Orijinalini görmek için tıklayınız : Kur'an'a yönelen Aleviler


Mehmet Bulut
30.01.2006, 21:04
Tüm aleviforum.com'a katılan canlara Selam.

Kur'an'ın Allah sözü olduğuna inanan ve islamı yerleşik sünni anlayışa göre algılamayıp,Kur'an'ın özü ve mesajı üzerinde düşünen 'sadece kurancı' alevilerin sayısı giderek artmakta.

Ancak görüyorum ki Aleviliklerinden de vazgeçememekteler.Halbuki Kur'an; fırkalara ve mezheplere bölünüp dinlerini parça parça edenler hakkında olumsuz ayetler içerir.Sözüm ona ESVC'ler (Ehli sünnet vel cemaat :) ) sözde Muhammed peygamberin "Ümmetim 72 fırkaya ayrılacaktır,içinden sadece bir tanesi felaha kavuşacaktır" hadisini savunarak Kur'an ayetlerine karşı kör bir tutum sergilerler ve kurtuluşa erecek fırkanın da kendilerinin olduğunu iddia ederler.

Ailem alevidir (Hacıbektaşlıyım),ancak Kur'an'ın mesajına tanık olan biri olarak herhangi bir mezhebe,tarikata ya da cemaate bağlı değilim.Dinini sadece Allah'a özgüleyen bir müslüman olma yolunda ilerliyorum.

Selam.

6:159 Dinlerini parça parça edip fırkalara, hiziplere bölünenler var ya, senin onlarla hiçbir ilişiğin yoktur. Onların işi Allah'a kalmıştır. Allah onlara, yapıp ettiklerini haber verecektir

30:32 Onlardan ki, dinlerini parçalayıp hizipler/fırkalar haline geldiler. Her hizip kendi elindekiyle sevinip övünür

42:13 Sizin için, dinden, Nuh'a önerdiğini, sana vahyettiğini, İbrahim'e, Musa'ya ve İsa'ya önerdiğimizi şöyle diyerek kanunlaştırdı: "Dini dosdoğru tutun; onda bölünüp fırkalara ayrılmayın!" Onları çağırdığın bu tutum, şirke bulaşanlara çok ağır gelmiştir. Allah, dilediğini kendisi için seçer ve hakka yönelenleri kendisine iletir.

42:14 Kendilerine ilim geldikten sonra, sadece aralarındaki kıskançlık ve azgınlık yüzünden fırkalara bölündüler. Eğer belli bir süreye kadar erteleme sözü Rabbinden gelmiş olmasaydı, aralarında iş mutlaka bitirilirdi. Onların ardından Kitap'a mirasçı olanlar da onun hakkında, işkillendiren bir kuşku içindedirler.

izmirksk
30.01.2006, 21:18
Ailem alevidir (Hacıbektaşlıyım),ancak Kur'an'ın mesajına tanık olan biri olarak herhangi bir mezhebe,tarikata ya da cemaate bağlı değilim.Dinini sadece Allah'a özgüleyen bir müslüman olma yolunda ilerliyorum.


mezhep gidilen yol olduğuna göre siz mezhebinizi saf biçimde(yani sadece kur'an a dayanarak) kur'an olarak seçmişsiniz diyebilir miyiz?

Mehmet Bulut
30.01.2006, 21:28
6:161 De ki: "Beni, dosdoğru yola Rabbim iletmiştir. Güçlü, pürüzsüz bir dine, hanif olan İbrahim'in dinine. Müşriklerden değildi o."
6:79 "Ben bir hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben."

Benim vurgulamak istediğim mevcut İslam dini içerisindeki herhangi bir mezhebe bağlılığımın olmaması.Kitaba yönelen ve dinini Allah'a özgüleyen
insanları Kur'an "hanif" olarak nitelendirir.

Ceyhun
30.01.2006, 21:30
Benim vurgulamak istediğim mevcut İslam dini içerisindeki herhangi bir mezhebe bağlılığımın olmaması.Kitaba yönelen ve dinini Allah'a özgüleyen
insanları Kur'an "hanif" olarak nitelendirir.

