Orijinalini görmek için tıklayınız : Baklavadan-Altı yıl Ceza.
Bana gelen bu mesajı sizlerle paylaşmak istedim.
Bundan bir kaç yıl önce,Hatırlarsanız,Antepte On yaşındaki bir Çocuk Baklava çalmıştı.
Tam Altı yıl Ceza aldı.
içi çekmiş, ve bir tepsi baklavanın kendisini doyuracağını sanarak,Ileride başına geleceklerden habersiz bir ışe soyulmuş.
Sonuç Altı yıl hapis alıyor.
Bırak Ülkemızi,Dünya bu olay karşısında şaşırmıştı bile.
AMMA Adam Tirilyonları götürdü İki yıl ceza aldı.
Burası Türkiye.
Üstelik ceza evine götürülürken arkasından,TÜRKİYE SENINLE GURUR DUYUYOR Dediler.
.
Kim tirilyonları götürdü biliyormusun.
Yimpaş Holding Başkanı Dursun Uyar.
Dininde,Namazında.Günde Beş vakit namazı asla kaçırmaz.
Tirilyonlarıda.
Müslüman ya.
Şimdi Karabükte iki yıl cezasını çekip cıkacak.
Pekı gasp ettigi paralar nerde.
Ya İnanıp Paralarını kaptıranlar ne yapıyor.
Hergün Televizyon Kapılarında,
Ne olur bizi canlı yayına alın.Paralarımızı çalan ınsanı teşşir edelim.
Belkı vijdanı Sızlarda gerı verir diye.
Haklı olarak demiyecegım amma yayına hiç bır TV Kanalı bunları kabül etmedı.
Yinede Bundan bir ay önce Halkın Televizyonu olan Yol TV miz bunları aldı yayına ve konusturdular.
Sunucu can Soruyor.
Amca Bunların neyıne güvenipte paralarınızı verdiniz diye.
Cevapa bakın
Her gün dininde namazındaydı.
Böyle birine güvenilmezmi diyor.
Vay amcam vay.
Basını kaldırıpta dünyadan habersiz,hep bu pencereden bakmıs.
Başbakana Gidip dertlerini anlattılar.
Başbakan da,
Verirken Bana mı danıştınız
dıyor.
R.T.E kendıne göre haklı.
Ama halkını dolandıran kisiye ne kadar Güçlü avukatlar varsa ayarlamasını da biliyor.
Mahkemede Dursun Uyar ın Avukatları AKP Tarafından tutulmustu.
Seçım kampanyalarında,Bu şahıs Erdoganın AKP sine hep maddı desteklerde bulundu.
Seçim giderleri bu tür müslümanlar Tarafından karşılandı.
Yımpaş Holdınge Verılen cezaya itiraz edıldi.
bır çare denildı.
Kabül görmedı.
Şımdı acaba Bir Tepsi Baklavanın Ülkemizdekı degerini anladınızmı.
Bir Tirilyon Türk parası,Bir Tepsi Baklava degerının Çeyregı bile etmıyor.
Baklavadan-Altı yıl Ceza.
Bır Tırılyon Çarp.İki yıl ceza.
Vay ADALET VAY.
Saygılarımla.
yimpaş zedeler bu ülkede dinin hangi amaçla kullanıldığına örnek teşkil etmektedir....
aslında aklıma direk olarak 2000 yılında batırılan bankalarımız da geliyor....ordan kaynaklı olarak yaşadığımız devalüasyon ve ortaya çıkan ekonomik kriz.....aldığımız dış borçlar ve yine aynı bankalara aktarılan milyarlarca dolar.....peki o bankaların sahipleri nerde?
kepek kapatan esnaf...başbakanlık önünde yazarkasa fırlatan vatandaş halen bu ülkede ve halen içler acısı durumda....
din ve kapitalist ekonomi vatandaşı sömürmeye var olanı tüketmeye çalışan anlayıştır.....
ama madem suçlu arıyoruz alın size baklava hırsızları....ülke kurtuldu değil mi??????
