Orijinalini görmek için tıklayınız : Başbakan Kamer Genç!

Kara Davut
04.04.2008, 03:53
Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Genel Kurul'da hükümeti temsilen hiçbir bakanın bulunmamasını protesto etmek için bir süre Bakanlar Kurulu sıralarında Başbakan'ın koltuğuna oturdu.

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen ve TEKEL'in yeniden yapılandırılmasını öngören tasarının oylamasından önce oyunun rengini açıklamak üzere kürsüye çıkan Kamer Genç, konuşmasında hükümet adına hiçbir bakanın Meclis'te bulunmamasını eleştirdi.

Konuşmasını tamamlayan Kamer Geneç daha sonra, 'Nerde bu hükümet' diyerek Bakanlar Kurulu sıralarına yöneldi. Burada Başbakan'a ait koltuğa bir süre oturan Kamer Genç'in bu davranışı Genel Kurul'da kahkalara neden oldu.

Oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Kamer Genç'i yerine geçmesi konusunda uyararak, "Millet size öyle bir yetki verirse gelirsiniz" dedi. Kamer Genç, daha sonra Bakanlar Kurulu sıralarından kalkarak yerine geçti.
Alıntı
-------------------------------------------------------------------------

Hayranım bu adamın muhalefet anlayışına:)Mecliste bugüne kadar yapılmış en güzel ve en anlamlı eylem,helal olsun..
Bravo Kamer Genç,Tunceli seninle ne kadar gurur duysa azdır.inşallah birgün o koltukta seni görürüz.

amor3
04.04.2008, 03:56
Türkiye seninle gurur duyuyor kamer abi ..

ILkeR_06
04.04.2008, 04:34
Gerçekten çok renkli bir kişilik:).Her insan gibi bazı konularda hataları olsada,özellikle bu dönem CHP'nin yapamadığı muhalefeti adeta tek başına yapıyor.Alevilik konularında da mecliste bence en duyarlı adam.Helal olsun diyorum.Onun gibi şöyle 40-50 tane olsa AKP ne olurdu acaba:yanbakoo

özdilek
04.04.2008, 17:25
Bende cesaretinden dolayi tebrik ediyorum.sanirim bu cesaretinin arkasinda hic bir partiye ait olmamasininda etkisi var.kendi düsündüklerini baski altinda olmadan söylüyor ve uyguluyor.ne diyeyim onun gibi... cok istemiyorum 10 tane olsa daha farkli olurdu meclis catisi..

kücük bir hatirlatma

Hürriyet gazetesinin 10 Şubat 2008 tarihli haberine göre, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç türban düzenlemesinin, "Anayasa’nın çatısını, şahdamarını keseceğini" savunarak, şöyle demiş: "Laik Türkiye Cumhuriyeti gözlerimizin önünde yıkılırken biz nasıl hoşgörü göstereceğiz, nasıl susacağız? 1’inci oylamayla laikliği yoğun bakıma aldınız, 2’nci oylamada öldüreceksiniz.

Tek başına bir milletvekili olmasaydım bu kürsüyü işgal ederdim. Böyle muhalefet olmaz." Genç, sözlerini tamamlamasına rağmen kürsüden ayrılmamış. Israrlara rağmen Genç’in kürsüden inmemesi üzerine Toptan, birleşime ara vermiş. Genç, kuliste karşılaştığı CHP’li ve DSP’li milletvekillerine "Benim yanıma, kürsüye ikiniz-üçünüz gelemediniz. Gelseydiniz çok şey ifade ederdi" diye sitem etmiş.

hidayet ozan
04.04.2008, 21:06
canlar inanın kamer genç gibi şuanda bir siyasetçi yok yüreğini koyuyar gerçekten onu yürekten kutluyorum....

toprak62
04.04.2008, 21:13
aynen katılıyorum arkadaşlar söylediklerinize.... yürü kamer abi kim tutar seni onlar donla gezerken sen siyaset hayatında ilerliyordun şu chpnin başına da sen gelsen ne olur yani...

ONU®
05.04.2008, 11:31
O koltuk yakışır ona.Helal olsun.Koca mecliste onun gibi yüreğiyle muhalefet yapan yok.

arjinim
05.04.2008, 11:36
o koltuğu şu anda hak eden tek insan çok güzel olurdu. keşke herkes onun gibi açık sözlü ve doğal olsaydı gerçi bu bir siyaset.ve ne kadar mecliste olsada büyüdüğü yeri asla unutmayıp her konuşmasında dile getiren bir milletvekili.ben bu adamı çok seviyorum