Memnun oldum. Ben de Aleviyim.

izmirksk
30.01.2006, 21:35
6:161 De ki: "Beni, dosdoğru yola Rabbim iletmiştir. Güçlü, pürüzsüz bir dine, hanif olan İbrahim'in dinine. Müşriklerden değildi o."
6:79 "Ben bir hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben."

Benim vurgulamak istediğim mevcut İslam dini içerisindeki herhangi bir mezhebe bağlılığımın olmaması.Kitaba yönelen ve dinini Allah'a özgüleyen
insanları Kur'an "hanif" olarak nitelendirir.
kur'a nı okurken neye göre yorumluyorsunuz?
hadisler referans mı sizin için?eğer referanssa ister istemez belli mezheplere bağlı insanların yorumlayışını baz alacak ve ister istemez o gözle bakacaksınız
hadisler referans değilse, kur anı kuranla tefsir mi kullandığınız metod?

genclik_atesi
30.01.2006, 21:39
ilk once aramiza hosgeldin can.
kuran'a yonelen aleviler? nasil yani, aleviler kurân-i kerimi zaten benimsiyorlardi ve inkar etmiyor. biz her peygambere ve kitaplarina inaniriz. ha eger okumak olarak diyorsan belki aleviler kurân-i kerimi okumazlar,ama herkes kura- i kerimin iceligini bilir ve bizim ermislerin veya haci bekatsi veli'nin sozleri zaten kurana icinde olan sozlerdir.

Mehmet Bulut
30.01.2006, 21:58
Kur'an'ın anlaşılmasının zor olmadığını ve üzerinde düşünülmesi gerektiğini bildiren ayetler:

43:2 O ayan-beyan bilgi veren Kitap'a yemin olsun ki
29:49 Hayır, o, kendilerine ilim verilenlerin içinde ayan-beyan ayetlerdir. Bizim ayetlerimizi, zalimlerden başka kimse inkar etmez
54:17-22-32-40 Andolsun ki, biz, Kur'an'ı öğüt ve ibret için kolaylaştırdık. Fakat düşünen mi var?!
47:24 Peki, bunlar, Kur'an'ın anlamını inceden inceye düşünmüyorlar mı? Yoksa kalpleri üzerinde kilitler mi var?

Kur'an'ı okumadaki ana ilkeler:

20:114 Gerçek Yönetici olan ALLAH çok yücedir. Sana vahyi tamamlanmadan önce Kuran'ı (anlamak için) acele etme ve, "Rabbim, bilgimi arttır," de.
16:98 Kur'an'ı okuduğun zaman, o kovulup taşlanmış şeytandan Allah'a sığın!
73:3-4 Yahut buna biraz ekle:Ve Kuran'ı ağır ağır,düşüne,düşüne oku.

"Hadis" kelimesi, Kuran boyunca, Kuran'dan başka bir şey için kullanıldığında olumsuz bir anlam taşır. Peygamber düşmanlarının uydurdukları iftiraları "hadis" diye adlandıracaklarını Tanrı biliyordu.7:185,12:111,31:6, 33:38, 35:43,45:6,52:34 ve 77:50 ayetlerine bakınız.

Dolayısıyla sözde Muhammed'e atfedilen hadislere Kur'an'ı anlamada ölçü olarak kabul etmeyiz.Çünkü Kur'an kendisini sözün en güzeli ve tutarlısı olarak tanıtır.Hadisler ise binbir çeşit yalan ve çelişki ile doludur.İsrailiyat kokar.

ha eger okumak olarak diyorsan belki aleviler kurân-i kerimi okumazlar,ama herkes kura- i kerimin iceligini bilir ve bizim ermislerin veya haci bekatsi veli'nin sozleri zaten kurana icinde olan sozlerdir.

Okumadıkları da kötü.Bak yargı gününde Muhammed nasıl sesleniyor Rabbine:

25:30 Elçi de, "Rabbim, halkım Kuran'ı terk etti," der.