Serhatlı 06.04.2008, 18:09 yimpaş zedeler bu ülkede dinin hangi amaçla kullanıldığına örnek teşkil etmektedir....
aslında aklıma direk olarak 2000 yılında batırılan bankalarımız da geliyor....ordan kaynaklı olarak yaşadığımız devalüasyon ve ortaya çıkan ekonomik kriz.....aldığımız dış borçlar ve yine aynı bankalara aktarılan milyarlarca dolar.....peki o bankaların sahipleri nerde?
kepek kapatan esnaf...başbakanlık önünde yazarkasa fırlatan vatandaş halen bu ülkede ve halen içler acısı durumda....
din ve kapitalist ekonomi vatandaşı sömürmeye var olanı tüketmeye çalışan anlayıştır.....
ama madem suçlu arıyoruz alın size baklava hırsızları....ülke kurtuldu değil mi??????
Ve daha perde kapanmadı yeni bir kriz daha geliyor zaten piyasalar mahvolmuş durumda şuan yeni bir kriz ne yapar, umarım Arjantin e dönmeyiz Evet Türkiye de öyle birşey varki hırsızla namussuzla kaçakçıyla açıkçası şeref yoksunlarıyla gurur duymaktadır:thumbdown
halitseyfi 06.04.2008, 20:46 Hırsızlar iktidara ortak olursa kriz herzaman var demektir.
Halkın cebine baksınlar kriz orda.
selamlar
Bu düzen varoldukca,rüsvet ve yolsuzluk devam edicektir..krizler hic durmicak,
AKP`liler söyle yolda devam ediyorlar: Cani istediklerin zaman dini kurallar, islerine gelmedikce yok sayiyorlar bunlari....
çiçekdürbünü 06.04.2008, 21:35 Baklava çalanlar o kadar ceza aldılar çünkü: Burjuva yasaları özel mülkiyeti kutsar. Baklava çalanlar, özel mülkiyete saldırıdan yargılandılar. Ancak diğerlerinin yaptıkları yolsuzluklar özel mülkiyet suçu sayılmadığı için suçları sabit olsa bile hafif cezalar ile kurtulurlar.
Öz budur.
Özel mülkiyetin kutsiyetinin kaldırılması ve kamuya ait mülkiyetin kutsanması gerekiyor.
çiçekdürbünü 06.04.2008, 21:37 Ve daha perde kapanmadı yeni bir kriz daha geliyor zaten piyasalar mahvolmuş durumda şuan yeni bir kriz ne yapar, umarım Arjantin e dönmeyiz Evet Türkiye de öyle birşey varki hırsızla namussuzla kaçakçıyla açıkçası şeref yoksunlarıyla gurur duymaktadır:thumbdown
Umarım Arjantine döneriz. Bu halk sokaklara dökülür. Ama benimkisi boş hayal.
Bu yüzden diyorum ki, asla çekinmeyin. Bizimkiler isyan etmezler, tam tersine bu iktidara blok şekilde oy verirler.
Sorununumuz budur. Tepkisiz, iktidarın her yaptığını onaylayan bir halka sahip olmamız.
Tersi olsaydı, bu kadar kolay olmazdı hiçbir şey.
trilyon davali mucahit erbakanda evinde istirahat edecek.zaten bir yere ciktigi yok garibin bu olsa olsa oduldur ona.gurbetcilerde paralarinin arkasindan dovunsun dursun sanki basbakanami sordular verirken.
Burası Türkiye dedirten o kadar çok olay var ki memleketimde hangisini anlatacağımı bilemiyorum.Çelişkiler içinde doğru arıyoruz.Aslında tek bir doğru var büyük balık küçük balığı yutar.Aç olduğu için baklava çalan çocuk mu suçlu, yoksa onu aç bırakanlara karşı sessiz duruşumuz mu?Kabul etmek gerekir ki sistemi bu hale sessiz kalarak getirdik.
Daha fazla açlıktan baklava çalan çocuklar yaratmak için üreme emri veren bir başbakan, en az üç çocuk isterken haklı bulunuyor,bu hakmıdır? peki başbakan olmanın kriteri neden yok, BU BİR SUÇ DEĞİLMİDİR? genç nüfuz üretimini sağlamanın onu doyurmayacağının bilincinde olmadan KONUŞMAK SUÇ DEĞİLMİDİR?(daha fazla aç üretimine geç emri suçtur)
Yeni ve daha fazla oy kaynakları lazım onun için ve onun düzeni için.Anladı ki bu insanları önce aç bırak sonra önüne iki parça şeker ,yağ at al oyu.Ne kadar da kolay artık ,dini kullan,inançları sömür,cehaleti arttır satın al insanları,yasaları,yürütmeyi,hatta yargıyı.
