Orijinalini görmek için tıklayınız : antalyadaki üniversitede ortalık karıştı...
PoyrazıM_24 07.04.2008, 12:01 Birileri üniversiteleri karıştırmak istiyor. Provokatörler silah kuşandı. Mersin'de üniversite kampüsünde kurşun sıkıldı.
Akdeniz Üniversitesi’nde 3 hafta önce başlayan gerginlik tırmandı. Silahların patladığı kavgada 7 kişi yaralandı. 34 kişi gözaltına alındı.
80 kişilik sol görüşlü grup ile sağ görüşlü 60 öğrenci, kampus içinde karşılaşınca yeniden kavgaya tutuştu. Kavga sırasında iki kişi tabancayla öğrencilere 8-10 el ateş açtı.
Polis yetkilileri, öğrenci olmadığı anlaşılan kişilerden Ömer U.’nun daha önce de benzeri olaylara karıştığı yönünde bilgiler bulunduğunu söyledi.
MHP Antalya il binasını basan polis gençleri sorguladı.
MHP İl Başkanı Mustafa Akar, “Ateş açan kişinin partiye girip çıktığı doğru. Fakat kendisinin yönetimimizle alakası yoktur” dedi.
Rektör Prof. Dr. Mustafa Akaydın da “Öğrenci olmayan bir grup, olaylara müdahil olmuştur. Onlar tarafından silah kullanılmıştır. Yaralanmalar bıçak ve kesici alet yarasıdır” diye konuştu.
silahı doğrultmuş bide ateş ediyo şerefsiz...suratında meymenet yok... o silahı alıp ...... neyse bozmayalım klavyemizi... gelde çileden çıkma....
Antalya sakin bir şehirdir, gösterilerde falan şiddete rastlanmaz. Akdeniz Üni de okudum ufak tefek kavgalar olurdu ama, genele yayılmazdı. Haberlere göre 2 -3 haftadır bir gerilim var üniversitede.
İzmirde okuyan bir tanıdığımızda "80 öncesine getireceğiz buraları" diye dedikoduların ortalıkta olduğunu söylüyor.
Sakin olalım, tanıdıklarımızı sakinleştirelim. Eyvahlar, pişmanlıklar gideni geri getirmez.
barısyıldırım 07.04.2008, 12:35 İtle köpekle uğraşmaya gerek yok.Mahsuni baba söylemiş söyleyeceğini
Köylüden yanadır toprak görmemiş
Viskiden gayriye dudak sürmemiş
Ömür boyu serçe bile vurmamış
Beni vuracakmış bak ite hele hele
babannedemiyeli 07.04.2008, 12:52 yine gençlerin başını yakacaklar
olan tertemiz beyinlere oluyor
biri kızıştırıyor diğeri atlıyor
yapmayın ablam ya
maşa olmayın malz.olmayın
okuyun bitirin şu okulu veya okulları ne yapacaksanız ilerideki duruşunuzla yapın
yine gençlik kayacak elimizden allah muhafaza
hızmalım 07.04.2008, 13:53 bunu yapanlar sağcılar olay solculara kalıcak yine dayak yiyenler gözalınanlar yine solcular olur üzücüü
rozerin62 07.04.2008, 17:06 Saldırıyı yapan silahlı dengesizin alnında Zülfikar varmış haberlerde öyle yazıyordu.Bu kişi asla Alevi olamaz bu çok açık bir provakasyon.Zaten çok güvendiği ülkü ocağıda kendisine sahip çıkmadı herzamanki taktikle partimizle uzaktan yakından alakası yoktur sadece sempatisi olan biridir diyorlar.
Bunların zaten ne olduğu belli o kadar katil aralarından çıkıyor sonrada bizimle alakası yok diyorlar.
hidayet ozan 07.04.2008, 18:08 üniversitelerde yaşananlar gerçekten çok düşündürücü ya nasıl bir yere sürükleniyoruz çok belirsiz günler bekliyor bizi......
faşo provaktör sakallının elinde silah alnında boyalı zülfikar okulda ne işi var? 1976-77 yıllarında bizlere oynanan oyunların aynısıdır. bu piyonlar önemli deyil; arkalarındakileri bulmak lazım..