İnanabilirsin.Ama körü körüne inanç ve rabbinin senden ne istediğini bilmeden yaşıyor olmak doğru mu sence.? ESVC Kur'an'ı ya evlerinin duvarlarına asarlar,ya da muska yapıp boyunlarına takarlar.Ama bu kitabın içeriği nedir,neden bahseder? deyipte ellerine alıp doğru dürüst okumazlar.Ondan daha da kötüsü kendilerine birtakım veliler edinip "falanca şeyh şöyle fetva verdi,bilmem ne hocaefendi böyle buyurdu" deyip Allah'ın dışında dost edinerek şuursuzca insan ürünü İslam hayatlarını yaşamaya devam ediyorlar.

Biz onlar gibi olmayalım.Şeyhelerden,Alimciklerden,Hocalardan,vel ilerden,şıhklardan,DEDELERDEN bize fayda gelmez canlar.

Selam

Kizilbas 66
01.02.2006, 00:03
Ben arkadasin yazmis oldugu mesaji gayet iyi anladim..Yani Alevi-Sünni yoktur Müslüman vardir,Kur an da kitabimizdir bunun kurallarina ve emirlerine uyalim ey müminler ve BUYRUN CAMiYE.......
Arkadaslar bu asimileci ve inkarci politikalar yüzyillardir Anadolu Alevileri üzerinde sergilenmekte ve Alevilik büyük bir kusatma altinda kalmistir..Ne demek Kur an a yönelen Aleviler, Camiye giden,Ramazan orucu tutan,Namaz kilan,Hacca giden insanlar bize göre Düskün olup Alevi Erkanindan cikmis diger bir söylemle Ikrarindan dönmüslerdir..Bu yola girerken Gelme gelme Dönme dönme Gelenin mali Dönenin cani denmistir.Bu bir demir leblebidir yolumuz kildan ince kilictan keskindir diye ikrar vermisiz..Arkadasimizin bu görüsleri Anadolu Aleviligini baglamamakta ve ben zaten düsünce ve ögreti anlamindada Anadolu Aleviliginin kendi yasamsal ,inancsal,felsefi boyutuyla
özgün bir inanc olarak yorumlanmasi gerektigine inaniyorum..
Yüzyillardir inancimizi yok sayan bu zihniyet ayni düsüncesinide bugün ortaya koymakta ve Ibadet yerimiz olan Cemevlerini iananc merkezi ( Ibadethane ) olarak kabul etmemektedir.Devletin resmi görüsü olan halkin yüzde 99 u Müslümandir söylemi Alevileri yok saymaktan ibaret olan görüstür.Mademki Müslümaniz dostlar.Peki canlar o zaman atalarimiz,dedelerimiz,Pirlerimiz,Dedelerimiz.Ozan larimiz neden katledildi,sürgünlere maruz kalip,saklandilar,bedel ödeyip ,Kilictan gecirildiler ???
Bizi biz yapan degerlerimiz,inanclarimiz ,ibadetlerimiz ve farkliliklarimizdir bütün bunlara sebep..Tanri anlayisimizdir,Enel-Hak düsüncemizdir Anadolu Alevisi olarak..
Bu arkadasimizda bu söylemlerle Aleviligi yok sayma ,Sünni ( Islam ) potasi icerisinde eritme düsüncesi yatmaktadir..
Bütün Alevi Canlari duyarli olmaya cagiriyorum...

BOZ ATLI HIZIR YARDIMCINIZ OLSUN...

Mehmet Bulut
01.02.2006, 00:34
Bu arkadasimizda bu söylemlerle Aleviligi yok sayma ,Sünni ( Islam ) potasi icerisinde eritme düsüncesi yatmaktadir..
Bütün Alevi Canlari duyarli olmaya cagiriyorum...

