anlatıyorum çünki;
pkkın türkiyedeki duruşu ile avrupadaki duruşu arasında ince bir çizgi var...türkiyedeki kargaşa ortamının sürmesi gerekli ve avrupa bunu bir şekilde onaylamayarak pkkyı ulusal bir kimlik mücadelesi veriyor şeklinde algılaması kaosun devam etmesi açısından önemliydi...zaten karada o doğrultuda çıktı...yani çözüm isteyen bir türkiyeye çözümsüzlük önerisi sunuluyor...kısaca artık pkk her ideolojinin kullandığı bir simge haline geldi...sağcısıda,solcusuda,türkü,kürdü,avrupası,a merikası pkknın üzerinden kendine çıkar sağlıyor ve sanmıyorumki bu çıkar düzeneğini bozsunlar....
ve asıl soru şu olacak galiba;
pkk türkiyede terör örgütü,avrupada değil...peki pkk artık pkkının günümüzdeki konumu ne?
geygel60 03.04.2008, 23:31 Arkadaşlar bir yazımda ekonomik savaşdan emperyalizmden bahsetmiştim,Avrupa ve abd sürekli ortadoğuyu karıştırarak buralarda iç karmaşayla bölgeye gelerek kendi ekonomik pazarlarını buralara kurmaya çalışıyorlar.Yani mutlaka bir sebep buluyorlar şimdi onlar öyle değerlendirse nolur değerlendirmese nolur bizi bağlamamalı.Ama biz inatla ab de ab ya kardeşim kendine gel ne ab si iflaz etmiş bir topluluğun peşinden koşarak mondorosu tekrar uygulamaya koyduruyorsun.Daha neler isteyecekler biz ab kapısında yattıktan sonra içişlerimizede karışacaklar karıştırmayada devam edecekler.
Bir örnek pkk kamplarına bakın bir sürü avrupalı yada amerikalı basın diğer ülkelerden terorist pkk nın içinde doğu ve güneydoğuda bir sürü avrupalı amerikalı ecnebi ne yapıyorlar oralarda bizi çokmu seviyorlar amaçları ne turizm mi zannetmiyorum sürekli ülkeyi karıştırmak halkları birbirine düşürmek.Kargaşadan pay çıkarıp kendilerine pazar kurmak.
avrupa pkk yı terör listesinden çıkarsa yada çıkarmasa ne değişirki.zaten desteklıyor,sözde terör listesine alsalar ne farkeder avrupanın oyunlarını bilmiyormuşuz gibi şaşıracak deyiliz herhalde.avrupanın ne yaptığına bakmayın. ülkemizde birlik beraberliği sağlamanın yollarını aramalıyız.bu millet kumdan kafalarını çıkarmadıkça avrupalılar oyunlarını oynamaya devam eder...
avrupa pkk yı terör listesinden çıkarsa yada çıkarmasa ne değişirki.zaten desteklıyor,sözde terör listesine alsalar ne farkeder avrupanın oyunlarını bilmiyormuşuz gibi şaşıracak deyiliz herhalde.avrupanın ne yaptığına bakmayın. ülkemizde birlik beraberliği sağlamanın yollarını aramalıyız.bu millet kumdan kafalarını çıkarmadıkça avrupalılar oyunlarını oynamaya devam eder...
Kara Davut 04.04.2008, 00:07 doğrusunu söylemek gerekirse, Ab gibi düşmanı olsun bir devletin.ancak bir devletin başındakiler bu kadar kör olmasın.Adamlar yıllardır zaten yardım ediyor,bilmeyen mi kaldı?sağır sultan duydu.Adamlar gayet açıkca söylüyorlar,biz buyuz diye.Ancak anlayacak adam lazım.Acaba diyorum sebep abd'mi?güçler dengesinin topuzunu kaçıran ab'yi,türkiye'yi oluşuma sokarak karıştırmak mı maksat?abd neden ısrar ediyor türkiye'nin ab üyeliğinde?ve hiçbir çıkarı olmadan neden kosova'nın bağımsızlığını istesin ki,ABD!koskoca avrupa'ya bir kosova yeter mi?Avrupa bazı şeylerin farkına vardı ve yapılanmayı yeniden gözden geçiriyor.kendilerine karşı türkiye ve kosovayı kullanmak isteyen abd'ye karşı,dolaylı yoldan cevap veriyor.karşısına direk abd'yi almıyor.önce Türkiye'nin ab müzakerelerini tekrar gözden geçirceğini söyleyerek almayabiliriz havası yarattı.sonra pkk'yı listeden çıkartarak,abd'nin terör örgütü listesinde bulunan(!) bir oluşumu,sözde özgürlüğüne kavuşturdu.burada mesaj,inceden abd'ye veriliyor.kızım sana söylüyorum,gelinim sen anla hesabı.Ancak şuda bir gerçek ki,abd bundan sonra Türkiye'ye daha sıkı sarılacak.artık nasıl sarılır bilinmez.jirinovsky'ninde gelip rus-turan düşüncesini belirtmesi,ortalığı daha çok karıştıracak.İşte tam şu anda,akıllı bir devlet adamı olsa,her iki cepheyede kapılarını kapayıp,sadece ulusal politikalara yönelse,Türkiye'nin önü açılır.o zaman gerçek gücünü gösterir Türkiye ama nerde öyle lider!
Kendi içimizde bu sorunu konuşup çözemedikten sonra birileri mutlaka buna mudahele edip çözmeye çalışacakdır
Önemli olan şiddet yanlılarının bunu görmesi kazanım varsa eğer bu mucadelede hiç sanmıyorum durum değerlendirmesi yapıp dağ taş bombalamakla veya oralara oluk oluk para akıtmakla halledilemiyeceğini anlamaları lazım... Demirtaş ın dediklerine bende katılıyorum eğerki Türkiye bir an önce şiddetden başka çözüm üretmezse önüne daha başka şeyler çıkacakdır..
Önemli olan kimseyi kırmadan gerçekten bizim iyiliğimize olan Barış ı Sağlamak
Bu hassas olan konu için PKK teror örgütünü yine bitirecek kürt yurtaşlarımızla ilgili fikir belirtmek istiyorum; yanlış yazarsam af ola lütfen düzeltiniz.
Toprağın anavatana dönüşmesinde maya dildir, ana dildir. Toprağı ilk kez yaşama açanların anadilleri etrafında oluşturdukları toplumsal doku, tarihin en istikrarlı doğa ve kültür dokusu olarak bilinmektedir. Bu doku, arkasında kararlıca duran insanlar var oldukça, bozulamamıştır. Nedenleri çok farklılıklar taşısa da, istisnalar bir yana, tüm insanlık tarihi dünü ve bu günüyle, coğrafi alanlarla halk topluluklarının yaşam alanlarını birleştiren temel etken bu olmuştur. Buradan hareketle, tarihten çıkıp gelmiş haliyle her anadilin yaşadığı toprak bir anavatandır.Böyle olmasa Türk ulusunun Atatürk önderliğindeki Kurtuluş Savaşı’nın hiç bir gercek yanı olamazdı.
Anadolu'nun anadillerin anavatanı bir coğrafya olması da bundandır. Bu, anavatanında ana dilleri yasaklayan Türkiye Cumhuriyeti yasalarına rağmen kürtçe konuşulmaktadır. Anadolu topraklarını yaşama ilk kez aşanlar, ilk kez sürüp ekerek ona ruh verenlerin anadilleri bu toprakları anavatan haline getirmiştir. Yerli olmak budur. Bu gerçek arkasında durabilen Kürt halkı,Ancak Türk ulusu ile ben varım dedi, ordusunu topladı, evlatlarını diğer Anadolu uluslarının evlatlarıyla birlikte, özgürlük için ileri sürdü ve Anadolu'yu işgalcilerden kurtardı. O gün hak olan özgürlük talebi, neden bu gün mülteci olmayan Kürtler için kürtçe dili hak olmasın?
-Yürt dışında yaşayanlar bilir biz istediyimiz kadar istediyimiz her yerde Türkçe konuşup Türk bayraklarimizi Almanyada istediyimiz yere asabiliyoruz hemde alman bayrağının tam ortasına ay yıldız koyarak. Ne olmuş nedir bu radikal hassasiyet?
