nadejla
07.04.2008, 13:16
dostlar evli biri ? aşık olmaz mı ? başka birine hadi cevaplarınız bekliyorum....
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Evli biri aşık olmaz mı ??? nadejla 07.04.2008, 13:16 dostlar evli biri ? aşık olmaz mı ? başka birine hadi cevaplarınız bekliyorum.... ebu turab 07.04.2008, 13:20 olur herhalde ama olmaması, sadece eşine aşık olması en hayırlı, doğrusudur bence... evli olup eşinden başkasına aşık olduğu zaman insan, kendi kalbi dahil kırdığı ve potansiyel olarak kıracağı kalp sayısını düşünemiyorum... Şirin Anne 07.04.2008, 13:22 dostlar evli biri ? aşık olmaz mı ? başka birine hadi cevaplarınız bekliyorum.... Bana çok ters :bela Bana çok yanlışşş:cursing: Hele bi eşim birine aşık olsun elimde oklava hazır zaten indiricek yer arıyom:biggrin: arjinim 07.04.2008, 13:24 olur. tabiki olmaması daha iyi ama. olursada zaten evliliğindeki aşk bitmiştir. bitmesede iki kişiye gönül verilebilir sanırım. ama sonuç nasıl olur tabiki tahmin edemiyorum.allah düşmanıma bile böyle ikilem vermesin. hep tek hep yek olsun. babannedemiyeli 07.04.2008, 13:31 evli insanda aşık olur olmaz olmaz dersek yalan ve insan fıtratına ters düşer evli insan aşık olur ama evlilik kurumunun yaptırımı ve kutsallığı ve bütünlüğü için ya aşkını unutacak bastıracak yada hangisi ağır baısyorsa bir tercih yapacak evl insanın aşık olması değildir ayıp olan herşey insanlar içindir asıl ayıp değişmiş sevgi ve duygu anlayışını eşinden gizleyip yalana başvurması ve iki tarafı idare etmesidir vallaha herşey insanlar için bence böyle sevgi 07.04.2008, 13:32 oooo düşüncesi bile çok kötü... olunmaması gerekiyor...bir gönüle iki aşk iki sevgi nasıl sığdırılır... bana çok ters ... matığım kabul etmiyor bunu... hayır kesin ve netim olamaz...:kzgn hızmalım 07.04.2008, 13:50 evet olur ben karşıyım bu duruma ama olan çok banada aşık olan evli arkadaşlarım var kötü bir durum ama varr dubleguven 07.04.2008, 14:15 aşk kavramı çok geniş bir kavramdır.. evli bir insan karşı cinsten birine aşık olursa bu evlilikte bir takım çatırtıların olduğunun ve artık yavaş yavaş birşeylerin bittiğini gösterir vede mutluluğu başka kollarda arama çabasıyla oluşan bir durumdur.. hee şöyle bir durumda vardır. illa aşk başka bir cinse duyulan bir kavram değildir.. örneğin takım aşkıda vardır. forma aşkı vs vs. takım aşkı için illa bekar olmana gerek de yoktur :):) ebu turab 07.04.2008, 14:16 evli kişinin aşık olduğu insan açısından da karmaşık bir durum. evli bir bayan bana ilan-ı aşk etse, ona güvenilmeyeceğini düşünürüm şahsen. hem evi barkı var, hem başkasına sulanıyor, ailesine sırtını dönüyor, gizli işler çeviriyor vesaire... olmaz böyle şey, olmamalı... Kartopu86 07.04.2008, 14:26 Evli birileri duygularına hakim olmayı becermeli kanımca:kapaligöz Ahlaka adaba aykırı bir durum bırakın aşık olmayı ufacık bişiler bile hissettiğini anladığı an uzak durmalııııııı:mad: kenan özdemir 07.04.2008, 14:31 evli birisi tabiki bir başkasına aşık ola bilir demekki o kişinin evliğinde sorun varki bir diğerine aşık olabılıyor kerkınç 07.04.2008, 14:31 ya tabikide olmaması en hayırlısı ama eyerki evliligi iyi gitmemişse yada nebiliyim eşinde