Orijinalini görmek için tıklayınız : Pkk emperyalist bir örgütmü
geygel60 08.04.2008, 20:25 Şiddetin uluslararası müdahaleyi getirebileceğini ve bundan yararlanabileceklerini uman pkk gibi bazı örgütler açıkca emperyalizmin hesaplarına hizmet etmişlerdir.Dış destek aldığı için merkezi hükümeti taviz vermeye zorlaya bileceğini uman etnik hareketler emperyalizmin bölgesel çıkarlarına hizmet etmekten kurtulamamışlardır.Soğuk savaşın dumanlı havasını kullanabileceğini uman pkk liderliği abd ve müttefiklerinin hegemonya konusundaki değişik hesapları karşısında ortada kalmıştır.Almanya ve fransanın abd ile hegemonya yarışı arasında sıkışan pkk nın faaliyetleri yoksulların dahada yoksullaşmasına yol açarken, bu ve benzer örgütler merkezi ve bölgesel güçlerin çıkar mücadelesinde kullanılmaktan kurtulamamıştır.
BÜYÜK ORTA DOĞU PROJESİ
MAHİR KAYNAK/EMİN GÜRSES
SAYFA/113
Ya sizce pkk emperyalist bir örgütmü?
Kara Davut 08.04.2008, 21:20 her ne kadar,anti-emperyalist bir havada kurulsada,pkk'nın emperyalistlere hizmet ettiği açıkça bellidir.zaten emperyalistlere hizmet etmese bunca yıldır ayakta kalması imkansızdı."düşmanımın düşmanı dostumdur" anlayışını kullanarak,avrupa devletleri ve abd ile sürekli bir temas içinde olan pkk,son yıllarda aldığı desteğin yavaş yavaş kesilmesi ile gücünü yitirmiştir.soğuk savaş yıllarında ajan çöplüğü haline gelen pek çok doğu balkan ülkesi ve Türkiye'de provakatör ajanlık görevi pkk'ya verilmiştir.bunun karşılığında ise bir hayal mahsulü olan kürdistan devleti vaad edilmiştir.hayal mahsulü diyorum çünkü;BOP projesi,50 senelik bir planın eseridir.ve çekiç gücün bölgeye yerleşmesiyle faaliyete geçmiştir.Ancak bu planı görmeyen bölgesel kürt yönetimi,Saddam'a muhalif kanat olarak Abd'ye yardım etmeyi uygun görmüştür.Bölgesel yönetim liderlerinin pkk'ya yardımı ve dolayısıyla abd'nin pkk'ya yaptığı yardımlar Türk İstihbarat birimlerinin yıllardan beridir yaptıkları çalışmalarla tesbit edilmiştir.Abd,bölgede Türkiye'nin etkin bir hale kavuşmaması için yıllardır pkk'yı Türkiye'nin başına musallat etmiştir.Yine AB'nin,Türkiye'de istikrar ortamı sağlanıp AB üyeliği için tam müzakerelerin başlamaması için sürekli bir kürt sorunundan bahsetmesi ve pkk'yı beslemesinin ardındaki gerçek sebepte budur.lakin pkk'nın içine bakılınca ermeniler,ruslar,araplar,hatta güney kıbrıs rumlarınında faaliyetleri göze batmaktadır.aslına bakılırsa pkk,zamanla çok uluslu bir yapıya bürünmüştür.fakat silahlı kadroları ekseriyatla kürt gençleridir.30 seneden fazla bir zamandır,devlet kurma vaadiyle kandırılan bu gençler,sürekli olarak rejimi tehdit etmişler fakat,son yıllarda AB ve ABD'nin vaadlerinin yalan olduğunu anlayınca,teslim olmaya başlamışlardır.aslına bakılırsa bu gerçeğin görülmesi ve bu gençlerin,dağ kadrolarına çıkmasının engellenmesi ve tekrar yek vücut olunması için yeni bir fırsatında sebebi olabilir.devlet bu gerçeği görmezden gelmemeli,yapılacak yeni reformlarla bu gençlerin devlete olan bağlılıklarını arttırabilir.bundan sonrasında önemli olan ise, Türkiye'ninde bölgedeki çalışmalara karşı,kendi stratejisini belirlemesi lazım.bölgede emperyalizme hizmet ederse,diğer ortadoğu ülkeri arasındaki saygınlığını kaybedecek ve düşman kazanacaktır.
