Orijinalini görmek için tıklayınız : 1 Mayıs Taksim'de kutlanacak
AnGeNehM 08.04.2008, 12:08 Türk-İş, DİSK ve KESK 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlama yapacaklarını bildirdi.
Üç sendikanın genel sekreterleri ve üyelerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, Taksim Gezi Parkı'nda basın açıklaması düzenledi.
Sendikalar adına basın açıklamasını okuyan DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, "Milyonlarca işçiyi temsil eden Türkiye'nin emek örgütleri olarak sosyal adalet, sosyal güvenlik, insanca yaşam ve çalışma hakkı için 1 Mayıs 2008'de omuz omuza olacağız" dedi.
Görgün, "1 Mayıs'ı emekçilere 12 Eylül 1980 darbesinden sonra en ağır saldırıların olduğu günlerde karşılıyoruz. 1 Mayıs 2008'i AKP hükümetinin özelleştirmede sınır tanımadığı koşullarda karşılıyoruz. Bizler emek örgütleri olarak sesimizi bu tarihte daha da yükselteceğiz" diye konuştu.
"1 Mayıs'ta özelleştirmeye ve güvencesiz çalışmaya dur diyeceğiz" diye sözlerini sürdüren Görgün, "Gücümüzün farkındayız, omuz omuzayız. Bizler 1 Mayıs'ta Taksim'deyiz" ifadesini kullandı.
Pankart ve dövizlerle basın açıklaması yapan grup, sloganlar eşliğinde dağıldı.
2007'de olaylı 1 Mayıs
2007'de İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamaları olaylı geçmişti. İstanbullular güne olağanüstü güvenlik önlemleri nedeniyle felç olmuş bir trafikle başlamış, DİSK üyeleri Valilik uyarısına rağmen Taksim'e gelmiş, Taksim ve çevresinde göstericilerle polis arasında çıkan çatışmalarda 900'e yakın kişi gözaltına alınmıştı.
Polisin eylemcilere karşı aldığı tedbirler ile CNN TÜRK kamerasının görüntülediği, kafede oturan Masis Kürkçügil'in bir çevik kuvvet polisi tarafından tokatlanması eleştirilere yol açmıştı.
Kaynak CNNTURK.com
Sevgili canlar 1 mayısta herkesi özellikle istanbul'da oturan tüm canları meydanlara davet ediyorum.
hidayet ozan 08.04.2008, 16:34 can inşallah o gün istanbulda olursam taksimdeyim...
zapatista_45 08.04.2008, 19:20 Taksİm Bİr Gelenektİr Devam Etmelİ Bİzde 1 Mayista Taksİmdeyİz Bİr Mayis BÖlÜnemez
AnGeNehM 09.04.2008, 01:01 Sendikalar izin almaya gerek olmadığını söylemekteler ve sağduyu çağrısı yaparak geçen seneki olayların rövanş niteliğinde bir gösteri olmayacağını dile getirdiler.
Her yılbaşı gecelerinde TACİZCİLERE açık olan hiçbir ceza verilmeyen o pis sapık insanlar taksimi istediği gibi kullanıyorda bizmi kullanamayacağız.
Özgürlüğün sesine ortak olmak ve işçi haklarını savunmak için 1 mayısta meydanlara!
Yaşasın 1 MAYIS
Katılıyorum arkadaşlar 1 mayısta taksimdeyiz ve bu hakkımız elimizden alınamaz...
araknafobia 09.04.2008, 19:52 Vali Muammer Güler tarafından bu karar veto edildi.Şuan da Taksim'de yapılacağı kesinmi.
doruktaisyan 11.04.2008, 14:17 geçen sene oldugu gibi yine taksimde 1mayıstayız
hızmalım 11.04.2008, 14:26 aslında arkadaşlar eğer ki taksime gelecek arkadaşalar olursa orda görşürüz hep beraber olmaz mı forum olarak kortejde en azından belli topluluklarda hep beraber yürürdük umarım görüşrüz gelecek arkadaşlarla
aydıner32 11.04.2008, 14:39 ben izin vereceklerini sanmıyorum.
AnGeNehM 11.04.2008, 14:48 Arkadaşlar Sendikalar zaten izin almalarına gerek olmadığını söylediler.
Güvenlik güçlerine karşı sayduyu çağrısı yaptılar,sadece bazı atılması gereken adım ve görüşülmesi gereken kişilerle görüşeceklerini bildirdiler.
Dediğim gibi 1 mayıs için taksimi kullanmak için izin almamıza gerek yok.
Her yılbaşında Turistlere taciz eden o sapık pis insanlar taksime giriyorda bizmi giremeyeceğiz.
Taksim 1 mayısın kalesidir.Polis sağduyulu oldukça hiçbir sorun çıkmayacağını düşünmekteyim.
araknafobia 17.04.2008, 11:43 TÜRK-İŞ, DİSK ve KESK genel sekreterleri ile 3 konfederasyodan oluşan ''1 Mayıs Tertip Komitesi, ''Biz 500 bin emekçi olarak ellerimizde karanfillerimizle, özgürlük türkümüzü hep birlikte söylemek üzere 1 Mayıs'ta Taksim'de olacağız'' dedi.
TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Mustafa Türkel, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün ve KESK Genel Sekreteri Abdurrahman Daşdemir ile 3 konfederasyonun oluşturduğu "1 Mayıs Tertip Komitesi" toplandı.
Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, "1 Mayıs'ın Emeğin Bayramı" olduğu belirtildi. Açıklamada, "Ne yazık ki ülkemiz, dünyada 1 Mayıs'ın emeğin bayramı olarak kutlanmadığı ender ülkelerden biridir. Türkiye, 30 yıldır bütün gösterilere, maç sonrası kutlama ve fener alaylarına, her çeşit resmi tören ve özel sektör kampanyalarına, yılbaşı şölenlerine açık olan Taksim Meydanı'nın sadece işçilere ve emeğe yasak olması ayıbından artık kurtulmalıdır" denildi.
Açıklamada, "Bu utanca son verilmeli, 1 Mayıs Emeğin Bayramı olarak yasalaşmalı ve tatil ilan edilmeli, İstanbul'un en önemli meydanı bütün dünyada yapıldığı gibi emeğin bayramına açılmalı, kutlamalara izin verilmelidir" ifadesi yer aldı.
"Özgür, demokratik ve eşitlikçi bir Türkiye için" 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması talebinin ısrarlı savunucuları olunacağı kaydedilen açıklamada, "Bir kez daha ilan ediyoruz ki; biz 500 bin emekçi olarak ellerimizde karanfillerimizle, özgürlük türkümüzü hep birlikte söylemek üzere 1 Mayıs'ta Taksim'de olacağız. Taksim'de yerlerde kağıtlar, afişler ve pankartlar değil sadece karanfillerimizi bırakarak dağılacağız. Haydi Türkiye, ellerde 500 bin karanfille 1 Mayıs'ta Taksim'e..." denildi.