Adil adalet anlayışı önce kendini bir yargılasın.Kim suçlu açlıktan baklava çalan mı yoksa memleketi dubai şeylerine,arap krallarına peşkeş çeken mi?
Şirin Baba 06.04.2008, 23:17 Baklava çalanlar o kadar ceza aldılar çünkü: Burjuva yasaları özel mülkiyeti kutsar. Baklava çalanlar, özel mülkiyete saldırıdan yargılandılar. Ancak diğerlerinin yaptıkları yolsuzluklar özel mülkiyet suçu sayılmadığı için suçları sabit olsa bile hafif cezalar ile kurtulurlar.
Öz budur.
Özel mülkiyetin kutsiyetinin kaldırılması ve kamuya ait mülkiyetin kutsanması gerekiyor.
Çok iyi bir konuya değinmişin burda Çiçek dürbünü teşekkürler.
Şimdi kanunlarda bir yanlışlık var kanımca.
Hırsızlık yapan bir kişi eylemi esnasında adam öldürüncede hırsızlıktan daha az ceza alıyor..(ben yanılmıyorsam bi kaç davada böyle sonuçlar çıkmıştı?)
Kişi hırsızlık yapınca,özel mülkiyete karşı daha çok ceza alıyor ama,mesela bu hırsızlık devlete yapılınca az ceza alıyor.Hatta bu cezalar zamanaşımına uğruyor..
Düşünce suçu var mesela,Devletten ne çalarsan çal bişey olmaz sana,ama sen tutarda devletin(dahası yönetimde ki yanlışlara)aleyhine bi şey düşünürsen çok ağır bir cezaya çarptırılıyorsun.
Soyan affediliyor.Ama düşünen,düşüncesiyle yanlışsın diyen asla affedilmiyor ve hatta vatan haini damgasıyla yadellerde vatan hasretiyle yanıp gidiyorlar bu dünyadan...
Baklavacı çocuğa gelince,diyecek sözüm yok.Yani hırsızlıksa yaptığı mutlaka bir ders almalı ama bu hapis cezası hemde bir çocuk için asla kabul edilir değil...
sevgiyle
pazarcıklı 07.04.2008, 12:10 YUH YUH!
Uzaktan yakından yuh çekme bana
Sana senin gibi baktım ise yuh
Efendi görünüp bütün insana
Hak'kın kullarını yıktım ise yuh
Ben hoca değilim muska yazmadım
Ben hacı değilim Arap gezmedim
Kuvvetliyi sevip zayıf ezmedim
Namussuza boyun büktüm ise yuh
Ne demek efendim bey ve amele
Fakir soymak yakışır mı kemale
Rüşveti hak bilip her dakka hile
Yapıp yapıp kafa çektim ise yuh
Bu kadar milletin hakkın alanlar
Onları kandırıp zevke dalanlar
Diplomayla olmaz hakim olanlar
Suçsuzun başına çöktüm ise yuh
Mahzuni'yim benden başlar asalet
Asiliğe paydos bey'e nihayet
şu insanlık derde girerse şayet
O'na yar olmaktan bıktım ise yuh
Yuh yuh soyanlara soyup kaçıp doyanlara
İnsana kıyanlara yazık şu uyuyanlara
...Aşık Mahsuni ŞERİF'i Saygıyla Anıyorum...yorumsuz:confused1...
çiçekdürbünü 07.04.2008, 12:49 Baklavacı çocuğa gelince,diyecek sözüm yok.Yani hırsızlıksa yaptığı mutlaka bir ders almalı ama bu hapis cezası hemde bir çocuk için asla kabul edilir değil...
sevgiyle
Baklava çalanların hiç bir surette cezalandırılmasını doğru bulmuyorum. Sonuçta sadece insanların değil, tüm canlıların en temel ihtiyaçlarından birisi olan beslenme içgüdüsüne dayalı bir eylem. Dolayısı ile adalet duygumu bu bakış açısı şekillendiriyor.
Bu anlamda birilerine ceza vermek gerekirse eğer; sosyal bir devlet olmayan, hiçbir zaman bunu olmayı başarmayan ya da hiç böyle bir derdi olmayan devlete ceza verilmelidir.
Biliyor musunuz? Fransa'da hırsızlık yapan birine ceza vermeden önce o kişinin geçim indeksi göz önüne alınır. Kaç çocuğu var ise cezası ona göre düşülür.
Adamlar, hırsızlığa karşı politika üretememişler ama en azından olaya daha insani yaklaşıyorlar.