Ben saçmalamiyorum! PKK sorununu genede Kürt yurtaşlarımız bitireceyine samimiyetle inanıyorum. Artik kanlar dökülmesin, çocuklarımız ölmesin.Türkiye Hepimizindir.
imza Özcan1
Kara Davut 04.04.2008, 01:02 özcan'ım canım kardeşim,
biz türk ve kürt halkları olarak pkk'yı bitiririz.hatta türklere hiç gerek bile yok.kürt kardeşlerimiz isteseler zaten bu problemi çözerler.burada önemli olan bu kardeşlerimizi yönlendirmeye çalışan meclisteki grupların söylem ve eylemlerinden vazgeçmesi.kürdistan gibi olmayacak,hele hele bugünün şartlarında olması imkansız bir rüyanın peşinden halkı sürükleyen bu gruplar kime çalışıyor?margereth teacher açıkça beyan etmişti pkk'yı ve bağımsız kürdistan'ı desteklediğini.zira almanya,ingiltere,isveç,hollanda,danimarka,belçika ,yunanistan hepsi destek veriyor bu oluşuma ama neden?gerçekten özgürlük vermek için mi?böyle düşünene gülerim ben.ve hatta acırım.Irak işgalinden beri,ab ve abd arasındaki dengeler bozuldu.ırak işgalinden sonra K.ırak petrolleri üzerine abd ile anlaşmaya varan barzani,dengeyi bozdu.çünkü bölgeden pay alma hevesinde olan avrupalı ülkeler aradığını bulamadı.bölgeyi barzani eliyle, abd parselledi.aktif olarak ilk tepki ingiltere'den geldi.Irak'a elele girdiği abd'nin ingiltere'yi düşünmeden petrol anlaşmaları imzalayıp bölgeyi parsellemesi ingiltere'yi memnun etmedi.bunun üzerine ingiltere,bölgeden askerini çekti.İran'a askeri operasyon düşünen abd'ye tam bu anda bir mesaj verdi hatırlarsanız."ingiltere'nin bütçesi ikinci bir savaşı kaldırmaz" dedi ingiltere savunma bakanı ve maliyesi.mesaj çok açıktı,"umduğumuz maddi paylaşımı bulamadık"!!!ve arkasından diğer avrupa ülkeleri de bir bir asker azalttılar.
Hal böyle iken,birde kosova'nın devlet olarak tanınması ve Türkiye'nin ab'ye sokulması için abd'nin baskı yapması,zaten ekonomik bir daralma gösteren ab üyesi devletleri korkuttu.Bunun içinde ortada şamaroğlanı olmuş Türkiye aracılığıyla,abd'ye bir kez daha mesaj verildi.pkk terör örgütleri listesinden çıkarıldı.bölgedeki çıkarlara ve oyunlara sözde dışarıdan bakan rusya,gelip tam bu anda Türklerin kafasına rus-turan meselesinin ışığını yaktı.Çünkü Tayyib'in refize edileceği artık kesinleşti.bu mahkemeden akp'nin kurtulması imkansız.rusya'nın bu tutumu ise,şayet bir sol oluşum başa geçerse bölgeden abd'yi nasıl def ederiz politikasının bir senaryosu.yani yine ortada türkiye'nin faydasına yapılacak bir şey yok.türkiye maşa olarak kullanılıyor.bir tarafta abd,diğer tarafta rusya.abd çekilecek rusta alacak eline.bu aşamada türk-kürt kardeşliğini kuvvetlendirmezsek hepimiz zarar görürüz.eski yaralar kaşınmamalı.bu ülke kanamaya başlarsa,hepimiz kan kusarız.buna herkez emin olsun!!!
gözlerden kaçmıs diye bir kez daha buraya aktarıyorum !! af buyurun
bu nine askere giden cocuklarina, torunlarina ne diyecek?
irkciligin oldugu yerde zulüm, iskence, ve zindan vardir.
Dogudaki cocuklar,Ekmek ister,eyitim ister, yol ister, suyu Allah veriyor.
batiya milyarlarca dolarlik yapilan yatirimin %5 bölümü doguya gitse dogu cocuklarin yüzleri gülecek. sorunlar bitecek.
Bende sizlere benim olayimi anlatacagim müsaade ederseniz.
9 kardes 3 odali evde büyüdük. Ailenin en kücüyü benim 1958 dogumluyum.
okuma hakkim elimden alindi ben hatayliyim ve Arap alevisi oldugum icin. nasilmi? dayak yiyerek.... yurt disinda okudum imkanlarim var diye...
Büyük oglum 3 smestir sonra savci olacak.... nasilmi benim okutma imkanim var diye... birde nineyi okuyalim.... sizlere saygi duyuyorum arkadaslar hakkimda ne isterseniz düsünün saygim var.
ADİL HARMANCI, DENİZLİ (DİHA) - Ağrı'nın Diyadin İlçesi'nden göç ettiği Denizli'de oturan Cevahir Yaşlı (85) isimli kadın, çapa işinde çalıştığı ilk günlerde kendisine 'pis Kürt' denildiği için yıllardır Türkçe konuşmuyor. Kendisine 'pis Kürt' denilmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirten Yaşlı, "Bu davranış beni Türk kadınından kopardı. 26 yıldır da onlardan uzağım, dillerini de konuşmak istemiyorum" dedi.
85 yaşındaki Cevahir Yaşlı, 1980 yılında daha iyi bir yaşam için çocuklarıyla birlikte Denizli'ye göç etti. Yaşlı, kadınlarla birlikte pamuk tarlalarında 10 yıl boyunca çapa işinde çalışırken, çocukları da inşaat işlerinde çalıştı ve hamallık yaptı. İlk başta kirada kalan Cevahir Yaşlı ve çocukları, daha sonra biriktirdikleri parayla bir ev satın aldı. İyi bir yaşam umuduyla yola çıktıkları Denizli'de insanlardan bekledikleri yakınlığı göremeyen Cevahir Yaşlı, çok mutsuz olduğunu ve bir an önce memleketi Diyadin'e dönmek estidiğini söylüyor.
'Bize 'pis Kürt' dediler'
Cevahir Yaşlı'nın Denizli'de kaldığı süre içinde canını en çok sıkan durum kimliğine hakaret edilmesi olmuş. Türk asıllı kadınlarla pamuk tarlasına çapaya gittiği daha ilk gün, bir kadının kendisine 'pis Kürt' diye hitap ettiğini belirten Yaşlı, "Birlikte çapaya gidiyorduk. Tarla sahipleri bizi arabalara bindirip götürüyorlardı. Onlara iyi davranılıyordu, ama bizi bazen araçlardan aşağı atıyorlardı. Daha ilk gün bir kadın bana 'pis Kürt' dedi. O gün bugündür Türkçe konuşmuyorum. İnat ettim konuşmuyorum. Bu davranış beni Türk kadınından da kopardı. 26 yıldır komşu olduğumuz halde onlardan uzağım, dillerini de konuşmak istemiyorum. Onlar da memleketimize geliyor, Ağrı'ya geliyor. Biz hiç birgün onlara 'pis Türk' dedik mi?" diye konuştu.
'Hep kendimi yabancı hissediyorum'
26 yıldır Denizli'de yaşamasına rağmen kendisini halen yabancı hissettiğini belirten Yaşlı, "26 yıldır buradayım, 26 yıl daha kalsam burası bana memleket olmayacak. Kürtlere iyi gözle bakılmıyor. Aramızda bir soğukluk her zaman var. Bu yüzden hep kendimi yabancı hissediyorum. Ne yapsak olmuyor. Herhalde artık Diyadin'e döneceğim. Orada kızlarım var. Burdaki çocuklarım gelmese de ben seneye Diyadin'e döneceğim" diye konuştu.
'Benim de oğlum asker sizin de'
Cevahir Yaşlı, Türk annelere çağrıda bulunarak, şunları söyledi: "Benim de oğlum asker sizin de. Bu savaşı anneler bitirebilir, çözümü anneler başarabilir. Ama yapmıyorlar. Artık bizleri inkar etmekten vazgeçmeliler. Kürtlerin de onlar kadar hakları var. Ben her türlü zorluklara rağmen kendi anadilimi unutmuyorsam, demek ki zorla dil unutturulmaz. Benim komşum bana 'pis Kürt' diyorsa demek ki aramızda bir sorun var. Yıllardır bu sorun hala sürüyorsa suçlu ben miyim? Ama biz haklıyız, biz kazanacağız. Burda bağımsız aday vardı, bana onun Kürt olduğunu söylediler, oyumu ona verdim. İnşallah Meclis bu sorunu çözer, çocuklarımız da artık ölmez"
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=42155&page=2
Kara Davut 04.04.2008, 01:38 sevgili özcan,
batıda yaşayan halklarında psikolojilerini anlamak lazım.doğu halkı nasılki,devleti ve türkleri faşist olarak algılıyorsa,batı halklarıda doğu insanını terörist olarak algılıyor.bu halk doğusuyla,batısıyla terör belasından çok çekti.30.000 den fazla insan katledildi.batıdaki insanların evlatlarıda başkalarının hesapları için harcandı.nineme gerçekten üzüldüm.ancak,sizler bize hak vermezseniz,bizler doğu halkına hak vermezsek nereye kadar sürecek bu kin,bu savaş?askere kurşun sıkan teröristler,doğunun çocukları,pkk'ya silah sıkan batının çocukları.diyarbakır veya Tunceli'nin halkıda bizleri sevmezler,bu da bir gerçek.derhal bir mutabakata varmak lazım.nesillerimizi düşman gibi yetiştirmeyip,önce bizler kardeşlik için adım atıp,çocuklarımızıda bu yönde eğitmemiz gerekiyor.ancak bu mutabakatın gerçekten kardeşliğe yönelik kuralları olması lazım.sadece doğu ve batı değil,tüm halkın istek ve taleplerine yönelik yeni eylemlere girişilmeli.topyekün bir yapılanma lazım.bu da yeni bir anayasa ile olur.ve öncelikle gerçekten samimiyetle olur.yeter ki tüm taraflar samimi ve özverili olsun.misak-ı milli sınırlarını korusun ve bu devlete bağlılığını ispatlasın.