Son cümlene kesinlikle ama kesinlikle katılmıyorum.Diğerlerine de katılmıyorum gerçi..Ama ben SÜNNİ bir anlayışa HİÇBİR zaman sahip olmadım.Alevi bir ailenin ferdi olarak alevi aile yapısının içerisinde yetiştim ve olaylara obkektif,akılcı ve mantıkla yaklaşmayı bu sayede aldım.Sünni bir ailede doğsaydım muhtemelen atalarımın izlediği yolu takip edecektim. Günde 5 vakit namaz kılıyor,anamın bacımın başını (Allah'ın emri olmadığı halde) kapattıyor,orucumu yalan yanlış öğretilere göre tutuyor,hacca gidip daha önce mekkeli müşriklerin taptığı Kabe'ye tapıyor olurdum.

Ama Kur'an öyle bir kitap ki, sözde "Biz islam'ız" diyenlerin aslında doğru yolda olmadıklarını göstermek için bize yeterli açıklamalarda bulunmuş.

Örneğin HADİS kelimesi;

Allah Muhammed peygambere mal edilecek sözlerin onun ölümünden sonra ortaya çıkacağını biliyordu ve bu sözler dizinine HADİS isminin verileceğinide.Kur'an'ı incelediğinizde görürsünüzki Hadis kelimesi Allah'a ait sözler için kullanıldığında olumlu,onun dışındakilerde ise Olumsuz anlam taşır.

"Kur'an'dan sonra hangi HADİS'e iman ediyorlar."

Sadece hadis mi? Sünnet,icma vd.

Sünnilerin yerleşik İslam anlayaşını reddediyorken sen beni sünnilere hizmet eden biri olarak lanse etmeye çalışıyorsun ve ben daha namaz konusunu açmamışken "BUYRUN CAMiYE......." dediğimi mesajını vermeye çalıştığımı söylüyorsun.El insaf be kardeşim.Kur'an'daki Salat kelimesinin direk karşılığı NAMAZ değildir.Ve işin açıkçası şekilsel ibadetin olmadığı yönünde düşüncelerim var.Araştırmalarım devam ettiği için kesin bir şey söylemüyorum.Ama gerek sünnilerin gerekse mevcut islam içerisindeki çarpık ve çelişki dolu kılınış şekilleri bana namazın olmadığı yönünde deliller sunuyor.Herneyse bu konuya girmeyeceğim.Namaz kılan biri de değilim zaten.

Mademki Müslümaniz dostlar.Peki canlar o zaman atalarimiz,dedelerimiz,Pirlerimiz,Dedelerimiz.Ozan larimiz neden katledildi,sürgünlere maruz kalip,saklandilar,bedel ödeyip ,Kilictan gecirildiler ???

Çok güzel.İşte kelle sayısına göre MÜSLÜMAN olduğunu her daim belli eden bazı sünniler sadece kendilerini müslüman olarak gördükleri için alevileri katletmişler,yahudiler gibi fitneler sokarak alevileri kötülemeye çalışmışlardır.Ama bunun yanında Alevi dedeleri de boş durmamış sünniler hakkında yalan ve iftiralarda bulunarak Allah'ın şu ayetini haklı çıkaracak işlerde bulunmuşlardır.

6:65 De ki: "O size, üstünüzden yahut ayaklarınızın altından bir azap göndermeye yahut sizi fırka fırka birbirinize düşürerek/fırkalara bölüp içinden çıkılmaz durumlara düşürerek/fırkaları elbise gibi size giydirerek kiminizin şiddetini kiminize tattırmaya Kaadir'dir." Bak nasıl sıralıyoruz ayetleri, iyice kavrayabilsinler diye.

Ne ironiktir ki; Sünniler kendi ellerindeki ile övünürlerken,alevilerde kendilerinde olana laf söyletmeyip dosdoğru yolun kendilerinin yolu olduğunu iddia ederler.

30:32 Onlardan ki, dinlerini parçalayıp hizipler/fırkalar haline geldiler. Her hizip kendi elindekiyle sevinip övünür.

Ama olması gereken bu değildir.Olması gereken mezhepsel kimliğimizi öne çıkarmadan ALLAH'ın pine sarılmaktır.Ve bu da Kur'an sayesinde olur.