görmedigi ilgiyi başkasında bulmuşsa aşık olması gayet normal birşey bence hiçbir zaman tek taraflı düşünmemek gerekiyo böyle durumlarda :) barısyıldırım 07.04.2008, 15:03 Bu hikaye bizim yolumuza ters. Hepimizin bildiği gibi bir koltukta iki karpuz gitmez biri düşer dağılır. Onun için ilk karpuzu seçerken dikkat edeceksiniz. Çünkü Alevilikte ikinci karpuza (eşe veya sevgiliye) yer yoktur. eğer olursa o insan yol düşkünü olur İman sahibi Alevi canlara duyurulur... zazaozgun 07.04.2008, 15:33 olur neden olmasın aşkın yaşı yeri zamanı medeni durumu veya bir kuralı yoktur.evli biri aşık olur ama bu aşkı 3 kişi yürütürse olmazzz...evliyken birini sevebilir seven insan yüreklidir gerçekten seviyorsa açıklar boşanır ve aşık olduğu insanla hayata devam eder bu normaldir.ama hem birine aşık olup hemde her akşam evine gidip eşiyle aynı yatağa giriyorsa olmazz... çiçekdürbünü 07.04.2008, 16:10 Evliliği ve aşkı nasıl algıladığımıza bağlıdır sorunun cevabı. Dahası evliliği ve sevgiyi nasıl algıladığımıza bağlıdır. İnsan emek verdiği şeyi bir kalemde harcayamaz. Çağımızda ise herşey tüketim nesnesi olmuş durumda. Yani, kimse ilişkisine emek vermiyor. Birini kafesleyince başka tüketim nesnelerine yöneliyor. Ben, evlilerin başkalarına aşık olmalarına böyle bakıyorum. Elindekinin kıymetini bilmemek, elindekine değer vermemekten öte başka birşey değildir, evlilik dışı aşklar. Emeğin olduğu herşeyi onayladığım için, bu tür şeyleri onaylamıyorum. Ve bana göre her ne kadar evliler eşlerinin dışında mutluluğu arasa da; Bunun saygı duyulur birşey olduğunu düşünmüyorum. Çünkü ihanetin temelinde saygısızlık vardır. huseyin yanmaz 07.04.2008, 16:33 dostlar evli biri ? aşık olmaz mı ? başka birine hadi cevaplarınız bekliyorum.... bence olamaz evli biri kafayımı yedi birde aşık olacak aşka inanmayın aşık olduğunu sanmam bir evli olan insan ben aşığım derse ben inanmam ha derki ben seviyorum olur evlenirsin aş biter sevgi saygı başlar evli çiftlerde daha sonradan aşık olursa o çift görücü usulü evlenmesi lazım gine derim evli biri aşık olamaz pınar66 07.04.2008, 16:44 Evli biri başkasına aşık olduğunu düşünüyorsa hemen eşinden boşanmalı çünki başkasına aşık olduğu halde evli kalmak ihanettir.Çok büyük bir saygısızlıkdır. huseyin yanmaz 07.04.2008, 16:52 Evli biri başkasına aşık olduğunu düşünüyorsa hemen eşinden boşanmalı çünki başkasına aşık olduğu halde evli kalmak ihanettir.Çok büyük bir saygısızlıkdır. çok doğru dersin can katılıyorum bu bir suçtur şirinem 07.04.2008, 18:27 evet oluyormus tanık oldum..cok zor bi durum allah olanların yardımcısı olsun..ama bnm yapıma cok ters.sahsen bnm eşim öyle birsey yapsa diye düşünüyorum sadece vururdum heralde:pinch: sahrut75yagmur 07.04.2008, 18:31 Evliliği ve aşkı nasıl algıladığımıza bağlıdır sorunun cevabı. Dahası evliliği ve sevgiyi nasıl algıladığımıza bağlıdır. İnsan emek verdiği şeyi bir kalemde harcayamaz. Çağımızda ise herşey tüketim nesnesi olmuş durumda. Yani, kimse ilişkisine emek vermiyor. Birini kafesleyince başka tüketim nesnelerine yöneliyor. Ben, evlilerin başkalarına aşık olmalarına böyle bakıyorum. Elindekinin kıymetini bilmemek, elindekine değer vermemekten