özcan1 kardeşim doğuya yatırım elbette yapılmalı.doğuya en büyük haksızlığı doğulu zengin vatandaşların batıya yatırımlarını yaparak yapıyor.batıda holdink sahipleri fabrikatörler hep doğulu.neden doğuya yatırım yapmıyolar.esas kendi memleketlerine insanlarına bunlar sahip çıkmıyor haksızlık ediyorlar.sen kendi memleketine sahip çıkmassan batılı gidermi?zaten gitsede müsade edilmiyor bir şekilde sabote ediliyor bunlara yıllardır şahit olduk.
Serhatlı 04.04.2008, 01:46 Bu hassas olan konu için PKK teror örgütünü yine bitirecek kürt yurtaşlarımızla ilgili fikir belirtmek istiyorum; yanlış yazarsam af ola lütfen düzeltiniz.
Toprağın anavatana dönüşmesinde maya dildir, ana dildir. Toprağı ilk kez yaşama açanların anadilleri etrafında oluşturdukları toplumsal doku, tarihin en istikrarlı doğa ve kültür dokusu olarak bilinmektedir. Bu doku, arkasında kararlıca duran insanlar var oldukça, bozulamamıştır. Nedenleri çok farklılıklar taşısa da, istisnalar bir yana, tüm insanlık tarihi dünü ve bu günüyle, coğrafi alanlarla halk topluluklarının yaşam alanlarını birleştiren temel etken bu olmuştur. Buradan hareketle, tarihten çıkıp gelmiş haliyle her anadilin yaşadığı toprak bir anavatandır.Böyle olmasa Türk ulusunun Atatürk önderliğindeki Kurtuluş Savaşı’nın hiç bir gercek yanı olamazdı.
Anadolu'nun anadillerin anavatanı bir coğrafya olması da bundandır. Bu, anavatanında ana dilleri yasaklayan Türkiye Cumhuriyeti yasalarına rağmen kürtçe konuşulmaktadır. Anadolu topraklarını yaşama ilk kez aşanlar, ilk kez sürüp ekerek ona ruh verenlerin anadilleri bu toprakları anavatan haline getirmiştir. Yerli olmak budur. Bu gerçek arkasında durabilen Kürt halkı,Ancak Türk ulusu ile ben varım dedi, ordusunu topladı, evlatlarını diğer Anadolu uluslarının evlatlarıyla birlikte, özgürlük için ileri sürdü ve Anadolu'yu işgalcilerden kurtardı. O gün hak olan özgürlük talebi, neden bu gün mülteci olmayan Kürtler için kürtçe dili hak olmasın?
-Yürt dışında yaşayanlar bilir biz istediyimiz kadar istediyimiz her yerde Türkçe konuşup Türk bayraklarimizi Almanyada istediyimiz yere asabiliyoruz hemde alman bayrağının tam ortasına ay yıldız koyarak. Ne olmuş nedir bu radikal hassasiyet?
Ben saçmalamiyorum! PKK sorununu genede Kürt yurtaşlarımız bitireceyine samimiyetle inanıyorum. Artik kanlar dökülmesin, çocuklarımız ölmesin.Türkiye Hepimizindir.
imza Özcan1
Selam Kardeş kendine göre bazı tezler üretmişsin haklı olanlar var Ama AZ BİR YAZININ başına baksan bunun ne kadar zor olduğunu çok rahat bir şekilde görebilirsin yukardaki açıklamada içlerinden sadece farklı olan bir açıklama DTP li vekilden vede bir kürt den gelmektedir yazının tamamına bakdığınız zaman sırf farklı düşünuyor diye açıkça saldırı vardır Şimdi biz böle bir konuyu konuşmaya başladığımızda anda bile buna tahammül edemeyenler varken Kürt ler bu sorunun çözümüne nası katkı sağlayabilir Ha şu var kürtler bu sorunun büyümemesi için elinden geleni yapıyor çocuklarını kendilerini bu yaşananlardan mümkün olduğunca uzak tutuyor..Çünkü bu sorun artık öyle bir hale geldiki nerdeyse sabıkasız veya bulaşmayan kimse kalmadı her tarafa yayıldı bunun yanında getirdiği belalar karalanmalarda cabası burda ufak bir sitemim var kader birliği ettiğimiz halklar biz bunları yaşarken bizim için fazla bir şey yapmadı bu çok açık gelinen süreç durum ortadadır..Şimdi bir vekil imiz çıkıpda bir şey söylediğinde hemen olay oluyor damgası hazır aynısı bizde yaşıyoruz az farklı düşünuyorsan sende onlardansın durum buyken biz bunun çözümene ne kadar katkı sağlarız veyahut bu sorunu nasıl çözeriz..Bence sorunun çözüm anahtarı bizlersek bizim olduğu kadar çünkü ortak bir sorun, ben ne bir asker in nede bir militanın ölmesini istemıyorum nasılki bugün bir Türk askeri anadan üryan doğuysa aynı şekildede bir kürt militanı yaşama gözlerini açıyorsa ve bu hayat Tanrı tarafından bahşediliyorsa hiç bir farklılıkları yoksa ikiside göbeği kesildiğinde ağlıyorsa aynı şekilde de onları var eden Tanrı nın almasından yanayım ne o onu vursun nede o onu herkes istediği gibi yaşasın.. ha bu hallolmazsa işde biri farklı konuşunca hemen saldırılıyorsa bunu yapan vekil olduğu halde bu tür olaylara maruz kalıyorsa sıradan bir kürt ne yapabilir buda sorundur BANA göre sorunun Çözümü tam olarak Demokrasi dir içi boş değil sadece adı olan değil insanların açıkça vede rahatlıkla fikirlerini düşüncelerini belirttiği gerçek Demokrasi bunuda bizim tek başımıza yapmamız mümkün değildir bunu yapacak olanlar içindeyiz bunu başardığımız anda Türkiye de sorunun çözümüne en büyük katkıyı yapacağız ve ardından Kürt lerde elinden geleni yapacakdır, çünkü kimse evladını dağ başında vurulsun diye kurta kuşa yem olsun diye veya bile bile ölüme göndermez hele hele kader birliği etmiş bu halk oğlunu terörist veya militan olsun diye hiç yetişdirmez, hala yapmaya çalışdıkları gibi bizim veya bana göre benim temsilcilerim şuan her ne olursa olsun DTPliler özellikle Ayrıca Ufuk Uras ayrı görmuyorm zaten kelle koltukda var güçleriyle çalışmaktadırlar vede bunun karşılığını mutlaka alacaklardır...Şuan bu ülkede yapılması gereken en acil şey en kolay çözüm geçmişi her ne yaşandıysa her ne olduysa bir anda dondurmak kolay olmayacakdır yaşana acıların izlerinin silinmesi , kendi miz veya çocuklarımız için unutmak en büyük iyilikdir Ha olmaz böyle bir şey unutamayız nasıl olur derseniz veya denilirse sadece yeni acılara yeni yıkımlara vede daha bilinmedik sonlara doğru eriyip gideceğiz veya her akşam haberlerinde 3 ondan 5 bundan ölü skoru alacağız ister militan ister asker sonuçda onlar bizim içimizden çıkıyorsa kaybedenlerde bizleriz onun için keşke bir değneyım veya gücüm olsada otomatıkmen hemen şuanda bu yaşanalara son verebilsem bu günleri görebilmek Sesli veya sessiz birbirimiz hakkında hiç bir kötu şey düşünmeden yaşayabilmek dileğim le ONUN İÇİN BİR AN önce Acilen BaRış:surrender:surrender:surrender
B.B.G=Y.H.K
değerli kara davut kardeşim bazı gerçekler varki bizleri çok üzüyor benim amcamın oğlu doğuda barajda mühendis olarak çalıştı ve orda yaşadıklarını anlattı inanamadım.her sabah işe giderken farklı güzergahlardan askeri araçların arkasından gidiyolardı.can güvenlikleri yoktu çarşiya çıkarken bile korkuyla her an bir saldırı olacak diye çıkamıyolardi ve nitekim istifa ederek işi bırakıp memlekete döndü ve uzun zaman işsiz dolaştı bunlar olmuş malesef doğuya yatırımların yapılmamasında pkk terör örgütünün büyük payı var.bunu anlayamayan halk hala pkk yı savunan anlayışlarından dolayı kimse cesaret edip doğuya gidemiyo dolayısıyla yatırımda yapılamıyor ordaki halk da işsiz aç kalınca batıya göç ediyo buda ayrı bir sorun.sizin dediğiniz gibi hep birlikte terörü bitirirsek bu sorunlar ortadan kalkar kimse iş için kendi memleketini terk etmez gurbete çıkmaz yaşlı kadılarında tarlalarda çalışmasına gerek kalmaz.esas sorun kürt sorunu deyildir kürtleri hiç kimse küçümseyemez sorun bölücülük sorunudur sorun pkk dır...saygılar.
