Orijinalini görmek için tıklayınız : Meclis’te ‘şaka gibi’ oylama


@DuYGu@
05.04.2008, 10:44
AKP'li milletvekilleri kendi tekliflerini muhalefet önergesi zannederek 'ret' oyu verdi.

Sosyal Güvenlik Reformu oylaması görüşülürken skandal yaşandı. Neyin oylandığını bilemeyen, AKP’liler muhalefete bakıp oy kullandılar. Muhalefetin de desteklediği önerge AKP’lilerin oylarıyla reddedildi.

Çalışanların iş bırakma eylemleriyle tepki gösterdiği, hükümet ile sendikalar arasında günlerce süren pazarlıklar sonucu güç bela üzerinde kısmi anlaşma sağlanan Sosyal Güvenlik Yasa tasarısının TBMM Genel Kurulu’ndaki önceki günkü görüşmeleri, “traji komik” bir olaya sahne oldu.

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, hükümet ile sendikalar arasında varılan uzlaşma gereğince, tasarının 35. maddesinin değiştirilmesi için önerge verdi. “Yüzde 35 olan alt sınır aylığının evli veya çocuklu olanlarda yüzde 40’a çıkartılmasına” yönelik AKP önergesinin yanı sıra, CHP, MHP, DSP’lilerden de bu madde için çok sayıda önerge geldi.

Muhalefetin önergeleri tek tek reddedildi. Sıra AKP’nin önergesine geldiğinde MHP, “toplantı yeter sayısının” aranmasını istedi. Birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, elektronik cihazla yoklama yaparken, AKP grup başkanvekilleri de kulisteki milletvekillerinin salona girmelerini istedi. Bu sırada Pakdil yoklama sonucu salonda karar yeter sayısının olduğunu belirterek, hemen ardından AKP önergesini oya sundu.

Apar topar kulislerden Genel Kurul’a giren AKP’liler, neyin oylandığını bilmedikleri için muhalefet milletvekillerinin tutumuna baktılar. Muhalefetin “kabul” oyu verdiğini gören AKP’liler, hep beraber “ret” oyu verdi.

Sonuçta muhalefetin de desteklediği AKP önergesi, AKP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

AKP’lilerin uzlaşmayla getirilen değişiklik önergesine ret oyu kullanması, Çalışma Bakanı Faruk Çelik’i de şoke etti. Sinirli olduğu görünen Çelik, “Biz bu maddede, asgari aylıklarla ilgili sosyal taraflarla mutabakat sağlamıştık. Bu kabul edilmeyen önergede de evli veya çocuklu olanlarla ilgili yüzde 5’lik bir artış sağlanıyordu. Yani çalışanların lehine olan bir önerge kabul edilmemiş oldu” siteminde bulundu.

Çalışanlarla üzerinde anlaşılan ve AKP’lilerin gafı nedeniyle reddedilen değişiklik düzenlemesi, tasarının tüm maddeleri görüşüldükten sonra, ama tamamı oylanmadan önce tekriri müzakere yöntemiyle yeniden ele alınacak.



şaka gibi gerçekten..
ne kadar komik bir o kadar acıklı bir durum,toplumun tamamını ilgilendiren bu derece önemli bir yasaya sırf muhalefete muhalefet olsun diye oy verenlere ne denilebilir ki..

ONU®
05.04.2008, 11:29
Başkalarına çamur atmaktan artık ülkeyi yönetemez hâle geldiler.Yazıklar olsun artık bu zihniyeti inadına destekleyenlere.

CaNCa
05.04.2008, 12:32
Düşünmeden analiz etmeden, bir partinin malı bilinci ile TBMM'e girmiş olan kişilerin, Türkiye'nin kaderini ilgilendirecek yasalarda sürü mantığı ile anlamadan vermiş oldukları kararlara çok açık bir örnektir.

Ümmet bilincinin esas alındığı, siyasal islam mantalitesinin hakim olduğu bir akımdan beklenebilecek traji-komik bir durum. Neyse halkın yarısı yine oy vermeye devam etsinler, ne de olsa böyle yönetilmeye layik olduklarına inanmasalar seçmezlerdi.

pazarcıklı
05.04.2008, 12:48
...bu partilerin en iyi yapabildikleri şey birbirlerine muhalefet, ezbere politika...bu da bunun trajikomik bir örneği...beceri ve birikimlerin değilde düşünce ve zihniyetin ön planda tutulmasıyla oluşturulan bu meclisle nereye kadar gider bu iş:confused1 düşünmeden edemiyorum...

özcan1
05.04.2008, 13:08
Haberlerde seyrettiyim utanç verici meclis manzarası, yeni okula baslayan talebelerdeki konuyu anlamadan cevap verme çabası; fakat belirsizlik duygulari kompleksi; elimi kaldırmasan ceza yermiyim? duydusu gibi bir şeydi.