khaaan77 08.04.2008, 21:30 Ya merak ediyorum da, olasi bir "Kürt devleti" nasil ayakta duracak! cografyayi inceledigimizde bu sözde devletin komsu ülkeleriyle ekonomik acidan iyi gecinmeye ihtiyaci yokmu! Iran, Irak Suriye ve Türkiye`yle nasil bagdasacak, bunu anlamakta zorlaniyorum! Eger Kerkük`teki petrol kaynaklarina güveniyorsa, bir yere kadar kalkinabilir, cünkü suanki dünya petrol kaynaklarinin en fazla 100 yila kadar yetecegi bilinmekte!
Ya sonrasi?
Birde bu olasi "Kürt devletiin" ic yapilanmasini ele alirsak, sunu merak ettim, yine kürdüm diyenler o devlette ne kadar farkli etnik guruplara ayrilacaginin farkinda midir acaba? Yine halklarin kardesligi sloganlar atildiginda o farkli guruplar gecinebilecekler mi? Gercekten kardesce yasayabilecekler mi? Safi kürtler kürdüm diyen Alevi kesimi`yle "kardeslerimizsiniz diye bilecekler mi?
Sahsi fikrim "Safilerin beni yamyam gibi diri diri kesip sofralarina katacagina, Türkiye de yobazlarin atesinde yanayim daha iyi!"
araknafobia 08.04.2008, 21:33 Pkk terör örgütü, zaten emperyalist bir ülke olan amerikanın elinde.Pkk nın emperyalist olması veya olmaması hiç bir soruya çözüm getirmez.Pkk bir örgüt vede anca kendine bağlı bulunan kişi vede kuruluşlara emperyalizm uyguluyabilir.Pkk neki emperyalist diye nitelendirelim,arkasındaki güç emperyalist ülke amerikadır.
çiçekdürbünü 08.04.2008, 21:38 Açık söyleyeyim, politikayı bu kadar yakından takip ederim ama pkk konusunu yakından takip etmeye hiç gerek duymadım.
Çünkü temelinde milliyetçilik taşıyan bir politikaya sahipti. Yani karakteri burdan belliydi.
Bu karakter, yani milliyetçiliği kim bayrak edinirse edinsin, ister Türk, ister Kürt, isterse ne olursa olsun; o kişi kesinlikle emperyalizme hizmet ediyordur. Milliyetçilik emperyalizmin çocuğudur çünkü.
Kara Davut 08.04.2008, 21:38 sevgili khaan,
aynı bugünkü ermenistan gibi izole bir toplum olarak yaşayabilirlerse yaşayacaklar.ancak bunun olamayacağını kendileride biliyor.zira ermenistan halkı bugün gerçekten sefilleri oynuyor.gürcistan ve azerbaycan'la toprak yüzünden anlaşmazlığı olan,Türkiye ile ermeni meselesi yüzünden dirsek yiyen ermenistan gerçekten zor günler yaşıyor.zira Türkiye'de kayıtsız olarak ve kaçak olarak yaşayan 40.000 ermeni bunun kanıtı.ermeniler yurtlarını terk ediyor.iş yok,sanayi yok,ticaret yok ne yapacaklar başka.olası bir kürt devletinin sonu bence daha beter olur diyorum.ama şu bir gerçek ki,bu bölgede bir kürt devleti asla kurulmaz.buna başta abd karşı çıkar.ancak şu haliyle resmi bir statüye kavuşmamış bir kürt devletide abd'den ve kürt liderlerden başkasının işine yaramaz.
Ya merak ediyorum da, olasi bir "Kürt devleti" nasil ayakta duracak! cografyayi inceledigimizde bu sözde devletin komsu ülkeleriyle ekonomik acidan iyi gecinmeye ihtiyaci yokmu! Iran, Irak Suriye ve Türkiye`yle nasil bagdasacak, bunu anlamakta zorlaniyorum! Eger Kerkük`teki petrol kaynaklarina güveniyorsa, bir yere kadar kalkinabilir, cünkü suanki dünya petrol kaynaklarinin en fazla 100 yila kadar yetecegi bilinmekte!