Kara Davut 04.04.2008, 02:15 haklısın sevgili turnalı,
bunların bende farkındayım.bende çok rahatsızlıklar yaşadım.Türkiye'nin 40'dan fazla vilayetini dolaştım.bazı illerde türk olduğum için,otelde oda bile vermeyenler oldu.terminallerde sabahladığım oldu.ne yapalım bunlar yaşandı.hemen düşman mı belleyeyim.bu ve bunu gibi pek çok sorunları bende yaşadım.bende kırıldım,incindim.ama ne yapalım?bu devletin parçalanmasına,tepemizde gavurun bayrağının dalgalanmasına gözmü yumalım.batıdaki kürt ninem gibi,bende doğuda pek çok sıkıntı yaşadım.hatta saldırıya uğradım.fakat hep cahilliklerine verdim.batının insanıda cahil.köylerde eğitimsizlik hala devam ediyor.eski kafalar hep aynı.birini zıt belledi mi,bir daha geri dönüşü zordur.ancak gelecekte insanımız,birbirini çok arayacak.kürt türk'ü,türk kürt'ü.Allah o günleri asla göstermesin ama yarın tekrar omuz omuza savaşmak zorunda kalabiliriz.Onun için herkese sabır diyorum.sabır ve gerçekten samimiyetle kardeşlik.yaraları kaşımayalım.
herkesin bir derdi var,
durur içerisinde,...
boşver dursun.yeterki sonumuz hayırlı olsun.
haklısın sevgili turnalı,
bunların bende farkındayım.bende çok rahatsızlıklar yaşadım.Türkiye'nin 40'dan fazla vilayetini dolaştım.bazı illerde türk olduğum için,otelde oda bile vermeyenler oldu.terminallerde sabahladığım oldu.ne yapalım bunlar yaşandı.hemen düşman mı belleyeyim.bu ve bunu gibi pek çok sorunları bende yaşadım.bende kırıldım,incindim.ama ne yapalım?bu devletin parçalanmasına,tepemizde gavurun bayrağının dalgalanmasına gözmü yumalım.batıdaki kürt ninem gibi,bende doğuda pek çok sıkıntı yaşadım.hatta saldırıya uğradım.fakat hep cahilliklerine verdim.batının insanıda cahil.köylerde eğitimsizlik hala devam ediyor.eski kafalar hep aynı.birini zıt belledi mi,bir daha geri dönüşü zordur.ancak gelecekte insanımız,birbirini çok arayacak.kürt türk'ü,türk kürt'ü.Allah o günleri asla göstermesin ama yarın tekrar omuz omuza savaşmak zorunda kalabiliriz.Onun için herkese sabır diyorum.sabır ve gerçekten samimiyetle kardeşlik.yaraları kaşımayalım.
herkesin bir derdi var,
durur içerisinde,...
boşver dursun.yeterki sonumuz hayırlı olsun.
gerçekten bende sizin gibi düşünüyorum ve asla kürt, türk ayırımı yapmıyorum bu olumsuz olayların yaşanmasından derin üzüntü duyuyorum.bir daha yaşanmaması içinde herkes bir birine dosluk kardeşlik elini uzatmalı diyorum ve bu yüzden bu saate burdayım.yazılarınızı takip ediyorum gerçekten ılımlı hoşgörülü yazılarınızdan ve engin bilgilerinizden faydalanmak ufkumuzu genişletmek yanlış bildiklerimizde aydınlanmak adına senin ve senin gibi düşünen kardeşlerimizin yazılarına ihtiyacı var bu milletin.barışın ve kardeşliğin pekişmesi için böyle yazıları okuyunca kardeşlik umutlarım yeşeriyor okumaya devam edeceğim teşekkürler.iyi geceler herkese..
Önce şunu saptayalım. PKK’yı doğuran,USA ve AB dir. Bu yapı aşılmadan Kürt sorunu çözülmeyecektir. Alman filozofu Hegel, Almanya gerşekleşen Luther’in yarattığı reform hareketi için şunları söylemişti: Reform hareketi Kilisenin bozulmasından çıkmıştır.
Kürt Sorunu ve PKK’yı yaratan, demokratikleşmeyi sağlayamayan devletin yanlis politikasi ve nineye pis kürt diyen Ya Türkçe Konuş Ya da Sus düşünen toplumdur. Dolayısıyla anti-demokratik ve otoriter devlet yapısının aşılması, demokratikleşmeden yana olan güçlerin siyasal ittifakını ve aktif eylemini zorunlu kılmaktadır.
Dolayısıyla sosyalistler açısından 2 şey önemlidir.
1.- Harekete karşı Türk sosyalistlerinin açık ve kesin tavrı.
2.- AKP-ABD ittifakını bozacak, siyasal stratejininin daha büyük bir enerjiyle savunulması.
Kara Davut 04.04.2008, 02:49 sevgili özcan;peki hangi çatı altında toplanacak bu oluşum?bugün samimiyetine inandığınız bir yapılanma varmı meclis çatısı altında?
ve şunuda unutmayalım,pkk'nın oluşmasına olmasa da gelişmesine sebep olan etkenlerden biride,sözde türk milliyetçisi kökenli türk gladyosu'nun çekirdek kardosu ve sözde kürt milliyetçisi pkk'nın çekirdek kadrosudur.ikiside bu işten büyük rantlar elde etmektedir.
Tabiki meclis çatısı altında inandığım PKK’yı tasfiye görüşüm vardır.
müsaade ederseniz Forumdaki öbür arkadaşlarında görüşlerinden sonra belirtmek isterim takdir ederseniz.
4 saat sonra okul için yola cıkmam lazım...
umarim bu güzel topiyide bozmazlar.:surrender
selamlar.
khaaan77 04.04.2008, 07:00 Yürt dışında yaşayanlar bilir biz istediyimiz kadar istediyimiz her yerde Türkçe konuşup Türk bayraklarimizi Almanyada istediyimiz yere asabiliyoruz hemde alman bayrağının tam ortasına ay yıldız koyarak. Ne olmuş nedir bu radikal hassasiyet?
imza Özcan1
Ben ömrümde sizin kadar sacmalayan birini görmedim!:biggrin:
Almanyada Türk kimligimizle kendimizi ifade ettigimiz zaman, deklasse edildigimizden haberiniz yok galiba!
Ayrica Alman bayragin üstünde ayyildizi yerlestirmek Alman yasalarina göre suctur:
2) Art.5 Abs.3 Satz 1 GG schließt eine Bestrafung nach § 90a Abs.1 Nr.2 StGB wegen Verunglimpfung der Bundesflagge durch eine künstlerische Darstellung nicht generell aus.
Hangi Almanya`da yasiyorsunuz bilmiyorum ama, benim yasadigim Almanya`da bu saydiklarinizin hepsi bir yabanci olarak antipati kazandirir alman toplumunda!
Bakiyorum da, insanlarin kafasini karistirmaya meslek edinmissiniz!
Yazilarinizi takip ettim, devamli devrimci arkadaslara Kemalizmi yakistirmaya calisiyorsunuz! Vede alismis oldugunuz, insanlari rencide edecek,tavir`la tabiki.
Insanlara diploma, fakülte sormakla (bir devrimci arkadasa yaptiginiz gibi)
sevgili sayan; senin hangi fakulteden mezun oldugunu bilmiyorum ama bu bir gercek.
Ve inanamadigim bir sacmalik daha:
Tabiki meclis çatısı altında inandığım PKK’yı tasfiye görüşüm vardır.
Siz gercekten böyle birseyin gerceklesecegine inaniyormusunuz???
Beyefendi sunu iyi bilin, Kemalizm Türk milliyetciligine dayali
Birakin devrimci devrimci olsun. Size ne?:biggrin:
Zaten sizin gibi liberal Atatürkcülerin yüzünden AKP iktidara gelmistir!
Su olayi iyi idrak etmek gerek:
Türkiye`de yasayan 60% gibi bir kesim var, "Aman sol iktidar olmasin`da, ben ac durmaya raziyim" diyerek haraket ederler.
Acaba düsünüyorum da, sakin gecen yilki cumhuriyet mitinglerine katilan liberal Atatürkcülerin yüzünden bu mitingler fiyaskoya dönüsmüs olmasin? Anti-sol kesim bu yüzden muhafazakar Akp`ye oy vermis olmasinlar, "nasil olsa merkez sag baraji asamayacak" diye?
Yazilarinizi okuyarak cözdüm sizi!
Sizin siyasi görüsünüz, ayni benim arabanin yedek lastigi gibi. "Hangi teker patlasa yerine takilir" cinsden.
Sagci`yla sagci olursunuz, solcu`yla solcu olursunuz!
Netice de sagliksiz ve mantiksiz bir fikir cikar ortaya!
Benim savundugum fikir, bu forumda kimsenin siyasi görüsüne saldirmam, saygi duyarim ayni saygi`yi görmek isterim! Ortak noktamiz, Aleviligi ve Alevi ibadetini ögrenmek olsun!
Ben ömrümde sizin kadar sacmalayan birini görmedim!:biggrin:
Almanyada Türk kimligimizle kendimizi ifade ettigimiz zaman, deklasse edildigimizden haberiniz yok galiba!
Ayrica Alman bayragin üstünde ayyildizi yerlestirmek Alman yasalarina göre suctur:
http://de.wikipedia.org/wiki/Flagge_Deutschlands
Bundesverfassung Gesetzesrecht cok biliyorsun konus bilmiyorsan sus.. Alman bayraginin üstüne ay yildiz tasimak Alman kanunlarini hice sayip art niyetli olanlara mahsustur.
insanlardaki ön yargiyi parcalamak´benim atom parcalamamdan daha zordur. Einstein.
2) Art.5 Abs.3 Satz 1 GG schließt eine Bestrafung nach § 90a Abs.1 Nr.2 StGB wegen Verunglimpfung der Bundesflagge durch eine künstlerische Darstellung nicht generell aus.
Hangi Almanya`da yasiyorsunuz bilmiyorum ama, benim yasadigim Almanya`da bu saydiklarinizin hepsi bir yabanci olarak antipati kazandirir alman toplumunda!
