Orijinalini görmek için tıklayınız : Şarjın Bitiyorsa Koş!

CaN_HaSaN
10.04.2008, 11:38
Gelecekte şarjımbitiyor diyenler koşacak.. Nasıl mı? İşte müthiş icad...

ABD'li bilim adamları diz hareketlerinden elektrik üreten portatif bir jeneratör üretti.

Daily Mail gazetesinin haberine göre Michigan Üniversitesi bilimadamları tarafından geliştirilen 'biyomekanik enerji toplayıcısı' adlı cihaz, yürürken dizin yaptığı hareketlerden oluşan kinetik enerjiyi elektriğe dönüştürüyor.

Pittburgh ve Simon Fraser üniversitelerinden 6 denek üzerinde denenen cihaz, saatte 3 kilometre yürüyen bir kişinin tek bacağından ortalama 5 watt elektrik üretebiliyor. Bu miktar aynı anda yaklaşık 10 cep telefonunu çalıştırmaya yetiyor. Uzmanlar, ortalama bir hızla koşan deneklerin ise yaklaşık 54 watt elektrik ürettiğini, bunun da standart bir ampülü yakmaya yetebileceğini kaydediyor.

Artık kimse şarjım bitti diyemicek desenize :whistling

naze-yezda
10.04.2008, 13:15
benim yürüyüşe çıkmama gerek yok desene :biggrin:evin içinde akşama kadar
3 km yürüyorumdur:p buda 10 cep tel.şarj etmeye yetiyomuş:komikdemekki
ailenin şarj aleti ben olucam:laugh::lol::laugh:

sivaslı_sevda
10.04.2008, 13:22

ABD'li bilim adamları diz hareketlerinden elektrik üreten portatif bir jeneratör üretti.

Daily Mail gazetesinin haberine göre Michigan Üniversitesi bilimadamları tarafından geliştirilen 'biyomekanik enerji toplayıcısı' adlı cihaz, yürürken dizin yaptığı hareketlerden oluşan kinetik enerjiyi elektriğe dönüştürüyor.

Pittburgh ve Simon Fraser üniversitelerinden 6 denek üzerinde denenen cihaz, saatte 3 kilometre yürüyen bir kişinin tek bacağından ortalama 5 watt elektrik üretebiliyor. Bu miktar aynı anda yaklaşık 10 cep telefonunu çalıştırmaya yetiyor. Uzmanlar, ortalama bir hızla koşan deneklerin ise yaklaşık 54 watt elektrik ürettiğini, bunun da standart bir ampülü yakmaya yetebileceğini kaydediyor.

Hıhh bi bu eksikti konuşmak istemedigim biri aradıgında yaptıgım numaralardan biriydi sarjım bitiyo ararım sonra seni demek :D yandık :001_tt2:

sevilay er
10.04.2008, 14:37
süper bir icat olmuş vallahi desenizde elektirik parasından tasarruf edecez bide olayın bu yanından bakın:):):)

Asii
10.04.2008, 14:57
çok wolt yemiyoki telefonun şarjı :biggrin:
şarj aletimi hep kol çantamda yanımda taşırım zor bulunuyo çünkü herkeste :biggrin:
ben koşmadan telefonumu şarj ederim gene :lol::lol::lol:

mabel
10.04.2008, 15:19

komşu ne icattır bu ya:) zaten yeterince yıpranıyoz hayatta bide şarzım bitti koooşşşşşşşşş:)varsın bitsin valla hiç koşamam. ben yürümeye zor yürüyorum valla:) istermisin insanlar artık ayedaşa çalışsın... abiii 54 wat elektriğim var gel anlaşalım misali.. yok artık ne günlere kaldık yarabbii
kimbilir belki ilerde elektrik su telefon v.s gibi faturalar piyasadan kalkabilir. elektriğini kendi üreten bünye yakında bütün ihtiyaçlarınıda üretebilir mi dersin:)

deniz166
18.04.2008, 16:02
Çok güzel bir paylaşım emeğine sağlık