öte başka birşey değildir, evlilik dışı aşklar. Emeğin olduğu herşeyi onayladığım için, bu tür şeyleri onaylamıyorum. Ve bana göre her ne kadar evliler eşlerinin dışında mutluluğu arasa da; Bunun saygı duyulur birşey olduğunu düşünmüyorum. Çünkü ihanetin temelinde saygısızlık vardır. Emek verilmiş bir evlilik var ortada bu aşikâr diyelim ,ama yılların sonunda eşler artık ne sevgi adına nede saygı adına bir üretim yapamamış...Tersine olanda yitip gitmişse emek için verilen yıllar ve çabalar için mutsuz bir yaşamamı mahkum olsun eşler... Söylemlerinizden bu çıkıyor... Sevgi ve saygının olmadığı yürek açtır...Beden nasıl acıkıyorsa ruhta acıkır... Eşler harcıyorlarsa evlilikte kişiliklerini sevmiyorlarsa artık birbirlerini yollarını ayırmalıdır...O kurum içinde birbirlerini aldatan eş durumuna düşürmektense doğru yolu bulup boşanmalıdırlar... Evli biri başkasına aşık olduğunu düşünüyorsa hemen eşinden boşanmalı... Çünkü başkasına aşık olduğu halde evli kalmak ihanettir.Çok büyük bir saygısızlıkdır. Bence de...Size katılıyorum... Çocuğu olmayanın çocuk yetiştirmek konusunda ahkâm kesilmesi gibi evli olmayanlara evlilik hakkında konuşmakta ne kadar kolay geliyor...... Saygılarımla. huseyin yanmaz 07.04.2008, 18:36 evet oluyormus tanık oldum..cok zor bi durum allah olanların yardımcısı olsun..ama bnm yapıma cok ters.sahsen bnm eşim öyle birsey yapsa diye düşünüyorum sadece vururdum heralde:pinch: elini kana bulamanı istemem bırak ne hali varsa görsün ha birde sakın düşünme The61 07.04.2008, 18:38 Bu gibi durumlar kişinin hayat felsefesine bağlı sanırım. Bensevdimmi 1 kere severim 2. sine ömrüm vefa etmez. Serhatlı 07.04.2008, 18:41 Ben evli olmadığım için ne kadar bilebilirim bilmıyorum ama bazı arkadaşların belirttiği gibi kökünde İhanet olan birşey bana da ters olmaz.. Ha yapan vardır buda onun suçudur beni veya bizi bağlamaz kendi düşünsün !!! Kara Davut 07.04.2008, 18:42 insanoğlu maalesef haddinden fazla aç.bunun temel nedenlerinden biriside nefsini terbiye edememesi.aşkın ortaya çıkış nedenide zaten ruhsal ve bedensel doyum ihtiyacıdır.ve maalesef bugünlerde bu olayla karşı karşıya olan pek çok insan var.pek çok şeyi olduğu gibi,maalesef aşkıda çabuk tüketiyoruz.sonuç olarakta,evde bulamadığımızı dışarıda arıyoruz.fakat bir yastıkta 50-60 sene geçirmiş,gerçekten mutlu bir hayat süren insanlarada imreniyoruz.peki neden bu aşkın sırrını onlara danışıp öğrenmiyoruzda,kolayına kaçıyoruz.evlilik uzun soluklu bir yarış...bu yarışta insanın eşi onu bırakıp gitse bile gerçek manada seven insanın,eşini asla unutacağını sanmıyorum.ve buradan hepinizin önünde eşime sesleniyorum...seni çok seviyorum ve sana hala ilk günkü gibi aşığım...seni asla yarı yolda bırakmayacağım....Tanrı ve arkadaşlarım şahidimdir... şirinem 07.04.2008, 19:04 elini kana bulamanı istemem bırak ne hali varsa görsün ha birde sakın düşünme abi nasıl kana bulamıyım ya..evlendiğim adam hayatımı paylastıgım birlikte yuva kurdugum adam gidecek baskasına asık olacak ve bnde kabullenicem öylemi:sneaky2::2guns: Şirin Baba 07.04.2008, 19:30 Evlilikte esas olan paylaşımdır.Sadece yatağı ve çocukları değil hayatın her alanında ortak payda bulmalı