Bakiyorum da, insanlarin kafasini karistirmaya meslek edinmissiniz!
Yazilarinizi takip ettim, devamli devrimci arkadaslara Kemalizmi yakistirmaya calisiyorsunuz! Vede alismis oldugunuz, insanlari rencide edecek,tavir`la tabiki.
Insanlara diploma, fakülte sormakla (bir devrimci arkadasa yaptiginiz gibi)
Hangi devrimciliyinden bahsediyorsun? sizin gibilerin Atatürkle hic ilgisi yoktur
Ve inanamadigim bir sacmalik daha:
Siz gercekten böyle birseyin gerceklesecegine inaniyormusunuz???
Beyefendi sunu iyi bilin, Kemalizm Türk milliyetciligine dayali
Birakin devrimci devrimci olsun. Size ne?:biggrin:
Zaten sizin gibi liberal Atatürkcülerin yüzünden AKP iktidara gelmistir!
Su olayi iyi idrak etmek gerek:
Türkiye`de yasayan 60% gibi bir kesim var, "Aman sol iktidar olmasin`da, ben ac durmaya raziyim" diyerek haraket ederler.
Acaba düsünüyorum da, sakin gecen yilki cumhuriyet mitinglerine katilan liberal Atatürkcülerin yüzünden bu mitingler fiyaskoya dönüsmüs olmasin? Anti-sol kesim bu yüzden muhafazakar Akp`ye oy vermis olmasinlar, "nasil olsa merkez sag baraji asamayacak" diye?
Yazilarinizi okuyarak cözdüm sizi!
Sizin siyasi görüsünüz, ayni benim arabanin yedek lastigi gibi. "Hangi teker patlasa yerine takilir" cinsden.
Sagci`yla sagci olursunuz, solcu`yla solcu olursunuz!
Netice de sagliksiz ve mantiksiz bir fikir cikar ortaya!
Yukariyi oku
* siz hangi karpuz arabasini kullaniyorsunuz ben hangi yedek lastiyi olmusum? bilmiyorum ama Kendinizi Atatürcü veya devrimci olarak tanimliyorsunuz hic ilginiz yoktur* bilmediyiniz seylerli bu topikte öyrenmeye calisin veya susun!
Asagiyi oku.
Siz yanlis topictesiniz.sizin istediyiniz saygi sergilediyiniz tavir ve fikirlerinizle bagdaslidir
Bizim icin kutsal olan Alevilik ile ilgili bilgiler baska topiklerdedir
Benim savundugum fikir, bu forumda kimsenin siyasi görüsüne saldirmam, saygi duyarim ayni saygi`yi görmek isterim! Ortak noktamiz, Aleviligi ve Alevi ibadetini ögrenmek olsun!
Yok degerli arkadasim!
:biggrin:
Saka degil gercek!
Bu forumda hem türkcü hem sosyalist düsünceye sahip insan lar bulunmaktadir!
O nedenle birilerin biraz sagduyulu olmasi gerekiyor ki, birbirimize girmeyelim!
Bu forumda ortak yönümüz Alevi olmamiz veya Alevi ibadetini ögrenmek olmamiz!
Bu nedenle de birbirimizi kirmanin bi anlami da yok!
Saygilarimla
O kadar hassas bir konu oldugunun farkindasin, niye foruma koydun o zaman? :biggrin:
Ama madem konu acildi, yine polemige girmemek icin sadece sunu söyleyeyim:
Yabanci devletlerin ülkemize el atmasi ne kadar dogru bilemem!
Ahmak Avrupalilar kendi medeni anlayislarini tüm dünyaya zorla kabul ettirmek istiyorlar! Asya ve Afrika topluluklarin farkli kültür ve medeni anlayislarin varligini saymamaktadir!
Kendi Soysuzluklari ve Ahlaksizligi tüm dünyaya yayma hevesinde!!!
Modern Emperyalizm diye buna derler galiba!
Devamli az gelismis ülkeleri elestirip "sizde insan haklari yok" demeleri ve ayni zamanda ABD`nin dispolitikasina seyirci kalip, zaman zaman da alkis tutmasi da ne garip!
Canan1 hanim
Lütfen ama!
Yanilmiyorsam sizin provoke edecek bir resim üzeri yanlis yerlere cekildi tartisma!:biggrin:
bu konunun benzeri de DEutsches Forum da da tartisiyoruz, ve en son yorumunuzdan sonra da bilerek cevap vermiyorum, sirf sizi üzmemek icin!:biggrin:
Buna ben Imza`mi atarim! :biggrin:
Bizler burada olgun uygar insanlar gibi insanlarla bilgi alis verislerinde bulunuyoruz. su anki topikle ilgili bir seyler söylemek istiyorsaniz yazi ile ifade ediniz
bu acilan güzel topiyidi kazana attirma cabasida göstermeyiniz.saldirgan olmayiniz...
mavi olarak yazilanlar bana ait. özcan
http://de.wikipedia.org/wiki/Flagge_Deutschlands burayi tiklayiniz
geygel60 04.04.2008, 13:06 gözlerden kaçmıs diye bir kez daha buraya aktarıyorum !! af buyurun
bu nine askere giden cocuklarina, torunlarina ne diyecek?
irkciligin oldugu yerde zulüm, iskence, ve zindan vardir.
Dogudaki cocuklar,Ekmek ister,eyitim ister, yol ister, suyu Allah veriyor.
batiya milyarlarca dolarlik yapilan yatirimin %5 bölümü doguya gitse dogu cocuklarin yüzleri gülecek. sorunlar bitecek.
Bende sizlere benim olayimi anlatacagim müsaade ederseniz.
9 kardes 3 odali evde büyüdük. Ailenin en kücüyü benim 1958 dogumluyum.
okuma hakkim elimden alindi ben hatayliyim ve Arap alevisi oldugum icin. nasilmi? dayak yiyerek.... yurt disinda okudum imkanlarim var diye...
Büyük oglum 3 smestir sonra savci olacak.... nasilmi benim okutma imkanim var diye... birde nineyi okuyalim.... sizlere saygi duyuyorum arkadaslar hakkimda ne isterseniz düsünün saygim var.
ADİL HARMANCI, DENİZLİ (DİHA) - Ağrı'nın Diyadin İlçesi'nden göç ettiği Denizli'de oturan Cevahir Yaşlı (85) isimli kadın, çapa işinde çalıştığı ilk günlerde kendisine 'pis Kürt' denildiği için yıllardır Türkçe konuşmuyor. Kendisine 'pis Kürt' denilmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirten Yaşlı, "Bu davranış beni Türk kadınından kopardı. 26 yıldır da onlardan uzağım, dillerini de konuşmak istemiyorum" dedi.
85 yaşındaki Cevahir Yaşlı, 1980 yılında daha iyi bir yaşam için çocuklarıyla birlikte Denizli'ye göç etti. Yaşlı, kadınlarla birlikte pamuk tarlalarında 10 yıl boyunca çapa işinde çalışırken, çocukları da inşaat işlerinde çalıştı ve hamallık yaptı. İlk başta kirada kalan Cevahir Yaşlı ve çocukları, daha sonra biriktirdikleri parayla bir ev satın aldı. İyi bir yaşam umuduyla yola çıktıkları Denizli'de insanlardan bekledikleri yakınlığı göremeyen Cevahir Yaşlı, çok mutsuz olduğunu ve bir an önce memleketi Diyadin'e dönmek estidiğini söylüyor.
'Bize 'pis Kürt' dediler'
Cevahir Yaşlı'nın Denizli'de kaldığı süre içinde canını en çok sıkan durum kimliğine hakaret edilmesi olmuş. Türk asıllı kadınlarla pamuk tarlasına çapaya gittiği daha ilk gün, bir kadının kendisine 'pis Kürt' diye hitap ettiğini belirten Yaşlı, "Birlikte çapaya gidiyorduk. Tarla sahipleri bizi arabalara bindirip götürüyorlardı. Onlara iyi davranılıyordu, ama bizi bazen araçlardan aşağı atıyorlardı. Daha ilk gün bir kadın bana 'pis Kürt' dedi. O gün bugündür Türkçe konuşmuyorum. İnat ettim konuşmuyorum. Bu davranış beni Türk kadınından da kopardı. 26 yıldır komşu olduğumuz halde onlardan uzağım, dillerini de konuşmak istemiyorum. Onlar da memleketimize geliyor, Ağrı'ya geliyor. Biz hiç birgün onlara 'pis Türk' dedik mi?" diye konuştu.
'Hep kendimi yabancı hissediyorum'
26 yıldır Denizli'de yaşamasına rağmen kendisini halen yabancı hissettiğini belirten Yaşlı, "26 yıldır buradayım, 26 yıl daha kalsam burası bana memleket olmayacak. Kürtlere iyi gözle bakılmıyor. Aramızda bir soğukluk her zaman var. Bu yüzden hep kendimi yabancı hissediyorum. Ne yapsak olmuyor. Herhalde artık Diyadin'e döneceğim. Orada kızlarım var. Burdaki çocuklarım gelmese de ben seneye Diyadin'e döneceğim" diye konuştu.
