Orijinalini görmek için tıklayınız : Benİ Aydinlatabİlİrmİsİnİz?

oksuz53
13.04.2008, 18:57
Arkadaşlar ben bu siteye uzun zamandır üyeyim ama alevi değilim.
Benim nişanlım alevi olduğu için bende araştıma eğilimine girdim.Kendisinin bilgisi fazla olmadığı için konuyu sizlere açtı.
Hata yaptıysam çok özür dilerim amacım nişanlımı daha mutlu etmektir.
çünkü hiç bilgim yok;mesela dede nedir,ne işe yarar,Cem evler nasıldır,V:B konularda bilgi alabilirsem memnun olurum.
SAYGILARIMLA..

özcan1
13.04.2008, 19:20
Arkadaşlar ben bu siteye uzun zamandır üyeyim ama alevi değilim.
Benim nişanlım alevi olduğu için bende araştıma eğilimine girdim.Kendisinin bilgisi fazla olmadığı için konuyu sizlere açtı.
Hata yaptıysam çok özür dilerim amacım nişanlımı daha mutlu etmektir.
çünkü hiç bilgim yok;mesela dede nedir,ne işe yarar,Cem evler nasıldır,V:B konularda bilgi alabilirsem memnun olurum.
SAYGILARIMLA..

sevgili dostum. uzun zaman aşımından sonra aramıza gene hoş geldin.

Menümüzde aradığın mevcuttur umarım..Tıkla ...
http://www.aleviforum.com/forumdisplay.php?f=5

Garaoglan
13.04.2008, 19:26
öncelikle aramiza hosgeldin

ben sana bir cahil olarak konusmak gümüstür susmak altindir diyerek susuyorum eminimki zamanla herseyi ögreneceksin.... :smartass:

PoyrazıM_24
13.04.2008, 19:31
öncelikle aramiza hosgeldin

ben sana bir cahil olarak konusmak gümüstür susmak altindir diyerek susuyorum eminimki zamanla herseyi ögreneceksin.... :smartass:

ne işin var burda kaç defa dedim yaa böyle ciddi bizi aşan konulara girme diye allahım yarabbim yaa ... görende bunu çok biligili bişey zannecek çık çık çabuk burdan bacaksız seni...

he valla he billa yetim hakkı giytırok:D

not: baş harfi z son harfi u...

hüseyininan
13.04.2008, 19:34
merhabalar yaklaşımın çok hoş gerçekten sevindim. araştırmanı ama bahsettin konular yüzeysel değiller bunlar zaman içinde yaşayarak öğrenmen daha iyi olur ama sana diyebileceğim şudur. aleviliğin özünde sevgi ve hoşgörüye dayalı bir felsefe yatar. cem dersen buda alevi toplumlarda alevi halk mahkemeleridir. burada tabi asma kesme değil yapıcı bir üslupla yaklaşılır olaylara misal küskünleri barıştırmak gibi iişlevleri vardır kul hakkı olan küs olan düşmanlık güden bu divana çıkamaz kabul görmez. bu tür nedenleri olan aleviler içinde abdal musa denen törenlerle küskünler barıştırılır düşmanlıklar kapatılır. yani kısaca alevilikte insan sevgisi ön plana çıkmıştır. aleviler namaz kılmaz oruç tutmaz gibi rivayetler karşına çıkacaktır araştırmalarında ama bunların aleviliğin içini boşaltabilmek için yapılmış söylentilerden ibarettir. kul her zaman kendinden sorumludur. eğer insani tarafın ağır basarsa eminimki nişanlında senle olmaktan mutlu olacaktır. saadet ve mutluluklar dilerim şimdiden .

Kara Davut
13.04.2008, 19:47
sevgili arkadaşım,
öncelikle tam yerine geldiğini söyleyebilirim.ayrıca nişanlını daha çok mutlu etmek için gösterdiğin bu incelik takdire şayan bir anlayıştır.sitede uzun soluklu olarak bulunman,alevilik ile ilgili açılan konuların yorumlarını incelemen,Kuran'ın batıni yorumlarını incelemen sana fayda sağlayacaktır.Alevilik 72 millete bir olarak bakan bir düşüncedir.sevgi ve saygı her zaman ön plandadır.bende 2 ay gibi bir zaman içinde,burada bulunan değerli arkadaşlardan bilmediğim pek değerli bilgiler edindim.Allah onlardan razı olsun.seninde bu arkadaşlardan istifade edeceğini umuyorum.teşekkürler.

Alevimen
13.04.2008, 20:31
özensiz başlık seçimi yazanın topiği kazanda sonuçlanır...
(lütfen böyle topiklerde kişiye cevap yazmayın)