Yol Haber
"Ben işçiyim, Kürdüm, kadınım, anneyim 1 Mayıs’a gitmek istiyorum ve gideceğim."
Biz işçi ve emekçilerin kendi sorunlarımızı özgürce dile getirebileceğimiz tek yer alanlardır. Bunun için 1 Mayıs’ın biz işçiler için ne kadar önemli olduğunu öğretecek tek yer 1 Mayıs alanıdır. Biz işçi ve emekçilerin bizden gaspedilen tüm haklarımızı geri almak için, kardeşleşmek,kenetlenmek,birlik vede beraberliğimizi göstermek için herkes 1 Mayıs’a alanlara!
Canım yaa Taksime izin veriLdiğine emin misin ?
İstanbLl VaLisi Muammer GüLer Mayıs kutLamaLarının Taksim’de yapıLamayacağını beLirti.. Gösteri yapmak isteyenLere müdahaLe ediLeceğini belirtti.
tabi bu da bügün ki haberLerde böyLe deniLiyordu..
AnGeNehM 17.04.2008, 12:20 http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=42446
dilan_7670 17.04.2008, 13:12 tabiki o gün taksimde olacağım,sadece oturduğumuz yerden savunmakla olmuyor ben de geliyorum serkan...
1 Mayıs devrime kadar tatil veya bayram değil, direniş ve birlik günüdür...
sahrut75yagmur 17.04.2008, 13:26 Bir aksilik çıkmazsa bende oğlumla beraber ordayım...
Sözde değil, özde solcuları bekleriz...
Herşeyin yazı yazmak kadar basit olmadığını görürüz inşallah...
Saygılarımla.
gecen sene taksimdeydim, bütün gerici güclere ragmen oradaydim bu sene olamicam :(
cok üzgünüm...
bu sene almanya-wuppertal ve duisburgdayim
CHP'den AKP'nin 1 Mayıs teklifine destek
17 Nisan 2008
A.A - ANKA
CHP'den AKP'nin 1 Mayıs teklifine destek
CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, partisinin, 1 Mayıs'ın emekçilerin birlik ve dayanışma günü ve işçi bayramı olarak ilan edilmesini daima talep ettiğini, bu konudaki girişimleri desteklediğini belirterek, AK Parti'nin bu konudaki girişimini de memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.
Selvi, yazılı açıklamasında, 1 Mayıs'ın tüm dünyada “alın teriyle, emeğiyle geçinen işçilerin ve tüm emekçilerin demokratik hak ve taleplerini gündeme getirdikleri, birlik, dayanışma ve mücadele günü olarak kutlandığını” ifade etti.
Türkiye'de de bu anlayışla resmi olarak kutlanmasının doğal ve demokratik bir hak olduğunu savunan Selvi, şunları kaydetti:
“CHP, 1 Mayıs'ın emekçilerin birlik, dayanışma günü ve işçi bayramı olarak ilan edilmesini daima talep etmiş ve bu konudaki girişimleri de desteklemiştir. Bu nedenle AKP'nin bu konudaki girişimlerini memnuniyetle karşılamaktayız. Bu teklifi içtenlikle destekleyeceğimizi belirtirken bir an önce gerçekleşmesini, sözde veya dosyada kalmamasını temenni etmekteyiz.”
Selvi, 1 Mayıs'ın resmen “İşçi Bayramı” ilan edilmesi ve Taksim'de kutlama taleplerinin yerine getirilmesinin büyük anlam taşıdığını da belirterek, bunun gereksiz gerginlikleri önleyeceğini ifade etti.
DSP de 1 Mayıs'ın tatil edilmesi teklifine sıcak baktıklarını açıkladı.
TÜRK-İŞ: "1 MAYIS İÇİN VERİLEN YASA TEKLİFİ ACİLEN YASALAŞMALI"
Türk-İş Yönetim Kurulu, 1 Mayıs'ın "Birlik ve Dayanışma Günü" olarak resmi tatil ilan edilmesi konusunda AKP’nin verdiği yasa teklifinin TBMM tarafından acil olarak yasalaştırılmasını istedi.
Türk-İş Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Türk işçisinin bu yıl 1 Mayıs’ı tüm korkulardan uzak, birlik ve dayanışma içinde, özgürce taleplerini dile getirdiği bir gün olarak Taksim’de kutlamak istediği belirtildi. Türk-İş’in yıllardır 1 Mayıs’ın tatil ilan edilmesi ve emeğin bayramı olarak kutlanması konusundaki talebini her platformda dile getirdiği ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:
“Türk-İş bu konudaki girişimlerini Ak Parti döneminde de sürdürmüş, nihayet son dönemde de bu talebimiz Sayın Başbakan ile Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’na iletilmiştir. Gelinen noktada iktidar ve muhalefet partileri tarafından verilen benzer içerikteki yasa teklifleri Türk-İş topluluğu tarafından memnunlukla karşılanmıştır. Parlamentomuzun, özlenen irade birliğini 1 Mayıs’ın tatil ve bayram ilan edilmesinde sergileyecek olması bizce ayrıca bir memnunluk kaynağıdır. Dileğimiz ve beklentimiz ilgili yasa teklifinin 1 Mayıs 2008 tarihine kadar TBMM Komisyonlarında görüşülüp, TBMM Genel Kurul gündemine alınarak yasalaştırılmasıdır.”
aydıner32 17.04.2008, 17:03 sanırım valilik taksimde 1 mayısın kutlanmasına izin vermiyecek diye bir haber duydum.
http://www.haberturk.com/haber.asp?id=68334&cat=110&dt=2008/04/17
inşallah bir sorun çıkmazsa 1 mayıs'ta Taksim' deyim... nasıl olucak gerçi bilmiyorum ama şirketten şeflerim ve mesai arkadaşlarımızla katılıcaz... hafta ortasına gelmesi hiç iyi olmadı... inşallah sorunsuz emekçilere yakışır bir gün yaşanır... Taksim de olması beni açıkçası endişelendiriyor...
Ben biraz önce internette haberlerde okudum taksimde 1 mayıs kutlamalarına kesinlikle izin vermiyorlarmış
Valilik Taksim'e izin vermedi!
Güler, Taksim'in Mayıs kutlamalarının yapılacağı yerler arasında olmadığını açıkladı.