eşler ki; o zaman başkalarına ihtiyaç duymasınlar. İnsanlar aşık olabilirler ama bu bir ihtiyaçtan kaynaklanır ve o ihtiyaç evlilikte karşılanmamışsa adına ne derseniz deyin bir kendine nefes alma olarakta görülebilecek bir başkasına bağlanma olabilir. Aldatmakla aşkı karıştırmamak lazım.Aldatan her eş aşık olduğu için değil KaraDavut arkadaşımızında değindiği gibi açlıktan bitmeyen uçkur sevdasındandır.Bu başkasına aşık olmakla karıştırılmamalı.. Aşk arayan evli bir insan hayatını yeterince paylaşamadığındandır arayışı. Şöyle bi örnek veriyim ben işyerinde nöbet tutarken gecenin üçünde arayıp hatrımı soran bir kadın benim hayatımı paylaşıyor demektir tüm yönleriyle hemde.Ben aşk aramaya çıkabilirmiyim sanıyorsunuz asla. Evli bir adam aşık olması olası değildir benim lugatımda. Diyoruzya hep burda güzel paylaşımlı hayatlar.İşte eşler hayatta aldıkları nefesi bile paylaşabilmeli ki,ayrılık ve arayış girmesin aralarına... Aşka saygım sonsuzdur.... sevgiyle kalın halitseyfi 07.04.2008, 20:04 Aşk mantık işimiki evli kişiden aşk sorup mantıklı cevalar alalım. Aşk gönül işidir. bir söz vardır "gönül bu otada konar,bo.....da" aşık olan kişiler birbirleriyle birşeylermi paylaşıpta aşık oluyorlar ki, sanmıyorum. Eğer öyle olsaydı günümüzdeki aşk evliliklerinin çoğunluğu boşanmayla sonuçlanmazdı. Evlilikte ilk adım çoğunlukla ilgi ve sevgiyle başlar, paylaşımlar arttıkça sevgi yerini saygıya, bağlılığa ve alışkanlığa bırakır veya nefret ve diskintiye bırakır. Evllikte umduğunu bulamayan kişiler için iki seçenek vardır. 1- ya benim için evlilik tek ve ömür boyudur diyerek sonuna kadar evliliklerini kavga, nefret, şikayet içinde devam ettirirler. 2- "ben hayata çile çekmeye gelmedim, hayatımı yaşamalıyım diyerek" dışarıda arayışa girerler. işte aşık olmak için herşey hazır bulur birini ve aşık olmak çin çaba harcar. Evliler aşık olur mu? elbet ki olurlar olmamaları için kalplerini yok etmeleri lazım. Önemli olan bunu nasıl geçiştirdikleridir. Ya eşlerine olan saygıdan aşkı yok ederler, ya aşklarına olan saygıdan eşlerini yok ederler. İllahimi aşık olmalarımı gerekir? derseniz bilmiyorum ben aşık olmadığıma göre bakalarıda aşık olmaya bilirler. Sevinc_25 07.04.2008, 20:04 Olmaz Olamaz, Olmamalı Yanlış Olmaması gereken bi durum söz konusu evliliginde eşine olan sevgisi bitmiş ise evliligini sonlandırmalı ne kendine nede eşine ihanet etmemeli.Ama anlamadıgım yani severek evleniliyor nasıl olurda bir sevgi biterki nasıl olurda tükenirki yani bi başkasını gözün nasıl görürki anlam veremem.bu şekilde yani hem evli olupta hemde bi başkasına aşık olana yuh diyorum bu tip kişilerin bence bırak karşısındaki eşine kendisine saygısı yok.Evlilik ömürlük olmalı günlük degil... çiçekdürbünü 07.04.2008, 20:32 [FONT="Comic Sans MS"][B][COLOR="green"]Emek verilmiş bir evlilik var ortada bu aşikâr diyelim ,ama yılların sonunda eşler artık ne sevgi adına nede saygı adına bir üretim yapamamış...Tersine olanda yitip gitmişse emek için verilen yıllar ve çabalar için mutsuz bir yaşamamı mahkum olsun eşler... ] Söylemimden bu çıksa da, söylemek istediğim bu değildir. Şunu söylemek istiyorum. İnsanlar aşık olarak evleniyorlar ancak