'Benim de oğlum asker sizin de'
Cevahir Yaşlı, Türk annelere çağrıda bulunarak, şunları söyledi: "Benim de oğlum asker sizin de. Bu savaşı anneler bitirebilir, çözümü anneler başarabilir. Ama yapmıyorlar. Artık bizleri inkar etmekten vazgeçmeliler. Kürtlerin de onlar kadar hakları var. Ben her türlü zorluklara rağmen kendi anadilimi unutmuyorsam, demek ki zorla dil unutturulmaz. Benim komşum bana 'pis Kürt' diyorsa demek ki aramızda bir sorun var. Yıllardır bu sorun hala sürüyorsa suçlu ben miyim? Ama biz haklıyız, biz kazanacağız. Burda bağımsız aday vardı, bana onun Kürt olduğunu söylediler, oyumu ona verdim. İnşallah Meclis bu sorunu çözer, çocuklarımız da artık ölmez"
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=42155&page=2
Sevgili özcan abim çok sığ düşünüyorsun ve olaylara duygusal cevap veriyorsun.Biz ülkede bunu amaçlamıyoruz yapilan kötü bir şey olayların suçlusu ve muhatabı tabiiki o nenem değil ama bu ülke nasıl bir süreçten geçiyor bunu düşünmek insanların psikolojisinide anlamak lazım.Her gün batıya birden fazla şehit geliyor insanlar sakat kalıyor,televizyonlarda devlet kurum ve kuruluşları tahrip ediliyor,çeşitli etkinliklerle toplanan bölücüler basında ve tv de sürekli askerlere polislere saldırıyor polis ve askere ait araçlar tahrip ediliyor insanlar bunları yaşadıkça gördükce ister istemez duygularını frenliyemiyor kişisel olarak ben ne yaparım diyor.Bütün kürt vatandaşlarımızı bölücü olarak değerlendiriyor ve ister istemez o tepki çıkıyor.
Kimse doğunun farklı olduğunu söylemesin yedi yılım güneydoğuda geçti insanlar bana kendi halkına farklı davrandı bana samimi davrananlarda esnaflar oldu onlarda beni ayaklı para olarak değerlendirdiler.Yani yüzeysel ve maddeci bir samimiyet arkanı dönemezsin.Bunlar aşmamız gereken en büyük problem.Bu tip olayları gündemde tutarak bu ülkeye zarar veririz bunları burda konuşup iki zıt kutup yaratırız aklı salim düşünen gerçekten kendini bu davaya adamış arkadaşların birleştirici ve yapıcı mesaj vermesi lazım.Bu ülke dogusuyla batısıyla bizim bunlarda bizim kültür zenginliklerimiz bunları farklılık olarak değerlendirirsek hiç bir zaman terörü çözemeyiz ve emperyalistlerin bu ülke üzerindeki amaçları gerçekleşmiş olur.Ülkemize ve insanımıza sahip çıkalım.Saygıyla kal.
30.000 den fazla katledilen evlatlarımız arasında Kürt kökenli vatandaslarımızda vardır.Batıdaki Aydin kesimi insanların evlatlarıda başkalarının hesapları için harcanmasi ise yürütülen kirli politikanın karanlığından kaynaklanan iç hesaplasması ve aydınlığa kavusmamasından ibarettir, devlet isterse bunu çözebilir diye düsünüyorum.
Başbakan Erdoğan, 2005 yılı ağustos ayının 10'unda bir grup aydını kabulünde şunları söylemişti: "Kürt sorunu da bu ülkede ayrılıkçılık, şiddet ya da toplumsal barışı bozan yöntemler yoluyla ele alınabilecek bir sorun değildir..." "Adına ister kökeni Kürt vatandaşların toplumsal talepleri densin, ister Güneydoğu sorunu densin, ister Kürt sorunu densin bu olguyla terör arasında bağ kurmaya çalışanlar, karşılarında her etnik kökenden Türk vatandaşını, yani topyekûn milleti bulacaklardır.demişti"
Sayın Erdoğan'ın geçen söyledikleriyse çok farklıydı. 'Kürt meselesi hakkında ne düşünüyorsunuz?' sualini Başbakan, "Kürt meselesi değil, terör" diye cevapladı. peki terörü yaratan kim??? Haberciler bu cevapla yetinmeyip, 'Kürt grupların talepleri var...', 'Siz daha önce Kürt meselesi var demiştiniz?' diye sordular.
Başbakan'ın bu sorulara cevabının özeti şudur: Türkiye'deki tüm etnik unsurların veya bölgelerin kendilerine ait az veya çok sorunları var. Bölgeye yönelik olarak yatırımlar hızlandı. Oralarda 4.5 katrilyon yatırım gerçekleşti. Bunlar devam ediyor. Makas daralmaya başladı. Kürt veya farklı etnik vatandaşların sorunları azalmaya başladı Doğrumu bunlar sevgili gelgel60dostum???
(5 Ocak 2006 tarihli gazeteler)
15 ay içinde Başbakan'ın düşüncelerindeki değişikliklerden biri Kürt sorunuyla terör arasındaki ilişkidir. 2005 Ağustosu'nda, Kürt sorunuyla terör sorunu arasında ilişki kurmak isteyenlerin karşılarında milleti bulacağına inanan Erdoğan şimdi, "Kürt meselesi değil, terör" demektedir.
Terörü kim yaratiyor
Değişikliklerin ikincisi, Kürt meselesini şimdi yaşam koşullarından ibaret sayması ve üçüncüsü de Kürt sorununu 'bölgesel' bir konu olarak görmesidir.
Başbakan'ın yaklaşımını özetleyen üç unsurun da doğru olduğunu söylemek zordur. Açıkçası, 1/ Kürt sorunu terör sorunu değildir; 2/ Kürt sorunu, Kürtlerin yaşam koşullarının diğer yurttaşların yaşam koşullarından farklı oluşundan ibaret değildir; 3/ Kürt sorunu bir bölgeyle sınırlı değildir.
Kürt sorunuyla terör arasında ilişki kuran herkes, -ama Türk'üyle, Kürt'üyle, siyasetçisiyle, aydınıyla, bürokratıyla herkes- önce kendine, sonra milletine, sonra da yurduna haksızlık etmektedir.
Kürt sorunu temelde kimlik sorunudur. Kendini Kürt sayan yurttaşlarımızın; 'Kürt' kimliğiyle yaşamaları, doğrudan kendilerini ilgilendiren konularda karar yerinde olmaları, genel ülke yönetiminde oyları oranında temsil edilmeleri, kültürlerini ve geleneklerini yaşatıp geliştirmeleri kimlik sorununu tanımlar.
Sadece bu tanım, ekonomik farklılıklar azalsa değil, ortadan kalksa da Kürt sorununun devam edeceğini gösterir. Yaşam koşulları Kürtlerden çok daha kötü olan yurttaşlarımızın istekleriyle, Kürtlerinkini aynı başlık içine koyup, birlikte bakmak, sorunun anlaşılmadığına işaret eder.
Yerel yönetim reformunu yapamamış ülkemizde, yurttaşlarımız kendilerini doğrudan etkileyen konularda karara katılamamaktadırlar.
Seçim barajı yüzde 10 olan bir ülkede temsil hakkı vardır denemez. Büyük partilerin içinde, Kürt asıllı milletvekillerinin, -hatta olduklarından
daha yüksek oranda- bulunmaları temsil hakkının varlığını göstermez.
Kimlik sorununun sürmesi nedeniyle terör örgütü giderek siyasallaşmaktadır.
Kürtlerin uluslararası taraftarlar araması da, hükümetin terör sorununu yurtdışına taşırması da sorunun çözümüne yardımcı değildir.
Özetle Başbakan'ın, Kürt sorununa 2005 Ağustosu'ndaki yaklaşımı, bugünkü 2008 yaklaşımından daha gerçekçiydi.
Kürt sorununa çare diyoruz, insanlar ölmesin diyoruz! Syn başbakan ve çevresi bu sorunu isterse bir çırpıda çözer.Engel, sorun nerede?? Demekki engel vardır.
Saygılar
cemalettin 04.04.2008, 14:16 ETA-IRA-El Kaide gibi örgütlerin de belirli amaçları vardır.Merak ediyorum ki bahsi geçen örgütler de listeden çıkartılacak mı ?
Baader Mainhoff ve Carlos ' un da adlarının temize çıkartılması gerekir mi ?
hepsinin belirli gayeleri var idi de....