İstanbul Valisi Muammer Güler, Taksim meydanı'nın 1 Mayıs kutlamalarının yapılacağı yerler arasında olmadığını açıkladı. İşçi ve memur sendikaları aldıkları kararla 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'na çıkacaklarını belirtmişlerdi.
pardonda valiye fikrini soran kim:p:p
her türlü engele(biber gazı,tazyikli su vb.)karşı 1 Mayıs'ta Taksim'i kızılllaştıracağız!!
deniz166 17.04.2008, 17:06 Paylaşım ve düşünce çok güzel(:
sahrut75yagmur 17.04.2008, 17:56 Bir aksilik çıkmazsa bende oğlumla beraber ordayım...
Sözde değil, özde solcuları bekleriz...
Herşeyin yazı yazmak kadar basit olmadığını görürüz inşallah...
Saygılarımla.
Güler 1 Mayıs için Taksim'e "hayır" dedi...
İstanbul Valisi Muammer Güler, 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama taleplerini reddetti. Güler, ''Taksim, İstanbul'da toplantı ve yürüyüş yapılacak alanlar arasında sayılmamıştır. Burada toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılamaz'' dedi.
Vali Güler, İstanbul Valiliği'nde gazetecilerin 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmak istenmesine ilişkin sorularını yanıtladı.
Güler, gazetecilerin, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) yöneticilerinin yarın İçişleri Bakanlığı'na giderek, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasına ilişkin görüşeceklerini hatırlatması üzerine, kanunun, İstanbul'da toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacak alanların önceden ilan edileceğini söylediğini kaydetti.
İstanbul'da Kadıköy, Kazlıçeşme ve Çağlayan alanlarının toplantı ve gösteri yürüyüşü için belirlenen alanlar olduğunu hatırlatan Güler, "Taksim, İstanbul'da toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacak alanlar arasında sayılmamıştır" dedi...
Türk-İş, DİSK ve KESK 8 Nisan'da yaptıkları açıklamada, 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlama yapacaklarını bildirmişti...
CnnTürk(alıntı)
Bakalım ne olacak..?
Saygılarımla.
bide şöyle bişey var zaten ne KESK ne Türk-İş nede DİSK yaptıkları açıklamada biz 1 Mayıs ı Taksimde kutlama kararı aldık izin varmı bize demediler:) yani istedikleri kadar yok desinler napıcaklar onca insanı nasıl çıkarıcaklar ordan... saçmalık yani Türkiye haricinde ben hiçbir ülkede bukadar büyük karmaşa, kargaşa görmedim yani...
ozcangulum 17.04.2008, 20:45 herkese selamlar geçen sene olduğu gibi bu senede taksimdeyim tüm canları bekleriz
bir aksilik çıkmazsa arkadaşlarımla birlikte 1 mayısta istabulda olacam...
izin versinler vermesinler bizler en doğal hakkımızı nasıl savunacağımızı iyi biliriz...
renklikelebek 17.04.2008, 21:44 geçen sene bi arıza çıkardılardı inş bu sene aynı badireyi yaşamayız 1 MAYISta TAKSİMDE
buluşuruz inş işçi köylü elele toplanacaz inş herkesi bekleriz
tabi işlerine nasıl geliyorsa öyle davranıyorlar...taksim buluşma ve yürüyüş yeri degildir diyenler komik gerekcelerle bunu söyleyenler yılbaşında kutlamalara nasıl izin veriyorsa ve nasıl polislerin orda yürüyüş ve kutlama yapmalarına izin veriyorlarsa eminimki istenilse bunu 1 Mayıs için de yapabilirler...
izin istemenize gerek yok zaten, izinlide girseniz izinsizde girseniz yiceksiniz o coplari :D hahah böyle yani bu isler.....
AnGeNehM 21.04.2008, 01:40 Taksimde gösteri yapılmamasına karşılık olarak 1 Mayıs'ı resmi tatil günü ve işçi Bayramı olarak ilan etmek isteyen hükümeti şiddetle kınıyorum.Dünyanın her yerinde 1 Mayıs tatilken,bu insanlar taksimi kullanmayın alın size bizde tatil yapıyoruz mantığıyla bizleri durdurmaya ve tatmin etmeye çalışıyor.1 Mayıs İşçi bayramı adı altında resmi tatil günü olacak,ama taksimde bizim olacak!
[QUOTE=AnGeNehM;610648]Taksimde gösteri yapılmamasına karşılık olarak 1 Mayıs'ı resmi tatil günü ve işçi Bayramı olarak ilan etmek isteyen hükümeti şiddetle kınıyorum.Dünyanın her yerinde 1 Mayıs tatilken,bu insanlar taksimi kullanmayın alın size bizde tatil yapıyoruz mantığıyla bizleri durdurmaya ve tatmin etmeye çalışıyor.1 Mayıs İşçi bayramı adı altında resmi tatil günü olacak,ama taksimde bizim olacak![/QUOT
aynen katılıyorum sana.dünya'nın her yerinde tatil olan 1 Mayıs'ı kutlamak için resmen takas öneriyor hükümet halka böyle durdura bileceklerinimi sanıyorlar bu halkı yazıkkk.........
'Taksim miting alanı değil'
Topbaş, 1977'de yaşanan olayların kötü hatıralarının bulunduğunu hatırlattı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasına izin verilmesi yönündeki taleplerle ilgili olarak, ''12,5 milyon nüfusu olan İstanbul için Taksim, artık bir miting alanı olmaktan çıktı'' dedi.
Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Halk Ekmek A.Ş'nin çalışmalarına ilişkin bilgi vermek amacıyla düzenlenen toplantının ardından basın mensuplarının çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.
''İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Taksim'de geniş katılımlı büyük organizasyonlar düzenlemesine karşın, sendikaların 1 Mayıs'ta Taksim'de miting yapma taleplerinin geri çevrilmesini nasıl değerlendirdiği'' sorulan Topbaş, 1 Mayıs 1977'de Taksim Meydanı'nda yaşanan olayların kötü hatıralarının bulunduğunu hatırlattı.
Demokratik bir ülkede insanların kendilerini ifade edebilmelerine karşı olmadıklarını, ancak mülki amirlerin Taksim Meydanı'nı çok hassas bir bölge olması nedeniyle miting için uygun bulmadıklarını kaydeden Topbaş, şöyle konuştu:
''Geçmişte Taksim, miting alanıydı. Çünkü, İstanbul'un nüfusu 1-2 milyondu. O dönemde mitingler için Taksim'den başka yer düşünülemiyordu. Çünkü erişimin en kolay olduğu yer orasıydı. Oraya gelen nüfus 30-40 bini geçmiyordu, ama şimdi İstanbul 12,5 milyon. 12,5 milyon nüfusu olan bir İstanbul için Taksim, artık bir miting alanı olmaktan çıktı.
Taksim, kent nüfusuna cevap verebilecek boyutta değil. Taksim, Cumhuriyet Anıtı'nın bulunduğu önemli bir nokta. Buraya protokol boyutunda bir çelenk koyma gayet normal, ama onun dışındaki bir çalışmaya cevap veremeyecek boyutta bir alan. Güvenlik ve turizm açısından endişeler var.