bir süre sonra aşık oldukları insanlardan sıkılıyorlar. Ve ilişkilerine vurdumduymaz bir şekilde yaklaşıyorlar. Aşk eskiyor ve bitiyor. Haydi yeni aşklara yelken açılıyor. Ve aynı şeyler yeniden yaşanıyor. O çok saygı duyduğumuz aşkın konumu burada ne oluyor? Bir tüketim nesnesi. Buna karşıyım. Elbetteki evliliklere emek de verilmiyor. Oysa bir evliliği bana göre en cazip hale getiren şey: İki insanın birlikte bir ortak tarih oluşturmayı başarmalarıdır. Bunu çok önemsiyorum. Bunu bugün orda, yarın burda yaşayarak yapamazsınız. Ayrıca şuna da inanıyorum ki; insan için emek verdiği herşey, duygusal açıdan emek verdiği şeye bağlanmayı da getirir. Emek verdiği ilişkiden kimse kolay kolay vazgeçemez. Karşılığında aşk bile olsa. habil 07.04.2008, 23:01 Gerçekten seven bir insan eşine olan aşkının bitmesine izin vermemeli.bedenlerimizi sonsuza kadar genç ve güçlü tutamayabiliriz ya da bunun bir yolu varda biz daha bulamadık.ancak aşkımız sadece bedenimizden değil daha çok ruhumuzdan hissettiğimiz bir duygu.onu ruhumuzla birikte diri tutabiliriz.kim bilir kaç kez mutsuzluğumuzu umutla dağıttık,inançlarımız azaldığında bir cemde bir duada bir namazda tekrar yakınlaştık tanrıya , inançlarımıza.aşkıda diri tutmanın yolları vardır bitmesine izin vermemeli. bitmesine izin verilirse başkasına aşık olunur tabi ki.bitmesine izin veren başkasına aşık olmak içinde izin verir kendine. sewal_24 08.04.2008, 01:03 Evliliğe atılan ilk adım İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE v.s v.s Sadakat tartışmasının yaşanmadığı hiç bir yer yoktur sanırım. Böyle durumlarda bir demet çiçeğin alınabilecek en güzel hediyenin söylenecek iki güzel kelimenin aradaki buzları eriteceğini düşünmekte Güçlü bir karakter gösresinden ziyade ZAVALLIlıktır. Evlilik iki kişinin birlikte geçireceği bir sezonluk yaz tatili değil. Hadi yaz bitti kış geldi bay bay. Veya küstüm al misketlerini ver misketlerimi değil. Hayatındaki kişi tarafından ihanete uğramak hem acı verir hem onur kırar. ALLAH kimseyi böyle durumlarla karşılaştırmasın Ahlaki değerleri hiçe sayan kişi ya karşısındakini yada kaderi suçlar Ama o bir ZAVALLIdır yaralı gölge 08.04.2008, 01:10 ben ce insan bikere sever ondan sonraki sevmeleri sevmek degil boşlugu doldurmakldır yada alışkanlık eger severek evlendiyse başkasını sevmesi söz konusu dedil yok eşini sevmiyor sa mutemel aşık ola bilir.............. sivaslı_sevda 08.04.2008, 01:16 Ya soru yanlış sorulmuş yada ben yanlış anlıyorum evli biri aşık olmazmı sorusu biraz tuhaf evli insanlarda aşık olabilir bi başkasına (keşke olmasa) evli diye yada çocugu var diye kalbine zincirmi vurup kilitleyecek gönül bu aşk bu insanı nerede ne zaman bulacagı belli olmaz büyük konuşmamak lazım herşey insanlar için şu hayatta ölümle nikah tarihi belli olmazmış ama gönül isterki evli insanlar eşleriyle mutlu huzurlu olsun saygı sevgi hiç bitmesin ömür boyu aşkları devam etsin . desert rose 08.04.2008, 11:24 bir gönüle iki sevda çok değil mi?:( EyLüLüM 08.04.2008, 13:31 böyle cevaplanması zor sorular karşısında derim büyük konuşmamak gerekir..tabii insanın evliyken bir başkasına gönül vermesi yanlış ama günümüzde nelerle