Bizim zamanımızda provakasyon adresi belliydi! elimiz kelepceli jeep e bindirip götürüyorlardı..:kzgn
alninda zulfikar olan omer ulusoy ulku ocaklarinda faliyet gosteriyor.bu ulkeye basina ne geliyorsa ulkuculerden geliyor zaten.farkinda veya deyiller ama karanlik guclere usaklik ettikleri kesin
ILkeR_06 07.04.2008, 23:48 Bu eli silahlı faşist MHP il başkanlığında kadrolu eleman gibi çalışıyormuş.MHP İl başkanlığından aldığı parayla geçiniyor.Suç dosyasıda bayağı kabarık.Emniyetin böyle bir şahısın serbestçe dolaşmasını görmezden gelmesi de nasıl bir düşünce de olduklarını bir kez daha gösteriyor.Sahte milliyetçi,provakatör,mafya olduklarını her daim gösteren bu şahısların amacı ortamın huzurunu bozmaktadır.Benim dikkatimi geçen olay şu;bu tür olaylar her okulda oluyor,özellikle Gazi Üniversitesinde hergün tekrarlanıyor.Şimdi ise medya da nerdeyse birinci konu oldu.Medya o zaman nerdeydi?Bu insanların nekadar tehlikeli oldukları bilinmiyormuydu? Medya da göründükten sonra mı polis harekete geçti?Soru işaretleri doğuruyor gerçekten.
aslanbey5841 08.04.2008, 00:06 bu gibi olayları körüklüyolar sonra beraber yiyip içen öğrencileri birbirine düşürüyolar bu tür provokasyonlara gelmeyelim ilk harcanacak kişiler biziz onlarar bişey olmaz ezilen hep sol olmuştur zaten suçlu veya suçsuz osa da....
faşisti yakalamamışlar mı ?
yapanlar solcu olsalardı hepsini yakalamışlardı şimdiye !
Kara Davut 08.04.2008, 03:44 hainlere ve kalleşlere asla acımayacaksın.asla...
yagmur12 08.04.2008, 09:49 Bu olayın arkasında kimlerin olduğu ve neden Akdeniz Üniversitesi'ni hedef aldıkları önemli...
Her üniversitede olduğu gibi Akdeniz Üniversitesi'nde de farklı etnik kimliğe sahip gençler var ve bu durumdan yararlanmak, bu farklılığı düşmanlığa çevirmek isteyenler şimdi de buraya el attı! Bu olayda üniversite rektörü Prof. Dr. Mustafa AKAYDIN'ın türban ile ilgili görüşününde rol oynadığını hatta en temel neden olduğunu düşünüyorum.
Üniversiteler bilinçli birey olma yolunda çok verimli mekanlar, bu faydalı alanlara zarar arz edecek, hatta bizzat zarar olan kişiler elini kolunu sallayarak belinde silahla girebiliyorsa, bu noktada ülkenin emniyet güçlerininde bu kişilerle ortak olduğu sonucuna varılıyor.(zaten hepimizi biliyoruz.)
Genellikle İstanbul'da yaşanan öğrenci çatışmalarının bir yenisine Antalya ve Akdeniz Üniversitesi dahil oldu maalesef! Daha fazla büyümemesini ve kontrol altına alınıp; tekrar türememesi dileğimiz!
Not: Provakörlerden birinin alnına Zülfikar dövmesi (o dövmeyi kazımak lazım) yaptırması da ayrı bir tartışma konusu.
Konu için teşekkürler Samet.