Sayın Valimizin değerlendirmelerine baktığımız zaman biraz da farklı yerler olsun istiyor ki insanlar gelsin eğlensinler. 1 Mayıs gerekiyorsa bayram olsun, insanlar eğlenip, haklarını dile getirebilsinler, ama bunun günlük hayatımıza, yaşantımıza, hatta hatıralarımıza kötü izler bırakmamasına özen gösterilmesini tüm sendika mensuplarından bir yönetici olarak talep ediyorum. Yani 'kaş yapayım derken göz çıkarmamak' lazım. Bu hassasiyete herkesin uyması lazım.''
A.A.
Taksim miting meydanı değil öyle mi??
peki geçen haftalarda Taksim Meydanında kutlanan polis haftasıda neyin nesiydi Topbaş Efendi?
kim ne derse desin emekçiler Taksim Meydanını kızıllaştıracak!!!
Hükümet bayram kararı aldı
Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında yapılan toplantı yaklaşık 6 saat sürdü.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Yeni Bina’da yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Saat 11.40’ta başlayan toplantı yaklaşık 6 saat sürdü.
Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısında, 1 Mayıs’ın “Emek ve Dayanışma Günü” olarak kutlanması için karar alındığını söyledi.
Çiçek, kararın imzaya açıldığını kaydetti. Çiçek, “1 Mayıs, dünyadaki emsallerine paralel olarak ‘Emek ve Dayanışma’ günü olarak kutlanacak” dedi.
1 Mayıs tatil olarak ilan edilirse şayet kalabalığı düşünemiyorum,yüzbinler Taksim Meydanını dolduracaktır.
Gün olarak kabul edilmesi bişey ifade etmiyor... Tatil olarak kabul etmemişler. Karşılarmış tatil olmasına !
Bunlardan farklı bişey beklenmek hata olurdu zaten...
Milliyet com sitesinin haberi:
Hükümet 1 Mayıs'ı tatil ilan etmedi
Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, 1 Mayıs’ın "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanmasına ilişkin kararın, Bakanlar Kurulunda imzaya açıldığını bildirdi.
Ancak, Çiçek 1 Mayıs'ın tatil olmasını istemedikleri ve bu konuya karşı olduklarını bildirdi.
Çiçek, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasına da karşı çıktı ve her ilde kutlama yapılacak alanların belli olduğunu söyledi
Özgür insan24 21.04.2008, 21:10 Bugün İŞÇİ VE EMEKÇİ DÜŞMANI HÜKÜMET adına açıklama yapan sayın faşist cemil çiçek 1 mayısın emek ve dayanışma günü olarak kutlanması kararını aldıklarını söyledi LAKİN dünyanın çoğu yerinde tatil olan 1 mayısın tatil günü olamayacağını belirtdi sebebide eğer tatil olursa ülke(GERÇEĞİ TEKELCİ PATRONLAR DİYEMİYORDA ÜLKE DEVLET DİYE GEVELEDİ ) 2 katrilyon zarara uğrarmış.taksimde kutlanamayacağını belirtdi sebebide yasalarda taksimin gösteri ve yürüyüş yeri olarak gösterilmediğinden bahsetdi...
Bu sayınlar topluluğu bakanlarda sanki bu güne kadar 1 mayıs başka amaçlarla kutlanmışta biz bilmiyoruz 1 mayısın anlamını.bugüne kadarki bütün sayın hükümetler 1 mayısı kabul etmişlerdi hatda aralarında amerikan uşağı faşist demirel bile 1 mayıs yasallaşmalıdır diye de beyanı vardır.şimdi bu çok muhterem şahıslar İŞÇİ VE EMEKÇİLERİ APTAL MI SANIYORLAR? ama yanılıyorlar...
İSTEDİKLERİ KADAR KONUŞUP DURSUNLAR ÇATLASALARDA PATLASALARDA BİZ İŞÇİLER EMEKÇİLER DEVRİMCİLER İLERİCİLER OLARAK 1 MAYIS TA TAKSİM MEYDANINDA OLACAĞIMIZI ÇOKTAN İLAN ETMİŞTİK HİÇBİR GERİ ADIMDA ATMAYACAĞIZ BUNUN BİLİNMESİNİ İSTERİZ...
Bu yıl daha tecrübeliyiz geçen yıl biraz hazırlıksızdık ama 2008 1 mayısı daha başka olacaktır...
... DEVRİMCİ 1 MAYIS PLATFORMU olarak birleşik kitlesel devrimci 1 mayıs için TAKSİM DEYİZ...
BİJİ YEK GULAN YAŞASIN 1 MAYIS
EMPERYALİZME FAŞİZME ŞOVENİZME KAPİTALİZME KARŞI TAKSİM MEYDANINA
GÜCÜMÜZ BİRLİĞİMİZDİR
KURTULUŞA KADAR SAVAŞ
HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ..!
taksimde polis yürüyüşü düzenliyorlar,ama işçilere bu meydanı açmıyorlar.işte sözde sosyal özde sermaye devletinin iki yüzü....
araknafobia 21.04.2008, 21:27 AKP hükümeti 1 Mayıs’ın tatil günü olmasına karşı. Bugün toplanan Bakanlar kurulunda 1 Mayıs ‘tatil günü olması‘ için yapılan görüşmelerden, emekçileri sevindirecek olumlu bir haber çıkmadı.
Bütün dünyada tatil günü olarak kutlanan 1 Mayıs, Türkiye’de yine tatil günü olarak kabul edilmedi.
Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, 1 Mayıs’ın tatil olmasına karşı olduklarını söyledi. Çiçek, 1 Mayıs’ın Emek ve Dayanışma Günü olarak kutlanması için çalışma başlatıklarını belirtti.
Çiçek’in bu açıklaması sendikaların ve emekçilerin ‘1 Mayıs’ın tatil günü olması‘ beklentilerini de boşa çıkardı. Bu açıklama AKP hükümetinin, emekçilerin istem ve taleplerini görmezden geldiğinin açık bir göstergesi.
Çiçek ayrıca yaptığı açıklamada, 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanmasına da karşı olduklarını ifade etti. İşçi ve emekçiler tarafından 1 Mayıs meydanı olarak kabul edilen Taksim Meydanı, AKP hükümeti tarafından bir kez daha yasaklanmış oldu.