Serhatlı 04.04.2008, 14:45 Şimdi kimseyle tartışmaya girmemek için veyahut bundan bir yere varamayacağımız için ALINTI yapmadan bir kaç cevap yazacam okuyanlar neye olduğunu anlara hem konu takibini tavsiye ederek konuYada katkıda bulunmuş oluruz Yukarda ik arkadaş doğu da yaşadıklarını kendilerinin veya başkalarının tamam eyvallah olmuş olabilir AMA dikkat etmenız gereken bunu sırf siz yaşamadınız biz bunu terk etmek zorunda kaldığımız topraklardan sonra bir 10 şeklinde fazlasıyla yaşadık halada yaşıyoruz..Günü birlik hayatta Türk lerin içinde kendi dilinde konuşsun bir kürt bak bakalım bakışlara veyahut müziğini dinlesin yüksek sesle nerdeyse linç edilecek şimdi dedim ya bunun bize faydası yok karşılıklı hatalar var Gene Ama şuda var :ACABA ne olmuşdurda gerilere gidelim kardeş halk lar birbirine bu şekilde bakmışdır veya davranmışdır..Ben burda Açıkça belirtirim üstüne basa basa BİZ KÜRTLER SORUN ÇIKARMADIK BUNA EMİNİM...Kurtuluş mücadelesinde bugün hala tartışılan vede ortaya çıkan BELGELERDE o dönem kürtlere bazı sözlerin verildiği tutulmadığı kazandıkdan sonra Gerçekten Pis Kürtler olarak bakılmaya başlanmasındadır Sen kader birliği yapıp yok olmakta olan bir ülkeni kurtulmasına hatta ilk kurşunu ilk isyanı başlatarak ön ayak ol Sonrada Pis Kürt ol Diyen olabilir İSYANLARdan dolayıdır Sakın Haa öle bir hataya düşmeyin gelecek cevap daha sert olur..ŞİMDİ burda hata aranıyorsa ilk önce bugün bize terörist pis kürt karaböcük nerde bir kürt iki dürt bir sürt kürt den çıkmaz evliya koyma avluya Diyen yakıştırma yapan kişilerde aramak lazım BEN 30 yaşındayım daha TÜRKleri aşağılacak onları darıltacak bir kelime bir kürt den duymadım kendi aramızda bahsederken SADECE TIRQ TÜRK deriz buna bir örnek verecek biri varmı bu bile çoğu şeyı açıklamaktadır..AYRICA diyelimki doğu insanı batılıya soğuk bakıyor veya sevmıyor hiç sordunuz mu ACABA neden diye ...Kardeşim beraber girilen bir savaşdan sonra resmen doğuda katliam yapılmış yerinden edilmiş her tarafa dağılmışdır kürtler bir laf vardır deyım dir (ne zıçdın elime ne vereyim eline veya ne süreyım yüzene ) bu gün bile az bir coğrafik olarak bakarsak Kayseri, Ankara , Konya,Çorum buralarda sıkça kürtlere rastlanmaktadır bunlar o zaman kaçan kişilerdir.. H a ben gene demiyorum bizlerde sütten çıkmış ak kaşığız elbette hatalarımız vardır veya içimizden çıkmış kanı bozuk AMA temelden ele alırsak bugüne gelinmesinde en büyük hata diğer kardeşlerimizindir çünkü biz kimseyi hor görmedik yerınden yurdundan etmedik ayrıca kandırmadık yani bunu izah edecek de şu deyım olsa gerek EKDİĞİMİZİ BİÇİYORUZ
Bazı arkadaşlara yazı ters gelebilir tartışmayı biliyorsa bütün olarak yazıyı ele alırsa cevap verilecekdir
EDİ bese :=Artık Yeter: silahlar sussun akan kan dursun gelecek için
B.B.G=Y.H.K
Saygılarımla
özcan1 kardeşim doğuya yatırım elbette yapılmalı.doğuya en büyük haksızlığı doğulu zengin vatandaşların batıya yatırımlarını yaparak yapıyor.batıda holdink sahipleri fabrikatörler hep doğulu.neden doğuya yatırım yapmıyolar.esas kendi memleketlerine insanlarına bunlar sahip çıkmıyor haksızlık ediyorlar.sen kendi memleketine sahip çıkmassan batılı gidermi?zaten gitsede müsade edilmiyor bir şekilde sabote ediliyor bunlara yıllardır şahit olduk.
Devlet nerede? bir daha Türkiye açısından söyleyelim.
Kapitalist Türkiye’de temel çeliski, emek sermaye çeliskisidir.
Türkiye’de ana çeliski,Doğulu Kapitalst bireylerde aranmamalı, Devlet teşfiklerinde emperyalizm ve yerli finans-kapitalle, basta isçi sınıfi olmak üzere tüm emekçi sinif ve katmanlar arasindaki çeliskidir. Bu çelişki nerede somutlaniyor? Devlet ve onun gerçek hakimi olan merciler ile kürt halk arasindaki çeliskidedir. Çünkü devlet, burjuvazinin sınif gücünün örgütlenmesidir ve Doğuya yatırım yapmıyor.
”…Bu kavga, cumhuriyetle başlayan bir kavga değil, tarihin çok derinlerinden geliyor. Cumhuriyetle sürdürüldü, yanlış şekillendi, bugün de sancısının yaşandığı “çözüm” ortaya çıktı. …” Mihrac Ural sitesinden
khaaan77 04.04.2008, 17:52 Özcan1 yazmis:
(* siz hangi karpuz arabasini kullaniyorsunuz ben hangi yedek lastiyi olmusum? bilmiyorum ama Kendinizi Atatürcü veya devrimci olarak tanimliyorsunuz hic ilginiz yoktur* bilmediyiniz seylerli bu topikte öyrenmeye calisin veya susun!)
Sizin bindiginiz deveden hizli gidiyor benim karpuz arabam!:biggrin: Devrimci de degilim, bunu anlamayan bir siz kalmissiniz!:biggrin:
Özcan1 yazmis:
(Siz yanlis topictesiniz.sizin istediyiniz saygi sergilediyiniz tavir ve fikirlerinizle bagdaslidir
Bizim icin kutsal olan Alevilik ile ilgili bilgiler baska topiklerdedir)
Ben kimseye tavir sergilemiyorum, sadece sizin burda haylaperest görüslerinizi elestiriyorum!
bir önceki yazimi dikkatli okursaniz, sizin burda insanlari rencide edecek tavirlar koydugunuz ifade ettim!
Bizler burada olgun uygar insanlar gibi insanlarla bilgi alis verislerinde bulunuyoruz. su anki topikle ilgili bir seyler söylemek istiyorsaniz yazi ile ifade ediniz
bu acilan güzel topiyidi kazana attirma cabasida göstermeyiniz.saldirgan olmayiniz...
Ben sizin uygarlik anlayisiniza hayranim! Acaba düsünüyorum da, bende mi sabah aksam gozgoz yesem de, sizin kadar uygar olabilsem!
özcan1 yazmis(
http://de.wikipedia.org/wiki/Flagge_Deutschlands burayi tiklayiniz
Bundesverfassung Gesetzesrecht cok biliyorsun konus bilmiyorsan sus.. Alman bayraginin üstüne ay yildiz tasimak Alman kanunlarini hice sayip art niyetli olanlara mahsustur.
insanlardaki ön yargiyi parcalamak´benim atom parcalamamdan daha zordur. Einstein.)
Saygi deger Özcan bey, yine saldirili bir yanit sizden "sus, konusma,bilmiyorsun"
Bilmiyorsaniz söyleyeyim: Sadece alman kurumlarinin (havakuvvet, karakuvvettin vs. .....) sembollari yerlesik`tir alman bayragin üstünde!
Verdiginiz linki acaba inceleyip okudunuzmu! Kesinlikle okumadiniz!
Ayyildizi bayragin ortasina yerlestirmek suctur, ve birinin sikayet etmesi de yeterlidir! Verdiginiz link`te bir Türk vatandasimiz kendi iradesi`yle yapmis oldugu bir eser dir (iyi okuyun,"künstlerische Darstellung diyor")! Kanun da cezasi var! 2006 Dünya kupasinda görülmüs bu bayrak, ve dünya kupasi esnasinda almanlar hösgörüyle karsilamis olabilir. Yaptigi eser yasal dir anlamina gelmez!
Size tavsiyem, biraz vitaminli gidalar almaniz gerek. Gozgoz`la beslenmenin neticesi hayalperest fikirler üretmek olabilir.
Rencide ve saldiri cantanizda daha baska seyler de var mi yoksa sonraya mi sakliyorsunuz?
geygel60 04.04.2008, 18:54 Sevgili serhatlı kardeş
Cumhuriyetin ilanından sonra şurda doğu ve güney doğudaki isyanları bir sıralarsan sorularının cevabını bulacaksın.Bu devlet kurtuluş savaşından daha fazla burdaki isyanları bastırmak için uğraşmıştır yeni bir cumhuriyeti nasıl sırtlarız ülkemizdeki savaş yaralarını nasıl sararız bu ülkeyi nasıl muassır medeniyetler seviyesine çıkarırız diye mücadele edilmemiş yok bu devlet bize bir söz vermişti nasıl biz bu devlete zarar veririz.Aynı şeyler çerkez etheminde Çapanoğlununda başına gelmiştir hatta yozgat ta 1970 li yıllara kadar devlet buraya yatırım yapmamıştır.Ama yozgat halkı devlete küsmemiştir bugün yozgat deyince milliyetçiler akla geliyor.Etkinin olduğu yerde bir karşı tepki vardır biraz olayların tarihsel akışınıda göz önünde bulundurmak gerekiyor.