PoyrazıM_24 08.04.2008, 11:05 zülfikar dövmesi varmış..ap açık yalan olduğu ortada..yaaa bu surata o kurban olduğum kılıç yakışırmı hiç..onun suratınına ne yakışacağını sizlerde çok iyi biliyosunuz... ahhh bu adamı elime verecekler dört duvar arasında olacazz silah çekmek öyle arkadan ateş etmek neymiş gösterecem... kafasını iki ye bölerim bunun yaa acayip sinir etti beni bu resimm...:kzgn:kzgn
ah medya vah medya.....
....daha önce neden haber yapmiyordunuz? ilk defa mi oluyor sanki?
@ ögrenciler saldiranlarin daha cok pkkci ve dogulu oldugunu söylediler..
hidayet ozan 08.04.2008, 16:53 bu adam zaten mhp li yani tvde gösterdi çekimlerini o zaman alnında hiçbir dövme falan yok çok garip ya bukadar üstümüze gelmelerine artık tahammül edemiyorum....
bence türkiyede emek kavramının yoğun bir şekilde ortak payda olmasına yakınken insanları bu kavram üzerinde birleştirmemek için yine ortaya atılan zıt fikirlerin kargaşalığına sürüklenmekteyiz...sağ ve sol...yani emperyalizmin,yani sömürünün kitlesel birleşmesinden korkanlar bugün halkı en bariz şekilde birbirine düşürmenin yollarını arıyorlar...ve kanımcada başarılı olacaklardır...kısa bir süre sonra yurdun birçok bölgesinde bu ve benzeri olaylar gerçekleşecek,yine hedef olarak kendi halkımızın canı kastedilecektir...
ILkeR_06 09.04.2008, 03:08 Elinde silahla üniversiteye dalan faşist saldırgan, Türk medyasının genelinde "provokatör" olarak tanımlanırken, Bekir Coşkun adeta medya dersi verdi. Saldırganın asla provokatör olmadığının altını çizen Bekir Coşkun, teşhisi koydu.
Baktım, yine o...
BEN o siyah giysili, eli tabancalı, eşkıya bakışlı, daha çok bir yarasaya benzeyen adamı dünkü gazetelerde görünce tanıdım.
1973 yılında, Kızılay’daydı.
Elinde yine tabancası vardı.
Kurşun sıkmıştı üzerimize.
Amerika’ya kızanlara kızmıştı.
1977’de Çorum’da, Maraş’ta baktım yine o.
Yine bir yarasa gibiydi.
Elinde tabancası duruyordu.
Birçok insanı vurmuştu.
Bu sefer Alevi vatandaşlara kızmıştı.
1980’den hemen önce Taksim’de de onu görmüştüm:
"Sen misin?.."
"Evet..."
"Şimdi kime kızdın?.."
"Komünistlere..."
*
Názım Hikmet’in kemiklerini bile istemeyen, 6-7 Eylül’de azınlıkları yakıp yağmalayan, Abdi İpekçi’yi öldüren odur.
Ugur Mumcu’yu, Ahmet Taner Kışlalı’yı, öbür aydınları...
Madımak Oteli’nin içine ozanlar, yazarlar doldurulup ateşe verildiğinde, en önde baktım o.
Sormuştum:
"Tabancan hani?.."
"Tabancam mı?.."
"Evet..."
Bir yarasa gibi kara dumanların içinde kaybolurken bakmıştım, bu sefer elinde benzin bidonu...
Ve dün gazetelerde onun fotoğrafı vardı, öğrencilerin üzerine ateş ederken, bir yarasa gibi.
*
O asla bir "provokatör" değildir.
Gerçeği bir türlü görmemek için, kimi siyasileri kurtarmak için, bazılarımız ona "provokatör" deriz.
Oysa o; kendini vatanın bekçisi sayan, hurafeler ve efsanelerle beyni yıkanmış, uygar olmak istemeyen, kaba kuvvetten başka zenginliği olmayan, ilkel tutkularla yaşayan, gördüğü her aydınlık düşünceyi öldürmek isteyen, çağdışı bir yaratıktır.
Hiç de az değildir sayıları, bakın etrafınıza...
Dün gazetelere baktım; o...
Elinde tabancası vardı.