Dünyanın diğer ülkelerindeki işçi ve mekçiler 1 Mayıs gününü büyük bir coşku içinde kutluyor. Yapılan mitinglere kimi zaman hükümet ve siyasi parti yetkilileri de katılıyor. Fakat Türkiye’de her yıl büyük protestolara neden oluyor. 1 Mayıs’ın tatil olmasını isteyen işçi ve emekçiler, sürekli olarak güvenlik kuvvetlerinin şiddetine maruz kalıyor. 1 Mayıslarda polis kurşunlarıyla katledilen işçi ve emekçilerin hatıraları hafızlardan silinmedi. 77 1 Mayıs’ında 34 emekçinin Taksim Meydanı’nda nasıl katledilidği hala tazeliğini koruyor. 1996‘da da 3 emekçi polis kurşunlarıyla hayatını kaybetmişti.
TARAFINDAN: PETEK TÜRKMEN / GÜNAY FIRAT
Tüm yasaklamalara karşı 1 Mayıs'ta Taksim'de işçinin emekçinin birlik ve beraberliği için bir olup diri olmaya davetlisiniz .
Özgür insan24 21.04.2008, 22:58 ÇAĞIRIYORUZ!
1 Mayıs'ta Taksim'e Çağırıyoruz!
İşçi, köylü, memur, öğrenci, aydın, esnaf, avukatlar, mühendis, doktor, hemşire, ev kadını,
Alevi Sünni, Kürt, Türk, Arap, Laz, Çerkez değişik inanç ve milliyetlerden,
Tüm Halkımız;
Açlık ve sefalet içinde, adaletsiz ve bizleri insan yerine koymayan bir düzende yaşamak istemiyorsak,
baskı ve zulümle yöneten bu sisteme öfke doluysak,
her seferinde onlarcamızı katleden düzenden, başta 1977'de katlettiği 35 emekçinin olmak üzere, döktüğü kanların hesabını sormak istiyorsak,
Ve artık sömürü ve zulme son verip, insan gibi yaşamak istiyorsak,
1 Mayıs'ta hep birlikte Taksim'de olmalıyız! Atılan slogan ve söylenen marşlara sesimizi, Taksim alanını zapteden yürüyüşe adımlarımızı katmalıyız!
Tüm halkımız;
1 Mayıs Alanı, bizim, hepimizin alanıdır, 1 Mayıs hepimizin bayramıdır. 1 Mayıs, ezenlerin gösterdiği gibi, sadece devrimcilerin kutladığı bir bayram değildir. 1 Mayıs, ezilen, emeği sömürülen, yoksul tüm halkın bayramıdır.
1 Mayıs Alanı, halk olduğumuzun bilincine vardığımız alandır. 1 Mayıs Alanı, kendi saflarımızı gördüğümüz ve gösterdiğimiz bir alandır. 1 Mayıs Alanı, dostlarımızla birlikte omuz omuza olduğumuz ve düşmanlarımıza karşı gücümüzü gösterdiğimiz bir alandır.
İşçiler, Memurlar; düzen sağcı, solcu ayrımı yapmadan hepimizin emeğini sömürüyor, hepimizi aç ve yoksul bırakıyor.
Hiçbir düzen partisi bizim temsilcimiz değildir. Onların yaşamları ile bizlerinki arasında uçurumlar vardır. Çünkü, onlar sömüren saflarda, bizler ise sömürülen, ezilenlerin saflarındayız. Onlar, emeğimizi sömürenler, bizler emeği sömürülenleriz.
Yerimiz, kendi saflarımızdır, 1 Mayıs Alanı'dır.
Bizleri, açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edenlerden, SSGSS yasalarıyla asgari düzeydeki haklarımızı da elimizden alanlardan, işyerlerinden her gün kaldırılan cenazelerinizi, dolara çevirip kasalarını dolduranlardan, yaptıklarının hesabını sormak için, gücünüzü 1 Mayıs'ta Taksim Alanı'nda birleştirmeliyiz!
Öğrenciler; faşist saldırıların sorumlularından, eğitimi satılık bir meta haline getirip, üniversite kapılarını yoksul halk çocuklarının yüzüne kapatanlardan, üniversiteleri bilimin değil, her türlü gerici düşüncenin boy verdiği yerler haline getirenlerden, bilimi bir avuç tekelin hizmetine sokanlardan hesap sormak için, gücümüzü, 1 Mayıs'ta Taksim Alanı'nda emekçi halkımızın gücüyle birleştirmeliyiz.
Yoksul Kadınlarımız; taciz edilmemizin, tecavüze uğramamızın, töre cinayetlerinin, gördüğümüz baskı ve aşağılanmanın asıl sorumlusu bu düzendir.
Bu düzen, erkek egemen kültürü üreten, tecavüzcüler yetiştiren, kadını satılık bir mal, bir meta olarak gören bir düzendir.
Ülkemizde bu sistemden bağımsız herhangi bir kötülük yoktur. Bu nedenle, ezilmişliğimize, ikinci sınıf görülmeye karşı mücadele edeceksek, bunu ancak bu düzene karşı mücadele ederek, gücümüzü ezilen emekçi kardeşlerimizin gücüyle birleştirerek başarabiliriz. Bunun için, 1 Mayıs'ta yerimiz Taksim Alanı'dır, o alanda birlikte olmalıyız.
Doktor, Mühendis ve Avukatlarımız;
Bu düzen; bilgiye, eğitime, meslek onuruna değer vermeyen bir düzendir. İnsanlarını işsiz bırakan, üretme, halka hizmet etme olanağı tanımayan, tekellere köle yapan bir düzendir.
Düzenin önümüze koyduğu iki yol vardır. Bunlardan birisi, tekellere, sisteme kul köle olmak, kişiliğini onurunu satmaktır. İkinci yol, bu düzene karşı tüm emekçilerle gücümüzü birleştirerek mücadele etmektir. Tercihimiz mücadeleden yana olmalı, 1 Mayıs'ta Taksim Alanı'nda birleşen halkın gücüne bizler de gücümüzü katmalıyız.
1977'de, Taksim Alanı'nda Katledilen 35 Emekçinin Hesabını Sormak İsteyen Tüm Halkımız;
'77'de Taksim'de yapılan katliam, 30 yıldır sorulmayı bekleyen hesabımızdır. Hesap sormak için, Taksim Alanı'na çıkmalı, katil düzene gücümüzü göstermeliyiz.
Şehitlerimizi ve katillerini unutmadığımızı, unutturmayacağımızı, Taksim Alanı'nda sloganlarımızla, haykırmalı, sesimizi Taksim Alanı'nda onbinlerin sesleriyle birleştirmeliyiz!
Tek başımıza bu düzende bir şey değiştiremeyiz, ama biraraya geldiğimizde büyük bir gücüz, bu gücün önünde hiçbir sömürü düzeni duramaz. Bu gücü, 1 Mayıs'ta Taksim Alanı'nda birleştirmeliyiz.
Evde oturarak ezenleri değil, alanlara çıkarak kendi saflarımızı güçlendirelim!