O'un dışında tuttuğunuz ip olsa olsa dedelerinizin ya da şeyhinizin,aliminizin başındaki sarığın ip'idir.O da sizi kurtuluşa değil,mezhepler arası çatışmaya,çekememezliğe,acıya,katledilmeye,yanmaya ve en önemlisi yanlış ilah'a tapmaya götürür.

3:103 Hep birlikte Allah'ın ipine yapışın, fırkalara bölünüp parçalanmayın; Allah'ın üzerinizdeki nimetini hatırlayın.Birbirinizin düşmanı idiniz, Allah kalplerinizi uzlaştırıp kaynaştırdı da O'nun nimeti sayesinde kardeşler haline geldiniz.Ateşten bir çukurun kenarında idiniz; sizi oradan kurtardı.Allah size ayetlerini bu şekilde açıklıyor ki, doğruya ve güzele yol bulasınız

Selam

Ceyhun
01.02.2006, 00:37
Bizler şii veya sünni değiliz. Rehberimiz Kuran diye birşey yok. Dört kitabın da içindeki insani şeylere sahip çıkarız. Alevilik'in kendi felsefesi var. Aleviler hayatlarını herhangi bir "değiştirilemez" miti rehber sayarak sürdürmezler. Aleviliğin rehberi insanın kendisidir. İnsan aklıdır. "Benim kabem insandır." anlayışı bunun bir sonucudur. Hadis veya meallerin bizim için bir görüş olmaktan öte bir anlamı yok. Sorgulanabilir, rehber kabul edilmeyebilir. Edilebilir de.

Mehmet Bulut
01.02.2006, 00:49
Yani atalarımız nasıl bir yol izledilerse bizde onların izlerini takip ediyor ve onların dini yaşamlarını,felsefelerini,ibadetlerini aynen uyguluyoruz diyorsun.Peki;bakalım Kur'an'da atalarının izini takip edenler için neler yazıyor:


2:170 Onlara, "Allah'ın indirdiğine uyun" dendiğinde: "Hayır!Biz, atalarımızı üzerinde bulduğumuz şeye uyarız." Derler.Peki, ataları bir şeye akıl erdiremiyor, doğruya ve güzele ulaşamıyor idiyseler

5:104 Onlara, Allah'ın indirdiğine ve resule gelin dendiğinde şöyle derler: "Atalarımızı üzerinde bulduğumuz şey bize yeter." Peki, ataları hiçbir şey bilmiyor, doğru yolu bulamıyor idiyseler de mi?

11:109 Şunların kulluk etmekte oldukları şeyler yüzünden bir kuşku içine girme. Daha önce atalarının kulluk ettikleri gibi kulluk ediyorlar, hepsi bu. Biz onların da nasiplerini hiç eksilmeden elbette vereceğiz.

26:74 Dediler: "Hayır. Ancak atalarımızı böyle yapar bulduk."

31:21 Böylelerine, Allah'ın indirdiğine uyun dendiğinde şu cevabı verirler: "Hayır, biz atalarımızı üzerinde bulduğumuz şeye inanırız." Peki şeytan onları, alevli ateşin azabına çağırmış olsa da mı?

34:43 Ayetlerimiz açık-seçik kanıtlar halinde karşılarında okununca şöyle derler: "Bu adam, atalarınızın kulluk/ibadet etmekte olduklarından sizi vazgeçirmek isteyen birinden başkası değil." Şunu da söylerler: "Bu, düzenlenmiş bir yalandan/iftiradan başka şey değildir." Hakkı inkar edenler, o kendilerine geldiğinde şöyle demişlerdir: "Açık bir büyüden başka şey değil bu!"

halitseyfi
01.02.2006, 00:50
Tüm aleviforum.com'a katılan canlara Selam.

Kur'an'ın Allah sözü olduğuna inanan ve islamı yerleşik sünni anlayışa göre algılamayıp,Kur'an'ın özü ve mesajı üzerinde düşünen 'sadece kurancı' alevilerin sayısı giderek artmakta.