Haber: Bekir Coşkun - Hürriyet
onur melis 09.04.2008, 10:59 Saldırıyı yapan silahlı dengesizin alnında Zülfikar varmış haberlerde öyle yazıyordu.Bu kişi asla Alevi olamaz bu çok açık bir provakasyon.Zaten çok güvendiği ülkü ocağıda kendisine sahip çıkmadı herzamanki taktikle partimizle uzaktan yakından alakası yoktur sadece sempatisi olan biridir diyorlar.
Bunların zaten ne olduğu belli o kadar katil aralarından çıkıyor sonrada bizimle alakası yok diyorlar.
zaten benim zoruma gidende bu oldu ya adam zaten ortalıgı sag ve sol olarak karıştırdıgı yetmiyorda şimdi alevilerede kötü gözle bakılmasınıda aynı anda sagladı böyle biri asla alevi olamaz:cursing:
yagmur12 09.04.2008, 11:11 zaten benim zoruma gidende bu oldu ya adam zaten ortalıgı sag ve sol olarak karıştırdıgı yetmiyorda şimdi alevilerede kötü gözle bakılmasınıda aynı anda sagladı böyle biri asla alevi olamaz:cursing:
Bu tür konularda sinirimize çok fazla hakim olamasakta, elden geldiğince sakin olmaya gayret etmeliyiz. Oradaki insanın amacı belli zaten, adamın işi gücü yok provakasyonla ülkü ocaklarının verdiği parayla geçiniyor. (asalak gibi)
Alevi olupta Mhp'i destekleyen de çok hatta ülkü ocaklarına başkanlık yapan bile var maalesef ALLAH ıslah etsin diyeyim eder belki!
Kara Davut 09.04.2008, 11:11 sevgili arkadaşlar,
ortada bir provakasyon olduğu açıkca belli.Akdeniz üniversitesinde öğretim üyesi olan bir arkadaşım,olayların baçlangıç sebebinin;bir grup pkk sempatizanının sağ görüşlü bir öğrenciyi bayıltana kadar dövmesiyle başladığını belirtti.ve bu olay dün tv.lerde gösterildi.olay sağ-sol değil,pkk-milliyetçi muhafazakar çatışması.Olay öyle bir hal aldı ki,pkk'lılar olayı tüm sol görüşlü öğrencilerin üzerine yıkmaya çalışırken,milliyetçi grupta alevileri bu olayın içine çekmeye kalkıyor.Ayrıca üniversite yönetiminin olaylara seyirci kalmasıda,provakasyonun ayrı bir boyutu.benim duyumlarım ve izlenimlerim bunlar.olaylara biraz objektif olarak bakarsak,ateşle oynanıyor.kimse bu gibi provakasyonlara alet olmasın.
Comrat86 09.04.2008, 13:12 Adamın alnındaki zülfikar degil seriat simgesi yan durmus kılıc.
yasemin38 09.04.2008, 14:45 Ve bu adam alnına zülfikar dövmesi yaptırmış nasıl da kullanıcağı yerleri biliyor şerefsizler...
ILkeR_06 09.04.2008, 17:55 Akdeniz Üniversitesi'nin güvenliğini MHP milletvekili adayı sağlıyormuş.
Akdeniz Üniversitesi'nin güvenliğini emekli 1. sınıf emniyet müdürü Enver Ahmetoğlu'nun sahibi olduğu Elit Güvenlik adlı firmanın sağladığı öğrenildi.
Pazar günü olayların yaşandığı Akdeniz Üniversitesinin güvenliğinin, emekli 1. sınıf emniyet müdürü olan Enver Ahmetoğlu'nun sahibi olduğu Elit Güvenlik isimli firma tarafından güvenliğinin sağlandığı öğrenildi. Enver Ahmetoğlu 22 Temmuz seçimlerinde MHP'den milletvekili adayı olmuş, ancak listeye girememişti.