Özgür insan24 21.04.2008, 23:09 1 Mayıs Şehitlerimiz
Yolumuzu açtılar taşınacak bir bayrak, sorulacak bir hesap bıraktılar
1 Mayıs kavgası, dünyada da ülkemizde de zorlu olageldi. Gün geldi, kanımızın döküldüğü, gün geldi zaferlerimizi kutladığımız bir gün oldu.
Ezilenlere birlik olmanın, proletaryaya sınıfının bilincini taşıyan bir gündü sonuçta ve böyle olduğu için de hep engellemeye çalıştılar.
Gün oldu yasaklarla, gün oldu katliamlarla engellemeye çalıştılar. İşte bu sayfada adı olanları bu saldırılarda şehit verdik. Onlar, kavganın içinde, proleteryanın en özel gününde, kızıl bayrakların en çok yakıştığı bir kavga gününde şehit düştüler.
*
1 Mayıs'taki ilk şehitlerimizi 1 Mayıs 1977'de İstanbul Taksim'de verdik.
Kontrgerillanın kurşunları aldı onları aramızdan. 35 şehit verdik o gün Taksim Meydanı'nda ve o gün 1 Mayıs Alanı oldu orası. İşte 1 Mayıs Alanı'nı 1 Mayıs Alanı yapan şehitlerimiz:
Ali Sidal, Kadir Balcı, Hasan Yıldırım, Hikmet Özkürkçü, Ramazan Sarı, M. Elmas, Mültezim Oltulu, Mahmut Atilla Özbelen, Ömer Narhan, Bayram Çıtak, Kahraman Alsancak, Aleksandros Konteas, Meral Cebren, Kadriye Duman, Leyla Altıparmak, Ahmet Gözükara, Ercüment Gürkut, Garabet Ayhan, Sibel Açıkalan, Nazan Ünaldı, Hatice Altun, Ali Yeşilgül, Niyazi Darı, Mehmet Ali Genç, Hacer İpek Saman, Bayram Sürücü, Hüseyin Kırkın, Nazmi Arı, Jale Yeşilnil, Kenan Çatak, Rasim Elmas, Diran Nigiz, Hamdi Toka, Ziya Baki, Bayram Eyi...
Farklı mesleklerden, her milliyetten emekçiler vardı aralarında. Birlikte halktılar.
*
Cunta yıllarının ardından 1 Mayıs'ı yasaklayanlara karşı mücadelenin her biçimini, tüm araçları kullanarak mücadeleye giriştik.
Öztürk ACARİ ve Salih KUL zor yıllarda mücadeleyi sürdüren iki Devrimci Sol militanıydılar. 1 Mayıs 1988'in hazırlıkları içindeyken 30 Nisan'da, İstanbul Okmeydanı'nda katledildiler. Öztürk ve Salih, onlar da 1 Mayıs eylemine hazırlanıyorlardı. 1 Mayıs'ı yasaklayanlara söyleyecek sözleri vardı. İstanbul Okmeydanı Gürsel Mahallesi'nde kaldıkları evde kuşatıldılar. Teslim olmayı reddetti Öztürk ve Salih, ertesi gün 1 Mayıs alanına onların direniş ruhu taşındı...
*
Yıl 1989'du. Binlerdik Taksim
önünde. Bir işçiydi Mehmet Akif DALCI. Binlerden biriydi. Öfkesini, sınıf bilincini kuşanıp gelmişti 1 Mayıs Alanı'na.
Çatışmada en öndeydi. Kortej Kasımpaşa'ya yöneldiğinde elinde taşları savaşıyordu Mehmet. İşte tam o anda, elindeki taşı fırlatmaya hazırlanırken vuruldu. 4 Mayıs günü yaklaşık 5 bin kişi katıldı cenazesine. 1 Mayıs'ta savaşandı Mehmet, kavgayı öğretendi...
*
U. Yaşar KILIÇ ve Şengül YILDIRAN, İYÖ-DER'li iki devrimci öğrenciydiler. Ertesi gün 1 Mayıs'ta taşıyacakları pankartı yazarken, 30 Nisan'da İstanbul Moda'da kaldıkları evde katledildiklerinde, 1993 1 Mayıs'ının arifesiydi.
Uğur, İ.Ü.Veteriner Fakültesi öğrencisiydi. 1992-1993 öğretim yılında katıldı mücadeleye. Kısa sürede İYÖ-DER yöneticilerinden biri oldu.
30 Nisan'da infazdan 6-7 saat önce Belediye-İş Sendikası Beyoğlu Şubesi'ndeki işçi temsilcileriyle yapılan 1 Mayıs konulu toplantıda gençliği temsil etti. 6-7 saat sonra "terörist" denilerek katledildi.
*
Şengül, örgütlü mücadele ile '89-90 yılında İ.Ü.'de tanıştı. Dev-Genç çalışmaları içinde yer aldı. Onları katlederek gençliği yıldırmayı hedefledi düşman. Ertesi gün 1 Mayıs'ta yoldaşları, "Uğurları Şengülleri Tüketemezsiniz" pankartıyla yürüdüler.
*
1990'larda 1 Mayıs yasaklarını kırmış, alanları kazanmıştık. Hızla kitleselleşiyordu 1 Mayıslar. Devrim, devrimci hareket kitleselleşiyordu. 1996 1 Mayıs'ında işte bunun için kurşunlar yağdırdılar üzerimize.
Gecekondular, İstanbul'un dört bir yanından Kadıköy'e akmıştı o gün. Onbinler toplanmıştı. Yüzbini aşkın emekçinin yürüyüşü başlayacakken saldırdı katiller. Toplanma yerlerinden biri olan Hasanpaşa'da polisin kitlenin üzerine açtığı ateş sonucunda Dursun ODABAŞ ve Hasan ALBAYRAK şehit düştü.
Buna rağmen sürdü yürüyüş, buna rağmen kutlandı 1 Mayıs. Ateş altında! Mitingin dağılışında yeniden saldırdı düşman. Kurtuluş okuru Yalçın LEVENT şehit düştü bu saldırıda da.
Onlarca kişi gözaltına alındı sonrasında. Onlardan biri olan Akın RENÇBER, kısa süre sonra gördüğü işkenceler sonucunda şehit düştü ve 1996 1 Mayıs şehitlerinin sayısı dört oldu.
*
Başta dediğimiz gibi; Yolumuzu açtılar. Taşınacak bir bayrak, sorulacak bir hesap bıraktılar. Açtıkları yoldan yürüyeceğiz. Devrettikleri bayrağı taşıyacak, bıraktıkları hesabı soracağız!
HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ..!