Bizim gibi değiller yani...
Serhatlı 07.04.2008, 15:19 Baklava çalanların hiç bir surette cezalandırılmasını doğru bulmuyorum. Sonuçta sadece insanların değil, tüm canlıların en temel ihtiyaçlarından birisi olan beslenme içgüdüsüne dayalı bir eylem. Dolayısı ile adalet duygumu bu bakış açısı şekillendiriyor.
Bu anlamda birilerine ceza vermek gerekirse eğer; sosyal bir devlet olmayan, hiçbir zaman bunu olmayı başarmayan ya da hiç böyle bir derdi olmayan devlete ceza verilmelidir.
Biliyor musunuz? Fransa'da hırsızlık yapan birine ceza vermeden önce o kişinin geçim indeksi göz önüne alınır. Kaç çocuğu var ise cezası ona göre düşülür.
Adamlar, hırsızlığa karşı politika üretememişler ama en azından olaya daha insani yaklaşıyorlar.
Valla bilmediğim bir şeyi daha öğrenmiş oldum bu yüzden hem seni hemde Fransızları tebrik ederim...
Baklava çalanların hiç bir surette cezalandırılmasını doğru bulmuyorum. Sonuçta sadece insanların değil, tüm canlıların en temel ihtiyaçlarından birisi olan beslenme içgüdüsüne dayalı bir eylem. Dolayısı ile adalet duygumu bu bakış açısı şekillendiriyor.
Sevgili cicekdürbünü...yazilarinizi büyük begeniylen okudugumu burda belirtmek istiyorum...
Evet, ben biliyorum ki, fransada ve bir kac diger avrupa ükelerinde ceza vermeden önce sosyal ve gecim standardina bakarak ceza uygulaniyor..
gecim sIkintisi ceken insanlar Türkiyede adam öldürseler bu kadar ceza almazlar, ama göze batan hirsizliklarda(aclik, gecimsizlik, caresizlik) cezalar bayaga yüksek, devtleti soyanlar yargisiz kalmakta....--bu aci bir gercek...
saygilar
ILkeR_06 10.04.2008, 02:02 İkinci Baklava Davası
İzmir'de arkadaşlarından tehditle 2 YTL para aldıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 5 lise öğrencisinin her birine 20’şer yıl hapis istendi. Tutuklu yargılanan çocukların, bugünkü duruşmalarında tahliye talebi ise reddedildi.
Antep’te 4 çocuğun “baklava çaldıkları” gerekçesiyle 6’şar yıl hapis cezasına çarptırıldığı “bu kadarı da pes” dedirten davanın benzeri bu kez İzmir’de görülüyor. Hortumcuların, dolandırıcıların sokaklarda dolaştığı, haklarında açılan davalardan “dokunulmazlık” zırhıyla kurtulanların yaşadığı bir coğrafya da 5 lise öğrencisi, arkadaşlarından “2 YTL gasp ettikleri” iddiasıyla 20 yıl hapis istemi ile yargılanıyor.
Gaziemir Kipa Lisesi’nde okuyan 5 genç kadın öğrenci hakkında açılan davaya bugün İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu bulunan çocuklar ile yakınları ve avukatları katıldı. 3 öğrencinin tutuklu olarak yargılandığı davada, savcı mütalaasını verdi. Savcı, her bir çocuk için 20 yıl hapis cezası istedi. Savcı ayrıca, çocukların tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesini istedi ancak mahkeme heyeti tahliye talebini reddetti. Duruşma 21 Nisan 2008 gününe ertelendi.
Çocuklardan ikisi 18 yaşını doldurduğu için Buca Cezaevi’ne, biri de Bergama Cezaevi’ne gönderildi. Duruşmaya katılan çocukların aileleri, 20 yıllık ceza istemini büyük bir tepkiyle karşıladı.
Ortada şikâyet yok
5 öğrenci hakkında İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve gizlilik kararı verilen davanın ilk duruşmasında iddia sahibi öğrenciler olayı anlatmış ancak şikâyetçi olmadıklarını belirtmişti. Buna rağmen 5 öğrenciden 3’ü tutuklanarak cezaevine konulmuştu.
