Orijinalini görmek için tıklayınız : El ele tutuşana çay yok!

@DuYGu@
04.04.2008, 13:32
Yıldız Parkı’nda ’mahalle baskısı’...

Çadır Köşk’te birbirine sarılan 10 yıllık evli Akyol çifti, bu yüzden servis yapılmadığını ve mekandan atıldıklarını iddia etti. Gerekçe ise şoke edici: “Burası aile yeri, sarılmak, el ele tutuşmak yasak!”

İstanbul’un en eski ve en büyük parklarından biri olan Yıldız Parkı’na giden bir çocuk sahibi 10 yıllık evli Akyol çifti, mahalle baskısı gördüklerini iddia etti. Anaokulu öğretmeni Serpil Akyol ile işletmeci eşi Fuat Akyol’un iddialarına göre olay şöyle gelişti: Çift, önceki gün saat 16:45’te 3 yaşındaki kızları Derin’i de alarak Yıldız Parkı içindeki tarihi mekan Çadır Köşkü Restoran/ Cafe Bar’a gitti. Fuat Akyol burada eşine sarıldı.

Beltur’un kuralı böyle

Bunu gören garsonlardan biri yanlarına gelip, “Burası aile yeri” diye uyarıda bulundu. Ardından diğer müşterilerin de taraf olduğu bir saatlik tartışma yaşandı. Tartışmanın sonunda garsonlar tarafından, “Beltur’un kuralları böyle, el ele tutuşmak yok, sarılmak yok. Kurallarımıza uyacaksınız” gerekçesiyle servis yapılmayan Akyol çifti, restorandan çıkarıldı.

‘Biz de aileyiz’ dedik

Serpil Akyol yaşananları şöyle anlattı: “Garson, ’Burası aile yeri’ deyince şok oldum. ’Biz de aileyiz’ dedim. Tartışma duyulunca diğer müşteriler garsonun hata yaptığını söyledi. Biz gidecektik, diğer müşteriler ’Gitmeyin, oturun’ dediler. Biz de oturduk. Servis istiyoruz, bizi duymazlıktan geliyorlar, masaya bakmıyorlar. ’Sipariş vereceğim’ dedim, Garson, ‘Size servis açmıyoruz’ dedi.”

Belediye inceleme istedi

İddiayı sormak üzere aradığımız İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, konunun İştirakler Daire Başkanlığı ve Beltur Genel Müdürlüğü’ne iletildiğini ve gerekli incelemenin yapılmasını istediklerini söyledi.

BELTUR’a dava açacağız

Garsonlar servis yapmayınca Akyol çifti avukatlarını aramış. Ve avukatın isteği üzerine servisin açılmadığı yönünde yazılı kağıt istemişler. Fuat Akyol, “Ancak vermediler. ’Burada kurallarımız var, bu kuralları Beltur belirliyor. Belirlediği bu kurallar da el ele tutuşana, sarılana servis yapılması istenmiyor’ dediler. Bunun yazılı bir kural olmadığını söylediler. Biz de müşterilerden olaylara tanıklığını anlatan bir kağıt imzalamalarını istedik. 4 müşteri, olayı özetleyen kağıdı imzaladı. Akyol çiftinin avukatı Naki Demirçivi de Beltur’a suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi:

”İşleten ve çalışanlar hakkında Türk Ceza Kanunu 122 ve 125 maddelerinden suç duyurusunda bulunacağız. TCK’nın 122 maddesi, kişiler arasındaki din, renk ve benzeri ayrıştırmalar yapmak suçunu düzenliyor. 6 aydan 1 yıla kadar hapis isteniyor. TCK 125. de kişilere hakaret suçunu düzenliyor. Cezası 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasını düzenliyor. Tazminat davasını da ceza davasından sonra açacağız.”

Yüksel KOÇ / Vatan

İstanbul'un göbeği mollalara teslim olmuş!
Suudi Arabistan'a benzememize ramak kaldı!

ebu turab
04.04.2008, 13:37
neden şaşırmadım acaba...

sokakta gördükleri bayanlara da sapık sapık bakanlar bu lafları söyleyen insanlar değil midir...

kerkınç
04.04.2008, 15:10
şaşılacak bir mevzu yok bence gayet normalll yaniii türkiye burası :gosterge

sevgi
04.04.2008, 15:41
bunlar iyice zıvanadan çıktı arkadaşlar... bunlar daha iyi günlerimiz bizim ... adamların zihniyeti zaten ortada o sebeple bende hiç şaşırmadım yani... normal hergün duyduğumuz belkide çoğumuzun başından geçen olaylardan biri...