AnGeNehM 21.04.2008, 23:13 Soruyorum burdan Kurban yada Ramazan bayramı 9 ar gün tatil oluyorda 1 Mayıs için 1 günlük tatil neden verilmiyor?Çıkarın Ramazan bayramından 1 günü her sene oraya ekleyin kardeşim.Bu ne israftır ya 9 gün tatil mi olur.30 gün aç kal 10 gün bayram yap.Birşeyler yapmalı arkadaşlar.Taksimi milyonlar doldurmalı,sesimizi duyurmalıyız.Herkes bulunduğu ildeki gösterilere katılmalı.İstanbullu canlar hiç eksiksiz taksimde olmalı.
Özgür insan24 21.04.2008, 23:53 TAKSİM,ADALETTE ISRARDIR!
İSTANBUL (18.04.2008)- İşçi ve emekçiler, görkemli bir 1 Mayıs arifesinde. Adalet talebiyle Taksim'e çıkmaya hazırlanan emekçiler; '77'nin, geçen yılın ve tüm 1 Mayıs katliamlarının hesabının sorulmasını istiyor.
1 Mayıs 1977. Herkes 1 Mayıs için sokağa dökülmüş, Şişli, Taksim ve Beşiktaş'ta toplanan emekçiler, yüz binler olup Taksim'e doğru yürüyüşe geçer. Taksim Meydanı 500 bin emekçinin buluşmasına sahne olur. Müthiş bir coşku, tam bir bayram havası hüküm sürmektedir. Ta ki silah sesleri meydanı kana bulayana kadar...
Polis, katillere yöneleceği yerde, panzerleri siren çalarak kitlenin üzerine yöneltir, ‘ses bombası’ kullanarak paniği arttırır. 29'u ezilerek, 5'i ise kurşunlanarak 34 kişi katledilir. 32'si kurşunla olmak üzere 126 kişi yaralanır. Çok sayıda kişi gözaltına alınır, işkenceye maruz kalır.
Halkın üzerine ateş açanlar, onları panzerlerle ve ses bombaları ile kovalayanlar değil, kutlamaya katılanlar yargılanır. 9 yıl süren davada, Beşiktaş'ta yoldan çevrilip gözaltına alınan 98 kişi -ki, hepsi de tek bir polis tarafından teşhis edilmiştir-, sanık sandalyesine oturtulur. DİSK üyesi bu işçiler de beraat ettikten sonra, dava zaman aşımına uğratılır.
'77'den Hrant Dink'e failler aynı
Çatılardan işçilerin üzerine kurşun yağdıranlar da, panzerleri kitlenin üstüne sürenler de, talimatları verenler de, failleri ve azmettiricileri koruyanlar da aynıdır. Dönemin İçişleri Bakanı, Başbakanı, Emniyet Genel Müdürü, İstanbul Emniyet Müdürleri ve yargı... Katliamda hangi marka silahın kullanılacağına ve nereden ateş edileceğine kadar önceden haberdar olan Başbakan Süleyman Demirel'den tetiği çekenlere kadar...
1 Mayıs 1977, işçi mücadelesinin tarihi açısından olduğu kadar, Türkiye’nin yakın siyasi tarihi açısından da önemli bir gündür. 12 Eylül faşist diktatörlüğüne giden yolun döşendiği '77 1 Mayıs'ı; Susurluk'a, Şemdinli'ye ve oradan da Hrant Dink suikastına uzanan faili meçhul cinayetler, kontrgerilla eylemleri zincirinin en önemli halkalarından biridir. İşte tam da bu yüzden, işçi sınıfı ve ezilenlerin Taksim ısrarı, adalet ısrarıdır.
Polisler aklandı
Geçtiğimiz yıl 1 Mayıs kutlamalarında tüm İstanbul'da terör estiren polisler aklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 38 kişinin 2007 1 Mayıs'ında Taksim'de saldırıya uğradıkları gerekçesiyle polis hakkında yaptıkları suç duyurusuna dava açılmasına gerek görmedi. DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Cumhuriyet Gazetesi muhabiri Alper Turgut, Türk Tabipler Birliği (TTB) Genel Başkanı Gençay Gürsoy'un da aralarında bulunduğu 38 kişinin yaptığı suç duyurusu, takipsizlikle sonuçlandı. Savcılık, polisleri PVSK koruması altına aldı.
Katiller yargılansın
12 Eylül cuntasının yasakladığı 1 Mayıs kutlamaları, saldırı ve katliamlarla anılıyor. '89 yılında Taksim'de 1 Mayıs'ı kutlamak isteyen devrimcilere ve işçilere saldıran faşist rejim, Mehmet Akif Dalcı isimli genç bir devrimciyi katletti. Bir yıl sonraki kutlamalara da saldıran rejim, bu kez Gülay Beceren isimli devrimciyi silahla yaralayarak, tekerlekli sandalyeye mahkum etti. '96 1 Mayıs'ı ise katliam provası oldu. Darbe sonrası en kitlesel 1 Mayıs kutlamasına saldıran faşizm, Kadıköy'ü kana buladı. Hasan Albayrak, Dursun Odabaşı, Yalçın Levent ve daha sonra işkenceyle katlettiği Akın Rençber'le birlikte dört devrimci ve işçi katledildi.
Mehmet Akif Dalcı'nın katili devrimci adaletten kaçamadı. Ancak ne '90, ne de '96 1 Mayıs katliamlarını yapan, siyasi ve mülki sorumlular yargı önüne çıkarıldı...
VALİ GÜLER=1 Mayıs'ta Taksime izin vermeyeceğiz
İŞÇİLER,EMEKÇİLER,DEVRİMCİLER,İLERİCİLER= SENDEN İZİN İSTEYEN YOK
HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ..!
AnGeNehM 22.04.2008, 00:52 DÜNYADA KİM, NASIL KUTLUYOR?
Çeşitli adlar altında 1 Mayıs’ı resmen tatil olarak kabul eden ve kutlayanlar şöyle:
1 Mayıs Bayramı: Aland, Arnavutluk, Bangladeş, Bulgaristan, Cebelitarık, Çek Cumhuriyeti, Doğu Timor, Eritre, Finlandiya, Gambiya, Hindistan (bölgesel), İsveç, İzlanda, Karadağ, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Lüksemburg, Makedonya, Nepal, Norveç, Slovakya, Slovenya, Sri Lanka, Svalbard ve Jan Mayen, Sırbistan, Vatikan, Yunanistan.