Ya sonrasi?
Birde bu olasi "Kürt devletiin" ic yapilanmasini ele alirsak, sunu merak ettim, yine kürdüm diyenler o devlette ne kadar farkli etnik guruplara ayrilacaginin farkinda midir acaba? Yine halklarin kardesligi sloganlar atildiginda o farkli guruplar gecinebilecekler mi? Gercekten kardesce yasayabilecekler mi? Safi kürtler kürdüm diyen Alevi kesimi`yle "kardeslerimizsiniz diye bilecekler mi?
Sahsi fikrim "Safilerin beni yamyam gibi diri diri kesip sofralarina katacagina, Türkiye de yobazlarin atesinde yanayim daha iyi!"
kürt düşmanlığında varılan yer.......
Kara Davut 08.04.2008, 22:44 kürt düşmanlığında varılan yer.......
yazılanları doğru analiz etmeni tavsiye ederim.ortada kürt düşmanlığı güdülen tek bir kelime yok.senin anladığın,bizim anlamadığımız bir cümle varsa,altını çizde anlayalım kardeş.ortaya bir cümle atıp çekilme.
yazılanları doğru analiz etmeni tavsiye ederim.ortada kürt düşmanlığı güdülen tek bir kelime yok.senin anladığın,bizim anlamadığımız bir cümle varsa,altını çizde anlayalım kardeş.ortaya bir cümle atıp çekilme.
türkiyede ki bir kaç yüz bin şafii arabı kastetmediği kesin!orada kastettiği kürtlerden başkası değil.ayrıca çorumda,maraşda,sivasda alevileri PKK hareketi değil o çok sevdiğiniz devletiniz yaktı.....ama o kendi adına türkiyede yanmaya razı olduğunu söylemiş.acaba yakılanlarda öyle düşünüyormuydu ...
Açık söyleyeyim, politikayı bu kadar yakından takip ederim ama pkk konusunu yakından takip etmeye hiç gerek duymadım.
Çünkü temelinde milliyetçilik taşıyan bir politikaya sahipti. Yani karakteri burdan belliydi.
Bu karakter, yani milliyetçiliği kim bayrak edinirse edinsin, ister Türk, ister Kürt, isterse ne olursa olsun; o kişi kesinlikle emperyalizme hizmet ediyordur. Milliyetçilik emperyalizmin çocuğudur çünkü.
bu yazdıklarınla PKK'nın değil tcnin emperyalist olduğunu ispatlamışsın.tc yasalarına göre zaten milliyetçi bir devlet.
Pkk terör örgütü, zaten emperyalist bir ülke olan amerikanın elinde.Pkk nın emperyalist olması veya olmaması hiç bir soruya çözüm getirmez.Pkk bir örgüt vede anca kendine bağlı bulunan kişi vede kuruluşlara emperyalizm uyguluyabilir.Pkk neki emperyalist diye nitelendirelim,arkasındaki güç emperyalist ülke amerikadır.
tc kimin elinde?PKK'nın amerika ile ilgili herhangi bir kurumsal bağı yoktur.ama tcnin vardır.PKK değil tc onun askeri işgal kanadı NATO'ya üye.öcalanın değil o genelkurmay başkanınızın göğsünde amerikan üstün hizmet madalyası var.PKK değil tsk amerika emri ile ülkede darbeler yapmıştır.sanki ımf kararlarını tc değilde PKK uyguluyor......sanki PKK amerikadan milyarlarca dolar borç aldı ve halkını peşkeş çekti ona.
türkiyede ki bir kaç yüz bin şafii arabı kastetmediği kesin!orada kastettiği kürtlerden başkası değil.ayrıca çorumda,maraşda,sivasda alevileri PKK hareketi değil o çok sevdiğiniz devletiniz yaktı.....ama o kendi adına türkiyede yanmaya razı olduğunu söylemiş.acaba yakılanlarda öyle düşünüyormuydu ...