karşılaşıyoruz..o yüzden bu bana göre yanlış ;ama olabiliyor ... sahrut75yagmur 08.04.2008, 14:12 Aşk eskiyor ve bitiyor. Haydi yeni aşklara yelken açılıyor. Ve aynı şeyler yeniden yaşanıyor. O çok saygı duyduğumuz aşkın konumu burada ne oluyor? Bir tüketim nesnesi. Elbetteki evliliklere emek de verilmiyor. Ayrıca şuna da inanıyorum ki; insan için emek verdiği herşey, duygusal açıdan emek verdiği şeye bağlanmayı da getirir... Emek verdiği ilişkiden kimse kolay kolay vazgeçemez... Her söyleminizden emek adı altında yatırım yaptığınız şey ölmüş aşkınız ve yitik ama mağrur yuvanızda olsa emek için devam edin çıkıyor... Sevda içinse ki bir yuva devam eder zaten... Biz hangi emeği sorguluyoruz... Ama verilen emek aşka ve sevdaya mı diye sorgularsak zaten evli birisinin verilmiş emekle büyütülen sevdası ise bir diğer aşık olunacak kişinin varlığından sözedemeyiz... Zaten o kişi duygusal doyuma ulaşmıştır...Evinde aşık olduğu eşi vardır... Lakin aşka başlayan sevdayla başlanılan her ilişki,ömürlük olmaz, olmuyor... Kavun değil ki eşiniz koklayıp alasınız... İki ayrı insanın bir evin içinde kişiliklerinden ödün verip bir bünyeye sığan bedenler gibi hareket etmek zorunda kaldığı kurumdur evlilik... Eşler bir olmak yerine BEN olmayı seçtiklerinde çatışma çıkar...Kimse boşanmak için evlenmez, ya da eşini aldatır gibi başkasına aşık omak için... Ve evlilikte eşler aşklarına yatırım yapmak yerine ticari yatırım yaparlarsa gelecek için aşkı kenara iterlerse sonuç yine budur... Her evlilikte emek vardır...İster ticari olsun ister aşk, sevda bazında... Bu devirde emeksiz ne olabiliyor ki, ben mi görmüyorum... Ben emek verdiğim ilişkiden yerine sevdiğim kişiden sözünü daha doğru buluyorum... Sevdiğim kişiden vazgeçmem, ama ya o benden vazgeçmişse emeğim için kendimi hangi konuma sokayım aldatılan eş konumuna vah zavallı konumuna mı...? Siz söyleyin... Yine yineliyorum... Çocuk sahibi olmayanların çocuk yetiştirmek konusunda ahkâm kesmeleri gibi , evli olmayanların evlilik konusunda ahkâm kesmesine karşıyım..! Saygılarımla. nihat 61 08.04.2008, 14:58 evlligin temelinde saygı vardır eşler birbirine saygı gösteriyorsa bunada sevgi ekleniyorsa mutlu bir evlilik olusuyorr saygı ise kişinin ahlaki degerleri ile sekilleniyor gününmüzde mutsuz evlilikler buna baglı aldatma sorunu gününmüz dünyasında ciddi problemlerin başında geliyor. bu yüzden evli biri başka birine aşık olabilirmi gibi sorular gündeme gelebiliyor neden evlilik dışı ilişkiler kururluyor bu gibi sorular uzmanlarında kafasını kurcalamaya başladı. uzmanlar bunun çogunlukda mutsuz evlilikde aranmasını söylüyor bunun türkiyede kavram kargasası yaşanarak aşk ve sevginin cinsel egilimler veya gecici heveslerle karıştırıldıgını savunuan uzmanlar ilişkilerde saygının önemin vurguluyorlar Bir insan tutkuyla bağlı olduğu insana eğer saygı duymazsa kısa sürede hisleri değerini yitirerek basitleşebilir. Eğer eşinize saygı duyuyorsanız, 40 yıl sonra da aynı sevgiyle birbirinize davranabilirsiniz. Bu insanlar, aşkın şiddeti geçtiğinde sevgilerini dışarıda aramazlar Çok mutlu evlilikler kesinlikle aldatma gibi durumlara müsaade etmez. Ama bir kişi mutsuz bir beraberlik