Emek Bayramı: Almanya, Andorra, Angola, Anguilla, Arjantin, Aruba, Avusturya, Bahreyn, Barbados, Batı Sahra, Batı Şeria, Belarus, Belçika, Belize, Benin, Bolivya, Bosna Hersek, Botsvana, Brezilya, Burkina Faso, Burundi, Cezayir, Cibuti, Çad, Çin, Ekvador, Ekvator Ginesi, El Salvador, Ermenistan, Etiyopya, Fas, Fildişi Sahilleri, Filipinler, Fransa, Fransız Guyanası, Fransız Polinezyası, Gabon, Gana, Gine, Gine-Bissau, Grenada, Guadalup, Guatemala, Guyana, Haiti, Hırvatistan, Hollanda Antilleri, Honduras, Hong Kong, Irak, İspanya, İsviçre (bölgesel), İtalya, Kamboçya, Kamerun, Kırgızistan, Kolombiya, Komoro Adaları, Kongo Cumhuriyeti, Zaire, Güney Kore, Kuzey Kore, Kosta Rika, Küba, Laos, Macaristan, Madagaskar, Makau, Kenya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lübnan, Malavi, Malezya, Mali, Malta, Martinik, Mauritius, Mayotte, Meksika, Mısır, Moldova, Monako, Moritanya, Myanmar, Nijer, Nijerya, Nikaragua, Orta Afrika Cumhuriyeti, Pakistan, Panama, Paraguay, Peru, Portekiz, Reunyon, Romanya, Ruanda, Rusya, Saint Kitts ve Nevis, Saint Lusia, Saint Pierre ve Miquelon, San Marino, Sao Tome ve Principe, Senegal, Seyşeller, Singapur, Somali, Surinam, Suriye, Svaziland, Şili, Tanzanya, Tayland, Tayvan, Togo, Tunus, Uganda, Ukrayna, Uruguay, Vallis ve Futuna, Vanuatu, Venezuela, Vietnam, Yemen, Yeni Kaledonya, Yeşil Burun (Cape Verde), Zambiya, Zimbabve.
İşçi Bayramı: Güney Afrika Cumhuriyeti, Vallis ve Futuna, Mozambik, Namibya.
Diğer: KKTC (İşçi ve Bahar Bayramı), Trans Dinyester (Uluslararası Emek Bayramı), Estonya (Bahar Bayramı), Kazakistan (Birlik Günü), Marşal Adaları (Anayasa Günü), Polonya (Devlet Bayramı).
Kara Davut 22.04.2008, 01:22 1 günlük tatilin devlete olan maliyetinin 2 katrilyonu bulduğunu ve devletin üzerine büyük bir yük getireceğini açıklayan akp'li komisyon bakanı,acaba devletin zirvesinde yapılan baloların,resmi kabullerin,özel gecelerin,yabancı diplomatlara verilen yemeklerin maliyetlerinin hesabınıda tutmuş mu sormak lazım.Zira pek çok ülkedeki çalışanlara tatil olan bugünde,halkıma yine sürünmek layık görüldü.üstelik karşılarında büyük kalabalıklar görmekten rahatsız olanlar,taksimi yine yasak ettiler.gösterilerin ,gösterilecek daha küçük ve birbirinden uzak yerlerde yapılmasını sağlayarak,birlik bilincini kaybettirmek isteklerinide aşikare ortaya koydular.
Çiçek'in "Dünyada tatil değil" dediği 1 Mayıs 135 ülkede resmi tatil...
ANKARA (ANKA)-
Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek’in “Dünyanın her tarafında da bu tatil olarak kullanılmıyorö dediği 1 Mayıs’ın, 135 ülkede resmi tatil olarak kutlandığı belirlendi. Bazı ülkelerde 1 Mayıs nedeniyle bir günden fazla resmi tatil yapılıyor.
Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek’in “Dünyanın her tarafında da bu tatil olarak kullanılmıyorö dediği 1 Mayıs’ın, 135 ülkede resmi tatil olarak kutlandığı belirlendi. Bazı ülkelerde 1 Mayıs nedeniyle bir günden fazla resmi tatil yapılıyor.
AKP Çorum Milletvekili Agah Kafkas’ın, 1 Mayıs’ın "Birlik ve Dayanışma Günü" olarak resmi tatil edilmesine ilişkin teklifi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in de desteğiyle dün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında gündeme geldi.
Toplantıdan 1 Mayıs’ın "Birlik ve Dayanışma Günü" olarak kabul edilmesi kararı çıkarken tatil olması ise kabul görmedi. Böylece çalışanlar “Emek ve Dayanışma Günüö olarak kutlayacakları 1 Mayıs’ta mesai başında olacak.
Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, 1 Mayıs’ın tatil edilmeme kararını “Bir günün tatil olması 2 katrilyona yakın zarar getirirö sözleriyle savundu. Çiçek, 1 Mayıs’ın dünyanın çoğu ülkesinde tatil olmadığını söyledi. Cemil Çiçek’in “Dünyanın her tarafında da bu tatil olarak kullanılmıyorö dediği 1 Mayıs’ın, dünyada 135 ülkede resmi tatil olarak kutlandığı belirlendi. Bazı ülkelerde 1 Mayıs nedeniyle bir günden fazla resmi tatil yapılıyor. ANKA’nın belirlemelerine göre, 1 Mayıs’ın tatil günü olarak kutlandığı ülkeler şöyle :
-1 MAYIS’IN TATİL OLDUĞU ÜLKELER-
-Avrupa (Toplam 43 ülke): Almanya, Andora, Arnavutluk, Avusturya, Belçika, Bolerus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Karadağ, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Luksemburg, Macaristan, Makedonya, Malta, Moldova, Monaco, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, San Marino, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Ukrayna, Yunanistan,
-Asya (Toplam 30 ülke): Ermenistan, Bahreyn, Bangladeş, Kamboçya, Çin, Doğu Timor, Hong Kong, Hindistan, Endenozya, Irak, Filistin, Kazakistan, Kırgızistan, Laos, Lübnan, Malezya, Myanmar (Burma), Nepal, Kuzey Kore, Pakistan, Filistin, Filipinler, Singapur, Güney Kore, Sri Lanka, Suriye, Tayvan, Vietnam, Yemen, Japonya,
Amerika (Toplam 21 ülke): Arjantin, Bolivya, Şili, Kolombiya, Ekvator, Guyana, Paraguay, Peru, Surinam, Uruguay, Venezüella, Küba, Belize, Costa Rika, El Salvador, Meksika, Honduras, Nikaragua, Panama, ABD, Kanada.
-Afrika (Toplam 38 ülke): Cezayir, Angola, Benin, Botswana, Burkina Faso, Burundi, Çad, Kongo, Mısır, Eritre, Etiyopya, Gabon, Gambia, Gana, Kenya, Lesato, Madagaskar, Malawi, Mali, Marutanya, Fas, Mozambik, Namibya, Nijer, Nijerya, Raunda, Senegal, Somali, Güney Afrika, Swaziland, Tanzanya, Togo, Tunus, Uganda, Batı Sahra, Zambia, Zimbabwe
-Okyanusya (Toplam 3 ülke): Avustralya, Yeni Zelanda, Vana
|
|