Serhatlı 04.04.2008, 19:04 Sevgili serhatlı kardeş
Cumhuriyetin ilanından sonra şurda doğu ve güney doğudaki isyanları bir sıralarsan sorularının cevabını bulacaksın.Bu devlet kurtuluş savaşından daha fazla burdaki isyanları bastırmak için uğraşmıştır yeni bir cumhuriyeti nasıl sırtlarız ülkemizdeki savaş yaralarını nasıl sararız bu ülkeyi nasıl muassır medeniyetler seviyesine çıkarırız diye mücadele edilmemiş yok bu devlet bize bir söz vermişti nasıl biz bu devlete zarar veririz.Aynı şeyler çerkez etheminde Çapanoğlununda başına gelmiştir hatta yozgat ta 1970 li yıllara kadar devlet buraya yatırım yapmamıştır.Ama yozgat halkı devlete küsmemiştir bugün yozgat deyince milliyetçiler akla geliyor.Etkinin olduğu yerde bir karşı tepki vardır biraz olayların tarihsel akışınıda göz önünde bulundurmak gerekiyor.
tabi verilen söz sana verilmediği için konuşması kolaydır
Orda kandırılmanın hiç bir önemi yok yani yada beklediler heral, bunlarla savaşdan çıkdık biraz toparlansınlar biz saldırırız ... Kardeş çok yanlış bir düşünce eğer kürtler ihaneti düşünseydi savaş zamanı yaparlardı yanlarında yer almazdı o günki şartlarıda düşünürsek başarılıda olurlardı ama YAPMADILAR,,, Birde bu açıdan bak
Devlet nerede? bir daha Türkiye açısından söyleyelim.
Kapitalist Türkiye’de temel çeliski, emek sermaye çeliskisidir.
Türkiye’de ana çeliski,Doğulu Kapitalst bireylerde aranmamalı, Devlet teşfiklerinde emperyalizm ve yerli finans-kapitalle, basta isçi sınıfi olmak üzere tüm emekçi sinif ve katmanlar arasindaki çeliskidir. Bu çelişki nerede somutlaniyor? Devlet ve onun gerçek hakimi olan merciler ile kürt halk arasindaki çeliskidedir. Çünkü devlet, burjuvazinin sınif gücünün örgütlenmesidir ve Doğuya yatırım yapmıyor.
”…Bu kavga, cumhuriyetle başlayan bir kavga değil, tarihin çok derinlerinden geliyor. Cumhuriyetle sürdürüldü, yanlış şekillendi, bugün de sancısının yaşandığı “çözüm” ortaya çıktı. …” Mihrac Ural sitesinden
değerli özcan1 kardeşim siz bilinçli ve eğitimli bir araştırmacı olarak geçmiş tarihten cumhuriyet döneminden rahatlıkla örnekler verip varolan kargaşayı gelip geçmiş hükümetleri suçlayarak cumhuriyete karşi savaş açan unsurları meşrulaştırıyorsunuz gibi bir tavır içindesiniz.elbette bu hükümetler hatasızdır demiyoruz.benim eğitim durumun ilkokul mezunuyum sizler gibi bilinçli deyilim ama ülkemde ne olup bittiğiyle ilgiliyim.ve görünen köye kılavuz gerekmez.yazdıklarınıza bakılırsa cumhuriyetimizi emperyelıs güçler yönetiyor.çok azda olsa bir kısmına katılıyorum.ancak dağlardaki cumhuriyet karşıtı terör örgütleri neye hizmet ediyor acaba?kürt halkınamı.bu güne kadar doğuda yaşayan vatandaşlarımıza zarardan başka ne verdiler aksine doğulu vatandaşlarımızı diğer bölge insalarına karşı potansel suçlu imajından başka bişe vermediler.ve üzücü olanda bunu bilinçsiz masum doğu halkı haketmiyor.emperyelıst güçlerin ülkemiz üzerinde oynadığı oyunlarda baş aktörler bana göre pkk ve doğudakı yerel yönetmlerde görev alan belediye başkanlarından tut dtp li yöneticiler meclisteki bağamsız dtp milletvekilleridir.bu yaşanan sorunlarda sadece hükümet ve ya geçmiş hükümetler sorumlu deyildir.nerde bu devlet demesi kolay ancak hiç birzaman devlet vemillet bütünleşip emperyelist güçlere karşi mücadele edemiyor bunun nedenide emperyalıst güçlerin doğu halkının bir kısmını anlamsız vaadlerde bulunarak kandırmasıdır.ekonomik sorunlar sadece güney doğuda yaşanmıyor doğu karadenizde de ekonomik sorun var zaman zaman hükümetlere hesap soruyolar ama sandıkta demokratık bir biçimde.silahlanıp başkalarının amaçlarına hizmet etmek için dağlara çıkmıyolar.silahlı kuvvetlere terörle mücadelede ayrılan bütçe doğuya yatırım yapılsa bu gün doğunun batıdan farkı olmazdı.anlayamadığım 25 yıldır hala insanların uyanamamasıdır.ve bu oynanan emperyalıst oyunların içinde ısrarla rol almalarıdır.saygılar...
değerli özcan1 kardeşim siz bilinçli ve eğitimli bir araştırmacı olarak geçmiş tarihten cumhuriyet döneminden rahatlıkla örnekler verip varolan kargaşayı gelip geçmiş hükümetleri suçlayarak cumhuriyete karşi savaş açan unsurları meşrulaştırıyorsunuz gibi bir tavır içindesiniz.elbette bu hükümetler hatasızdır demiyoruz.benim eğitim durumun ilkokul mezunuyum sizler gibi bilinçli deyilim ama ülkemde ne olup bittiğiyle ilgiliyim.ve görünen köye kılavuz gerekmez.yazdıklarınıza bakılırsa cumhuriyetimizi emperyelıs güçler yönetiyor.çok azda olsa bir kısmına katılıyorum.ancak dağlardaki cumhuriyet karşıtı terör örgütleri neye hizmet ediyor acaba?kürt halkınamı.bu güne kadar doğuda yaşayan vatandaşlarımıza zarardan başka ne verdiler aksine doğulu vatandaşlarımızı diğer bölge insalarına karşı potansel suçlu imajından başka bişe vermediler.ve üzücü olanda bunu bilinçsiz masum doğu halkı haketmiyor.emperyelıst güçlerin ülkemiz üzerinde oynadığı oyunlarda baş aktörler bana göre pkk ve doğudakı yerel yönetmlerde görev alan belediye başkanlarından tut dtp li yöneticiler meclisteki bağamsız dtp milletvekilleridir.bu yaşanan sorunlarda sadece hükümet ve ya geçmiş hükümetler sorumlu deyildir.nerde bu devlet demesi kolay ancak hiç birzaman devlet vemillet bütünleşip emperyelist güçlere karşi mücadele edemiyor bunun nedenide emperyalıst güçlerin doğu halkının bir kısmını anlamsız vaadlerde bulunarak kandırmasıdır.ekonomik sorunlar sadece güney doğuda yaşanmıyor doğu karadenizde de ekonomik sorun var zaman zaman hükümetlere hesap soruyolar ama sandıkta demokratık bir biçimde.silahlanıp başkalarının amaçlarına hizmet etmek için dağlara çıkmıyolar.silahlı kuvvetlere terörle mücadelede ayrılan bütçe doğuya yatırım yapılsa bu gün doğunun batıdan farkı olmazdı.anlayamadığım 25 yıldır hala insanların uyanamamasıdır.ve bu oynanan emperyalıst oyunların içinde ısrarla rol almalarıdır.saygılar...
Deyerli Bacim.
Terörü nereden gelirse gelsin LANETLIYOR ve KINIYORUM.
Bizlere bilgi aktaran bu topicte fikir, bilgi alis verisinde bulunmamiz kiymetini bilirsek bir dahiliktir.
Devletin su ana kadar sustugu ve yalanlarini dile getirmek benim, sizin hepimizin görevidir diye düsünüyorum.
Hak etmediyim asagilamalara katlanarak genede fikirlerimi belirtmeye calistim.
Benim Devletim sizi ilgilendirdiyi kadar beni ve TC vatandasi olan bütün güzelim insanlari ilgilendirdiyi gibi Meclistekiler gibi birbirimizi anlamiyor üzüyoruz ...
Devletimde yasiyan güzel insanlarima güzel yarinlar diliyorum...
saygilarimla:surrender
Avrupa Birliği, PKK' yi Terörö Örgütü kabul etmiyormuş... Türkiye Cumhuriyeti sınırları içine atılan bir bomba daha...
Kafama bir şey takıldı; Bir çok kişi AB'yi kabul etmiyor, sevmiyor ve istemiyor... Ama aldığı bu kararı bu kadar önemsiyor... Burası biraz tuhaf...
Bakınız;
AB denilen kurum, Avrupa Birliği uyum yasası içerisinde bu ülkede çok ciddi yaptırımlar uyguladı ve uygulamaya devam ediyor... Artık bu ülke de bazı hassas kişi kurum vb tabular üzerine yaptırımlar artacaktır... O Hristiyan birliği bunları bizlere dayatmadan, onların söyledikleri bizleri yine kutuplara ayırmadan, bizler geçmişimizle, kanlı ve karanlık tarihimizle, bu ülkedeki tabularımızla yüzleşmeliyiz... Bizler bunu şimdi yapmalıyız ki, onlar söylediğinde bir dayatma baskı altında kalmayalım... Bizler bunu şimdi yapmalıyız ki; Onlar söylediğinde bir kez daha kutuplaşmayalım...
Saygılar
onurnehir 05.04.2008, 02:02 bence ab turkiye'nin nasil tepki vereceyini gormek icin bu karari cikarip sonrada iptal etti. bunlar gercekten turkiye uzerinde oyunlar oynuyor. turkiyenin ab'ye cok sert bir sekilde tepki vermelidir. ab'yi korkutmalidir, sert ve bas eymiyen bir durus sergilemelidir. bu tur oyunlar turkiyenin basini cok agirtir.
yasemin38 05.04.2008, 08:51 ilgi çekmeye çalışanlar var galiba.
|
|