yaşıyorsa kendini kapana kısılmış hisseder. Kişi zamanla gerekli saygı ve sevgiyi görmediği için evlilik dışı ilişkilerine kayabilir. Fiziksel olarak beğenmediği ya da duygusal olarak tatmin olmadığı biriyle evlenen kişi ne kendisini ne de karşısındakini mutlu edebilir. Bu nedenle mutsuz insanlar kendi içlerindeki boşluğu doldurabilmek, kendi ruh dengelerini ve özgüvenlerini koruyabilmek için başka aşk ilişkilere girebiliyor EREN izm 08.04.2008, 17:07 Bence olabilir. :))) unal026 08.04.2008, 18:04 olur arkadaşlar insan bir kuldur hata yapar olmas iyidir ama olur çünkü aşkın gözü kördür Comrat86 08.04.2008, 18:32 olamaz arkadas olamazz olsa da kalbine tas basmak zorunda cünkü hayatını zaten biriyle birlestirmis ihanet cok asagılayıcı karsı taraf icin... alyeşil 08.04.2008, 19:17 duygular hoş karşılanabilir ama eylemler karşılanamaz... evli insan tabii ki aşık olabilir onun evli olması duygularına öyle kati bi set çekmez ama davranışlarına çeker.. bu soru biraz gereksiz olmuş sanki evliler aşık olabilir nişanlılarda olabilir sözlülerde olabilir bekarlarda kısacası insan sevme içgüdüsünü ölene dek yitirmez konum bu duyguya mani değildir ilkay123 08.04.2008, 19:51 evli insanda aşık olur olmaz olmaz dersek yalan ve insan fıtratına ters düşer evli insan aşık olur ama evlilik kurumunun yaptırımı ve kutsallığı ve bütünlüğü için ya aşkını unutacak bastıracak yada hangisi ağır baısyorsa bir tercih yapacak evl insanın aşık olması değildir ayıp olan herşey insanlar içindir asıl ayıp değişmiş sevgi ve duygu anlayışını eşinden gizleyip yalana başvurması ve iki tarafı idare etmesidir vallaha herşey insanlar için bence böyle Altina yorumsuz imza atarim.....dogru söze ne demelI..............http://www.aleviforum.com/images/icons/icon14.gif ehlibeyt 08.04.2008, 20:15 dinen caiz değil :) :) soydan 08.04.2008, 20:27 evli bir kişi aşık olduysa ya evliliğini bitirmeli ya da içinde yaşamalı dışa yansıtmamalı aldatmaya gitmemeli keçecili_kız 08.04.2008, 21:20 ben kıskanç insanım yapmamda yaptırmamda.ee napmak lazım herkes eşine sahip çıksın bunaltmıcan karşı taraftan ilgiyi sevgiyi saygıyı eksiltmicen kısacası kaçırmıcan elinden dimi.baktın kaçtı başkasına aşık oldu demekki suç sendede var! turna2001 08.04.2008, 22:04 evli bir insan aşık olamaz bana göre toplumun ayıplarından biri eşini sevmeye bilir ayrıl git yeni asklara yelken ac amaevliyken asla zten esini sevmeyen taraf içerde sürekli sorun yasıyor mutsuz bunu dısarda yalan asklarla bastırıyor aslı olsa zaten ona ulaşır cok model var etrafımızda insana ihanet yakışmaz sonuna kadar karşıyım evliler asık olamaz bu kosulda yasam hakkı bile yok çiçekdürbünü 09.04.2008, 12:06 Her söyleminizden emek adı altında yatırım yaptığınız şey ölmüş aşkınız ve yitik ama mağrur yuvanızda olsa emek için devam edin çıkıyor... Sevda içinse ki bir yuva devam eder zaten... Biz hangi emeği sorguluyoruz... Ama verilen emek aşka ve sevdaya mı diye sorgularsak zaten evli birisinin verilmiş emekle büyütülen sevdası ise bir diğer aşık olunacak kişinin varlığından sözedemeyiz... Zaten o kişi duygusal doyuma ulaşmıştır...Evinde aşık olduğu eşi vardır... Lakin aşka başlayan sevdayla başlanılan her