Bakir sinirlenme sen, Marasi, sivasi, corumu yakanlar ne alevi nede kürtlerdi, devletin yobaz kitlesiydi....bu olaylar bir ilk degildi ve ne yazik ki ilk kalmadi...
Sivas olaylarin arkasinda devletin parmagi oldugu cok acik, Türkiyenin en büyük ayiplarindan bir tanesidir bu katliamlar....Bir insan toplulugunu dinsel, Irksal veya baska sebeplen yok etmek Genosit´tir.
Türkiye tarihinde kapkara bir sayfa
araknafobia 08.04.2008, 23:18 tc kimin elinde?PKK'nın amerika ile ilgili herhangi bir kurumsal bağı yoktur.ama tcnin vardır.PKK değil tc onun askeri işgal kanadı NATO'ya üye.öcalanın değil o genelkurmay başkanınızın göğsünde amerikan üstün hizmet madalyası var.PKK değil tsk amerika emri ile ülkede darbeler yapmıştır.sanki ımf kararlarını tc değilde PKK uyguluyor......sanki PKK amerikadan milyarlarca dolar borç aldı ve halkını peşkeş çekti ona.
:wink: Pardon ama benim yazımda türkiye adı altında bir cümle geçmiyor.Ayrıca unutmayalım pkk nın silahlarının nerden geldiğini kimlerin karşıladağını vede pislik amerikanın bizim yanımızda gözükürken bizim askerlerimiz dağda püskürtmede olduğu pkk ile çatışmada iken amerika bizden daha çok barzani ile fikir alışverişinde bulunuyordu,buna ne demeli.Ayrıca suçu genelleştirmeyelim suç her zaman kişiseldir,türkiye amerikanın yanında olurken sana bana soruyorlarmı :blink: Demekki bana veya sana sorsalar istemeyceğiz ama unutmayalımki amerika 21.yüzyılın en gelişmiş devleti vede unutmayalımki akp islam devletini savunan bir yapıya sahip,zor durumda kalmadıkca amerika ile bir arada olmaz :)
alican19 08.04.2008, 23:19 pkknın elindeki mühimmatın yüzde 80 abd ordusuna ait , pkk kamplarına abd ordusu üst düzey yetkilileri gelmiyormu şunu söylemek istiyorum emperyalizmin 21 yy varisi abd pkk yı emperyalizmin kuklası olarak kullanıyor
iran yıllarca pkk korudu kolladı kamplarına el uzatmadı ,nezaman pkknın abd işbirlikçisi neferi olduğunu anladı ve gelecekte gerçekleşecek abd iran savaşında pkk nın aktif rol oynayacağını düşününce pkknın üstüne bombolar yağdırdı
pkknın silahlı kanat lideri karayılan peki en üstü kim ben söylüyorum barzani ve talabanidir kendini bilmez bazı pkklılarda bunu kabul etti , peki bu barzani ve talabani kim
bunlar saddam döneminde 1 yüzbaşı ile konuşmak için salya sümük ağlayan bugünse abdnin elini eteğini öpen yalaka politika izleyen kişiler aynı zamanda şuan kuzey ırakta sürdürülen türkmen asimilasyonu ve katliamı filminin başrol oyuncusu
pkk emperyalistlerin piyonudur emperyalizme hizmet etmektedir ,eğer halkının savunucusuysa kendi halkını neden vuruyor , köyleri basıyor yakıyor yıkıyor
bakın en azından şurdan anlayın pkknın mühimattının 100 80 ni abd ordusuna kayıtlı silahlar abd den bunları çalmadı direk bizzat aldı(bunu abd başkanı bile kabul etti) abd ise asrın emperyalisti pkk ya bu kadar silahı kaşına gözüne değil hizmetkarlığına veriyor
vatan elden gitmede silkelenin ve bu kan uykusundan uyanın
khaaan77 08.04.2008, 23:36 Ohhh Onkel Özcan! Bakiyorumda "deli b.. (popodan cikan pislik) beller gibi" her mesajima karsilik veren mesajlara imzanizi atiyorsunuz hemen! Vede hic düsünmeden, yeterki muhalif olun bana! :biggrin::biggrin::biggrin:
Yaslilar anlatiyor, bizim köyde eskiden bir deli varmis! Adam, söylemesi ayip, büyük tuvaletini yaptiktan sonra her saat basi kontrol edermis "popomdan cikan pislik ayni yerinde duruyormu?", diye!:biggrin::biggrin::biggrin:
Sizinkisi de o misali! Her mesajimda bir karsilik varmi diyerekten, kontrol ediyorsunuz galiba!:biggrin::biggrin::biggrin: /SIZE]
[SIZE="2"]Gelelim asil meseleye:
kürt düşmanlığında varılan yer.......
