Orijinalini görmek için tıklayınız : Çekilinde ezilmeyin (Bektaşi fıkrası)

Sema
30.01.2006, 19:51
Bektaşinin biri sığırlarını otlatmaya götürmüş. İneklerden biri yardan aşağıya düşecekken son anda kuyruğundan tutu vermiş. Ne kadar çektiysede bir türlü yukarı çıkaramamış. Başlamış uluları çağırmaya;
- Yetiş ya Medet, Yetiş ya Mürvet, Yetiş ya Hızır diye.
İneği kuyruğundan çekmeye devam ederkende;
- Dayanın biraz az kaldı diye söyleniyormuş
en sonunda bakmış ki ineğin yukarı çıkabileceği yok bu seferde;
- İneği yukarı çıkaramadınız bari altından çekilinde ineğin altında ezilmeyin diyi vermiş.

Ben bu fıkrayı çok seviyorum, umarım sizlerinde hoşuna gitmiştir. Burdaki Bektaşinin inancında uluların ineğin altından iterek ona yardım etmesi var.
Umarım ulular hep yanımızda ve yardımımızdadır
SELAMLAR

mercan
30.01.2006, 20:51
hehhhe baya kızmış desene bektaşi :)

Lamekan
30.01.2006, 20:55
hehhhe baya kızmış desene bektaşi :)

bektaşi kızmamış.. Erenleriin altdan ittiklerini düşünüdyor ve inegide yukarı çıkaramayacaklarını anlayınca. erenler bari altından çekilinde ezilmeyin diyor.... :))

Çalışmak sana yaramamış mercan :)

Serkan_Devrim
30.01.2006, 20:57
eline sağlık. bektaşinin kızması yok gibi burda be ablacık. sen nerden çıkardın.

Lamekan
30.01.2006, 21:00
eline sağlık. bektaşinin kızması yok gibi burda be ablacık. sen nerden çıkardın.

bence ona ilk iş günü agır geldi ondan bence :)

mercan
30.01.2006, 21:01
bektaşi kızmamış.. Erenleriin altdan ittiklerini düşünüdyor ve inegide yukarı çıkaramayacaklarını anlayınca. erenler bari altından çekilinde ezilmeyin diyor.... :))

Çalışmak sana yaramamış mercan :)

yaa öyelmiymiş :hopala ben olaya farklı bi bakış açısı ile bakmıştım aslında bak benimkide şölee

baktı bektaşi; erenlerden ses seda gelmiyo , yardımda etmiyolarr ben bu erenleri okadar yükselttim göklere çıkarttım :sook bana bi yardım bile etmiyolar bende sizi gökden yere indiriimde görün demiş ve o sinirle öyle demiş:)) yane siz gökde değil anca yerde olursunuz misali

Serkan_Devrim
30.01.2006, 21:03
bence ona ilk iş günü agır geldi ondan bence :)

:yamukgul::yamukgul::yamukgul: hehehe valla lamekan bende kendimden şüphe etmiştim benmi anlamadım diye(ki mümkün değil :p :yamukgul: hehehe) ablacık senin ilk haftada pestilin çıkar o zaman. sen tatile gidemessin bence. :yamukgul: hehehe

Lamekan
30.01.2006, 21:04
tamam öle olsun.. Kabul etmemekde özgürsün tabiki:)

Hasan44
31.01.2006, 00:19
hcelebi44@msn.com