Bunlar maalesef TBMM ni işgal eden, vergi verenleri sömürmek için sıraya girmiş asalaklardır.

utanç verici.

Beşiktaşli58
05.04.2008, 13:13
Iste böyle yönetiliyoruz. Türkiyemiz kimlere kaldi, insanlarimiz kimlere kaldi!

geygel60
05.04.2008, 20:25
Birazda gülelim traji komik bir olay malesef biz ordan yönetiliyoruz bu ülkenin ve insanlarının refahı için alınan her karar ordan çıkıyor.

ebu turab
05.04.2008, 20:37
sanki bu adamlar millete hizmet için değil de çocuklar gibi birbirleriyle çekişmek için gitmişler oraya...

bu olayda o kadar çok falso var ki...

milletvekilleri mecliste kimin ne yaptığını bilmiyorlar. kendi içlerinde aldıkları kararın aksi oy kullanıyorlar. en kötüsü de bunu sırf muhalefet yönergeyi kabul etti diye, başka hiç bir fikirleri olmadan yapıyorlar.

hükümet de, muhalefet de orada halka hizmet üretebilmek için varlar. fakat ancak ve ancak birbirleriyle yarışıyorlar.

yazık bu insanlara ya, yazık bu halka...

halitseyfi
05.04.2008, 22:38
Bu basiretsiz insanları oraya niye seçiyorlar sanıyorsunuz. Onların görevi düşünmek değil parti liderlerinin dediklerine "evet" diyip parma kaldırmak zaten.

suçlu olanlar onlar değil, bunlara oy verip TBMM sine vekil olark gönderenlerde.

AnGeNehM
05.04.2008, 23:07
Bu olay aslında bizlere bir çok şey anlatmaktadır.
Sadece AKP vekilleri için söylemeyeceğim bu söyliyeceklerimi.
Emin olun CHP içinde geçerli.
Bu insanlar bizlerin oylarıyla buraya çıkıyorlar ve bizler bunlar hakkında hiçbir araştırma yapmıyoruz.
Örneğin bir partinin sadece ismine oy veriyoruz.
Bu ise partilerin işine gelmektedir.
Bu konuda sıkı kamuoyu yoklamarı yapılsa ve halkın buna dikkati tespit edilse bu rezil durumlar ortaya çıkmaz.
Bizler tepkilerimizi dile getirmedikçe bu işler böyle gelir böyle gider sevgili arkadaşlar.
Partiler zengin sanayicileri listelerine alırlar doya doya seçim propagandalarını yaparlar.
Bu insanlar ise asla grubundan bağımsız oy kullanmazlar.
Merak ediyorum aceba o sahneyi yaşayan AKP li milletvekilleri;oturumu yöneten başka sizin bu halinize güldüğünde muhalefetten gülücükler geldiğinde hiç utandınız mı halinizden ?
Tabiki hayır %47 ile gelmişsiniz o koltuklara ama malesef vekil olmaktan önce insan olma olgusundan yoksun kalmışsınız.

emek78
05.04.2008, 23:23
Yanlıs yoktur bu oylamada emekcilerin hak gasbı mevzu baisse hata yapmazlar... Taktik geregi oyle yapmışlardır. Daha sonra soyle diyecekler muhtemelen Aslında biz sizn lehinize olan kanunu çıkartacaktık ama basit bir yanlıs anlasılma sonucu çıkaramadık....
Emek karsıtlarına gercek cevabı vermek için

Yarın Kadıkoyde saat 13:30 daki Herkese Saglık Güvenli Gelecek Platformunun Marmara bolge mitingine katılalım

ilkay123
05.04.2008, 23:23
vah ülkem vah..kimler tarafindan yönetiliyorsun.tam bir AZIZ NESIN lik bir öykü.biz böyle vekillere layik bir halkmiyiz?.

zeynel24
06.04.2008, 23:14
Kimler tarafında yönetliyoruz ne hallre düşmüşüz ne kadar barizki bunlar çıkardıkları kanunda kendileri bile haberleri yok
Sen çok yaşa padişahım mantığıylan ülke yönetilirmi demeki yönetiliyormüş birde inadına akp diyen ler var vay halimize vay

pınar66
06.04.2008, 23:22
Bu saçmalıkları gördükçe nutkum tutuluyor resmen.Bir sürü tarafından yönetilmek düşünen insana çok ağır geliyor.Bu saçmalıkları yapmaya devam edecekleride ortada zaten ve en kötüsü bu saçmalıklara devam etsinler diye oy veren o düşünce özürlü kitle ne zaman uyanacak.Asla uyanmayacak gibi görünüyor...Gözüne bağlanan iki metre bezi neden göremezler bir türlü anlamıyor.