Alıntı:Habercem.com
Bu ülkeyi soyup soğana çeviren Cavit ÇAĞLAR'LAR,Cem UZAN'LAR,Halis TOPRAK'LAR,Murat DEMİREL'LER,Enver ÖREN'LER dışarda elini kolunu sallaya sallaya dolaşırken bu çocuklara verilecek 20 yıl az değilmi? Asılmazı lazım bu çocukların......:buyukgoz: Çaldınmı büyük çalancanki hem aklanasın,hem de itibar göresin.Bu ülke böyle işte.......
Kara Davut 10.04.2008, 03:25 Arkadaşlar küçük bir ayrıntıyı hatırlatmak isterim.her fırsatta avrupa'nın adil yargılamasından bahsedilir.Avrupa şöyle,avrupa'da böyle gibilerinden söylemler dile getirilir.Avrupa ceza evlerinde kaç türk vatandaşı hayatını kaybetti bunlar görülmez,hatırlanmaz.Peki biz TCK(türk ceza kanunu)'nın metnini avrupa'dan almadıkmı?tamam uygulamalarda farklılıklar olabilir ancak,sanki avrupa'da bu tarz rezillikler yaşanmıyor mu?Daha geçen haftalarda avrupa'da bir türk genci işkenceden ölmedi mi?Adalet kavramı maalesef hakim ve savcıların inisiyatifine terk edilmiş durumda.kesinleşmemiş hükümler doğrultusunda,aynı suçu işlemiş iki kişiye,bir hakim 3 ay hapis verirken,başka hakim 10 yıl verebiliyor.Anayasamız gibi,ceza kanunumuzda maalesef gediklerle dolu,dökülüyor.aslına bakılırsa bu yapı içinde en büyük suçu,adaletin kılıcını ellerinde tutan hakim ve savcılar işliyor.saygılarımla.
khaaan77 10.04.2008, 05:26 Öncelikle Türkiye deki adaletsizligi kiniyor ve Davut arkadasa hak veriyorum!
Hep Türkiye deki adaletsizligi elestirip göklere cikarmayalim Avrupayi!
Almanyada, bir kadina tecavüz eden bir adam, egerki sabika dosyasi temiz ise, yani daha önce hic suc islememis ise tecilli hapis cezasiyla kurtulabiliyor!
Egerki hem tecavüz edip te cantasindan 20 lirasini da aliyorsa, olay arti gaspa girip, ceza si en az 2 yildan basliyor!!!!
Demekki bir Kadinin namusu 20 lira kadar degeri yok Almanya`da!!!!!
çiçekdürbünü 10.04.2008, 09:59 Arkadaşlar küçük bir ayrıntıyı hatırlatmak isterim.her fırsatta avrupa'nın adil yargılamasından bahsedilir.Avrupa şöyle,avrupa'da böyle gibilerinden söylemler dile getirilir.Avrupa ceza evlerinde kaç türk vatandaşı hayatını kaybetti bunlar görülmez,hatırlanmaz.Peki biz TCK(türk ceza kanunu)'nın metnini avrupa'dan almadıkmı?tamam uygulamalarda farklılıklar olabilir ancak,sanki avrupa'da bu tarz rezillikler yaşanmıyor mu?Daha geçen haftalarda avrupa'da bir türk genci işkenceden ölmedi mi?Adalet kavramı maalesef hakim ve savcıların inisiyatifine terk edilmiş durumda.kesinleşmemiş hükümler doğrultusunda,aynı suçu işlemiş iki kişiye,bir hakim 3 ay hapis verirken,başka hakim 10 yıl verebiliyor.Anayasamız gibi,ceza kanunumuzda maalesef gediklerle dolu,dökülüyor.aslına bakılırsa bu yapı içinde en büyük suçu,adaletin kılıcını ellerinde tutan hakim ve savcılar işliyor.saygılarımla.
Elbette sizin söylediğiniz gibi oldu. Yasalarımız ithal ürünlerdir. Ancak yasalar ithal edilirken, ithal edildiği ülke de önemli olduğu kadar o ülkelerdeki değişimlerin izlenerek yeniden düzenlenip düzenlenmediği de önemlidir.
Ceza Hukukumuz hangi ülkenin yasalarına göre düzenlenmiş bilmiyorum ancak şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim. Belediyeler ile ilgili yasalar 1932 yılında çıkarılmıştır ve hepinizin de bildiği gibi bu yasalar ile ilgili en önemli değişiklikler (yeniden yapılanma falan değil) geçtiğimiz aylarda yapılmıştır.
Oysa batıda toplumun değişen yapısına göre yasalar yeniden şekillendirilir.
|
|