Sen 150 senelik bayatlanmis dogmalari okumaktan basini kaldirip, disariya cikip bir temiz hava alsan iyi edersin!!!
Söyle bir kac benzer cümleyle sana bu sözde "kürt düsmanlikla" alakasi olmayan ifademle karsilastirmak istiyorum!
Ben kurufasulye yiyecegime, kebab yerim daha iyi
Ikiside cok sevdigim yemektir ve ben burda tercihimi kebab tan yana yapiyorum!
Hollandada yasayacagima, Almanyada yasayim daha iyi
Hollandayi veya Hollandalilari sevmiyorum anlamina gelmez! Ikiside Avrupa toplumuna unsur devletler
Daha anlamadiysan, örnek vereyim istiyorsan!!!
Ben tulumba tatlisini yiyecegime, Balikesirin meshur hösmerimi yerim daha iyi
Memleketim Balikesir oldugu icin, tercihimi hösmerimden yana yaptim ve tulumba tatlisini sevmiyorum anlamina gelmez!
Polemik yaratmaya kalkma. Basaramayacaksin!!!
Kara Davut 08.04.2008, 23:47 baılarının burayı ne maksatlı olarak kullanmak istedikleri açıkça söylemlerinden belli oluyor.sözde emperyalistlere karşı olduklarını söyleyen ancak,emperyalistlerin ettiği yardımada istemem yan cebime koy diyen,iki yüzlü insanlardanda bundan başka tavır beklenemezdi.pkk ile ilgili her başlığın altına,önce halkların kardeşliği ve emperyalist düzene karşı duruşla başlayan,sonrasında beraber yaşadığı toplumu karalayan ve milliyetçiliğin âlâsını yapan kişiler,merak ediyorum acaba kendilerine ne vaad edildi?Kürdistan devlet başkanlığımı yoksa milletvekilliğimi?hayret doğrusu,ne yapsak,ne söylesek bu kişilere yaranılmıyor.devleti suçlayacağınıza siyaset yapın,kazanın ve hükümet olarak gelinde,birde sizleri görelim.gerçek manada nasıl kardeşsiniz?işin kolay tarafı hep karalamak,yaraları deşelemek,ortalıkta kan kokuları estirmek,polemik yaratmak.bu ülke eski Türkiye değil artık efendiler.uyanın artık!yoksa hiç uyanamayacaksınız...
Kara Davut 09.04.2008, 00:00 burada gerçekten samimi olarak sormak istiyorum;
-pkk ne istiyor?
-pkk'nın emperyalist avrupa ülkeleri ve abd'den aldığı yardım neyin bedelidir?
-pkk'nın kürt gençleri kullanma sebebi nedir?
-pkk'nın asıl ideolojisi nedir?
-düne kadar dine sıcak bakmayan örgüt,bugün neden kendine dini seçmiştir?
bana bunları mantıklı olarak ve can-ı gönülden açıklayacak birisi yokmu?
Forum kuralları 25 konu kapatılmıştır ayrıca hakaret içerikli mesaja uyarı verilmiştir biraz daha sakin devam edelim.
25. Tecrübelerimize göre PKK hakkında mesajlarda tamamen kaos oluşmaktadır, bu nedenle forumda PKK hakkında yorum yazmak genel olarak yasaktır, yorumun içeriği önemli değildir, olumlu veya olumsuz yorumların tümünü sansürlemek zorundayız. Seviyeli biçimde tartışmalar, hoşgörü ile karşılanabilir.
|
|