FACEBOOK'DA ADINA SAYFA AÇILDI
Bu arada Ömer Ulusoy adına Facebook'da sayfa açıldı. Sayfaya Ömer Ulusoy'un silahla ateş ederken fotoğraflarını koydular.
Kaynak:Habercem.com
MHP olayın neresinde olduğu açıkca bellidir.Olayda kimlerin ne amaçla orda olduğu ve kimler tarafından bu oyunun tezgahlandığı hergeçen gün açığa çıkıyor.Hukuk bakalım bu olaylara daha ne kadar seyirci kalacak....
Funky Caner 10.04.2008, 01:41 Ben ö.o ismindeki aygırı antalya mhp il başkanlıı binasının önündeki simitçiden simit alırken görmüştüm. o sırada arabayla geçiyorduk arkadaşa
-görüdün mü alnındaki dövmeyi?,
-ya anlamını bilmiyor ya da kullanmak için yaptırmış, dedim. çünkü gerçekten alevi olupta alnına Zülfikar dövmesi yaptıran ki o da bana çok saçma geliyor bir alevi kesinlikle böyle yerlerine yaptırmaz Zülfikar'ı. Sonuçta aradan geçen 1-2 hafta sonra tv de izlediim görüntüler düşüncemi haksız çıkarmadı. Üniversite içindeki mhpliler böyle bir olay çıkacağını bildikleri için o şahıstan yardım istemişler ve onun o anda orada olması bu yüzden diye düşünüyorum. Ayrıca o gün üniversiteye rahatça girebilmesinin sebebi de olayın gerçekleştiği günde açıköğretim sınavının olması ve herkesin kontrolsüz giriş yapabilmesinden kaynaklanıyor. Benim bir de şöyle bir düşüncem var Akdeniz üni rektörü sayın Mustafa AKAYDIN akp nin türban serbestiği yasasına en çok karşı çıkan isimlerden birisiydi hatta en önde gideniydi, yani akp acaba bu olayı planlayıp sonra da sayın AKAYDIN'a sen bizimle uğraşacağına önce git kendi üniversitenle ilgilen, daha üniversitenle ilgilenemiyorsun bizimle niye uğraşıyorsun gibisinden bi uyarı amacı için böyle bir olay planlamış olabileceğini düşünüyorum. Saygılar
hızan_62 10.04.2008, 09:49 üniversitedeki olay kız meselesi olmuş.ve bunu antalya temsilcileri olan mhp yetkilileri polise bildirmiş ne kadar gülünç değilmi... polislerde ondan dikkate almamış........ ne günlere kaldık
Kürt milliyetçiler v. Türk milliyetçileri
Antalya gibi bir yerde bile bunu yapabilenler, güneydoğuda kimbilir neler yapıyorlardır medyaya yansımayan.
Doğunun gelişmemesine ve fırsatı olanların fellik fellik gündeydoğudan kaçmasına şaşmamak gerek.
Terör örgütünün her daima her şekilde karşısında durmak
her Türk vatandaşının aslı görevidir. Bunun için siyasi kimliğimiz
ve yahut dünya görüşümüz ne olursa olsun fark etmez laz çerkez kürt
sunni alevi şafi bir kenara bırakıp Birlik olunması lazım .
onun siyasi görüşü bize yakın vayahut dünya görüşü bize benziyor
va yahut insan hakları vb. bahanelere sığınarak Törere sempati ile
bile bakılmamalı. Törere hiç bir yerde müsamaha gösterilmemelidir.
Olay kiz meselesine geldi.Ya cocuk varsanki karsinizda,bu yalana kim inanir.Adam sir oldu.Kahraman oldu.Yani bu ülke hicmi kahraman görmemiski
kahraman diye yutturuyorlar,böyle ucuz,igrenc olaylara kahraman yapiyorlar.Adamda bir meymenetsizin,tipsizin teki.Hertürlü pisligi yapmis.Daha ne foyalari cikacak bakalim.Hangi delikte saklaniyor.Kahramansa ciksin bakalim yakisirmi kahramana fare gibi deliklere tikilmak.
|