ilişki,ömürlük olmaz, olmuyor... Kavun değil ki eşiniz koklayıp alasınız... İki ayrı insanın bir evin içinde kişiliklerinden ödün verip bir bünyeye sığan bedenler gibi hareket etmek zorunda kaldığı kurumdur evlilik... Eşler bir olmak yerine BEN olmayı seçtiklerinde çatışma çıkar...Kimse boşanmak için evlenmez, ya da eşini aldatır gibi başkasına aşık omak için... Ve evlilikte eşler aşklarına yatırım yapmak yerine ticari yatırım yaparlarsa gelecek için aşkı kenara iterlerse sonuç yine budur... Her evlilikte emek vardır...İster ticari olsun ister aşk, sevda bazında... Bu devirde emeksiz ne olabiliyor ki, ben mi görmüyorum... Ben emek verdiğim ilişkiden yerine sevdiğim kişiden sözünü daha doğru buluyorum... Sevdiğim kişiden vazgeçmem, ama ya o benden vazgeçmişse emeğim için kendimi hangi konuma sokayım aldatılan eş konumuna vah zavallı konumuna mı...? Siz söyleyin... Yine yineliyorum... Çocuk sahibi olmayanların çocuk yetiştirmek konusunda ahkâm kesmeleri gibi , evli olmayanların evlilik konusunda ahkâm kesmesine karşıyım..! Saygılarımla. Aşk konusu ile sevda konusunun ayrı birer durummuş gibi tartışılması ve bunun entelektüellik olarak sayılması öteden beri bana hep yanlış gelmiştir. İkisi aynı şeydir aslında. Bir erkeğin bir kadına; bir kadının bir erkeğe gönül bağlılığı. Ya da aynı cinstten iki kişinin gönül birlikteliğinin adı aşk ya da sevdadır. Vurgu yaptığınız gibi emek sorgulanmıyor. Emek verilmeyen ilişkiler sorgulanıyor. Ve bence emek de aşk kadar, sevda kadar önemlidir. Evli olmamakla birlikte etrafımdaki evliliklerden gördüğüm: İlişkisine özen gösteren insanların, karşısındakinin saygıya değer birer birey olduğunu kavrayan ve ona göre davranan insanların aşkı ilk günki gibi sürdüğüdür. Yeri gelmişken; evli olmayanların ya da çocuk sahibi olmayanların toplumdan izole bir şekilde yaşamadıklarını da vurgulamak gerekiyor tabi. Çünkü toplumda her birey bir evliliğin ortasında dünyaya geliyor. En azından annesinin, babasının var ise kendisinden önce evlenmiş olan kardeşlerinin, dostlarının evliliğini gözlemleyerek yaşıyorlar. Bazen bir şeyin uzağındayken, o şey hakkında daha sağlıklı bilgilere sahip olunabiliyor. Herkes toplumsal ilişkilere sahip olduğu için; bence herkes ilişkiler konusunda fikir sahibidir. Ya da bekar ve çocuk sahibi olmayan kişilerin, bireylerin böyle konulara yazmaları engellenirse daha iyi olur. Biz de yazmayız. hızan_62 09.04.2008, 12:22 aşık olur tabi gitsin boşansın sonra kime aşıksa onun yanına gitsin.... ALİİ 09.04.2008, 12:45 aşık olunur mu olunur hepimiz insanız sevmek hele aşık olmak çok güzel :p:p nadejla 09.04.2008, 13:33 cok gördüm evli erkek bayan başkalarına aşık olduğunu...ters bazende yürek söz dinlemiyor ..... nadejla 09.04.2008, 13:33 aşık olmak güzeldir her yerde aşk PoyrazıM_24 09.04.2008, 14:19 evli birida aşık olabilir tabi ama sonuçlarına katlanacak bazen bu sonuçlar çok ağır olabilir... dali 09.04.2008, 20:31 bana göre ters ama evli olan aşık olabilir yav. Yani ister istemez başkasına aşık olabilir. Bu cok normal bir şey en iyi çözüm ne olursa olsun boşanmaktır. her iki taraf için en hayırlısı olsun. Aşık olanı da suçlamamak gerekir ! saygılar.. |