Orijinalini görmek için tıklayınız : Akp nin yargıya müdahalesi medya üzerinden devam etmekte

mavimisali
04.04.2008, 08:27
İddialar ciddi değil

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, AKP’nin kapatılması istemiyle açılan dava konusunda, ‘İçeriği itibariyle ciddi iddiaların yer almadığı davayla ilgili Anayasa Mahkemesi en isabetli kararı verecek’ dediAdalet Bakanı Şahin ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 71. kuruluş yıldönümü kutlamaları için Karabük’e gitti.Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, AKP’nin kapatılması istemiyle açılan davanın Anayasa Mahkemesi tarafından kabul edilmesini değerlendirirken, “Hukukçu olarak söylüyorum, Adalet Bakanı olarak söylemiyorum. İçeriği itibariyle ciddi iddiaların yer almadığı davayla ilgili olarak Anayasa Mahkemesi en isabetli kararı verecektir” dedi.
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte Karabük’e gelen Şahin, Türkiye’nin yaşanan süreçten demokrasisini daha da güçlendirerek çıkacağını kaydetti.

‘Endişemiz yok’

huseyin yanmaz
04.04.2008, 08:33
ÖNEMLİ OLAN AKP'NİN KAPATILMASI DEĞİL, GETİRİLEBİLECEK SİYASİ YASAKLARDIR.
“ERHAN GÖKSEL’ in 17 Mart 2008’de FLASH TV’de “AKP’nin KAPATMA DAVASI, CHENEY’ in GELİŞİ ve GELEN EKONOMİK KRİZ” ÜZERİNE GÖRÜŞLERİNİN YER ALDIĞI PROGRAM”

“AKP’nin Kapatılma Davası İddianamesi, herkesin yazdığının aksine son derece profesyonelce hazırlanmış.”
“İddianame’de ana strateji; RP kapatılmasının ve bu kapatmayı onaylayan AİHM’ nin kararlarıyla paralel argümanları kullanmasıdır.”
“Dava açılması bir Darbe’yi mi önledi?”
“Benim eleştirilerimde muhatabım Başbakan’dır. Çünkü direksiyonda o vardır. Başbakan ortamı germemeli. Türkiye’nin gelecekteki asıl sorunu gelmekte olan ekonomik krizdir.”
“Türkiye’nin en temel sorunlarından ikisi Burjuvazisi ve Medyasıdır.”
“Medya Demokrasi için artık çok tehlikeli hale gelmiştir.”
“Yargıçın kurumsal kimliği garanti altına alınmak zorundadır.”
“Bir ülkeyi yıkacak tek şey; “adaletsizlik” tir.”
“ABD Hukuk sistemi, “Bireysel beyanın doğruluğu” üzerine kuruludur.”
“Demokrasi çoğunluğun istediği olur demek değildir. Hitler, de 1936 referandumunda % 92 oy almıştı.”
“Türkiye gerçek sorunlarla değil, “Meleklerin Cinsiyeti” ile uğraşarak önünü görmüyor.”
“Başbakanın “ışık” diye gördüğü maalesef; “tünelde üzerine gelen trenin ışığı” dır.”
“Türk Burjuvazisi, yabancı sermayenin “emireri” durumuna düştü.”
“Demokraside “benim arkamda % 47 var” demek; başkalarının da aklına “sana karşı % 53 var”ı getirir.”
“Siyasetçinin karıştırdığı şudur: Savcı; yargıç değildir. Yargıç Anayasa Mahkemesi’dir.”
“Cheney 2002 de de aynı tarihlerde Türkiye’ye gelmişti.”
“Cheney; nereden geçerse fırtına, yangın ve deprem yaratır; arkasında kan, ter, gözyaşı bırakır.”
“ABD’ye, Müesses Nizam bir mesaj göndermiştir. Kapatma Davası; Diplomatik siyaset anlamda “Muhatabın Benim” demektir.”
“Bana göre bundan sonra Dövizin en düşük olacağı değer bu değerlerdir.”
“Borsa için bundan sonra kesin bir düşüş trendi de bana göre başlamıştır.
“Korkarım ki; Türk Halkı medya üzerinden manipüle edilerek yabancılar ve yerli taşeronları tarafından; döviz ve borsada soyulacaklardır.”

mavimisali
04.04.2008, 08:48
Ankara kulislerinde en çok konuşulan konu AKP'nin Ergenekon kapsamında hazırladığı karanlık planlar. Son gözaltılarla birlikte bazı emekli askerlerin ve yüksek yargı mensuplarının da içeri alınacağı ancak kapatma iddianamesi ile birlikte bu operasyonun ertelendiği belirtiliyor. En ürkütücü iddia ise, İlhan Selçuk'la yakın olduğu gerekçesiyle 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in de ifadesine başvurulacağı yönünde.

Doğu Perinçek, İlhan Selçuk ve Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun gözaltına alınması yeni bir sürecin başlangıcı mı? Ankara kulislerinde konuşulan AKP'nin karanlık planları, operasyonun çok daha farklı boyutlarının olduğunu gösteriyor. Kulislere yansıyan iddiaya göre, halen gözaltında tutulan İlhan Selçuk'la bağlantılı olduğu gerekçesiyle, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in de bilgisine başvurulabilir.

Kulislerde konuşulan bu konu Şeriatçı basın tarafından bugün yazıya döküldü. Danıştay saldırısı öncesinde kurul üyelerini hedef gösteren Vakit Gazetesi, "Sezer'in bilgisine başvurulabilir" isimli haberinde, Sezer'in görevi sırasında İlhan Selçuk'la baş başa görüşmeler yaptığını, bu görüşmeler nedeniyle Sezer'in bilgisine başvurulabileceğini yazdı.AKP kapatma iddianamesi üzerine, Ergenekon'la bağlantılı olduğu ileri sürülen emekli askerler ve yüksek yargı mensupları da şeriatçı basın tarafından hedef gösteriliyor.

AKP'ye yakın Fethullahçı medya, darbe planları yaptıkları gerekçesiyle Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı ve eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ile eski Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman'ı hedef gösteriyor.

Ankara kulislerindeki bir başka iddiaya göre, Perinçek, İlhan Selçuk ve Kemal Alemdaroğlu ile birlikte tanınmış bir yüksek yargı mensubu da gözaltına alınacaktı. Farklı kaynaklar, hedefteki kişinin cumhurbaşkanlığı seçiminin iptaline neden olan "367 oy gerekir" fikrinin sahibi, eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu olduğunu belirtiyor. Ancak kapatma iddianamesi ortaya çıkınca Kanadoğlu'nun gözaltına alınmasından vazgeçildi.

toprak62
04.04.2008, 09:27
valla davayı ciddi bulmuyorlarsa
1- neden partinin adını değiştirmeye çalışıyorlar
2-neden anayasayı değiştirmeye çalışıyorlar
3- neden yargıya müdahale ediyorlar

zaten anayasa mahk. müdehalelerinden sonra savcı bir dava daha açıyor... bilmem ozaman nedir bu telaşları anlayamadım... kapatılmıyacak diyon ama bunu sadece agzın söylüyor yüreğin söylemiyor...