Ancak görüyorum ki Aleviliklerinden de vazgeçememekteler.Halbuki Kur'an; fırkalara ve mezheplere bölünüp dinlerini parça parça edenler hakkında olumsuz ayetler içerir.Sözüm ona ESVC'ler (Ehli sünnet vel cemaat :) ) sözde Muhammed peygamberin "Ümmetim 72 fırkaya ayrılacaktır,içinden sadece bir tanesi felaha kavuşacaktır" hadisini savunarak Kur'an ayetlerine karşı kör bir tutum sergilerler ve kurtuluşa erecek fırkanın da kendilerinin olduğunu iddia ederler.

Ailem alevidir (Hacıbektaşlıyım),ancak Kur'an'ın mesajına tanık olan biri olarak herhangi bir mezhebe,tarikata ya da cemaate bağlı değilim.Dinini sadece Allah'a özgüleyen bir müslüman olma yolunda ilerliyorum.



Sevgili mehmet bulut

İranda humeyni'nin başageldiği yıllarda ilk zamanlarında iran gizli servisi hizbullah aracılığıyla anadoluda bazı çalışmalar yaptı. Bu çalışmaların ilk örneğide mevlüt okumada ortaya çıktı. Anadoluda süni vatandaşlarımız melüt okuma ve okutmaya meraklılardır.Ör. ölümlerde ,düğünlerde vb.
Mevlüt okunan yerlerde mevlüt yerine kuran okunmasını empoze edip moda gibi yayılmasını sağladılar.Bu bence hiçte kötü birşey değil,olabilir. Bunu alevi insanlara empoze etmek içinde "Ehli beyit kitap evleri " kurdurdullar.Bu kitap evlerinde özellikle Hz. Ali yi anlatan kitaplar satmaya başladılar. Bu kitap evlerine alevileri çekmek için epey para harcadılar.Bu sırada mehzebin olmadığını alevilik sünnilik olmadığını sadece kuranın dini olan islamın olduğu anlatılıp duruldu.Sonra sonra bu kişilerin nedense bu müslümanlığın sadece şii ve sünni müslümanlığı kapsadığı,şiilerin islamın bayraktarlığını yaptığını,şii ve sünni müslümanlar arasında bir fark olmadığını beyan ettiler.(çok tuturamadılar ama çalışma azda olsa halen devam ediyor) Bu kişilerin tek amacı vardı o da şeriatçı bir devlet yapısını yerleştirmek. Bu gün bu çalışmalar gördüğün gibi devam etmekte.

Şunu unutmayın kuranda "Biz kuranı herkesin anlayacağı bir dille yazdık" der ve de doğrudur. Zairi yanını anlamayan kimse olamaz fakat batıni yanını anlamak için biraz bilim öğrenmek ve yol ehli olmak gerekir.Elbetki kuranı rehber edinmen islamı öğrenmek için önemli bir yoldur. Yalnız unutmaki Alevilik batıni bir düşünce şeklidir dışa değil öze bakar. Söze değil anlama bakar.Araca değil amaca bakar. Bu yüzden Aleviliği br kenara bırakırsan korkarım kuranıda gerçek manada anlayamazsın.

Selamlar saygılar

izmirksk
01.02.2006, 00:56
sayın mehmet bey
sadece ve sadece kur'an demeniz güzel.böylelikle başka kaynağa ihtiyaç duymadan doğrudan kur'an demiş oluyorsunuz
peki ama kur'an ı hangi süzgeçten geçiriyorsunuz?
yani yanlış anlaşılmasın inanca hakaret diye değil ama ya sadece ve sadece tek rehber aldığınız kur'an hayal ürünü ise.yani kur'an ı neyle sınıyorsunuz?
yada daha başka bir değişle kur'an ı samimi bir eleştiriye tabi tutuyormusunuz?k
(cevap vermek zorunda değilsiniz sizin inancınızdır ben sadece böylede bakıyormusunuz demek istedim)

Mehmet Bulut
01.02.2006, 01:07
İşin enteresan tarafı Kur'an ölülere değil dirilere inmiştir.