çiçekdürbünü
04.04.2008, 16:26
12 Eylül döneminin ilk günlerinde de herhangi bir çay bahçesinde bu türden aşağılanmalara rastlayabilirdiniz.
Hiç unutmam biz kızları, babamla ayrı yere oturtmaya çalışmışlardı bir yerde de; Kızılbaş olduğumuzdan bu uygulamaya tavır koyup orayı terk etmiştik.

Ama sanıyorum birçoğumuzu etkilemez böyle tavırlar. Ne de olsa kendimizi herşeyin yasaklandığı ve özellikle kadınların insandan bile saymadığı İslamiyetin bir mensubu sayıyoruz.

E, işte o İslamiyetin kuralları ve uygulaması da böyle.

yaralı gölge
05.04.2008, 01:26
acayip hayvanlara benziyor bu türkiye gitdik ce

babannedemiyeli
05.04.2008, 01:49
oy oy çok yaşadım böyle şeyleri
koyanda ilk başıma gelmişti ama
istanbul şaşılacak gibi

onurnehir
05.04.2008, 02:11
arkadaslar biz bunlari nezaman asacagiz? su yobazlar nezaman genis ve cagdas birer insan ilarak aramiza katilacaklar. 2008 yilinda turkiyede boyle insanlar var pes dogrusu.

ILkeR_06
05.04.2008, 02:31
Bu nasıl müslümanlıktır?bunlar müslümanlığın neresinde acaba?kadını ne olarak gördükleri her daim yaptıkları ile ortadadır.Türbanı kadınların özgürlüğü içinmi savunuyorlar?:yamukgul:yakında böyle yerlerde el ele tutuşanlara ceza bile verdirir bu zihniyet:S

ONU®
05.04.2008, 11:57
Valla artık hiç şaşmamak gerek.İstanbul da artık gittikçe yobazlaşıyor.2. bir Konya olma yolunda ilerliyor.

yasemin38
05.04.2008, 14:42
Valla artık hiç şaşmamak gerek.İstanbul da artık gittikçe yobazlaşıyor.2. bir Konya olma yolunda ilerliyor.

ama şunu da söylemek istiyorum: KONYA mı yobaz, bence siz iyi bakmamışsınız çevrenize KAYSERİ için de çok muhafazakar derler ama kimin eli kimin cebinde belli değil bunu sadec İstanbulla sınırlamamak gerektiğini düşünüyorum.

gurdag
05.04.2008, 17:47
Boşuna demiyoruz insanlar bazı hareketleri azıtıyorlar herşeye günah herşeye bir kulp buluyorlar kafalarına göre yorum yapıyorlar:CAHİLDEN DOSTUN OLACAĞINA ALİMDEN DÜŞMANIN OLSUN

amor3
05.04.2008, 18:00
Cahil yaratıklar..

Ceno
05.04.2008, 18:10
Sindire sindire geliyorlar... Bakalım daha ne kadar susacak bu millet bakalım bıçağın kemiğe dayandığı an hangi an olacak??? Ya da öyle bir an olmayacak millet başa gelen çekilir diyecek (zaten deniyor). Zulmün karşısında susan bizden değildir. Aklımız başımıza ne zaman gelecek???!!!...

Zemheri*
05.04.2008, 19:15
değişmiş sanki herşey önce ki abilerimiz anlatır pendik burnu'nda yazlık sinemadan çıkınca içki içer gülüp eğlenirlermiş yanlarından geçen aile babaları afiyet olsun gençler dermiş gülümseyerek şimdi ya küfür ederler ya da yanımızda bayanla sokağa çıkamayacakmıyız ayyaşlar der milenyum zihniyeti durum vahim içler acısı...

aspava
05.04.2008, 19:46
evli bir çifte üstelik çocuklarının yanında ve o çocuğun bunlardan nasıl etkileneceğini hesaba bile katmadan böylesi çirkin bir muameleye maruz bırakanlar kendi evlerinde eşlerini sıkı sıkı kapatıp etrafında namus bekçiliğine üstlenir fakat dışarı çıktığı zaman başkalarının namusuna göz dikip ahlaksızlığın en büyüğünü yaparlar

geygel60
05.04.2008, 20:19
Teşekkürler duygucan kardeşim
Arkadaşlar Türkiye nereye gidiyor okudum gülesim geldi hani deriz ya gülüyoruz ağlanacak halimize gerçekten.
Arkadaşlar durum gerçekten çok ciddi çok yakında olmazsa olmazlarımızdanda ödün vermeye başlayacağız adamlar gümbür gümbür geliyor tehlike kapıda.Tekrar bizi bu zihniyet ortaçağ karanlığına götürecek.Sesi çıkan kesimler içinde erbakanın dediği gibi kanlımı olacak kansızmı bunlar herşeyide göze almışlar.
Valla ben şuan darbeden yanayım parti kapatmasından yanayım bunlar için ne olacaksa anti demokratik hepsinden yanayım yeterki bu anlayışdan kurtulalım.