36:69 Ona şiir öğretmiş değiliz, zaten ona uygun düşmez. Bu, ancak bir mesaj ve apaçık bir Kuran'dır.
36:70 Dirileri uyarır ve inkarcıları açığa çıkarır

Kuran'ın dirileri uyarmak,öğüt vermek için indirilmiş olduğunu bildiren bu ayete adeta kör kesilip mevlütlerde YA SİN suresini okurlar.Üstelik bu işten para bile kazanılıyor.Humeyni kaş yapayım derken göz çıkartmış sizin anlayacağınız.

İşte sizde yanlış olan şeylerin farkındasınız.Kur'an'ın mesajını bilen adam bunlara mahal vermez.Sünnilikten de,Şiilikten de uzak durur ve onların işini Allah'a bırakır.

Bu yüzden Aleviliği br kenara bırakırsan korkarım kuranıda gerçek manada anlayamazsın.

Kur'an böyle bir şey buyurmadığı için bir anlam ifade etmiyor benim için.Kur'an'ı rahman öğretir.Ama bu demek değildir ki,alevi ya da sünni büyüklerin hepsi yanlış yoldaydı.Elbette doğru olan yönlerini alıp,kaynakları incelemek gerekir.

Selam.

Mehmet Bulut
01.02.2006, 01:18
Sevgili izmirksk,

Kur'an'a şüphe ile başladım.Ve devamlı surette de okudum.Bazı ayetler dikkatimi çekti.Örn:"Rabbim ilmimi arttır", "Kur'an okuduğunda kovulmuş şeytandan Allah'a sığın" gibi.Biliyorum bu yazdıklarımı okuyan insanlardan bazıları gülecektir.Ama ben bunları sürekli söyledim ve zaman içerisinde Kur'an bana kendisini açtı ve "anlaşılamaz bir kitap" diye öğretilen kitabın aslında ne denli hayrete düşürücü ve en önemlisi öğüt verici olduğunu kendim bizzat tatbik ederek görmüş oldum.


Bir metni ele alırsınız.Ve içerisinde çelişki olup olmadığını çeşitli süzgeçlerden geçirdikten sonra anlarsınız.Ortaya çıkan sonuç;eldeki kitabın ya insan sözü olduğuna ya da insan dışı bir güç tarafından meydana getirildiğini gösterir.Şimdi diyeceksiniz ki: "Hayır! bu geçerli bir kriter değil.Bilgisayar başına oturup biraz uğraşla içerisinde çelişki barındırmayan bir metni ben de yazarım." Ama bu da doğru değil.Bu konuyla ilgili birkaç örneği yakın zamanda vereceğim inşallah.Diğer taraftan Kur'an'ın matematiksel kodu'da (19 mucizesi) ayrı bir kanıttır Kur'an'ın insan sözü,hayal ürünü olmadığına dair.

Selam

halitseyfi
03.02.2006, 22:37
Kur'an böyle bir şey buyurmadığı için bir anlam ifade etmiyor benim için.Kur'an'ı rahman öğretir.Ama bu demek değildir ki,alevi ya da sünni büyüklerin hepsi yanlış yoldaydı.Elbette doğru olan yönlerini alıp,kaynakları incelemek gerekir.

Selam.

Sevgili dostum
İnsanın özgür iradesini aklını unutmuş gibi görünüyorsun. Kuranda herşey yazılı olsaydı ve her okuyan kuranın batıni yanını anlaya bilseydi ne mutlu olurduk.
"Anlam ifade etmiyor" sözüyle birazda kendinize bir ayna tutsanız.
Saygılar

izmirksk
03.02.2006, 23:11
.Diğer taraftan Kur'an'ın matematiksel kodu'da (19 mucizesi) ayrı bir kanıttır Kur'an'ın insan sözü,hayal ürünü olmadığına dair.

Selam
tevbe suresinin son iki ayeti ne olacak?